Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chrys_
addikt
Restart nálam is volt, nem is annyira random, hanem valamelyik film indításánál (vagy éppen felirat-bekapcsolásnál?) lépett fel, még tegnapelőtt is találkoztam vele De elég ritkán volt nálam. Az új FW-t csak tegnap este raktam rá, utána rögtön a Gladiátorral teszteltem. A Battleship is jönni fog, viszont nem hiszem, hogy ma.
Az adott FW ismert hibáit is mindig figyelembe kell venni, azt hiszem talán hármat sorolnak fel a weboldalon, és mintha ezek már az előző FW esetén is tudottak voltak, gondolom SDK-változtatás szükséges a javításukhoz.
Én kezdek elégedett lenni vele, pedig már majdnem vettem helyette Mede8er-t. A WiFi-t nem használom, BD 3D ISO-t nem bíznék ráVan egy A300-m is WiFi Stick-kel, összecsomagolva, már csak meg kell hirdetnem ebay-n.
-
dh66e
veterán
közben látom hogy a dune smart sorozathoz már nem elérhető a beta frissítés online.kíváncsi vagyok rá ezek után hogy fognak e még vele foglalkozni.
[ Szerkesztve ]
-
HarryDEC
tag
válasz CSorBA #28593 üzenetére
Nekem még az 1.05 van fent. Az álláspontom az (volt), hogy megvárom a véglegest, az a biztos. Az első 2.0.0 béta február elején jelent meg és még mindig nincs végleges. Kezdek kicsit türelmetlen lenni, lehet, hogy fel kellene adnom az álláspontomat?
Korán keltem, hol az arany?
-
Dorian
félisten
Most a Gyűrűk Ura ext. verziójáról beszéltek? Már vagy egy éve megvan 3x dupla BD50 verzióban. A régi verzió tényleg pocsék volt, erre sztem nem lehet panasz.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
-
TCr
veterán
válasz Patice #28585 üzenetére
Dehogy, MKV 720p. Nagyobbat nem szedek, számomra értelmetlen lenne.
Azt hiszem 2011-ben adták ki az extended-et külhonban BD-n, azon már a felújított kép van.
A hazai HD rilizek abból + a DVD-n megtalálható hangokból lettek összevarázsolva.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Patice
Topikgazda
válasz Integra #28578 üzenetére
A DTS Angol azért maradt benne, mert inkább bent hagytam a pipát előtte, amikor ki kellett választani. Biztos ami biztos. De később ez is orvosolható MKV Merge-el, meg a track-ek elnevezése stb. is megér nekem még egy áttaposást.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
-
Patice
Topikgazda
válasz Integra #28571 üzenetére
Én konkrétan tegnap próbáltam ki eredeti BD lemezről a konténerbe pakolást.
Hasznos dolog a fájlméretek miatt.
A lemez teljes mérete, amit megcsináltam kb. 40 GB volt. Ebből a film átkódolás és felesleges hangok nélkül kb. 18 GB lett.
Angol DTS-HD MA + Angol DTS + Magyar DD hangok és angol + magyar feliratokat hagytam meg a film mellett.
Másik eredeti lemezről, ami szintén kb. 40 GB körüli teljes mérettel rendelkezett ma reggel kb. 22 GB-os fájl lett a végeredmény, ugyan azokkal a hangokkal és feliratokkal. Ez egy kicsit hosszabb film volt kb másfél órás hosszal.
Hosszabb filmekkel is ki fogom próbálni, mondjuk egy Avatarral.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
BBéci
legenda
válasz robyroby #28570 üzenetére
Nem értem a kérdést illetve a problémádat.
(#28571) Integra
Első hallásra barbárságnak tűnt, aztán meggyőztek, hogy van benne okosság. Itt a topikban volt róla szó.
Semmiféle minőségromlással nem jár az mkv konténerbe helyezés, ami nem konvertálás.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
-
No.01
őstag
válasz Chrys_ #28563 üzenetére
Arra kovtekeztetek az irasaidbol, h te A-400-as tulaj vagy
Az uj SW megjelenesevel mennyire lett megbizhatobba mukodese? Egy hosszuhetvegere kaptam kolcson eggyet meg az ev elejen, de orultem, h nem az enyem mert hajlamos volt random restartolni. mindegy, h csak porgetni szerettem volna vagy epp megallitani. Hangsavok kozott nem szerettet valtogatni. volt h annyira lefagyott, h csak teljes aramtalanitas segitett.
Egy dolog vegett kacsintgatok megint fel mert 1-2 regebbi divixbol viszont mar anno tudott meglepoen jo minoseget generalni. ill V.hol olvastam, h a beepitett wifi vegre hasznalhato is v.mire. (jelenleg A300-am van egy ajandel wifi stick-el, de az csak arra jo, h az idot es az idojarast frissitse... katasztrofa!) -
Integra
titán
válasz Dorian #28565 üzenetére
ok, akkor csak mkv-t nézzen.
bd-nél az ilyen kis készülékek szopó. nekem is oplay-em van, rev1 ráadásul, igaz amikor én vettem, akkoriban még bluray nem is volt nagyon.. de a bd lemezeim hangját nem is engedi át, így hiába van az avr-ben minden nyavaja támogatva, dts:neo6 a legjobb amit kilehet hozni belőle.. kell vennem egy komoly média lejátszót majd....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz robyroby #28562 üzenetére
azért ez nem támogatja a komolyabb hangzásokat..
Audio : MP3, WAV, AAC, OGG, FLAC, AIFF, Dolby Digital AC3, Dolby Digital Plus, DTS 2.0 +Digital out, Tag ID3nincsen dts master audio, dolby hd true etc..
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
robyroby
tag
Ezt ASUS OPlay Mini-t szerintetek megvehetem? 1080p-s HD filmeket akarok lejátszani vele (mkv)
-
CSorBA
őstag
Visszatérve a Mede8er 24Hz / 23,976 Hz-es vitára, várhatóan a mai frissítésben ez megoldódik. Immáron ez (sem) tarthat vissza senkit
-
madgie
titán
válasz Gulyopapa #28556 üzenetére
Nem akad az semmivel, némelyik régebbi avi forrást nem szereti, de azt lesz*rom
Én nem raktam a NAS-ba a popi vinyóját, hanem vinyóval együtt vettem a NAS-t... de külső rack-ben ott figyel a NAS-on a popiból kivett HDD, formázás nélkül látja, mi van rajta.
A hálózattal kapcsolatban azt használsz, amit akarsz, én sima smb-t szoktam, ami mellett alapesetben upnp is látszik, de ott nincs külső felirat, tehát azt hanyagolom.
-
Gulyopapa
addikt
válasz madgie #28555 üzenetére
Nincs csak riogattak hogy nem megy mindennel, meg hogy akadhat, stb ... nem költenék NAS-ra 100k-t ha nem muszály
Ha a NAS-ba teszem a popi vinyóját előtte mentsek minden adatot, mert formázni fogja ???Ja és milyen szerón át kapja az adatokat a popi ( upnp, ftp, samba, nfs ) ?
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Gulyopapa #28554 üzenetére
Jól működik (A-210 + NSA-310)
Egyéb kérdés?
szerk: akármilyen (nem 3D) BD anyaggal is, nem csak mkv-vel.
szer2: egyébként gondolkodtam rajta, hogy vissza kéne állítani a Popit letölteni, ha nem terhelem agyon és külső vinyóra megy az adat ,akkor talán nem melegedne túl.
[ Szerkesztve ]
-
Gulyopapa
addikt
Olyan írjon rám plz akinek Popcorn A210-ese van és NAS-a is.
Vásárlás előtt állok és nem akarok mellényúlni egy rossz termékkel.
Sok pénzt sem szeretnék beleönteni ha nem muszály, csak legyen megbízható, ne akadozzon a streamelés.
BD ritkán nézek, inkább nagy mkv. fájlokat.
A210-ben ezek vannak :
UPnP AV szerver
FTP szerver
SAMBA szerver
NFS szerverKösz !
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz liszi70 #28541 üzenetére
Vidáman összeállítható 600-ból HD hangok észrevételéhez megfelelő minőségű szett. De figyelembe kell venni, amit kicsit feljebb Béci írt, minden szava igaz.
Illetve fontosnak tartom megjegyezni, hogy a hangsávok összehasonlításánál ne kövessünk el olyan baklövést, hogy mondjuk veszteségmentes vs. veszteséges hang összehasonlításánál az angol DTS HD-t a magyar hangsávval vetjük össze, mert azok minősége túlnyomó részt borzalmas.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
Az erősítődnek nincs digitális bemenete? Miféle szerkezet az? Ja, bögreszett.
Koaxiálison ugyanazok a formátumok közlekednek, mint optikain, mivel mindkettő S/PDIF.
Mért ne működne a DAC? Az biztos, hogy kényszermegoldás.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Mankó
veterán
Termék leírásnál nem látni ez az opciót. Az nagyon gáz, ha tv-n keresztül csak sztereo megy ki. Most teljesen lelomboztál. Ez volt a cél.
A koaxiális is kitudja adni az 5.1-et?Bár még lehet így lesz a legjobb. Van nálam egy Digital -> analóg 5.1 DAC. Van rajta optikai, koax, aux. A lényeg az lenne, hogy a média lejátszó és az xbox 360 5.1-es hangja is eljusson ebbe a szerkentyűbe és az ki is tudja küldeni analóg 5.1-re. Ja és a persze a DTS is kimenjen. A DAC eredetileg tudja.
Tudom, nem éppen a legjobb megoldás, de érdekel, hogy hogyan fog szólni, ha mégsem válna be, még mindig eladhatom. Annyiért amennyiért vettem biztosan. -
BBéci
legenda
Már megint figyelmetlen voltál! A Dune TV-102 vidáman le tudja játszani a DTS hangsávokat, még a Master Audiót is! Optikai kimenete tényleg nincs, viszont van helyette koaxiális, ami jobb.
Ha a tévén vezeted keresztül a hangját, akkor csak sztereó lesz belőle.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Mankó
veterán
Képbe jött egy Dune HD TV 102 típusú média lejátszó is. Jól látom, hogy ezen nincs optikai kimenet, és nem támogatja a DTS-t sem? A DTS-ről volt szó, hogy majd új firmware támogatja. Erről valami hír?Mert max. a hdmi átvihetné a tv-be, onnan meg optikain vezetném ki a tv-n keresztül.
Talán mintha 1-2 dolgot jobban támogatna mint a WD Streaming, csak ez az optikai, meg DTS kérdés oldódna meg.
Szerintetek Dune HD TV 102 vagy WD TV Live Streaming? DTS legalább jó lenne, optikai se lenne rossz.
-
BBéci
legenda
válasz liszi70 #28541 üzenetére
Úgy gondolom, össze tudnék állítani 599999 forintból olyan 5.1 hangrendszert, amin hallani lehet a DTS és a DTS HD Master Audio közötti különbséget. Ez nem jelenti azt, hogy akkora a különbség, ami miatt egy ilyen cucc tulajdonosának érdemes lenne HD hangú filmeket gyűjteni.
Nagyon sokat számít az adott film hangsávjainak minősége. Lehet mindkét hangsáv pocsék és kiváló is. Ha vacakul kevert, 700-akárhányas DTS-t hasonlítunk minőségi 4000 kbps feletti MA-hoz, akkor áll-leejtős lehet a különbség. De sajnos némelyik film HD hangsávja még a 2000 kbps-t sem éri el és azt egy jó core annyira megközelíti, hogy 3-5 milliós rendszeren is alig (vagy semennyire sem) lehet megkülönböztetni. Azt se felejtsük el, hogy a bitráta önmagában nem határozza meg a hangminőséget.
Nálam a rendszer összértéke az említett 3-5 M forint közé esik, attól függően, hogy éppen miket tesztelek. Mégis egy ideig azon törtem a fejemet, érdemes-e a The Last Stand c. filmet 30 gigás remuxban kölcsönözni, vagy jó lesz az mkv is. Győzött az 5108 kbps-es Master Audio hang. Azt most ne vitassuk meg, hogy jó film vagy sem! Egyik kedvencem Schwarzenegger, szeretem és gyűjtöm a filmjeit.
Tehát ha valaki vacak DTS-t hasonlít kiváló Master Audióhoz, akkor simán levonhatja azt a következtetést, hogy a két formátum között mindig ekkora a különbség. Ez sajnos nem igaz.[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz szucsi57 #28544 üzenetére
Ne aggódj, kis hazánkban így is kilógsz a "tömegből". Egy kollégám egyenesen hülyének nézett amikor a hangfalaim márkája után érdeklődött, ez valami no name... Internetezés után megkért mutassam meg neki őket, azt mondta ő így ilyet még nem hallott, pedig alsó közép user vagyok.
"in medias res"
-
szucsi57
tag
válasz Toobee #28543 üzenetére
Nem is értem, hogy miről beszélsz, buta vagyok, ezért no comment.
Nekem, mint említettem van egy Mede600X3d lejátszóm, egy Onkyo TX-SR606 HD hangokat is tudó házimozi erősítőm, 1 db Dali középsugárzóm, 2 gyári szettből épített front hangfalam és 2 db Bose 201-es hátsó LR hangfalam.
Ezen a rendszeren észrevehetően jobban szólnak a HD hangok. Nem űzöm-fűzöm a HD zenét, nekem tökéletesen megfelel a normál felbontás is. Azonban, ha éppen HD sáv is van, akkor inkább azt hallgatom. Ilyenkor a hangszerek jobban elkülönülnek, észrevehetőek a máskor csak odafigyeléssel észlelhető kis effektusok, csilingelések és jobb az összhangzás.
Külön nem fizetnék érte, de nem bántam meg, hogy 3-4 éve ilyen készüléket vettem - akkoriban ez volt az újdonság. Most is csak annyit mondtam, hogy nekem bevált az a vásárlási módszer, hogy soha nem a kifutó szériákból válogattam, mert így lassabban avult el akár a számítógépem, akár más elektronikám.
-
Toobee
veterán
válasz szucsi57 #28540 üzenetére
Értem. És egy DTS/DD hangsávnak milyen hibái vannak a HD változatokhoz képest? Csak azt ne mond, hogy 120-150e Ft között elhozható egybeszettek adják a referenciád alapját.
Nekem volt a 2000-es évek elejérõl nem belépõnek mondható házimozi processzorom (Rotel RSP-976), majd váltottam egy HD-s procira, de csak a zene miatt. Annyi plusz pénzt (nekem) nem ért az, hogy megnyugodjon a tudatom, végre HD-t hallgatok. Mivel sokan vallják azt a butaságot, mint te, ezért mi 120e Ft-ért 300-as Arcamot vehetünk, vagy az elõbb említett Rotel processzort 60e Ft-ért, Te meg nézheted a BD50-et azon a bizonyos crt-n egy scart átalakítóval.
-
nagyúr
válasz Toobee #28538 üzenetére
Én már megszoktam, hogy szucsi mindig olyan álláspontot képvisel, ami annyira egyéni, hogy semmi másra nem jó, csak konfliktus kiprovokálására.
Aki esetleg valóban hallja a különbséget HD hang és sima DTS között, és a hangrendszere 600.000,- ft alatt van, annak várom (várjuk) a tapasztalati beszámolóját.
-
szucsi57
tag
válasz Toobee #28538 üzenetére
Nem az analóg és digitális közötti különbség a döntő, hanem a képernyőre kerülő jel minősége. A jobb jel, ugyan azon a készüléken jobb képet, vagy hangot ad. Azért, mert a különböző hibák vagy összeadódnak, vagy szorzódnak, de a végeredmény mindenképpen nagyobbak lesz, ha a kiindulási hiba nagyobb.
Az analógia tökéletes volt. :-)
-
szucsi57
tag
Nem tudom, hogy mit nevezel "aktív" 3D-nek!
Amihez elektronikus szemüveg kell, az mind aktív 3D.A fél HD felbontásos S(ide)B(y)S(ide) és O(ver)U(nder) technikáknál a képernyőnek csak a felét foglalja el a szem egyikére, illetve másikára vetített jel, tehát a felbontás vagy vízszintes értéke, vagy a függőleges értéke feleződik meg.
A fullHD3D-nél egy-egy teljes képernyőnyi full HD kép vetítődik mindkét szemre, egymás után. Ennél a megoldásnál a két kép úgy helyezkedik el, mint a régi diafilmeknél két kocka egymás után. Tehát mindkét kép full HD.
-
szucsi57
tag
válasz liszi70 #28535 üzenetére
Nem bocsátkozom elméleti vitába, mert veled kapcsolatban ez eddig soha nem vezetett jóra.
Azt tanácsolom minden kétkedőnek, hogy hajtsa meg a régi CRT képcsöves TV-jét, ami nem teljesíti sem a digitális TV, sem a HD TV szabványt, először hagyományos analóg módon sugárzott jellel, majd digitális sugárzású jellel. Ez alapján eldöntheti, hogy melyik jellel szebb a kép. Ez fog vonatkozni a hang esetére is.
Minden jelnek van hibája (torzítása). A lejátszó készülékeknek is van hibája (torzítása). A hibák összeadódásának is vannak elméleti szabályai. Elégedjünk meg itt annyival, hogy uzan azon a berendezésen egy tisztább jel tisztábban jelenik meg, mint az eleve gyengébb minőségű.
(A felbontásbeli különbség eleve egyfajta hibaként értelmezhető.)
-
Mankó
veterán
válasz szucsi57 #28533 üzenetére
Nekem most csak az a lényeg, hogy a 10/100-as lan-on vagy wifi-n keresztül átmenjenek akadás mentesen a full hd filmek.
Én most néztem aktív 3d-t, s annyira nem fogott meg, hogy plusz 20-ast rátegyek a médialejátszóra, + 20 / darab árért vegyek szemüvegeket hozzá.
Szóval én WD streaming-et fogok venni. Szerintem a hd hangokat nem tudja, de nem is tervezek több százezres hangfal rendszert. Az viszont kár hogy a gigabites hálót nem tudja.
Azt tudja valaki, hogy a Jukebox-os videótárt tudja e a WD? -
szucsi57
tag
Az elmúlt héten próbáltam ki először a Med600X3D fullHD3D tulajdonságát és megdöbbenve láttam, hogy óriási különbség van a SBS és OU 3D-k és a teljes HD képes 3D között, ez utóbbi javára. Tisztább a kép és a 3D térélmény is plasztikusabb, kiterjedtebb. Nem kedveltem a 3D-t és a fullHD 3D-t látva, először volt az az érzésem, hogy mégis van ebben a 3D technikában valami szerethető...
A fullHD 3D azonban kifejezetten megköveteli, hogy a HDMI összeköttetések 1.4 képesek legyenek. Az egyébként kiváló Onkyo TX-SR606-os 1.3-as HDMI-vel szerelt házimozi erősítőm nem képes átvinni ezeket a jeleket, így közvetlenül a TV-hez kötöttem a lejátszót.
Hálózaton keresztül nem működik a fullHD 3D, a merevlemezt a lejátszó USB portjára kellett csatlakoztatnom.
Általában a nagyfelbontású hangok lejátszása sem megy hálózaton keresztül. Kimaradozik.Megjegyzés: azt figyeltem meg, hogy a TrueHD és DTS-MA annyira elterjedőben van, hogy ha valaki most tervezi lejátszó beszerzését és előrelátó szeretne lenni (már amennyire ez lehetséges), akkor ajánlatos olyan eszközöket beszereznie (szerintem), ami képes a nagyfelbontású hangokat lejátszani, visszaadni. Már csak azért is, mert még idősebbek is észreveszik a minőségi különbséget a normál és a HD hangok között.
-
robi-k
őstag
válasz Hooper #28531 üzenetére
Rosszul értelmezted. Összegezve:
1. A TV saját lejátszója nem tudja a 24 ill. a 23,976 Hz üzemmódot, csak az 50 Hz (PAL) vagy 60 Hz (NTSC) képfrissítési frekvenciát. Ezért felskálázza/felkonvertálja a 24 ill. a 23,976 Hz anyagokat 50/60 Hz-re, ez viszont rontja az eredeti minőséget.
2. A minőségi külső lejátszok tudják a kadenciahelyes 24 ill. 23,976 Hz videóanyagok valós 24 ill. 23,976 Hz való lejátszást, tehát nem történik felskálázás/felkonvertálás, és így nincs minőségromlás.
3. Valamennyi korszerű LCD/Plazma TV tudja fogadni a HDMI-n érkező 24 ill. 23,976 Hz videóanyagot és azt helyesen ezen a frekvencián meg is jelenítik (itt ekkor már nem a TV lejátszója dolgozik hanem a videofeldolgozó és képmegjelenítő processzora, amely két egység nem azonos!).Tehát egy jó külső eszköz javítja a képminőséget, és nem rontja!
-
Hooper
őstag
-
nagyúr
"Srácok érdemes a 3d miatt medx600-ba áldozni (Panasonic 50ST50-en) vagy annyira nem elképesztő még / már ez a technológia, és elég lesz a WD TV Live Streaming is?...Ha azt mondjátok, hogy a Pana aktív 3d-jét majd szeretni fogom a másik kettő ellenében, mert szebb, jobb, tényleg érezni a 3d--t, akkor beruházok a medx600-ra."
Bocsáss meg, de ezt rajtad kívül senki nem fogja eldönteni, hogy neked mennyire jön be a 3D! Döntsd el, hogy kell vagy nem, mert valóban befolyásolja a lejátszó-választást. Engem speciel teljesen hidegen hagy a 3D, de van aki szereti.
"esetleg azokra megoldás lehet, ha külső hdd-n keresztül játszanám le az adott média lejátszón?"
Úgy érted, az "azokra", hogy a 3D-s filmekre? Persze, HDD-ről USB-n semmi probléma nem lesz a lejátszásukkal, egy arra alkalmas lejátszón.
"A wifi-t így hanyagolnám."
Dicséretes!
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
válasz robi-k #28524 üzenetére
NAS-t is terveznék venni egy Zyxel 310 személyében. Vagy ez vagy a medx600 biztos tudja. Csak azért kérdezem, mert akkor nem vennék másik routert, ha 100 mbittel is mennek a dolgok. Most egy Tp-Link 842 nd van, helyette néztem volna egy szintén TP-Link WDR4300-at. A tv, nas, média lejátszó, router egy szobában lesz, így a kábeles átvitel adott. A wifi-t így hanyagolnám.
liszi70: esetleg azokra megoldás lehet, ha külső hdd-n keresztül játszanám le az adott média lejátszón?
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
100 mbit/s-en kábelen átcsattognak a magasabb bitrátájú full hd filmek? Esetleg a 3d-sek?
-
Begi
senior tag
Sziasztok!
Elnézést hogy itt teszem fel ezt a kérdést, de nem találtam megfelelőbb topicot.
Van egy LG BX580-as lejátszóm, tökéletes állapotban és érdekelne, hogy mennyiért lehetne eladni?Előre is köszönöm a segítséget!
-
nagyúr
válasz tom_tol #28519 üzenetére
"A kérdés: V8 vs beépített lejátszó ?"
Képminőségben szerintem jobb a V8 bármelyik beépítettől, de hogy melyik a nagyobb szívás egyéb szempontból, nem tudom már megsaccolni. Szerintem mindkettő. Vagy hogy melyik, miben szarabb vagy jobb..... A samu tévék lejátszói jobbak mint a panáé, de a samuk sem érik el tutira egy WD Streaming vagy Dune 102 színvonalát, az biztos. Pont elég, hogy a kadenciahelyes lejátszást nem tudják a belső lejátszók, és még ott van a feliratkezelés és még egy csomó kezelhetőségi, kényelmi funkció.
Visszatérve az alapkérdésedre, hogy V8 vs. beépített, erőltetve magam a keserű visszaemlékezésre sem tudok egyértelmű sorrendet felállítani, két nem jó megoldás között! Viszont ha azt vesszük, hogy a beépített ingyen van, a V8 meg pénzbe kerül..........
Egy szó mint száz, se V8-at, se beépítettet ne használj, ha teheted.[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Srácok érdemes a 3d miatt medx600-ba áldozni (Panasonic 50ST50-en) vagy annyira nem elképesztő még / már ez a technológia, és elég lesz a WD TV Live Streaming is?
Eddig csak az LG passzív technológiáját láttam, meg sima 3D mozit, de egyiktől se estem hanyatt.
Ha azt mondjátok, hogy a Pana aktív 3d-jét majd szeretni fogom a másik kettő ellenében, mert szebb, jobb, tényleg érezni a 3d--t, akkor beruházok a medx600-ra. -
nagyúr
Tudom én ezt, megbeszéltük annak idején, mégis úgy láttam, kisebb látványbeli hátrány ér, ha nincs bekapcsolva. Valami szaggatás (de nem olyan kadenciaprobléma-szerű, attól idegesítőbb) jelentkezett a képen, ami roppantul zavart. De ez hál' Istennek, már csak a múlt. Ma már nincs ilyen problémám!
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
-
BBéci
legenda
válasz liszi70 #28515 üzenetére
Nem teljesen haszontalan, érdemes kísérletezni vele. Ha teljesen kikapcsolod, a mozgóképfelbontás csak 300 soros lesz, ami botrányosan kevés. Bármi, ami megmozdul, azonnal életlenné válik. Ezért is vakvágány az LCD mint TV.
-
nagyúr
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz Hooper #28511 üzenetére
Fogalmam sincs a C670 képességeiről, de nagyon meg lennék lepve, ha ebben többet tudna, mint a C650. A tulajdonosok döntő többsége arról is azt hiszi a mai napig, hogy 24p képes, pedig nem. Tele voltak panaszokkal a fórumok.
De mivel mostanáig a beépített lejátszót használtad és nem zavart a 24p hiánya, (semelyik TV beépítettje nem 24p képes) ne foglalkozz ezzel.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
A Streaming-et csak egy ismerősömnek rendeltem, és tesztelgettem itthon pár napig, de tegnap délutántól már a gazdájánál van. Nekem Dune HD Max-om, meg egy HTPC-használatú PC-m van. Most már szinte mindig a Dune van bekapcsolva.
tom_tol
"Neked volt V8-d. Azt hová sorolnád ?"
Életem legnagyobb kudarcai közé! Viccet félretéve, nem jött be. Ráadásul én még az elején vettem, amikor teljesen nyers volt a firmware, bosszankodtam annyit, hogy az ablakon terveztem kihajítani. A nagy nehezen megérkező első frissítés valamit javított a helyzeten, de maradt még bug bőven. Azóta azt hiszem nem is jött új frissítés, szépen otthagyta a tisztelt user-eket a syabas. Már eladtam rég, a Dune megérkezése megváltás volt, mintha kispolszkiból rolls roys-ba ültem volna. Nem tudom, neked mi a tapasztalatod, de szerintem próbálj ki egy Dune-t, vagy mede8er-t, vagy akár ezt a kis WD TV Live Streaming-et, mindegyik nagyságrendekkel jobb, mint a V8.
[ Szerkesztve ]
-
meke11
aktív tag
válasz Csabroncka #28506 üzenetére
Egyetértek veled, még nem találtam olyan videót ami akadt volna rajta, csak ajánlani tudom!
-
Csabroncka
addikt
Azoknak akik éppen DUNE HD 102 vásárlása előtt állnak (és benne van a kiszemelt áldozatok között).
Csak ajánlani tudom ezt a (jó értelemben vett) "kis vacak" -ot!Bár bottal még nem járok (mármint amire támaszkodnom kellene), de öregnek éreztem magam ahhoz, hogy bármivel görcsöljek és folyamatos kompromisszumokra kényszerítsem magam.
Én nem csalódtam, és alapvetően azt gondolom, hogy a legtöbb felhasználó (aki arra akarja használni, ami) nem is fog benne.A wifi megfelelő kapcsolat esetén 1080p (~20Mbit)/ 6 csatorna simán megy reccenéstelenül. Ez főleg azoknak alternatíva akik nem akarnak vagy tudnak fúrni, kábelezni.
Azért a fő erénye kanócot kíván. Az már csak hab a tortán, hogy lehet rá programozni mezei erősítőtávirányítót és eldughatom a millió kábellel a BD lejátszó mögé.Összegezve egy hét után: kiváló!
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Hooper
őstag
Igen en is ezért gobdolkozom rajta, mert mar meg van egy ideje a tv, es eddig kompatibilitasi gondjaim szinte sose voltak.
Mindig valami megbízható releast szedek, indítom es megy.
Feliratok jobb testre szakhatósága mondjuk hiányzik, mert néha elég kicsi.
Filmen kívül másra nem használom.
Azért gondolkodtam a lejátszón hogy hátha kihoz valami pluszt a tvbőlJa igen: kb 2méterrol nézés megvan
-
-
nagyúr
Szerintem nem csak képminőségben nyújt többet egy külső médialejátszó, hanem kezelhetőségben, kényelemben, szolgáltatásban, opciókban, beállítási-lehetőségben stb. is. Szóval ha a képminőség-különbség nem is fog látszódni, egy külső médialejátszót akkor is érdemes venni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest