Új hozzászólás Aktív témák
-
harcikoca
senior tag
kössz a tippet
-
leviske
veterán
válasz
harcikoca #14598 üzenetére
A Shift-hez talán jobb lehet egy GeForce, mert tradicionálisan nVidia-'s játék, a GTA4 esetében már húzósabb a dolog, ott inkább a memória mérete számít nagyon. 512 vs 640 esetén lehet, hogy megint jobb választás a GeForce. Kivéve, ha 1GB-os HD29 is játszik.
Attól függetlenül az újabb motorokra épülő játékok jó eséllyel a HD2900-asoknak fognak kedvezni a G80-asokkal szemben.
-
harcikoca
senior tag
shift, gta4.. stb a legújabbakkal
-
harcikoca
senior tag
hi, videokarit szeretnék venni, és nem tudom, hogy egy geforce 8800 gts 640 mb-t vagy egy hd 2900xt-t vegyek, valaki tudna mondani valamit hogy melyik lehet a jobb?
-
Al Brandy
tag
válasz
daniele #14593 üzenetére
A 2D-s értékek jók, a szemetelés oka nagy valószínűséggel driverhiba. Dobj ki minden ATI meghajtót az XP-ből,és tisztán telepítsd újra. A sorrend: eltávnál 1. CCC, 2. Catalyst driver, 3. Ati szoftver eltávolító.
Ha így is szemetel,akkor próbáld meg másik drivercsomaggal.A tápod elég az XT-hez?
Ha semmi nem segít, akkor gyári BIOS vissza a kártyába, alaplapi BIOS load default, utána friss ATI driver.
Ha még ez sem segít, akkor próbáld meg másik gépben a kártyát, és ha ott is rossz, akkor levélnehezéknek még mindig jó lesz -
daniele
aktív tag
edit: A vga-t nem rég szereztem, tuningolva volt vagy van nem tudom. 2 napja mióta benne van a gépbe azóta egyszer miután kiléptem játékból lefagyott az xp utánna kiírta a monitor, hogy "no input signal", másodjára video nézésnél hirtelen se kép se hang :/
-
daniele
aktív tag
Hi! A segítségeteket szeretném kérni. Az lenne a kérdésem, hogy ennek a video kártyának (ASUS HD 2900XT) az értékei helyesek e az értékei: www.dream_like.extra.hu/downloads/ati.JPG ?
A másik kérdésem pedig, hogy mi lehet ennek az oka: www.dream_like.extra.hu/downloads/hiba.JPG ?Előre is Köszönöm a segítséget!
-
Freeman2
tag
Sziasztok
Lenne egy óriási problémám.Volna nekem egy Sapphire HD2900XT 512mb/512 bit vga kártyám,de sajnos bios frissités közbe elromlott,mert 2 db PCI-express van az alaplapon,és a másikban egy másik ati kártya volt.Gondolom a másik ati kártyáról rátette a 2900-ra a bios-t.(x1950-es ati volt)és most nem jó.A gép még felismeri,de nem tudom,hogyan lehetne helyrehozni.Aki tud legyen szives segitsen,priviben hamarabb ézreveszem.Köszönöm előre is. -
adorjant
őstag
üdv!
úgy látom leült kicsit a topik,én most szereztem egy 2900XT-t,úgy látom többnyire pro bios-modok voltak terítéken,engem az érdekelne,hogy Xt esetében hogy alkulnak ezek a feszültségek,órajelek (csak hogy 2d-ben ne pörgesse fel mindig a ventit)?
-
Telefunen
őstag
válasz
FRENK1988 #14586 üzenetére
Szétszedni nem túl bonyolult, bár kb. 20 csavaron kell átverekedned magadat. A hátlappal kell kezdened, aztán már adja magát. Sajnos teljesen le kell bontanod a hűtést, hogy a bordázatot ki tudd takarítani.
Ennek ellenére a kártya nagyon hangos terhelés alatt. Ezen legfeljebb egy másik hűtéssel tudsz változtatni, de annyit már nem nagyon érdemes rákölteni. Tudtommal megfizethető Xtreme2900 már nincs TTS-nél (én 5K-ért vettem, sokba került a kártyához képest, de legalább teljesen hangtalanná vált a cucc), így talán AC S1-el kellene próbálkoznod.
Terhelés nélkül, megfelelően alulfeszelve (0,875-0,900V) és alulórajelezve (300/500) simán elvan 50 fok körül a kártya 25%-os ventilátorfordulat mellett, így pedig még csendesnek mondható.
-
FRENK1988
veterán
Áhh ez a "kazán" megörjít. Nem szívtam még evvel a VGA-val ennyit mint az összes többivel eddig.
Valami hűtés kellene rá. vagy kitakarítani. De hogy?
-
den80
tag
hali ismét
sikerült összehozni, a képet persze, hang meg nem megy ki a tv-re a hdmi kábellel, esetleg a catalystba vmi extra beállítás? -
-
den80
tag
sziasztok
a 2900pro hoz adott DVI/HDMI adapteren ha összekötöm az lcd tv-met HDMI kábellel, akkor kép és hang is átmegy ? -
FRENK1988
veterán
Hu most előjött 1 idegesítő probléma. Nagyban Prototype-ozok (max minden 1280) és olyan jó 1/2-3/4 óra játék után csikos képernyő és aztán a monitor késznléti állapotban. (de a zene az szól.). Kikapcs-bekapcs a win betölt az üdvözlőképet látom, utána megint lepihen a monitor.
De észrevettem, hogy a VGA áramkábelénél a 8 pinesnél (ahol az átalakító van) ott pirosan világit egy led. Ezt eljátszotta 2x de most megcseréltem. Eddig (kopp-kopp) megy rendesen. Mi lehet a gond? Hardver? Driver? OS (win7 build 7201) ? -
Telefunen
őstag
válasz
alibaba78 #14571 üzenetére
Igen, a CCC-s overdrive nem műkődik ha nem 8 tűs van bedugva. Ellenben készített már +2tűs csatlakozást hozzá házilag itt a topikban valaki, csak földet bekötve és megnyílt az overdrive lehetősége. Tuningolni egyébként úgysem CCC-ből érdemes, hanem Rivából, vagy BIOS-ból
-
alibaba78
őstag
Jo nagyot!
En is beleptem a 2900-asok taboraba egy Sapphire HD2900Pro 512mb/256bit-es kartyaval. A kerdesem az volna, egy 6 pines tapcsatival be tudom rugni a kartyat? Mivel 2 nap garit kaptam a kartyara, es elfelejtettem 8 pinest rendelni, de tesztelnem kene. Elore is koszi a segitseget! -
-
Telefunen
őstag
válasz
FRENK1988 #14562 üzenetére
Rá lehet, de koránt sem biztos hogy működni fog (eltérőek lehetnek a memóriaidőzítések, a ramok gyártója...), ráadásul nincs is értelme, hiszen a saját BIOS-odat is átíratod ezekre az órajelekre.
Egyébként ATiWinflash-el lemented, majd RBE-vel editálhatod a BIOS-odat. Egyszerű, nincs buktató.
-
FRENK1988
veterán
Emberek az én Sapphire vga karimra rá lehet-e erőszakolni ezt a BIOS-t? Ha igen mivel? Vagy van akit tudná nekem moddolni ezt a "kazán"-t?
-
Telefunen
őstag
válasz
Telefunen #14560 üzenetére
Nah, alighogy szidtam egy sort az AC-t, a Freezer 7-em rögzítőklipszei közül az egyik el is tört (levettem hogy megtisztogassam és benchelhessek egy nagyot)... Most négy csavar tartja a laphoz, elég szerencsétlenül (alátétnek az anya és lap között postai ragasztószalag szolgál), tehát már ezt is biztosan cserélem.
-
Telefunen
őstag
Megjött az AC Xtreme 2900-as hűtőm. A felszereléssel meggyűlt a bajom, lévén olyan csapnivaló minőségben állították elő ezt a hűtőt (bár lassan nem is csodálkozom ezen, ha AC termékről van szó, a Freezerem, ill. a régi AC X2-őm sem volt valami passzentos), hogy olyat még nem láttam. Az összes lamella el volt ferdülve, a VRM hűtő modul pedig nem fért el a kisebb bordázattól.. Kénytelen voltam annak az egyik lamelláját rátolni a mellette lévőre, és még így is nyomja a VRM bordát a nagy hűtőblokk. Felháborító, különösen annak fényében, hogy ez a hűtés kizárólag erre az egy kártyára kéne hogy jó legyen, ill. hogy ez újkorában azért elég prémium cucc volt.
Azért megvan az öröm, mert igen hatékony és csendes
. 60%-ig gyakorlatilag nem hallom, ez pedig már éppen elég ahhoz hogy 60 fok alatt tartsam a GPU-t, és 95 alatt a VRM-eket (ami valóban több mint a gyári hűtéssel, de szvsz. még nem vészes).
-
FRENK1988
veterán
Nah emberek beléptem a HD2900 XT klubba
Első élmények nagyon jók. Főleg csendesebb mint az X1950PRO
-
Telefunen
őstag
válasz
Speed® #14555 üzenetére
Nálam nagyon diszkrét a VRM-ek hőmérséklete. Valószínűleg a PRO-ra más VRM-ek kerülhettek, mert nekem a maghőmérsékletet jó ha eléri (2x80-al is OK volt a VRM, csak a mag melegedett túl).
Egyébként tudom hogy nem racionális döntés egy ilyen karira még 5K-t költeni, de nekem egyelőre elég, és nem volt kedvem belefolyni egy hosszas üzletelésbe.
-
Telefunen
őstag
A burkolatlevétel, majd 2x80-as, 1100-as venti kevés volt az XT lehűtéséhez, így most várom az AC Xtreme 2900-am. Remélem azzal végre megoldom a zajterhelés problematikáját...
-
Telefunen
őstag
-
Telefunen
őstag
válasz
FRENK1988 #14541 üzenetére
Crysis-ból csak a Warhead-el van tapasztalatom. Az egész szépen megy többnyire Gamer beállításokon is, 2xAA-val, 1024-ben.
Stalker-ből csak a gépzabáló CS-ról tudok nyilatkozni. Az 960x720-ban (mert szinte ugyanúgy fest mind 1024-ben), 2xAA-val (mmint DX10-es, valós AA-val), DX10-ben. közepes textúrákkal és árnyékkal, napárnyék nélkül, olyan 50-60 FPS, ami harc alatt is 40 körül marad.
Egyébként a tesztekben a 3870 eredményei nagyjából fedik az 2900XT eredményeit, tehát megtalálod hogy hogyan futhat. Szvsz. némi tuninggal a 2900XT akár erősebb is lehet.
-
FRENK1988
veterán
Hu itt megy már a BIOS küldözgetés.
Lenne 1 gyors kérdésem: Krájzisz és a többi újjabb játékok hogyan futnak az XT-s 512/512 kártyán? Pár autós játék is érdekel GTA4?)
Elsősorban a szépség érdekel nem annyira a felbontás. Meg a régi kedvencem S.T.A.L.K.E.R.
-
Telefunen
őstag
válasz
juloko #14537 üzenetére
Pedig az ID a gyártót szokta jelölni, szal nem is értem.. Én is ATiwinflash-t használok. Esetleg próbáld meg Storms (ugyanilyen kártyája van) eredeti BIOS-át.
-
juloko
csendes tag
halli.....most vetem egy HD 2900pro kartyat,amit valaki megbabralt gondolom XT akkart ratenni.csak hogy most mar nem akkar be indulni....
alapon meg sikos kepernyo,ha ra nyomom a drivert minden elsotetul
mitt javosoltok
-
Telefunen
őstag
más VRM-ek lehetnek az XT-n és a PRO-n, mert nálam 1,2V-on is megállnak 80 fok alatt a VRM-ek, gyári hűtéssel (bár az talán jobban hűti őket mint a HR03)
Egyébként jó megoldás a kártyahelyre szerelhető venti. Nekem anno 2db 8cm-es hűtőtte a csupasz (vagyis műanyagburkolatától és ventilátorától megszabadított) Accelero X2-vel szerelt X1950PRO-mat, de azok gyorskötözővel összeszerelve, 4db, hosszú csavaron álltak, a ház aljában (nem volt több bővítőkártya, így belefért).
-
Cölöp
tag
Egyenlőre megmaradok a jó öreg 2900Pro -nál, majd ha kijön az 5850, akkor váltok.
Viszont hogy addig se fázzak, kicsit módosítottam a 2900 -as gyári BIOS-án:
- 2D: 220/250@0.90
- 3D: 750/870@1.10
De sajnos a 3D -s órajelen iszonyú forró volt 1 óra játék után a VRM, 118-120 fok körül járt.
Ezért fogtam magam, és belevágtam egy +1slot -os hűtő barkácsolásába. Plusz megfordítottam a HR-03 -at, most a VGA hátlapján van a borda.
A +1slot -os hűtő kellékei:
- pár építőelem egy régi fém-építőjátékból
- egy LAN kártya hátsó lapja
- 3 db AMD CPU cooler
- FBS ragasztó
- feszültség szabályzó potméter
Eredmény:
- nincs észrevehető hangosodás a plusz 3 venti miatt
- idle 2D -s hőmérséklet: GPU: 37 VRM: 45
- 3D -s hőmérséklet: GPU: 64 VRM: 98Megjegyzések:
- próbálkozam 0.85 -ös 2D-s feszültséggel is, de akkor már nem bírta a váltást a 2D és a 3D között, és mindig kifagyott.
- sajnos túl közel van a VGA ventije a CPU bordájához, talán később megpróbálom elfordítani a CPU bordát 90 fokkal. Csak akkor meg az lesz a bibi, hogy a két venti egymással szembe fog nézni, és mindegyik szívja majd a levegőt. És a végén vákum keletkezik a gépemben, megbomlik a téridő kontinuum, és a gépem egyszerűen eltűnik.
És itt van pár kép az eredményről: -
Alister71
nagyúr
válasz
Molnárka007 #14526 üzenetére
Ok akkor sok sikert a beszerzésükhöz.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Molnárka007 #14524 üzenetére
Csá nekem van két Asus EAH 3870 Glaciatorom, CF-be, gamellázni igen jók és a Glaciatorok iszonyat csendesek.
3870 CF -
Molnárka007
tag
válasz
tzsolesz #14522 üzenetére
De bizots lehet rá tenni vmi jó tuninghűtést...
Vagy nem?
Node ez 2900-as totyik szal fel az offal,mert mindjárt jön a MODERÁTOR és elzavar a csába...
És továbbra is várom a 2900xtx 1024mb 512bit-es gazdág jelentkezését,mert vevőlennék rá,de ezt is a továbbiakban PÜ-ben szeretném,mert a végén még kicsapnak és megszeretném élni az őskort itt a ph-n.... -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Molnárka007 #14521 üzenetére
Am mivel jobb a toxit az Asus referencia hűtőjénél...
nem egy kategória.
A Toxik hűvösebb, és halkabb is, sokkal.
Ref. karit nem szabad venni.
-
Telefunen
őstag
válasz
Molnárka007 #14519 üzenetére
Nem lenne racionális döntés.. Hangos lenne (mert sajnos egy ilyen kombónak MUSZÁJ annak lennie.. még 1db is üvölt terhelés alatt, nemhogy 2), teljesítményben lemaradna egy 4870 vagy egy GTX260 mögött, és zabálná az áramot (üresben 100-150W csak a két kártya, terhelve 300-400W). Nem kell feltétlenül ASUS top kariban gondolkodnod, az is csak ugyanazt a refhűtést kapta mint a többi (akkor már inkább sapphire toxic). A két 2900XT 1Gb árából vegyél inkább egy 4870 1Gb-ot (A márka pedig mind1, hidd el nekem és az egész fórumnak. A referenciakártya az referenciakártya).
-
Molnárka007
tag
Hali!
Nincs valakinek egy avagy kettő 2900xtx 1gb 512bit e?
Ha lehet Asus és kettő ugyanolyan legyen...
Várom az őszt h bejöjjön a dx11 és lemenjen a 4890 top ár(70-75k) és addig szívest-örömes gamelnák két 2900xtx 1gb 512bit társoságában....
Nagyon ritka kari és már boltban sem kapható,de ha valakimnek van ilyenje és nem rsozz meg porszívó stb...,akkor jelezze,mert vevő lennék rá (apróban nem találni egy ilyetsem...)
Vagy nemtudjátok h ha lehet eggyáltalán még ilyet kapni, akkor hol lehet?
Sry az off-ért,de mondom már ha aprón nincs itt a 2900-asok tulajai és "fanjaik" között hátha akadna ilyenböl vagy kettő darab...[ Módosította: Bordoi ]
-
Telefunen
őstag
Ha már így belekezdtem, gondoltam tovább finomhangolom a saját BIOS-omat is. ATT-vel vittem szépen lefelé a feszt és az órajelet, mígnem 169/189@0,775V-nál megálltam. Ezt be is lőttem szépen 2D-s profilnak BIOS-ban. Restart, ránézésre minden rendben. Furmark indít. ok-ok. Kilépek és összeomlik a kép. Hiába tudja a kari stabilan 2D-ben a 169/189@0,775V-ot, sajnos az órajelkapuzás itt már nem működik megfelelően...
-
den80
tag
én is feltettem magamnak ezt a módosított biost, esetleg kérhetnék egy olyat, ami emelt órajelen futna 3d ben alapból? Pro kártyám van
-
vbbb
őstag
válasz
Telefunen #14509 üzenetére
Az enyémmel szerencsésebb voltál, nekem tökéletesen működik!
VRM-ek:
2D terheletlenül, ha nincs megnyitva semmi: ~1500rpm / 45C
2D ha pl.: böngésző megy: ~2000rpm / 45-47C
3D fél óra játék: ~2500-3000rpm / 78C-80CGPU valami ilyesmi:
2D: ~50C
3D: ~70-75CAz órajeleken mennyit állítottál? Mennyi volt a gyári?
-
Storms
őstag
-
Telefunen
őstag
Remélem nem azért nem kapok semmi visszajelzést, mert nem funkcionálnak az általam összedobott BIOS-ok (azért próbáltam viszonylag biztonságosnak tűnő órajeleket és feszeket beállítani)
-
Storms
őstag
válasz
Telefunen #14503 üzenetére
hali!
Megtudnád csinálni az én BIOS-omat is tuningosra? Ugyanigy beállitani mindent? Mert valahogy sosem sikerült nekem. Sapphire HD2900PRO 1024MB GDDR4 512Bit. 2900XT Original BIOS-t átküldjem vagy a 2900PRO Orig. BIOS-t? Jobb lenne XT-t rátenni és annak feljebb vinni az órajeleit ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- sziku69: Szólánc.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF GeForce RTX 3080 10G
- Eladó Gigabyte Master Rtx 5080 videókártya
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- GIGABYTE Radeon RX 7900 XTX GAMING OC 24GB GDDR6 384bit
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3039, 94% Akkumulátor
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus Black Használt, karcmentes 256 GB tárhely 3 hónap garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest