- Everest / AIDA64 topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Salvatore
tag
Üdv mindenkinek!
Most vettem egy ilyen karit (Shappire), megnézem itthon és nincs benne tápátalakító semmilyen!!! (doboz nem volt leragasztva) A tápomon csak 6 tűs van, azzal el sem indul.
Másnak sem volt benne vagy csak az enyémből nyúlták ki??? Ez így gáz... -
JohnnySmith
csendes tag
Sziasztok
Keresek eladó DVI-Komponens átalakítót. Esetleg akinek nem kell és szívesen megválna tőle az jelezze köszi! -
Newneo
csendes tag
Oks thx akkor sajna nézki kell valamit
egy 450W gondolom elég Crossfire nem épiteki tuningolni nem fogom ugy hogy...
-
Newneo
csendes tag
És azzok milyen árban vannak mert orulok ha a VGA meg lezs nem hogy még 30-40K ért tápot vegyek
mert ugye ezen a szar Q-Tec tápon még +6 csatlakozosincsen nem csoda hogy 10K volt
[Szerkesztve] -
Newneo
csendes tag
Hi all nemsokára ujittok egy HD 2900Xt csak azt az a bajom hogy ugye van rajta egy 6 meg 8 csatlakozo az lenne a kérdésem hogy a 8 is rá kell csatlakoztatni majd vagy elég a 6 és hogy egy 500W Q-Tec táp gondolom elég neki
-
Jhonny06
veterán
Ugyanaz a kettő, mindegy hogy hogy mondom. De ezen ne vesszünk össze. Június közepére ennek kb. mennyi lesz az ára? Emellett döntöttem.
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
válasz
Jhonny06 #178 üzenetére
''A 2900-as szériának lesznek újabb VGA-i?''
Erősen reménykedünk egy olcsósított ''HD2900XL''-ben, az XTX valószinüleg már csak 65 nanométeren jön ki (lehet X1950XTX lesz belőle?), a kisebb HD2600 kártyák meg csak júniusban várhatóak egyenlőre. Persze biztos kijön még pár alverzió, mondjuk valami HD2900/HD2950 Pro/GT az X1950pro/GT mintájára vagy ilyesmi, de az még nagyon odébb van. -
gayer
aktív tag
-
Jhonny06
veterán
A 2900-as szériának lesznek újabb VGA-i?
-
Peet20
csendes tag
Aliencomputers-be is lehet már kapni:
Sapphire
Radeon HD2900 XT
512MB GDDR3
ViVo + Dual DVI
PCI-Express
2 év garancia
nettó: 76 200 Ft
bruttó: 91 440 Ft -
djxp01
senior tag
válasz
Jhonny06 #167 üzenetére
Sztem Jhonny, én a helyedben nem 2 hetet, hanem 2 hónapot várnék.. az alant leírt érvek miatt
nem fogsz még jóideig olyan játékot találni ami nagy felbontásba maximális details-on szaggatna a jelenlegi kártyáddal még jó ideig
S akkora már te is tudni fogod mit érdemesebb venni
Sztem az ATi nagyon jó választás lesz majd, mert ez a vista alatti gyorsulás egyre jobb lesz szerintem, és az ATi ára is nagyon kedvező(bb)..
-
djxp01
senior tag
Amúgy most gondolkodom, hogy gtx 8800, vagy x2900xt(x) legyen a következő, de sztem még felesleges váltani 3-4 hónapig legalább, mert MÉG EGY olyan játék sem jött ki, ami a konfigomon szaggatott vna full grafikán. Úgyhogy nem értem a hasonló vidkártya/konfig tulajok (7900gtx, 1900xt) kirohanásait, hogy amint megjelenik az új kártya rohannak megvenni. (csak nagy általánosságban ''beszélek''
)
Sztem ez pénzkidobás még mert :
1. rohadt drága minden újdonság, 3-4 hónap múlva 20-30 ezrekkel fog lejjebb menni..
2. ráadásul csak 2-3 hónap múlva fog nagyjából körvonalazódni az igazi teljesítmény, hogy melyik kártya az igazán jó, mivel a driverek még sztem ''gyerekcipőben járnak'' az új kártyákhoz (főleg az ATi kártyájához)
3. kb fél év múlva kezd beindulni az igazi dx 10 es game dömping szvsz.
Úgyhogy akinek jelenleg x1900/7800,7900-es karesza van, annak sztem totálisan felesleges most váltani ... -
Komplikato
veterán
Jöttek ki RD/RS690-es chipsetes lapok, a GigaByte ilyen lapjáról ma volt kint teszt az OCworkbench.com oldalon. De mint a többiek írták, mindegyik normális PCI-E alaplapba belemegy, inkább táp miatt érdemes aggódni. (Némelyik tud CF-et is, de csak 8+4 vagy 8+8 felállásban, 16+16-hoz valami extra RD580-as deszka kellhet.)
P.S. Persze nem Drizzt mesternek válaszoltam, hanem akinek felelt.
[Szerkesztve] -
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Jövő hónap elején terveztem venni egy 8800 GTS 640 MB-os változatát, de ez az új ATi VGA kicsit elbizonytalanított. Szerintetek 2-3 hét múlva érdemesebb lesz egy ilyen VGA-t venni, mint a 8800 GTS-t? Kizárólag a kártyák teljesítménybeli különbségésére vagyok kíváncsi, azt, hogy melyik éri meg jobban (5000 ft árkülönbség), meg hogy az ATi-hoz 4 játékot adnak nem különösebben izgat. És a 2900-as szériából addig még kihoznak új kártyákat? Szóval a véleményetekre lennék kíváncsi. Köszi.
Amúgy vadítóan sexy az ASUS S.T.A.L.K.E.R.-es változata, márcsak ezért is érdemes lenne megvenni!
[Szerkesztve] -
pigatt
őstag
válasz
Komplikato #163 üzenetére
Valami neki való AM2-es lap nem jött még ki???
-
Komplikato
veterán
-
pigatt
őstag
Üd. Mindenkinek!
Lehet, hogy már írtátok hamarabb csak lusta vagyok végig olvasni!
Milyen alaplapot érdemes alárakni egy ilyen szörnyetegnek??? -
feka007
veterán
Van már vkinek XT-je itt?
Kíváncsi lennék az eredményekre az újabb driverrel majd júniusban
-
Komplikato
veterán
Easy Cowboy!
Szerintem túlreagálod, a legtöbb HW oldal (majdnem összes) ezzekkel a régi driverekkel tesztelt, és csak pár említette meg, hogy nem representative a dolog még. Az emberek hetek óra vártak a tesztekre, egyik oldal sem annyira ellensége magának, hogy odaírja a tesztek igaziból nem érnek semmit. Ha meg mondjuk fél év múlva nem vagy minimálisan változnak az arányok? Seni sem jós.
Szerintem a PH-n lesz maj teszt ha kijön a középkategória nagy sokára, és ha kis szerencsénk lesz, abba talán beveszik a ''nagyokat'' is, hogy átlátható legyen ... persze friss driverekkel. Meg addigra talán Xp és Vista alatt is lesz sok tesztelni való stuff is. -
gfefe
őstag
Az előttemszóló véleményét osztom én is... De mikor jön már a középkategória...
Nagyon elfogadnál már jó árban egy Radeont -
ktg3
őstag
ezt elnézegetve sztem nincs olyan messza a 2900xt a 8800gtx től sem...
azt az 1et nem értem h néha veri a 8800gtxet néha meg kikap a gtstől is nagyon..
ez driver gond lenne?
mmint nem sikerült mindenhova optimalizálni.
a serius sam 2ben pl elég gyenge az ati de van ahol meg lazán 8800gtx felett van..
hát nemtudom ha az a gput olyan 850 re tornásznák fel gddr4 gyel 2200mhz-n
(kb 2900xtx) sztem simán odapörkölne a 8800gtxnek
nameg még a driverek hadd finomodjanak mert lehet h ''csak '' az xt is utóléri a 8800gtxet
ha nem is hagyja le -
Komplikato
veterán
válasz
Antimatrix #153 üzenetére
Aljas mód bekapcs:
Lehet azért van így beárazva, nehogy valaki berendelje, mert akkor megeshet az a csúfság, mint minden újdonsággal rendre, hogy a T. magyar ''forgalamzók'' kapjál meg legutoljára, sz'al várhatnak rá vagy 6-8 hetet, stb.
Így megspórolnak maguknak kis idegességet. -
VinoRosso
veterán
Heló !
Van már valakinek a PH-ról ilyen karija? Szintikben erdmények vannak?
Ja igen és hol vette és mennyiér?
[Szerkesztve] -
Antimatrix
senior tag
válasz
Komplikato #152 üzenetére
HIS Radeon™HD 2900XT 512MB GDDR3
- 83. 200.-+áfa= 99840Ft ez NAGYKER ÁR!!! -
Komplikato
veterán
-
Mozso26
senior tag
Miért nincs senkinek ilyen kártyája????????
Midnyá elmegyek és veszek egyet. -
Xelo
addikt
júl 1-én indulok usába is ott venném olcsón
8800GTS 640 - 355$ (kb 64eFt) vs 2900XT 420$ (kb. 76eFt - de ehhez jár egy Company of Heroes ami teljes árú game boltban, ill egy Logitech G5-is ajándékba... mikorra megyek ezek az akciók már valszeg elmúlnak, így csak olcsóbbak lesznek)
kíváncsi vagyok a következő driverre -
keIdor
titán
Nem szar csak a driverei.
A helyedben még várnék vele és inkább megvárnám az R650-et az fog igazán tarólni szerintem. Viszont ha sietős, akkor is inkább a HD 2900 XT. Gyorsúlni fog ez majd ha jönnek a driverek!
Hivatalos Catalyst 7.5 (8.38) Május 23.-án jön ha minden igaz, meglátjuk mennyit javúl a kari vele! (biztos fog)
-
Xelo
addikt
sziasztok! én mindíg is inkább az ATi-t preferáltam, de a mostani eredményeket látván
az motoszkál a fejemben hogy melyiket éri meg jobban megvenni.. ill miért ilyen szar az ATi?
ill. tényleg az-e? szóval az egyik, olcsóbb opció, egy 640megás 8800GTS, a kicsit drágább a X2900XT... a másodikat szivesebben venném, de ha az első tényleg ennyivel jobb, és kevesebbe is kerül.. hülye lennék ATit venni
nem akarom pénzfeldobós módszerrel eldönteni -
MZsoltee
veterán
Valami középkategóriás dx10es atiról nem tudtok infókat? Valami oylasmire gondolok amiből a 2. széria az első nagy áresés után olyan 35k körül lenne.
-
keIdor
titán
válasz
RapUGround #133 üzenetére
Na majd az R650!
900MHz-es GPU biztos lesz, ami 1GHz-ig is biztos elmegy majd léggel.
-
RapUGround
tag
csak tippelek de gpu 800mhz körül lesz, memória is kábé ilyen mértékben lesz emelve.
de mondjuk memória hűtése problémás lesz, mert mindkét oldalon van. de a fogyasztás az drasztikus lesz.
: r600 azért lett valósznűleg gyengébb, mint kellene, mert kicsi az órajel, gpu-é nem csak streamproci-é, nv 575mhz gpu-val szemben magas az órajel, de 1350-es streamproci órajele nagy, az r600 740mhz stream prociával szemben.
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
Nincsen semmi újdonság a kártyák háza táján? Még mindig nincs senkinek?
-
rocket
nagyúr
Sapphire hd2900xt ultimate, orajelekrol egyelore nincs info.
[Szerkesztve] -
Pyton
aktív tag
Emlékezzünk vissza csak az FX-re, nagyon 0,13-asra akarták, meg is lett az eredménye. Nem hiába lett 0,15-ös anno a Radon 9700.
(apropó, ott az fx késett vagy fél évet, és nagyságrendekkel gyengébb volt a 9700-hoz képest, mint most az 2900XT a 8800-asokhoz képest...)
Magyarán senki nem erőlteti egyelőre a 65 nanót, kivárnak, amíg kiforrott lesz a dolog. El se merem képzelni, mi lett volna, ha a 2900XT-nél ragaszkodnak a 65 nanóhoz.
[Szerkesztve] -
feka007
veterán
válasz
Komplikato #102 üzenetére
Kösz a felvilágosítást, kissé vak voltam, ahogy olvastam
-
keIdor
titán
válasz
Armando_19 #111 üzenetére
A legtöbb ember szemében elmaradt a várt siker... a maradék meg úgy van vele, hogy nem rossz, de lehetett volna jobb is. 8800-ról vagy másról meg nem éri meg váltani.
Azt viszont tudom, hogyha jól sikerűl és Fudzilla nem hazudik, mint a vízfolyás akkor megvan az új karim![link]
-
deicide
veterán
válasz
főleg, hogy majdnem leüritettem a vizet a rendszerből, de csak majdnem, mert végülis sikerült leszedni a blokkot anélkül, különben még mérgesebb lettem volna. Így viszont van a cégnek egy eladó 2900XT-je...
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Én az volnék. Na jó, nem vagyok én megrögzött, de jelenleg még Pci-e foglalatom sincs. Szerintem 1 hónap múlva kb. lesz ilyen kártyám, meg új gépem. A vizsgák előtt nem jó ötlet megvenni.
-
deicide
veterán
válasz
Armando_19 #84 üzenetére
én hazavittem egyet kipróbálni, de a nyomi tervezők máshová rakták a ramokat a kártyán és nem ment rá az x1900 vizhűtőblokkja, a gyári hűtővel meg nem fér be a gépbe az alaplapi chipset-vizesblokktól...
-
Armando_19
őstag
válasz
Komplikato #107 üzenetére
Remélem érezted, hogy csak poén volt a forintos dolog..
-
gayer
aktív tag
válasz
Armando_19 #106 üzenetére
SZtem a megrendelt ára 2hete volt ennyi vagy vmi ilyesmi lehet a HUF árakkal, no mindegy sztem jövő heti 10k-val olcsóbb lesz. Vki amugy vett már ilyen karit?
-
Komplikato
veterán
válasz
Armando_19 #104 üzenetére
Áhh, inkább töröltem ...
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
válasz
Armando_19 #104 üzenetére
Nem, majd biztos ráfogják arra, hogy 1 forinttal drágult az euro.
Mellesleg nem tudom miért vagytok ilyen biztosak az emelkedésben. Idehaza lehet, de az nem azt jelenti, hogy külföldön mi történt.
[Szerkesztve] -
Armando_19
őstag
válasz
Komplikato #103 üzenetére
Hát pedig biztos, hogy emelkedett.Lehet, hogy a készlet megérkezése előtt a nagykerek pontatlan árlistát kaptak?
-
Komplikato
veterán
Ott van a lista végén, hogy Valve - Half Life 2 Black Box kupon jár hozzá, más tészta, hogy lesz vagy Karácsony mire az kijön végre ...
Abban van HL2 Episode 2, Team Fortress 2 és a Portal.
Ha ennél több kell, akor ott van az Asus Stalker Editionja, ami ugyan annyiba kerül, mint a sima(?) és a Stalker mellé jár a kupon is ... legalább is amit a Svédek nitróval szénnéhúztak, anna volt a dobozában az is. -
Bundás22
őstag
válasz
Dr. Lecter #87 üzenetére
újságban úgyhogy nem tudom belinkelni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Update 07.17. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest