- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Maximum két évet ad a 150 mm-es wafereknek a TSMC
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi haladó szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- Milyen videókártyát?
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
Új hozzászólás Aktív témák
-
AirBooms
addikt
Tudom, hogy ez nem a topic...
...de utálom a 2900 XT-t. Igaz, hogy csinált 11500 pöttyöt a 3DMarkban (a GTS640 most 9570-et), de akkor is. Egy kultúrálatlan, béna, túlméretes vasdarab.
Két napja csak drivereket telepítek, de a 7.5-ös CCC még mindig nem megy. Emiatt nem bírom állítani a képminőséget. Különben is a teljes drivercsomag feltelepítése legalább háromszor addig tart, mint a GTS-nél.
A másik a melegedés és hang. Ennek a kártyának a ventije még 2D-ben is állandóan felpörög és valami iszonyat hangot ad. Egyszer pedig - egy pár perces játk után elkezdett szemetelni 2D-ben, ami szerintem egyértelműen a melegedéstől volt (közben sivított a ventije).
A GTS 640-nek még a 3DMark közben sem jött meg hangja. semmi. A szoftverek telepítése pedig teljesen egyszerűen, kultúráltan és viszonylag gyorsan megtörtént.
Lehet, hogy gyorsabb az ATI karija, de minden más téren használhatatlannak, élvezhetetlennek minősítem. A GTS 640 teljesítménye is bőségesen elég, tehát nem vackolok én ezzel a balkáni vassal tovább... -
Abu85
HÁZIGAZDA
[link] Eric interjú. Miért az lett az R600 az ami lett.
Kicsit Ati marketing szag jön, de sok szakmai dologban igaza van. -
szacsee
nagyúr
válasz
Firestormhun #768 üzenetére
Én meg játszanék vele 2900-al!!
-
AirBooms
addikt
Jó, nekem úgy néz ki, nem megy a 7.5-ös Control center...
Ha elindítom, akkor időnként felugrik a kezdőablaka, de egy-két másodperc után el is tűnik, aztán 20 mp után kezdődik előlről. A tököm tele van vele... Nem tudjátok, miért?
(a 2.0 .Net fenn van... 7.4-es CCC tökéletes fut)
[Szerkesztve] -
Firestormhun
senior tag
Én is szívesen nézegetnék 2900-al készült Dirt-ös shotokat, fps számmal a sarokban.
Természetesen Ultra shadows-al.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az a baj, hogy az AMD compliere még nem tud hosszú shader kódra optimális VLIW szavakat írni. Rá kellene feküdni a driverre. Asszem az nv-nek a Geforce FX-nél két hónap volt a Unified complier fejlesztése tekintve, hogy azóta mennyit bonyolodott a rendszer...
A jelenlegi driverekkel az Oblivion alatti mérés szerint 40%-os hatékonysággal működik a chip. Szvsz az még barátok közt is rohadt kevés.
Az AMD-nek kell írni egy tök új OpenGL és D3D10 meghajtót. Ez nem lesz kész 1-2 hónap alatt. Ami bíztató, hogy D3D9 alatt a Lost Planetben befogja a 8800Ultrát. Kb. ennyi pozitívum van jelenleg. -
Ole
csendes tag
Akit érdekelt a Colin DIRT:
core2e6400
sapphire hd2900xt
1280x1024 ultra :
Min:28
avg:35
max:40
nálam ezt hozza,teljesen játszható és gyönyörű -
kiváncsiságom hatalmas nekem is, szóval megrendeltem egyet, a héten itt kellene legyen.
már csak a watercool-féle blokkra kell várnom, mert ez a levegőhűtés gáznak tűnik. -
-
szacsee
nagyúr
Giga Gts 320 kb 63-64k
Sapphire Radeon 2900XT 82K
8800GTS 640 kb (saccra) 85-88K
8800GTX 768 100K (szerintem 12-15k +-t megér a 640-hez képest)
Ennyi lenne, hogy átláthatóbb legyen. -
szacsee
nagyúr
A Dirt-et próbáltátok már vele?
Ultrán 1024x768-ban vagy 1280x1024-ben?
Most jelen állás szerint kivárok picit, hogy mit tud a kari a majdani driverekkel.
Az viszont zavar, hogy hangos és pörgeti a villanyórát rendesen.
Majd kiderül mi lesz GTX vagy XT.
Ha már összevakarok annyi lét, hogy vegyek egy 640-es GTS-t, akkor filózás tárgya lesz a 2900XT (sokkal több benne a tartalék), de innen már nem sokkal több a GTX (Hammonnál és Zotyánál OCZ 8800GTX 99000HUF), ami nem melegszik ennyire és nem hangos.
Az sem utolsó szempont, hogy az NV logó sok játék elején felvillan.
Nem vagyok sem NV, sem ATI fan, de majd az idő eldönti mi lesz.
Kösz i a válaszokat előre a Dirt-el kapcsolatban! -
Abu85
HÁZIGAZDA
Akinek van ilyen csodakarija, az nézze már meg nekem, hogy a mostani nem éppen hűvös időjárási körülményekben egy rosszul szellőző házban milyen hőmérsékleti értékek mérhetők terhelve.
Nem kell olyan pontos eredmény, elég a közelítő becslés a jó öreg kézrátétel TM módszerrel is.
-
AirBooms
addikt
Sziasztok!
Én is most próbálkozom egy ilyen kártyával... Sapphire
...csak sajnos a telepítés után képtelen elindítani a CCC-t, állandóan feldobál egy kis ablakot, de mindig eltűnik. Mindent felraktam a CD-ről...
XP 32 HUN SP2 az oprendszer -
Ebit
addikt
Sziasztok!
Egy everest riportot,és 3 d 06-t , bemásolna valaki?
Köszi -
djxp01
senior tag
Yó, csak érted, gtx-et már vehetek 115ért itt a ph-n pl. a 2900 xt 512es pedig 82 asszem. úgyhogy annyira nagy különbség azért nincs árban, és aki már ilyen kategóriás karit vesz, nem hiszem hogy az 20-30k fogja a földhöz vágni
Meg egy csomó hivatalos teszten látni hogy a gtx jóval gyorsabb mint a később kiadott ATi kártyája (melegedésről meg a wattokról nem is beszélve
) , érdekes. no mindegy, várjuk az új catalystot
-
Kami11
őstag
Köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Autós topik
- Horgász topik
- Óra topik
- Maximum két évet ad a 150 mm-es wafereknek a TSMC
- TCL LCD és LED TV-k
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest