Új hozzászólás Aktív témák
-
7600GT
senior tag
[link] Ezek alapján meg 256bites lesz és én ezt tartom valószinübbnek.
-
-
A-l-i-e-N
aktív tag
Hali!
Nektek hány fokos a 2900XTtek?? Nekem 50-60 körül winbe játék alatt 70 körül..Ezek az értékek elfogadhatoak?? Hány %on megy a ventitek?
-
keIdor
titán
Radeon HD 2900 Pro priced - [link] - 235 euro
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Mákos7észta #3083 üzenetére
2900Pro-ra pályázok szal nem félek...
Vmit lehet félre értelmeztem a teszten...Mert nekem úgy tűnik az ATI-AMD karijai elég jól szerepeltek a tesztben...
-
7600GT
senior tag
válasz
ez_meg_emaz #3079 üzenetére
Remélem hamarosan lesznek tesztek.
Egyébként a ut3 a HD szériának nagyon bejön. -
Gorneck
legenda
Egyik tbányai ismerős nem hiába mondta azt...bahh ez a kari nagyon jó...[link]
-
joshua7
veterán
válasz
ez_meg_emaz #3079 üzenetére
Ja. Asszem U3 Engine-es, nem kell neki durva hardver.
-
7600GT
senior tag
Remélem az ára novemberre lemegy 50k.
Amugy is csak akkor vennék ilyet, akkor már lehet majd tudni mi kell a Crysis-nak, Stranglehold-nak. -
Speed®
titán
Az E6300adat semelyik C2Dre nem éri meg lecserélni, inkább tuningold meg rendesen, 7x400 is gyerekjáték általában neki. Valahol 7x450@1.4V körül a memóiddal szinkronban 900@2Von lehet az optimális vége, ami mellé még nem kér durvább hűtést. Quadot jelenleg nem sok játék használja ki és a legolcsóbb is túl drága, tavaszig várni kell vele, aztán venni valami újabb Rev0ás példányt ami kevésbé hajlamos minipaksot játszani mint a jelenlegi Q6600ak zöme..
OFFtam.
Mégse csak OFF: [link]
Semmi különöset nem vettetek észre?
- Powered by Radeon® HD 2900Pro GPU
- Superscalar unified shader architecture
- 320 stream processing units
- 512-bit 8-channel memory interface
Hmm
[Szerkesztve] -
Neked igen, de többen a textúraméretek növekedése miatt aggódtak - amiatt pont nem kell, azért írtam a postot.
Amúgy a setup/addressing rész valóban jó az R600-ban.
Anthony28: szerintem ne cserélj most videokártyát - várd meg az új ''midrange'' kártyákat vele, azok a high end árakat is fogják egy kicsit lejjebb húzni. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Ragnar_ #3053 üzenetére
Mármint az AMD-től? Szerintem az R600 elvei az R700-ban is megmaradnak. Az R800 pedig kérdéses, de eléggé rugalmas az R600, hogy epítkezzenek rá, még egy generációt.
Az nV elvileg leállította a G90 fejlesztését. Gondolom a G92 egy javítgatott G80 lesz. Ezután passz, nem tudom, hogy az nV mennyi ideig szeretne a piacon maradni, mert a CPU-GPU párosítás miatt idővel kitessékelik a piacról.
[Szerkesztve] -
textúrák téma: nem a textúrák méretnövekedése fáj az R600-nak, hanem az egy scene-en átlagosan használt textúra-darabszám. minél több, annál több szűrési művelet kell, és szűrőben van nagyon szűkre szabva a teljes széria.
-
Anthony28
őstag
válasz
SzlobiG #3037 üzenetére
Köszi.
Általánosságban vagyok tanácstalan...8800GTS-emre kaptam egy jóóó ajánlatot.Viszont ha már veszek másik karit akkor csakis jobbat.87,5k-ért tudnék venni 2900XT-t, tehát 30k-val kellene kipótolnom a GTS-t. nem tudom hogy érdemes e.DirectX 10-et és Vista-t egyenlőre nem használok.
Segítsetek.Visszaolvastam elég sokat de még mindig vacillálok..
-
he7edik.
addikt
Sapphire ATI Radeon HD 2900 Pro SILENT Heatpipe 512MB GDDR3 VIVO TV-Out/Dual DVI (PCI-Express) - Retail
Most akkor ez passzív? -
Def26
félisten
Srácok most tervezek egy proci vásárlást, ezek közül gondoltam vmit.
E6750 Q6600, melyiket érné meg jobban betenni a HD 2900XT mellé.
Most egy E6300@2.66 Ghz van hd 2900xt mellett, egyáltalán megéri váltani most egy négymagos procira, vagy elégedjek meg a két magossal. Végül is azt nem tudom, hogy jobban kihajtja e a HD 2900 XT -t a négymagos proci... -
Anthony28
őstag
Az lenne a kérdésem tuningban mennyire jó egy 2900XT?
-
rocket
nagyúr
Overclockers.uk oldalan is fent vannak [link] , orajele 600/1600, XT hutese, Call of Juarez jatek, GDDR4 1024MB verzio is szerepel.
-
rocket
nagyúr
Nem a teljesitmeny alapjan szoktak ilyen konkluziokat levonni?
-
rocket
nagyúr
Ugyanaz a shop hd2900pro 1024mb gddr3 verzio 279 euro [link].
-
rocket
nagyúr
HD2900PRO 512mb verzio feltunt egy nemet shop arlistajaban 214euro bruttotert [link] , azt irjak 10 nap mulva kaphato lesz.
-
he7edik.
addikt
válasz
Tuco Ramirez #3019 üzenetére
Úsznánk a boldogságba
Amúgy qrv@ jó ötletde mintha Rudinak is volt valami hasonló topikja
de elhalt hamar
[Szerkesztve] -
Abu85
HÁZIGAZDA
A textúra az fontos elem, de közel sem ezen múlik a végleges grafika. A nagy sávszélesség igazából az AA miatt van a HD2900-nek. Meg persze rengeteg shader a textúrából veszi az adatot.
Az egész kulcsa az ALU:Tex arány. Minél nagyobb annál több ALU erő van a rendszerbe, mivel a legtöbb fejlesztést ebbe az irányba terelik az észrevehető fejlődéshez nem kell majd a jelenleg alkalmazotnál nagyságrendekkel jobb memóriasávszélesség és textúrázó erő. -
Drizzt
nagyúr
válasz
Mozso26 #3013 üzenetére
Picit érdekes érvek hangzottak itt el korábban, mert Abu85 a mellett érvel, hogy a textúrák fejlődééhez nagyobb ram sávszél kéne, de van nekem erre egy kérdésem: akkor a jóval nagyobb mem sávszéllel miért gyengébb jóval a g80-tól? Jó, tudom, tmu, rop, ..., DE! Akkor minek a nagy sávszél a mem felé a hd2900XT-nek?
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Mozso26 #3013 üzenetére
Picit érdekes érvek hangzottak itt el korábban, mert Abu85 a mellett érvel, hogy a textúrák fejlődééhez nagyobb ram sávszél kéne, de van nekem erre egy kérdésem: akkor a jóval nagyobb mem sávszéllel miért gyengébb jóval a g80-tól? Jó, tudom, tmu, rop, ..., DE! Akkor minek a nagy sávszél a mem felé a hd2900XT-nek?
-
7600GT
senior tag
-
Mozso26
senior tag
A texturázás azért nem fejlödik mert a videokari memoriája nem képes nagyobb sebességre?Ha igy van ezt értem ,de szebb játékok azért lehetnek mert kidolgozottabb árnyékok lesznek? A jatekok pont a texturák minöségétöl lesznekk szebbek nem? Lásd STALKER.
[Szerkesztve] -
laci06
senior tag
Sziasztok!
Nézegetem a tesztet egy két dolog szemet szúrt, miért van pls az, hogy az oblivion(lehet nem igy irják, sosem játszottam vele) a felbontás emelésével gyorsabban fut?
A stalker is pl szürőkkel kétszer olyan gyorsan fut mint nélküle?
Lehet én nem tudok olvasni, de ez a teszt valahol sántit. -
Vicces dolog ez, mert az vszleg igaz, hogy 2008 közepén-végén jobb lesz a 2900XT, viszont kb. úgy fognak kinézni a 8800GTX-szel, mint most az X1950XT meg a 7950GT. Jobb lesz az ATI kártya, csak éppen senkit nem fog ez már érdekelni.
Szerintem az ATI kissé túllőtt a célon az R600-zal - ha nem talált volna magának új tulajdonost, akinek a rövidtávú terveibe is kiválóan passzol az R600 univerzalitása, akkor már a 2900XT és 2600XT olcsóságát se nagyon tudta volna megfinanszírozni, és mehetnének szépen az utcára.
Így viszont érdeklődve várom, mi lesz - nagyon jók az alapok, az AMD üthet egy nagyot a piacon a Fusionnel, ha el nem baltázzák. -
arpi6k
addikt
Csakohogy én is tegyek be valmi kapcsolódó cikket: [link]
-
RpPRO
őstag
Ime egy teszt, hogy 6 jatek hogyan muzsikal egy 2900XT-zal XP-n es Vistan. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB ELADÓ
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest