- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
artiny
őstag
válasz
ravensky13 #3895 üzenetére
koszi a valaszt es a segitseget
es ne kerj elnezest a koltoi kepekert,egy kis muveszet mindig mindenkire ra fer.
-
krizso
tag
Sziasztok, kellene egy kis segítség.
Asus m2n sli delux alaplapom van, és frissítettem a biost a legujjabbra 1701-re ezflash2 -vel, sajnos az új biossal el sem indul a windows, még ha telepítő cd-vel akarok új wint feltenni, akkor is újraindul, mintha rosszul kezelné a ramokat vagy a cpu-t. Megpróbáltam visszatenni a régi biost, de nem engedi downgrade-elni az ezflash. Aztán a 1405-öt valami miatt engendte és most az van fennt, de dualban nem futnak a ramok, csak ha különböző színűekbe teszem.
Szóval a kérdésem, hogy melyik biost tegyem fel és hogy tudok régebbit vagy gyárit visszaállítani. Próbáltam a gyári lemezzel, de azon nincs ilyen funkció, ha bebootol, csak 3 menüpont, Valami raid telepítők, meg dos mód.
Egyébként ha veszek 2x2 GB geil black dragon 800-ast, azt felismeri dualban? x2 5000+ os brisbane proci van benne.Előre is köszi a segítséget:
-
KKK-007
tag
válasz
ravensky13 #3897 üzenetére
Nem támogatja, de megy annyin. BIOS-ba DDR-1066-ot állítok be és húzom a procit még 1100-on is megy stabilan
Ez olyan 2750Mhz-en történik 2.125V mellett. Mégis ha felmegyek 3150-ig és visszaosztok DDR-800-al vagyis 6-al, már nem indul. Ekkor 525MHz a memóriabusz. Előtte gond nélkül megy 550-et 2.125-el most meg semmit. Na mármost hiába emelek feszültséget nem javul. De bármilyen beállítást is használok, nem megy 2.2V-os beállítással.
-
ravensky13
tag
válasz
KKK-007 #3896 üzenetére
KKK!
a kérdésem az, hogy 2,175V-al ha bebootol, akkor mekkora sebességet ér el? Ha így is stabilan kijön a 1066MHz, akkor le kell tojni a 2,2-t, legalább nem lesz annyira hajtva. Időzítések rendben vannak? Próbálj 4-4-4-12 / 5-5-5-15 /6-6-6-18 -at is, fixáld le, valamint játsz a sebességgel, engedd le 667/800-ra, és keresd meg hogy mi a legnagyobb sebesség amivel elindul, figyeld meg milyen esetben hogy viselkedik, akkor többet tudok segíteni.U.I. Remélem a procid támogatja a 1066MHz-t, jó lenne az Ő típusát is tudni...
-
KKK-007
tag
Uraim.
Van nekem egy Corsair Dominator memóm. Rá van írva:2.2V 1066MHz.
A problémám az, hogy nekem még egyszer sem sikerült elindítanom 2.2V-al. Max 2.175V-al indul. Ez már a második memóriapár amit próbálok benne. BIOS-t próbáltam már a 1701, 2205, 2208, 2001. Egyikkel sem. Másnak is van ilyen problémája? -
ravensky13
tag
Hali, sorry,pár napig nem tudtam UP lenni...
Szivesen, örülök hogy segítettem, ha Paging file=0MB és az elfoglalt memó 2257MB akkor biztos lehetsz benne, hogy 3GB-ot használ a géped. Szóval még1x röviden a Virtual memóról:
A gép alapból az elindított programokat a HDD-ről(vagy ahonnan elindítottuk) a RAM-ba másolja, és innen használja azokat a program indítását követően. Zárójelben: átlagos esetben 20-30MB/s adatátvitelt valósítunk meg HDD-n belül, a RAM-ban 6500-8000MB/s -es adatátvitel is történik(DDR2 800esetében például kb.ez átlagos)ezt a mércét tatrsuk fejben a következőkben. Namost Virtual memory az a HDD-n egy előre meghatározott helyen található, és előre meghatározott méretű file(ha jól emléxem az XP-s korszakból akkor ez a C-meghajtó Root-ján található, a neve pagefile.sys vagy ilyesmi)...Ha túl sok progit indítasz el, vagy az adott progi nem fér bele a RAM-ba, hogy a gép onnan tudja kezelni,és dolgozni vele, akkor a RAM-ban található épp nem-aktív adatokat ebbe a virtual memory-file-ba menti, ami cseppet időigényes, illetve rohadtul időigényes. Ekkor tud 0,3-ra leesni az FPS a játékokban, valamint 3percig behal a gép, és csak azt hallod ahogyan a hard-disk ropog mint egy második világháborús diódaráló, s az csendes zaját töri meg a hűtőventi fogása által keltett enyhén kerepelő zúgás, s közben ütöd a billentyűzetet mint a gép....zseniális költői kép.(próbáld ki, 2GB DDR2 800-as memóval, WoW-ban XPx86 SP3 alatt WG kezdés előtt szálldogálj 1 kicsit dalaran körül Crystalsong forestben....kb 30sec Delay-ami a használhatatlanság és szélütés határa- vagy, a VirtualMem=0MB, akkor kapsz 1 szép kis WoW-errort, Virtual Memory üzivel megspékelve...) A lényeg, hogy ezt Holy Bilkó Géjcc oly módon alkotta meg a rendszert, hogy 32MB rammal is elmegy az XP, ha van elég hely a HDD-n, mert ha nem fér el a win a RAM-ban, akkor valamit mindig átmásol hard-ra. A gép eközben szinte használhatatlanul szaggat mint az atom, de nem fagy ki, és (elméletileg) működik. Magyarul Virtual Memory=A HDD-n előre mehatározott lapozófile mérete, amibe másol a gép dolgokat a ram-ból, ha ott nem férnek el. Elméletileg ha elegendő RAM van a gépedben, ezt soha sem használja, de ismerjük a májkroszaftos prodáksönt, én ezért szeretem 0-ra állítani, megakadályozva ezzel hogy a kicsike tévedés áldozata legyen és véltlenül oda írjon
Sry a költői képekért, per pill ez fejezi ki a lelki állapotom, de lényeg benne vanbye
-
artiny
őstag
Egy ilyen proceszort bele lehet tenni ebbe az asus m2n32 sli deluxe alaplapba?[link]
-
artiny
őstag
válasz
ravensky13 #3892 üzenetére
Kiprobaltam amit irtal /egyebkent koszi reszletes leiras nelkul nem ment volna/.
Sikerult 2000 fole menni.A max 2250 korul volt aztan elfogyott mit elinditsak
kepek rola:
[link]
[link]Mielot a paging filet kikapcsoltam volna igy nezett ki
[link]
Ebben van valmi hiba?virtual memory 2046mb ...ez jo?vagy nagyobbra kene alllitani?
ez a virtual memory 2046mb ennek nincs koze a ramhoz vagy csak veretlenul annyi az erteke mint amit kiirnak a jatekok Ram kent?
Neked is kivan kapcsolva ez a paging file a gepen?ez hagyam igy mar 0 -án?,talan mint ha akadozna a jatek jobban,de lehet h megse..........ezt meg tesztelnem kell
Most sajnos nem tudok olyan sok minden jatekot betenni a gepbe mert bedoglott a 750HDD em es most egy 20 GB as van csak benne.....Koszi a valaszodat
-
ravensky13
tag
Csá! x86 = 32bit / x64 = 64bit, de ez nem is lényeges. Nézd, nem kell a játérka hallgatni, lehetséges hogy akkoriban még soknak számított a 2giga memó, és a programozók ezért tettek oda egy korlátot, hogy ha talál 2GB-ot vagy többet, akkor felismeri a 2gigát oszt csá...de neked ezzel nem kell foglalkozni. Esetleg ha nagyon ki akarod próbálni hogy használja e mind a 3 G-t(mert minden bizonnyal igen) mycomputer-jobb click->Properties->Advanced->Performance-Settings->Advanced->Change...Na itt kell a dolgokat "lenullázni" gyakorlatilag a paging file-t kikapcsolni, hogy csak is a ramból dolgozzon, tehát semmit nem fog a hard-ra írni, ha belefér a ramba akkor onnan dolgozik gyönyörűen, ha nem akkor virtual memory low üzit fogsz kapni, és kivág a játékból, semmi különös.(Ha a Total Paging file size for all drives után 0MB áll a Virtual memory résznél, akkor jól beállítottad, ez után természetesen nyomnod kell 1 restartot) Szerintem ha underground2-t játszol mef SOF-t akkor ezt nyugodtan állítsd így be,a géped gyorsabb lesz, és gördülékenyebb...3giga még a wow-nak is elég, sőt még a Crysist is megkockáztatom winXP mellett(habár tudjuk hogy annak semmi se elég). Ezután belősz 2-3 játékot 1x-re és task managerrel nézed a performance fülnél, hogy mennyi memóriát zabál a kicsike, ha 2giga fölé is el tudsz jutni akkor
!!Ha nem lenne elég 2-3 game akkor indíts el több progit, lehetőleg minél nagyobbakat, és 1x csak túllépi a 2gigát, és task m.-el tudod követni a memó kihasználtségot.Ha sikeresen átlépi a 2gigát akkor bebizonyítottad hogy a gép igen is 3gigával dolgozik!! Szerintem ennél a confignál a paging file-t mindenképp kapcsold ki,nem lesz gondod belőle!
Sok szerencsét hozzá!!! -
artiny
őstag
válasz
ravensky13 #3890 üzenetére
Nem tudom h mien a WinXPx86(32bit) ,,,,,,,,,,,,everest szerint
os name Microsoft Windows XP Professional
Multiprocessor free/32-bit/
verzio 5,1,2600/WinXP Retail/...........ez az amit te is irtal az a x86M?Ugy lattam meg h bizonyos jatek mennyit lat pl. a dead man hand nel kijon egy hiba uzenet jatek inditaskor vagy kozben,ahol ir a proceszorol meg irja h 2048 mb physical memory,,,,valami ilyesmi.
A soldier of fortune nal is van ilyen amikor elinditom a jatekot akkor ott elkezd egy ablakban irodni sok szoveg es ott ir olyanokrol is mint a op.rendszer proceszor , es ott is 2048mb ir physical memory kent............de azutan elindul a jatek
Van az instalacios cd-n az nfs u2 nel valmi olyan fajl amire ha rakatintunk kijon h meg e felel a konfig a kovetelmenynek es ott is 2000 memory volt.
Most kiprobaltam a Can U run it? oldalt ahol a neten keresztul megnezi a konfigod a gep es kirija h el e megy a jatek vagy nem.......es ott is 3gigat irt.
Egyebkent meik ramot kene elore tenni a kingstonet vagy maradjon igy h az elso keto az a micron a harmadik a kingstone?
Koszi a valaszod -
ravensky13
tag
Hy artiny!
A lényeg, WinXPx86(32bit) max 3,5GB-ot tud kezelni, ezen korláton belülre esik a te konfigod is,tehát ha Jobb-Click My-computer properties meg everest is 3Gigát lát, akkor nincs gond! Azt hogy te hogy nézed meg a jétkkal hogy hány gigát lát ezt nem tudom...Különben működik a cucc?vagy van valami gond vele? Szerintem nem kéne hogy legyen. Esetleg részletesebben ha felvázolnád, mert hogy pl NFS UG2-vel hogy nézed meg hogy mennyi memót lát,(lehet hogy szégyen
)de ez sajnos meghaladja a tudásom...esetleg F1-es configoknál emléxem hasonló dologra, ahol memóról írna,de az a játékon kívüli kis külön config app nem? én csak és kizárólag system infóval néztem, ha alaplap bootoláskor meg win is 3g-t lát nem lehet gond...szerintem te is erre hallgass ne a játékokra, végülis a Op rendszer osztja ki a mamóriát nem a játék...
Különben x64 Win7 6BG-rammal királyul megya mi kis lapunkban
Esetleg valaki tudja hogy van-e memtest-86-hoz hasonló progi ami 4GB felett is tud memót tesztelni? Memtest 86 nem szereti a 6gigát xD ... indulás után azt mondja neki ez sok, és szépen kifagy ahogy elkezdi ellenőrizni a szektorokat...jaés 4096-tól indul a kis buta LOLjót röhögtem rajta...
-
artiny
őstag
Hellotok
adott ez az asus m2n32 sli deluxe lap.
Van 3 ramom/igy vettem a gepet hasznaltan mar ket honapja/. 2 Micron tech. markaju es egy kingstone 1GB-sak.
A gondom az h jatekoknal a konfigoknal csak 2 gigat lat valmi oknal fogva.De viszont a windows xp 32 bit sp 2 system info lassa a 3gigat.Az everest is lassa a 3gigat,De ha jatekoknal viszont csak 2ot lat./ pl NFS U2,DEAD MAN HAND,SOlDIER OF FORTUNE,....ezeknel eszre vettem/
nem tudom h valmi infot ad e ez h belinkelem az everest amit ad kepet a memoriarol ,hat ha ez tobbet mond
[link1]
[link2]
[link3]
[link4]
[link5]A video kartyam egy ati x300se 256mb pcie.
Van valkinek valmi otlete?elore is koszonom
-
KKK-007
tag
válasz
ravensky13 #3886 üzenetére
Legújabb BIOS. Szóval a proci
A vicc, hogy 4-4-4-12-22-es időzítéssel sikerült feltornáznom a memóriát 500 MHz-re (DDR-1000) 2,1 V-on. Azonban 533-on már hibázik és a feszemelés sem segít. Majd akkor fejlesztünk. Köszönöm még egyszer! -
ravensky13
tag
válasz
KKK-007 #3885 üzenetére
Hoppá! KKK! Tovább olvasgattam, és megtaláltam mi a gond! Ha jól értelmeztem, ha nem javítsonak ki a nagyok...
Szóval, ugye azt tudjuk hogy az Intellel ellentétben az AMD-procikban integrált memóriavezérlő van, míg az i7 kivételével az inteleknek ez az alaplapon található... A baj a procival van! A te procid 4400+, és az ebbe integrált mem-vezérlő még nem támogatja a PC2 8500-at, vagyis a DDR2 1066-ot
Ha minden igaz, úgy tudod megoldani a problémát, hogy választasz egy 7xxx-es procit (ha rám hallgatsz 7850
) és már menni is fog, sőt 2,4G alapjárat helyett 2,8-at kapsz, ami nem rossz, csak a pénzed fog bele fájni
Én csak ezt tudom mondani és remélem hogy segítettem... Itt a link ahonnan ezt az egészet vettem [link] a "Type of memory supported" sorban megtalálod!
-
ravensky13
tag
válasz
KKK-007 #3885 üzenetére
Hali KKK!
Szóval, először meg kéne tudni hogy mien a lapodon a BIOS... Ez fontos, mert amennyiben lehetséges 1066-os ramokat zúzni a lapba, akkor ezt minél újabb BOIS-szal próbáld. Ajánlom hogy a legújabb nem bétát zúzd rá, mert ha ez emlékezetem nem csal, a lap tudja, valamilyen fórumon olvasgattam is ezzel kapcsoltaban. Azonabn meg kell osztanom a tapasztalatom, hogy a bios-frissítésével nekem a gépem kissé megzakkant, azóta nem viszi a wow-ot 2G rammal, csak ha PF-bekapcsolva...Namost azóta sikerült elmentegetnem 320Giga cuccot DvD-re és le tudtam az egész vinyót formázni(2napja), nem csak a vinfos-os partíciót, és valami isteni sugallatra, mintha a régi gépem kaptam volna vissza. Ez logikusan nem összefüggő dologde a gép azóta mintha jó lenne... Szóval lehet hogy ilyen is csak velem történik, de ha nem akkor készülj fel rá. Bios-update neked a megoldás tutira. Sok szerencsét hozzá!
-
KKK-007
tag
Sziasztok.
Volna egy problémám. Biztos volt már itt rá magyarázat, de ennyi időm nincs hogy végigolvassam mind a "16 000" hozzászólást.
M2N32 SLI Deluxe WiFi + Corsair Dominator CM2X1024-8500C5D
A RAM 1066 Mhz-es. Rá lehet bírni a lapot arra, hogy DDR-1066-ként kezelje és ne DDR-800-ként?
Próbáltam az FSB-vel feljutni 278 MHz környékére, mert akkor lenne a memóriabusz sebessége 533 körül. x2 4400+ -os procim van és a 11,5-es szorzó bezavar, azért nem elég a 266 MHz. Na de 266 MHz sem megy
A proci a 3070 Mhz-t biztos, hogy bírja (ORTHOS nyúzza 2-3 órát). Persze akkor a DDR-553 beállítást használom. Ha viszont visszaállítom DDR-800-ra 30 másodperc alatt hibázik.
Előre is köszönöm. -
ravensky13
tag
Hali! Azokhoz az emberkékhez szólok, akiknek van tapasztalatuk a Phenom II /Athlon II terén. Szóval láttam Zede hozzászólását, meg az asus honlapját is, miszerint az M2N32-SLI deluxe támogatja a sima Phenom/Athlon CPU-kat(tehát Ax2 6000+on át a 7850-ig, valamint a Phenomokat 9950-ig), de a phenom2-ről(ami felállította a 7GHz-es rekordot) és athlon2-ről szó nincs, illetve van, egyetlen példányról ami pedig nem más mint a "Phenom IIX3 715 (HDZ715WCJ3DGI),2.8GHz,95W,rev.C2,SocketAM2+,Triple-Core" [(Full CPU Support Lista itt)]. Amint az asus által elkészített listából kiderül, a lap csupán 1 CPU-t támogat az új szériából, és azt is csak a 2207+ BIOS-szal, ami még csak béta-verzió
. Most MI AZ IGAZSÁG? Tudom, az igazság mindig odaát van, de be szeretnék újítani egy Athlon II 250-re
(7750/7850, valamint a régi Phenom széria nem vonzz
), és nem szeretnék zsákba macskát játszani. Béta bios nem vonzz, mik a tapasztalatok? Ha 720-as P-II-t visz, akkor elméletileg az általam megcélzott CPU-t is vinnie kéne, számomra ez lenne a logikus(lehet hogy nincs igazam, de egy P-II mégis csak kaliberesebb cucc...)
U.I. Pls. az általatok használt bios verziót is mellékeljétek, köszi előre is
-
Pero
senior tag
nekem is azt mondták anno h ez a lap finnyás a ramokra, de nálam nem volt gond, viszont én inkább vennék 2x2 felállásban. ill inkább nézelődj oitt ph-n Apróban Ősembernél, vannak nagyon jó kis crucial Ramok, vagy láttam Brekk-nél is jó Ramokat, és azok is bőven kijönnek 17-18Kból, és ha más nem azért jobb minőségűek.
Breknél HyperX-et láttam Ősinél van OCZ,Crucial. -
gErYoN
tag
Nem akartam átnyálazni több oldalt így inkább leírnám mi a problémám.
Nekem M2N SLI Deluxe alaplapom van és most szeretném bővíteni a memóriát. Eddig 2*512 DDR2 800 Mhz GEIL ram volt benne. 4*1gb DDR2 ramot szeretnék ehelyett, talán quad channel ennek a neve. Boltban azt mondta nekem a srác, hogy GEIL ramokkal és ezzel az alaplappal fordultak elő problémák. Namost én igazából GEIL-t szeretnék, depo.hu-n nézelődtem és a 2*2*1 gb -s dolog 17-18 körül kijönne.
Kérdésem az lenne, hogy tényleg problémám lesz a GEIL ramokkal (ha szükséges leírhatom hogy konkrétan melyik típust néztem)? Ha igen örömmel fogadnám más tanácsát hogy milyet vegyek ami jó lenne vele és az adott árfekvésen belül lenne. -
szacsee
nagyúr
válasz
<cafat> #3869 üzenetére
Nála a ramok, ha jól veszem ki a sorok közül.
Nálad pedig az a legegyszerűbb módszer, ha egy olyan programmal, ami ki tudja olvasni a ramok gyári időzítését frekihez mérten meglesed:
Memset, CPU-Z mem ablak, Everest.
Megnézed, hogy az álltalad használt frekin milyen időzítést ír a program a ramhoz, vagy az előre letárolt XMP, vagy EPP profil (attól függ minek hívjuk) és aszerint beállítod biosban.
Ha nem Auto-n van, akkor ügyelj arra, hogy a főbb paramétereken kívül még adódik számtalan beállítási lehetőség.
Azt pedig szem előtt kell tartani, hogy AMD procik ram szorzója változik "FSB" emelés hatására és a szorzó változtatásakor is. Nálam egy tuning alkalmával anno üresjáratban random fagyott a gép és mint kiderült max szorzón nem is, de a legalacsonyabbon magasabb frekin hajta a ramot amit már a modulok nem bírtak.. Tuningkor ezt is szem előtt kell tartani... ha szeretnéd tudni, hogy mennyin megy a ram, akkor ha jól emlékszem az Athlon X2 topik 1. hsz-ban van egy memória kalkulátor. -
<cafat>
senior tag
-
<cafat>
senior tag
ez vicces.... visszarendeztem alapállásba ahogy voltak eddig is a ramok, és most működik dual chanelbe, csak nincsenek meghúzva
már nem értem h mi a baja :S
biosz frissítés kéne, vagy mit csináljak? vigyem vissza garanciális tesztelésre?
(biosz frissítéssel elveszik a garancia?) -
<cafat>
senior tag
értem köszi
azóta kiderült mi a baja, vmi a ramokal nem stimmel
olyan létezik h csak a dual chanel módra lett érzékeny?
mert ha úgy rakom be a ramokat akor nem indul, és jön ez a sípolás
most átrendeztem single chanelbe és beindult a gépezt h oldhatom meg? bios frissítés?
vagy simán elcsesződtek a foglalatok és lap csere?valóban tuningoltam de csak kicsit: 5-5-5-16-ról 4-4-4-12-re raktam a ramok időzítését, de 2T-ben maradt... azóta már vissza állítottam auto-ra
ja meg a ventiket folytottam vissza silent módra h halk legyen a gép, ezt a beállítást még mindig meghagytam -
<cafat>
senior tag
az nem lehet h az alaplap nyiffant ki, és nem tudja működtetni a vga-t?
-
<cafat>
senior tag
másik vinyóval sincs kép, táp meg sztem jó, akkor megpróbálok szerezni 1 új karit
táppal azon kívül h nem ad elég áramot mi gáz lehet h a gép ezt csinálja? -
<cafat>
senior tag
asszem feltehetőleg a vinyóm baszódott el... ezzel csak annyi a bajom h az összes zenémnek annyi.... valahogy le lehet menteni róla a cuccokat?
-
<cafat>
senior tag
hali all
olyankor mit csináljak ha bekapcsolom a gépet, és elkezd sipolni a speaker?
egy hosszút és két rövidet, nem ad képet se és a sipolás ismétlődik -
toroki
csendes tag
Üdv!
Tudna valaki segíteni, hogy az Asus M2N E SLI alaplapon mit kell állítani hogy a Win 7 települjön? ( Samsung HD160JJ sata winchester ) Telepítéskor "Startup Windows" utáni kék háttérnél megáll és nem csinál semmit...
Előre is köszi. -
Ylgram1
tag
válasz
sityuka80 #3846 üzenetére
Sehol sem találtam normális összehasonlítást, így csak azt tudom elmondani, hogy az én 6000+-om 3,0-ról 3,3GHz-re emelésével pár FPS növekedés következett be játékok alatt és picit jobban teljesített a Photoshopnál,de semmi szignifikáns ugrás. 10% gyorsulás nem volt tapasztalható, max 5-6%. Viszont sokkal jobban melegedett mint elötte. Egy fórumon olvastam, hogy akár 150W-ra is nőhet OC közben a proci fogyasztása. Azért itt már nem árt az alaplap feszültségszabályozó részét is megfelelően hűteni.
-
Ylgram1
tag
válasz
sityuka80 #3843 üzenetére
Hali!
Mint az adalapból is kiderül ez egy 125W-os CPU, ezt a hőmennyiséget kell valahogy hatékonyan elvezetni a prociról. Sajnos a gyár csak a szükséges és elégséges feltételnek tesz eleget az általa adott hűtővel.
Ebben a nyári hőségben már tuning nélkül is bele lehet szaladni a kritikus 65-70 fokos tartományba.Osztom RZS véleményét, miszerint egy jobb hűtővel biztosabbra lehet menni.
Nekem egy 6000+ válogatott procim volt, az tudta stabilan a 3,5 GHz-et 1,55V-on egy Zalman CNPS9500 AM2-vel. Legalább 30 prociból lett kiválasztva.
De, a remény hal meg utoljára!
Üdv
Ylgram -
Ylgram1
tag
válasz
sityuka80 #3838 üzenetére
Szia!
Az alaplapon a feszültéget és frekvenciát emelheted, illetve a proci szorzóját állíthatod.
Sajnos ezeknek a Windsor magos prociknak a maximális frekvenciájuk 3,5 - 3,6 GHz megfelelő léghűtés mellett.
6400+ adatlapja
Max fesz. 1,5 - 1,55 jó hűtéssel, max hőm 65 fok.
Ezeket az értékeket szemelőtt tartva lehet próbálkozni.Ylgram
-
Ylgram1
tag
válasz
ravensky13 #3837 üzenetére
Általában ezzel a progival szokták a procikat szénnéhajtani.
Amíg a progi lefut hiba nélkül, (pontosan nem tudom mennyi idő, de 1-2 óra biztos) addig a cpu stabilnak mondható.
Ylgram
-
sityuka80
tag
Sziasztok.
M2N-E SLI-m van.
Proc:AMD Athlon™ X2 Dual-Core 6400+.
3.2 GHz-en megy.
A processzort kicsit szeretném tuningolni a lapon is kell majd a biosban állítani valamit vagy inkább érdeklődjek a proceszzorom topikjában?üdv.
-
ravensky13
tag
Köszönöm szépen az infót, a linket meg külön. Hasonlót, meg fórumon leírásokat is olvasgattam, de hivatalos AMD-s leírást nem találtam pedig már minden linkre kattintottam náluk...
Lehet hogy csak én nem tudok eligazodni az AMD oldalán??......
Mindenesetre köszi, és vigyázok az 1,35 (azaz 1,5) V-max ra
mellesleg a profik mivel terhelik a proccost? 3Dmark loop?
vagy van erre külön valami spec progi?
-
Pero
senior tag
válasz
ravensky13 #3834 üzenetére
nem tudom mivel hűtőd a procit, de 1,5V fölé azért ne nagyon menj, mert a végén kijön a füst a prociból, és mint tudjuk a procik füsttel mennek.
f2es windsorok mennek néha 3,2GHz ket de messze nem mind. -
Ylgram1
tag
válasz
ravensky13 #3834 üzenetére
Szia
Nekem is akadt problémám az ASUS "csítes" feszültégbeállításával.
Igazából a hűtés fajtája szabja meg a maximális feszültéget.
Az AMD szerint te egy 89W-os procival rendelkezel, ennek alapfeszültsége 1,3 - 1,35V.
Max. működési hőmérséklete 70 fok. [link]
Addig érdemes adni a feszültséget a procinak, hogy terhelés mellett se lépje túl a 70 fokot.
Természetesen van elméleti max is 1,55 - 1,6V, de ez már inkább vízzel.Üdv
Ylgram -
ravensky13
tag
Helló emberek. Eddig csak olvasgattam a topicot, de most már szeretnék hozzá is szólni, illetve kérdezni. Nekem is M2N32-SLI a lapom és egy amd a64 x2 4600+-s proci ketyeg benne 2,4G alapfreki helyett 2,64G-vel(alapfaesz). Namost, engem az érdekelne, mennyi max megengedett fesz amit még elbír ez a gyerek. Próbálom húzni picit, és sikeresen eljutottam 2,81-ig
csak kicsit rezgett a léc, mert a cpu-z 1,520V-ot jelzett(kicsit izzadtam). BIOS-ban én ennél jóval kevesebbet adtam neki, de utólag olvasgattam hogy az asus csíter és többet ad neki
, szóval elfogadtam. Mondjuk utólag, nem hiszem h még1x megcsinálom ezt szegénnyel
, de mégis érdekelne mennyit bír el...Kül itt a Printscreen, a nagyok mondjanak véleményt ha van kedvük
A prociról annyit tudok hogy 90nm-es ADA4600CUBOX a szériája és 2x640KB cache-el rendelkezik. előre s köszi a hozzászólásokat és tanácsokat!
printscreen [itt]
U.I ha valakinek van hasonló eredménye ugyanilyen procival, kíváncsi vok rá.köszi
-
Ylgram1
tag
-
Pero
senior tag
első körben olyan lap kell ami 7es szériás chipset van és sb 710 vagy 750 es déli híd van
és támogassa az ACC-t, de azok közül sem mind1ikkel megy amin ezek adottakamúgy 720asoknál is soknál megy a 4 mag, de nagyon kevésnél prime stabil, néha még alapórajelen is. azért ált nem véletlen tiltják le a magokat.
-
Ylgram1
tag
Szia, sajnos ebben az alaplapban nincs meg a lehetősége a "többmagosítás"-nak.
Nekem egy X3-as volt benne, heteket töltöttem el, hogy X4-esítsem, de több tucat fórum vegigolvasása és pár átvirrasztott éjszaka után mondhatom ezt az elszomorító választ.
Viszont a 7750 nagyon jól tuningolható benne, nem ritka a 3,5-3,6 GHz-es eredmény!
Bár proci függő, de alapfeszen nekem 3,2-t ment egy 7750-es.Üdv
Ylgram -
csacsu
tag
hali..megtudná nekem mondani valaki hogy hogyan oldjam fel a tiltást a 7750ba procimbol?m2n32 sli deluxe deszkám van?jo lenne 4magost csinálni
-
Pero
senior tag
válasz
Ylgram1 #3820 üzenetére
AM3 as prociban is van ddr2 es memvezérlő, és számottevő gyorsulást, ill fogyasztásbeli különbséget nem hozz a ddr3 ez tapasztalat.
én is M2N SLI deluxról váltottam
lényegileg bios miatt nem valószínű h fog menni, ill sztem a HT itt már azért visszafogná.
sztem PH II mellé már vmi 7es szériás AMD chipset való. -
Ylgram1
tag
Sajnos be kell látni, hogy ez az alaplap AM2-ig igen fullosan végezte a dolgát és nem is bántom, mert nem a Phenom II-re találták ki!
Azért külön köszönet neki, hogy működik vele, tökéletesen!Így új alaplap beszerzésén kell gondolkodnom!
Köszi a választ, megerősített!
Üdv
Ylgram -
Pero
senior tag
az PH II megy a lapban de csak amelyik AM2+ os elvileg az AM3asok már nem mennek benne, de mondjuk erre én is kíváncsi lennék.
BIOS kérdése leginkább, hogy van e olyan ami támogatja.Ylgram: jól gondolod ebben NB- nem nagyon fogsz tudni emelni, csak ha FSB-t emelsz akkor azzal együtt nő,
-
Ylgram1
tag
Sziasztok!
M2N32-SLI Deluxe + AMD X4 PHII 940 párosítás eddig hibátlanul teszi a dolgát 3500MHz-en. Fórumtársaktól kaptam a hírt. hogy a NB freki növelése jótékonyan hat a teljesítményre. Már a létező összes frekvenciát változtattam a BIOS-ban, de a NB freki mindvégig 2000 MHz maradt. Jól gondolom, hogy ebben a lapban ez nem változtatható?
Üdv
Ylgram -
Pero
senior tag
hali, korábban olvastam h valakinek kellet M2N-SLI Delux laphoz, gyári leírás.
már nem emlékszem kinek kellett.
nos most megtaláltam, ha kell valakinek az írjon. nekem már úgy sem kell. -
RaCa
csendes tag
M2N32 WS Professional workstation motherboard the MainStation ezennel meghalt. Bioszba is belefagy, de ha a poston át is megy akkor is megfagy win bootnál. Érzékeny búcsút vettem tőle.
-
peterm711
aktív tag
van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban hogy hogyan muzsikáll a lap phenom procival? mert a leirás szerint nem kompatibilis vele, de olvastam már ezt is meg azt is. csak mer hozzám került egy gép, ami alaplaphibás és Phenom 9550 proci van benne. Első reakcióm az volt hogy megkapja a tulaj az én lapomat és mindenki boldog lesz. de hát nem vagyok biztos a dolgomban.... valaki esetleg tudna segiteni?
-
peterm711
aktív tag
válasz
KicsiUbul #3807 üzenetére
hello! nekem ezen a lapon fut 2 MSI 9600GT OC gond nélkül SLI-ben. De az a helyzet hogy ez csak olyan tessék-lássék SLI lap. Hiába működik tökéletesen, a lebutított PCIexpress sebesség miatt olyan mintha csak 1 kártya futna. Crysis Warhead alatt hoz 7 fps-t az SLI. Szóvál nem érdemes ezzel a lappal SLI-ben gondolkodni
-
RaCa
csendes tag
Szóval, szétszedtem. És láss csodát. A 3.3V ami idáig csak 3,08-on volt most már 3,26-on van, valami hasonló az 5V is most elfogadható 4,87 és a 12V ami csak 11,5 körül volt most már 12,42 VOLT most. lehet hogy kiesett egy csavar a deszka alól.
hát nem tom. A táp egy FSP Fortron Epsilon 600W. Most már elindul a graf kari a PCI-E_1-ben, de le is fagy, úgy XP bebootolás, login, egy-két háttérprogram után. A PCI-E_2-esben gond nélkül megy. Valami gond van a feszültségekkel?... ja a graf egy 6600gt, tervezek egy új grafkarit, olcsót, javasoljatok.
SLI nekem sem ment, bár nem egyfotma gyártótól volt a 2 kártya.
-
zedeRIP
tag
válasz
KicsiUbul #3807 üzenetére
nekem m2n32sli deluxom van vifi ap-s és 2 xfx9600 gt alpha dog zörög benne..és most szolok 450w táppal ne is probálkozzanak még az 500w is kevés neki..legalábbis nekem 2 vinyó 2 vga 1 komolyabb cpu hütö és mikor indul a gép kiirja a bios 600rpm alá esett a cpu hütö..lol..szoval legalább 550w kell és ha az legalább chieftec amugy zsir az sli ugy 52%+ tejesitmény növekedésés..valaki tett már ilyan lapba PhenomII-öt?ha igen mi a tapasztalata vele?
-
RaCa
csendes tag
SLI nekem sem ment, meg egyéb két graf karis megoldások sem voltak stabilok.
Igaz hogy a gépem M2N32 WS Pro és kicsit karácsonyfásra volt hangolva, PCI-x egy Adaptec ASC-29320 scsi fityegett, és azt már olvastam, hogy az tud zavarogni.
Most ott tartok, hogy egy graf kari és az is csak a PCI-e 2-es szlotban indul. Nem tudom mi lett az egyessel, de ott restartol még a post alatt. meg írta azt a post-os hülyeséget, amit fentebb írtam. most örülök hogy egyátalán megy. télleg szarakodik.
hozzászólás, vagy bármilyen.
valamilyen megoldás kellene. -
szacsee
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Eredeti játékok OFF topik
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest