Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen SSD-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vaku topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
ATi Radeon HD 5750 / 5770 / 6750 / 6770
Új hozzászólás Aktív témák
-
GAbre
veterán
válasz
DroiDMester #12799 üzenetére
Hát ezt az fps dolgot én se értem,mert nekem is 57-58 fpsem van...
Nekem is szemet szúrt a dolog,meg is néztem most.
A végén kiderül,h a cucore mégse 1 szar kártya...XD
Vagy lehet az ageia besegít,azé 70 fps? -
No ha ezt kifogásolod nyomtam én is 640*480.ba NEM lett több hőfokom még kevesebb is 4.el mint 1024.ben! Viszont nem értem nálad mért volt 640.be 70.FPS-ed mert nálam csak 55-58.a max! (amúgy meg a helyedben levennék a GPU-fesz ből! mert nem kell 850/1200.nak 1,20.v)
Más: házam ugyan az mint a tied CM690. elöl+hátul+alul 12.es ventik 800.RPM-el! felül 2.db 14.es 600.RPM-en! sz-tem neked még oldalt is van a VGA mellett nekem ott nincs!
-
icon
senior tag
Mondjuk én 640x480-ban csináltam a tesztet, ezért kb 2xnagyobb volt a megjelenítendő framerate, tehát nagyobb terhelést kapott, mint 1024x768-ban... hülyén hangzik, de így van...
ez lehet a magyarázat arra is, ha élsimítással toljuk a tesztet, de viszont alacsonyabb hőfokokat kapunk...De mivel még ezer körülmény lehet más kettőnk gépénél, szerintem nem sok értelme van az összevetésnek...
-
icon
senior tag
válasz
DroiDMester #12796 üzenetére
Xtreme-n ment, elmondanám... de nem csiszoltam fel, mint már mondtam én nem akarok rosszabbat összehozni felfekvésből, mint ami alapból van (tudod, se műhelyem, se türelmem)... És nekem már bőven elég az, hogy nem hangos, de viszont 20 fokkal hűvösebb:
tuningolni úgy sem fogom. Játékoknál meg ilyen terhelést nem kap... -
Valami NEM buli ott nálad! ahogy látom NEM Xtreme Burning tesztet nyomtál és még ígyis 75.fok az baromi sok!
Csináltam a kedvedért egy olyan beállítással tesztet a TR v2.vel mint amin a CuCore karid megy 1,20.v és 850/1200.! ha jól értelmeztem akkor a ventid max 2000.en pörgött (30.CFM) tehát ez is azonos az én 1600.on járó 9.centis ventimmel!
no és akkor a tesztem most csináltam 15.perce 22.fok van épp a szobába
És én Xtreme burning-ba nyomtam ráadásul! mégis 10.fokkal hűvösebb! (fel csiszoltad a V2.est? mert akkor az lesz a gond ha NEM!)
-
Trebron09
őstag
-
Trebron09
őstag
válasz
ootikaa #12782 üzenetére
Cserélj tápot, Stol bemutatója arról a tápról:
Hidd el addig fogsz játszadozni vele, míg füstöt nem látsz, de akkor már késő lesz. Meg ilyet mondani, hogy a "sapphire 5770-esek szériahibásak" ez jó nagy hülyesség, pláne egy olyan gyártóról beszélünk, aki a legkevesebb selejtet gyártja.
Enermax/Chieftec/Corsair/FSP-t nézz!
-
icon
senior tag
válasz
DroiDMester #12774 üzenetére
-
ootikaa
csendes tag
nem lehet hogy a sapphire 5770 seria hibasak? vagy nem tudom elég sokkan irják hogy kifagy meg probléma van vele!
-
GAbre
veterán
válasz
ootikaa #12783 üzenetére
Hát nem ugyanannyit produkál,én csak tudom.
Volt 1 his 5750em 1 hétig,és még a 9800gtx+nál kevesebb fpst hozott...
De az 5770emmel a gta IV-en kívül mindenhol többet ad.
Talán még ott is,csak nemtudom milyen beállításon toltam anno.
A tápnál,meg elvileg 450wos akármiyen táp az igénye.
Nekem 600wos codegen van(ami sokak szerint szar),és azon kívül,h néha kékhalál semmi baja.(alapjáraton,de erről már írtam ide)
De függ,a tápod attól,h mi van a gépedbe(hány vinyó,hány wattos proci.
Meg,h normálisan legyen leosztva az áram az 1es ágakra.
Értsd:
1 tápkábelre ne rakj 3-4 dolognál többet,szóval minden ágra menjen vmi. -
ootikaa
csendes tag
ja és az 5750 ugyan annyi fps produkált mint az 5770!
-
ootikaa
csendes tag
szerintetek 550 hkc táp elég az 5770 nek? de ne az irjátok hogy ilyen szar meg olyan szar a hkc
))))) játékban kifagy ki kockásodik, vagy csikozodik hang elkezd bugni? utánna csak resetel indul ujra ! cod4 multinál 10 percig birja cod2 multinál nem csinálta de mostmár ott is egyre sürübben! raktam belle egy 5750 karit azal nem csinálja és az alaplapi vga val se!
-
strh
csendes tag
válasz
Trebron09 #12759 üzenetére
asrock 945 gcm-s de ugy fest veszek egy asust mert azt mondták nekem hozzáértők hogy régen volt olyan asrock alaplap amelyik válogatos volt és nem mindegyik kártyát fogatta el és h van rá esély h ez abbol a falytábol valo mert a kártyának nincs baja alaplapnak sincs és mégsem jo
-
Trebron09
őstag
válasz
DroiDMester #12776 üzenetére
Igen, tehát nem kell aggódnom, köszi!
-
-
Trebron09
őstag
Vettem egy ilyen kártyát, várhatóan hétfőre ér ide, a hűtés tekintetében mire számítsak?
HD-575X-YHDA
-
-
ootikaa
csendes tag
valaki esetleg le birná irni hogy általában milyen hibákat okoz ha a vga án rossz a memoria!
-
GAbre
veterán
Vki esetleg használ Ageia physxet?
-
ootikaa
csendes tag
akkor oké mert kifagy játék közben a kártya egyre süröbben windows 7 alatt! meg az illesztö program leál meg ilyenek!
-
ben800
aktív tag
válasz
DroiDMester #12755 üzenetére
Reménykedek hogy visszaveszik gariba,vagy csak driver szórakozott
Amm nem veszti el a garit ha újrapasztázod. -
Dark KillerX
addikt
PowerColor Radeon 5770 Single slot Quad CrossfireX review [link] Egy olyan review ahol újabb driverrel tesztelték a karikat,jelen esetben a 10.8-ast használták.
Azért látszik,hogy alapórajelen egy két játékban ott van a nagyok(5830,GTX460 768) nyakán.
-
ootikaa
csendes tag
sziasztok azt akarom megkérdezni hogyha vettem egy 5770 es karit és én ujra pasztáztam ithon azzal elveszítette a garanciát?
-
strh
csendes tag
valaki segitsen lécci vettem egy hd 5550 es kártyát berakom az alaplapba és nem ad semmi jelet de ehez hasonlo problémám volt régen egy geforce 9500 gt vel is most egy nvidia 7200 gs repeszt a gépbe de azért sokkal jobb lenne a hd 5550 450 wattos tápom van nemtudom i lehet a gond remélem valakinek van ötlete életet mentene vele télleg
-
ben800
aktív tag
válasz
Kösz,majd amikor viszem vissza,holnap akkor úgy is kipróbáljuk
-
zsole84
senior tag
válasz
Igaz...
-
válasz
ben800 #12753 üzenetére
Ah pont erre gondoltam hogy akkor állt fejre mikor betölti magának a drivert!
Meg kellett volna nézni másik gépben! vagy csak leszedni a drivert és a win saját driverével!
CuCore karin NINCS olyan alkatrész amit léggel kellene hűteni!
Ragacsot: itt vagy itt Vagy nálam!
*************************************************************************************
zsole84: Nem túl-fesz védelem van bennük hanem túlterhelés és túlmelegedés(bár ez van az összes HD.szériás ATi-ban)
-
ben800
aktív tag
válasz
DroiDMester #12752 üzenetére
Kiírta hogy üdvözöljük és egyből azután....
A ramsünikra hol lehet olyan ragacsot venni?
10.7-es driverem van...
Nekem aztmondták hogy a venti lehet fújt olyan alkatrészt amit paszívban nem és valahogy úgy....
Amm amikor levettem a cucore hűtést televolt porral az összes ramsüni lehet az is. -
válasz
ben800 #12750 üzenetére
Nem a SC2.től biztos nem lett gondja! én is végig toltam a gamét 2X is a rémhírek pedig 38xx és 48xx re szóltak de azok is csak a 10.7.es driver-el! 10.7a és az utániakkal már a 38xx-48xx eket sem terhelte túl!
És csak win betöltése kezdésekor esett szét a kép vagy már rögtön a gép indulásánál is?
Ramsüniket MÉRT? kéne kidobnod? Ragadnak azok még jó lesz az új kártyára is deha annyira gáz akkor meg csak ragacsot kell cserélni a süniken! (én már vagy 15.ik kártyámon használom ugyan azt a ramsüniket! 2-3.átpakolást kibírnak egy ragacs.al)
-
ben800
aktív tag
válasz
DroiDMester #12749 üzenetére
Igen teljesen paszív volt
Úgy hogy 77 fokot elérte újraindult a gép magától,aztán etöltődött a windows 7,és kiadott ilyen színes képernyőt mintha memória hibás lenne aztán fekete képernyő,aztán akármit is csináltam nem volt jó.
Elindítom a gépet elindul meg hallom is csak nem ad képet.
Lehet a Starcraft 2 volt mert arra mondják hogy gpu gyilkos kártya.
De amm olyan 5 perc után ment fel csak 77 fokra szóval nem értem mi lehetett vele.....
s1 rev2 nagyon jól lehűtötte,de most dobhatok ki 8 ramsünit-.- -
válasz
ben800 #12747 üzenetére
Hát 77.foknál marhára nem lett volna szabad kikapcsolni a gépnek! 5770.et még nem hevítettem 100.fok fölé de 4870 és 4890.es karikkal már teszteltem és azok 124.foknál kapcsoltak le de NEM lett semmi bajuk utána, restart után tökéletesen mentek és azóta is működik mind 2.kártya!
Nem hinném hogy a 77-foktól lett volna gondja a kártyádnak (mivel a gyári hűtővel még jóval több is mint 77) És ha jól emlékezem (már elég rég több mint fél éve szedtem szét Cucore-t) és nincs rajta semmi olyan alkatrész amit hűteni kéne a GPU- kívül! (nem úgy mint a referencia nyákos 5770.en lenne mit hűteni de még azokat sem hűtik) nemtudom mitől adhatta meg magát a kártya GPU biztos nem halt meg! mert akkor eggyátalán nem adott volna semilyen képet a kártya!Hogy kezdődött amúgy a dolog?............mikor elszállt!
-
ben800
aktív tag
válasz
DroiDMester #12746 üzenetére
Na fasza lefutattam a furmarkot 77 foknál kikapcsolt a gépem,aztán bekapcsoláskor mintha memória hibás lenne és ilyen fura képet dobott ki.
A ventilátor valami alkatrész fújt ami túlmelegedett vagy micsoda??
Amm már gariba visszament. -
válasz
Dark KillerX #12744 üzenetére
Most néztem egy jó kis tesztet Mafia2.ben eléggé odaver még FULL-HD.ban is még a 4890.nek is, és csak egy Referencia (850/1200) 5770.el teszteltek! de ott van a kérdésedre a válasz is mert van a listában 4850 és 4870.is tudsz hasonlítani hozzájuk!
-
GAbre
veterán
Ennél van újabb biosz már hawkhoz?:
012.015.000.003.035125 -
Dark KillerX
addikt
válasz
DroiDMester #12743 üzenetére
Akkor O.C-val kb. egy alapórajeles 4890 teljesítményét hozza kb,ami 30-40%-al gyorsabb mint a mostani kártyám.Köszi.
-
válasz
Dark KillerX #12742 üzenetére
Referencia (Sapphire) kártya Gigabyte matricával!
5770 teljesítményéről meg csak picit kéne visszább olvasnod nemrég volt szó róla
KB: 4870.es szintet tudja játékokban az új(abb) játékoknál még még picivel felette is van a 4870-nek!
OC: viszonylag ezek a Referencia nyákos kártyák mennek legjobban OC-ben! a GPU (alapfeszen 100.% hogy 950.et vinni fogja) 1,20.v al szinte 99.% hogy 1000.MHz-et fogja vinni STABILAN, Ramok ha Samsung ram lesz rajta akkor 1350-1400.körül vége lesz, ha HyniX akkor lehet hogy 1450-1500.MHz is lesz benne!
Hűtése: 2D ben szinte hangtalan 3D ben sem vészes (ha csak nem vagy csend mániás mint én) automata venti szabályozással Játékok alatt kb:63-65.fok a max, FurMark kb +8-10.fok!
-
Dark KillerX
addikt
Jövőhéten én is belépek a clubba egy Gigabyte 5770-el.[link],pontossan ezzel a típussal.
Ami érdekelne a kártyával kapcsolatban,O.C(tudom nem behatárolható) ami minimálisan kisajtolható belőle,hang,hűtés?.
Van aki 4830/4850-ről váltott erre a típusra,sebességben mekkora előrelépés lesz kb alapon és O.C-val.Köszönöm. -
szumo
senior tag
Üdv mindenkinek!
Kicsit kényszerűségből de le kellett cserélnem a 3870-es videókártyámat.
Sikerült be szereznem egy MSI 5770 Hawk -ot. A dupla ventinek és a hőcsöves kialakításnak hála hála a GPU 39-40 fokon jár üresen, és kiterhelve sem megy 62 fok felé, igaz akkor már elég hangos a két ventillátor. Viszont 100% ra kiterhelve is csak 57%-on járnak a ventik, tehát rendesen meg lett tervezve a hűtés.
Így a gépem nem lett hangosabb, inkább még halkabb, mint a jó kis Sapphire 3870-el.
Valamint az MSI-nek az afterburn programja amit a rivatunerel együtt készítettek, kellemes csalódás volt. -
ben800
aktív tag
válasz
pengegyerek #12737 üzenetére
Így van mafia 2-t is vitte gond nélkül full hd-ban meg a gta 4-et is,bár az a procit jobban zabálja mint a vga-t
-
Gymi
csendes tag
válasz
belaazallat #12731 üzenetére
Kösz a gyors választ.
A játék havonta-kéthavonta változik, vannak köztük amik igénybe veszik a vga kártyát.
Egyébbként DVD filmet nézni, TV tuner kártyával HD TV-t nézni natív felbontásban bírni fogja vajon?
-
icon
senior tag
válasz
belaazallat #12731 üzenetére
"Egyébként is játékja válogatja, mihez elég, mihez nem."
FullHD-ban az aknakeresőt biztosan fogja vinni, kompromisszumok nélkül max AA-val és max AF-el
-
ben800
aktív tag
válasz
DroiDMester #12729 üzenetére
Én a suskás részre tippelnék
Amm holnap jön az új hűtőm
Artic cooling accelero s1 rev2
Paszívba fogom tolni kíváncsi leszek.
Amm 5770 a játékok 100% elfut full hd-ban minden szűrővel stb-vel -
Gymi
csendes tag
Tisztelt topikozó vga profik!
Egy meglévő 23 "-os FullHD LG monitor TV-hez akarok gépet összerakni, amihez a Gigabyte 5770-es kártyáját akartam megvenni, de nemrég figyelmeztettek, hogy az kevés lesz, nem fogunk tudni normálisan játszani. A monitor 1920*1080-as ideális felbontásához a jóval drágább 5850-est vegyem meg.
Véleményetek szerint ha mégis maradok az 5770-nél meg fogom-e bánni? -
válasz
ben800 #12728 üzenetére
Ha elolvasod amiket írt már kiderült hogy van(vagy volt) már neki 5870 és a fővezér 5970.is! azokhoz képest még úgyse illik a 5770! tehát vagy több gépe van a srácnak vagy csak rengeteg suskája és havonta cserélgeti a VGA-kat!
Amúgy meg a GTX285.nem nagy durranás szinte semmivel nem jobb mint egy HD4890 Toxic no persze 5770.hez képest jobb de ilyen hideg időben már jó mert egy kisebb szobát be lehet vele fűteni lazán!
-
ben800
aktív tag
válasz
Razermazer #12727 üzenetére
Akinek gtx 285-e van minek neki 5770??
-
ben800
aktív tag
Szerintetek accelero s1 rev 2-vel elmenne a kártyám paszívban??
A tesztben azt írják crysis alatt max 80 fok -
icon
senior tag
válasz
Razermazer #12715 üzenetére
Vedd meg a hawk-ot, és cseréljük el kártyáinkat... nekem lesz egy jó hűtésű kártyám, te meg úgyis hűtést cserélnél rajta
Mondjuk ha ez összejönne, akkor passzolhatnám el a cserére szánt Thermalright V2-t, meg az SWIF280P ventit...
-
Razermazer
őstag
válasz
DroiDMester #12720 üzenetére
Noh akkor köszönöm a tanácsokat, így már eldőlt erre vártam, hogy megmondja valaki a tutit.
Természetesen azért írtam le ezeket a kártyákat, mert gondoltam hogy ref nyákosak. Én nem nagyon foglalkoztam eddig 5770-el csak a nagy tesóval 5870, és a big gunnal 5970. Így hiányos az ismeretem e téren. No akkor legyen egy his 5770 41000-ért nagyon jó áron van, ha még várok esetleg karácsonyig, akkor meg még egy kicsit lejjebb megy az ára, mivel jön a 6000-es széria. Talán lesz valami változás ha nem az sem gond összeszedjük rá a lét.
ez a fehér acetal jó is lesz mivel a gép feketére lesz színterezve[link]. Moddingolunk is nem csak úgy betesszük ám
. UI:Jó nekem a Sapphire is
-
pengegyerek
aktív tag
válasz
DroiDMester #12720 üzenetére
Nos igen te tényleg profi vagy ebben a témában
-
válasz
Minek neked a HAWK? ha a hűtését leszedet totál b@romság!
Másik: mi az hogy hozzá hasonló teljesítményű? ha a kemény +25.MHz es GPU órajel emelésre gondolsz ami van a HAWK-on gyárilag az még paraszt vakításnak se elég! Bármelyik 5770.es megy 950.MHz-et! ha a tuning potenciált nézed ott meg eggyátalán NEM remekel a HAWK mert 1000.MHz-es GPU órajelhez kell neki 1,30.V körül! ettől bármelyik referencia nyákos 5770.es jobb nálam már járt jó néhány ref-nyákos 5770.es de kivétel nélkül mindegyik 1,20.v vagy az alatt vitte az 1000-1030.MHz-et! pl: a mostani HiS kártyám alapfeszen 1,125.V al tudja az 1030.MHz-et! a HAWK meg már gyárilag is emelt GPU-feszel jön ki ami 1,20.V és még ezzel a 1,20.al sem nagyon mennek még 950.et sem! szóval tuning terén nem ajánlott a HAWK!
Asus CuCore: ez mióta tuningolt kártya??? gyárilag éppúgy 850/1200.on jár ahogy az összes többi referencia kártya! és ráadásul ez is emelt 1,20.v os GPU feszel jár már gyárilag tök feleslegesen mert 850/1200.hoz még az 1,10.v is sok! és a CuCore sem referencia nyák tehát nem is értem minek hoztad szóba!?
Vegyél nyugodtam bármilyen Rev2. (tojás alakú) hűtős kártyát azok teljesen referencia nyákos kártyák és nem kell variálnod a blokk-vételével sem mert jó lesz rá!
És nagyon jól bírják a tuningot is! -
GAbre
veterán
válasz
bajtokarpi #12717 üzenetére
Hawk max. 1050mhz gpu-n tud menni kb.,de ezt kártya válogatja.Mehet ennél följebb illetve lejjeb.
Memóriát nemtu'om gondolom max 1400-1450ig lehet felvinni.De ez is kb...
Ki kell tapasztalni.... -
ben800
aktív tag
válasz
pengegyerek #12716 üzenetére
De lehet eyefinitizni akar a gyerek
-
bajtokarpi
őstag
Üdv.!
Érdeklődnék Hawk tulajoktól, meg akinek volt tapasztalata a kártyával, meddig sikerült menni tuningal? Core voltage, core clock, memory clock, értékek érdekelnének, természetesen stabil maradjon a kártya. Videókártyát még sohasem tuningoltam, de lehet, hogy kipróbálnám.
Köszi
-
pengegyerek
aktív tag
válasz
Szia. Ha vízhűtést szeretnél a vga- ra akkor teljesen felesleges a Hawx- ért + felárat fizetni akkor a cucore is jó. Szerintem.
-
Razermazer
őstag
Sziasztok fórumozók, tulajok
Kérdésem a következő lenne kis htpc gépembe tervezem egy 5770 vásárlását. Ez eddig rendbe is van, de vizezni szeretném. Amit kinéztem magamnak az ugye az msi hawk lenne, de nem találok hozzá, mivel nem referencia nyák full blokkot. A kérdés itt következik, vegyem meg, és várjak hátha lesz hozzá blokk, vagy olyan hozzá hasonló teljesítményű 5770-et nézzek, aminek referencia a pcb-je, de emelt órajelű vagyis tuningolt, vagy jól tuningolható. Amiket néztem az az xfx xxx ,vagy az asus cucore, vapor-x-et nem favorizálom mert nem is kell ha blokk kerül rá. Tanácsokat várok, köszönöm.
-
lsc
nagyúr
válasz
DroiDMester #12713 üzenetére
Elég sok 57xx kártyára nem megy fel alapból az s1 gondolom érthető, sehol nem írtam hogy egyikre sem, az meg az adatainak a hiányossága miatt nem derül ki milyen kártyája van.
-
Neki CuCore karija van arra meg köztudottan felmegy íme teszt róla De mindegyik 5770.re felmegy az S1 Rev2 aminek hátrébb van a GPU-ja! mint a referencia nyákos 5770. kártyáknak!
-
lsc
nagyúr
válasz
ben800 #12709 üzenetére
Elég sok 57xx kártyára nem megy fel alapból az s1, de a Te dolgod.
Egyébként giga csinált 4850-ből is silent verziót, az gyenge volt venti nélkül, igaz az 50-es többet is fűtött. Ezen több bordát látok, ráadásul a csip is kevesebbet eszik a ramokkal együtt, én hihetőnek tartom a teszt méréseit, ráadásul nem hiszem hogy a giga lefizette volna őket hogy hozzák ki jóra vagy nem tudnának mérni. A 4850 silent minden tesztelőnél megbukott a melegedés miatt, ha itt is az lenne miért titkolná pont egy német oldal ? Mondjuk itt a fórumban is jópáran szemre megmondják a tutit, ezért nem értem minek kellenek mérnökök meg minek tesztelni. -
robesz55
tag
sziasztok.
furcsa lesz a kérdés, de az 5750-nek mennyi a min felbontása?
új gépet vennékamibe 5750es vga lesz, de monitort csak kicsit később tervezem. a mostani gép 1 samsung lcd tv-re van kötve ami max 1366 x 768-at bír. gáz lenne azúj kártyának ez a felbontás?előre is köszi a választ
-
ben800
aktív tag
válasz
DroiDMester #12707 üzenetére
okés
Bár lehet accelero s1 rev2 lesz belőle -
icon
senior tag
válasz
DroiDMester #12707 üzenetére
Még nem csináltam meg, várom a ventit még a projekthez... na meg a lehetőséget, amikor bő félórát nem akarja valaki odahaza használni a gépet, és nem éjjel kettő van... az ilyen hűtőcserés dolognál minden apró részlet számít, pláne még garis kártyánál...
Ja és csiszolás igaz, nem ártana a hűtőnek, bár kézzel nem volt érezhető hupli, meg ilyenek, de szemmel láthatóan nem nevezhető simának a felület...
Mintha csak az enyémet fényképezték volna le -
válasz
ben800 #12704 üzenetére
Miért ne tudna ugyan annyit!? Ha nem akarod tuningolni akkor teljesen meg egyezik bármelyik referencia órajelen járó 5770.el! Tuningban már nem szerepel olyan jól még ventivel megtámogatva sem!
De nekem nagyon sántít az a német teszt! 88.fokot írnak FurMark alatt ennyi a BatMobil hűtős Giga kártya szok lenni kb! Passzívba nem hiszem hogy ilyen alacsony hőfokon menne eza kártya!
A másik hogy hiába 150.eu az ára, ez nálunk lesz minimum 50.e! ha nem több nem ér meg annyit!
Ha halkítani akarsz a kártyád hűtésén neked is az a megoldás javasolt amit ÉN és nemrég icon kolléga is csinált: egy TR v2.es hűtő valami brutál csendes ventivel szinte teljesen néma lesz tőle a kártya és még hűvös is marad nem 88.fok ! és árban is sokkal jobban kijössz! mint egy eladás és új kártya vételével! -
GPU felőli oldalra nem kell (főleg így hogy ilyen rendszerű hűtést teszel rá mint a TR v2) hogy a venti rá tolja a levegőt pont a RAM-okra és a FET-ek is kapnak belőle bár azok amúgy se melegednek FurMark alatt is éppen hogy melegek! tehát GPU oldarára nem kellenek bordák! a kártya hátára oda már érdemes tenni mert ott SEMMI légáramlat nem éri a ramokat!
Lepotyogás: hát az AC hűtőkhöz adott bordák (régen) NEM voltak jól ragasztózva, hogy a mostaniakon már javítottak-e azt nem tudom! én a TR v2.höz kapott süniket sem használtam fel mert nekem már vannak bordák mind2 kártyám hátoldalán! és nagyobbak is mint a v2.es gyári bordája!
Letakarítani jó a módszer amit írtál de van egyszerűbb is (csak az pénzbe kerül mert kell venni Kontakt Tisztító NEM kenő csak tisztító! spray-t) és azzal totál le lehet takarítani sokkal jobban oldja a piszkot és a zsírt mint az alkohol! és 5X gyorsabban is szárad!
GPU-ról leszedni a gyári szürke ragacsot is baromi 1szerű vele szóval jó ha van kéznél!
-
icon
senior tag
válasz
DroiDMester #12702 üzenetére
Még egy aggályomat vetném fel: vramok hűtése sünikkel... tudom hogy jó ha van, de mennyire hajlamosak lepotyogásra, pláne hogy a nem hűtött oldalra is kell tenni belőlük?
(Vannak tapasztalataim a "legendás" accelero-bordákhoz, mondjuk nekem azok sem potyogtak le: alkoholos fellazítás +radírozás +alkoholos letisztítás a procedúra nálam)
-
Hát ne izgulj!
a 80P még MAX.on sem hangos (gyári adat szerint 19.dBA amitől azért sz.tem picit hangosabb olyan 24-25.körülire tippelem de nem zavaró!) nekem van brutál 8.as ventim Vantec Tornado 5700.RPM és 55.dBA no ez már hangos! hajszárítót simán túlharsogja!
Jó lesz az a 80P majd várom a tesztjeidet! (de a TR v2 csiszolás nélkül NEM lesz valami fajin! nálam 8.fokkal lett jobb a csiszolástól)
-
icon
senior tag
válasz
DroiDMester #12695 üzenetére
80P venti megrendelve, remélem nem 3 napot kell rá várnom... mondjuk van itthon egy 35dB-es 8cm-es Gembird ventim az ő 35CFM-es légszállításával, annak is van egyfajta irritáló hangja... aztán nálam a ranglistán a CuCore hűtésé, de a legdurvább hangszerkezet az a Powercolor PCS+ 4870 hűtéséből jött már félgőzön...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Synology NAS
- Milyen SSD-t vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vaku topic
- További aktív témák...
- XFX RX 6600 SWFT 210 - eladó!
- SAPPHIRE PULSE RX 7800 XT GAMING 16GB GDDR6! GARANCIA+SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Oc 3 év alza gar
- Eladó GeForce RTX 4070 Ti SUPER GameRock OmniBlack
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest