- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veres
csendes tag
Hali Tesómnak (32 bites) M2n-sli je van és minden szuperál meg minden 100 még a hangnak 1 része is megy rendesen de a mikrofon nem megy meg tetü lassu bekapcsolásnál pedig minden megvan hozzá és még az éngépemnél is gyorsabb LENNE pedig ez se rakéta (478) egy 768 memóriával de bekapcsolásnál lassabb mint ez. Ez miért van ez is annak köszönhető hogy 32-bites?
-
<cafat>
senior tag
nézd meg h véletlenül nem-e ie1394-be dugtad az USB csatkakozó valamelyikét....
az ie1394 a firewire kábelé, és ez nagyobb feszt kap, és ha erre van kötve bármelyik sima USB akkor az összes USB-t úgy kezelni mintha firewire lenne....
lehet h baromságnak hangzik, de ez tapasztalat: 1ik haverom véletlenül ie1394-re kötötte a ház USB-jét és vagy 3 pendrive-ot kisütött, és egy mp3-mat is majdnem, mire rájött..., és csak csodálkozott h a lap hátulján levő USB sem hajlandó felismerni semmit, se kezelni.... csak kisütni
azt mikor kiszedte az ie1394-ből a ház USB-it hirtelen megjavult minden, és hajlandó volt végre felismerni és kezelni a dolgokat a lap.... -
Pero
senior tag
hali,
tanácstalan vagyok, vettem egy új házat amin van 4 USB rá is dugtam az alaplapra, plusz IE1394, és azóta valamiért az alaplapi 4USB közül a felő(1-2) ből az alsó nem megy, ez mitől lehet, elszált a lap vmiért, vagy nem akar 10 USB-t kezelni, vagy mi, nincs bedugva semmi és állandóan kiiírja h ismeretlen eszköz, van amikor 2-3 órán át semmi van h fél percenként. szerintetek mi lehet a gond? -
<cafat>
senior tag
válasz
szacsee #2490 üzenetére
thx
mostmár kicsit megnyugodtam...
hh nem terjed el ez a cucmák itthon??, mert nem non láttam bárkit is aki használna ilyesmit, sőt még boltba se láttam sehol h lehetne kapni bárhol is....
mindenesetre nagyon durva.....
meg gondolom ez nem megy bele egy olyan lapba amin csak egy agp port van, csak abba ahol agp-s sli/CF van és gondolom a 2. porba jönne ez, v esetleg 1 3.-ba?
bár agp-s sli-t v CF-t se non láttam még...
és a voodoo 5 6000 az jó vga?
a maga idejében kb olyan lehetett mint most a 8800 gtx/ultra? -
Mr-Pamacs
senior tag
válasz
<cafat> #2487 üzenetére
Az első Asrock cucc az nem AGP-be megy hanem az Asrocknak van 2 lapja hozzá amin van ilyen EGYEDI bővítőkártya hely. Ezek az 939SLI és 939SLI32 típusú lapok.
Ára M.o.-on:[link]
Én még arra lennék kiváncsi hogy hogy ha 2 CPU és az összes memória foglalatba van memó akkor hogy menne? Mert ahogy látom a lapon alapból van SD és DDR, 2-2 darab. a bővítő kártyán meg DDR2.
Kár h ezt nem veszi át a többi gyártó, sokkal ésszerűbb lenne, csinálnának egy bika erős lapot amin van nyugodtan hely mivel nincs rajta CPU és a user olyan bővítőt tesz bele amit akar. Jah és mellesleg így nyugodtan lehetne lépegetni a socketek között felfelé is ugyanazzal a lappal. Bár biztos más más utasításkészletet és bussebességet használnak a különböző socketek ,így a socket lépés nem biztos h menne.
Szóljatok ha valami nem ok. Ok?
Pár kép:
[link]
[link]
A második valami videókari, de hogy milyen azt nem tom. Hol találtad a képet?
[Szerkesztve] -
<cafat>
senior tag
válasz
Mr-Pamacs #2488 üzenetére
hát én is...., de =re még teljesen magamon kívül vok, szinte már sokkhatás alatt...
gondoltam olyanra is h ez a 2 v 4 magos procik elődje is lehetne... akár
vagy a quadro-chanel memory
mert ugye ha beledobjuk egy normál lapba amibe ugye van egy proci + ramok...
akkor lesz benne még egy proci és 2x annyi ram...
és így lehet h ez egy upgrade/tuning eszköz,
de lehet h úgy működik h ha kivesszük az eredeti cpu-t és ramokat (lehet elromlanak, v egy inteles vált amdre, de nem akar új lappot...) akkor ez, azok helyett megy....
1xűen nemtom elképzelni....
[Szerkesztve] -
<cafat>
senior tag
hali
+tudná mondani nekem vki h ez micsoda????????????????[link]
odáig én is eljutottam h ez egy agp portba illeszthető proci és memória lap
de ez mire jó? és hol használják? mennyibe kerül? mért nem látni sok ilyet? (eddig 2x találtam meg a kuliba és mostmár komcsi érdekel h ez mi!!!???)
mod: találtam még vmit, erről szintén semmi elképzelésem....[link]
pls mielőbbi felvilágosítást kérek ezekről
[Szerkesztve] -
Mr-Pamacs
senior tag
Kb 20:00-ig bírta ujraindulás nélkül. Érdekes h össze vissza indul ujra. További ötletek?
[Szerkesztve] -
Mr-Pamacs
senior tag
Na most ment egy fél órát az orthos, nem volt semmi gond. Most itthagyom 1 órára a gépet.
-
Mr-Pamacs
senior tag
Eddig bírta az orthost. 56 -fokos volt a CPU everest szerint és valamiért resetelt. most kikapcsoltam az AMD live-ot, Q-fan-t, C'n'Q-t és az energiagazdálkodást. Hátha így jó lesz Ujabb orthos.
-
flegos
senior tag
válasz
szacsee #2472 üzenetére
Konkrétan szerintem nem a chipsetben van a mérö de ezt nem állíthatom biztosan, az everest az alaplapra ir 50 fokot, de ma vagy holnap kiprobálom direkt a chipstre teszek méröt.
Mellesleg ha ujamat ráteszem a chipset tetejére kb 5-6 másodpercig birom rajta tartani, mert süt mint állat -
szacsee
nagyúr
válasz
Mr-Pamacs #2470 üzenetére
Nekem is restartolgatott a cucc, Vista és Xp64 alatt. 32 bit alatt nem csinálja.
Először futtass orthost, biztos ami biztos alapon (blend cpu & ram).
A QnQ-t és az AMD Live-t kapcsold ki, a CPU feszt állítsd be manual! (ezek fontosak)
éN79 és Zoli329-nek is rstartolgatott IDLE-ben, nekik az RMClock tehetett volna.
Úgy látszik ez a fogyasztás- csökkentő eljárás még gyerekcipőben jár.
Ja memtest-et is futtathatsz és ha minden stabil, akkor én ezekre a dolgokra koncentrálnék. (XP-ben a minimális energiagazdálkodást, amit a QnQ miatt használsz állítsd át másra pl Otthonira vagy Mindig bekapcsolva-ra)
Sok sikert!
Ui nekem akkor restartolt még, ha kevés volt a fesz pl tuning alatt, de az orthos alatt előjön. -
szacsee
nagyúr
A Motherboard Temperature 50 fok, vagy a chipset (valamivel méred?).
Azért kérdem, mert az MB érzékelő nem mindig a chipsetben van.
Pl: P5K-nál épp egy vrm mellett ami fűt mint állat és ezért ha a ram fölött iterületet nem hűti valami, vagy rossz a szellőzés akkor sokat mutat.
Ha a cshipdset-é, akkor mivel méred? -
<cafat>
senior tag
válasz
Mr-Pamacs #2470 üzenetére
az az 1 óra alatt semmit se csinálsz a gépen? (rá se nézel, hozzá se nyúlsz az egérhez, se billhez....és megvárod a scr savert....?) mer nekem volt olyan még a régi karimmal h a játékokat amit nem bírt, annál újraindult a gépem, ilyen volt scr savernél is, főleg ami igénybe is vette... (g-fos 4nél 3d-s csővezeték
, x600nál + gothic3...) ezek túlmelegedtek, --> és önvédelemből reset...
de elnézve h 1óra cm dirt + az a kari....eléggé lehetetlen h a játék nem, de a scr saver + kinyírja....
-
Mr-Pamacs
senior tag
válasz
<cafat> #2465 üzenetére
Eddig egy ram volt benne, most beletettem a másikat is, játszottam 1 órát de nem indult ujra. Érdekes h amikor használom akkor semmi baja ha meg itthagyom 1 órára ujraindul.
Most visszaállítottam pár dolgot amiket az elmult napokban állítgattam de nem hiszem h azok lettek volna a hibásak (tűzfalbeállítások).
-
Mr-Pamacs
senior tag
Csak ötletek:
-a hűtőbordán van hűtő? Ha nincs tegyél rá, ha nem fér el a proci hűtőtől, akkor vegyél olyan proci hűtőt amitől elfér.
-csinálj a házban jó kis huzatot, valamint jó ha normális házad van aminek jó a szellőzése.
-nekem is megy 2db 12cmes és 3 db 92-es+ a proci+a borda hűtő+ a táphűtő+vinyókon 1-1 hűtő és így 32 C fokos az MB (most járszottam a CM Dirtel kb 1 órát, Cpu 37 C)
-ha nagyon nem megy le akkor vízhűtés, az majd lehúzza
[Szerkesztve] -
<cafat>
senior tag
nekem is elég meleg volt a chipset (60°C) ez addig volt így míg a plexi oldala volt fennt a háznak szellőzés nélkül... aztán próbáltam rábarkácsolni vmi hűtőt, de rájöttem nem érdemes...(leesik, nem fér el...), szellőzéssel: egy 12cm-es előre, egy 8cm-es hátra, így lett 50°C,
azt feltettem a gyári oldalát a háznak és a 25cm-es ventinek köszönhetően a chipset 40°C lett, és minden sokkal hidegebb (-5, -10°C) a proci pl -5°C, vga -5°C, -7°C, chipsetek -10°C
[Szerkesztve] -
flegos
senior tag
Szoval senkinek nincs tippje vagy hasonlo problémája?
Azt mondja meg nekem valaki, mi a túrót csináljak a lapom Chipsetével (M2N-SLI Deluxe)
renderelés vagy egyéb terhelés alatt 50 fok fölé is felmegy ami már eléggé aggaszt.
Tudom huteni kell...OK csak éppen fogalmam nincs hogy, mivel a 8800GTS betakarja a chipsetet igy nem tudok hütöt rakni rá. Elllenben ennél a lapnél a mosfetek és a chipset höcsövel van összekötve és a mosfeteket a GeminII elég jól hüti de a chipset mégse hul rendesen. -
<cafat>
senior tag
válasz
Mr-Pamacs #2461 üzenetére
procid van húzva? lehet azért
én megpróbáltam felhúzni a procim 2,6ghz-ről 3,0ghz-re de csak 2990-et értem el és 1xcsak újraindult a gép, aztán nem volt hajlandó betölteni a win és a végtelenségig futött a betöltőcsík, de semmi. aztán reset, majd bejön a lap introja, aztán újraindulgat a ''press del to enter setup'' megjelenése után, na ekkor para --> táp ki, majd be aztán vagy az 5. próbálkozásra sikerült behoznom a biost és visszarakni a proci hz-et auto-ra aztán már beindult....
én arra gondolok h csak kicsit van húzva a procid, és csak 1 óra után mondja fel a szolgálatot....
bocsi ha hülyeséget írok, de jobb ötletem nincs /pill -
Mr-Pamacs
senior tag
Hi
Olyan gondom lenne hogy a gép ujraindul kb 1 óránként. Van ötletetek hogy miért? Sp2 van fent, még a második memória berakása elött is csinálta.Ezek futnak: MSN, firefox,Avast,ai nap,Ati, Wamp5 server(nem lehet a gond mert az előző gépen is ment és ott nem volt gond).
Ujrainduáls után ezt az abalakot dobja ki (a rendszer súlyos hiba után állt helyre) és ezek az adatok vannak a leírásban:[link]
Gondoltam arra hogy azért indul ujra mert h nem csinálok rajta semmi de nem mert amikor elöször ujraindult akkor épp fórumot olvasgattam.
Ötlet? Találkoztatok már ilyennel? -
szacsee
nagyúr
válasz
<cafat> #2458 üzenetére
Hali!
Böngészés közben akadtam rá erre a hűtőre: Asus Artic Square
Találtam róla tesztet is:[link]
Itt sokkal több hűtővel teszteltek, de a Thermalright itt is viszi a prímet, és ez csak az Ultra, nem is az Extreme, amin 2x6 hőcső van, ha jól néztem.
Nekem ilyenem lesz az tuti, mármint Thermalright Ultra 120 Extreme. -
szacsee
nagyúr
válasz
<cafat> #2458 üzenetére
Lehet más kötülmények között tesztelték, de nem hiszem, hogy nem valós értéket közölne az AnandTech.
Most nincs kedvem lapozgatni, de itt is ugyanilyen procival teszteltek (asszem a PH D8xx-es pentiummal szokott tesztelni, az AnandTech meg QX6800-al nyomta).
Legtovább a procit a TU 120 Ex-el lehetett húzni (2.hely) az Asus meg valahol lejjebb szerepel. Olvasd végig a tesztet.
Sok sikert szerintem bármelyiket veszed jó döntés. -
<cafat>
senior tag
válasz
szacsee #2454 üzenetére
az elég érdekes h azok az eredmények amiket a linkben küldtél, igencsak eltérnek azoktóltól amiket itt a prohardveren teszteltek...
pl nézd meg a sima 120 eredményeit, a linken, és itt...
na akkor most hogy van ez???
egyébként gondolkodom még az asus silent knight-on is
[Szerkesztve] -
<cafat>
senior tag
-
szacsee
nagyúr
válasz
<cafat> #2452 üzenetére
Én ezzel próbálkoznék, és felmegy rá!!!
Dúrvább mint a NINJA.
A honlapon az install-nál AMD-s platformon ezzel a lappal mutatják be a felhelyezést.
Thermalright Ultra 120 Extreme
Íme a tudása:[link]
És nem a levegőbe beszélek:[link]
Most még nehéz beszerezni itthon, de megéri ezt venni (asszem picit drágább mint a ninja, de ez felmegy a lapra), tehát kijelenthetem:
A legdúrvább processzorhűtő, ami felmegy gond nélkül az M2N32SLI Deluxe alaplapra:
Thermalright Ultra 120 Extreme -
éN79
addikt
válasz
<cafat> #2452 üzenetére
Elkeserítelek: NEM megy fel rá a Ninja, és valóban, a lap közepén, a procifoglalat alatt lévő chiphűtő borda miatt. De ha vállalkozó kedvű vagy, és hajlandó vagy azon az ''oldalon'' egy kicsit megfaragni/''letörni'' egy-két lamellát, akkor viszont már felmenne, mert csaz az alsó egy-két lamella akad el, más helyen simán nem űtközik semmibe.
-
<cafat>
senior tag
vki nem tudja megmondani nekem h felmenne-e a scythe ninja erre a lapra: m2n32-sli deluxe?
mert állítólag nem, a hűtőcsövek miatt...., de nem lehet vmit kezdeni velük, vh megfaragni a hűtőt, v ilyesmi???
-
diegho
nagyúr
Mendax valamelyik nap gyere be a boltba vegyünk méretet a lefogatóról és marógéppel csinálunk fém keretet arra lehet majd rakni rendes hűtőt.
[Szerkesztve] -
diegho
nagyúr
nálam a hyper tx tépte le a pöcköt vasárnap este... örültem neki
mellesleg a boltban: mivel tőlem kérdezte... nagyon nem az lett mondva hogy nagyobb hűtő letöri a pöcköt hanem csak szimplán az volt hogy az enyém letörte... most keresek olyan hűtőt amihez saját keret van, mondjuk hyper tx-nek nekiestem reszelővel és így már nem fogad olyan erősen, de félek mégegyszer letöri. -
flegos
senior tag
(#2439) flegos
Erre nincs ötlete valakinek? -
szatocs
őstag
válasz
szacsee #2443 üzenetére
Minden egyes teljesítményt növelő és elősegítő cuccos kell, ami az 5600 -ban van, az fix
Nem tudom akkor most, hogy OEM legyen-e vagy dobozos. lehet, hogy doboz lesz belőle, megnézem, hogy mit tud a hűtő, aztán ha irdatlan kevés, akkor veszek egy proc hűtőt, a gyári hűtőt meg eladom valakinek, akinek nem 2,8 Ghz - en megy a proci, hanem mondjuk csak 2,0 - n.
-
szacsee
nagyúr
válasz
szatocs #2442 üzenetére
Az OEM-nél egy tálcán (műanyag) van több proci is és ebből nyomnak a kezdbe 1-et és a számlát. (ha jól vagyok informált)
Ha nívós a bót, akkor korrekten becsomagolja és úgy adja át (pl ha megmarad nekik összeszerelésből dobozos példány doboza, akkor annak a CPU-tartó-jába adják oda.
Ha viszont ilyen lapot veszel, és nem létszükséglet a 2x1Mb cache szerintem vegyél Herr-Z-től procit, amik mennek 3Ghz-n és sokkal olcsóbb. Asszem 16,5k a 4000+ és a múltkori ára a 4400+-nak 20,5-k (ezek 3Ghz-n tesztelt pédányok garanciával)
[link]
Az enyém is innen származik és alapfeszen megy 2700Mhz-n.
A fennmaradó pénzből pedig vehetsz egy hatékony és halk hűtőt! -
szatocs
őstag
válasz
<cafat> #2435 üzenetére
Alapvetően most azon gondolkodom, hogy akkor box legyen-e vagy sem. Mert ha veszek rá hűtőt, akkor nem biztos, hogy kell a box - os, viszont nem tudom, hogy egy OEM csomagolás hogyan néz ki, mennyire sérülhet benne akármi, meg miket tartalmaz. Képeket meg nem nagyon találok olyanról
-
szacsee
nagyúr
válasz
<cafat> #2433 üzenetére
800 fölé tudsz menni, ha mákod van, de feszelni kell rendesen és nem biztos, hogy megéri. Ha auto-n hagyott fesszel sem megy 800 fölé, akkor csak a specifikációra elegendő chip-ekkel szerelték a ramodat, mert nekem a nyüves kingmax auto beállítással 960-on ment, amit utána manual sehogy sem értem el, bármit is állítottam.
-
flegos
senior tag
Azt mondja meg nekem valaki, mi a túrót csináljak a lapom Chipsetével (M2N-E Deluxe)
renderelés vagy egyéb terhelés alatt 50 fok fölé is felmegy ami már eléggé aggaszt.
Tudom huteni kell...OK csak éppen fogalmam nincs hogy, mivel a 8800GTS betakarja a chipsetet igy nem tudok hütöt rakni rá.Elllenben ennél a lapnél a mosfetek és a chipset höcsövel van összekötve és a mosfeteket a GeminII elég jól hüti de a chipset mégse hul rendesen. Van valakinek valami jó ötlete?
Köszi -
szacsee
nagyúr
válasz
Zoli329 #2426 üzenetére
Hát mindig úgy kezdődik, hogy van a best buy, ami most 60k (gts 320), de a 640-es 80k, a gtx pedig 100k.
Namost nekem van egy LCD tv-m (nem nagyzolásként közlöm, hanem a 18 éves videotonunk bedöglött és hosszabb távra akartam tervezni, no meg nem volt annyira drága), ami 1366x akármennyi felbontást támogat, ha erre ráuszítom a szűrőket (a monitorhoz képest nagyobb méret miatt szerintem kell), akkor már kell a 640-es, viszont +20-ért már 768-as van és abból később fogy ki a szufla.
(később kell cserélni).
Most jönnek ki a next-gen motorokra írt gammák, es ezen a motorokon fog a szerintem a nívósabb játékok 50-60%-a futni, úgyhogy szerintem 2 évig biztosan nem kell lecserélni, esetleg a szűrőkből visszavenni.
Valszeg az lesz, hogy öcsém kap egy integrált VGA-s lapot, amivel bőven tud netezni, zenélni és filmet nézni, ha kevés lenne nekem a GTX (mármint a CPU teljesítmény), akkor öcsi megkapja a procimat és a hűtőt, én pedig 20k-ért veszek Herr-Z-től még egy 3Ghz-s procit, aminek kevesebb FSB is elég.
Ha pedig elfogyna a proci alóla, akkor a C2D áreső után veszek C2D-t és egy lapot, amikihajtja, a maradék konfigot pedig elsózom, vagy elajándékozom. (a családban elég nívós konfigok vannak, amik abban az időben azért odatették magukat).
Majd kiderül, most szerintem a GTX-en nem buknák annyit, mint a konfigon.
pl gtx ára 80 alá nem fog menni mostanában, viszont egy lapon és egy procin bukhatok simán 20k-t főleg ha igazak a hírak az árzuhanásról.
Esetleg észrevétel? -
<cafat>
senior tag
válasz
szatocs #2431 üzenetére
[link] ez a hűtős ?re
igen szinte mindenhol csak 1 év garit adnak az amd cpu-kra, de az csak a bolt által vállalt gari, és én olvastam a procim dobozában talált iratokat és a gyártó 3 év garit vállal minden termékére, szal ha gáz van mehetünk az amd-hez nyafogni...
nekem 5200+om van, de az 5600+ nem sokkal jobb -
<cafat>
senior tag
-
Zoli329
addikt
válasz
szacsee #2413 üzenetére
Minek a gtx? Gts nem elég? Szvsz most nem érdemes rá költeni hacsak nem nagy felbontás kell. Amúgy 6000+ most megéri az árát 40k-ért igen jó vétel annál már csak az 5600 jobb a 32ezer ft-jával. Kihajtani a gtx-et nem tudod c2d-vel is csak 3ghz körül vagy a felett inkább. Szóval az már úgy együtt igen sok pénz. Várhatsz esetleg az új amd cpu-ra is, addig elég pl az 5600
-
<cafat>
senior tag
az ram függő h mennyire tom állítani a mhz-et a biosban, v bios függő, mert most 800mhz-esek vannak benne, de feljebb nem tom húzni,
érdemes ramot hűtő nélkül húzni? -
szacsee
nagyúr
Na megyek, mert elkések, de nincs kedvem hozzá, mert ippen most vagyok 28 íves.
Vín kecske megnyalja a sót azért: tolom is a gammákat ezerrel!
Kösz mindenkinek! -
szacsee
nagyúr
Megyek dolgozni!
Holnap majd kivessézzük a témát ha ráértek!
Ui: A tokozás miért nem bírja a 4Ghz-t, akkor nem lene gond!
[Szerkesztve] -
szacsee
nagyúr
Zoli 329: Lenne egy kérdésem.
Nem tudok dönteni, mert venni szeretnék egy GTX-et, a közeljövőben, de lenne egy kis bibi.
A lapom a jelenlegi procival nem hajtaná ki, az tuti, de nem tudom mi lenne ésszerű.
1. Veszek egy 6000+ - os X2-t és megtépem a száját, már ha meg lehet.
2. Az öcsém alaplapjába (M2A VM HDMI) mennek a cuccok, én pedig veszek valami C2D-t
3. Várok, hátha az új procik kihajtják a GTX-et, bár ez lutri.
Szerinted? -
Mr-Pamacs
senior tag
Hi
Megjött a második memóriám. Hogy állítsam be az indőzítést hogy jól menjenek dualba? -
szacsee
nagyúr
Mit ír az everest milyen procid van?
A legegyszerűbb ha megnézed alapon hány MHZ-n megy. A windsor 200-400-600-800 a freki vége pl 2200-2400-2600, a Brisbane-nak megy 100-300-500 stb, a cashe is kevesebb a brisbane-ban.
Nem mindegy milyen van, mert a windsor-nak több fesz kell a brisbane meg alapfeszen is jól húzható, de a brisbane alapfesze sokkal kevesebb, mint a windsor-é.
Nekem everestben és a bios Hardware monitor füle alatt a valós feszt detektálja és 1,25V valós fesznél (Brisbane 1,25-1,35V az alapfesz) 2700-on megy stabilan.
Asszem a beállításnál ehhez 1,225V-ot adtam meg.
A windsor magos-nál pedig alapfesznek tekintheted az 1,35 V-ot, de a gyártó asszem így adja meg (1,35-1,45V).
Én Brisbane-l nem megyek 1,4V fölé léggel, de volt windsorom ott a max az 1,45V.
Ezek a valós feszek (bios- hw monitor fül), ennél kevesebbet kell beállítani, de azt ki kell tapasztalni pl így:
Beállítasz egy feszt save & exit utána restartol a gép, ekkor megint belépsz a bios-ba és a Hardware Monitor fülnél meglesed a valós értéket.
Sok sikert!
Azt viszont írd le milyen procid van! -
Mendax
tag
na új fejlemények vannak
gép ujraindít
bios
manual
proci fsb 236 11szeres szorzóval
proci feszültség 1,125v
memóriát 667re raktam
ujraindul a gép és meghalt sipolás és be se tudtam kapcsolni
csak bios resettel
most mondjon valaki valami oksosságot -
Pero
senior tag
ne m kell feltétlen magsabb fesz, csak manuálisan állítsd be, sztem ha a biosban 1,25 öt adsz neki akkor alapon stabil lesz, sőt még feljebb is és nekem úgy nem mennt 55 fok fölé, ami oké, h nem gyári hütővel de sokkal jobban lenne húzva, de még probáld meg 1-2 lépcőve lejebb is mert a lap 0,1 -el többet ad mint ami beállítasz szal 1,2 ig is le lehet menni és akkor még stabilnak kell lenneie alapon sztem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honda topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Ajka és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone topik
- Háború Izraelben
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Gigabyte GA-H77M-D3H (rev. 1.1) LGA 1155 alaplap
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- ASRock H81M-VG4 R2.0 LGA 1150 alaplap
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest