Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
- Asztrofotózás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Hobby elektronika
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
ATi Radeon HD 5750 / 5770 / 6750 / 6770
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolisx4
őstag
VSync be van kapcsolva akkor gyakorlatilag eltűnnek a borzasztóan zavaró és idegesitő visszintes kép elcsúszás a képernyőről mondjuk mikor kanyarodom a játékban .
Ez igy rendben is van .
De akkor mikor bekapcsolom a VSync gyakorlatilag az épphogy elérő normális fps szintet amin nem kéne szaggatni a játéknak, rögtön le esik a teljesitménye a vga nak és játszani már nem lehet vele .
nem ez az első vgam a 4850 től a 4890 ig ha bekapcsolom VSync akkor nem kezd el szaggatni a játék hanem megszünik a kép szétcsúszása kivétel ugye az 5770 es vga ezt el tudná nekem mondani valaki hogy ez miért van ?? -
polarx
tag
válasz
zolisx4 #4093 üzenetére
persze teszteltem, más játéknál nincs ilyen gond, pl dirt 1 ben. most feltettem a 9.12-es hotfixet semmi változás nem történt.
Mióta meg lett az új gépem még nem ment semmisem simán, először fagyások meg tuning gondok, aztán az érdekes eredmények amiket a videokártya produkál, kezd elegem lenni a számítástechnikából, régen soha nem voltak ilyen gondjaim. Félre ne értsetek nem szidok én senkit, csak kezdek besokallni a kudracba fulladt próbálkozásoktól.
-
zolisx4
őstag
Hát ezzel a gomdal küzdök én is vagy hasonlóval a dirt2 vel nagyon lelassul és hirtelen begyorsul és akár hova állitom ugyan az az eredmény .Más játék meg hibátlanul megy, bármilyen teszt lefut rajta rendesen tehát a vga nem lehet rossz....
Gondolom a vgat tesztelted hogy birja a húzást ???
De szerintem nem nagyon van erre még megoldás eggyenlőre(#4094) polarx
az a gond hogy én is felraktam minden hotfixet és még rosszabb lett mint volt de azt hozzáteszem hogy dx9 nél teljesen jó eltünik lassulás -
polarx
tag
jah a fent említett probléma a malajziai pályákon van, de mondjuk kínában csak szakaszosan lassul , de az még durvábban játszhatatlanná teszi a játékot.
-
polarx
tag
Sziasztok!
Az miért van h játszok a dirt2 -vel és olyan mintha benyomtam volna egy gombot és max payne-es lassított felvételben játszanék? Megy a fraps közben mutatja h 50-60 fps és mégis kb egy cigit el tudnék szívni közben még az idő is lelassul és minden. 9.12 es catalyst van fent, gépem a nevem alant, a kártya fel van húzva 930/1300ra. Elég idegesítő.
jah 1440*900-ba játszok és high beállításokkal csinálja ezt, ugyan így mediummal is.
-
JamesHun
addikt
sziasztok
az lenne a gondom, hogy mintha az új driver feltétele után akadoznának a sima divx-es filmjeim
Más is tapasztalt esetleg ilyesmit? -
Steven
addikt
Egyenlőre az 5700 gpu khoz nincs normális bios támogatás winflash és barátaihoz
Sajnos OC progiban is csak ezt találtam:
Amd gpu clock tool ami beta -
Steven
addikt
válasz
castiel #4084 üzenetére
de ott azért más volt a ram is.... itt viszont minden egyforma.... elvileg a gpu is ua az...
még egy dolog:
phenom nál sem vigyáztak... (én emiatt vettem x550@X4) és még egy utolsó... lehet hogy csak ritka esetekben ,de működni fog , végül is ,ha ez így is lesz akkor akár ez egy nagy reklám lesz a gyártóknak...
Amúgy 5750 nem olyan szar nálam 900/1380 at megy a gpu
igy 17500 pöty 06 ba -
Steven
addikt
Nem tudom olvastátok e de shapphire kisebb hibát követett el az 5770 es gyártása során és rossz biosal szerelte a kártyáit 800 sp ből csa 720 sp volt aktiválva
hír:
Azóta kiadták a javítást egy újabb biost, kérdés akkor az 5750 tulajok is lehet a jövőben aktiválni tudják a maradék spket?? mert az igazán vicces lenne
-
imibogyo
veterán
válasz
zolisx4 #4077 üzenetére
Köszönöm szépen, meglestem...
Amúgy hátha másnak is segít valamit a későbbiek folyamán zolisx4 közreműködésével, arra jutottam, hogy az új kártyáknak a 61,1 mm-es lyuktávval rendelkező hűtők felelnek meg, tehát például az Accelero S1 (aminek a másik lyuktávolsága 75.5 mm diagonálisan, ez kell elvileg a 4-es kártyáknak LINK, 32-ik hozzászólás).
Mivel a VF-1000 Led rendelkezik a 75,5-ös felfogatással ezért a 4-es szériáig kipipálhatjuk a dolgot.... De épp most találtam egy linket, ahol a VF-1000-et egy 5850-re rakják rá és elég jól is működik. LINK Tehát a 61,1 mm-es lyuktávot is kipipálhatjuk, már ha a nagyobb tesóknak is ugyanolyan a lyuktávjuk, mint a 57xx-eseknek....
Üdv.
-
hkari
őstag
válasz
westcoastog #4069 üzenetére
Directx-et nem,de akkor most frissítem
9.12 van fent.
-
imibogyo
veterán
válasz
castiel #4073 üzenetére
Ok értem én, csak jól esne egy olyan válasz is, hogy "nem tudjuk", mert akkor legalább látja az ember, hogy nem átsiklottak a kérdésén, csak nem tudnak választ....
DE, nem beszólásként írtam, csak megköszöntem, hogy valaki válaszra méltatott....Más: a gyári hűtőkkel lehet, hogy nem megy fel a hőmérséklet, de a hang az biztosan.... Legalábbis volt már vagy 9 videokártyám én mindegyiken cseréltem a gyári hűtőt, mert hangosak, még ha hűvösek is cserébe.
Közben találtam egy 61 mm-es adatot a lyuktávolságra az 5770-hez... A 4870-el kompatibilis a VF-1000.. Találtam egy olyan infót is, hogy az ATI nem változtatgatja állandóan a felfogatást, így az is elképzelhető, hogy jó lesz az újabb kártyákra is....
Üdv.
-
Sonor
csendes tag
Értem!
Köszi mindenkinek! -
castiel
aktív tag
válasz
imibogyo #4067 üzenetére
valószínűleg azért nem válaszolt senki mert nem tudjuk és inkább nem mondunk semmit mint hogy hülyeséget, a másik meg hogy sztem gyári hűtővel használja mindenki mert még a rev1-es hűtővel sem megy 67fok fölé a kártya a rev2-vel meg 61fok fölé ami bőven jó..
Sonor:
a márkák közt egy átlag felhasználónak semmi különbség nincs, (bár inkább ajánlok asus-t vagy sapphire-t) hűtő pedig mind1, ha jól szellőzik a házad akkor rev2, ha nem akkor rev1.. -
fenergie84
addikt
válasz
westcoastog #4071 üzenetére
Ohh!
Köszi -
westcoastog
veterán
válasz
fenergie84 #4070 üzenetére
microsoft download centerben van, meg kell keresni, már nem tudom melyik az.
nah talán amit az előbb linkeltemweb installer
games for window oldalána directx fülre ha rámegyek, be hoz egy oldalt, ott alul van hogy latest directx downloads. -
fenergie84
addikt
válasz
westcoastog #4069 üzenetére
Lehet a dx11-t frissíteni?
Ha igen egy linket adhatnál/tok...
Köszi!Nekem ref.1 van, teljesen meg vagyok vele elégedve. Halk (halkabb mint a ref 4870-em volt), és jóval hűvösebb.
-
westcoastog
veterán
-
imibogyo
veterán
válasz
zolisx4 #4010 üzenetére
Köszönöm szépen, a többiek még ennyit sem tudtak segíteni, vagy válaszolni.... Egyébként azért írtam ide, mert itt tulajdonosok vannak és nem hiszem, hogy mindenki a gyári hűtővel használná, mégsem segített senki. Nem hiszem el, hogy még a kártya furatméreteit sem tudja senki, az elvileg benne van a kártyához kapott kis könyvecskében, legalábbis X1950Pro-nál, és Ati 4830-nál nekem úgy volt...
Neked viszont nagyon köszönöm. Megpróbálom ott.Üdv.
-
hkari
őstag
válasz
westcoastog #4062 üzenetére
Hmm,de akkor nem értem miért nem választhatok ultrát... Mondjuk így is qva szép...
-
Sonor
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy melyik hűtővel érdemes megvenni az 5770et? Rev1 v az új? Illetve van vmi különbség a márkák között vagy referencia mindegyik?
Köszi! -
hkari
őstag
válasz
westcoastog #4059 üzenetére
bocsi, high van csak. Ez a sok ajándékcsomagolás butít
Azt vettem észre ha 1 el van összekötve akkor valamelyik játékban hullámzik a kép. Ha 2 vel akkor nem. Érdekes -
westcoastog
veterán
extrát? high és ultra beállítás a legmagasabb ha jól tévedek
Nálam a 2 5770 egy cf-híddal ment a pár próba erejéig, de nem láttam teljesítmény növekedést, mert a procim atom kevéske még egy kártyához is.
Azért van 2 csatlakozási lehetőség hogy 3-4 kártyát is össze tudj kötni. -
hkari
őstag
válasz
westcoastog #4055 üzenetére
Nekem valamiért max extrát enged mindenből. Miért lehet ez? Másik hogy CF-be 2 híddal vagy 1 el érdemes összekötni a kártyákat?
-
westcoastog
veterán
válasz
picur220 #4053 üzenetére
Úgy lehet be kapcsolni, hogy mindent maximumra kell állítani, pl ahhoz hogy a víz tesszelálva legyen ultra beállításba kell kapcsolni.
Dirt 2 DX11 Performance -Driverheaven -
-
picur220
veterán
A Dirt2-ben a tesztellációt hogy lehet bekapcsolni? Egyáltalán be lehet?
-
genius91
csendes tag
-
genius91
csendes tag
-
castiel
aktív tag
azért más is jött az új driverrel:
teljes OpenCL támogatás
az Eyefinity konfigurációk tulajdonosai ezentúl CrossfireX támogatáshoz is juthatnak - (azért mondjuk meg ez már tényleg unlock the power.. ezzel hatalmas teljesítmény szabadítható fel! persze akinek ilyen van..)ezen kívül hibajavítások játékokhoz meg szintetikus tesztekhez meg pár bug javítás..
-
válasz
cowboy_bebop #4030 üzenetére
de könyörgöm, akkor mire kell érteni?
Oliverda: igen, így könnyű javulást mutatni, hogy előtte kiadunk egy sz*r drivert
-
SzalaiG
addikt
Érdemes 4830-ról ide felváltani?
Még Xp-t használok. Konfig az adataimnál.
-
gézu
őstag
válasz
cowboy_bebop #4030 üzenetére
Akkor hogyan fordítanád ezt a mondatot?
-
Pubszon
veterán
-
Oliverda
félisten
ATI Catalyst 9.12 Windows 7 Driver Analysis
Amúgy van már normális BIOS editor az 5770-hez? Főleg a venti szabályzás szerkesztésére gondolok.
-
cowboy_bebop
őstag
Butaság a "Catalyst 9.12 will unlock the power of the HD5000 series" mondatot a teljesítményre érteni.
-
tjokai
senior tag
Vki tud róla esetleg többet mondani(EAH 5770 1GB)?Megbízhatóság,stb...
-
tjokai
senior tag
ASUS EAH 5770 1GB DDR5 - 38.900ft!!! Ilyet kaptam ma garanciában a HD4870 1GB helyett, állítólag teljesítményben 5-7%-al jobb
!!!Csendesebbnek csendesebb az már biztos
-
andras888
aktív tag
giga-byte 5750-es vga-n szeretnénk bios frissíteni, mert az új biosba van energia takarékos mód, de fogalmam sincs hogy kell, már letöltöttem, kibontottam és mit csináljak vele??
-
wundertreiber 9.12 - hát nem erre számítottunk...
-
válasz
cintula187 #4016 üzenetére
Miből gondolod, hogy így tesztelnek? Elcsíptél egy ilyen képet? Én sose figyelek ilyesmit.
Szerintem van DVI-os monitor a tesztlaborban, de ha mégsem, akkor épp ez lehet az oka az átalakításnak, hogy nincs.
Nem hiszem, hogy különösebb oka lenne ezen kívül.
-
cintula187
addikt
Engem furdal a kíváncsiság, hogy pl. itt is meg más oldalak hardwerteszjeinél a képeken úgy látom ,hogy DVI-DSUB átalakítóval vezetik ki a képet a vga-kból. Ezt miért teszik?
-
elleen
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Nem volt időm mindent elolvasni ezért nem tudom, hogy ilyen probléma felvetődött e, bocs.
5770 videókártya i5 proci stb. W7 Ultimate 64 bit, mikor próbálom a gép teljesítmény-indexét kiszámíttatni, akkor a számolás közben lefagy a Windows. Ameddig videókártya drivere még nincs telepítve, addig a többi eszköz paraméter-indexét szépen kiszámolja (7 fölötti számok)
Próbáltam a kártya honlapjáról is leszedni az utolsó derivert és telepíteni, de ugyanaz.
Mi lehet a gond?
Köszi! -
Mushroom
tag
Igen erre gondoltam
Azért írtam, hogy kicsinyítés, mert a legnagyobb beállítható érték 0, és az én tv-men ez is a normális képméret tehát gyakorlatilag kicsinyítésre használható, legalább is nálam.
Jól eldugták én meg se találtam, biztos bennem van a hiba
@Rocket:
Azért írtam le a 4850-es problémát is, hogy nem csak egy problémám van az ati kártyákkal. Minden esetre lehet, hogy tényleg nem az ATi hibája ezek a hibás működések, hanem a Gigabyte-é, mert mind a két kártya az. Nem is értem miért raknak rá saját biost, ha referencia kártyákat adnak el, mondjuk a hűtést is lecserélték, de az legalább fasza. Lehet inkább Saphiret
kell venni, csak arra 1 évvel kevesebb gar van, bár lehet annál nem is kell
Ja és nálam a 2+ az a kettőnél több
Egyezzünk ki egy döntetlenben -
hajbel
addikt
válasz
Blaze71 #3995 üzenetére
Szivesen! Azt hiszem, ez a legjobb amit tehetsz. Pubszon felvetése sem rossz, mármint a későbbi CF lehetősége, bár ehhez jó lap is kell. Az 5770 CF-ben messze jobban a tesszellál, mint egy 5850, de lehet, hogy még az 5870-nél is jobb ebben a tekintetben. Szerintem jelenleg drága a 4870-hez viszonyítva, ezért valószínűleg én is kivárom a tavaszt.
-
gyiku
nagyúr
-
kelekyle
őstag
Szerintetek érdemes lecserélnem a HD4850-et egy HD5750-re ?
-
rocket
nagyúr
válasz
Mushroom #4001 üzenetére
Egy szoval nem mondtam a drivereik tokeletesek, nem tudom minek keverted ide a HD4850-et amikor nem volt szo rola, arrol a problemakrol beszeltem amit leirtal.
"A régi időnként belassult, az új meg ugye a második monitoron csinál érdekességeket (ja és csak 2 monitort használok nem hármat) Szerinted ez nem az ati hibája?"
Leirom egyszerubben 2+ monitor = 2 vagy tobb monitor
Egyebkent lenyegtelen mert ezt irtad:
"De amint elkezdem húzni ezzel az MSI progival ugyanúgy buzul az egyik monitoromon a kép!"Innentol ez a "hiba" a kutyat nem erdekli.
"Szóval elvárom, ha kib@szok egy csomó pénzt, akkor működjön is az a szar amit vettem ne csak mindig egy újabb bugot kelledjen megoldanom, és nem érdekel hogy ezért a kártya "gyártója", vagy az ATI a felelős!"
Teljesen jogosan varod el, de ami nem a driver, es az AMD hibaja azert nem oket kell szidni, es te ugye ezt tetted mindket problemad kapcsan:
"Egyébként elképesztő, hogy milyen jó kártyákat tud csinálni az ati és milyen szar drivereket írni hozzá. Ezen nem ártana, ha változtatnának, mert ez már felháborító!"
-
lsc
nagyúr
válasz
Mushroom #4001 üzenetére
A másik abban a fantasztikus ccc-ben lehetett régen hdmi kimenetnél kicsinyíteni a képet, mert alapból kisebb kép jelenik meg (nem tudom miért) így szükség is volt a funkció, hogy nullára lehessen állítani, ez az újabbakban nincs benne, de ugyanúgy kisebb kép jelenik meg alapból.
Ha kisebb a kép akkor mit akarsz rajta még kicsinyíteni ? Nem nagyítani? Ezt próbáltad már [link]. -
Mushroom
tag
Itt nem arról van szó, hogy tuningolva nem működik jól és nem egy kártyára alapozom a véleményem!
Volt egy Gigabyte HD4850-es videokártyám, ami hdmi-n át nem volt képes normális képet produkálni egy LG lcd tv-re egy philips-re igen, de ott meg kb 3 percenként elment a kép és inverz színekkel jött vissza! Más kimenet jól működött.
Visszavittem garba egy hónapot ültek rajta majd egy erős hangnem váltás után kicserélték.
Mivel már nincs 4850 így ráfizettem majd 5000-ret erre a csodára.
Na most, a régi kártya és az új kártya is csinált érdekességeket azért mert bepipáltam az overlocked módot a ccc-ben. A régi időnként belassult, az új meg ugye a második monitoron csinál érdekességeket (ja és csak 2 monitort használok nem hármat) Szerinted ez nem az ati hibája?
A másik abban a fantasztikus ccc-ben lehetett régen hdmi kimenetnél kicsinyíteni a képet, mert alapból kisebb kép jelenik meg (nem tudom miért) így szükség is volt a funkció, hogy nullára lehessen állítani, ez az újabbakban nincs benne, de ugyanúgy kisebb kép jelenik meg alapból. Ez is az eszükre vall.
Persze lehet, hogy erről a gyártók is tehetnek pl a Gigabyte, akinek az 5750-esén nem működik a powerplay funkció, viszont van új bios felraktam, most meg más bugja van
Szóval elvárom, ha kib@szok egy csomó pénzt, akkor működjön is az a szar amit vettem ne csak mindig egy újabb bugot kelledjen megoldanom, és nem érdekel hogy ezért a kártya "gyártója", vagy az ATI a felelős!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Asztrofotózás
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Kerékpárosok, bringások ide!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Asus Dual RX 6600 XT OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- Eladó GeForce RTX 4070 Ti SUPER GameRock OmniBlack
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BONTATLAN! Sapphire RX9070 / Asus TUF RX9070 Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest