Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisgyerek85
senior tag
válasz bencek #22397 üzenetére
Bocs, hogy csak most. 1 hétig nem olvastam a topicot és most rágtam át az egészen magamat.
Keresőbe vésd be, hogy himedia 900 és találsz egy pár véleményt tőlem erről a lejátszóról.
Andriod van rajta, de parasztvakítás az egész. Erről is lehet bővebben olvasni. Akár egreat r6s -re is rákereshetsz. Ugyanaz a chipset lakozik a himedia-ba is. -
kisgyerek85
senior tag
BD50 3D iso miért nem megy át hálózaton akadás mentesen?
Sajnos az ilyen anyagokat nem tudom kimérni bitrate view-errel.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz kisgyerek85 #21290 üzenetére
Szétnéztem aprón. Nem nagyon találni most ott lejátszót számodra.
Talán ez az egy ami belefér az árba és jó is.
-
-
kisgyerek85
senior tag
válasz csoki46 #21287 üzenetére
Pl. az előbb említett Asu O play mini
Volt még egy lejátszó ami ár/érték arányban jónak számított. Csak már nem lehet kapni [link]
Igaz írtak egy páran negatív tapasztalatot is vele.
Apum ilyet használ és nincs vele semmi gondja. Külső tápos vinyóról eteti és a távirányító és működik 5m-ről.Ez annak szól aki ezt a két rossz tulajdonságát leírta valamikor ide.
[ Szerkesztve ]
-
kisgyerek85
senior tag
válasz csoki46 #21284 üzenetére
Ilyet nem nagyon fogsz találni. Sokkal egyszerűbb ha veszel egy ilyet és rca-ról küldöd ki a jelet.
Meghivott: Igen, azt akartam is írni, hogy amíg magunknak rendelünk és akarjuk akkor kockáztassuk be Kínát, de pl szülőknek én sem vennék kintről. Nem nagyon szoktak amúgy elromlani ezek a lejátszók, de mi van ha gondol egyet és fél év után beadja az unalmast. Aztán lehet mondani, hogy bocsi Kínából jött...persze lehet ott is gariztatni, de azért jóval macerásabb a procedúra.
-
kisgyerek85
senior tag
-
kisgyerek85
senior tag
válasz erdoke #21268 üzenetére
Persze mindenki abban hisz amibe akar.
Én pl allergiás vagyok (házipor, atka, macskaszőr) , de nem szedek rá gyógyszert, (gyógyszer ellenes vagyok) inkább megbarátkoztam azzal, hogy napi szintem olyan 20 zsepit átlagba teli fújok. Amikor tengernél nyaralok akkor ez heti szinten 10 db.
szerk: ja és hogy miért megy el ennyi zsepi ha sólámpát használok. Hát azért, mert olyan 2-3 hete találtam rá, hogy a sólámpa légtisztító és ekkor üzemeltem be ismét, de sokszor elfelejtem bekapcsolni, mert el van téve a monitor mögé és elfeledkezem róla.
[ Szerkesztve ]
-
kisgyerek85
senior tag
B.U.É.K ! ! !
Használjatok Sólámpát.
Felhasználási területek:
Enyhítheti az alvás- és koncentrációs zavarokat, ideális ágy mellett, gyermekszobában, irodában, tanulás közben
Semlegesíti az elektromos készülékek (számítógép, televízió stb.) közelében kialakult elektroszmogot.
Jó hatással lehet az allergiás és asztmatikus megbetegedésekre.
Segíti a relaxációs, meditációs gyakorlatok hatékonyságát.
Jótékony hatásán kívül hangulatos, meleg fényével dekoratív lakásdísz is otthonunkban.[ Szerkesztve ]
-
kisgyerek85
senior tag
1 hete nem olvastam a topicot, ezalatt összehoztatok 600 postot aminek most értem a végére. Iszok mindenki egészségére
[ Szerkesztve ]
-
kisgyerek85
senior tag
válasz densie #19792 üzenetére
Nem.
A wifije úgy működik mint a a laptopodba. Tehát kliens módba. AP-t nem tud.
Ez minden médialejátszóra igaz. Típust nem tudok mondani, hogy mi lenne jó neked. De a böngészés eléggé felejtős. Médialejátszót arra kell venni amire a neve is utal! Smart dolgok csak parasztvakítás.
-
kisgyerek85
senior tag
Khm... a 'gagyi' realtek ezt is tudja. A lenyeg, legyen egy azonos nevu felirat fajl a videoval. A tobbit pedig be lehet csatolni.
[ Szerkesztve ]
-
kisgyerek85
senior tag
válasz vieri2000 #18411 üzenetére
Wow ki ajánlotta? Nem mondom, hogy rossz, mert nekem 1 db még van itthon és a gyerkőcnek jó lesz pár év múlva. De tényleg nem mai darab... és nem is ezzel van a baj, hanem azzal, hogy hálózatról 1080p akadozik vezetéken, usb külső vinyóról meg a bd50 is nehézkes neki.
-
kisgyerek85
senior tag
Nekem gibagites van (himedia900b), én is kb ebből a megfontolásból vettem. Sokat nem használom azt a funkciót, hogy másoljak rá, mert van egy nasom is. Újkorában 10-12MB/s el nyomult hálózatban. Mostanában ez 6-7MB/s. Hogy ez miért van nem tudom, de igazából nem is érdekel jelenleg. A lényeg nekem, hogy BD iso 3D-ig átmegy neki minden akadás mentesen hálózatban, azokat a fájlokat meg a belső vinyójáról játszom le.
Még a nasom (zyxel nsa310) se tud 100MB/s-t. 40MB/s a max neki.
[ Szerkesztve ]
-
kisgyerek85
senior tag
válasz betyarr #18190 üzenetére
Hoppá lehet megvan a problémádra a válasz.
Médialejátszón és minden más eszközön amit szeretnél látni a hálózatban be kell állítani egy munkacsoportot.
Ez általában WORKGROUP szokott lenni. Médialejátszón is be kell állítani!!
Setup---> SMB Workgroup és itt beírod azt a nevet amit mindenhol beállítasz.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz Fr@nkieWilde #17769 üzenetére
Innen megtudod mivel van szerelve.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz Fr@nkieWilde #17767 üzenetére
Ha ezekből kell választani akkor egyértelmű, hogy az asus r1.
WD-n nincs ethernet csatlakozóA vadi újak meg nagyon felejtősek. Pl nem támogatnak mkv lejátszást meg ki tudja milyen chipset van ezekben.
Realtek és Sigma chipsettel szerelt lejátszókat érdemes venni. -
-
kisgyerek85
senior tag
-
kisgyerek85
senior tag
válasz debrejo #17443 üzenetére
Magyarul minden családi felvételt, filmet, zenét, fotót egy helyen szeretnék tárolni, de akár a tévéröl, a laptopról, a tábláról is el lehessen érni, felesleges másolgatás nélkül.
Neked egy NAS-ra volna szükséged. Vagy egy nas funkciót tudó médialejátszóra. Viszont a médialejátszó nem hozza a gyengébb nas-ok teljesítményét sem.
Jelenleg ár/érték arányban most ez a best buy [link]
Írni nem fogok róla, mert tele a topic vele. Csak a keresőbe üsd be a nevét "egreat r6s"Ha egy különálló NASt + médialejátszóra is van keret akkor melegen ajánlom az 1 fiókos Zyxel NSA310-et.
-
kisgyerek85
senior tag
Himedia meg mondjon le, szoftveresen nem lehet kikapcsolni a ventit. Szétszedni meg nem tudtam. Ezt pár hónapja próbáltam. Most ismét előjött, hogy valahogy szét kellene szedni, mondom odaadom apumnak neki van türelme hozzá. Hát volt, szétszedte... Mondta biztos pattintásokkal van összerakva, hát nem. Ragasztva van!! Ő megoldotta ezt is (én nem voltam ott akkor mondtam volna, hogy hagyjuk), de a végeredmény nem lett szép. Hátlap a felénél félbe eltört, a wifi csatijából kiszakította a kábelt (mindegy azt úgysem használom). De legalább hozzáfértem a venti csatijához és összeragasztottam a cuccot. Szemből nem látni semmi csúnyaságot rajta, csak a hátlapja lett gáz. Egy dolog idegesít csak, ha túl akarok adni rajra akkor nem lesz egyszerű szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
kisgyerek85
senior tag
válasz #75912448 #17205 üzenetére
Erdoke kolléga nézett egy Realtekes lejátszót plazmán és zavarta az említett 24p jelenség ott is, mást meg nem, azt se tudják miről beszélünk.
Mint írtam egyszer neked privátban én projektoron nézem és ott sem látom Bár ez lehet attól is, hogy 90%-ban sorozatozok és általában feliratosan, így lehet én ezért nem látom 40mp-ként az ugrást, mert olvasni kell.
Egyszer valaki írta, hogy az Avatar elején van egy 2 perces jelenet ahol nagyon jól lehet látni ezt a jelenséget. Hát ideje lenne már belenéznem ebbe. Amúgy az milyen, rendeltem pár hónapja egy hdmi switch-et külföldről amit úgy reklámoznak, hogy full3d-t is átviszi meg a hd hangokat is. Erre még a 24p-t sem tudja így maradt a kábeldugdosás.Dune 101-et használtam MKV, m2ts, és BD ISO lejátszásra (semmi másra), gyakorlatilag életbevágó hibát nem találtam, sőt, szinte semmit. Képminősége a méretét meghazudtolóan brutál jó, nem tudom szebben írni.
Igaz, csak 720p projektorom van, de kíváncsi lennék, erre a Dune masinára. Gáz, hogy a jelenlegi helyzetemben most ezt nem engedhetem meg magamnak.
[ Szerkesztve ]
-
kisgyerek85
senior tag
válasz #75912448 #17011 üzenetére
erre:
1. Reset gomb használata (Hard reset):
Töltsük le a megfelelő firmware-t.
Miután készen vagyunk a letöltéssel, fogjunk egy kéznél lévő pendrive-ot és formázzuk FAT vagy FAT32 fájlrendszerűre, majd simán a gyökérkönyvtárba másoljuk be az xxxxx.zip fájlból kitömörített install.img fájlt. Ha ezzel megvagyunk bekapcsolt állapotban dugjuk be a pendrive-ot az O!Play-be.
1. Áramtalanítsuk az O!Play-t (húzzuk ki a tápkábelt az O!Play hátuljából).
2. Várunk pár másodpercet majd a reset gomb (az USB és eSATA csatlakozó között található) nyomva tartása közben visszadugjuk a tápkábelt.
3. A lejátszó ekkor újraindul, majd angolul kiírja, hogy felkészül a frissítésre, ekkorra engedjük el a reset gombot. Ez egy ideig eltarthat, türelem! Aztán ha kész, utána kék hátterű képernyőn zöld folyamatsáv jelzi, hogy hol tart a frissítés, majd magától újraindul a masina és immáron az új bootcode-al üzemel a lejátszó.[ Szerkesztve ]
-
kisgyerek85
senior tag
-
kisgyerek85
senior tag
válasz deadwing #16662 üzenetére
Év elején én is azzal a szándékkal vettem egy Himedia 900B lejátszót, hogy majd kiváltom vele az akkori nasomat (dns313) annyira nem hozta a várt szintet, hogy nas-ként a médialejátszót nem használom. Ezután a dns-t lecseréltem a jelenlegi nsa310-re, mert 1-2ezer ft-ért tudtam cserélni.
Akkor is azt mondtam és most is azt mondom, hogy ha nincs összehasonlítási alapod még, akkor lehet, hogy neked megfelel a médialejátszó nas képessége.
Egy hátránya van, hogy a BD iso 3d a nem bírja átnyomni akadás mentesen, mert egyes médialejátszókba hiába van gigabites ethernet, a valós sebesség kb 10-12MB/s. Ezen meg nem mennek át egyes jelenetek, mert akkora bitrátával rendelkeznek.[ Szerkesztve ]
-
kisgyerek85
senior tag
-
kisgyerek85
senior tag
válasz lacika0926 #16404 üzenetére
Itt szerintem beárazzák neked a szakik.
-
kisgyerek85
senior tag
Lassan ott tartunk, hogy lesz Realtek meg Sigma topic
-
kisgyerek85
senior tag
-
kisgyerek85
senior tag
-
kisgyerek85
senior tag
válasz beller #15450 üzenetére
Miért nem kötöd hálózatba a médialejátszódat a (switch / router)
Így a pc megosztásaidat látnád vele és nem kellene az usb stickel rohangálni. Vagy teszel a popiba egy vinyót és a gépedről felmásolod hálózatba a megnézendő anyagokat. Persze valamivel lassabb így a másolás, de akkor elfelejthetnéd a pen drivedet.
Én anno beleuntam, hogy ingáztam állandóan a külső vinyómmal a pc meg a médialejátszóm között (kezdet kezdetén nem volt még ethernet aljzatos médialejátszóm)[ Szerkesztve ]
-
kisgyerek85
senior tag
üsd be a keresőbe a "R6S" vagy "egreat R6S" és olvass róla. Elég sok tapasztalat van már.
Az asus-ba már elég öreg chipset van. Azóta már kijött egy pár új.
35Mbit valóban nem kevés, de vannak csúcsértékek a filmben és lehet, hogy csak 1-2 jelenet fog beakadni hálózaton, de idegesíteni fog. Amúgy egyszerűen leellenőrizhető,letöltöd a bitrate viewer programot, betallózol neki egy filmet, végigscannali és meglátod, hogy milyen csúcsértékek vannak a filmben.[ Szerkesztve ]
-
kisgyerek85
senior tag
Hálózatról bizonyos bitráta fölött (35Mbit) akad. Én anno csak ezért cseréltem le, mert amúgy minden igényemet kielégítette. 3D-be a HalfSBS és társait lenyomja csak a bd iso 3d nem megy neki. De ezt a formátumot egyelőre csak a realtek 1186dd-vel szerelt lejátszók tudják.
Mostanában nagyon kelendő a kicsi egreat r6s amit már itthon is meg lehet vásárolni a speedshop-nál.[ Szerkesztve ]
-
-
kisgyerek85
senior tag
válasz Mezga Aladár #13906 üzenetére
Tudom, de ez nem tud annyit.
futeko fórumán egyszer valaki kérdezte és azt válaszolták rá, hogy a sata-t kell használni, mert usb-nek kicsi a sebessége. Mivel ugyanilyen chip van az r6s-be ezért gondolom mindegyiknél fenn áll amelyikben realtek 1186dd van.
[ Szerkesztve ]
-
kisgyerek85
senior tag
hubble sample, csúcsértéke 150mbit
-
kisgyerek85
senior tag
válasz #75912448 #13650 üzenetére
Nekem a 900B -be van venti amit elvileg ki is lehet kötni. Ez az első időkbe engem idegesített is, mert egy passzív lejátszó után zavaró volt ez a picike ventihang.
Kérdeztem a futeko-t, hogy szoftveresen nem lehet e megoldani a kikapcsolást és azt válaszolták, hogy nem, de az alaplapról le tudom húzni a csatit. Viszont akkor ugrik a garancia. Én neki is álltam, hogy lehúzzam, de egyszerűen nem tudtam szétszedni a dobozt.
Ekkor még nem volt benne vinyóm. Miután kiderült, hogy a bd is 3d csak onnan tud akadás mentesen menni már nem is érdekelt a venti kikötése és beleraktam egy elfekvőben levő 1Tb vinyómat. Erre csak a bd is 3d-k mennek. Minden más hálózatról. Ezért ha nem a vinyóról játszom le valamelyik 3d-s anyagok akkor pár perc után kikapcsol a vinyó és ébreszteni kell ha mégis valamit onnan szeretnék nézni. Egyszer majd megnézem, hogy egy film után mennyire melegedik fel a merevlemez. De szerintem az nem mostanában lesz -
kisgyerek85
senior tag
válasz Mezga Aladár #13545 üzenetére
Ha csak ez a problemad akkor vedd meg a himedia 900at. :-D Eleg sok gyari frissites kijott mar hozza.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz pinnacle #13409 üzenetére
Nekem konkrétan ilyen van. Ugyan úgy néz ki a hátulja az erősítőmnek mint neked, csak nekem orionba van. Viszont ugyanazt tudja kb a cucc mint a genius. Csak azért az valamivel jobban néz ki
Havernak olyan geniusa volt mint neked és sok különbséget nem fedeztünk fel hangzásba a kettő között. -
kisgyerek85
senior tag
válasz ezredes #13224 üzenetére
Én épp ezért rendeltem anno onnan, mert angliai cég. Így nincs vám se áfa.
Ekkor még itthon csak az Xtreamer Prodigy volt kapható amiről nagyon sok negatív vélemény volt.
Most már van több lejátszó amit itthon is meg lehet vásárolni
Fent említett Prodigy
Az említett egreat
Asus O play Pro
Evolve Infinity 3Dén ezekről tudok.
-
kisgyerek85
senior tag
-
kisgyerek85
senior tag
válasz ezredes #13215 üzenetére
Ott van a speedshop leírásában
2D to 3D konverter, Egreat EG-3D100
Az Egreat EG-3D100 segítségével hagyományos 2D média lejátszó vagy házimoziból kimenő képet alakítja át 3D képre. Az eszközt a médialejátszó és a TV közé kell csatlakoztatni, így tudja átkonvertálni a megjelenített 2D adást 3D-re. Az értékesítési csomagban kettő darab kék-piros szemüveg található.Bizonyos 3D funkciók (P3D, SBS-H, L/R 3D) csak a 3D televíziókon használhatóak ki, a hagyományos 2D TV-ken nem. Részletes ismertető a készülékhez mellékelt magyar nyelvű útmutatóban olvasható!
-
kisgyerek85
senior tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest