- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Steam Deck
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Home server / házi szerver építése
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robi BALBOA
őstag
Ismerem a szabványt, de vannak előnyei a szétosztott ágakkal szemben Pl: erős proci és erős vga(főleg ha 2darabról van szó) sok periféria stb..., ha roszul osztod el az ágakat akkor nem fog menni vagy ha jól is osztod el az ágakat csak egy erősebb tuningal valamelyik ágnak eléred a maximumát akkor bujta a tuning vagyis korlátozó tényező lesz a táp, és ezért vannak olyan tápok amik egy ágon 30,40,50,60,70 sőt van olyan ami több mint 80Ampert is le tud adni (mondjuk ebben már kételkedem, mert 70-80A átadásához már van 4-es vastagságú rézdrót kell) egy ágon ami azért erős tuningnál nagyon jól jön, és ahogy mondod tűzveszélyesebb, de elvileg a védelem az itt is ugyan úgy működik így nem szabadna odáig jutni a tápnak, hogy kigyulladjon.
-
Robi BALBOA
őstag
-
Robi BALBOA
őstag
Helló!
Szerintem a 700w-os Hipro tápnak simán el kell vinnie még 2db 2900xt-t is nemhogy 1-et!
Nekem is ilyenem van és nagyon jól megy, és nem is hangos!
Nekem egy Q-tec 650-es táp(a Hipro ehez képest) és mégis elvitt mindent, volt rajta Pentium D 840ee(3,8ghz) + 2db 6800gt szénné húzva! meg ugyan ez csak a kollégánál lévő Sapphire 2900XT OC-val és mégis vitte, pedig csak egy sz@r Q-tec volt!
Ja és az alaplap pedig NF4 chipset-es volt ami megint fogyasztott mint az állat! -
Robi BALBOA
őstag
Helló minden kedves PH tagnak!
Lenne nekem két eladó ATI HD2900-as karim, ha valakit érdekel nézzen be![link]
És bocsánat, hogy a fórumot ezzel a hozzászólással piszkítom!
-
Robi BALBOA
őstag
Én is csináltam egy saját ventivezérlésű biosz és 1,2v (850mhz gpu) mellett gyári hűtővel 64-67 fok körül mozog.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Kabooom #13564 üzenetére
Az 1000mhz a memnek az nem olyan biztos mert ha 1,1ns-os ramok vannak rajta akkor lehet nem fogják bírni! Inkább indulj 750/900-ról az a leg biztosabb!
Amúgy ha el is jutsz a memóval 900-ról 950-ig vagy 1000-ig nem fogsz sok különbséget látni!
Inkább nézd meg, hogy hány ns-osak a ramok a karin és használd az alapján a makszimumon,ezalatt azt értem, hogy 1,1ns-os ramot hajtsál 900-on nem sokat fogsz érni azzal a plusz 50-100mhz(x2) és így tuti kiméled a ramukat,mert ügye az sem akarod, hogy pár mhz miatt elszáljonak a ramok! -
Robi BALBOA
őstag
válasz
Tomate #13366 üzenetére
Rivatunerel néztem és az ati tools is 1,2v-ot ír ki!
És van egy másik ugyan ilyen karim, csak az 1,15v-on megy és érezhetően hűvösebb,és halkabb!
De az nem lehet, hogy így van le fixálva, és csak ha Pl: más értékü ellenálás tennék valahova akkor változna a fesz,magyarul szoftveresen nem lehet változtatni!?! -
Robi BALBOA
őstag
Amúgy ezt kajak nem értem, ha a biosz 1,15v-os akkor hogyan kaphat mégis 1,2v-ot?!?
-
Robi BALBOA
őstag
Hello!
Valaki segítsen rajtam!
Ha valakinek van,frankó biosz editorja legyen szives és szóljon vagy ha van ideje akkor a következő paraméterek szerint, csináljon nekem egy Bioszt!
Az a lényeg, hogy egy Sapphire hd2900xt bioszt kellene átalakítani.
512mb-os legyen a biosz és 512bites
A paraméterek 2d fesz 1v legyen és az órajelek maradhatnak
3d fesz 1,15v legyen és a gpu 810mhz a memória pedig effektíven 1800mhz(900)Remélem valaki tud segíteni!
Előre is köszi!Üdv,Róbert
-
Robi BALBOA
őstag
Valaki Légyszives Linkeljenbe nekem egy-két frankó Ati biosz editort!
-
Robi BALBOA
őstag
Helló!
Van egy kis gondom és megköszönném ha tudna valaki segíteni!
Van egy Sapphire 2900XT karim aminek a 3D feszültsége 1.2v és le szeretném venni 1.15v-ra,de ha átírom a biosz (atiflash) 1.15-re akkor is marad az 1.2v!1.2v-ot azt nem én raktam rá az gyárilag volt így,és szeretném ezt lejebb venni mert nem sok értelme van!
-
Robi BALBOA
őstag
Amúgy a monitor típusa Proview TA-986 model szám:998M
Sehol nem találok hozzá telepítő cuccot! -
Robi BALBOA
őstag
válasz
mokus1 #13097 üzenetére
Mondon,hogy 1600 x 1200-ban ment eddig ez tuti(van valami menü a monitorban ami kiírja,hogy mekkora felbontáson meg és milyen hz-en),és egy 19"-os crt miért ne bírna el ekkora felbonást.
Eddig elfért a monitoron de az ATI-nak nem fér el!
Szerintem az ATI driverek szarok! -
Robi BALBOA
őstag
Sziasztok!
A segítségetek kellene!
Van egy Sapphire hd2900xt-m,az a probléma,hogy a játékokban nemengedi az 1600 x 1200-as felbontást mindig 1280 x 960-ra lövi be és így is csak a kép 1 harmada látható!
Az asztalon is ha beálítom az 1600 x 1200-as felbontást akkor az asztalnak csak egy része látható(a játékban is igy van) és ha az monitor széléhez viszem az egeret akkor tudok iide oda menni az asztalon!
A monitorom egy 19"-os crt,márka Gericom.
Eddig 2db 6800gt-m volt és az simán vitte az 1600 x 1200-at!
Tudom hogy nem a videó kártyán múlik,hogy viszi-e az 1600 x 1200-at vagy nem,de akkor hol lehet beálítani,hogy normálisan üzemeljen?!?
Régen úgy ment,hogy feltelepítettem (mert nem ismeri a winfos a gericom márkát) digitálispanel 1600 x 1200 ként a monitort és ment,most ugyan ezt eljátszom és az előbb leírt dolgokat csinálja!
Légyszi segítsetek! -
Robi BALBOA
őstag
Helló!
Most ruháztam be egy Sapphire 2900pro-ra(512bit,512mb,ddr3).
Szerinttek jónak mndható ha alapfeszen és gyári hűtővel ment gpu:844mhz mem:2ghz
Tovább nem mertem húzni!
Alapfesz:2d 1v 3d 1,15v
Venti teszt közben 70%-on(nem semmi) és így a gpu 70fok és a fesz stabbilizátor 65fok!Szerintem nagyon zsír a cucc!
Végülis örülök,hogy ezt vettem,amit elvártam azt bőven tejjesítette.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Diablo IV
- Steam Deck
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- BestBuy topik
- Crypto Trade
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest