- VR topik
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- DUNE médialejátszók topicja
- Google Chromecast topic
- Mini-ITX
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rocket
nagyúr
válasz
Salvatore #391 üzenetére
Mostanaban nagyon divat lett ezt a pcgamehardware.de oldalt linkelgetni pedig a cikkjeikbol sok infomarcio hianyzik, pl. ebben a hirben elfelejtik megemliteni amikor a xt a gtx-el hasonlitjak, hogy 400$ az xt es 550$ a gtx, meg whql drivert hasonlitgatnak egy betaval, raadasul meg a TWIMTBP se sikerult jol leirniuk az a P nem programm roviditese hanem hanem a played szoe.
Egyebkent semmi extra nincs ebben a tesztben, xt hozza a feltetelekhez elvarhatot, ahoz kepest r600-ra egyatalan nem optimalizaltak es 7 honapja volt a THQ-nak optimalizalni a g80-ra nem is rossz eredmeny
Jopofa ahogy az nv pr gepezete mukodik, ennyire azert nem kell felni az r600-tol, nem fog fajni
Egy ideig meg nem fog valtozni a helyzet, aztan majd kibujik a szog a zsakbol, akarmit is csinalnak mindenhova nem er el a kezuk
Azok a kepek ahol a dx9 vs dx10 kulonbsegeket mutatjak meg nevetsegesek, kinagyitva lehet csak kulonbsegeket eszrevenni egy olyan jatekban ahol mar eleve kicsik a karakterek/tereptargyak mert ugye RTS
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
válasz
Vistaboy #396 üzenetére
Itt [link] a topic, #150-ben volt linkelve.
Ugynezem sikerult rosszul atvennie a nemet source oldalnak majd techpowerupnak a nemet source oldalrol a hirt, az eredeti sourceban [link] az eredmenyek forditva vannak FEAR es COH eseteben, es az sincs megemlitve, hogy a FEAR-nel bevolt kapcsolva a soft shadows, igy keletkeznek a false informaciok.
Egy oldal hibazott es ket masik is minden fele utanajaras nelkul atvette a false infokat, es ezek hivjak magukat szakoldalnak -
Vistaboy
veterán
Nem találtam topicot a HD 2600XT-ről, így ide linkelem be, hátha valakit érdekel (Bár akinek 2900XT-je van, azt bajosan), utólag bocs, nem off-olás céljából említem meg. [link]
-
Drizzt
nagyúr
Nézegettem külföldi fórumokat, egyelőre úgy néz ki az új driver nem igazán hozott sebességtöbbletet, illetve minimálisan(pl.: 200 pont 3dmark, ...).
-
Salvatore
tag
Nem vagyok nagy gémer, de a company of heroes egy nvidia által támogatott játék(honlapján kinnt van az nv reklám). Szóval az a minimum hogy úgy optimalizálják hogy nv-n jobban fusson. Ennyi erővel a call of juarezbe is összehasonlíthatod ott mégnagyobb a különbség csak éppen az ati javára (mivel az amd meg azokat pénzeli).
-
7600GT
senior tag
[link]
Dede.Mért?
[Szerkesztve] -
Tommaso
tag
válasz
RapUGround #373 üzenetére
Ha jól számolom 27-szer írtad le hogy ''De'', már kezdtem aggódni hogy a logikád összeakad önmagával és végtelen ciklusba kerül... aztán mégis vége lett a hozzászólásnak
-
7600GT
senior tag
Nézzétek meg a www.pcgh.de-n a dx10-es cikket.
Szegény 2900xt dx10 alatt nagyon kikap a gtx-től
Ju eszembe h kell belinkelni? -
Xelo
addikt
válasz
hát megpróbálom összeszedni amit te gondoltál (szvsz), jövőbelátás nélkül:
most úgye van nekünk két 8800GTSünk, egy 320megás és egy 640es, egy 8800GTXünk, egy Ultránk, na meg a HD 2900XT. a 8800GTSek mindenhol nagyon szépen teljesítenek, ''kiegyensúlyozott a sebességük''. a 640es a nagy felbontásokkal is könnyedén megbírkózik. ennek az ellenfele a mostani szempontokat figyelembe véve a 2900XT. ez a VGA pár alkalmazásban KIEMELKEDŐ sebességet mutat, aka még a GTX-et is megfogja, de sokban pedig a 8800GTSt alulteljesíti -> egyszerüen nincs egy átlagos teljesítménye, hanem alkalmazásfüggő... ami nem jóén a GTSt venném, ugyanis én nem csak azokkal a játékokkal fogok játszani amivel az ATI éppen jóban van, inkább legyen 5FPS-el kevesebb GeForce-al, de a többiben meg 10-el több. a GTXet nem kell összeméregetni a 2900XTvel, nem kérdéses, ha az embernek van arra pénze azt vegye. ultra? szerintem teljesen felesleges.
abba kár belemenni mi lenne ha.. ha a 2900XTnek nagyobb lenne a sebessége, gyorsabb lenne
valszeg majd jön a 2950 család, ami ha minden igaz talán letaszítja a trónról a 8800as sorozatot, ezért NV úgy is lépni fog, jön a 8900.. a szokásos, minden évben
[Szerkesztve] -
Salvatore
tag
válasz
Zé_Mester #367 üzenetére
Árban sztem minimum +15-20ropi. Jócskán nem fog megugrani a kari teljesítménye, mert mint már fentebb írtam nálam volt 2900XT és majd 20%-os memóriatuning kb 2%teljesítménytöbbletet hoz mindössze. Bizonyos játékokban már most is üti, de mindent összevetve átlagban sztem nem fogja, max csak megközelíteni.
-
DeSanto
őstag
válasz
RapUGround #375 üzenetére
Ne haragudj, de ennek ''se füle se farka''.
A mondandód megfogalmazását gyakorolhatnád kicsit, mert ez így nagyon értelmetlen.
Legközelebb olvasd el amit írsz. -
RapUGround
tag
Igaz kicsitt bele kavarodtam mikor irtam van egy két nagy albaszás mint pl a 1024-es 2900-en hogy lehet kevesebb mem mint a gtx-en de ezt a két-3 hibát leszámítva szritem a mai helyzetet akarja leírni is szerintem le is írja(nem akarok nagy képű lenni). A lényeg az igazán csak majd karácsonykor éri meg videokártyát venni.
-
7600GT
senior tag
válasz
Nem akarlak megsérteni, de olyan butaságokat írtál.
Olvasd el a szövegedet mintha nem te írtad volna, és rá jössz hogy mik azok a butaságok.
[Szerkesztve] -
RapUGround
tag
A legfrissebb, mármint a 5.24.-ei xbits labs tesztei alapján a HD 2900XT a gts és a gtx közé ékelődött be. De viszont a nv kártyák sokkal kiengyensúlyozottabb karik az biztos. De aki gts-t akar venni az inkább 2900XT-t vegyen mert a teljesítménye az a gts felett van, de az a baj hogy néha elhúz mellette a gts, de erre még !?DE?!, hogy valahol a gtx-et is elveri. De a lényeg hogy ha most tesztelnék a 2900XTX-et gddr4-el abból 1024-el akkor nem fordulna elő hogy a gts megveri, mert (saját meglátásom) több memoria van, gtx-en még több. De aki kicsitt többet szán rá az vegyen GTX-et, mert egy sokkal kiegyensúlyozottabb kártyát kap, (ezt így!!!) NAGYOBB TELJESÍTMÉNYE VAN MINT A 2900XT-NEK DE NEM MINDIG, DE VALAHOL MÉG A GTS IS ELVERI!!!!!!! De a lényeg hogy 2900xtx nem lesz az már biztos de nem ártott volna egy 1024mb gdd3-al ellátott 2900, GTS GTX előnye a több memoria de 2900 előnye a gyors memória kezelés mem terén a lényeg jobb lenne egy 1024-es 2900. Ha gts akkor inkább 2900XT, de inkább GTX. Ultra az nagyon drága ez az első kártya ami az árában meglátszolag az NV a helyzetet kihasználva árazta be a kártyát. De a GTS,2900XT,GTX szntű kártyát akar valaki venni(de ez GTX-re vonatkozik) várja meg a 2950XTX-et a 1024ram miatt, 65nm miatt meg valószínű 900-1000mhz-s gpu miatt. De akinek sűrgős a kártya vétel annak 2900XT kéne választania gts helyett, de aki jővőre tekint sűrgős vásárlásnál az GTX-et vesz, Ultra nem éri meg(csak valami vízhűtéses tuning, de az miért is???). Mai állás miatt a mem mennyisége alapján a GTX a jobb választás. De szívesen látnák olyat hogy 1024MB GDDR3 ramos 2900XT-t. De lesz még ilyen is szerintem sapphire gyárából kifutva, de lehet hogy ezt inkább majd (2950xtx ami 1024mb gddr4) mellettegy alacsonyabb órajelű gpu-val ellátott gddr3-al ellátott 2950XT, de 2950 az miért is 50 ja agpu miatt, akkor lehet hogy gddr3 vagy gddr4-es lesz. De a 2900XT-nek akkor lenne igazán értelme ha 1024mb ram lenne rajta. Most a GTX a jó vásár, de ez már karácsonykor is az volt. De a jővőt nézve inkább Karácsonyra lepje meg magát egy új karival, mert akkor már minden adott lesz 2950, 8900, DX10 és valószínű akció és a mostani piaci kavarodás is le lesz űlve. Akinek sűrgős, annak GTX vagy Ultra ha megéri, de az majd karácsonykor fogja bánni. Ennyi lenne az én saját tömören össze foglalt vélenyémem a meglátásommal eggyütt. Ez nem sors döntő, de szerintem ez a mai állás.
-
Vistaboy
veterán
Lehet, de az XT igazi ára majd csak az XTX megjelenésekor fog beállni. De az sem elképzelhetetlen hogy ezzel az újabb modellel csak azért hozakodtak elő, hogy valamit mutassanak, ami gyorsabb a leggyorsabbnál (Ha már az XTX-et nem tudják kiadni). De lehet az is hogy egyfajta kísérletezés a DDR4-el (Bár úgy tudom hogy valamelyik korábbi ATI kártyán már volt DDR4?). Meg az ára is kérdés hogy megéri-e a DDR3 helyett a DDR4?
-
SzlobiG
félisten
válasz
Komplikato #368 üzenetére
Egy szóval nem mondtam, csak az XTX általába az nv legerősebb vga-ja ''ellen'' van ami az Ultra.
-
Komplikato
veterán
válasz
Zé_Mester #367 üzenetére
Rosszul gondolod.
A GDDR3-as alapórajeles kártyánál is ami limitálja a kártyát, az a GPU órajele, és mint fentebb írta valaki, az is megy 2000MHz felett. Ha lesz valami erőssége (minimális tuning pluszt leszámítva), az a +512MB VRAM lesz, kérdés mikorra látjuk meg a különbséget?
(Mert ha addigra már pl. HD2950 lesz vagy újabb, akkor megint nem éri meg.)
Meg azért fontos, mert lenyomhatja az árakat ... -
Zé_Mester
őstag
most olvastam hogy nyár közepe felé megjelenik a 2900XT-nek a GDDR4 ramokkal felszerelt változata.
árban ez mennyit fog kb dobni a karin? gondolom ezekkel a ramokkal a kari teljesítménye is jócskán megugrik, meg még ha hozzávesszük az új drivereket, akkor sztem a GTX-et simán ütni fogja.
jól gondolom? -
-
keIdor
titán
válasz
Interceptor #354 üzenetére
Hali! Ugyanaz, mint az XT csak lasabb órajelekkel!
Várható megjelenés: 2007. Június.
-
7600GT
senior tag
Lécives linkeljetek be olyan topikot ahol le van írva hogy mért lesz késöbb erősebb a 2900 xt mint a 8800gtx. Közsi
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
keszegduda #356 üzenetére
Jól mondod, nyers erő van benne dögivel. Idővel talán majd ki is csalogatják belőle jobb driverekkel és DX10-re írt progikkal.
-
ftc
nagyúr
[link]
ilyen teszt már volt linkelve 8.38-al tesztelve.....?
lehet látni a vertex és pixel shader műveleteknél lévő teljesitményt....
Vertex-ben bika erős a kari és pixelben is kivéve ha float MAD serial van alkalmazásban akkor elég gyenge
[Szerkesztve] -
SzlobiG
félisten
Új driver új remények!
[link] Valaki kipróbálhatná, hogy mennyit ér.
-
keszegduda
őstag
Talán az 512bits memóriainterfész és a 320db stream proci ami brutális a GTX 128 stream procijához...egyelőre a driverek nem jók, de idővel jók leszenek, és a jövőben csak egyre shaderigényesebb játékok jönnek, amit elméletben a 2900XT könnyű szerrel fog venni.
De ilyenkor érdemes várni, legalább nyár végéig... -
Interceptor
addikt
Hi! XL-ről van némi használható infó?
-
ftc
nagyúr
jöhetnek uj tesztek 7.5 Catalystal
-
7600GT
senior tag
Lehet hogy nagyon nincs igazam, de nekem eléggé vakully ''paraszt'' nak tűnik ez az 1gb.
Általában nem a ram növelésével érnek el nagy sebesség javulást.
Javítsatok ki ha nincs igazam! -
keIdor
titán
Company of Heroes DX10 patch: [link]
-
Racecam
nagyúr
Nemá!!
Abba lehet hagyni a személyeskedést és természetesen a parasztozást is!
(Ahogy olvastam az sem vonatkozott konkrétan senkire itt, de általánosságban sem volt szerencsés megjegyzés!) -
he7edik.
addikt
válasz
Pietrosz #315 üzenetére
Pietrosz : ismerlek annyira hogy tudjam egy szemellenzős nVidia fan (idióta kifejezés) vagy te max lecseréled a kártyádat de az aki megveszi ''élete VGA-ját'' 65-70K-ért hogy ( esetleg egy 22'' LCD-t is ) majd milyen szipi-szupik lesznek az DX10-es játékok aztán feltól mindent fullra...
és ahogy Fábry mondaná ''nem lesz őszinte a mosolya''
mert lehet elfút de egy FPS játéknál nem mindegy hogy 30 vagy 60 a flémperszeked
A kedves GTS tulajokat kérdezném hogy a jómodort és ezeket a választékos kifejezéseket bundleban adják a kártyához? -
he7edik.
addikt
Azért elégnagy LOL hogy én egy szóval sem emlitettem az nVidiát itt csak a kedves flémelni vágyó fórumozók élik ki a balhé iránti vágyukat
Nem látom a jövőt de nagyobb összeget tennék rá (ne is említsük az ATI-t) hogy jelentős külömbség lesz a Crysis alatt a 640MB-os GTS javára.
Viszont azt nem mondanám hogy emberek tízezrei kockáztatnák az életüket csakhogy 640MB-os GTS vegyenek.
És a 640MB GTS vs HD2900XT relációban azért én az ATI-t választanám.
[Szerkesztve] -
haky
senior tag
válasz
Komplikato #333 üzenetére
Medium??? Hol élsz Te??? Még 8600GTSen is simán menni fog a crytek szerint akkor miről beszélsz??? Majd meglátjuk de tuti, h nekem lesz igazam ha kell felteszek rá egy 10-est..
-
7600GT
senior tag
Nem álnátok le ennek a he7tedik a szekálásával?
Biztos elhamarkodottan írta azt amit írt.
Ti nem írtatok még soha sem hülyeséget?
[Szerkesztve] -
szacsee
nagyúr
A 65nm-es mikor jön? KB?
Thx a válaszokat! -
Vistaboy
veterán
Hamarosan érkezik a Radeon-ok új királya: [link]
Bár ahogy kinéz, csak az 1GB DDR4-es Ram-ban tér majd el...
Mod: bocs, most olvasom hogy ezt már írta valaki...
[Szerkesztve] -
Newneo
csendes tag
Most olvastam hogy a next month vagyis kovetkezo honapban jon a HD 2900XT 1GB os és GDDR 4 rammokal szerelve
lehet meg kéne várni kozbe a alapnak még jobban lenyomják az árát majd
-
7600GT
senior tag
Elég durván zuhan a karik ára.Nyihhhhhááááááá
Ha így folytatják...
Jelenlegi legjobb amit láttam 319Euro kisker áfával és mindennel (ill ott versandkosten van)
Sapphire HD2900XT
Egy kicsit várunk és 70--ért fogjuk venni.
Nah ez így azért kicsit erős...
Hajrá ATI/AMD!!!!!!!!!!!!! -
VinoRosso
veterán
válasz
he7edik. #313 üzenetére
Jah, de mi van azzal akinek 640ese van? Igazából ez a konkurencia ennek a karcsinak, árban meg ez jobb, és eddig teljesítményeben is, bár szívesen megnézném mit tud tuningban a 2900 XT. No nem a folyékony nitrogénes butulásokra gondolok, de még csak nem is a vizfejűekre vagyok kiváncsi, hanem egy sima gyári hűtésű kari eredményeit nézném már meg végre, amik hitelesek is. Most van egy 640es gtsem, és csak akkor fogok váltani 2900XTre ha jobb a teljesítménye és nem marad ilyen fos az ára( ez csak jelentős tuninggal érhetné el, de ebben a GTS-em is elég jó, 684/1020 megy, és közel a GTX -hez teljesít )
-
Larry303
addikt
az a gond, hogy ez alapján ítélünk..tök mind1 ati vagy nvidia vagy marlboro
vagy akármi.......bár remélem ő sem komolyan gondolta, (bár azért csak elolvasom még1x azt amit leírtam) csak véletlenül került oda a jelző.....
me akko most énis paraszt vagyok, mert épp egy 320as Asus vana gépembe...igaz csak pár napig, szal nem kell aggódnom sokáig nem leszek paraszt, mert megy vissza a 256 megás 1950en, meg kell kérdeznem majd, hogy akkor mi leszek....
-
Komplikato
veterán
Nem akarok senkit elkeseríteni, de nem véletlenül lesz 1GB-os is 2900-ből, meg lenne fogadásom, hogy a köv. NVidia GPU (G90? G92?) mellé is raknak ennyit, sz'al lehet neked lesz igazad, és komoly DX10 stuffhoz az 512 is kevés lesz.
Azért az is elgondolkodtató, hogy már elég régen van olyan játék, ami simán kihasználja az 512MB VRAM-ot játékban akkor is ha NEM nagyfelbontsban nyomja valaki, és akkor az még csak DX9. DX10 kártyának meg nem viccből kell tudnia 8096-os textúranéreteket. -
Xelo
addikt
válasz
he7edik. #313 üzenetére
mi ez az elfogultság?
nem tudom, szerintem azzal hogy a 8800GTS-eseket leparasztoztad elég sok ellenséget szereztél
amúgy meg, aki 8800GTS vs 2900XT között vacilál, az nem a 320asat veszi, hanem a 640eset, mert az van a 2900XT-vel közelebbi árkategóriában... szvsz.. (mint ahogy nekem is valszeg 8800GTS640-em lesz)
-
keIdor
titán
válasz
he7edik. #313 üzenetére
Miért vagy benne te olyan biztos, hogy a HD 2900 XT az 512MB-jával szépen fogja majd vinni?
Semmit se lehet még tudni és te meg már rávágod, hogy a 320MB-os GTS kevés lesz... szép...
Ezzel a karival sokkal több még a gond, mint a GTS-el... én is azt vennék, ha vennék. Jó nagy paraszt lennék az is biztos!
-
-
BoriszG
csendes tag
ahoz képest hogy egyenlőre a tesztekben nem remekel szép ára van
ASUS EAH2900XT/HTVDI/512MB DDR3,2xDVI-I,PCIe 93 243 Ft
MSI RX2900XT-VT2D512E-HD,512MB GDDR3/512b,HDCP 93 690 Ft
HIS Radeon HD 2900XT,512MB GDDR3/512b,DL-DVI 94 176 Ft
Sapphire HD X2900 XT,512MB GDDR3/512,DualS.fan 87 425 Ft -
Zoli329
addikt
válasz
Komplikato #300 üzenetére
En ami dx10 tesztet lattam, ott konkretan az ati nem kicsit volt gyorsabb, mint dx9 alatt.
-
Larry303
addikt
Én azt nem értem, hogy filmnézés közben miért olyan fontos, hogy 10% cpu load legyen, pl -ez esetben- 50% helyett.....tisztában vagyok a hardveres gyorsítás ill ''munkavégzés'' előnyeivel....igazából konkrétumok érdekelnének......ha filmet nézek és közben tömörítek akkor később végez a tömörítéssel- szal csak annyit akartam mondani, hogy sztem ez valójában nem ''hétköznapi'' problema....meg feltételezem aki r600t vesz nem 1000es celeronnal fogja hajtani...szal minőségbeli különbséget nem fog látni a user.....javítsatok ki ha tévedek..
-
Komplikato
veterán
Ööö, azért ugye a hírben is benne van, hogy az UVD benne van és jól működik a HD2400, 2600 kártyákban (sőt HD2350-ben), valamint az ATI állítása szerint nem is állították, hogy a HD2900-ben benne van. (Ellenben nem tagadták)
Szóval aki NEM csúcskártyára hajt, annak pont nem is lesz kára belőle, hogy a leggaygibb HD széria szépen viszi majd a HD videokat ;) -
gayer
aktív tag
A gigabyte is előrukkolt vele:[link]
AZ ára is olcsóbb valamivel 88k(nagyker) -
feka007
veterán
Úgy tűnik a HD szócska egy újabb mókusvakítás [link]
,,Core 2 Extreme X6800 processzor terhelése is 40–50 százalék körül alakult'' természetesen HD DVD lejátszásakor...
Reklámnak tökéletes, másra nem...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest