Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Hobby elektronika
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen SSD-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vaku topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
ATi Radeon HD 5750 / 5770 / 6750 / 6770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hurkaleves
őstag
válasz
belaazallat #11999 üzenetére
ja igen. de most speciel játékra gondoltam...
meg a több monitor kezelése már egy jó ideje piacon van...
és ezt a kártyát nem hinném hogy azoknak szánták akiket most fölsoroltál... -
belaazallat
addikt
válasz
Hurkaleves #11998 üzenetére
"(de amúgy is hol elég ez a vga több monitorra?...
)"
Pl: újságszerkesztés, photoshop, programozás, szoftverfejlesztés. Amihez nem kell nagy 3d teljesítmény, de jó a több monitor, mert nem kell egymás alatt 5-10 ablakot megnyitni.
-
Hurkaleves
őstag
-
GAbre
veterán
Mekkora baromság...
A sapphire már nem tud mit nyújtani,ez már tényleg még 1 réteg lehúzás az 5770ről.... -
Hurkaleves
őstag
válasz
belaazallat #11994 üzenetére
hát jó nagy darab (lefelé) az biztos...
most a gyári rev3-mas zafír hűtés alját akarom felpolírozni mert nem hagy nyugodni, hogy mindenkinél nagyon jól szuperál csak nálam szar...
ránéztem a hűtés aljára és mintha vésővel kaparták volna föl...ez má milyen munka?
valószínű fel sem feküdt normálisan!... -
belaazallat
addikt
válasz
Hurkaleves #11992 üzenetére
Pont, hogy nem. L2 és az L2-pro a ventiben is különbözik. Ha megnézed az AC honlapját, ő nem is ismeri azt a típust, hogy L2. Csak L2 pro-ról találsz infót. Amit ha külön veszel meg egy két slot-ot elfoglaló hűtés+ maga a kártya. De ha megnézed, hogy hogy L2 pro néven milyen hűtést raknak gyárilag a karikra... Az egy kártyával együtt két slot-ot foglal el. Szóval innentől kezdve kezd "érdekes" lenni a dolog.
Elképzelhető, hogy venti cseréjétől javulhat a helyzet. Ki kell próbálni.
Szerk: off
-
GAbre
veterán
Vki használ ageia physx karit?
Vagy igazak a "pletykák",h jön ki vmi ati physx az év végén? -
Hurkaleves
őstag
válasz
belaazallat #11991 üzenetére
aöö.. gyári L2-n és az L2 pro-n ugyanolyan ventik vannak nem?
ha azt kicserélném egy jobbfajta 80-as vagy 92-es ventire javulna a helyzet? -
belaazallat
addikt
válasz
DroiDMester #11989 üzenetére
Ha értelmezve olvasnál, rájöhettél volna, hogy pont a TDP és a maximális fogyasztási adatok eltéréséről beszélgetünk Isc-vel. És sajnos igazat kell adjak neki.
Az AC L2-pro hűtésnél nem a borda mérete adja a nevet, hanem a rászerelt ventilátor. De ezt már valóban megbeszéltük korábban, csak egyeseknek rövid a memóriája.
-
lsc
nagyúr
válasz
DroiDMester #11989 üzenetére
utána jártasd a szádat! Ezt nekem írod ? Lehet Te őriztél libát de nem velem, úgyhogy bátran fogd vissza magad.
A másik, gondolom a tpu tesztjét nézted, ők mértek nem egy tdp értéket adtak meg. A nagy tapasztalatoddal arra is rájöhetnél hogy megint más egy tdp osztály meg megint más egy mérés.
A régebbi l2 dologra emlékszem. akkor is szépen bemutatkoztál, de akkor magyarázd már el ha a 4850-re elég az l2 akkor az 5770-re miért nem ? Ha a megadott tdp-t nézem akkor a 4850 annyit eszik mint az 5770 /tpu szerint meg jóval többet eszik a 4850 /, akkor ha az 50-re elég akkor az 5770-re miért nem ? -
Előbb nézzél hivatalos adatokat a gyártó által megadott értékeket! utána jártasd a szádat!
4830 és 4850.nek 110.W a TDP-je! a 4870.nek pedig 157.W a TDP-je ha már hasonlítgatni akarsz akkor mindegyik kártya gyártó által megadott fogyasztását hasonlítsd össze, ne össze vissza keresgélj teszt oldalak által mért értékeket!
mert akkor a 5770.nek se 108.W a TDP-je mert minden oldalon mást mérnek rá!
És azt se feledd hogy az AC L2 Pro az majdnem 2X akkora bordával rendelkezik mint az a gyári powercolor kártya! (de pont erről volt már itt elég nagy vita kb 1.hónapja olvass kicsit visszább)
-
lsc
nagyúr
válasz
belaazallat #11987 üzenetére
Gondolom az is feltűnt hogy a 9800 az egyiknél 125 W a másiknál meg 105 W. A tpu meg mér, igaz a max fogyasztás annyi, az meg ugye nem folyamatos, de lehet annyi. Ráadásul a két tesztben az egyikben 4850 a másikban 4870 van, talán nem véletlenül. Az már csak hab a tortán hogy a tpu mérése alapján az 5770 max 110 W körül fogyasztott /ez ugye nem tévedés/, gondolom a 4850-nél direkt tévedtek
.
-
dota1
aktív tag
Sziasztok! Eladósorba kerűlt az 5770-es karim ha valakit érdekel hírdetéseimnél megtalálja.
üdv.: norbi -
Hurkaleves
őstag
válasz
belaazallat #11983 üzenetére
passz... nálam nem szuperált.. nemtudom.. lehet majd megnézem még egyszer, de a borda is rohadt forró volt szóval a hőátadás és a gpu-val való érintkezés jó volt.... tényleg nemtudom..
-
lsc
nagyúr
válasz
belaazallat #11983 üzenetére
Én itt [link] mintha 147 W max fogyasztást látnék a 4850-nél. 4870 204 W max.
Még szerencse hogy linkeltem az előzőben is.
-
belaazallat
addikt
válasz
Hurkaleves #11979 üzenetére
Nekem, mint már korábban megbeszéltük, szintén L2 pro-m van. És nekem nagyon jól működik. Játék alatt 65 fok a max alapon. A rev1-es hűtésnél jobb.
Szerk:
Isc: A 4870 fogyaszt 150W-ot, a 4850 "csak" 110W-ot, az 5770 108W-ot.
-
lsc
nagyúr
válasz
Dark KillerX #11980 üzenetére
-
lsc
nagyúr
válasz
DroiDMester #11978 üzenetére
Utoljára, ha más a véleményed írd meg annak aki kérdezte, ne engem győzködj, nagy múltaddal erre magadtól is rájöhettél volna. Egyre inkább nem szívesen írok ide /ahogy elnézem nem vagyok egyedül/, felesleges szájkarate mindegyik hsz.
Nem, erre sem kell válaszolnod.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Hurkaleves #11979 üzenetére
Köszi mindenkinek,akkor hanyagolóm ezt a típust.
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Dark KillerX #11976 üzenetére
én is bejátszottam egy AC L2 pro hűtést ami hasonló és valamivel nagyobb is mint az ami a linken van, de még úgy is gyengébb volt a gyári (sapphire rev3)-tól pedig full fordulaton verettem a ventit rajta...
szal az én tapasztalatom negatív ezzel a hűtővel kapcsolatban...
tuning nem volt. tuningal 100 fok fölé engedte... -
-
lsc
nagyúr
Mod Dark KillerX : 5750-ről váltottam abban a felbontásban, érezhetően jobban mennek a stalkerek, de azért túl nagy különbségre ne számíts. Olyan hűtéses 4670-em volt, az csendes és hűs volt, szerintem az 5770-et is lebírja, de ez csak a véleményem, tapasztalatom nincs a kártyával.
-
Dark KillerX
addikt
Valakinek van tapasztalata ezzel a kártyával kapcsolatban [link]?,mert olcsóan tudnék szerezni.Másik pedig,1280-as felbontáson használnám,lenne előre lépés teljesítményben,egy elég jól húzható 4830-ohoz(760/2300) képest.Válaszokat köszönöm!!!
-
gYaLo
őstag
Sziastrok!
Van valakinek Sapphire HD 5770 512mb -os karija ?
Véleményeket írjatok róla légyszi -
-
veector
senior tag
válasz
Hurkaleves #11970 üzenetére
Nekem 1080p-ben Crysison és GTA4-en kívül minden (amit próbáltam) ment csutkafullon rendesen.
GTA4 egy kis OC-vel (925/1275) mediumon 33FPS. Crysis meg nem jó játék
Mafia II is megy fullon hálistennek.Az a vicces, hogy ezek után még azt írják sokan, hogy a HD5770 nem fullHD-re való
Ő bajuk -
veector
senior tag
válasz
Hurkaleves #11968 üzenetére
Nem is számítottam arra, hogy utolérje
Mondjuk egy 5830 sebességét tudná hozni, nem? Bár 5770-nél inkább a mem sebessége a szűk keresztmetszett -
veector
senior tag
Mennyivel marad el az 5770 1GHz körül a GTX460-tól?
-
pudzi
tag
válasz
csöcshántás #11965 üzenetére
Sajna akkor passz, ennyire nem vagyok nagy guru
-
csöcshántás
csendes tag
Hali hát felraktam az ati ccc-t 10.7 és még rosszabb már a combat arms se ment, szal az alap cd-röl visszaraktam a catalystot. Visszaállt a régi rend az nfs shift kilépked néha a recover jelentéssel -.-. egyébként engedte felrakni a 64 és a 32 bites verziót is. De azt hiszem a 32 bites verzió az enyém de mondom az új az minden játéknál kilép amikor pont a játék elkezdödne, tehát nem a menüben, hanem konkrét játék részénél fagy le. Aki tud segiteni az vmit bökjön ide
.
Neked meg azt javasolom h tedd újra az xp-t. -
Averna
csendes tag
Üdv!
Szeretnék kérni egy kis segitséget, ha valaki tud megoldást.
Az egy hónapja vásárolt: Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X grafikus kártyával az elejétől fogva a következő problémák jelentkeztek:Windows xp operációs rendszer alatt:
- windows betöltésnél a kép fele elcsúszik és bekockásodik, ezt követő újraindításkor vagy kék képernyő „ati2dvag.dll hiba ami lehet driveres vagy hardweres is” vagy tökéletesen működik. Már több ati drivert is felraktam, de a probléma fennmaradt. Normál indulás esetén minden 3D alkalmazás tökéletesen működik.Windows 7 operációs rendszer alatt:
- windows betöltésnél vagy tökéletesen működik, vagy megjelenik a kék képernyő, majd újraindul a rendszer, szintén több ati drivert is felraktam, de a probléma fennmaradt. Normál indulás esetén minden 3D alkalmazás tökéletesen működik, kivéve különféle flas videoknál fekete képernyő illetve fagyás tapasztalható. -
pudzi
tag
válasz
csöcshántás #11961 üzenetére
Üdv!
Én is nem rég vettem egy 5750-t...nekem ilyen hibát nem írt ki, igazából nem is tudom h mi az.
Fontos h olyan catalyst videódrivert szedj le amilyen az op rendszered!
Elvileg a vezérlőpult/rendszer menü alatt kiírja h 32 v. 64 bites, ha nem akkor vmelyik rendszer elemző progival nézd meg, pl a EVEREST-el. Bár elvileg ha nem olyan bites mint az oprendszered akkor nem is engedi feltelepülni.A régi catalystot vezérlőpult alól töröld, majd újraindítás után tedd fel a legújabbat, ami a cd-én van legalább féléves úgyhogy azt nem érdemes felraknod!
Ha továbbra is ezt a hibár írja ki akkor viszont más lehet a bibi.
-
csöcshántás
csendes tag
Na most vettem egy 5750-et h ez majd milyen jó lesz nekem. Állandóan behal és ezt a VPU Recoveryt írja ki. A Catalysthoz még hozzá se nyúltam, annyi h felraktam, amit adtak hozzá cd-t. Shiften próbáltam, megy vmeddig aztán jön ez a recovery. Talán fel kellene raknom új catalystot segíthet? XP-m professional SP3 ,de hogy 32 vagy 64 gózóm nincs melyiket?
És előtte a régi catalystot le kell-e váltani vagy csak drivert töltsek le. Segítsetek
Melyik driver catalystot?????? -
veector
senior tag
Valaki pakolt már TwinTurbo Pro-t Asus 5770 CuCore-ra? Meg lehet csinálni, mert a CuCore-on nincs dual-dvi.
Talán veszek egyet. -
bazsi83vp
senior tag
válasz
Lesliegold #11958 üzenetére
Ha összenézed a többiek eredményével, láthatod, hogy pl egy E8400 procival többet kaptak. (jobb is) Én meg az x2-vel kevesebbet. Igazából sztem a többiek is azért nem írnak, mert nem tudják, mit is a kérdés
Játssz vele és döntsd el hogy megfelel-e. Inkább tegyél fel olyan progit, ami ki tudja jelezni a GPU terheltségét és annak tudatában használd. Pl most rákaptam megint a fallout 3-ra.
Fps jó, kihasználtság alacsony - így katt777 cikke alapján lejjebb is vettem a teljesítményt (fogyasztást - fps ugyanaz maradt). Döntsd el, hogy mi is szeretnél vele. -
Lesliegold
tag
válasz
Lesliegold #11956 üzenetére
-
zsambek
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy mikor videót nézek (Media Player) vagy YouTube-n teljesképernyőn nézek egy videót néha megáll és szürke/fekete képernyőt dob ki, utána megpróbál visszajönni a kép, de csak egy csíkot látok(van amikor mást is), azután pedig az egész képernyő szép lassan visszajön, megmozdítom az egeret, de a monitoron a mozdítást csak rá 5-10másodpercre kapom meg. Eseménynaplóban nem találtam semmilyen hibát, csak 41, 6008 és 1101-s hibát. Remélem Tudtok segíteni, hogy melyik része a gépnek a hibás, vagy melyik driver hiányzik a gépről. Windows 7 Ultimate 64bit.
Előre is köszönök minden segítséget,
zsambek` -
Lesliegold
tag
Sziasztok,
Kis gazdája lettem egy Sapphire HD5770 Vapor-X 1GB kártyának...Szeretném kérni a segítségetek, hogy honnan mit töltsek és telepítsek, hogy ne a 2009-es gyári CD-ről rakjak semmit fel, hanem mindenből a legújabb stabilt. (A sapphire oldalán vagyok, netán ebben minden benne lenne? Catalyst V10.7 for Windows 7 64-bit Edition (73Mbyte, win7/64-em van)
Aztán kérem a programokat is nevezzétek meg, amivel tesztelni tudom, majd az eredményre meghallgathatom a véleményetek....(3DMark????melyik legyen?)
Amúgy 35.900+ÁFA volt hardverkernél és 1000 a posta ktg Borsodba...
Köszi és Üdv!
-
zodo
nagyúr
válasz
Balázs75 #11954 üzenetére
Elindítod a telepítőt és kiválasztod az "Eltávolítást", majd újraindít és ekkor már mehet az új driver telepítése vagy ki mire esküszik.
-
Balázs75
tag
Sziasztok!
Az Ati CCC-t melyik mappából tudom sikeresen eltávolítani?
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
Archanon #11949 üzenetére
Nem - egészen - jól érted. Az ára még szállítási költséggel együtt is olcsóbb lehet símán, mint itthon bárhonnan veszed a cuccot, csak az a rizikó benne, hogy az USA-ból, pontosabban az EU-n kívül rendelt termékeknél jó eséllyel rájön még a VÁM és az ÁFA. Ráadásul - hogy szép legyen - mindez a szállítási költséggel megnövelt árra.
Tehát ha nincs szerencséd, akkor (bekerülési ft + szállítási ktg) * VÁM * ÁFA az amibe neked kerül. A VÁM az nem vészes, de a 25% áfa azért megdobja rendesen a dolgot.
Persze van VÁM mentes határ, de ez ilyen esetben elhanyagolható mértékű, no meg lehet szerencséd is, hogy nem vámoltatják meg, de erre rizikózni nem éri meg.
ja az USA 170 USD = EU 170 Euro sajna igaz. Nagy szemétség, de ez van.
-
Archanon
őstag
válasz
Hurkaleves #11948 üzenetére
Tehát jól értem, hogy pl. egy kártyát "külföldiában" [jelen esetben hd5770; amcsi/dolcsi] 170$-ért megkapnék, azt ha én itthonról rendelném,euróban kellene fizetnem azt a 170-et? Szóval itt Eu-ban nekem az a 170$=170€? [ehj, nem tudom hogy értem-e...]
-
Hurkaleves
őstag
válasz
DroiDMester #11947 üzenetére
nem is lenne egy szavam sem ha a magyar átlagfizetés is 3-400k körül mozogna, de ennek ellenére a hihetetlen (szar) kereset mellé az egyik legdrágább ország vagyunk... hogy ezt hogyan csináljuk azt soha nem fogom megérteni... ellenben külföldiában jobb kereset mellé olcsóbb árak párosulnak... ez az ami idegesít egy kicsit...
Archanon: sajna nem vicc...
-
válasz
Hurkaleves #11945 üzenetére
Ez nem újdonság! és nem is meglepő
Amit te megnézel külföldi oldalakon dolcsis árban azt nálunk eurós árba adják! ez most sincs másképp 200.dolcsi azt nálunk 290.es euróval számolva kb 58.ért megkapod! ez mindég is így volt! sajnos
-
Archanon
őstag
Ez valami vicc? Itthon ugyanez 48k. Nem lehet hogy jobban megérné külföldről venni kártyát?
-
Hurkaleves
őstag
válasz
DroiDMester #11944 üzenetére
elméletileg az 5830-at már lentebb vitték...
csak kár, hogy ez itthon nem ennyi lesz.. -
-
Archanon
őstag
válasz
DroiDMester #11942 üzenetére
Nem tervezem a kártya tuningolását, így is bőven elég lesz...
Ám ha egyszer mégis elfogna a kísértés... mitől függ, hogy kevesebbet megy tuningban? Másik mennyit megy? [szóval a különbség kb. mennyi, de nem hinném, hogy olyan jelentős nagyságú lenne, 2-3 fps nem mindig számít (hacsak nem 25 vs. 28 fps. Ott azért észrevenni.)]GAbre: Tavaly gondolom az 5xxx széria megjelenésekor is volt árcsökkenés a 4xxx-ek köreiben [ha csak az ati-t nézzük], nem tudjátok esetleg körülbelül mennyit estek az árak akkor? Csak hogy tudjak mihez viszonyítani.
-
válasz
Archanon #11940 üzenetére
Egyértelműen a Rev3.as NEW Edition a jobb hűtés viszont kicsit kevesebbet megy tuningban! de 950/1350.et 99.% hogy bírni fogja!
-
GAbre
veterán
válasz
Archanon #11940 üzenetére
Az elsőnek mindenképp jobb a hűtője..
Várni általában mindenképp érdemes.
Az árcsökkenés sok mindentől függ.
Pl.:Az nvidia milyen kártyát dob a piacra(árverseny),a Ft árfolyama hogyan áll akkor,és végül de nem utolsó sorban,h az Ati milyen kártyát dob a piacra(ergo lenyomják a "régi" kártyák árait). -
Archanon
őstag
-
whatnot
őstag
válasz
banderasz77 #11938 üzenetére
Szerintem igen.
-
banderasz77
addikt
FullHD-ra egy 5770 alá elég egy 4 magos 2,8Ghz-s Deneb?
-
válasz
fgabor87 #11935 üzenetére
Ha FullHD (1980x1080) ba akarod nyomi a játékokat (az most mindegy hogy régiek vagy új ak) akkor mindenképp 5770.es és 1.gigás kártya kell neked! igen kb 10-15.% ot fogja vissza a régi 1,8.gigán járó procid
De nem egy nagy összeg lecserélni egy PL: E7200-7300.as procira (és azzal már ki lesz hajtva rendesen a kártya) szinte alig kellene ráfizetnek pár ezret (van sok jó proci az apróba és sokan be is számítanák a kisebb procidat)
5750 és 5770. szinte ugyan annyit fogyaszt gyárilag 86.W ill 108.W a TDP a két kártya közözz tehát 22.W a különbség gyakorlatban még annyi se kb 10.W az eltérés!7600.GT hez képest még procicsere nélkül is megválás lesz az 5770.es kari! 2-3.X gyorsabb lesz vele a játék!
-
fgabor87
tag
válasz
Taifa Díaz #11934 üzenetére
Nekem 1920*1080-on menne, viszont nem játszok a legújabb játékokkal, inkább csak autóverseny szimulátorokkal. És nem tudom, hogy megéri-e 5770-est venni, vagy elég az 5750-es. 6 ezer ft van közöttük.
Az 5770-esnek jobb hűtője van, viszont gondolom alapból jobban is melegszik a cucc, terhelve azt hiszem 30 wattal többet eszik.
Igazából most egy 7600GT-m van, és nem igazán találkoztam olyan játékkal, amivel játszani szeretnék, de nem bírja a kártya. Inkább csak 1-2 játéknál kevésnek a 23-25 fps.Nomeg elkélne már egy olyan kari, ami támogatja a HD videók kódolását, mert ezzel a procival az kicsit szaggat.
-
fgabor87
tag
válasz
DroiDMester #11932 üzenetére
Még a régi, 65nm-es van sajnos. Tuningolva nincs, még XP alatt volt talán 2,1-re, viszont a Win7 valamiért kifagy ha húzva van, szóval kénytelen voltam visszatenni gyári órajelre.
Hmm akkor viszont megfontolandó az 5770-es, mert nem kell olyan húdenagy CPU-ban gondolkodni ezek szerint.
Azt úgy kb lehet tudni, hogy a mostani CPU-m tuning nélkül mennyire fogná vissza az 5770-est? 10-20% teljesítményvesztés? -
-
fgabor87
tag
Üdv.
Egy 5770-es mellé mi az a legkisebb C2D proci, ami ki bírja hajtani a VGA-t?
Ugyanis most készülök VGA-t venni, viszont nekem csak egy E6300-asom van, nyilván ez kevés, és azon gondolkodok, hogy megéri-e egyáltalán 5770-et venni. Mert ha utána még elég drágán tudok csak megfelelő CPU-t venni hozzá, akkor nem. -
Hát ha az én képemhez akarod hasonlítani a te NEW Edition kártyádat NE tedd
Nekem már csak a hűtés van meg a New Editon (Rev3) kártyából!
maga a kártya az szintén Sapphire de egy Referencia nyákos Rev2.es kártya de itt már leírtam mikor lecseréltem a kártyát!
Tehát nekem ezért jelez ki annyi mindent mert a referencia nyákos kártyákon más a VRM-vezérlő!
-
válasz
szacsee #11921 üzenetére
igen a BIOS-ba bele lett piszkálva (ezt már leírtam pár nappal ezelőtt is) órajelek: 2D=>130/275MHz (0,85.V), 3D=>875/1300MHz (1,1.V) Referencia BIOS 1,125.v ot ad a GPU-nak alapból nem 1,2. mint a Hawk, a GPU-Z nálam állandóan 1V ot mutat 2.D nél is mikor 0,85V ot kap a GPU meg terhelés alatt is de ez mindegyik 5770.el így volt nálam (pedig volt már nálam olyan 6-7.db 5770es kari!) de másnál is 1.et mutat VDDC-nek, akinek referencia BIOS van a kártyán!
Volt nálam HAWK kari is az sokkalta hangosabb volt (kb: 2D-ben volt olyan hangja mint ennek a Rev3 nak játék alatt)
-
szacsee
nagyúr
válasz
DroiDMester #11917 üzenetére
Nem hihetetlen, de lenne egy kérdésem:
A VDDC 1V-ot mutat ez a gyári bios, vagy már te piszkáltad, mivel látom a def órajel 875/1300 (gondolom egy kis tuning volt bios szinten), vagy csak félremér a GPU-Z?
Nálam sajnos vízhűtés mellett megszoktam a halk VGA-kat. A jelenlegi HAWK-om 1,2V-os VDDC mellett nem produkál nagyobb hőfokokat, viszont hangosnak találom.
2700-as ventifordulatig néztem aztán lekapcsoltam a Furmark-ot.
Azt nem tudom, hogy ez a még elmegy kategória, vagy megszoktam a túl halk gépet és VGA fejlesztés után ez már hangosnak tűnik.
Ja ventik kb ilyenkor 54% körül tekernek.
Egy oldalsó venti viszont hűti a kártya hátán levő ramokat (Scythe S-Flex @1200 rpm). -
válasz
kefizor #11919 üzenetére
Akkor csinálj most egy ilyen tesztet mint az enyém! (és linkeld be)
Mert volt nekem is 5770 Vapor-X de az ugyan ennél a tesztnél 67-69. fokig felment!keke69 ha gondolod csak neked csinálok egy olyan tesztet is: nyitott gépházzal és szoba ventivel fújatva!
(de tudom már előre mit válaszolnál arra is: hogy betettem a gépet a fagyasztó ládába)
-
kefizor
tag
válasz
DroiDMester #11914 üzenetére
Ez most miért ekkora csoda?
Nálam még soha nem ment fel 60°C-nál a hőfok. vapor-x 5770.
-
keke69
őstag
válasz
Taifa Díaz #11916 üzenetére
Meg a szobai ventilátort max fordulaton a vga-ra irányítva!
-
válasz
Taifa Díaz #11916 üzenetére
Sajnos sokan nem így vannak vele
még akinek ilyen kártyája van azok sem hiszik el!
De hát ez van, szerintük csaló vagyok és át szerkesztem a képeket (bár nem tudom egy ilyen tesztet hogy lehet(ne) át szerkeszteni! -
Taifa Díaz
őstag
válasz
DroiDMester #11915 üzenetére
Nem hitetlenkedek. Nincs ezekben az értékekben semmi meglepő annak számára, aki ismeri a kártyát
(E)Storm: ne add el a CuCore-t, és ne gondolkozz más hűtési megoldáson. Az a rézmagos ketyere úgy jó, ahogy van. Nálam 1680x1050-es felbontáson 73 fok volt játékban és szőrfánk alatt is a maximális hőmérséklet.
-
Sokak örömére[bánatára] Jöhetnek a kötekedő(k) kritizálni
aki végképp hitetlenkedni szeretne annak
-
-
lsc
nagyúr
Felraktam a legújabb gpu-z-t, ezzel OK, 5 perc után 79 fok és a venti már 55 %-on ment. Nem tudom mi volt a nyűgje, de most jól mér. Azért a vapor megér valamennyi felárat /nem annyit amennyiért van a boltokban/, sokkal jobb hűtő.
-
Nekem a Rev3 hűtő emeli a fordulatát már 55.fok felett is! PL: 60.foknál már 51-53.% ol jár a ventije! Nincs babrálva a venti vezérlés se a bios-ában se kilső progival (pl: Afterburner) akkor nálad valami gebasz van (szedj le teljesen minden ATI cuccot pl: Driver Sweeper el) és tedd újra!
-
Bryan65
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy ASUS EAH 5770 512MB kártyát a GTA 4-nél néha előfordul hogy teljesen lekapcsolja a monitort a hőmérséklet kb 54-60c-fok,futtattam a FurMark programot 20percen keresztül a kártya 76c-on üzemelt gond nélkül.Cseréltem már drivert is nem tudom mi lehet a probléma a játék eredeti,van mikor a térkép részre váltok és ott áll le a VGA csak a gép reszetelése segít,köszönöm a segítséget előre is. -
lsc
nagyúr
Eddigi "tapasztalat" a sapphire-ral, valószínűleg azért melegszik jobban mint a vapor mert a venti fordulata marad 40 %-on terhelésnél is, legalábbis 75 foknál még nem emelt rajta semmit. Így annyi előny van hogy játék alatt is csendes, a procihűtő felerősödő hangja elnyomja. Tuning, 950-en simán megy, stalker cop alatt néztem nem hibázott, szépen megy vele.
Mod [E]Storm: Lehet jobban járnál ha eladnád a kártyát és vennél egy jobb hűtésest. Amennyit buksz a kártyán annyiból nem biztos hogy tudnál venni rá egy hűtőt.
Mod Bryan65 : Milyen gépben fut a kártya /proci, alaplap, táp, ramok/, biztosan a kártyával van gond, a kártyát tuningolod ?
-
[E]Storm
csendes tag
Sziasztok, látom épp 5770 cucore hűtéséről esett szó, épp most hezitálok milyen hűtő kéne rá, körbenéztem, de nem lelek semmi leírást hogy milyet is lehetne rá venni. Nekem most 44-82 fok között van üresen és terhelve.
Ki mit ajánl? Főleg azért vagyok tanácstalan mert ugye kicsit másképp van az elrendezése a gpunak mint többi kártyán.
Köszönöm.
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
tudom ,hogy nem lenne szabad ide írnom, hisz ott az apró...és igen hirdetést is adtam fel
5770es kártyát keresek, Sopron, Szombathely, Győr környékén.
Személyes átvétel, kp fizetés.Mindenképp még a hétvégén.
Ha esetleg tud valaki, jelezzen!
Bocs még egyszer...
-
Archanon
őstag
-
lsc
nagyúr
válasz
Archanon #11905 üzenetére
Bocsi, kevertelek vele :zizoka73. Az 5750-re nem nehéz jó hűtőt rakni, kevés hőt termel. Azért vannak kivételek /pl asus formula/, de a többség jó. Még egyszer, a helyedben 5770 512-őt vennék, itt a ph-en is árulnak néha, szerintem 16xx felbontáshoz elég, a gpu ereje jobban számít, a plusz 512 ram 19xx felbontásnál jön jól.
-
lsc
nagyúr
válasz
Archanon #11902 üzenetére
3,2-őn már elég lenne hozzá.
Mod Archanon : A táp bírná, viszont a glaciátor nem egy bevált hűtés. 4870-re elméletileg felmegy az ac s2 rev2, arra egy venti és van egy jó hűtésed. Az 5750 hűtése szerintem kevés lenne, igaz a vrm-re így is ki kell valamit találnod. Nagyobb segítséget kapsz a 48xx topicban, illetve van vga hűtés topic is.
-
zizoka73
csendes tag
válasz
Taifa Díaz #11896 üzenetére
Az egész kártyát sajna a táp se birná sokáig vele 400 fsp hln szerintem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Synology NAS
- Milyen SSD-t vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest