- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
BenJoe80
senior tag
válasz
<cafat> #3999 üzenetére
Hm... hát attól függ kik tesztelték és mondták, hogy a proci jó. Azt felejtsd el, hogy a gép elindul proci nélkül...
Amennyire így megtudom állapítani szerintem még az is előfordulhat, hogy a BIOS-ban valami szarul beállítva. BIOS-ba be tudsz lépni? Látsz egyáltalán valamit a képernyőn?
Nekem már volt olyan is, hogy megsült a videó-kártyám és ezért nem indult a gépem.
-
<cafat>
senior tag
válasz
BenJoe80 #3998 üzenetére
felpörög és nem csinál semmit ergo totál szar az egész
ha a lapban nincs proci, v ram de vga-t benne hagyom úgy elindul 1ált, és jelzi h nincs benne vmi, v el se indul proci nélkül? mert nem tudom h alaplapnak van baja v procimnak... de tesztelésen azt mondták procim elindult másik gépben, de attól még lehet rossz? -
BenJoe80
senior tag
-
<cafat>
senior tag
olyankor mivan ha a gép nem hajlandó elindulni?
egy hétig nem volt bekapcsolva, mert elutaztam és mire hazaérek emós lesz a gépem? besérül h nem foglalkoztam vele?
konkrétan az a baja h bekapcsolás után felpörög minden, de az alaplapi speaker nem ad hangot, és post screenig sem jut el a gép, de legalább szépen világít meg pörög minden...
olyan gond lehetséges h megdöglött a bios és ezen a lapon elvileg van crash free bios, ergo kiszedhető a chip, ha kicserélném megoldaná a problémát, v ezt már temethetem? -
EneMy84
tag
Sziasztok! Nekem egy renkivüli kérdésem volna miért van az hogy egy M2N-SLI delux lap nem iditya az ati hd 5830 1gb karit? jah és csak bug a proci hütö. esetleg egy bios frissités megoldaná a problámát?!
-
Sziasztok! Nagyon kéne a segítség... A minap vettem 4db 2Gigás Kingston DDR-800-as ramot, ez ugyebár 8Gigabyte amit az alaplap papiron támogat. Bele is raktam szépen, de a gép nem indul vele (ez azt jelenti hogy még a POST se megy le). 6Gigával, azaz 3 modullal, el tudok jutni a Bios-ig de onnan tovább nem nagyon, mert kifagy.
Várom az ötleteket. Köszönöm -
B!K0
csendes tag
Sziasztok!
A korábbi hsz.-emből kiderül hogy elromlott a videokártyám.
Azóta nézegetem a karikat,csak van 1 gondom,nem tudom hogy ebbe a lapba milyen videokártya illik.Olyan kellene ami támogatja a sli-t, PCI-t?
Meg nem igazán értem, ha asus lapom van, akkor csak asus jelzéssel ellátott kártyát rakhatok bele?
Mert látom hogy vannak jelzések Gigabájt, zotac, meg az xfx, ddr2 vagy 3, sávszél, ezekkel nem vagyok tisztában, sajnos...
Google-t használom, hogy kiderítsem, de nem nagyon találok,ha tud valaki ezzel kapcsolatos cikk-et, fórumot, és linkelné nekem azt nagyon megköszönném.
10-15 ezrem lenne rá.
Köszönöm
Üdv B!k0 -
lutyi19
csendes tag
helló van egy ilyen Alaplapom neve Asus M2N32-SLI Deluxe az lenne a god hogy a videokártyám NVIDIA GeForce 7300 LE (512 MB és most van a gód hogy a videokártyám nem a normál értéket Írja ki ha nem enyit Ír NVIDIA GeForce 7300 LE (256 MB) de haver gépébe normálértéket Írta ki hogy nekem meg csak nvidia gerforce 256mb nak ismeri és hogy eszt mi okozhatja több teleppités során is ugyan csak NVIDIA GeForce 7300 LE (256 MB) nak ismeri ha valaki tugya hogy mi okozhatja kérem segítsen köszönöm
-
lutyi19
csendes tag
helló segicsigeteket kérem az Alaplap neve Asus M2N32-SLI Deluxe és az a god hogy a Videokártyá NVIDIA GeForce 7300 LE 512 mb de aszt irjanekem töbtelepités útán is hogy a videjokártyám 256 mb de havergépébe beletetem aba normál értéket irtaki 512 mb hogy eszt miokoszhatja hogy nekem anyit irki 256mb amikor 512 mb
-
ravensky13
tag
Hali!
Ez a proci nem 1 oroszlán, tehát nem kell neki túl jó VGA, de talán mégis a legokosabb (szerintem) a jó öreg 4850-es Ati Radeon erre az esetre...Olcsó, tudjuk h sokat bír, lehet húzni, igaz csak Dx10.1, de nem 1 ismerősöm mái napig ezzel tol majdnem minden gémet közel full grafikán (ami nem dx11) és nem panaszkodnak, rá!
Ezt tudom ajánlani, viszont ha esetleg procit is szeretnél cserélni a közeljövőben akkor érdemes lenne elgondolkodni esetleg egy 57xx-es radeonon ami már mondjuk dx11 -
B!K0
csendes tag
AMD Athlon 64 a proci
-
B!K0
csendes tag
Sziasztok!
Egy ilyen lappal rendelkezem és pont ma szállt el a 7600gt-m.
Tudnátok valami jó karit ajánlani?
Ha jól emlékszem a proci az AMD 3600+-os talán.(1 mag)
1 gb ram van benne.
Köszi üdv -
szatocs
őstag
Bocs, hogy ennyit postolok, már megvan, hogy hol írja az everest az aktuális értéket. Lentebb vette a szorzót is, most jó lesz.
-
szatocs
őstag
Na, most a noti vinyót beraktam, és telepítettem rá egy xp-t. Itt nem változik az órajel, ugyanúgy 2.8GHz-en megy, de 1.3V-ról levette 1.15-re. Ha jól rémlik ugyanezt csinálta Win7-nél is. A Q'n'C nem módosítja az órajeleket is? Pl szorzót lentebb venné, vagy ilyesmi.
-
szatocs
őstag
XP-re találtam, de Win7 32bit-re nem.
-
szatocs
őstag
válasz
ravensky13 #3982 üzenetére
Na, végül csak hanyagolom ezt a kérdést, majd ha kell, inkább mindent cserélek, hogy tutira ne legyen gond, meg most még pénzem sem úgy van, hogy egyáltalán egy procit kiszorítsak magamból.
Most ami viszont zavar, hogy nem tudom, hogy kell bekapcsolni a Cool 'n Quiet funkciót. Biosban engedélyeztem, de csak nem akar átkapcsolni sosem.
-
ravensky13
tag
válasz
szatocs #3981 üzenetére
Cső szatocs!
A topik élés rá szoktam nézni ekkor-akkor. Én is ezt a bizonyos utolsó esélyt fontolgatom. Szóval nézz el az Asus honlapjára és az itt található CPU support lista remélem a segítségedre lesz. Az 5002-es BIOS update igazi csemege
igaz sajnos az 955BE nem megy bele
de pl 945 igen
szóval innen még tudsz választani 1 zsír kis procit amivel még eldöcög a lap 1 darabig
Ez hivatalos, bennük bízhatsz
várjuk a screenshotokat
Sok sikert, remélem segítettem! -
szatocs
őstag
Na, már én is kilyukadtam itt.
Akkor most belemegy az AM3 Phenom 2 955 BE pl az M2N32SLI Deluxe-ba? Foglalat megfelel? És működik is? Asus oldalán olvasgattam, aztán valami fórumba jutottam, ott írták, hogy megy, de nekik nem hiszek.
Aztán gugliba benyomtam, és adta ezt a topikot, látom itt is volt már kérdés, de úgy látom annak idején ez meddő próbálkozás volt. Akkor BIOS probléma volt, vagy egyszerűen a foglalat nem volt megfelelő?Remélem olvassa még valaki ezt a topikot, ilyen régi ámde annak idején drága alaplappal.
Lassan gondolkozom az eladásán, de még lehet adok neki egy utolsó esélyt.
A másik fórumokon még, amin találtam, ott 2009 végi bejegyzés, és 940-es, meg 720-as procikat írnak pl, amik mennek.
-
ravensky13
tag
Figyelem! M2N32-SLI Deluxe deszkához ÚJ BIOS érkezett mass AM3-as CPU támogatással
érdemes elgondolkodni egy utolsó utáni utolsó CPU update-en, akinek olyan régi prockója van mint pl nekem (X2 4600+)
-
mojorisin
csendes tag
Hello!
Nekem is ilyen lapom van, de én anno amikor vettem (kb 2 éve?) egy Athlon 64 X2 5200+ procit raktam bele ami 2.6 Ghz-en megy de kis tuningal 3Ghz-en üzemel már jó ideje...
Szerintem ebbe a lapba már nem érdemes semmi újat venni...esetleg ha kapsz használtan egy Athlon 64 X2 6400+ procit azt belerakhatod, asszem 3.2 Ghz-en megy.
Én már nem költök rá, lejárt az ideje, valszeg' jövő hónapban váltok egy AM3-as cuccra, ha majd az anyagiak összejönnek... -
Jani20
csendes tag
Sziasztok.
ASUS M2N-SLI Deluxe alaplapomba szeretném lecserélni a procit.
Jelenleg egy Athlon 64 3500+ @2.2 GHz dolgozik benne.
Mivel anyagi keretem csak proci cserét enged meg ezért kérném a tanácsotokat, milyen procit érdemes még egyáltalán belevenni. BIOS rev. 1701. Anyagi keretre pedig egy 20e Ft-ot szánnék.Előre is köszönöm a választ.
-
KukkSteve
senior tag
Na majd hétvégén megpróbálom magam beleásni, ha van valami eredmény akkor majd írok
-
Stenli89
csendes tag
-
KukkSteve
senior tag
Jah egy kérdés...a wifihez nem tudtok valami épkézláb szoftvert ajánlani? Vagy valami illesztőt, mert a win7 rosszul kezeli alapból...köszi a segítséget
-
KukkSteve
senior tag
Nekem is voltak hasonló gondjaim, bár én nem szedtem a gyártó honlapjáról le semmit, a vista teljesen onnálóam feltette a cuccokat
és minden jó volt...egy darabig.
Egyszer mikor jöttem haza akkor valahogyan már tompán szólt a hang filmek közben meg stb...de valahol a lejátszóban beállítottam a csatornát, nézegettem és valamelyik jó lett...azt tudom hogy nem az volt jó aminek kellett volna hanem egy másik. xD nem értem, vannak érdekes dolgok. -
MolnarTK
csendes tag
HY!
Mivel a media lejátszód nem dobja ki 5.1-re a filmet meg a zenét ezért szól csak sztereoban. 2 egyszerü megoldás. Egyik a lejátszó eszközöknél a tulajdonságoknál be állítod a csatorna kitöltést. Másik pedig olyan media lejátszót használj ami kikeveri 5.1-re a sztereó hangot pl JetAudio.
-
Nanday
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is hang problémám lenne, amire tényleg nem tudom hogy mi lehet a megoldás!
A lényeg:
Eddig xp-t használtam, tökéletesen működött a hang, semmi probléma!
Viszont mostanában feltettem egy 64bit-es Vista-t! Felmentem az asus honlapjára és onnan szépen letöltöttem az összes drivert a rendszerhez. Felpakolom őket szép sorban, mikor végeztem beállítottam a vezérlőpultban a hangrendszert 5.1-re, le is teszteltem, az összes hangszóró tökéletesen működik.Most jön a bibi!
Ha elindítok egy mp3 fájlt vagy akár egy filmet, a mélynyomó meg se szólal, a kis hangszórók közül is csak a bal és a jobb oldali szol!
De ezzel még nincs vége!
Ha elindítok egy játékok és ki lehet választani a hangzásmódot 5.1re akkor viszont a játékban tökéletesen mükszik. Ellenpélda: felraktam az AvP-t és ott nem lehet kiválasztani, ezért nem is szól a mélynyomó!
Ötlet??
Ja, Asus M2N-SLI Deluxe az alaplap!
-
MolnarTK
csendes tag
HY!
Egy Asus M2N-SLI Delux alap lapom van. msot került bele egy Phenom x4 9650-es proci. Probálgatom tuningolni a procit. Addig el jutottam hogy 240 FSB melett 2,3-ról 2,76-ra fel vittem a proci óra jelét. 240- főlött viszont már nem induzl a gép. Lejebb kartam venni a proci szorszóját, de hibába álítom át 11,5-ról 5-re, 8-ra, vagy 10-re egy szerüen nem reagál rá semmit, akkor is11,5-szórzóval használa. Valakinek valami ötlete hogy lehetne rá eröltetmni hogy tényleg azt aszórzót használja amit be állítok ?
-
szatocs
őstag
Sziasztok!
Win7-et (32bit) akarok használni, de nem igazán találok megfelelő hang drivert a laphoz. Létezik? Ki mit használ?
M2N32 SLI Deluxe
Hang: ADI 1988B 8-channel High Definition Audio CODEC
-
sityuka80
tag
Sziasztok.
M2N-E SLI-m van.
Használ valaki win7-64bitest ezzel a lappal?
Illetve hang jó nálatok?
Nálam pattog serceg.üdv.
-
OutsideR
aktív tag
Persze a Cool&Quiet levette a sebességet és most látom a képen.
-
OutsideR
aktív tag
-
OutsideR
aktív tag
sziasztok!
Most raktam egy Athlon II X2 250-est egy M2N32SLI Deluxe-be, 2209-es BIOS-al . Simán megy.
Beállítottam a CPU Frekinek 220-at, eddig stabilan viszi a 3300MHz-et -
zedeRIP
tag
HERR Z ne irj hüleséget nem megy bele az AM3 ha kicsit visszalapoztok láthatjátok minden procit kiprobáltam benene majdnem.Amugy meg a Bios felismerte a procit és kiirta Phenom II 955 Black edition..És nem is fog belemenni sohasem az AM3 ne is várjátok én már vagy 1 éve levelezem az Asus-al és csak az AM2+ procikhoz lesz CPU support és max a 940 Black edition..De hogy mikor adják ki ök sem tudják..De az idén mindeképp..Tehát senki ne döljön be semminek és ne vegyen olyat amit késöbb megbánhat..Én a 940 Black Editionra garanciát adok hogy belemegy mert nekem is müködött gond nélkül.csak picit feljebb kell lapozni a képekhez.....a 940 BC belemegy de a 955 ami AM3 az is belemegy de nem lehet szabályozni 800MHZ/core és nem lehet semmit csinálni..azért adtam el én is a lapot.Tehát AM3 NEM HASZNÁLHATÓ JELENLEG AZ M2N32 SLI DELUX ALAPLABA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AM2+ igen 920 940 710 720 ezek tesztelve voltok és kép is van itt fent rol hogy mentek bele...De ha valaki beletudott tenni pl 955-öt az képet is tegyen ide fel rola...
-
Lancelot24
csendes tag
Sziasztok!
A Biosba bekapcsoltam az AMD Live funkciót. A Windows 7 indítása után egy új hardver jelent meg, de nem találja az illesztőprogramot. Ötlet, javaslat, hogy honnét tudnék letölteni hozzá drivert? Az ASUS honlapját is néztem, de semmi hasonlót nem láttam. Valami ACPI eszköz lehet.
Előre is köszönöm!
Lancelot
-
joelfan
csendes tag
válasz
Unbaised-Ben #3947 üzenetére
Szia!
A 2. Proci amit irtál az felejtős sztem.Mert ugye nincs a support listán.Nekem is egy Phenom 9600 van benne.Szépen megyeget.
De ha vki másh tudja kérem szoljon -
Unbaised-Ben
senior tag
Sziasztok!
ASUS M2N-SLI Deluxe alaplapomon szeretnék procit cserélni, a jelenlegi proci egy AMD AM2 x2 5200+
A kiszemelt változatok 4 magosak, de nagyon kevés AM2-es 4 magos processzor van, a kiszemeltjeim a következők:
AMD Phenom x4 Quad-Core 9650 vagy AMD Phenom II X4 920 dobozos Socket AM2 .
Még nem tudom mit és hogyan szeretnék, ezért ha valaki megdobna pár ötlettel vagy tanáccsal nagyon megköszönném! -
satuone
csendes tag
Helló!
Na Asus M2n32 sli delux 7750be. Bioszba Cache RAM(L2) 512K x3
nomár most itt mért x3rom van ott. -
csacsu
tag
segitsetek.win7 64 bit-hez milyen drivereket kell használni.asus.hu nincs csak vista64 hez..köszi
-
ravensky13
tag
Nah látom tuningról van szó, gondoltam beírok hogy éljen ez a topik.
Eddig gyönyörű 1,4V mellett futott a deszkában 1-2hónapja 2,7GHz-en egy 4600+-os gyönyörűség, namost semmi gond nem volt vele mindaddig amí fel nem tettem a Dragon Age Originst, indításkor a karakter kreációig jutottam el, 4x 1más után, de mindig kékhalált dobottgondoltam adok rá bios-ban még 0,125V-t, de sajnos ez sem segített rajta, úgyhogy sajnos vissza kellett térnem alapfeszre, meg 2,4GHz-re
Sajnon ennek a procinak új állja helyét hamarosan
Éljen a topik
!!!
-
csacsu
tag
tele van a tököm az egész géppel.
nem tudok akkora eredményt elérni teszteken mint amiket kiirnak..
pedig nem rossz gép.
kidobom a szemetesbe.
felraktam a bioshokkot...nagyon jo játék...erre akad 1680*1050-ben...
érti ezt valaki??
mondjuk sejtem hogy driver hiba lessz3dmark 2006.ban 1280*1024ben csak 9288 pontot adott.ezzel a konfiggel amim most van.
7750BE/3.2/, 3giga 800-as kingston a vga meg700/1000 -
zedeRIP
tag
válasz
ravensky13 #3933 üzenetére
hát nem tudod megéri-e a 3 magos...940 se drága 34k körül van mig a 720 meg 26k.szoval nem sok különbség..és azért a 4.mag az a legrosszabb esetbe is +3000MHZ..
De hajrá -
ravensky13
tag
válasz
zedeRIP #3924 üzenetére
Köszi Zede még1x
akkor asszem mégis x3 720BE fogja váltani az x2 4600-at...jóval olcsóbb mint 940-es, és bőven elég
már érzem az oveclock szagát
legalább 3,5-ön fog pörögni, jaés a 4.mag nem fontos, illetve igen, de még egyenlőre nem, most csak a MHz számít
de kösz hogy figyelmeztetsz. Ha ez meglesz, lassan új vid.karit is nézni kéne a régi 8800GTS(g80-as régi
) helyére
Many Respect Zedének!!! -
artiny
őstag
válasz
zedeRIP #3928 üzenetére
a bekapcsolasra gondolsz h mien gombal kell nekem?
mert probaltam ugy h csavarhuzot erintek arra a ket kis szalra amire csatlakozik a bekapcs gomb az alaplapon.....na es ha ehhez hozza erintek egy vezetot akkor bekapcsol a gep csak ilyenkor is azt csinalta ...szoval leallt.,nekem nem jott fel a asus feliratse.. -
zedeRIP
tag
1 kérdés a csatlakozok a müanyag közvetitövel vannak csatlakoztatva?amit az alaplahoz adtak..(bekapcsgomb,resetstb...) mert nálam is azt csinálta bejött az ASUS felirat és kész ott megállt..én is azt hittem bios gond a a gépet rázogattam és az néha segitett igy került rá a hiba lehetösége..szoval probáld meg...ha van rajta szedd le és közvetlen kapcsolatatot hozz létre...ha meg nincs köztes akkor passz..probáld feltenni az ujjab biost
-
artiny
őstag
válasz
zedeRIP #3926 üzenetére
ugy kezdte h amikor kicsit el lett mozditva a gep akkor azt csinalta h amikor bekapcsoltam felporogtek a ventik a procin es a vga an aztan egy harom masodperc mulva le allt a gep de a monitor ilyenkor fekete kepet adott.Aztan amikor megmozgattam a modulokat rajta akkor neha bekapcsolt aztan a vegen amikor mar bekapcsolt nem bootolt egyre a gep hanem egy 10szerre kapcsolt fel a kepernyo. Volt vga csere,tapcsere,ramok cserelgetese...szoval tuti a lap csinalja ezt. Neha bios reset utan bekapcsolt a lap es ilyenkor par hetig megy. Ezutan elkezdi ezt ujbol ///meg csinalta azt is h ejjel 0:50 magatol felkapcsolt,de a biosba nem tudtam kikapcsolni es bios reset sem segittet ezzen ////. Amikor windows feljon es dolgozok a gepen akkor nincs gond vele csak a beindulas nehezkes.
-
artiny
őstag
Val.szeg a biosszal lessz gondom...de hol talalhato a lapon a biosz?
valameik huto kocka allatt?valki belinkelhetne egy kepet h hol van a chipje es a biosa ennek a lapnak..koszi
-
zedeRIP
tag
válasz
ravensky13 #3923 üzenetére
természetesen..Arrol nem csináltam képet sry..de ment benne rendesen...
-
zedeRIP
tag
válasz
ravensky13 #3919 üzenetére
720 is volt benne nekem...de mint tudjuk a 4.magot ne is probáld bekacsolni..mert az csak 790-s csipp alatt mükszik..és sajna az lesz hogy eladom a laom helyette megveszem e-lapocsak utodját
[AZ UTOD ]
igaz picit borsos ára van..de olvastam külföldi forumokat..és ezzel a lappal hasonlitják össze..Anno ugye az a lap is az usten volt..most ez a lap az az AMD-k között..de érdekes modon nem sok helyen kapni..pedig 50 pontbol 40 et kapott összesen..szoval igen az elöttem szolonak igazat adva már nem is gyártják a 940-et..és ezzel drágább lesz...érdemes elöre gondolni..mert tudjuk az AMD mien gondol eggyet és jon majd a AM4.Visszatére a hasonloság a lapba fasza chipp-sett hütés..amit sztem nagyn eltaláltak..javitottak a sata2 elhelyzéseken...3 SLI x16
a mamoria végra ahelyére kerül és nem felülre ahol belepi a por...980a chipp sett a többi a régi benne ugyan az a tuningolási rendszer 1300MHZ DDR2 lol
és láttam teszten benne 1 955 öt öt futni 4200MHZ-n
..Szoval ez a lapocsak az utod..sztem..bár lehet más másként gondolja..de ugyis csak mi lassuk ezt
mások ddr+ ra esküsznek..AMi igaz is..de hát aki AMD-s az csoro mint én
-
Pero
senior tag
válasz
ravensky13 #3919 üzenetére
a 940 mivel, kimenő proc ezért nem hiszem h olcsóbb lesz, sőt max drágább.sajnos innentől csak AMK3as procik jönnek majd.
-
ravensky13
tag
válasz
zedeRIP #3917 üzenetére
Köszi Zede!!!
Végre valaki válaszolt!!! Hát bakker x4 955 az necc :S Kár, azé remélem hogy tudsz vele vmit kezdeni vagy el tod majd adni, és veszel majd 940 BE-t..... Hónapok óta szopat bennünket az Asus meg az AMD ezzel a hülyeséggel, mert nem képesek beleírni 3 sor mikrokódot abba a rohadt bios-ba. Szóval 940 megy a mostani 2205-ös biosszal. Király, jó tudni, ha nem lesz más akkor ő lesz a nyerő...Azért 1 kérdés, mert igazából nekem x3 720 BE is elég lenne...erről nem tud valaki valamit? Esetleg mikor fog a x4 940 ára zuhanni ?erről tudna vki mesélni??
Köszi még1x az infót!!!! /respekt zedeRIP-nek!!
Lantos: Ez a Ríl
nm, szivesen, jól zakatol a win7
-
válasz
ravensky13 #3915 üzenetére
Felismerte a rohadék!
Szedett le hozzá frissítést! Köszi!
-
zedeRIP
tag
válasz
zedeRIP #3916 üzenetére
viszon a 940BE gond nélkül elfér benne de csak a 2205-ös updttéval..ha netán 2209 ed vann vissza lehet updatélni..gond nélkül
Phenom II 940BE
én ráb.tam mert megvettem a 955-öst gondolva a lapon még ez is am2+ nak van betéve és eladva a 940BE-t..nesze vazze..nesze neked AMD..f..szé nem tud ez az AMD normálisan csinálni is bármit.. -
zedeRIP
tag
válasz
ravensky13 #3915 üzenetére
na uraim én beleraktam a Phenom II 955 procit a Asus m2n32 sli delux-e lapocskába..és nem mükszik sajna..azaz mükszik de nem ugy ahogy kéne..alap 800/core hmz-t ir ki..
és az istenért nem lehet ellene tenni semmit..A 940 2205 el mükszik tökéletesen
az én 955-öm
Phenom II 940-et láttam müködni ilyen lepba a 2205-ös biosszal..És ha valaki megjegyezné hogy tegyek fel uj biost az kinyirom2209 is volt fent azzal se ment ez a proci...Nesze neked am2+ támogatás mivel ugye az AMD szerint ez még am2+ os proci csak ami ez után jött ki mint pl a 965 az AM3 és az egyébb most piacra dobott procik...Irtam az ASUS nak miért ez a lassuság..már a 8. levelemre válaszolva azt irták potolni fogják csak sok a mmunájuk..de arra nem kaptam válasz hogy mikorra és meik procik fognak kerülni..szoval kaptam is válsz meg nem is..Tehát hajrá..
-
ravensky13
tag
Csá lanos!
Az egyik driver az ha jól emléxem egy gyorsbillenyű driver, a másik meg nem tudom mi, de szerintem ha rendesen megy minden akkor nem kellene hogy gondot okozzon, hagyd úgy a francba és had szóljon, vagy próbáld meg a Win Update-t, nekem is ott ismert fel ezt azt...MÁS:
Naggyon szépen megkérem a kedves jelenlévő M2N32 SLI deluxe tulajdonosokat, akik AM3-at raktak a deszkába, erősítsék meg ezt! Tényleg vehetek egy x3 720 BE-t a deszkába. BIOS verzió? 2101 már NINCS, de sokan ezzel indították be, ha jól értelmeztem kb 1000 fórum oldal végignyálazása után, a 2205-ös bios-nak 2 változata volt, amiből a régebbit már levették, 2209/2208/2207 béta, de új! Ezek valók valamire? És ugye CSAK 1 FÉLE típusú x3 720 BE van? Nincs külön am2+ meg am3(tudom ez alapból hülyeségnek hangzik, de a sok hülye külföldi fórumokon mindent írnak). Tegyünk pontot ennek az ügynek a végére!
x3 720 BE és x4 940 működik a deszkában?ha igen meik biosszal(dátumot mellékeljetek pls) Előre is köszönöm! -
Sziasztok! Help me!
Felraktam a Windows 7-et, minden driver fent van de mégis van két ismeretlen eszköz...
PnP eszköz Asus ATK-110 ACPI Utility
PnP eszköz Intel Quick Resume Technology
Segítsetek lécci!
-
Daneeka14
csendes tag
hello! megvettem mindent a lapba.. össze is kötöttem, és mikor bekapcsoltam.. egyszerűen nem volt kép... a képernyőt ki-be kapcsolgatta... mi lehet a baja???
-
artiny
őstag
helotok
Van egy asus m2n32 sli deluxe alaplapom ami mostanabban nagyon sokat csinalja azt ha elinditom a gepet,akkor a procin a venti felporog majd egy 3-5masodperc alatt lekapcsol a gep.Nem jelezz semmit a monitor mivel nincs ideje h feljojjon.Az alaplap nem ad semmien sipolast.Mar probaltam h mindent leszedek fokozatossan.Lekotom a meghajtot,hdd-t ,ramokat,es vegul mar csak a proci maradt a lapon,de ugyan azt csinalta ezert gondolom az alaplappal lessz a gond.A tapom egy CHIEFTEC 360W-os,de probaltam mas tappal is es ugyan azt csinalja. Ugy szokott reggen elindulni ha megnyomkodtam a ramokat a kabeleket a helyukre es meg az alaplapon a hutoket stb.es valahogy beindult ilyenkor.Mostanabban mar ez sem segit. Ugy beindult a gep ha kivettem az alaplapot es a hatuljat hajszaritoval melegitettem igy ha visszaraktam a hazba beindult /ezt egy ismerosomtol hallotam h van valmi hidegkotes-h felmelegitik a lapokat h megtudjak hol a hiba - de nekem nincs olyan gepem ami ezt csinalja ezert megprobaltam igy/ ,de ma akartam ventiket betenni a gepbe es ahogy kihuztam egy kicsit a gepet h jobban hozzaferjek amikor beletettem a ventit ujbol leallt.Megint kivettem az alaplapot felmelegitettem hajszaritol es masodszor megint beindult mert eloszor mikor visszaraktam a dolgokat /hdd,vga---/megint leallt,de masodszorra sikerult beindulnia.Most megy a gep .de a beindulasnal nem mindig bootol be...hanem csak feljon a proceszor neve...aztan a hdd es a meghajtot nem bootolja be.ilyenkor restartalok es 2-3szorra bebootol.Akkor szokja ezt csinalni a gep ha elmozditom pl.amikor hdd-t csereltem.,es amikor vga-t csereltem.
Mi az oka h ezeket csinalja az alaplap?
volt mar h kivetem az elemet az alaplapbol es vissza tettem de valtozatlan......lehet lemerult?leszokott az a laposelem merulni egyaltalan a gepbe?es azt hogy veszem eszre ???valami gond lehet a bootolassal?azert mi felel a gepben a bios?lehet azert nem kapcsol fel a gepem mert nem tud bebootolni? lehet megtort az alaplap?de nem latok rajta semmi repedesta konfigom AMD athlon 4200+ 2,21GHZ,3*1GB DDR2,9500GT 1GB,WESTERN DIGITAL 160GB sata,
-
Daneeka14
csendes tag
Helló mindenkinek! Honnan szedhetek le a laphoz telepítő cd-t? mert azt mondták h az eredeti már nem jó és a netről kell leszedni vmit.. és nem tudom h mit hogyan merre!! SEGÍTSETEK!!
-
Kukk3r
csendes tag
Sziasztok !
Nekem is olyan problémám van mint krizso-nak csak nekem 4x1gb ddr2 800as kingmax rammjaim vannak.
Olyat csinál h a rammok nem 400MHz-n futnak hanem 368,4-en és olyan h dual chanel felejtős mert kékhalált kapok ha sokáig áll a gép és elindítok egy alkalmazást pölö:windows media player.
Vagy be se kapcsol a gép amig ki nem veszek egy rammot.
1Gb-al semmi gond nincs csak nem megy 400-on.(4x1 vagy 2x1 Gigával se megy 400on)
Elvileg 400on kéne mennie nem?[link]
Feltöltöttem egy képet hátha segít : )
Esetleg nekem is tudnátok írni egy memória beállítást vagy más megoldást?*Most frissítettem a Biost a legújabb van fent (1701)*
-
KKK-007
tag
7750 BE-t ne tegyetek bele
-
Daneeka14
csendes tag
Sziasztok! M?Ost vettem egy ilyen asus lapot! és szeretném kérdezni, hogy az AMD Athlon II x2 240-es procit elviszi e az lap... mert ugyam rá van írva hogy x2-t támogatja deghát tanácstalan vagyok!
Valaki segítsen! köszönöm!
-
krizso
tag
válasz
ravensky13 #3905 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ, így már sokkal világosabb a dolog. Közben jobban utánajártam és 667-es a memória, a bios alapból 5-5-5-15 re teszi, de a memóriákon tuti 5-5-5-12 van a matricán. kipróbálom melyiken stabil.
Mégegyszer köszi a segítséget.
-
KKK-007
tag
7750 BE procit használ e valaki M2N32 SLI Deluxban? Tapasztalatok?
-
ravensky13
tag
Csá krizsó!
Először is 1000bocsi, mert nem vettem észre hogy nem m2n32 sli, hanem m2n sli...Még jó hogy nem engedte frissíteni a másik lap biosát.
Memtest86+ az a progi aminek hinni lehet, ez az első 200kB-on kívül az össz RAM-os átnézi, míg a Win-ből induló progi csak azt tudja átnézni, ami nincs elfoglalva! Az időzítés ezek szerint nálad tuningolva van! 4-4-4-12 a gyári megadott 5-5-5-15 helyett, vagy 5-5-5-12?? utóbbi nekem kicsit furcsának tűnik, de mondjuk legyen az, mindenféleképpen vissza kéne venni 5-5-5-15-re, valamint 2T-t is álltsd be! Ezt a BIOS-ban asszam Advanced DDRAM Configuration alatt tudod beállítani. Nekem az m2n32 sli-nél leglább is így van, és ott 1 csomó dolog amit be tudok állítani, segíség képpen a memókon lévő 4 szám ami általában x-y-z-(x+y+z) ezek a CAS-tRCD-tRP-tRAS(és az utóbbi időben már x=y=z), és ilyen néven fogod megtalálni a BIOS-ban is valamint a command rate-t állítsd 2T-re! Emellett nem szabad hogy tuningolva legyen a procid, mert ezt ugye a FSB növelésével tesszük, és ha húzod az FSB-t akkor közvetett módon húzod a RAM-ot is, és minden bizonnyal ezért instabil! Tehát állítsd az FSB-t 200MHz-re és proci szorzóját(multiplier) a max-ra ami ha jól jártam utána 13 a te esetedben mert az 5000+ az 2,6G-t bir, és 200x13=2600. A RAM frekije a CPU valahanyad része, hogy hanyad része legyen, azt úgy tudod állítani, hogy játszol a memó beállításaival, gyakorlatilag variálsz 533/667/800 között a BIOS-ban és ezzel tudod beálítani, DE! ha változtatod a proci szorzót, akkor változik ez az osztó is minden szorzónál, szóval 12x prociszorzónál a DDR2-800 alatt MemFreq=CPUFreq/6, viszont 15x prociszorzó mellett ez MemFreq=CPUFreq/8, és nem mindegyik kombináció ideális, 200x15=3000, 3000/8=375 ami nem 400és 400 lenne az ideális, tehát ezt a configot alapból húzni kell 1 kicsit hogy a ram alapjáraton menjen!
Tehát Vélhetően ezeket a dolgokat kell beállítanod és elméletileg mennie kellene rendesen a gépnek:
-CPU Frequency(ne tévesszen meg a megnevezés, ez az FSB) = 200
-CPU multipier 13x
-Memory Clock Frequency = 533
-Tcl = 5
-Trcd = 5
-Trp = 5
-Tras =15
1T/2T memory Timing = 2T
A feszkókat n piszkáld ha nem értesz hozzá, mert attól lesz a meghalós dolog
Ha ezeket a dolgokat így lefixálod, a CPU-nak 2600-on kell mennie a ramok 520-on azaz 260-on, ami minimálisan az alapérték alatt van 5-5-5-15 / 2T időzítés mellett, így teszteld memtest86+ - al bootoláskor, ha így is problémázik akkor jobban belenézünk majd.
Sok szerencsét hozzá! -
krizso
tag
válasz
ravensky13 #3901 üzenetére
Eddig a windowsból indítható memtest programot használtam, most megszereztem a memtest86+ nevű progit ami bootolással indul, beállítottam 4-4-4-12 2T-re dualban 2 x 1gb 533-as ramot, és nem talált hibát 100%-ig, ez kb. 25 perc volt míg leellenőrizte. Most CPU/10 en van ami 2610MHz-en jár (x2 5000+), így 522MHz-et ír a memóriákra.
Lehet hogy nem is hibázik a ramom, csak a windowsos progi hülyéskedett? Gondolom a bootlemezes memtest a megbízhatóbb, nem?
Esetleg leírhatnál pár beállítást, amiken kipróbáljam a ramokat, a proci az simán megy 2800-on is ha kell és nem melegedik jobban.
Érdekes, hogy az everest 667-es ramnak ismeri fel és azt írja 5-5-5-15 333-on, pedig a ramokon a matrica szerint: 1GB 2Rx8 PC2-5300U-555-12
HYMP512U64CP8-Y5 AB-C 0719Ezeknek mi lenne a legjobb, leggyorsabb beállítása, a biosban már megtaláltam, hol lehet ezeket állítani.
-
krizso
tag
válasz
Na most megint memtest-eltem, most a két külön slotban lévő ram is hibázott, tehát single-ben is. Ha csak 1 db ramot teszek bele, az elmegy 200%-ig is hiba nélkül.
Ez lehet bios hiba mégiscsak? vagy próbáljam a memóriákat kézzel beállítani? Voltot is meg időzítést is? Sajnos ahhoz nem nagyon értek. -
krizso
tag
válasz
Szia!
Én is onnan szedtem le a legfrissebbet, de az m2n sli delux-nál nem ajánlja fel a 2205-öt csak m2n32 sli deluxnál, az meg szerintem nem biztos hogy jó az enyémhez, talán próbáltam is de írta hogy nem kompatibilis.
4x1gb Hynix 533-at szerettem volna beletenni, előtte 4x 512 533-as ment benne dualban szépen 4-4-4-12-ben.
Ezek az 1gb 533-asok 5-5-5 ös időzítésűek.
Viszont rájöttem, hogy az egyik ram hibázik, fel sem áll vele külön a gép.
A többi egyesével jó, sőt ha egymás melletti slot-ba teszem átmegy a memteszten, ilyenkor nem dual-ban megy azthiszem. Dualban viszont hibáznak. A sorozatszámuk nem egymás utáni, de egyforma ramok. Lehet nem szereti őket.
Biost nem merek frissíteni, a mostani stabilnak tűnik, kivéve a ramkezelését, de lehet a gyári bios-szal is azért akadt ki mert dualban hibáztak a ramok.
Azért gondoltam, hogy kipróbálom 2x1gb márkásabb geil 800-as rammal, végül is rájöttem, hogy nem fontos 4gb ram nekem, win 7 64 bit van fennt és szépen futnak a játékok 2gb nem dualos rammal is.Köszi a segítséget, kipróbálom gyári ram kit-tel is és írok majd hogy azzal boldogul-e.
-
ravensky13
tag
Csá Krizsó!
Namost: az 1701 nem a legújabb BIOS a lapra. Jelenleg a 2205 a legfrissebb nem-Beta verzióamit innen tudsz letölteni. De van már 2209 is, ami valószínűleg PII-t meg Athlon II-t is támogat egy kis szerencsével...de ez most nem lényegPillanatnyilag nem tudom megnézni és nem is emléxem meik az EZflash, OS alól megy vagy Boot-kor, a lényeg, soha ne OS alól frisstsd a bios-t, vedd rá a cuccot USB-re, és asszem F2-vel bejön a bios upgrade progi. Ha eddig is így tetted akkor sry az észosztásért
A bios downgrade-ről annyit hogy nem kifejezetten Vitamin a gépnek, úgyanúgy a túl sűrű upgrade sem....mert ha 1x elpukkan 1 tranyó, akkor dobhatod a lapot ki, vagy kicseréled a BIOS chippet, és azt kicseréled akkor megemelem előtted a kalapom
Különben direkt nem engedi a lap a túl régi bios-t felrakni, ha jól tudom 1verzióval előbbit enged a jeleneginél. Ezt így eljátszva vissza tudnál jutni egész a gyári verzióig (0603 asszem).Ha ezt csinálod, jó eséllyel behalhat a BIOS útközben...próbáld meg a legújabbat feltenni a fenti linkről, és bizonyosodj meg arról hogy a gép jól megy,mielőtt bevásárolni indulsz... különben a RAM az kényes téma...olyan is előfordult már, hogy 2 gyárilag egyforma RAM sem tudott DUAL-ban működni, de ez bios-függő dolog is és ritka az ilyen, és minden bizonnyal ha párban veszed a ramokat 99% hogy menni fognak. Tudni kéne hogy mienek a mostani modulok amiket jelenleg szeretnél használni. Az 5000+ a DDR2 800-at támogatja. Egyenlőre rakd fel a 2205-öt, és meglátjuk mi fog történni...
Külöben valószínűleg, elb*szta a frissítést a lap, amikor nem akart indulni egyáltalán a gép...a frissítés a hibát elméletileg kijavítja...
Artinynak: Okéha te mondod
örülök hogy segíthettem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Cyberpunk 2077
- Hardcore café
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- ASRock H81M-VG4 R2.0 LGA 1150 alaplap
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, EliteDesk 800 G3 i3-6100T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest