- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Asztrofotózás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen monitort vegyek?
Aktív témák
-
Pala
veterán
Ez a Zalman VF1000 nagyon durván néz ki; félek, kiszakítaná a kártyát slotostul.
-
Pala
veterán
Köszönöm az ötleteket!
Igen, a ramborda az fontos lenne. Bár nem tuningolom a karit (van egy kicsi procilimitem, ezért nincsen értelme, meg hát mindenre elég a teljesítménye abban a felbontásban - 1280x1024 - amiben én használom), viszont le akarom zárni a ház oldalát és egy kis kereszthuzatot csinálni. Jelenleg a gyári dual slotos ALU hűtő van, ami mondjuk nem is rossz így nyitott ház mellett; 70 fokot sose érte el még a gpu, de zárt háznál kapásból megugrik egy tízessel.
Most jut eszembe: remélem nem szívom meg, mert nem biztos, hogy referencia kialakítású kártyám van! így néz kiTomate: először nem tetszett a FC2, aztán ahogy belemélyedtem, megtetszett, rá néhány napra meg teljesen eluntam sajna.
Egyébként tudom, hogy elneveztek rólam egy települést benne, ez igazán megtisztelő.
full loadnál 45-50 az teljesen jó, én is valami olyasmire pályázok. De azért igencsak nem mindegy, hogy zárt/nyitott háznál és pontosan milyen szellőzésnél éred el ezeket. -
Tomate
veterán
Neved ellenére nem játszol a FC2-vel?
Annyit nem éri meg kiadni hűtőre szerintem. Nekem egy Auras Fridge van a 4850en egy 12 es ventivel. 9e-ből megállsz egy jobbfajta 12es ventivel. Nekem idle 30-35C Load 45-50C Szerintem magáért beszél... Be van hűtve a kicsike -
Qru
MODERÁTOR
-
XoZ
aktív tag
-
Pala
veterán
Xigmatek Battle Axe-szal van valakinek tapasztalata? Köv hó elejére tervezek egy hűtővásárlást, kb. 12-13k körül szánok rá max és ezt néztem ki.
Tomate: lehetséges, de ezekkel meg pont nem játszom.
Mindig el szoktam olvasni a release notest, és csak akkor frissítek, ha valami általam is használt játékban érezhető teljesítménynövekedést ígérnek.
-
katt777
félisten
válasz
dangerzone #34587 üzenetére
Hát nálam nem, még idle is van legalább 6°C. De hát mondom, más hűtés van a VGA-mon, nálam az egész hűtőblokk lefedi az egész VGA-t, tehát vsz. valahogy összehozza a RAM-ok és a GPU melegét. Vagy újra kéne pasztáznom nekem is?
Az tény, hogy ez is irdatlan hőértékekkel nyitott újkorában (lásd Totall & Brutall I.)
-
Atla
senior tag
válasz
dangerzone #34587 üzenetére
Akkor ha már nincs gari,marad a suftni tuning!
Ami biztos h nem a GPU melegszik túl!Valamelyik alkatrész a ludas!
Én se jöttem rá,de amióta megcsináltam egyszer sem lépett ki a játékokból!
Elötte a szörös fánkot 50mp-ig birta!Most kb 2percig,de igy már játékoknál nem lép ki!
Én igy csináltam! Azóta már a gyári venti is le lett véve és egy 12cm-es venti van ott!Amit még tudok segiteni,h nekem a GPU-Z vel kiolvasott Bios-t nem tudtam megnyitni az
RBE-vel,de amióta 3.-ra raktam ujra a rendszert valami miatt megjavult ez is!
Én sokáig a Biosra gyanakodtam,és lehet h tényleg az volt! -
Guderian
tag
Sziasztok.
Érdeklődnék,hogy szerintetek melyik a legmegbízhatóbb,legstabilabb ATI vga drivers mostanában. -
hakos1987
őstag
válasz
dangerzone #34582 üzenetére
gyanítom, hogy nem a GPU, memó melegszik túl, hanem valami más! mindenképp visszavinném gariztatni! esetleg ha van rá mód, az egész gépet vidd!
-
Atla
senior tag
válasz
dangerzone #34577 üzenetére
Miért nem viszed vissza Gariba?
Az enyémmel is ilyen bajok voltak.Én ugy oldottam meg h a kártya hátuljához raktam egy 8cm ventit! -
SetCHOO.
aktív tag
válasz
dangerzone #34582 üzenetére
Vistát használok és eddig nem próbáltam az ATT-t.
Venti szabályozás még ha megoldaná is a problémát biztos, hogy lecserélem mert nekem hangos a gyári. -
SetCHOO.
aktív tag
válasz
katt777 #34544 üzenetére
Délután szépen megnézem a karim gyári hűtőjét és ki is próbálom a Chillat rajta. Megnéztem és a GPU szőrös fánk alatt képes 115 °C-re hevülni.
De nem old le a kari mint Dangerzone kolegánál.
Csak hát szeretném még sokáig használni a karit...
Majd este a tapasztalatokról beszámolok. -
DeSanto
őstag
válasz
dangerzone #34577 üzenetére
Nyáron már másik videokártyád lesz fele ennyiért.
-
dangerzone
addikt
Újabb fejlemények a múlt heti problémámhoz, nevezetesen : "videókártya-túlmelegedés miatt fellépő jel elmenetel"
Ezt úgy kompenzáltam,ugyebár, hogy a ventiket nagyobb fordulatszámra tettem. Szépen lépcsőzetesen. 80 C-nál kap 100%-os ventipörgést.
Aztán játékok alatt gpu-z -vel naplózva max 85 fokig melegszik így, viszont van mikor így is fellép a probléma (deadspace alatt egy adott résznél).
Ekkor csináltam azt, hogy ventit 3d alatt már végig 100%-ra állítottam, kitettem az ablakba a gépem, így megy . Így max 73 fok.
Szóval így oké ,hogy megy, de mi lesz nyáron?
Tuti hogy a kép-elmenetel összefüggésben van a melegedéssel.
De egyszer sem éri el a kritikus, már 115-C-ra állított, hőmérsékletet, hogy lelője magát a VGA.Elég sokat írtam emiatt a topikba már, meg nem hinném, hogy gyakran találkoztatok ilyennel. De véleményeket azért szívesen fogadok
-
Visormail
addikt
Volt már ilyen valakinek hogy a catalystban bármilyen órajelet ha beállítok akkor 500/500-ra teszi? Tehát feloldom a lakatot, kipipálom hogy Overdrive funkció engedélyezése, beállítom a csúszkákat bármire, alkalmaz. Itt is és a gpu-z-ben is azt mutatja ez után hogy gpu500 mem 500.
(friss xp-sp3, 8.10, ref4850) -
Pubszon
veterán
katt777 és dangerzone ment PÜ.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zirowe #34558 üzenetére
Elég a 400W-os FSP, az egy jó táp. Azért írnak gyárilag rá 450W-ot mert a Codegen meg Mercury és társai tápok kb a ráírt teljesítmény felét adják le.
Egy tuningolt (3.3GHz) 4 magos procival a HD4850 243W-ot eszik, szóval bőven jó az a táp hozzá.Proci lap kombó is tökéletes sztem.
mod: EP-t akart írni sztem. Jó a sima P35 is. Az EP-s lapok tudják a DES-t, de a Rev 2.1-es P35 is.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
BlackMonkey #34560 üzenetére
Hogy érted, hogy PE-DS3?
Igazából már a konfig topicban letárgyaltam a dolgokat,és sokan ajálották procihúzáshoz a GA-P35-DS3,akkor ez megegyezik a PE-DS3-al,vagy egy másik verzió?
Igazából ezt egy olyan 3-4 évig nem szeretné lecserélni a srác,és max a procit akarja húzni.
Akkor elvileg a 450 wattos is szükés még?500 watt már elég nem?
Tehát ha a vga marad az alapjáraton,akkor nem kell hozzá nagyobb hütés?
És nem hangos?
Köszi. -
katt777
félisten
válasz
Pubszon #34559 üzenetére
Kitől vetted? Mert én néztem anno ilyen hirdetéseket, és egyik nagyobb átverés volt, mint a másik. De részemről saját tapasztalat, hogy a GFX Chilla saját fehér hűtőzsírja is tökéletesen megtartja a süniket, mi több, semmilyen ragasztó nem vezeti úgy a hőt, mint egy nagyságrendekkel vékonyabb paszta.
-
katt777
félisten
válasz
dangerzone #34557 üzenetére
Én a Chilla saját pasztáját kentem az egyik nem tapadó RAM-süni alá ott maradt az szépen (simán hozzáéréstől nem mozdult el, meg úgyis a hűtő alatt van). Ha mozgatod, a saját ragasztójával is elmozdul, ha meg kellő erővel, akkor a pillanatragasztó sem tartja ott.
Bár én még nem láttam olyan embert, aki felszerelt egy hűtőt a VGA-jára, aztán azzal játszott, hogy piszkálgatta a RAM-süniket, mozognak-e...Valakinek persze ezt is el kell kezdeni...
De mint mondtam: ott maradt, és semmi túlmelegedés nem volt, RAM-ok majdnem +10% tuningot bírtak a gyári hűtéshez képest.
-
BlackMonkey
csendes tag
válasz
Zirowe #34558 üzenetére
Szükösen de elég lehet a táp.
De ajánlott most megvenni 1 komolyabbat, hogy a késöbb ne keljen cserélni.
A lap ár/érték arányban talán a legjobb választás, csak arra figyelj hogy de PE-ds3 legyen!!!Ebben a lapban kényelmesen lehet huzni a procit.
Ha nem huzol a kártyán akkor nem indokolt rá nagyobb hűtés. -
Pubszon
veterán
válasz
dangerzone #34553 üzenetére
Én most vettem az apróban erre szolgáló ragasztót, 700Ft volt és 4-5 garnitúra memsünire elég és nagyon erős. Sztem te is jobban járnál vele.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, most rakok össze haveromnak egy gépet,c2d E8400-es proci, gigabyte GA-P35-DS3 alaplappal és FSP ATX-400PNR táppal.
De ami a legfontosabb Shappire Radeon HD 4850 512 mb-s vga-val.
Az lenne a kérdésem ezzel kapcsolatban,hogy mintha láttam volna a HD4850-es dobozán neten,hogy az van írva,hogy csak 450 wattos vagy erősebb táppal lehet használni,akkor ez a 400 wattos fsp nem szerencsés?Érdemes erősebbet venni?
Az alaplap és proci párosítás megfelelő ehhez a vga-hoz?Időtállónak tűnik?
Ha nem áll szándékomban húzni a vga-t,akkor maradhat rajta a gyári venti vagy érdemesebb erősebbet rakni rá?
Mennyire hangos?
Előre is köszi a válaszokat. -
Hurkaleves
őstag
válasz
katt777 #34554 üzenetére
Okay, maistro!
Na, kozben akkor csinaltam egy max rpm-es tesztet is + idle.
Sztem eleg impressziv kis huto ez, bar 24/7re sosem fog igy menni (marmint max fordulaton), nekem semmi bajom az 55fokkal sem.
szerk.: a pillanatragaszto hovezetese engem is elgondolkoztatott, sztem inkabb szigetelo, nem? (de lehet, h hulyeseget beszelek
)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #34553 üzenetére
Remélhetőleg nem oldja a chip-et és akkor nem lesz gond. A másik dolog, hogy az is kérdéses, hogy mennyire vezeti a hőt a pillanatragasztó...
-
katt777
félisten
válasz
Hurkaleves #34552 üzenetére
Még mindig azért IO, mert input/output. Azaz azok is a GPU-t mérik.
dangerzone: Nem, használják úgy mások is. Ha csak nem garanciára gondolsz, mert az 38xx sorozat óta erősen esélyes az ATI-nál. De miért nem egy pötty paszta? Remekül megtartja (szétkenődik, és finoman befedi az egész RAM-modult), és jó a hővezetése is.
-
dangerzone
addikt
Ha a memóriasüniket mondjuk pillanatragasztóval rögzítem a helyére, akkor azon kívül, hogy soha életbe nem tom leszedni , lesz valami baj?
-
Hurkaleves
őstag
válasz
M@trixfan #34538 üzenetére
Hali!
Hat igazabol enm tudom, h a gpu-z-nel ez a ket mezo mit jelez:
- GPU Temp.(DISPIO)
- GPU Temp.(MEMIO)A memio lehetne a ramok homerseklete? Es a masik mi lenne? Na mind1, en kezzel hatulrol megfogtam a nyakot a vrm-ek kornyeken, es sztem azok nem ~55fok korul voltak, inkabb 65-70 (igy saccper kb-ra belove
)
subaruwrc - jah, engem is kellemesen meglepett, kulonben hozza tennem ujra, h ez minimal fordulaton volt, most megnezem maxon ugyanabban a felallasban.
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #34548 üzenetére
Teljesen. Az "X" nem erről szól.
-
arsenlupin
aktív tag
válasz
dangerzone #34505 üzenetére
Ez a venti 38mm vastag........
mondjuk, ha elfér akkor jó lesz. (mondjuk én 25mm keresnék.....
)
-
hakos1987
őstag
válasz
butcher eu #34545 üzenetére
univerzálisak a CF hidak!
-
twine
veterán
válasz
TTomax #34536 üzenetére
Értem én ezt.....de ha ráraksz egy 12-es ventit,,,akkor már lehet hogy nem fér el alatta a másik kártya....(turbo modullal valszeg igen) De mivel én alapból abból indulok ki hogy 12-es ventivel szereljük...ezért mondtam hogy nem alkalmas Cf-re.....
mod: látom neked turbo modul van rajta...
(legközelebb majd pontosabban fogalmazok)
-
butcher eu
senior tag
sziasztok urak.
a 3870-hez kappott cf híd jó a 4870-hez?
én most cseréltem hűtőt, és meg kell hogy állapítsam, hogy már régen át kellett volna pasztáznom, mert a gpu felén nem volt paszta gyárilag. és csodálkoztam hogy kolbászt lehet rajta sütni.
-
DigitXT
félisten
válasz
SetCHOO. #34542 üzenetére
Én spec külön RAM hűtőket vettem vmi 1K-ért...
Viszont a hőcső alá még a Chilla-féle lapos bordák sem
igen fértek el, ezért inkább oda nem raktam...Inkább
a VRM hűtés, ami necces szerintem. Arra eredetileg TT
réz bordákat tettem, de azok csak addig voltak jók, amíg
sorban le nem potyogtak, ezután sufnituning megoldás
jött: ez nem lett szép, viszont nagyon hatékony... -
SetCHOO.
aktív tag
Az én fejemben már nagyon rég óta ez a kérdés motoszkál:
Rárakjam a GFX Chilla-mat a Sapphire 4850-en single slotos karimra?
Mert régen itt olvasgattam olyat, hogy a hozzá adott ram sünik nem hűtik rendesen a memókat. Na de most akkor mégis elég hozzá?
Remélem valakinek konkrét tapasztalata van és tud segíteni, hogy jó döntést hozzak.Ui.: Nálam GPU IDLE: 83°C LOAD: 108°C és hangos
Nem akarom hogy feleslegesen porosodjon a 3 hétig használt GFX Chilla -
subaruwrc
félisten
válasz
DemonDani #34451 üzenetére
előfordul. egyébként ramhibásnak tűnik a karid.
Nikkel10
hello.
azt tudom mondani hogy nekem jobb mint a 8.10 pl. megszűnt cod5-be a grafikai hibák 90%-a valamint race driver-GRID-ben mostmár nem csak akkor működik a 8msaa ha a játék úgy akarja hanem mindig. szóval szerintem nyugodtan felrakhatod.pisztoly
meglepően erős az a két 100-as venti.alig egy fokkal magasabbak a hőmérsékletek mint nekem ezzel az állat acceleroval
( najó majd erre visszatérünk ha meglesz a 2db 2200-as ventim
)
TTomax
ezt örömmel hallom -
DigitXT
félisten
válasz
Nikkel10 #34539 üzenetére
Felraktam, megy. És rádöbbentem, hogy a monitorom tudja a FullHD-t 100Hz-en.
Ami azért is tök jó, mert 1600x1200-ban csak 85Hz-et tud, tehát így simább a kép, és részletesebb is, ráadásul lehet tesztelni, hogy melyik játék támogatja egyáltalán a szélesvásznú megjelenítést (nagyon nem mindegyik - szerk: persze csak régebbieket néztem -: azoknak marad az 1600x1200). Nagyon új játékokkal még nem teszteltem. (Mondjuk még meg sem jelentekkel nem is fogom.
) Szerk2: arra leszek még kíváncsi, hogy vajon kidob-e a DiRT-ből, mint a 8.7 tette, vagy sem...
-
Nikkel10
tag
Sziasztok!
Valakinek valami tapasztalata a 8.11 Catalystel? -
M@trixfan
addikt
válasz
Hurkaleves #34535 üzenetére
VRM hőmérsékletek milyenek?
-
Hurkaleves
őstag
Hejjj!
Jelentkezem egy brandnew club3d hd4850-nel egy scythe musashi-val ellatva.
Itt egy kep 15perc 100% stress utan, ventik (2x100mm) total minimal fordulaton (800rpm - no noise), nekem tetszik igy elsore, de majd a heten jatekkal is lesz tesztelve -
katt777
félisten
válasz
body007 #34523 üzenetére
Nem mindegyik volt jól ragasztózva, de akadt tartalék bőven.
Sőt, még a másik 3870-re is fel tudtam tenni gond nélkül, egyébiránt a paszta is megfogja.
A 100 fokot nem tudom, hogyan sikerült elérned.twine: Erre én láttam ám megoldást, 2 S1-es 4850 CF-ben. Annyi volt a titka (én sem gondoltam rá előtte), hogy a CF hidat az S1 bordái között húzták át.
-
XoZ
aktív tag
válasz
dangerzone #34524 üzenetére
Teszt 13 VGA hűtővel: [link]. Ár/teljesítményben az S1 a legjobb, itt a turbo modullal tesztelték, 12 cm-es ventillátorral valószínűleg még jobb mind hőmérsékletben, mind hangban. Amiben a Chilla és a Twin Turbo jobb, hogy nem kell ventillátorokat rábarkácsolni, valamint kisebb helyet foglalnak.
szerk.: ventillátort itt a PH-n is kaphatsz, szerintem jó áron vannak: [link]
-
twine
veterán
válasz
dangerzone #34528 üzenetére
arról nem volt szó hogy kicsi is legyen
Cf-re biztos hogy nem alkalmas az S1
egy időben piszkos nagy rendet tartottam a házban,,aztán mióta be van zárva, azóta leginkább a hatékonyság az, ami foglalkoztat! így nem annyira foglalkoztat a dolog hogy egy féltégla lóg a Vga-ról -
twine
veterán
válasz
dangerzone #34526 üzenetére
A második kép kicsit "setét" de hát a derítő lámpákat azért nem rángattam elő
bocs
-
twine
veterán
válasz
dangerzone #34511 üzenetére
Nincs mit! Szerelés-fotózás-visszaszerelés már meg volt....csak a képfeltöltés copat....de reméljük pillanatok kérdése
Mod:
és valóban
Így néz ki
illetve így Beszerelve -
dangerzone
addikt
vf 900 cu led minden tartozékával együtt a bolti 9500 helyett 5000-ért ?
Vagy még mindig inkább accelero ? -
-
DeSanto
őstag
válasz
dangerzone #34517 üzenetére
Gyorskötözővel odahúztam a ventit a bordához.
katt777: Akkor azzal is fűtötte a lakást?
Hány radiátor ment a lakásban a gépről? -
-
Dusee
őstag
válasz
dangerzone #34517 üzenetére
nekem nincs S1-em!
csak ugyvolt, hogy 4850-et veszek, és a gatya ref hűtők miatt érdeklődtem milyen hűtőket lehetne rászerelni!
és akkor mondták, h van ez a lehetőség! -
DeSanto
őstag
válasz
dangerzone #34511 üzenetére
Zárt házban 75 fok körül mozog 10perces FurMark tesztnél.
Gyakorlatban sosem megy annyira fel. A számítógépházam a radiátor mellett van. -
katt777
félisten
válasz
bombi198610 #34476 üzenetére
Táp?
-
Dusee
őstag
Nem úgy van, h a sima S1 nem kompatibilis a 4850-nel?
a S1Rev.2 a jó rá, nem?
dangerzone: hát ha neked a Chilla csunya, szvsz a S1, egy "rákötözött" ventivel...elég sufni
De legalább jól hűt! -
Nem akarok beleszóln,i de nekem volt chillám és a hozzá adott ram/fet "sünik" semmire se jók
Ahogy ismerem a többi "sünit" azok se érnek sok mindent... A GPUt szépen lehűti a csilla is, de a hozzá adott kis alu bizbaszokra én nem bíznám a kártyám életét
Olyan gagyi rajta a ragacs, h ha 1 kicsit is hozzáértem leeset róla. Ha valami nem érintkezik rendesen (leesik) az nem is vezeti el a hőt...
Ebbe a cikkbe a kollega - kicsit brutálisan - de megoldotta a dolgot
-
DeSanto
őstag
válasz
Most van időm válaszolni.
Az S1 felrakása kicsit bibis a HD4850-re.
Felraktam a ramsüniket és észrevettem hogy a legalsó ram miatt nem megy fel a borda.
Én így levettem a legalső sünit meg felülről egyet és azokat felraktam a VRM-re.Egyébként meg úgy hallottam hogy a ramokra nem is kell sünit tenni.
-
twine
veterán
válasz
dangerzone #34508 üzenetére
pár perc és intézek neked képet.....türelem képet terem
-
twine
veterán
válasz
De előre szólok hogy legyen otthon vékonyka kábelkötegelőd...mert az S1 ugye gyárilag passzív hűtés,,és még csavarhely sincs rajta hogy rá tudd zúzni a ventit....
egyébként meg:
Itt irtam róla mikor megvettem egy-két sort -
Dusee
őstag
válasz
dangerzone #34500 üzenetére
Akkor ramsüni van hozzá, csak VRM sünit kell venni, mert az nem jo 4850-hez!
kb ennyi, remélem most jól írtam! -
dangerzone
addikt
Acc s1 weboldala : aszeszoáz feliratnál " 2 Voltage Regulator Heat Spreaders
8 Memory Heat Sinks"Szóval akkor tényleg van. Akkor sima. Szebben is néz ki ,mint a csilla
MEggyőztetek.Vramra muszáj a süni?
Illetve ez a ventilátor jó lesz accelerohoz,nem?
Aktív témák
Hirdetés
- XFX Speedster MERC 319 AMD Radeon RX 6950XT Black Gaming 16GB GDDR6 - Beszámítás: OK
- Inno3D GeForce RTX 4080 iChill X3 16GB - 36 hónap magyar bolti garancia - INGYENES Házhozszállítás
- ASUS ROG Strix Radeon RX 5700 OC 8GB GDDR6 256bit X8T-GAMING Led Videokártya
- ASUS PRIME OC GeForce RTX 5070 O12G - 36 hónap magyar bolti garancia - INGYENES Házhozszállítás
- ASRock RX 7800 XT Challenger 16GB OC
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest