- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
nixx-21
őstag
válasz
dangerzone #35198 üzenetére
honna tud vagy ahoz mi kell engedély?
mennyibe kerül kilója? ja és medig lehet azt tárolni és miben kell?
-
Marci6p
csendes tag
válasz
dangerzone #35193 üzenetére
Na nekiveselkedek! Kap tőlem egy órát(de nagy lelkű vagyok)
Megfogalmazódott bennem egyébként ez a ventis állításos dolog. Ha pörög 100%on már 65foktól, attól még felmelegszik elvileg, csak később. És, ha alapból nem gáz, neki a melegedés(írtad a te 85ödet), csak szar a házam. A prociról elvezető tölcsér felette van a VGA-nak, és oda beszorulhat a levegő mivel, az okosok, nem rakta, hátra elszívótAzt holnap feltétlen rakok be.
Jájj de báj ez, de nágy báaj(mondaná Gáspár Győző) -
Marci6p
csendes tag
válasz
dangerzone #35186 üzenetére
Az is parádés hőmérséklet
Főleg ilyen körülményekkel.
Most nem döglött be egyenlőre, de ha elintéztem biológiai szükségleteimet adok a szájjának
Már ki is néztem 3db rendszer hűtőt, amit a jövő héten berakok a házba (sajna csak 8centis fér), aztán jöhet a táp.
Már előre parázok, hogy utánna is lesz No Signal+piros led.
Na akkor vagy gari, vagy újrapaszta, vagy akasztás.
Most befejezem saját önnönmagam közvetlen sör hűtését, aztán jelentkezem, ha gubanc van (lehet, hogy csak holnap, fárad a paraszt). Kösz mindent!!!!!!!!!! -
Varoz
addikt
válasz
dangerzone #35187 üzenetére
Aha értem és köszi!!!
-
dangerzone
addikt
Igen, arra törekszenek, hogy elinduljon, amiket gyártanak.
Volt itt már probléma asusszal, sapphire-val, gainward-dal. Volt olyan hogy gigabyte 4850-es nem indult gigabyte lapban. Volt itt minden. Szóval én videókártya gyártók közül az inno-ra mondom, hogy fos, a többi meg akármikor bedögölhet. -
Varoz
addikt
Üdv. mindenkinek!
A Gigabyte és az Asus HD4870 milyen?
ill. hogy ezek jó Radeonokat gyártanak? -
Marci6p
csendes tag
Szóval ez meg volt!
Ki-ki nézegettem a Stalkerból és (direktebe mindent maxoltam) 83 fok volt most a max.
Nem túl jó. Lehet, hogy beszorul a meleg, vagy rosszul pasztázták anno a gyárban, vagy a táp miatt feszültség probléma van, de ez nem frankó.
Piros ledet nem vártam, de tusolok iszok egy sört és majd lesz valami. Az tuti, hogy bennem megy fel a feszültség, meg a hangulatom hőfoka és engem most biztosan nem tudna lehűteni egy nyomorult glaciator fansink asus exclusive!!! -
Ferdzsoo
addikt
Nemtudja valaki hol a legolcsóbb msot a 4870? Amit kapni is lehet!
Mert árgép persze kiad árakat, de azok álltalában a válság előttre érvényesek... egypár boltot felhívtam.Szóval ahol bitosan kapható legolcsóbb?
Ill. ebbe a pixmania-ba mennyire lehet megbízni? rendelt már valaki tőlük?
-
LamaCube
addikt
válasz
dangerzone #35168 üzenetére
Nekem eddig 3 vgam volt gainward ,6600GT,7600GT,HD4850 igaz semelyiket nem tuningoltam,de nem is volt vele problémám.A 6600Gt munkatársam használja a 7600Gt faterom(mondjuk ő netre használja a gépet),de semmi baja nincs a kártyáknak.Eddig nincs bajom a 4850-el se 3év gari van rá úgyhogy nem aggódom.A legmagasabb hőmérséklet cod4 alatt 2.5 óra multi után majdnem minden maxon(2x AA) 333fps-re fixálva
70C° kb 2 percig 49%os ventinél majd utána lement 66-68-ra.Hozzáadom a nyári +6-7 C°-ot még akkor se éri el a 80-at(mondjuk nagy melegeknél klímát bekapcsolom) -
katt777
félisten
válasz
dangerzone #35178 üzenetére
Támadnak a kínaiak!
-
katt777
félisten
válasz
dangerzone #35174 üzenetére
Te kis kíváncsi!
-
katt777
félisten
válasz
dangerzone #35171 üzenetére
Lehet, hogy mondtad, nem emléxem, annyit sírtál!
Telepakolhatod ventivel, de NEM lesz olyan hűvös, viszont sokkal hangosabb.
Rica: Nem az volt a "kerülendő" listámban, hogy Sapphire.
Vagy vízzel hűtöd, csak locsolva?
-
Rica
senior tag
-
katt777
félisten
válasz
dangerzone #35168 üzenetére
Csak nem? Egy Sapphire?
-
-
katt777
félisten
válasz
Marci6p #35160 üzenetére
Ha CCC is van, akkor az egyik mindig felülvezérli a másikat, attól függően, melyikben állítasz valamit. Egyébként azért melegedhet ennyire, mert a hardver bírja, így a relatíve halk működésre állítják be. Az már más kérdés, hogy Mo-on az utolsó dolog jó PC-házat venni, így az ilyen magas hőmérsékleteket jóval hamarabb elérik a kártyák. Van ismerősöm, akinek a 45.000 Ft-os házában nem melegszik 75°C fölé a ref. 4870, és nem állított rajta semmit.
Rica: Sapphire
Ez elég rövid?
De mint mondtam, az egyes modelleket kell megnézni, hiszen szinte minden gyártó készít ref. modelleket is, így nem lehet azt mondani, hogy ez és ez a gyártó szar. Én is csak azért írom a Sapphire-t, mert volt egy rakás ATI VGA-m, és csak ezzel a típussal volt baj, de ebből aztán mindegyikkel.
Ill. a 2. Sapphire 3870 csak 1 hónapig volt nálam, aztán eladtam, amikor láttam, mennyire nem ér szart se a CF, főleg az 580X chipsettel. Aztán ment a levesbe az AMD mindenestül, részben az MSI-nek is köszönhetően.
-
dangerzone
addikt
válasz
_Toka_ #35164 üzenetére
Klassz hát. Hogy hol kapcsolódik a témához? Hát elmondom Néked!
2800++ bartonhoz mindenhol max 7600 gt-t ajánlanak, mert a barton "NEM TUD KIHAJTANI ENNÉL JOBB VGA-T". ...érted....
Szóval attól hogy "nem tudja kihajtani" , attól még gyorsabb ez a gép, mint egy gönc nvidia 7600-zal, és én akkoris ilyet vettem.
Vágooood!!??....
Fear tényleg frankón fut.
-
Rica
senior tag
pls egy rövid listát a kerülendő 4870-es típusokról
-
_Toka_
senior tag
válasz
dangerzone #35162 üzenetére
Ühüm, az klassz! Igazából én nem is értem, a témához hol kapcsolódik, de ez nyilván az én hibám... Ettől még akár hónapok múlva is az lesz az üzenete az aláírásodnak, ami ma...
Aki érteni vél belőle bármit is, az vélni fog hónapok múltán is, aki nem, az nem...Sztem az otthoni gépeden is tök jól menne a F.E.A.R., amit ma is nyomok... Mert nekem - ahogy már sokszor írtam itt - van saram... Öööö, lehet, hogy tévedek, de engem a játékaimmal kapcsolatban nem a fórum vezérel, hanem a tapasztalataim... De ennél többet én nem vélek kiolvasni az otthoni vasadból sem.
(#35165) Rica: Ezt most komolyan gondolod?
Szerinted van olyan 4870, amit abszolút ne lehetne ajánlani??
Remélem, nincs!
-
dangerzone
addikt
válasz
Marci6p #35160 üzenetére
Végülis mehet szerintem, ha ccc-ben semmit sem állítgattál. De szerencsésebb, ha csak egyik van.
Nekem amúgy az volt a durva,hogy nem minden játéknál, meg 3d-s proginál jött elő a hiba. Pl artifact tesztek jól futottak, meg a 3dmarkok is, kivéve a 03. Mert ott 3. videó betöltése közben meghalt. Supreme commander, crysis, dead space szintén megölte a cuccost. Fallout 3 meg ment vígan.
ja, és majd állítsd be auto overclockingnál, hogy töltse be 3d alatt a max ventifordulatos profilt.
Meg a ház oldalát is leveheted. Jobban is szellőzik, meg hallod, ha gyorsabban pörög a venti, ergo működik az ATT. ;) -
Marci6p
csendes tag
válasz
dangerzone #35157 üzenetére
Leszedtem az ATI tray Tools-t. Az overclocking-ban találtam venti állítást. Azt átállítom, hogy pörögjön ahogy bír, ha kell. Köszönöm a segítséget.
De az továbbra is érdekes, hogy gyárilag képes egy ilyen hűtő 90re melegedni. Ettől megyek falnak
Hát most akkor olyan tesztnek vetem alá, hogy
Remélem, ez megállítja a melegedést, vagy most nem 2-3 perc lesz a piros led elérés, hanem 10 perc
Kérdés: Mehet együtt, a CCC-vel? -
katt777
félisten
válasz
Marci6p #35153 üzenetére
ASUS VGA-t legjobban EPU-val lehet szabályozni, ASUS lapban, vagy bios-t lehet modolni, de még egyszerűbb ATI Tray Tools-t használni, azzal 15-25°C-ot is megtakaríthatsz, és persze a VGA fogyasztását is csökkentheted (ilyesmit csinál az EPU is).
Nem kell hűtést cserélni, csak a vezérlést módosítani!
Vsz. a házad szellőzése sem optimális. -
-
_Toka_
senior tag
válasz
dangerzone #35154 üzenetére
NA MIVAN SRÁCOK? KI FOGJA HAJTANI?
Ugyan erre sem jártál, mikor kérdeztem, de te is megválaszolhatod a kérdésem akár aláírásban is!Előre is köszi!
(#35158) dangerzone: Az ilyen pár szavas hozzászólást szokták így intézni... kis huncut
-
Marci6p
csendes tag
válasz
dangerzone #35146 üzenetére
Ezt adták, hozzáértő emberek. Szerettem, volna 15k rááldozni a tápra, de ...
Ezt mondták már akkor is, amikor a gainward karival elmentem egy másik üzletbe.
A tápcsere oké, kell is majd minél hamarabb. De az megoldhatja a problémámat, mert ha nem akkor táp 15-20k+új hűtés 5-8k
Meg miért melegszik fel 90 fokraez
-
zed1983
őstag
sziasztok!
Hétfőn jön a karim: sapphire 4850 csak az a problémám, hogy 350w-os FSP tápom van
kérdésem lenne, hogy a +12v-os ágnak mekkora ampert kell, hogy leadjon a kártyának a normális működés érdekében, hogy ne a feszt húzza meg és kilőjön mindent mert annak nem örülnék... -
dangerzone
addikt
válasz
Marci6p #35145 üzenetére
JAAAAJ, asszem elindítottam egy lavinát. Miután nekem is jelelmenős gondjaim voltak,...mindenkinek az van..
Azt a tápot gyorsan cseréld le. 2 napot kapsz rá, különben seggberúglak...
Ha már ilyen konfigot raktál össze, nagy felelőtlenség volt ilyen tápot szerválni hozzá. Gondolom a házzal együtt volt. Na, attól ,hogy 550 W van ráírva, megkockáztatom, hogy egy márkás 400w-os tápnál kevesebbet tud.
Szóval, vegyél legalább egy 400w-os FSP tápot. Az most óccssóóó.
De ha mondjuk még akarsz később a gépedbe mondjuk 3 vinyót venni, akkor egy 450, vagy egy 500w- os chieftec, vagy fsp jó választás . Esetleg corsair, bár az drágább.A kártya hibájáról annyit, hogy nekem is túlmelegedett valami alkatrésze, és nekem is mindig elment a jelem 3d alatt, sötét volt a monitor.
SZEDJ LE ATI TRAY TOOLS-T, ÉS SZABÁLYOZD MANUÁLISAN A VENTILÁTOR FORDULATSZÁMÁT A KÁRTYÁN! Nekem ez 80%-ban megoldotta a problémát. Aztán vettem egy accelero s1-et. (az én hűtésem referencia volt, ez hozzátartozik)
-
Marci6p
csendes tag
Tisztelettel üdvözlök mindenkit!
Sajnos azon fórumozók közzé kell, hogy tartozzak, akik probléma miatt "szólalnak" meg.
Tehát:
ASUS eah4850 Glaciator hűtéses kártyám 80 fokra melegszik és észleltem már 90-et is a CCC-ben. Ez a probléma játékok futtatásakor lép fel. Gyakran előfordul, hogy 2-3perc STALKER Clear Sky és NFS Undercover futtatás közben No signalt jelez a monitorom és piros led világít a karin. A venti is hagyja, hogy alapból 52 fokos legyen, valamint lassan adja rá a fordulatot aztán nem tudja visszahűteni, csak melegszik.
Azt szeretném megtudni, hogy ezt miért csinálja, és miért melegszik fel egy Glaciator 90 fokra.
Kaptam olyan tanácsot, hogy szerezzek jobb tápot, mert a feszültség nem megfelelő és azért melegszik a kártya, vagy vegyek rá jobb hűtőt, esetleg szó nélkül vigyem garira. Ez a második, már cserélt kártya a 3hetes gépemben. Az első egy Gainward volt ugyanilyen hd4850 chipset-tel.
A Configom: 500W codegen táp, asus p5k pro alaplap, c2d e8400, 2*1gb kingmax 1066 ram, 500gb samsung sata2; lg dvd, codegen 6099 ház -
BlazR
tag
válasz
dangerzone #35138 üzenetére
Kissé kacifántos, de a boltban füstölt el, lehet, hogy a vga is hibás volt, bár 2 napig működött tökéletesen. Tegnap este, nemm adott képet(egyáltalán), ujraindítottam és semmi, aztán ki-bekapcs és jó volt, báár éreztem egy kis szagot, ma reggel elvittem, mondták, hogy tápot azonnal cseréljük ki, kicseréltük, ment is , aztán jónagyszag és olvadt a kártya. Aztán cserekártyával nem volt se kép, se hang(7600gt, nem volt más). A következő cserekártyával, meg jó volt, de mondták hogy hagyjam itt a gépet, mert hétfőn kivizsgáják mi történhetett( nincs -e más hibás alkatrész).
-
Joe164
csendes tag
Kipróbálom az energiagazdálkodást és a csatlakozót is aztán visszajövök elmondom mi történt
-
Rica
senior tag
Nagyon megköszönnék egy rövid listát a 4870-es kerülendő típusokról
-
dangerzone
addikt
EZAZ GYERÜNK, HAJTSUK KI!! HAJTSUK KI!! EZAAZZ!! KIHAJTOTTUK ....
-
KPepe
senior tag
-
katt777
félisten
-
BlazR
tag
válasz
dangerzone #35048 üzenetére
Helló! Nekm sapphire toxic 4850em(3napos), asus alaplap(még nem biztos) füstölt el, egy 450es merku(rvaanyja)ry táp miatt. A táp megy, viszont
. Most vettem egy chieftech 500w-os tápot...
Nem hallgatttam senkire, nem foglalkoztam vele, most megbántam,
hál' istennek minden gariban megy. -
KPepe
senior tag
válasz
Joe164 #35123 üzenetére
üdv!
Nagyon hasonló a gondom nekem is. Bár én speciel XP-t még nem telepítettem erre a gépre, de Vista telepítés után catalyst fel, restart, login képernyőnél monitor kikapcsol, viszont nekem a ventillátora nem kapcsol ki. DVI-D kábellel van ez. Amint ráteszek egy DVI-to-D-SUB átalakítót, máris van jel. Valami az ATI driverben lehet, mert egészen a feltelepítéséig van kép. Viszont ami érdekes, hogy szobatársam monitorát rákötve dvi-vel meg működik, szóval ez meg azt sugallja nekem, hogy az én monitorom túl régi neki.
Találtam sok mindent neten ezzel kapcsolatban, de nekem egyik sem oldotta meg, szóval jelenleg is D-SUB átalakítóval van csak képem. -
katt777
félisten
válasz
Joe164 #35130 üzenetére
Na most megfogtál, mert nem tudom, hogy úgy bejön-e, mert mostanában nem Vistáztam, és nem is akarom elbarmolni, amíg meg nem jön a cserekártyám, mert a Vista partícióm ATI-hoz van belőve, anno meg nem volt ilyen bajom, de egy próbát megér.
Esetleg installáld szabvány VGA-nak, és normál módban próbálkozz a beállítással. De mondom: nem feltétlenül fogja ez megoldani a problémát.Rica: Én a Sapphire-t kerülném, mert a 3870-eim közül, és a 4870-ből is ez döglött meg. Amúgy a RAM-okat nem hűtő spéci hűtéseket kerüld. Ref. hűtés OK lesz ATT-vezérléssel, de a Palitnak, és néhány más gyártónak is van extra hűtéses karija. Persze azok drágábbak is.
-
Rica
senior tag
Sziasztok! Lehet, hogy hamarosan hozzájutok egy 4870-eshez. Vannak kerülendő márkák és típusok? Köszi!
-
katt777
félisten
válasz
Joe164 #35127 üzenetére
Akkor menj a Vista energiagazdálkodási lehetőségeibe, és kapcsold át optimalizáltra (bár takarékosban is mennie kéne, de lehet itt hiba).
Hardveresen tényleg nem lehetne baja, ha minden hardver OK a gépben.
Ha ez nem oldja meg, akkor én is tanácstalan vagyok, max arra tudok gondolni, hogy van valami a rendszerben, ami akasztja a VGA-t. De ha szűz Vistára telepítetted, akkor passz. SP1, gondolom, fent van.Képernyő/Tulajdonságok/Képernyőkímélő/Energiagazdálkodás/Profil kiválasztása
-
Joe164
csendes tag
válasz
katt777 #35125 üzenetére
Mind a két csatlakozón ugyan ezt csinálja.
A táp: chieftec 560-as
proci: E6750 alapjáraton 2,66
alaplap: asus P5k
ram: 800-on jár
a videokártya nincs húzva, tehét minden alapon.
csökkentett módban elindul a rendszer.
energia takarékos módot nem állitottam nem tudom hogy kell. -
_Toka_
senior tag
válasz
katt777 #35125 üzenetére
Individuum vagyok, ami sokaknak tetszik, sokaknak meg nem. De ha érdekelne, és bárkihez idomulni akarnék, máris nem volnék individuum.
Nos - bármi is volt korábban - ezzel lenyűgöztél!
És ezt írtam teljesen komolyan! Mert ilyenkor absz. nem érdekel, ki mit vásárolna, ki hogy járna jobban!
Le a kalappal!Hja, de ettől simán ellentmondok neked legközelebb is, ha úgy gondolom, nincs igazad!
-
katt777
félisten
válasz
Joe164 #35123 üzenetére
Ha a cuccaidat kitöltenéd, többet tudnánk segíteni.
Táp, tuning? Csak mert egy XP-biztos tuning Vistán nem életbiztosítás, és ha a táp határeset, akkor produkálhat ilyet a rendszer.1: az alaplaphoz közelebbi csatlakozóra dugtad a monitort?
2: csökkentett módban működik-e a VGA?
3: alapból a Vista energiatakarékos profillal áll fel, ezt átváltottad-e optimálisra?_Toka_: Ha valaki, hát én sosem használtam egzakt fogalomként. Persze nem írom le, hogy milyen rendszerben, milyen beállításokkal, amikor a kérdező azt egyszer már megadta, így ha valaki csak önmagában értelmezi egy mondatotomat, azért megint botor dolog engem felelőssé tenni.
Még olyan dolgokban sem akartam népszerű lenni, amelyekben az vagyok.
Individuum vagyok, ami sokaknak tetszik, sokaknak meg nem. De ha érdekelne, és bárkihez idomulni akarnék, máris nem volnék individuum.
-
_Toka_
senior tag
válasz
katt777 #35122 üzenetére
Értsd már meg, NINCS FIX KIHAJTÁS!!! A fogalom mindig kizárólag a körülmények ismeretében értelmezhető. Éppen ezért semmit nem lehet kijelenteni biztos tényként. A "definíció" kizárólag akkor eredményez bizonyosságot, ha minden változóját pontosan megadjuk, ezt matematikusként tudnod kéne (és ezért értelmetlen önmagában a "kihajtja-e?" kérdés. Ezt próbálom megértetni veled, teljesen hiába.
Én itt befejeztem, bocs mindenkitől, akinek eddig is egyértelmű volt, miről szónokolok.
Hááát, ez így teljesen korrekt...Én még a kérdésen kívül egzakt fogalomként soha nem használtam ezt a kifejezést: "kihajtás". Úgy rémlik, te már tetted, nem is egyszer...
Oszt' akkó még velem kell megértetni bármit is, elnézést kérve másoktól, akiket terheltünk ezzel?Mondom én, hogy népszerű igyekszik lenni a történet...
No, mindegy, én ettől nem lettem se okosabb, se butább...Ha 50 hsz alatt sem érted meg, hogy nem 3870-et javasoltam önmagában, hanem arról volt szó, hogy ahhoz optimális a konfig (mellesleg 4670-et javasoltam, azt is csak akkor, ha mostanában nem fejleszt platformot), vagy ha azt, hogy jobb teszteket produkált az én konfigom a régi kártyával, mint egy gyengébb az újjal, úgy értelmezed, hogy az én konfigom mindenben jobb volt, akkor nyilvánvaló, hogy azt sem érted, amit szó szerint elolvasol.
Azért, hogy minden érdeklődőnek egyértelmű legyen, álljon itt az
első tanácsod az illetőnek! Oszt' ez alapján dönthetett volna ő! -
Joe164
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Felteszem újra hátha valki olvassa és tud segiteni.
Most vettem egy sapphire 4870-es kártyát Windows XP alatt müködik rendesen, de
a Vista alá nem tudom telepiteni.
Új vista telepités után amig nem rakom fel a drivert addig megy a vista rendesen, a kártyát standard vga-nak kezeli, de akár melyik Ati drivert ( 8.7, 8.8, 8.10, 8.11 ) felrakom az újranditás után fekete marad a képernyő. A boot menü még látszik de utána lekapcsol a kártya ventije és a monitor kiirja hogy "no signal" és kikapcsol. A vista beindul, az induló hang is hallatszik csak nincs kép.
Tudna Valaki segiteni? -
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #35117 üzenetére
Értsd már meg, NINCS FIX KIHAJTÁS!!! A fogalom mindig kizárólag a körülmények ismeretében értelmezhető. Éppen ezért semmit nem lehet kijelenteni biztos tényként. A "definíció" kizárólag akkor eredményez bizonyosságot, ha minden változóját pontosan megadjuk, ezt matematikusként tudnod kéne (és ezért értelmetlen önmagában a "kihajtja-e?" kérdés. Ezt próbálom megértetni veled, teljesen hiába.
Én itt befejeztem, bocs mindenkitől, akinek eddig is egyértelmű volt, miről szónokolok.
Ha 50 hsz alatt sem érted meg, hogy nem 3870-et javasoltam önmagában, hanem arról volt szó, hogy ahhoz optimális a konfig (mellesleg 4670-et javasoltam, azt is csak akkor, ha mostanában nem fejleszt platformot), vagy ha azt, hogy jobb teszteket produkált az én konfigom a régi kártyával, mint egy gyengébb az újjal, úgy értelmezed, hogy az én konfigom mindenben jobb volt, akkor nyilvánvaló, hogy azt sem érted, amit szó szerint elolvasol.
Mivel nem érzelmek vezetnek, soha nem érdekelt, kinek tetszik a stílusom, kinek meg nem (beszóltak már amiatt is, hogy pont nem tetszett valakinek).
Mivel törekszem a lehetőségek függvényében pontos választ adni (figyeled?: nincs objektív, egzakt meghatározás), amit vagy megért valaki, vagy nem, eszerint leszek "népszerű", vagy sem.
De ez nem érinti a tényeket.
-
_Toka_
senior tag
válasz
katt777 #35118 üzenetére
Most komolyan, valakinek, aki ide látogat az "ATi Radeon 4850 / 4870" topicba, azt javasolnád, hogy vegyen magának egy 3870-et?
Nyilván van róla fogalmad, hogy talált ide. Majdnem biztos, hogy van elképzelésed arról, ha nem nagypapi megy megvenni unokának a "csak játékra kell, úgyhogy nem kell komoly gép"-et, tényleg nem értem, mi visz arra, hogy egy 3870-et ajánlj neki, főleg úgy, hogy megpendíted, hogy neked a fél éves konfigod jobb volt minden szempontból, mint amit ő megálmodott ma magának. Pláne akkor, ha te a 3870-ről nem láthattál épkézláb tesztet a mai játékokkal. Azt meg te se feltételezheted, hogy ATi úgy készít hardvert, hogy a jövőben a játékok a korábbi VGA-kkal fognak jobban menni.(#35119) KPepe: Ezek messze vannak a definíciótól ... rendben, még inkább körüljárják a témát ... de nem lehet kijelenteni, hogy egy vas akkor hajt ki egy VGA-t, ha 55-60-70-82.5-93 százalékban VGA-limites állapot fordul elő a játék/minden játék folyamán... Mert ezek közül melyik? És katt nem véletlenül nem válaszol erre a kényes kérdésre, mert ha már írt programot (márpedig írt
), akkor tudja, hogy akkor és csak akkor tudja megoldani a feladatot, ha definiálja a "kihajtást", mint fogalmat. Amit persze definiálhat ma, de túl sokszor használta már ahhoz, hogy ne keveredjen a mai definíciója ellentmondásba a korábban leírtakkal, ergo ezt ma már nem definiálhatja. De ugyanígy van ezzel mindenki, aki ezt a ködös kifejezést eddig használta.
Úgymond költői kérdés volt. De revideálom az álláspontom, amint valaki tényleg definiálja eme igen sokszor és pongyolán használt szóösszetételt. -
KPepe
senior tag
válasz
_Toka_ #35117 üzenetére
csak nézd azt, te mennyit írtál erről, mert igyekeztél körülírni!
Persze, mert azt mondtad, hogy nem érted, ezért igyekeztem megmagyarázni. Definíciót sajnos nem tudok felírni, mert annyira nem érzem képzettnek magam a témában.
Viszont érdemes átfutni ezeket (bár nem mai darabok), hátha közelebb kerül valaki a megoldáshoz:
olvasmány 1
Következtetés rész érdekes. -
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #35112 üzenetére
Azért, mert mint írtam, pénzkidobás drágább VGA-t venni egy gyengébb teljesítményéért. És ez alól kivétel, ha rövidesen platformot is fejlesztünk a VGA-hoz, mert az értelmet adhat a túlköltésnek. De tényleg nagyon túl van már tárgyalva a téma.
Mellesleg annak, hogy valamilyen program elfogadható sebességgel fut, semmi köze a "kihajtás"-hoz. -
_Toka_
senior tag
Igen, szerintem is te már kezded érezni, de gondolj bele abba, hogy van, aki ma idelátogat, és úgy olvas erről, mint egzakt fogalomról ... mert kénytelen, pedig ez így önmagában nem mond semmit ... csak nézd azt, te mennyit írtál erről, mert igyekeztél körülírni!
És ami a lényeg, katt meghatározása alapján nem működne a program, amit írnom kellene erre a dologra - már persze, ha írnom kellene... -.
És márpedig ennek hiányában erre hivatkozva bármit is kijelenteni, mint tényt, botorság.(#35113) lsc: Persze elnézést kérve tőled, hogy eme lényegtelen apróságot át kell ugranod post-ról post-ra...
(#35115) katt777: Ez esetben nálad lehet, hogy a "nem" néha "igen"-t, vagy fordítva, ... de ebben az a legborzasztóbb, hogy népszerű a stílusod, mert arra utazol, de kevesen tudják, hogy bizony volna miről beszélnünk...
Számodra is egy definíció akkor teljes, akkor lehet róla érdemben gondolkodni/beszélni, ha megfelelően definiált.
De nem baj, légy csak inkább népszerű! -
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #35100 üzenetére
De hát leírtam, hogy mit jelent a kihajtás...
Én ennél többet nem tehetek.
Az élet, és maga a valóság nem írható le szigorúan 0-k és 1-ek, valamint egyértelmű szabályok formájában, még ha digitális agyúak ezt akarják is elhitetni velünk. (Ezért is szarok magasról pl. minden tömörített zeneformátumra.) Még a fizika is adós az egységes univerzum-elmélettel. -
KPepe
senior tag
válasz
_Toka_ #35096 üzenetére
A kihajtás dolog még mindíg homályos! De mitől is lenne tiszta...
Hadd kérdezzek valamit! Ezen mi nem világos?
katt777 írta:
"Kihajtás"-ról akkor beszélhetünk, ha egy adott konfigurációban (amelybe természetesen beleszámít a monitor is), az adott grafikai beállításokkal a rendszer számítási teljesítménye elegendő ahhoz, hogy a VGA-nak ne kelljen adatokra várakoznia. Ha várakoznia kell, akkor CPU-limitesek vagyunk, ha viszont a rendszernek kell a VGA-ra várnia, akkor a VGA limitálja a rendszer teljesítményét.Tényleg nem kötözködni akarok, csak érdekel.
Szerintem ez annyit tesz, hogy ha lassú a processzor, akkor nem tud elég adatot küldeni a vga-nak, így annak sok szabad ideje van, mialatt nem csinál semmit, míg a proci vért izzadva számolja a fizikát, AI-t, stb, hogy aztán a megjeleníteni kívánt dolgokról tájékoztassa a video kártyát, hogy aztán az végre magához térve félkómásan hamargyorsan kirajzoljon valamit. Ilyen értelemben szoktak beszélni kihajtásról, és ideális cpu-vga párosokról. Tehát olyan összeállítás kell, amiben minden egység egyenlően van leterhelve, különben felesleges várakozások, vagy torlódások alakulnak ki (pl. ha a vga nem győzi megjeleníteni, amivel a proci elárasztja).
Szigorúan szerintem.
-
lsc
nagyúr
Ezeket a felesleges offokat befejezhetnétek, elég unalmas olvasni ki milyen okos vagy nem . Nem, nem kell válaszolni .
-
_Toka_
senior tag
Igazad van, de én anno júli. közepén ezt vettem. Tehát nekem már ez adott. A vasam része. Ellenben ettől válnék meg utoljára... Ez pedig azért van, mert ezt olvasom tesztekben, tőletek.
És már ma is van olyan játék - nevezetesen az NFS UC, de valami hasonló a Crysis is -, ami a VGA-n kívül bármi van is alatta, nem nagyon megy jól. De bármi mással a mai konfigommal sincs gond abban a felbontásban, amiben használom. Ebből vonom le azt a következtetést, hogy a VGA-m már rendben van, a vasam többi - számomra fájóbb részét - kell cserélnem. (a fájóbb alatt semmi érzelgősséget nem kell gondolni, egyszerűen az a drágább ... ha másért nem, azért, mert a többi már megvan...)
De, mikor másnak válaszolok, az az álláspontom, hogy ma nekem minden egyéb megfelelően megy, valszeg a kérdezőnek is így tenne. Ezért ha csak ilyen vasnál, mint az enyém, olyan kérdést kapok, hogy vegyen-e mellé olyan VGA-t, mint az enyém, miért mondanék mást? Még egyszer, mindezt hosszútávra értem. Tehát, ha annak megfelel a VGA-m, akinek sokkal jobb vasa van alá, mint nekem, miért javasolnék mást annak, aki hasonló, vagy jobb, konfigra kérdezi, mint az enyémSzerk.: OFF
-
Pala
veterán
válasz
_Toka_ #35110 üzenetére
Az ominózus mondat alatt csupán azt értem, hogy a procid kb. annyira fogja vissza a 4850-et, hogy lehetséges, hogyha egy kicsivel gyengébb vga-d lenne helyette - és ezért hoztam fel példának a 4830-at, de szerintem írhattam volna akár 9800GTX-et is - nem is tűnne fel teljesítményben. Főleg nem olyan játékokban, ahol a cpu-n nagy hangsúly van, pl. Crysis, DiRT.
-
_Toka_
senior tag
Jelzem, maximálisan igazad is lehet. Ellenben nem tudok ezzel mit kezdeni:
Lehet, hogyha neked 4830 lenne a gépedben, észre sem vennéd!
Amikor vettem a kártyám, még nem volt 4830 a boltokban - de úgy rémlik, még be se volt jelentve... -, innentől ez ha igaz is, nekem már adva van a másik, ami azt biztos tudja, amit az említett - nyilván tudjuk, hogy többet is... -, azt meg, hogy eladjam ezt és vegyek egy olyat, azt ne is említsük...De - ami a lényeg -, ma akármilyen konfigom van is, nem biztos, hogy 4830-at akarok venni, mégpedig azért - persze, ha már idetaláltam erre a fórumra -, mert valszeg tudva tudom, hogy a konfigomat pár hónap múlva cserélni akarom.
Egyezzünk meg! Azt én is kimondom büszkén, ha valaki úgy vesz 48x0-t (ahol x := 5, vagy 7) a max. 3,5GHz-es AMD-s konfigjába, hogy 2-3 évig semmit nem kíván cserélni, az tényleg jobban jár egy 3870-el, vagy egy sima A4-essel
... De - bevallom -, ezt a jelenlegi helyzetben senkiről nem feltételezem.
-
Borkai
tag
Üdv!
Még nem jöt meg az új alaplap, de a 4870 igen, gondoltam berakom, ne kelljen nézegetnem. Na hát az van, hogy nem nagyon akar képet adni, piros ledjei fel-felvillannak, de végén elalszanak. Ha ez tényleg táp probléma lenne, akkor miért csinálja ugyanezt, ha már mindent kihuztam az alaplapon és a pcie-en kívül?
Tápom CoolerMaster RealPower 450W, a mellékelt teljesítmény-visszajelző eddigi konfigomon 90W-ot mutat, 4870be minden ki 50W, de se kép se hang
Már csak abban reménykedem, hogy az nForce4ultra chipset zavarja, mert nem nagyon akarok tápot venni...
Vagy az is lehet, hogy a plazmára, magas képfrissítéssel küldi a jelet, ergó nem jelenik meg? -
Pala
veterán
válasz
_Toka_ #35105 üzenetére
Viszont C2D, vagy akár csak egy tuningolt Pentium Dual-Cre proci mellett neked is jobban teljesítene a 4850, ezt tény és való. Én nemrég váltottam 4200+ X2-ről E2220-ra, és bizony érezhető a különbség. Lehet, hogyha neked 4830 lenne a gépedben, észre sem vennéd! Sőt, talán még én sem! Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy ugyanannyit fizettünk kevesebb teljesítményért.... mármint azokhoz képest, akiknek jóval erősebb procijuk van. És bizony ez valakiknek számít(hat). Főként azoknak, akik 4850-et szeretnének venni, és nem 4830-at 4850-es áron.
Ettől függetlenül az a legfontosabb, hogy neked nyújtsa azt, amit te elvársz tőle. Onnantól kezdve nincs gond. Nekem szinte világéletemben cpu-limites masináim voltak (hol jobban, hol kevésbé), mégis minden kellően jól futott ahhoz, hogy ne érezzem égető szükségességét a váltásnak. Az egyetlen kivétel az volt, amikor az egymagos A64 3800+ procim mellé bekerült a HD3850. -
_Toka_
senior tag
A (#35102)-ben körvonalaztam, hogy mi a bajom a dologgal... Ha kérdés volt a tiéd, a közös választ várnánk ... már ketten ...
Mod: Az, hogy játékról van szó, természetesen az egyik fontos paramétere a függvénynek/proginak!
(#35106) Pala: Igen!
Egyébként hadd mondjam el, hogy - bármily fura is - a háttérben priviben kapom az ívet, miszerint támogatják szélmalomharcomat olyanok, akik meg merték kockáztatni ezekben a "vidáman sz@rom a pénzt" című időkben, hogy az AMD konfigjuk mellé vásárolnak maguknak egy HD48x0-t, mert akadtak a játékok, de ma nem teszik. Persze tudják, hogy nem fog a vasukon olyan értékeket produkálni a dolog, mint teszi azt a C2D konfigosok tábora, de meg vannak elégedve a cuccukkal...
Persze ennek kinyilatkoztatása részemről is érdekes és megkérdőjelezhető lehet, de ám legyen! Én leírtam.
Mindenki tévedhet. Sőt, az is lehet, hogy mind hazudik, vagy csak én!
Nekem mindegy, mert nekem jól megy majdnem minden, de segítenék az erre tévedő új vásárlóknak. -
_Toka_
senior tag
Értem! Hanem?
Tudod, bennem az munkál, hogy - tegyük fel - írnom kell egy programot, ami megkap minden bemenő paramétert, csak annyit kell kiírnia a bal felső sarokba halványan, kéken, hogy ki van-e hajtva a VGA, vagy nincs! Specifikáld nekem ezt a feladatot, légy szíves! Vagy bárki más! Mik a bemenő paraméterek? Mi köztük a viszony? Mikor egzakt, amit kiíír a függvény/program?
-
Pala
veterán
válasz
_Toka_ #35100 üzenetére
Én ugyan nem akarok belekontárkodni a vitába, de az, hogy egy cpu "kihajt" egy vga-t, nem azt jelenti, hogy bármelyik játékban, bármilyen beállításokkal a vga lesz a szűk keresztmetszet, azaz eléri azt a maximális teljesítményt, ami után akkor sem fog jobban menni, ha szarrá tuningolod a procit??
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hyundai, Kia topik
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Le Mans Ultimate
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- HP Omen RTX 2080 Ti 11GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- ASUS PRIME GeForce RTX 5080 O16G
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AERO OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4080 16GB OC eladó
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest