- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- SONY LCD és LED TV-k
- Hisense LCD és LED TV-k
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- CES 2025: nagyon csinosra sikerült az új Yoga 9i sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Sorry, tudja, semmi értelme médialejátszón. Tudom, minden pénz kérdése, írtam is.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
(pl. a Solo-nál, ahol a Cinavia nincs is beépítve) - nem is tudja a "Full BD menüt"
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Patice
Topikgazda
Értem én, csak rá akartam világítani arra a kompromisszumra, amire rákényszerülünk, ha médialejátszót akarunk használni.
HTPC esetében sem problémamentes a fullBD menüs lejátszás, "nem is értem miért".
A megoldás az, hogy vagy saját magadnak csinálsz remuxot a BD.iso-ból, akár lemezből (Make MKV a barátod ), vagy Remuxot kölcsönzöl egyből.
Ez az ára a kényelemnek:
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
blakey
titán
A már nem helyén való. Médialejátszó körükben 2012 márciusa óta nem jellemző, hogy teljes BD-menüvel jelenítik meg a lemezt, többnyire Blu-ray lejátszók képesek erre, előtte a Dune-k képesek voltak a teljes menü megjelenítésére, de azok már réginek számítanak.
Valószínűleg az utolsó mondatod lesz a helyénvaló, HTPC a megoldás. A Himedia Q5/Q10 Pro ugye Lite menüvel rendelkezik, de nem kell semmit sem tallózni, egyből indul a film, normális feliratok, hangsávok társaságában.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Jumapili
tag
A „súlyos” probléma továbbra is fennáll a legújabb szoftverrel is.
Dolby True HD és Atmos hangsávok is jól lejátszódnak.
Az Info sáv megjelenítése alatt van hangszakadozás, ami a bezárása után azonnal megszűnik.
Ha az Info sávot a legelején sikerül bekapcsolni, akkor nincs szakadozás.
Ezzel együtt lehet élni, amíg nem javítják. -
robi-k
őstag
Ne dölj be a hírnek, nem törték fel a Cinavia-t, a valóságban ez (is) egy csalás, idézet a fórumról:
Just as a test I took my copy of Elysium as a folder and put the AACS folder from my copy of After earth in to it. When it finished encoding, the copy of Elysium had the audio track for After earth. So it's not removing the Cinavia, it's just replacing the audio with an audio track inside the Database file.
LMAO you guys didn't come up with some super brilliant codec that removes Cinavia then restores the audio using super algorithims, you just found Cinavia free source audio from a handful of titles (which can be found via DVD, subscription, cable, streaming, etc., from various sources around the world), then re-encoded it at a low bitrate and encrypted it into a "database file." Your program just downloads this, unscrambles it, then re-authors the Blu-Ray with this.
-
törölt tag
Sajnos aki belenyúlt a 300-as szériába, nem volt igazán szerencsés, de ez kb elmondható a Dune 101/301 tulajokra is, akkoriban nem remekelt a Sigma az új lapkáival. Előtte, sőt mai napig használható az A-210, és most már az A-400 is, ahogy a régi Dune lejátszókkal sincs gond.
(#34767) Poplacsek
Ha optimális távolságon belül nézed, a 65VT-n még hozna az új Popcorn, ahogy egy jól konfigolt HTPC is, és akár az Oppo is. Persze kérdés, hogy lenne-e értelme biztosat bizonytalanért cserélni, és ami fontosabb, nálad mekkora ugrást jelent igazi változást. Amit én látok, nagynak látok, lehet, hogy az ingerküszöböd sem éri el.
-
StLui
veterán
Én a 110 után a megutáltam a popcorn és a lejatszo.hu-t is, soha többet. Med8er-t is lehet a forgalmazó miatt nem fogok venni, ha veszek is mp-t a pc mellé valaha.
Ezek szerint azóta sem változtak sokat.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
A-110 is tele volt problémákkal, én azóta kerülöm a márkát, de megmondom őszintén a fő Mo-i forgalmazó céget is, pedig tudom nem tehetnek róla, (bár a fórumos hozzáállásuk nem tetszett nagyon), de nem merek venni semmit azóta tőlük.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Ejelhar
senior tag
Köszi, még csak átfutottam, de ez egy nagyon pipec kis tanulmány.
Bár ahogy olvasom ők is azt állítják, amit máshol is olvastam, az öregedése szempontjából nem mindegy a hőmérséklet. Az első három évben szinte semmi különbség, de utána már megbosszulja magát a tartós 40 fok fölötti használat. -
No.01
őstag
Nyertel...
Sejtettem, h wifin nem fog menni a dolog. Mind1 nemreg vettem egy power adaptert azzal hasitani fog biztosan.
HTPC-be nem kezdek bele. Az nekem maceras. A Popi jo lett volna ha jonnenek elo ilyen random hulyesegek, de most vegleg betelt a pohar a kollegam nagy oromore (mar regota mondogatta, h szoljak, ha eladnam)Nem hiszem, h nem letezik egy olyan medialejatszo ami jol mukodik? Ez nonszensz! Lassan ott tartunk, h a TV-m jobban kezeli a dolgokat, mint egy ilyen dedikalt eszkoz.
-
bajnokpityu
félisten
A210 azért majd 2 éves tipus volt (régen piacon a 300as sorozat), amikor egyszercsak kiadtak egy firmwaret, amiben benne volt a BR menü. Kifizették, majd ajándékba adták a régi tulajoknak. Jó szar support. Egyébként tényleg eleinte hetente, aztán havonta, majd 2-3 havonta adtak ki új firmet.
Integra:igen, A400ról beszéltem.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Nálam a 325 simán SMB-n viszi a BD50-et aktív Transmission mellett (érdemes a kapcsolatok számát korlátozni a torrent kliensben, mert különben hajlamos elfogyni a vas). Igaz, ebben 1.2 GHz-es proci és 256 MB RAM van.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
TCr
veterán
Szabad.
A Toslink optikai kimene szinte alkalmatlan zenehallgatásra.Tegnap összeraktam egy ugyanilyen gépet egy barátomnak.
Az enyémből kivettem a MS Wireless Desktop 800 szett BT vevőjét, rádugtam az övére a telepítéshez, beállításhoz.
Miután visszadugtam és bekapcsoltam a gépet, Win7 teljes betöltés után pár mp-el úgy "szaggat" (valami input lag szerűség) az egér, hogy semmit nem lehet vele csinálni.
Restart sem oldotta meg ezt.Nagyon kezd tele lenni a hócipőm az ilyen kis szarságok miatt.
(Egyébként egy kis Brazos mitx konfig)Patice: Neked 301 van? Nem jobb annyival a 303, hogy megérje a különbözetet?
Pofátlan kérdés: lenne rá valahogy lehetőség, hogy a rendszeremben kipróbáljam?https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
BBéci
legenda
Jelenleg 2 db 1,5 TB-os Caviar Green csatlakozik a laptopomhoz, LC-POWER házban, mindkettőről megy a seedelés, az egyik 34 a másik 32 fokos. 47-re van beállítva a HD Sentinel riasztása, egy kezemen meg tudom számolni, hányszor szirénázott.
A régebbinek 48 fok volt az élettartama alatt mért legmagasabb hőmérséklete, a másik egyszer, rekkenő kánikulában, elérte az 53-at.
Nem lennék nyugodt, ha tartósan 50 fok közelében üzemelnének.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
No.01
őstag
Koszonom. Mondtamneki, h azert keressen ra mas felhasznaloi velemenyekre is (nem akarom egyedul elvinni a balhet ha nem lesz elegedett )
Most v.milyen uj LG TV-je van 860 vagy 960, de a feliratokkal neha gondok vannak ill nem mindent jatszik (Divix es tarsi viszont hibatlanul mennek)
Itt a tobbseg elegge elfogultan nyilatkozik a Mede8er-ekrol ezert javasoltam neki, h olvasson utanna a Popinak ill a Dune-knek.
-
dh66e
veterán
Szerintem egy dune vagy popi túl pici részt fed le a piacból így én reálisan nézve nem látom nagy értelmét a hazai terméktámogatás reg kártyával történő támogatunk-nem támogatunk elvnek.
Ezt át kéne gondolni a dunenek úgy globálisan,mert:
-sokan nem a dunehd.hu oldalt látogatják meg először és nyálazzák végig a feltételeket ha egyáltalán tájékozódnak és nemcsak megveszik egy web áruházban.
- a nemzetközi oldalon minden elérhető ami az fw támogatást illeti
- a különböző internetes fórumokon kapja az ember a legtöbb infót a készülékekről használat szempontjából és itt is pattannak ki a problémák.( ez a topic a legjobb bizonyíték utóbbi állításomra a tv102 modellel kapcsolatban.
Mindezt úgy írom ide hogy B1 tulajként teljesen elégedett vagyok a tudásával és még van reg kártyám is ami miatt állítólag nyugodtan aludhatok.
Meg kell érteni azokat akik megvették a tv102-t és eredeti nyelven szeretnének filmet nézni,de csak a csend honol a tévéjén mert ez mostanság nem egy extra feature egy középkategóriás készüléktől.Ilyenkor valakit nyugtatni hogy majd megoldják csak várni kell a beszállítóra ,nagykerre gyártóra stb elég visszatettsző. Szóval tessék lépni az ügyben Tisztelt Illetékesek mert ez most nem jó reklám tök mindegy ki hibázott.
Azt persze már tudjuk hogy a Dune. -
nagyúr
Nekem jó tapasztalataim vannak a popcorn magyar fórumával kapcsolatban, nagyjából ez az egyetlen jó, amit elmondhatok a popbox V8 kapcsán. Regisztráltam kártyával annak idején, és a rengeteg kérdésre, panaszra napi szinten válaszolt meglehetős hozzáértéssel a 2 csávó, aki ezeket intézte. Volt amiben tudtak segíteni, de a legtöbb kérdésben nem, hiszen szar volt a vas, de a jó szándék és akarat megvolt bennük.
Szerintem.
-
Ejelhar
senior tag
Ha valaki használt már életében Linuxot, akkor nem üti szíven a case sensitivitás
Dehogy nem:-) Én a yadis katalogizálása során úgy alászaladtam ennek, ahogy kell. A yadis megtalálta a sorozatokat, mert azt mondtam neki, ott vannak a "sorozatok" mappában. A Dune is ezt kapta az útvonalmezőben, ehhez képes egy "Sorozatok" könyvtárban voltak a diszkjén.
Sambán keresztül működött, a yadis látta (ugye case sensitive = no), de helyben, file rendszer szinten jött a meglepi. -
BBéci
legenda
Kiváló a képminősége, jobb az általam eddig látott összes médialejátszónál, persze kivételek a CineMaster és a CrystalVision.
(#22914) traktorgumi
Látom, elgurult a gyógyszered, de akkor is ellenkezik a Fórum szabályzatával az arcocskák sormintaként való használata![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
törölt tag
Egyetértek. Nem az árral van baj önmagában, hanem az ár/érték mutatóval. A magasabb árért nyújtott, az elvártnál szerényebb tudással, bug-halmazzal.
Ha működne az A-400 (még összejöhet egyszer ), azért az jobban megérné a közel 100k forintot. Más kérdés, hogy semmit nem tudnak amit egy HTPC hasonló áron ne tudna, amit meg igen, azt rosszabbul .
#22501) robi-k
Az már más kérdés, hogy szerintem is túl van árazva, szerintem a Hase 3D-nek kellene lennie az 55-60 eFt szinten, a 303D-nek pedig kb. 35-40 eFt-ért kellene mennie.
Így van, különösen az A400-hoz viszonyítva, annak hardveres többletét figyelembe véve.
[ Szerkesztve ]
-
access_denied
senior tag
-
cekkk
veterán
Azért ott a router is betud kavarni, vagy a lejátszó(hozzá tenném a popi nem gigabites, így a hálózat azon ága sem lehet az.). Nálam pl amikor az olcsóbb router volt, voltak hd hang kimaradások, amióta a router cserélve lett, semmi gond nincs. Szóval az is lehet gyenge.
De pl nekem a második generációs WD-m volt és azzal még hálózaton sokszor a 1080p is megakadt. De a Dunével ugyan azon a hálózaton már nem. -
Patice
Topikgazda
Ez már csak a NAS képességeitől függ. Ezért is írtam, hogy a fent jelzett értékeket STABILAN kell tudnia hozni az adott hálózati eszköznek, azaz jellemzően inkább gyorsabb értékeket produkáljon és a minimum sebesség is legyen a kívánatos fölött.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Egon
nagyúr
Most vettem 3 TB-os green vinyókat, és mindegyiken 8s volt az alapbeállítás... ment is a wdidle3 /d.
A NAS-os témhoz pár gondolat (pontosabban a raid-hez).
Lehet hogy sokan megköveznek, de otthoni felhasználásra abszolút nem látom értelmét semmilyen raid-kötetnek.
Alapvetően kétféle adat létezik: ami pótolható, és ami pótolhatatlan. Utóbbiak vonatkozásában, egy szimpla raid nem (még a hibatűrőbb verziók, pl. raid 6 sem) nyújt kielégítő védelmet. Egy villámcsapás, egy lakástűz, egy betörés (amelyben ellopják a NAS-t), és annyi... A pótolható adatokat pedig újra le lehet tölteni.
A raid a rendelkezésre állást növeli valamelyest, amely otthon a legtöbbször másodlagos.
Ennélfogva sokkal célravezetőbb megoldásnak látom a rokonnál/munkahelyen tárolt mobilrackben levő merevlemezre duplikálni a fontos adatainkat."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
BBéci
legenda
Semmit nem érdemes megnézni rajta, amíg nem kap véglegesnek tekinthető firmware-t.
(#20222) Chrys_
Full HD BD ISO-t?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Patice
Topikgazda
Köszi! Nagyon hasznos volt a cikk.
Hallottam már erről a tanulmányról, de még csak most olvastam el.A következtetéseim, amiket levontam magamnak:
- A vinyóknál a kritikus időszak a 3. hónap és a 3. év. Tehát nyugodtan terheljük a vinyót az elején akár kicsit jobban, hagy derüljön ki a hiba már az elején, még garis időszakban. Az a vinyó, ami a 3. életévét is túlélte, az úgy látszik egy kicsivel jobban sikerült darab, de ez sem zárja ki a későbbi hibázást sajnos.
- A felmérés alapján az ideális HDD hőmérséklet a 40 fok pluszminusz mondjuk 3 fok. (Ezen meglepődtem, de legalább nem a gyártók marketing értékeit veszem ez után figyelembe.)
- SMART értékekből most már tudom melyikre érdemes (még) figyelni.
(Épp ma megyek két WD RED-ért. )
-
erdoke
titán
Kíváncsiságból megnéztem a Dune HD Base-en, és a vonalak mind látszanak, viszont a jobb oldalon a 3 függőleges zöld csík (már ami PC-n és iPaden zöld) fehér színű. Tehát 3 oldalon 3 zöld vonal van a fehérek között zöld, jobbra viszont az összes fehér. Ez vajon mitől lehet?
A legjobb aláírás a héten
-
BBéci
legenda
-
robi-k
őstag
Ez a régi Sigma SDK problémája, hisz azt az SMP 8643(3)-ra optimalizálták. Épp emiatt a Dune nem is váltott a valamivel erősebb SMP8647 processzorokra. Dune-nél a régi SDK probléma a 101/301 sorozatú MP-ket érinti az SMP8670 processzor által (bár nem így).
De a jó hír az, hogy már megkapták a Dune és a Popcorn is az új SDK-t (pl. az A400-hez már kész is az új SDK-ra épülő teszt FW, épp azt teszteli Werner is), tehát csak idő kérdése hogy legyen új FW az A/C 300-hoz is. -
Ed Parker
nagyúr
Ebben egyetértünk,viszont egy htpc-t össze kell rakni,érteni kell hozzá,egy mp-t csak ki kell bontani és a kábeleket értelemszerűen bekötni.
Oszt megy es keveset fogyaszt.
Szóval mindkettőnek van előnye es hátránya is.
De biztos vagyok benne hogy lesznek itt mp fronton is megoldások. -
robi-k
őstag
Próbáld ki egy DVD-Audio lemezzel.
Bár tény, hogy ezen BD lemezképnél Underworld 4 2/3D, amiben benne van a legújabb Cinavia védelem az angol DTS-HD MA hangban, a Dune-n lejátszva nem tapasztaltan gondot (full menüs lejátszással, Lite-ban el sem indult). Tehát könnyen lehet, hogy a mostani új BD Cinavia védelemnél a korábbi DVD-Audio védelemmel ellentétbe, nem hallható direktben a "vízjel", viszont ha egy Cinavia védelemmel ellátott processzor detektálja ezt, akkor megtagadj a lejátszást.
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest