Új hozzászólás Aktív témák
-
Eddie141
senior tag
válasz
szacsee #3765 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Várhatóan most akkor ezen okokból veszek egy 6400+os black editiont, és nem váltok lapot, de ha jönnek a sárkányok, és elérhető áron lesznek, tuti a váltásSajnálom ezt a lapot eladni, mert jó szolgál és bitang erős
2Db 8800GT-ről lenne szó, szerintem ezekkel támogatás ügyileg probléma nem lehet, vagy mi a véleményetek? -
MrCsiT
addikt
válasz
szacsee #3698 üzenetére
Ettől a "honlapon a 1604-es beta" BIOS-tól az M2N-SLI Dx lapom olyan szép kéket dobott, hogy öröm volt nézni! Vista el sem indult csak újra és újra és újra és ....
men vissza floppyról a 1404-es, azzal rendben volt minden. (1604-est csak azért tettem fel, mert érdekelt, hogy a menüpontokkal variáltak-e valamit ?)
..más...
..tényleg: ennél az M2N-SLI Deluxe lapnál a "visszaosztani a ramokat" kifejezés hogyan valósítható meg a gyakorlatban ? Ram-nál csak az előre definiált 533-664-800-ból lehet választani sebesség szerint, ha jól emlékszem.. hogy lesz ebből pl. 4/5 -ös FSB osztóMr.CsiT
-
gabbesz
csendes tag
válasz
szacsee #3476 üzenetére
Köszönöm a választ és az ajánlatot is
. Megfontolandó konfig, gondolkoztam én is hasonlón már
. Még nem vagyok biztos benne hogy is lesz az új erőmű... Ezért is gondoltam véleményt kérek az eddig tervről, ugyhogy még mindig várok véleményeket a lappal kapcsolatban(M2N-SLI). Nem megrögzötten de inkább AMD párti vagyok.
-
pigatt
őstag
válasz
szacsee #3474 üzenetére
Ezzel nem értek egyett, mert teszteltük az én gépemet (adatlap), és egy ilyen kaliberű intel konfigot csak egy 88gt-vel, és az intel konfig Crysis alatt minden low, multiplayerben majdnem dupla annyi fps-t kapott. Valami P35 chippes Gigabyte lap volt egy E8200 Gainward 88gt meg valami 1066-os 2x1gb ram.
És High-Very High-ban is csúnyán megverte az enyémet.
És még az a lap sem volt pci-e 2.0!!!! Mit tudhat akkor egy Striker II Formulaval vagy Extreme-mel???
-
<cafat>
senior tag
válasz
szacsee #3273 üzenetére
thx
részletes config leírást találsz az adatlapomon
wint nemrég raktam újra (kb 3-2 hete, de lehet már 1 hónapja is)
felrakott progik: atitool, w mp 11, ie7, flashget, flashfxp, xp codecpack 2.1, az alaplapi hangkártya drivere, kaspersky 7.0, most raktam fel az aiboostert is, office 2003, nero 7.1, pack vista inspirat 2.1 (vista skin), everest ultimate edition 2006, orthost. kb-re ennyi
az még esetleg lehet gond, hogy párszor már kinyírták a winem az auto frissítések, és most direkt nem állítottam be, hogy ne töltsön le semmilyen win. friss.-t? -
<cafat>
senior tag
-
<cafat>
senior tag
válasz
szacsee #3224 üzenetére
nincs
már szétszedtem párszor a gépet, cseréltem tápot, ramot, és akkor is újraindult szal ezek már kizárva
időközben módosult a dolog, már bírja több mint 12óráig is, de mostmeg nem nemtok jericho-znimer egyfolytába befagy és újraindul magától....
rátettem a vga-ra 1 CM 80-as ventit ami 3600-on forgott és levitte terhelve 50 fokra a 63 ról, de akkor is újraindult
mi lehet a baja a gépemnek???
lehet h szar a lap, vagy vinyó, vagy proci?
gondoltam arra is hogy túlmelegszik a proci, de eddig semmi gond nem volt a gyári hűtőjével, most mér van?
biztosra akarok menni, mer ha pl kiadok 20k-t egy vadállat cpuhűtőre, és utánna is újraindul én idegrohamot kapok.... -
Dryman
őstag
válasz
szacsee #3158 üzenetére
10,5-ös az alapszorzó, és Brisbane mag x2 révén 2x512KB cache...
G1 stepping, amiről nem sok jót mondanak....
X2 topik hsz-ében a link már sehová sem mutat, ezért kértem hogy ismételje meg valaki, de ez tényleg egyszerűen állítható.
2100MHz alapból 10,5-ös szorzóval, visszaveszem a szorzót 10-re, és manuális overclock módban beállítom a 240-es FSB-t, ekkor valóban 2400mHz-en ketyeg a rendszer, a HT meg annyi amennyi, 1200MHz +-2MHz, ez eddig rendben is van, ez esetben a memók 804MHz-en mennek, de az orthos féle stabil működést nem tudtam még mellett elérni sem, a cpu fesz beállításánál auto-1,320-1,325-1,35V, lehet ez a kevés.... -
Dryman
őstag
válasz
szacsee #3153 üzenetére
Üdv Mester!
hát mégiscsak végigküzdöttem magam a tuningkísérleteken, és maradt a 10-es szorzóra való vissavétel, így 2GHz-en jár a proci, a ramok meg szinkronban ha szabad ilyet mondani még 800MHz-en 4-4-4-11 2T-n, és 6000 körüli a memória sebességtesztje everestben.....
többet nem tud ez az alsóközépkategóriás lap..... -
Atmo
senior tag
válasz
szacsee #3048 üzenetére
Igen megnéztem és 16x-os volt. Mindent kipróbáltam már eddig...
De a BIOS verzó nem volt kóser. Visszaraktam rá a 1201-et, és most minden kiválóan műxik, újra fullon megy minden. Érdekes. Amúgy a HDAUDBUS drivert is ismét felismerte és most már az sem gond, mert eddig a device manager hibát jelzett a drivernél, pedig hang volt. A 1503-as BIOS elég bugos ezek szerint. -
Guszti
aktív tag
válasz
szacsee #2907 üzenetére
Nah HT-t visszavettem 4*-re, adtam mindennek boven feszt, ha mar lud legyen kover, most 270*10.5-on megy 1.34v valos fesszel, mem igy most 945-on 5-5-5-18 2T idozitesekkel 2.2v-al. Egyenlore 30 perce megy az orthos, ugyhogy lesz mar valami, eddig 5 perc alatt midnig megallt.
Köszi!
-
Gabe75
csendes tag
-
Gabe75
csendes tag
válasz
szacsee #2891 üzenetére
A Cool&Quiet nincs engedélyezve, a RAM-ok 5-5-5-18-on vannak (Auto beállítás), 400Mhz-en (x2 így lesz a 800, ha jól olvastam - a proc órajelének kell 400-al oszthatóan egész számot kapni, mert csak így tudom rendesen kihasználni a ramokat, az meg ugye 2800Mhz - feltéve, hogy ezt a metodikát jól tudom), a feszültség 1.8V.
-
Gabe75
csendes tag
válasz
szacsee #2884 üzenetére
Az bizony! (Így látatlanban, a Chief honlap és kép alapján) Ha ettől meghülyült a rendszer és csak ennyi kell, hogy kihúzzam azt a dugót...
Mondjuk, ez csak ilyen óccsó Trust elosztó, valami védelemmel, nincs UPS... Attól még zavarhatja? És ha így nem ad le elég teljesítményt, már meg is van a baj...
-
Gabe75
csendes tag
válasz
szacsee #2862 üzenetére
Köszönöm, ez nagy segítség! Ha hazaérek a melóból, rá is küldöm az Orthos-t. A ramok tesztje megvolt, darabonként is és párban is hibátlannak látta (MemTest 3.83 asszem), a 4Gb-ot is felismerte, de a hibákat valahol 4539Mb-nál találta. Ezt furcsállom, mert ugye 4096Mb ram volt csak benne...
És az adatvinyó már le volt húzva!
Ha a táp a ludas, hülyét kapok. 1 hónapos, én bontottam ki a dobozból. Hopp!
Még egy érdekes gondolat: tettem az egész gép, monitor, hangszórók, stb. végére túlfeszvédős elosztót (nagyjából akkor, mióta a hiba van). Az bezavarhat? Valahol olvastam, hogy talán a Chieftec nem bír vmi négyszögjelet, vagy mit. Nem emléxem pontosan, de ilyet láttál/ látott vki már?
-
kopp
csendes tag
válasz
szacsee #2839 üzenetére
Aha létrehoztam a kötetet.Telepités indul F6-ot megnyomom,kicsit telepit ,majd bejön a lemezen lévö 2 illesztö amit irsz te is.mind2öt felrakom.meg is találja a winyót a telepitö.patriciókat is tudok létrehozni....meg minden normálisan megy.Leformázom,majd akkor irja ki a win hogy "fileokat másol...." .Azokat a fileokat nem találja amik a flopyn vannak.ESC-vel ki tudom hagyni és akkor felmásolja a cd-röl amik kellenek,de a raid fileok nincsenek ott..
Rebootol a gép,hogy folytassa a telepitést, és akkor irja ki hogy nincs merevlemez vagy valami ilyesmi.....
-
-
tibyke
tag
válasz
szacsee #2818 üzenetére
oke, oke, kosz a tippeket, szerintem dontottem:
eladom az m2n e deszkat, es helyette veszek egy asus m2n sli deluxe-ot. (ha mar ebben a topicba irogatunk
az m2n-e 3 ev garival volt 18+afa, ez pedig lenne 21500+afa.vajon mennyit erhet ez a regi lap? (2 hetes, mindene megvan: tartozekok, kabelek, doboz, hatso panel, stb, es mint mondtam: 3 ev gari).
t
-
tibyke
tag
válasz
szacsee #2810 üzenetére
3-mal ugyanaz a helyzet mint 4-gyel.
parban raktam be oket, probaltam dual es single channelben is.
most akkor meg azt megjatszom, hogy 2-esevel dual channelben minden variacot es modult kiprobalva lefuttatom az orthost par oracskat, de majdnem biztos vagyok benne, hogy 2 modullal - barhova is rakom oket - jol fog muzsikalni.ahogy latom, ket megoldas van: vagy memoriat cserelek, vagy alaplapot. igazabol egy uj alaplappal lehet, h jobban jarnek, ezt meg viszonylag jo aron el tudnam passzolni 3 ev garival es minden tartozekkal + eredeti csomagolassal.
a kerdes csak az, hogy milyet, mert az ASUS lapja nem tul bobeszedu a memoria feszultsegenek beallitasi lehetosegeirol.....
t
-
éN79
addikt
válasz
szacsee #2810 üzenetére
Sajnos az AM2-es laponknál (végül is az inteleseknél) is van olyan, hogy egy-egy slot pár "erősebb" mint a másik pár, azaz vagy egyáltalán nem megy benne a ram, vagy nem stabilan, vagy kevésbé húzhatóan. Fogalmam sincs ez mitől függ, de gyakorlatilag megfigyelhető a tendencia. A KN9 U-ban se volt nálam mindkét slotpár használható, hol egyik-hol másik "ment".
-
ascent
csendes tag
válasz
szacsee #2768 üzenetére
Köszi a válaszokat kipróbálom, a rendszerem: XP Professonal 32bit, Stability Power 550W, M2N32-SLI Deluxe Wireless Edition, AM2 5600+ Athlon, Geil Ultra 2X1GB, 250GB Segate 16MB chase SATA II, + 1 atapi és 1 sata DVD-író. Nem tuningolok egyenlőre,bár a proci freki alapból 2812Mhz, 2800 helyett, a vinyó a sata portra van dugva, a biosom:
ASUS M2N32-SLI DELUXE ACPI BIOS Revision 1201. -
ascent
csendes tag
válasz
szacsee #2764 üzenetére
A 9.35-öt is kipróbáltam, nem vált be, ajánották a bios beállítások megváltoztatását,amiben egyáltalán nem vagyok jártas,viszon ezek miatt gondolom,hogy talán az alaplap lenne a hibás, és akkor csere?Rádásul a videokártya utility sem akar működni,nekem kész káosz az egész.
-
<cafat>
senior tag
válasz
szacsee #2663 üzenetére
hú az jó lenne, annak naon tudnék örülni ha végre kiderülne...... azt naon +köszönném....
kipróbálnád majd ezeket a variációkat??:
(nemtom h hívják a slotokat, de asszem így: a két sárga A1 A2, és a két fekete B1 B2)
A1ben512 A2ben512, B1ben1g B2ben1g (elvileg így DC)
és ezeket fordítva is pls (1g-sek A-sokba, 512-esek B-sekbe)
és h biztosak legyünk benne h kijönnek 1mással kérhetnék 1 ilyen variációt is??:
A1ben512 A2ben1g, B1ben512 B2ben1g (és így meg nem DC)
és ezeket szintén fordítva is pls (A1ben1g A2ben512,...............)
thx! -
<cafat>
senior tag
válasz
szacsee #2661 üzenetére
ok, de azt a boltos dolgot nem rád értettem, hanem itthon akarom +beszélni az itteni boltossal..... (annyit gondoltam én is h majd ha veszel ilyen ramot, akkor tod h műkszik-e, v már van neked, és ki tod próbálni...)
azt tom h h kell beledobni a ramokat h menjenek dualban...., csak azokat nem értettem amiket ?eztem a (#2657)-ben...., szal pls azokra válaszolj -
<cafat>
senior tag
válasz
szacsee #2647 üzenetére
hát nemtom még mi lesz, először is meg akarom beszélni a boltossal h mielőtt +veszem had próbáljam ki, azt legfeljebb beviszem a gépem...
akkor sztem felejtős a tuningram, nem éri meg nekem 2x annyiért....., akkor maradok a pqinál, kingmaxot semmiféleképp nem vennék....., talán még kingstont igen, de ha igazán jó ramokat akarnék venni, akkor tutira crosairt vennék, de az + még drágább....
köszi a helpet
és azt h érted h u.o. pqi memót kell kifognom???
chanel kiosztás???(azok az ilyen időzítések? pl az enyim 5-5-5-16 2T, v az h meik slotba rakom....?)
slotokat úgy gondoltam h a 2x512k mennek a fekete slotokba, a 2x1gbk pedig a sárga slotokba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Vengeance RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Laptop ramok 2x4Gb DDR4 2133/2400/2666Mhz 2x16Gb 3200Mhz és 2x32GB 2666Mhz párban!
- Kingston Fury Beast 32GB DDR4 3200MHz RAM Kit (2x16GB)
- SODIMM RAM SAMSUNG 8GB DDR5 RAM 5600MHz memória (M425R1GB4BB0-CWMOD)
- ASUS X470 PRIME X470-PRO alaplap,I/O Shielddel,hibátlan állapotban!
- Crucial Ballistix 2x8GB 3200Mhz DDR4 RED memória kit,hibátlan működéssel!
- Kingston HyperX FURY 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz HX430C15FB3K2/16
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest