Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
Nem is tudtam, hogy a HD2900XT-nek volt ROG változata... Jól néz(ett) ki.
-
Tomate
veterán
válasz
westcoastog #14396 üzenetére
Elbírná bőven
-
westcoastog
veterán
szerintetek 1 500w-s chieftech táp elbírna 1 2900xt-t? az adatlapomon látható alkatrészekkel együtt?
(athlon nemsokára cserélve lesz 1 8650es phenomra) -
taaz
tag
válasz
Robi BALBOA #14393 üzenetére
Nekem is volt ilyen rendszerem anno. Csak nekem 830-as procko, nf4 lapocska, 2db 7600gs. A 450w csifteket megette 3800mhz után.
-
Robi BALBOA
őstag
Helló!
Szerintem a 700w-os Hipro tápnak simán el kell vinnie még 2db 2900xt-t is nemhogy 1-et!
Nekem is ilyenem van és nagyon jól megy, és nem is hangos!
Nekem egy Q-tec 650-es táp(a Hipro ehez képest) és mégis elvitt mindent, volt rajta Pentium D 840ee(3,8ghz) + 2db 6800gt szénné húzva! meg ugyan ez csak a kollégánál lévő Sapphire 2900XT OC-val és mégis vitte, pedig csak egy sz@r Q-tec volt!
Ja és az alaplap pedig NF4 chipset-es volt ami megint fogyasztott mint az állat! -
taaz
tag
válasz
AtiGef #14379 üzenetére
Szia!
Látom táp gondod van. Én is ilyen táppal szemeztem. Csak én 29xt CF akarok vele hajtani.
Ha elvileg 18A ad le vga kábelen akkor elégnek kell lennie. Én egy félig halott csiftek450-nel hajtom a 2 kártyát. 12v agon 14A 15A ad le és huzást is birja. Igaz még a PCIe is kap egy kis feszt ami ha jolemlékszek 70w max.
Valoszinü h gyenge a Tápod, vagy szar, nem birja a nagy árramfelvételt. Procidat probált visszavenni , ha lehet szorzot , feszt , és ugy megprobálni. Ha akkor is leold akkor cseréld le. -
twollah
nagyúr
Kijott az ATI Catalyst uj verzioja (v9.2).
Bovebb info itt.
-
Tomate
veterán
válasz
norbi19884 #14388 üzenetére
Az nem gond. Elég neki a 6pin is.
-
norbi19884
tag
Az lehet baj hogy 8-as PCIe táp helyett 6-os van rádugva a leírás szerint elég neki annyi
-
Tomate
veterán
válasz
norbi19884 #14385 üzenetére
Meg lehetne próbálni. PCI-E Frekit állítsd 100-ra biosban!
-
norbi19884
tag
Nincs húzva a legújabb driver van fenn esetleg egy újra telepítés?
-
Tomate
veterán
válasz
norbi19884 #14383 üzenetére
Másik driver? Húzva van a kártyád?
-
norbi19884
tag
Vistát és olyan mint ha szét folyna keresztbe hosszába.
csak dx10-be -
Tomate
veterán
válasz
norbi19884 #14381 üzenetére
Valami konkrétabb? Hogy esik szét?
XP-t használsz? -
norbi19884
tag
Sziasztok!
Van egy Hd2900Pro-m és az baja hogy DX10-be szét esik a grafika ez mitől van?
-
AtiGef
senior tag
Sziasztok!
Megvan a 700W-os Hipro táp de nagy baj van
ugye 2 külön ágon megy a PCI-e egy ág max18A. Asztalon semmi gond de mikor 3D-s alkalmazásba lépek durr és lekapcsol. Ennyi nem elég neki??Kevés a 18A?
Vagy a táp hibás?
Segítsetek! -
vbbb
őstag
válasz
A-l-i-e-N #14376 üzenetére
Tesztkörnyezet:
Processzor Core 2 Duo E6700 2,66 GHz @ 3,3 GHz (4 MB L2 cache)
Alaplap Abit IN9 32X-MAX - nForce 680i SLI chipset (SLI)
Intel Desktop Board D975XBX – 975X chipset (CrossFire)
Memória Corsair TwinX 2x1024-6400 C4 – 2 x 1024 MB (4-4-4-12)
Merevlemez Maxtor DiamondMax 10 250 GB (PATA, 7200 rpm, 16 MB cache)
DVD-meghajtó Pioneer DVR-111
Tápegység Enermax Galaxy 1000 Watt
Op. rendszer Windows XP Professional SP2 + DirectX 9.0c -
A-l-i-e-N
aktív tag
Helló!
Szerintetek 2db Sapp 2900XT-t elbírná a CHIEFTEC 450W-os tápom?
1x DVD + 1x 250Gb vinyó még mellette! -
beran
tag
válasz
werszomjas #14373 üzenetére
Ezek szerint így eltud romlani
-
beran
tag
válasz
werszomjas #14368 üzenetére
Az a jelenség lehet tényleg hogy a gpu hőérzékelője elszállt,én ezt azzal oldanám meg hogy meg moddolnám a biost hogyha 0 fokot érzékel akkor is forogjon a venti egy bizonyos fordulaton.
A hőérzékelőt nem tudod megjavítani mert benne van a gpu-ban.
Én elfejeteném azt a legújabb catalyst,mikor 2900 pro-m volt akkor azt vettem észre minnél újabb a catalyst annál rosszabb,ha meg többeknél ez a jelenség van hogy nem kapcsol be a venti és a monitor akkor a driver sz_r.
(Én meguntam ezt a dolgot és eladtam,nem bántam meg
)
-
Mrafi
csendes tag
Engem is érdekel ez a kérdés, bár új hűtéssel sem megy a karim, Holnap tesztelem másik gépben, talán még menthető!
-
werszomjas
addikt
Kijott a legujabb 9.1es catalyst, kiprobalom, hatha azzal tobbre megyek, bar sztem hardveres baja van ennek a kartyanak
A hoerzekeloje sztem megadta magat, azert nem kapcsol be a hutes.
Esetleg nem tuudjatok javithatoo ez a hiba? megeri egyaltalan? vagy nezzek uj kartya utan
-
werszomjas
addikt
Nah kozben tortent 1-2 dolog.
ugye a monitor azert kapcsolt ki, mert nem volt hutes, namost fogtam a rivatuner programot es manualisan felvettem a FAN-t, 80%ra.
ezutan a 3dmark gond nelkul lefutott, nemis ment a kartya hoje 60fok fole.
tehat a kartya vegulis mukodik, csak a kerdes, miert nem kapcsol be automatikusan a hutese??
ja kozbenn egy friss win telepites utan vagyok, szuz windoz, legujabb catalyst fent, es megse indul meg automatan a hutes
-
Mrafi
csendes tag
Na nekem ugyan ezek a problémák, de már el sem indul a gépem azaz nem kapcsol be a monitor. a 12-es catalistra meg szétesett a kép! Lehet meghalt a kari??
-
beran
tag
válasz
werszomjas #14364 üzenetére
Üdv.
Ez a monitor kikapcsolós dolog ez driver hiba,másnál is találkoztam ilyennel.
Próbáltad a 8.12.es catalystal?
Az alaplap meg meghajtja mert nem pci-express 2.0-s a kártya,nem az a gond.
A kártyának a hűtője felkéne kapcsoljon de szerintem ez a hiba is a drivernek tudható be.
-
werszomjas
addikt
Helo.
a gondom a következő
adott ati hd 2900XT kartya
amint elinditok 1 jatekot, jelen esetben cod4
bejön a menü, minden fasza, es kb 1 perc mulva monitor kikapcsol, gep megfagy...reset
ezt ra lehet fogni egyertelmuen a vga hibara?
van valami program amivel kellopekken leterhelhetem a kartyamat es kiderül hogy azzal van-e a gond vagy nem?
a tap egy uj corsair vx450, tehat nemhszem hogy a tap nem birna el
ja és mikor a jatek elindul a kartya hűtője nem kezd el dolgozni mint 1 helikopter, marad alap fordulaton, pedig 3dben elkene kezdeni neki dolgozni nem??
Az nem lehetseges hogy tul regi az alaplapom és az nem bírja meghajtani a kartyat?
-
A-l-i-e-N
aktív tag
Helló!
Sapphire 2900 XT-m van! Érdekeln, hogy milyen hűtők jók erre, illetve a BIOS flashelésről lejebb olvastam kicsit, ennek sok értelme van? Honnan tudom megnézni, hogy nekem melyik verzióm van? Ha nincs sok értelme akkor nem vesződök vele, de ha van, akkor lécci írjátok le
-
Janix12
aktív tag
Sziasztok..
Tudna segíteni valaki nekem? Szükségem lenne egy eredeti bios-ra Sapphire HD 2900 Pro 512 DDR3-hoz..
Aki rendelkezik ijennel azt kérem küldje el nekem E-Mailben rarban a nick-emnél lévő címre..
És mégegy lenne, a hátoldalán a kártyának van egy dupla dim-kapcsoló annak merre kell álnia mindkettőnek?
Előre is köszi.. üdv jani -
beran
tag
Üdv.
Ha 8.11-es a drivered akkor az lehet a probléma (frissítsd 8.12-re),halottam ismerősöktől ilyen monitor kikapcsolós dolgot,egy baj van hd 2*** sorozattal,hogy nagyon használhatatlanok a driverek,teli vannak hibával.Nekem olyan volt hogy néztem a videót és restartolt az egész,minden más hibát kizártam,vga volt most 3850-em van és semmi ilyen hibajelenség.
Eladó lehet az FSP Bluestorm II 500w-os tápom!Részletek privátban
-
TomBoy1986
veterán
Ismét írtam egy újabb cikket, remélem hasznos lesz:
-
-
titan5
tag
Üdv,mindenkinek.
Segítsetek egy kicsit légyszí.Melyik karit érdemesebb megvenni?
HD 2900 XT vagy HD 3870 512 mindkettő sőt egyárban vannak , köszi ! -
AtiGef
senior tag
válasz
werszomjas #14353 üzenetére
Az addig oké hogy Corsair meg hogy 450W, de a PH-n van Hipro 700W-os tápja ami az IBM hivatalos beszállítja, és nem rossz minőség 6 500FT-ért. Esetleg le tudod mérni, hogy 12V-s ágon mennyit vesz le HD2900XT. Ugye van ez a 6400-as X2-őm a fogyasztások királya 125W+2HDD+335W ezt terhelés alatt. Codegen-hez képest jó mondjuk Sirtec belseje van tehát túlfeszvédő is van benne, csak hát sok már neki
-
werszomjas
addikt
válasz
AtiGef #14346 üzenetére
corsair vx450
énis most vettem 1 ilyen tapot a HD2900XT-m hez.
18.000 korul mar lehet kapnidani145> EZ a TE topikod
a program pedig ami esetleg segithet a get data back, de nemhiszem hogy mindent vissza tudsz majd szerezni, sok sikert -
dani145
csendes tag
Tudom nem ide kellene írnom de történt egyki sbalesetem:S
Eza winf*s telepítő a adat partíciót GYors formázással megormázta valahogyan visszaszedhetem az adaataim?
PLS help!!! -
Mrafi
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
2900xt karim van az asustól. mostanában kb 1 óra múltán nincs kapcsolatom a monitorral, vagy ha kilépek egy játékból akkor is ez a helyzet, lehet resetelni a gépet! Az alaplapi vga hála istennek mükszik. Az 2900 xt kb 1.5 éves. gyári beállításokkal és hűtéssel. Tapasztalt valaki hasonló problémát??? -
beran
tag
válasz
AtiGef #14346 üzenetére
Codegennel nem csodálkoznék hogy elhalkulnak a ventik
Teljesen felesleges viszont az a 700W-os inkább egy minőségi tápot vegyél,nekem egy FSP Bluestorm II 500w-os van és simán vitte,ha veszel én a helyedben egy ilyen kaliberűt választanék,a corsair-eket eléggé dícsérik,azt merem én is ajánlani.
-
AtiGef
senior tag
Úgy látszik a tápom nem bírja sokáig a HD2900XT áram zabálását
Ha elindítok egy játékot akkor 12V-os ágon hirtelen 11.93-ról 10.90-re esik le és a ventilátorok is elhalkulnak egy picivel, mert nincs erő. Szóval egy új tápot kell néznem.
De valószínűleg egy Hipro 700W-os táp lesz -
dani145
csendes tag
Nemtom mivolt a gond de szétszettem atomjaira agépem összeraktam gépház nélkül és láss csodát megy.....
Nemértem most máá jóó benne is van a gépházba.... -
leviske
veterán
válasz
dani145 #14342 üzenetére
Van olyan ismerősöd, akinek erősebb tápja van? Mert lehet, hogy mostanra adta meg magát a táp...
Mindenképp javaslom felkeresni a "Melyik tápegységet vegyem?" topikot, mert ott vannak leginkább olyan emberkék, akik meg tudják állapítani, hogy mennyi esélye van annak, hogy a tápod adta fel az élettel vívott harcot...
-
dani145
csendes tag
és ötlet h hogyan javacsam meg?
Hamár besetom kapcsolni?
-
dani145
csendes tag
De eddig mért volt jó?:S Nemértem... Ahogy ujratelepítettem meghalt.... Megnézem más gépénél....:S De akkor ez most nem a VGA hibálya?
-
-
dani145
csendes tag
Mittegyeeek:S d18 as led világít a vidikarimon és nem idul el:S a biostöltésnél kinyomja magát a gép....:S Milehet vele?:S
-
dani145
csendes tag
Valaki nem tud egy jó biost a HD2900 Pro m ra?
256 bit es.. -
AtiGef
senior tag
Itt egy kis adat a GPU-z-vel: [link]
-
AtiGef
senior tag
Mirrors edge: 1280*1024 4 *AA minden a legmagasabb grafikán
AVG: 38FPS
Min: 24FPS
Maximum: 56FPS
A videókari : 840/2000-en volt hajtvaTeljesen élvezhető, és nagyon szép a grafika.
-
beran
tag
2900 Tulajok figyelem!
Eladó a kártyára ez a kiváló hűtés,részletek itt
-
beran
tag
válasz
werszomjas #14325 üzenetére
A 2900xt jólesz,az eredetit AtiWinflash nevezetű programmal tudod,elinditod ott lesz hogy save lementi,utána megkeresed az újat program gomb,utána megvárod amíg kiírja hogy újra akarja indítani a gépet és kész.
-
beran
tag
válasz
werszomjas #14323 üzenetére
innen keresd ki a vgad bios-át,márkára mindenre pontosan,töltsd le és ati winflash progi flash-eld meg,mielött azt hinnéd megfagyott,nehogy restartolj mert akkor frissíti,utána felajánlja úgyis hogy újraindítja a gépet,ilyenkor duruzsolj el egy miatyánkot
mert restart után lép érvénybe az új bios,ha elindult az jó,utána próbáld meg valami játékkal tesztelni hogy nincs-e gond.
Az eredeti biosz-od feltétlen mentsd le.Sok sikert!Én már vagy 5x meg flasheltem a kisebb változtatások miatt.
-
werszomjas
addikt
ez a bios update nekem nemjo, ez arrol szol hogy pro-bol 256bitesből, hogyan csinaljunk xt-t
nade nekem mar alapbol xt van
vagy én nézek rosszat?
vagy ugyanugy kell nekem is eljarni, csak az en kartyyamhoz valo biost töltsem le? de a menete ugyanaz?
-
beran
tag
válasz
werszomjas #14320 üzenetére
Hát lehet frissíteni,logout-on keress rá "bios mod megéri" cikk, meg van egy másik is,normálisan leírja mit kell csinálni,én megcsináltam és 2d ben 250/600-on megy 3d 600/1600-ra felkapcsol.
Mondjuk én csak azt a bios moddoltam ami rajta volt,más fajtát nemtettem rá,arra nagyon figyelj hogy a márka,ram mérete,és a ram busz típusa (256/512bit) megfeleljen mert ha nem akkor nemtudod majd használni a karit.
Ha linkelsz egy képet everest@gpu részről akkor megnézem az én biosz-omat és elküldöm ha egyezik,és akkor nemkell moddolnod.
-
beran
tag
válasz
werszomjas #14318 üzenetére
Üdv.
Ez nem vga és nem alaplap hiba.
A kártyádon lévő bios verziótól függhet a dolog,mert nekem is ilyen sapphire van 512mb/512bit-es és mindent ír ami létezik. -
werszomjas
addikt
Az miert lehet hogy az everest nem mutatja a 2900xt kartyam homersekletet ?
amugy ilyen a kartyam, ez a huto jo?? vagy erdemees cserelni? tuningolni nemhiszem hogy fogomvalamint ha everestben ramegyek a GPU-ra, ott sem ir semmit a kartyarol :SS
nagy uresseg.
ez vga hiba, vagy alaplap?
-
vbbb
őstag
-
dani145
csendes tag
Nah meglett a baj
Nem támogatott a C2D procim az alaplapombaVárnom kell míg kiadják az ujj Biost...:S
-
dani145
csendes tag
Hihi méért miis az?
hogyan kell álniuk?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest