- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- VR topik
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tzsolesz #8635 üzenetére
a játék-specifikus optimalizációk legtöbbje az összes kártyát érinti, ilyen szempontból biztosan lesznek még javítások, bár most a CrossFire van nagyobb fókuszban a driveres gárdánál, nem az egykártyás dolgok. nekem a 8.2-es bevált, a 8.3-at a sok zűr miatt nem tettem fel.
ha arról meg akarsz győződni, hogy a kártyának semmi baja, akkor mindent vegyél alapórajelre (ne csak a VGA-t, a gép többi részét is), és futtass rajta vmi stressz-tesztet. a topicban népszerű a "szőrös fánk", ill. én az RTHDRIBL-t (intenzív) meg a LightsMarkot (sokféle effekt miatt) szoktam ilyenekre használni.
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #8614 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy a határeset közelében, éppen elegendő a konfig a VGA kihajtásához.
Az E2160 1.4GHz-en 40.7s és 1.6GHz-en 36s az 1M.
A megállapításaim 2 játék az NFSPS és a Crysis teszteken alapulnak. Az NFSPS a proci terhelés miatt került a képbe, mert ez a játék a többiektől eltérően a procimat, mindkét magot, 3.4GHz-en is teljesen, 100%-on kihajtja. A Crysis meg a VGA-t terheli meg inkább.
Mindkét tesztsorozat ugyanazzal az eredménnyel zárult, 1.4GHz és 40s. Ez az a határeset ami alatt nem sok értelme van XT-t használni, a matematikailag is 99%-os kihajtás 2.0GHz és 30s. -
válasz
tzsolesz #8604 üzenetére
tzsolesz: #8604: ez az fps-elvárástól is függ, de általánosan, az utóbbi 1 év játékainak többsége csak neccesen megy max. detail mellett 12x10-ben. pl. Bioshock nálam átlag 30fps (úgy tesztelek, hogy van benne harc is) - szebb a natív 12x10-ben, de inkább 10x7-ben játszottam vele. Crysis, Dirt és várhatóan az Assassin's Creed nagyon sok neki.
#8614: ne aggódj, nekem CCC nincs is fennfagy53: azért tudok olyan eseteket mondani, ahol nagyon karcsú az 1.4GHz. Heroes5 biztosan, de szerintem az Oblivion is röcögne vele. meg bármelyik komolyabb gépigényű RTS.
-
KMT
addikt
válasz
tzsolesz #8536 üzenetére
Ez a cpu limit dolog megtévesztő szerintem. Nem arról van szó, hogy a videókártya nem hasznája ki 100%-ig magát, mert tudja, hogy gyenge a proci, hanem arról, hogy a játék futásához kell a processzor teljesítménye is, tehát ha az gyenge, akkor hiába megy maxon a videókártya, nem lehet több fps-t kihozni a játékból.
Aztán ha nem így van, akkor javítsatok. -
válasz
tzsolesz #8536 üzenetére
nekem is gyanús, de annyit egyik játékkal sem játszottam, hogy biztosat tudjak mondani. ellenpélda a FEAR, ahol a C2D CPU a P4-hez képest 0, azaz nulla extra FPS-t hozott.
pár olyan játék, ahol erősen CPU-limites a P4-gyel a rendszer: Doom3, Bioshock, Oblivion, Unreal Tournament 3. vagy nézd meg a Jericho-t 800x600-ban
-
válasz
tzsolesz #8525 üzenetére
a Jericho az nálam is szépen ment a P4-gyel. amúgy a RivaTunerrel tudod mérni a VGA kihasználtságát.
ha 25-30-ért akarsz CPU-t, akkor érdemes várni, amíg a Wolfdale-ek odáig lemennek. Conroe-ban teljesen feleslegesnek tartok bármit, ami nem 2-vel kezdődik, ha az alaplapod tuningbarátlevill: BIOS-tól függ, de elég kellene legyen...
-
válasz
tzsolesz #8518 üzenetére
rengeteget dob rajta egy C2D, és nem csak az új játékokban. de ha ennyire kevés a lé, akkor E2140-et vegyél, és tuningold meg egy kicsit.
amúgy ez a kártya jelenleg 1280x1024-ben szinte mindenre elég high vagy maximális beállításokkal, AA nélkül. Ahol nem, ott érdemes visszamenni 1024x768-ba (pl. a Bioshock 30 helyett 40 fps lesz). Ahol az sem elég, az Crysislevill: vezetékes vagy rádiós egér / billentyű van?
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #8515 üzenetére
Ne nyugtalankodjál, annak ellenére, hogy egy kicsit többe került mint az átlag, jó vétel volt.
Különböző kategóriák vannak és ez a kategóriájában jó VGA-nak számít, persze egy 3850 jobb nála, de többe is kerül.Szerintem a 7.12 Catalyst óta jobb mint a 8600GT a legtöbb játékban, annak ellenére, hogy NV logos játékok vannak jórészt a piacon.
Ebben az évben még helyt fog állni a játékokban, ha nem is max beállításokon.
A 8.3 inkább visszalépést jelentett a 8.2-hez képest, legalábbis én úgy érzem.
A szavatosság alatt ha támogatottságot értesz nem kell félned, bár szédítő gyorsasággal vált a VGA piac 1-2 évig nem felejtik el a 2600-at a gyártók és az ATi, ettől nyugodtan alhatsz! -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #8450 üzenetére
Ne csodálkozz! A RAM használat kb 1440-1570MB ezekkel a beállításokkal a Crysis-nél.
A vinyón játszottál jórészt, csoda hogy így ment.
2007 második felében megjelent játékok 1GB-nél több memóriát igényelnek, nem a VGA a ludas, szaladj RAM-ot venni, ha procit is cserélsz! -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #8348 üzenetére
857MHz GPU felé csak AGCT. (1. hsz) MEM freki nagyban függ az ic gyártójától, nekem 1.4-es Qimonda és 900at vígan megy, valahol feszemelés nélkül 940 környékén van a vége.
Kipucoltam a gépet, háááááááát.... amennyi mocskot összegyűjött a gyári hűtés... elképesztő. Majd megnézem mennyit jelent, hogy ki lett pucolva, de biztos hogy jópár fokot. Javaslom félévente mindenkinek, muszeresz csavarhuzoval nekiesni a cuccnak.
Ha csak nem laboratóriumban lakik.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #8314 üzenetére
AA az az antialiasing, azt használva 8600GT jobb választás. Modernebb felépítést arra írtam, hogy magas ALU/TEX aránnyal rendelkezik, ami DX10 követelményeinek akar megfelelni, de ebből már nem lesz túl sok haszna. Driverekkel sem fog már gyorsulni a kari, pl. decemberi és a mostani driver között sebességben csekély különbség van.
Olvasd el ezen topic első hozzászólását!
-
negro
őstag
válasz
tzsolesz #8308 üzenetére
A helyzet az, hogy a 8600GT jobb. En is msot vettem 1 hete egy HD 2600XT-et mert elszalt a 6600GT-em. AGP-es az Ati persze. Kettos merce mert AGP kartyat ennel jobbat nem tudtam volna venni hisz az utolso AGP-es kari nV-bol a 7600GT ami viszont gyengebb mint a 2600XT. Viszont ha PCI-E -es alaplapom lenne nem kerdes, hogy a 8600GT-et vettem volna. Ugyanennyibe kerul durvan de jobb. Ez sajnos teny.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #8308 üzenetére
Olvasd el a PH!-s teszteket, nagyjából pariban van a két kari, egy picit több helyen kapott jobb eredményeket a 2600XT emlékeim szerint. Azt, meg h. melyiket éri meg megvenni, most leginkább az ár dönti el. Egyébként 8600GT inkább való AA-val játszásra, a 2600XT felépítése meg modernebb, de egyenlőre az NV-s támogatás miatt a játékok jó része a régi felépítést követi, ami a geforcoknak kedvez...
Az itteni karitársak sem bánták meg ezeknek a kariknak a megvételét.
Egy biztos, a P4-ed mindkét kari kihajtásához kevés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Le Mans Ultimate
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest