Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Hobby elektronika
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen SSD-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vaku topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
ATi Radeon HD 5750 / 5770 / 6750 / 6770
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsc
nagyúr
válasz
DroiDMester #11899 üzenetére
Talán nekem kellene eldönteni hogy mit tanácsolok, ha neked más a véleményed írd meg neki
. Ráadásul nem linkeltem neki árat sehonnan , ennek fényében nem értem a "fejtegetésed". Az gondolom logikus hogyha olcsóbb az 1 gigás akkor azt érdemes megvenni, viszont én azt írtam hogy 5770 512-őt vegyen. Tudod, értő olvasás.
A kártya "melegedése" a másik, majd ha zavar akkor megoldom, egyelőre nem .
-
Nem a kártya szabályozza a hűtést ezért van hogy alapból mindegyik 5770. ugyan annyi %-on megy (persze ez függ a GPU hőfokától is)
Másik ahogy olvasom mostanában elég sok Rev3.hűtős kártyának magas a hőfoka
Jobbik esetben csak újra kell pasztázni (volt már rá példa hogy gyárilag annyira rossz volt a kártya pasztázása hogy játék alatt felment 100.fok fölé és kifagyasztotta az egész gépet) talán épp gadjoe66 kolléga le is írta itt a problémát és a megoldást rá nem lenne szabad annyira melegednie FurMark alatt érdemes lenne újra pasztáznod (még egy sima fehér 150.Ft-os mezei paszta is jobb mint ha gyárilag szarul van felkenve)
**************************************************************************************
5750 1.giga ramról: 32.ért megveheti az 1.gigás MSi 5750.et amit belinkeltem nagyon jó hűtése van! és ennél csak drágábban kap máshol 512.megás 5750.et! NE akard lebeszélni róla! ha olcsóbban vehet 1.gigást mint 512.est! vagy ott a másik 1.gigás PowerColor 34.ért bitang passzív hűtéssel azis olcsóbb bármelyik 512.es 5750-től! -
lsc
nagyúr
válasz
Archanon #11894 üzenetére
5750-re nem igazán kell 1 giga ram, nagyon jól elvan 512-vel is. 16xx felbontáshoz meg az 5770-nek is szerintem elég az 512 ram, max nem 8-szoros szűrőt használs hanem csak 4-szerest. Az erősebb gpu-val jobban járnál, én inkább 5770 512-őt vennék.
Más : Eddig még csak a hűtését néztem a kártyának, ugyanúgy 40%-on megy mint a vapor, viszont ennek mintha kisebb lenne a szélzaja, igaz nem sokkal. Furmarkot ráengedtem 2 percre, ezzel a hűtéssel hamarabb melegszik, a vapor 5750 megállt 65 foknál, ez 73-nál.
-
válasz
Archanon #11894 üzenetére
Hát a sima Sapphire nem jó hűtésű a Vapor-X nem ér +5.öt!
inkább egy csendes és hatékony hűtős MSI R5750 vagy van még jobb POWERCOLOR HD5750 SCS (csak erre kéne ráakasztani egy kiegészítő 8-9.centis alacsony fordulatú ventit, és a legjobb 5750.es kártya lenne mind hűtés mind hang tekintetben)
-
zizoka73
csendes tag
Lenne egy kis problémám mivel nemrég vettem egy asus 4870 512 gladiátor hütésű karit de sajnos mivel a gépház nem igazán szellős ontja magából a hőt pedig ahova tudtam tettem ventiket de még igy is igen meleg a ház oldala ha persze ráteszem.
Az lenne a kérdésem hogy érdeme 5750 ugyanilyen márka hütésre cserélni le a karit vagy inkább kissebre amék nem füti fel a kőrnyezetétt,meg lehetőleg kissebb is legyen a kari hossza mert ez elég méretes darab nem igazán mozog tőle a levegő pedig már raktam alá fölé ventiket. -
zodo
nagyúr
válasz
DroiDMester #11890 üzenetére
Ebben az esetben az a Shapphire "Perfect".
, de nem cserélem le a Hawk-ot.
-
Igazából a hangja érdekelt anno még vásárlás előtt, de azt úgy sem lehet visszaadni fórumon keresztül, max. körbe írni
Hát mi a véleményed az MSi Hawk ról? mármint HANG tekintetben? mert ez a Rev3 Sapphire az Játék alatt kb olyan csendes mint a Hawk 2D ben! így talán tudsz mihez viszonyítani!
-
lsc
nagyúr
válasz
banderasz77 #11876 üzenetére
Kompromisszumokkal biztosan, de nálam 1280x1024 a felbontás, ha bővítek is max 16xx-re .
Mod zodo : Holnap megírom milyen a hűtés.
-
GAbre
veterán
Vki elárulná,hol tudok játékra plussz "opciókat rákényszeríteni" a controll centerrel (pl AA stb..)?
-
zodo
nagyúr
Gratulálok, szép kártya.
Ezt a típust vadásztam anno csak 1 gigásba, de mivel napokig nem találtam és azonnal kellett így nem ilyen karim lett.
Állítólag jó a hűtése is, de biztos te is olvastad.(#11873) patex1983
Nálam is előfordult már, hogy nem látta a bios-t.
HIS 4850 ICooler IV első példányai közül való volt a kari, azt hittem én vagyok a láma, de még a "nagy varázslók" sem tudtak vele mit kezdeni.
Végét már nem vártam meg, túl adtam rajta.(#11880) DroiDMester
A venti szabályzás végett átírt Bios-t is a driver vezérli
, de ekkor már teljesen másképpen teszi (ahogy átírtad) mint azelőtt tette a (hibásnak vélt vagy nem megfelelő) gyári paraméterekhez képest (hiszen ezért írják át) vagy tévedek ? -
patex1983
őstag
válasz
DroiDMester #11882 üzenetére
Úgy látom tényleg kezded mindenkinél okosabbnak hinni magad és mindenkit teljesen hülyének nézni...pedig nem kellene...
Csak azért írtam, amit, mivel épp te mondtad, hogy a BIOS-tól átveszi az ati driver a venti vezérlést...
Légy szíves NE válaszolj erre a hozzászólásomra, mert nem akarom felb*szni az agyam így hétvége előtt
-
-
patex1983
őstag
válasz
DroiDMester #11880 üzenetére
érdekes módon most mégis az Afterburner vezérli és nem veszi át semmi tőle...
-
-
patex1983
őstag
válasz
DroiDMester #11878 üzenetére
toom, hogy le kell menteni, addig okés minden, csak amikor vissza akartam tölteni a moddolt BIOS-t, akkor nem látta a vga-t
de amúgy teljesen mindegy már, mert nem kell nekem BIOS mod, a venti szabályzást akartam csak átlőni benne, de mivel már meg van a megoldás, hála RaggaBob és Pisztoly kollégáknak, az MSI Aftrburnerével tökéletes lett minden -
válasz
bazsi83vp #11870 üzenetére
Először is azzal kell kezdeni hogy a kártyáról lemented az eredeti BIOS-t (GPU-Z vagy ATIWinFlash progival lehet) és elmented egy biztonságos helyre majd csinálsz róla egy másolatot amit majd módosítasz az RBE progival!
Miután megvan a módosítás az ATIWinFlash progival bele lehet égetni a kártyába, de célszerű parancs sorból vezérelni a progit mert ha csak simán a GUi felületén megnyitod a biost és úgy íratod vele a kártyába sokszor kifagy felírás közben! (főleg Win7 és Vista alatt) és lehet molyolni utána a második kártyás vissza állítással
Fogyasztás és melegedés: sokat nem tudsz levenni a gyári 1,125.V os GPU feszből! nagyon változó hogy a GPU.k mennyit bírnak alulfeszbe! első körben érdemes mondjuk egy 1,075.v al próbálkozni! ennyit talán mindegyik 5770. tud alap órajelen! Lejjebb lehet venni a 2D-s feszültségét is a kártyának az alap 0,95.V nekem 0,85.re van levéve!
Rátérve a fogyasztásra és melegedésre: szinte semmivel nem fog kevesebbet enni a gép 1-3.W ot lehet nyerni vele, melegedésnél se jobb a helyzet nálam 1-fokkal lett csak hűvösebb tőle a kártya FurMark teszt alatt pedig én a 3D-s feszt 1,05.re vettem le!
*********************************************************************************************
patex1983 neked is a fent leírtat mondom az RBE progi nem látja a kártyát előbb lekell menteni a kártyáról a BIOS-t és azt kell megnyitni a progival!
*********************************************************************************************
babicsbalu S1 NEM megy fel csak azokra a 5770.ekre amiken nem referencia nyák van PL: MSi Hawk, MSi rev2, Asus CuCore, Gigabyte Batmobilos hűtésű és a 3850.es hűtő se megy rá fel mert annak más távolságra vannak a felfogató furatjai!
-
scream
veterán
válasz
banderasz77 #11876 üzenetére
Sajnos FullHDra már kevéske
főleg 512MB RAMal...
MÁS
Érdemes volna-e lecserélnem mostani (Sapphire Rev2-es) hűtést egy S1-re + 2 12centis ventire ? Egyáltalán rámenne-e az S1 az 5770re ?
3850re rámenne-e az 5770 hűtése ? (kicserélném a hűtőket a két VGA-n)
-
elmelet45
tag
most sikerült, törlés driversweeper+vezérlőpult, utána chipset+vga driver telepítés. Ati 10.7 driver only-t raktam fel catalyst mellé, de az amd chipset részre vigyázni kellett, nehogy elrontsa az usb-s illesztőprogramot, mert nem volt egerem, meg csomó usb-s cuccom win7 64 alatt, úgyhogy manuálisan töröltem, volt rá példa, és a rendszer visszaállító megoldotta.
-
elmelet45
tag
Mi ez? control center nem indítható mert a jelenlegi aktív gpu nem támogatott.
Nekem xfx be-s 5850-em van, és már telepítettem friss drivert, de akkor külön chipset drivert is, win7 64-re, nem akar fissülni, mert én gyári msi a870-g54-es driver lemezről 2010-04-20 dátumú verziót telepítettem, azóta telepítettem ati 10.6, 10.7 drivert de gpu-z progi alapján 8.71-nél frissebb nem akar lenni és maradt a gyári verzió , az ati catalyst 10.7 verziója pedig 2010- 07-26
-
bazsi83vp
senior tag
Lenne egy kérdésem.
Adott ez a videókártya:
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?leg=&psn=0001&pid=341A fent említett RBE (Radeon Bios Editor) programmal tudom ennek is változtatni az értékeit?
(konkrétan alacsonyabb feszültségen szeretném hajtani alapórajelen a kisebb melegedés, fogyasztás miatt - pl. proci is megy 0,2 volttal alacsonyabbon)Ha nem indulna el nem gond - sli a lap szóval a régi kártyát bedobva vissza tudnám tenni a régi biost.
-
lsc
nagyúr
Megjött a sapphire 5770 512-őm, ilyen, holnap tudom kipróbálni, majd írok.
-
belaazallat
addikt
válasz
DroiDMester #11866 üzenetére
A semmiről egész szép hozzászólás kerekedett!
Úgy látszik egyesek a semmiről is sokat tudnak beszélni.Újabb ellentmondás: Akkor most vagy 2010.06.27.-én kérésemre nem valós adatot mutattál, hanem egy márciusit. Vagy nem igaz az az állításod, hogy 2hónapja használod alulfeszelve a karit. Mivel 850/1200-as órajelek szerepelnek, tehát márciusi az eredmény.
Bízok benned, ezt is megmagyarázod!
"De úgy látom a polír témába se vagy otthon! mert tükör polírt nem szabad csinálni (de nem magyarázom ezt se el hogy mér keress rá és megtudod magad)"
Ezek szerint mindenhez csak te érthetsz.
Most komolyan, linkelj nekem egy olyan cikket, ahol leírják, miért nem szabad "tükör polírt" csinálni!
-
válasz
DroiDMester #11864 üzenetére
-
válasz
belaazallat #11865 üzenetére
neked már nem mondok semmit!
még számolni se tudsz! nézd meg a VGA hőfokos teszteket 10,3.as Driver al készültek tehát azok március végén voltak! a módosított biost most mondtam 1.hete sincs hogy 2.hónapja mivan most augusztus leveszel belőle 2.hónapot az mi lesz? Június eleje tehát Márciusban nem volt alulfeszelve a GPU amikor a FurMark os képek készültek de baromi könnyen megnézheted mert mit írtam az alul feszelésnél? órajelek is módosítva vannak 875/1300.ra akkor a FurMark os tesztnél a GPU-Z ablakban ennek kéne lenne Default orajelnek mit lácc ott gyári 850/1200! 2.oldalról is bizonyítottam ismét igazam van! ezek szerint még számolni se tucc mert augusztus-ból nem tudsz vissza számolni 2.hónapot, hogy mióta megy alulfeszelve a két kártya!
Ha követnéd január óta itt az 5770. fórumot már akkor leírtam a polírozást mikor még legelső FurMark-os tesztet belinkeltem! De úgy látom a polír témába se vagy otthon! mert tükör polírt nem szabad csinálni (de nem magyarázom ezt se el hogy mér keress rá és megtudod magad)
Tehát állításod szerint crossfire rendszernél mutatja a hibás adatot.
erre válaszolva is leírtam hogy most vettem észre én is hogy azoknál a teszteknél mutat 4800.as szériát a 3D06 ahol a HiS 5770.el teszteltem (csak gondolom hogy a más VGA-BIOS miadt másra nem tudok gondolni) ahol a Sapphire kártyával teszteltem ott rendesen mutatja a 5700 szériát!
Tehát ha úgy olvasnál hogy értelmezed is, meg figyelsz a részletekre is a belinkelt képeknél! és legfőképp nem csak az utolsó 1.hetet figyelnéd hanem kezdetek óta mikor mit módosítottam akkor nem beszélnél hülyeségeket mint most!
De ott van az élő példa nézd meg joshua7 tesztjét amit belinkelt neki hasonló gépje van csak erősebb proci HT-val (8.szál nem 4 mint az én i5-750.em) az ö tesztjénél is pont ugyan annyin ment a procija 21x210(4400.MHZ) az 5770 kártyája is kb annyin ment mint nekem ennél a tesztemnél hasonlítsd össze az ő tsztjével az össz pontszámot már leírtam miért több neki (az XP miadt meg az i7-720 proci Tripla csatornás Ramokat hajt neki és több lett a CPU pontszáma a 3D06.ban) de nézd meg a Details ablakban a 4.teszt FPS értékét szinte azonos az enyémmel akkor őis át szerkesztette a képet?
De előbb már leírtam aki nem hiszi eljön és tesztelek előtte amit akar! legyen az 3D06, Vantage, vagy FurMark!
-
belaazallat
addikt
válasz
DroiDMester #11862 üzenetére
Eddig ezt állítottad:
"Én nem vágok össze semmi féle képet! Tedd fel a Catalist 10,3.at amivel készült a teszt meg a v1,20 3D06.ot és meglátod hogy mit jelez ki a a 3D06.os progi mármint a CF.be kötött HD5770.kártyákra!"
Tehát állításod szerint crossfire rendszernél mutatja a hibás adatot.
"De leírom még 1X ahol a Sapphire 5770.van tesztelve ott rendesen jeleníti meg a 3D06 a 5700.szériát ír rá! Amelyik tesztemnél a HiS 5770.el teszteltem ott mutat 4800.szériát a 3D06 nem tom mér azt ne kérdezd! ezt csak most vettem énis észre, nem az zavarta be hogy CF vagy 1.kártya hanem az hogy a HiS 5770.en másik bios van gyári ATi bios
"
Itt meg már egy kártya, módosított bios-szal.
Akkor melyik is?
Ja és még egy ellentmondás:
"De leírom még 1X ahol ..."
Ezt most írtad le először.
Bizonyos dolgokat mindig elfelejtesz időben közölni. Pl VGA hőmérsékletnél, utólag kiderült 400-as csiszolópapírral felcsiszoltad a hűtőd alját. Majd kiderül hogy két hónapja alulfeszelve megy a két vga-d. Egyéb infó, ami még nem látott napvilágot?
Egyébként, aki polírozott már, az tudja hogy 400-as papírral csak elkezdeni szoktuk a polírt. 2000-es vízpapír, azzal már lehet vmit kezdeni.Szerk: Off
-
válasz
joshua7 #11863 üzenetére
Nem azért írtam mert az enyém a létező legjobb eredmény! (csak sokan itt bőgnek hogy 5770.es kari alapon 11-12.e pont 3D06.ban nekem meg 15.felett van)
Egyébként meg ha megnézed a 4.tesztnek az FPS értékeit szinte csontra ugyan annyi a tesztednél és az enyémnél is! (nálam a GPU ment kicsit többen nálad meg a ram-ok) ennél a tesztemnél neked azért több a pontszámod mert egyrészt i7-720.procid van (a HT miadt gyorsabb mint az i5-750.em hiába mind2 proci 20x210.en ment) másrészt XP alatt teszteltél és ott több pontot kap a CPU mint Win7 alatt (nekem is ezért volt a CF-es tesztem XP alatt)
de ebből a te és az én tesztemből le lehet vonni a következményt hogy: KB. azonos gépen azonos órajelen járatva az 5770.et azonos értékek lesznek! és ebből látni hogy a tesztem nem át szerkesztett mert akkor a tiedé is át van szerkesztve!
-
joshua7
veterán
válasz
DroiDMester #11862 üzenetére
Azért attól az eredményedtől ne szállj el, mert én Ghz-es gpu alatt elértem ilyen eredményt.
SM2 score-ok mondjuk megegyeznek (7572).
Egyébként én még mindig nem értem, miért írna ki a 3dmark CF-nél más kártyát, de nyilván ez valami ATI feature lehet... -
válasz
belaazallat #11861 üzenetére
Én se magyarázkodok leírtam már miért mutat néhol a 3D06 4800.szériát nézd meg az összes képemet ne csak ezeket!
De leírom még 1X ahol a Sapphire 5770.van tesztelve ott rendesen jeleníti meg a 3D06 a 5700.szériát ír rá! Amelyik tesztemnél a HiS 5770.el teszteltem ott mutat 4800.szériát a 3D06 nem tom mér azt ne kérdezd! ezt csak most vettem énis észre, nem az zavarta be hogy CF vagy 1.kártya hanem az hogy a HiS 5770.en másik bios van gyári ATi bios
az OP.rendszerekről: 2winyó van a gépben mind 2winyón 2-2.oprendszer! tehát 4.windózom van ( Win7 32bit, Win7 64bit, XP 32bit ezét lácc 3,3.mega ramot és van még egy Vista 64.bit ) de nem magyarázkodok mindenki azt hisz amit akar
Ha szerintetek a képek át szerkesztettek legyen számotokra az! én már nem magyarázkodok! mert itt minden 2.ik ember azt hiszi hogy csalok, csak mert nekik nincs ilyen vas a 5770.alatt és béka segge alatt vannak az eredményeitek az enyémhez képest ezért én már csaló vagyok
Ugyan ezt eljáccottuk már a 5770 hőmérsékletekkel azokat se hitte el senki hogy nálam FurMark alatt 60.fok a GPU! másnál ugyan eza kártya meg 80.fok felett van!Végül már csak annyit mondok aki NEM hiszi el a tesztek valódiságát szeretettel várom itthon (PÜ.ben megadom a számom és egyeztetünk időpontot) és a szeme láttára tesztelek neki bármilyen tesztet, beállítást, amiben kételkedik!
-
belaazallat
addikt
válasz
DroiDMester #11860 üzenetére
"ennél a tesztemnél 1.DB kártya 8X módban! felhúzva 1015/1450.MHz re hol látsz te ott CF ez nézzél már a GPU-Z ablakra! "
Ezt írtam:
ennél a képnél nincs crossfire(GPU-Z szerint disable), még is 4800-as kártyát mutat a 3Dmark.Tovább nem magyarázom, hanem egy idézeteddel válaszolnék:
"látom te is csak kifelé nézel a fejedből! de látni nem látsz!
"
Legközelebb lassabban írom, hátha megérted.
Szerk:
Közbe Elfogyott a memória a gépedből? 4GB helyett csak 3,3 van ennél a tesztnél? Vagy más az oprendszer? Ja, látom XP. Kicsit sokat változik a géped. Jó lehet neked! Irigyellek.
-
válasz
belaazallat #11858 üzenetére
látom te is csak kifelé nézel a fejedből! de látni nem látsz!
ennél a tesztemnél 1.DB kártya 8X módban! felhúzva 1015/1450.MHz re hol látsz te ott CF ez nézzél már a GPU-Z ablakra! itt van belinkelve az 5770 CF teszt 3D06 alap beállítás! 27286.pötty! és a kártyák alap 850/1200.on! miről regélsz te hová jön ide amit te linkeltél 4850+4870.es CF a maga 17400.pontjával nekem egymagába megy anyit felhúzva az 5770.em!
Nem csak a számokat kéne nézni a tesztjeimen! hanem a felbontást beállításokat és aztis hogy 1 kártya vagy 2.kártyás teszt!
-
emre
veterán
válasz
belaazallat #11858 üzenetére
gondoltam hozzászólok valami epéset, de csak röhögök egyfolytában
-
belaazallat
addikt
válasz
DroiDMester #11857 üzenetére
ennél a képnél nincs crossfire(GPU-Z szerint disable), még is 4800-as kártyát mutat a 3Dmark. De itt még több pontot kap egy állítólag X8-as(fele sávszélességű) 5770 karival, mint a kettővel együtt.
Akkor hogy is van ez?
Egyébként elég gyengém muzsikál a crossfire 4000MHZ-s I5-tel, C2 duo majdnem alázza 4850/4870 párossal:
[link] -
válasz
joshua7 #11856 üzenetére
a 2.DB 5770.zavarja össze a 3D06.ot ittvan nézd meg egy régebben belinkelt hozzászólásomnál a 2.képet! szintén ugyan akkor készültek! 10,3.driverrel!
az első képen a tesztnél ki volt véve a második kártya a gépből, a második képnél meg benne volt mind a 2 kártya a gépben csak a CF.volt kikapcsolva és nézd meg melyiknél mit jelez a 3D06.progi!
ittvannak a képek CPU-Z és GPU-Z ablakokban is látható hogy a második tesztnél bent volt a 2ik kátya kijelzi a PCIe sebességnél is hogy 8X módba jár a kártya meg a 2.kártyámon se egyforma BIOS volt akkor a Sapphire kártyátfelismerte a 3D06 a másik HiS kártyámat ami eredeti ATI bios van azt meg nem ismerte fel!
-
joshua7
veterán
válasz
DroiDMester #11855 üzenetére
10.3-as driver mellett is mindenhol helyesen szerepel a kari neve.
-
válasz
belaazallat #11854 üzenetére
Mit? kéne itt néznem?
3D06 alap teszt vagy a 10,3 drivert? írtam hogy 2DB 5770.et próbáljatok CF.ben! mert azt nem ismerte fel rendesen a 3D06! 10,4.driverel már nálam is normálisan jelezte
****************************************************************************************
joshua7 akkor mutass 10,3 at CF.ben is!
-
belaazallat
addikt
válasz
DroiDMester #11836 üzenetére
-
joshua7
veterán
válasz
Értem. Mondjuk egyszerűbb lett volna odaírni, h miért van így a képen.
banderasz77: szerintem semmi nem változott az erőviszonyokban. Ár/érték arányról meg nem érdemes beszélni, mert abban fosch az összes, főleg a 40k+ árakkal. Esetleg ha le tudsz egyet akasztani max 35-ért, akkor azt meg kell venni.
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a legújabb driverrel az 5770-es 1 gigás kártyák mit tudnak. Annak idején a 4870/90 teljesítménye körül volt, amikor megjelent (ezen nagy vita volt), kérdés, hogy azóta fejlődött-e valamit.
Valamint melyik típust érdemes megvenni manapság, ami ár/érték arányban jó. Anno az MSI Hawk-ot mondogatták itt. -
oxox
addikt
Sziasztok,
valaki nem tud esetleg egy atfogo teszt linket adni, ahol az ati 4-5 szeria minden jelentosebb resztvevoje jelen van?
thx
oxox -
szacsee
nagyúr
válasz
Balázs75 #11840 üzenetére
Elég kurta egy hsz ahhoz képest hogy hibaleírás.
Memóriatesztet futtass, ha minden oké, akkor Driver sweeper vagy driver cleaner uninstall után és rakd újra a catát..GAbre: 100hsz-ra lődd be az oldalt és látszik az..
Xirtam: googleztam kicsit. Írd be ati eyefinity gugliba, Amd oldala az első találat. ott oldalsó menüben találsz olyan leírást ahol táblázatban mutatja, hogy miképp lehet több monitort használni. Ha megvan és elvileg mennie kellene, akkor a táblázat felett van egy beágyazott link, amire ha rákattintassz meglesheted, hogy kompatibilis-e az átalakítód.
Viszont nézd meg mindenek előtt hogy nincs-e új bios a giga kártyához... mintha adtak volna ki hozzá, bár lehet tévedek. (viszont nem tudom hogy megoldja-e a problémát a biosfriss ha van hozzá, de egy próbát megér). -
Balázs75
tag
Ahelyett hogy egymást ölitek,válaszolhatnátok az én problémámra is...
-
emre
veterán
válasz
DroiDMester #11838 üzenetére
ha nem bírod a kritikát neked kellene elhúzni innét
vagy olyan bogyót vettél be amitől mindig igazad lesz? -
-
emre
veterán
válasz
csak duma.....a kép fake
ez a véleményem és kész
olvastam már nagyobb baromságot is tőledazt hogy hol a helyem szerencsére nem te döntöd el
a személyeskedést meg hagyjuk, mert jelezni fogom a megfelő helyen -
Ember NE tévesszél már össze magaddal vagy bárki mással......
Én nem vágok össze semmi féle képet! Tedd fel a Catalist 10,3.at amivel készült a teszt meg a v1,20 3D06.ot és meglátod hogy mit jelez ki a a 3D06.os progi mármint a CF.be kötött HD5770.kártyákra!
Hameg nem tudod értelmezni még a képet se akkor NEM itt a helyed, láthatod világosan a GPU-Z ablakban a VGA adatait Juniper mag nem lehet 48xx széria meg 40nm-es GPU se lehet 48xx kártya
****************************************************************************************
joshua7 pont erről van szó hogy nem kell 3800-4000.MHz en menni a procinak hogy kihajtson egy HD5770.et! és nekedis azt tudom mondani amit fent leírtam GPU-Z abak!
***************************************************************************************
pisztoly kolléga jól mondja mert ez az igazság!
Azmeg más tészta hogy én CF ben teszteltem így pont hogy nagyobbnak kéne lenni az eltérésnek ugyi a CPU.nak 2.kártyát kell meghajtani nem 1.et! 2X annyi feladat számára! de nem állok már le senkivel ebben a témában vitatkozni, csináljon mindenki egy ilyen tesztet nagy felbontás minden szűrő max on és egy CPU alap járaton meg CPU jól felrángatva és meglátja mindenki hogy ez lesz ami nálam is!
-
Hurkaleves
őstag
válasz
DroiDMester #11830 üzenetére
szerintem ez így reálisnak mondható... én is úgy vettem észre, hogy a szénné húzott proci nem sokat hoz a konyhára... de ha tényleg nyomatnál egy vantage tesztet is akkor azzal már jobban alátámasztanád..
-
joshua7
veterán
válasz
A 06 ma már vga összevetésre szinte egyáltalán nem jó, mert totálisan cpulimites. Ha Vantage-ben vagy egy mai játékban csinálnád emg ezt az összevetést, valódzínűleg még ennyi különbség sem lenne. És akkor mivel is készült a teszt? Mert van itt 4800 meg 5700 is ugyanazon a képen...
Ja, ezt már fölvetették korábban. -
belaazallat
addikt
A másik dolog hogy ő Crossfire rendszert használ, ami megint másképp viselkedik mint az egykártyás rendszer. (feltételezve, hogy csak a 3dmark tévedett a kártyával kapcsolatban)
A 3. dolog:
"a Details ablakocskában hasonlítsátok össze az FPS értékeket! az a lényeg!És ott se az SM 2 tesztet érdemes nézni (mert a mostani játékok nem azt használják) a HDR/SM3.at kell sasolni! láthatod hogy az alap órajeles 2660.MHz hez képest a Brutális 4200.MHz es OC mindössze +1.FPS-t hoz
"
Amit említesz, ott átlag fps-ek jelennek meg, tehát ez azt jelenti hogy az átlag fps 1-gyel nőtt. Ami jelentheti azt is, hogy jelentősen nőtt a min fps. És nekünk ugye az jobban számít.
Nekem a 400MHz- tuning +5fps-t jelentett a minimumnál. BC2 ben 1680x1050-ben nem esik 35 Fps alá a játék.
Szerk:
Archanon"Nem úgy lenne logikus, hogy a nagyobb felbontáshoz kell erősebb proci?
Eh, ehez én nagyon nem értek..."
Nem sajnos itt fordítottan arányos. Minél nagyobb a felbontás és minél több a szűrő, annál jobban terheli a VGA-t, az lesz a szűk keresztmetszet.
-
emre
veterán
válasz
És milyen vga-val készültek ezek a képek, vagy milyen programmal?
Mivel a 3Dmark ablakon HD48xx szériát van megadva, a GPUz pedig HD57xx.es vga-t ír ki.Van egy olyan érzésem, hogy az egész úgy lett össze ollózva....
Szóval mifaszvan itt kéremszépen?
Átbasszuk a jónépet? -
Archanon
őstag
válasz
Nem úgy lenne logikus, hogy a nagyobb felbontáshoz kell erősebb proci?
Eh, ehez én nagyon nem értek...
HD5670 vs 4830 vki? [bár ezt lehet másik topicban kéne kérdeznem
]
Találtam egy ilyet, Game test oldalakat érdemes megnézni... -
válasz
belaazallat #11821 üzenetére
Hát az baromi sok mindentől függ! legfőképp mekkora felbontásban akar játszani és milyen minőségi beállításokkal! 1280.as feldontáshoz valóban kell az erős proci de 1680.hoz már bőven elég egy 2800.on járó is!
Mutatok 2tesztemet! mind 2teszt 1680*1050.be lett csinálva és minden minőség MAX-on: 8X AA + 16X AF
Aztán nehogy rögtön az ösz pontszámot nézzétek mert az a CPU pontszám javára írható rá!
a Details ablakocskában hasonlítsátok össze az FPS értékeket! az a lényeg!
És ott se az SM 2 tesztet érdemes nézni (mert a mostani játékok nem azt használják) a HDR/SM3.at kell sasolni! láthatod hogy az alap órajeles 2660.MHz hez képest a Brutális 4200.MHz es OC mindössze +1.FPS-t hoz
-
Balázs75
tag
Hibás alkalmazás: ati2evxx.exe, verzió: 6.14.10.4235, hibás modul: ntdll.dll, verzió: 5.1.2600.5512, memóriacím: 0x000108b3.
Az eseménynaló ezt a hibát dobja,csak újraindítással indul a gép.Ez mi lehet? -
kefizor
tag
válasz
Hurkaleves #11824 üzenetére
ne lovagoljunk már ezen, javítottam magam. aki akarja megérti aki nem, nem
-
Hurkaleves
őstag
válasz
belaazallat #11826 üzenetére
hát igen... ahány konfig annyi féle eredmény...
én speciel örülök, hogy visszább vehettem a procit és így a feszt is jócskán...
a kevesebb fogyasztás azért nem hátrány... -
belaazallat
addikt
válasz
Hurkaleves #11822 üzenetére
Hali!
Én már korábban linkeltem, hogy hogyan gyorsul a kari proci tuning hatására. Jelentősen az SM3 pontok nőnek 3Dmark06-ban, 400MHz proci sebesség növelésre, 900 pontot nő az SM3 pontszám.
Mivel mindkettőnknek teljesen más az alaplap+proci+memória kombinációja a különbség ezek miatt áll fent.
-
Archanon
őstag
válasz
Tehát ha húznám a procim, és vennék egy 5750-est, mindenképp jó választás volna.
És mi a helyzet a HD5670-el? Nagyon sok helyen olvasom [guglin rákeresve hogy 4830 vs 5670], hogy körülbelül ugyanolyan szinten vannak. Lehet bízni bennük? Összehasonlító tesztet még nem találtam... A 4830 teljesítménye alá nem nagyon szeretnék menni [1-2 fps eltérést kb letojom], hosszabb távra kellene ez a kártya.
-
kefizor
tag
válasz
Az erősebbet az 5750-hez értettem
-
Hurkaleves
őstag
válasz
kefizor #11820 üzenetére
nem hinném, hogy a 4830 erősebb lenne... az 5750 inkább 4850 szinten van...
ha a nyers adatokat nézzük már szembe tűnik, hogy:4830
shader: 640
gpu: 575mhz5750
shader: 720
gpu: 700mhzés a memó sávszélje is jóval több az 5750-nek...
mod
belaazallat: nálam alig volt különbség 3100 és 3700mhz proci között az 5770-nél..
nem is járatom azóta csak 3400-on a procimat... -
kefizor
tag
válasz
Archanon #11819 üzenetére
Szia!
Nekem most egy vapor-x HD 5770-em van, előtte pedig egy HD 4830 volt. Procim kb. a tiedhez hasonló, E6400 2,13Ghz csak én 2.8Ghz-n járattam. Az a helyzet, hogy ezzel a procival a két vga között semmi különbség nincs, holott haver gépében a HD 5770 ~50%-kal erősebb a HD 4830-hoz képest, pedig abban a gépben ugyanezek a dolgok vannak, csak tovább húztuk a procimat 3.6Ghz-re. Szóval szerintem nem nagyon fogod megúszni OC nélkül. Amúgy a HD 4830 kb. HD 5750-re tehető, vagy még erősebb is.
-
Archanon
őstag
Sziasztok!
Adott egy konfig [adatlapomon látható], videokártyát szeretnék bele venni, csak az a gond, nem tudom mit lehetne. Nagyon csábító az 5ezres széria a Dx11, alacsony fogyasztás, hardveres védelem a túlmelegedés ellen [pl. hogy StarCraft 2, vagy egyéb VGA gyilkos programok futtatása véletlenül se nyírja ki], stb, minden amitől HD5xxx.
A kérdésem az lenne, hogy az E6500-as procim elég lenne egy HD5750 [esetleg 5770, de ezt az ára miatt hanyagolom, de kíváncsi lennék rá] kihajtására? Ha nagyon muszáj, megtanulom hogyan húzzak rajta egy kicsit. Eddig úgy voltam, hogy jó lesz nekem a HD4830, 1280x1024-re talán több mint elég, de csábít a dx11, és az SCII alatt életképes kártya nagyon. Persze nem csak az SCII miatt vennék új kártyát, hanem úgy egyáltalán, túl sok jóról maradtam le az évek során. És azért szeretném magam bebiztosítani jó előre, lehetőleg "olcsón".
Másik kérdés, hogy a HD4830-nak mi felel meg 5ezres szériában? Olvastam néhány helyen, hogy a 5670 kb. ugyanazt mutatja teljesítményben. Lehet ezeknek hinni? Mert akkor lehet jó lenne nekem ez is, és nem vesződnék a HD5750-el. Bár ha megéri az árát... nem tudom, segítsetek!
[És ehhez elég lenne a proci?
]
Többi kérdés majd később...
-
Xirtam
veterán
[link] Valaki megpróbál segíteni?
-
kefizor
tag
válasz
Hurkaleves #11816 üzenetére
rá éreztél
"elméletileg"
-
lsc
nagyúr
válasz
Hurkaleves #11813 üzenetére
10.4 es driver, ott még működik tuninggal is a powerplay.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Hurkaleves #11813 üzenetére
10.4
Szerk: vagy keress rá lsc fórumtárs hsz-aira, Ő mintha írta volna a megoldást itt.
-
Hurkaleves
őstag
kérdés!
biztos találkozott már valaki ilyesmivel...
szóval: adott egy sapphire 5750 512mb és tuningnál nem veszi vissza az órajeleket 157/300-ra. mi erre a gyógyír?
thx.
-
belaazallat
addikt
Világíts rá az összefüggésre!
Mert én egy szót nem szóltam a pocsék helyesírásodra, és még egy csomó dologra, amit itt felsorolnak.
Ellenben megkértelek, hogy ne beszélj olyan dolgokról, amiről fogalmad sincs, saját bevallásod szerint.
Ez a linkelt dolog is rávilágít arra, hogy keveset olvasol itt a PH!-n. Ugyan is ezt minden nagyobb vita során belinkeli valaki.
De újszülöttnek, minden vicc új!Ha folytatni szeretnéd, akkor van erre megfelelő topic!
-
GAbre
veterán
válasz
belaazallat #11802 üzenetére
-
-
scream
veterán
Az összes 57xx csak 128bites ? vagy létezik 5770ből 256os is ?
-
válasz
belaazallat #11805 üzenetére
Hát gondolod csak módosítom a BIOS-t meg bele írom mind 2 kártyába és nem próbálom ki?
természetesen tesztelve lett, azóta is úgy megy mind2 kártyám már vagy 2 hónapja!
kilehet mérni (csak kell egy normális multiméter NEM ilyen 1000.FT-os lófing) hogy mennyi feszt kap a GPU ha megmutatod milyen a kártyád megmondom hol kell mérni a GPU feszt! egyébként meg jóval többet adnak a kártyák a GPU.nak mint ami BIOS ba van nekik állítva most nem csak 5770.ről van szó eddig amiket mértem VGA.kat 30.ból 30.adott többet a GPU.nak!
5770.re visszatérve referencia BIOS ugye 1,125.V ot ad a GPU.nak valóságban meg 1,165-1,175.V kap a gpu ha megméred! persze ha az MSI progival elkezded emelni a feszt ez a többlet fesz (ugye ez kb +0,05v) ugyan úgy megmarad! ennyire pontatlan az analóg VRM! (ennek is van hátránya meg előnye is) -
Emery07
csendes tag
válasz
belaazallat #11805 üzenetére
Rendben köszi!
-
belaazallat
addikt
válasz
DroiDMester #11804 üzenetére
Köszi!
Ismerem. Nem szeretek a VGA bios-ában turkálni. Viszont ki kellene mérni, hogy valóban annyi feszt kap-e a gpu.
Tesztelted a stabilitást?
(#11803) Emery07:
Ha tudod próbáld ki a karit egy másik gépben, ha hibázik akkor gariztatni kell.
-
válasz
belaazallat #11802 üzenetére
Van egy progi RBE (Radeon Bios Editor) azzal lehet bele piszkálni a karinak a BIOS ába!
Tehát ezzel lehet átírni a kártya gyári értékeit (2D,3D, UVD stb... órajelek és ezekhez tartozó feszültségek) meg tud még jópár dolgot PL: hogy a CCC vel mennyi legyen az engedélyezett tuning órajelek meg a Venti vezérlést is lehet piszkálni a kártyának csak sajnos itt HD5xxx szériánál ha felteszed a Drivert a kártyához az átveszi az irányítást a kártyától tehát csak addig él a bios ba beírt venti vezérlés amég nincs fent a gépen az ATI driver Peig jó dolog lenne 4890.nél még működött a dolog és szépen be lehetett konfigurálni a kártyát a saját BIOS-ába és nem kellett többet szórakozni külső progikkal a venti vezérléshez!
Na de vissza az RBE progira ha nem használtad még óvatosan bánj vele vagy inkább kérdezzél ha nem tudod melyik érték micsoda benne!
Tönkretenni mondjuk nem tudod a kártyát véglegesen egy rossz BIOS bele égetéssel vagy félre sikerült frissítéssel, Csak kicsit körülményes lesz utána talpra állítani a kártyát! (kell egy másik VGA hozzá ha a lapodon van másik PCie 16X foglalat akkor jó bármilyen másik VGA ami PCie, de ha nincs akkor csak ősrégi PCI os VGA-val tudod helyreállítani a BIOS hibás VGA-dat!) Vagy ha végképp nincs más egy előre megírt autoexec.bat fájlt be paraméterezni és csinálni egy boot-olható pendrivot és vakon nyomkodni a billentyűket!
az RBE.t meg itt tudod letölteni
-
Emery07
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok!
Van egy powercolor 5770 pcs+-om, és teljesen jól működik amíg nem kerül játékra a sor. Amikor játszok vele, játéktól, és időtől függetlenül lefagy. Azért gyanakszom a videókártyára mert csíkos színes képernyővel fagy le, és nem reagál a resetre sem, csak a kiakpcsolásra. Mi lehet a gond ?A config: Core i3-530
Geil 1333MHz 2x2gb
Chieftec 500W
H55m-p31
Powercolor 5770 pcs+Válaszotokat előre is köszi!
-
belaazallat
addikt
"Már megint hülyeségekbe kötöszködsz bele"
Ja, hogy Neked majdnem minden mondatod hülyeség...
Válaszod jöhetett volna off-ba. De legalább ezzel is növelted a "szakmai" hozzászólásod számát.SzerK:
DroiDMester:Mivel, hogyan vetted le? Tartósan így használod? Mivel tesztelted, hogy stabil?
-
GAbre
veterán
válasz
belaazallat #11799 üzenetére
Már megint hülyeségekbe kötöszködsz bele,talán mind1ik mondatom után kérdőjel van.
Emlékszel még az általános iskolára?Mit jelent a kérdőjel???És mivel kisebb,kevesebb alkatrész,és hűtő van benne,ergó nem bírnak annyit mint a "normális" karik.
Teszem azt a trabiba is hiába raksz mazda motort nem fog 250el menni,mint a mazda autó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Synology NAS
- Milyen SSD-t vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest