- Hobby elektronika
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inkább csak azért, hogy megéri-e beruházni ismét számos alkatrészbe, hogy sikerüljön kielégíteni e kicsit finnyás alaplap minden kívánságát, vagy inkább dobjam ki jobb kézzel bal váll fölött és vegyek egy M2N32-SLI lapot? (Bár ez utóbbit nem érzem túl költséghatékonynak
) Mit kezdek a M2N-SLI -vel?
-
szacsee
nagyúr
Hali!
Procit csak ha kijött a K8L, addig nem éri meg, addig meg kibírom nem az a szűk keresztmetszet.(igaz 2 hete majdnem elcsábultam a sötét oldalra)
Ismerős meg akarta venni a lapot rammal, procival, de az ár hallatán kiröhögtem.
Mondtam neki ez nem tomato lap semptronnal, meg edo rammal. -
thomboy
tag
válasz
Bélabácsi #990 üzenetére
Igen, működnek! Van két!!! azaz KÉT darab IDE-s wincsim (na meg egy SATA2) és mellettük egy NEC-író IDE-s ugyancsak SATA átalakítóval (és megy SATA2-vel), de Bélabácsi a lapon tudtommal csak SATA2-es foglalat van...<---ez még egy előbbi írásodra azt hiszem
Sose volt problémám a legelső BIOS verziótól kezdve az eszközkezeléssel, lehet szerencsés vagyok?
Na még egy kalappal... -
thomboy
tag
válasz
Bélabácsi #964 üzenetére
Még nem próbáltam feltenni a 0903-t, mert nem rég tettem fel a 08xx valamit, de azzal nincs problémám...
Sajnos olyan tünetegyüttessel mint Neked van még nem találkoztam
Esetleg próbáld egy darab rammal, hátha, és ha meghal a rendszer nézd meg BIOS-ban a hőmérsékleteket. Több ötletem egyelőre nincsen!
Sok szerencsét hozzá -
Sziasztok!
Köszi az értékes hozzászólásokat az IDE-SATA problémához..már egyre inkább azon vagyok, hogy végleg leköltözöm a PATA channel-ről. Az M2N-SLI Dlx tulajdonosokat kérdezem, hogy szerintetek ezt majd valamikor azért egy BIOS frissítéssel orvosolni lehet, vagy mélyebb hardver szinten lehet a probléma vajon?
Aki jelenleg ilyen alaplapot használ (ASUS M2N-SLI Dlx nForce570), annak SATA eszközökkel működik minden hibamentesen? Mik a tapasztalataitok?
Köszi
Bélabácsi -
bnss
veterán
Igen, elgépeltem, egy másik fórumon ez egy szmájli ''kódja'', de itt PFC-t akartam írni.
Ez a dolog igen érdekes, én még ilyet nem láttam. A kontant hiba az viszont nem játék, ha a tápkábel a kontaktos.
Csupor: húzd ki a konnektorból a gépet, vagy iktass be egy főkapcsolós elosztót!
[Szerkesztve] -
Csupor
tag
OKés köszi megpróbálom ,de nincs ups- és én magamtól tutkó nem kapcsoltam be ilyet... de köszi megpróbálom amiket mondtatok
-
szacsee
nagyúr
Én is a 64 bitre pályázok majd, de lehet csak 1 év múlva, addig is gyüjtögetek memóriára.
Lenne 1 kérdésem most kingmax memom van, ha a 3200+ -al megy kafán (stabil dualban), akkor X2-vel is van esély rá, hogy stabil lesz (azt hallottam, hogy az X2 finnyásabb a memókra, de szerintem lap meg bios függő)?
[Szerkesztve] -
szacsee
nagyúr
Hali!
Csináld azt amit zoli írt és nézd meg a lannál nincs-e engedélyezve a Boot-rom, vagy a WOL (Wake on lan), de asszem ez csak win készenlétből ébreszthet, de ellenőrizd!
Nincs valami nagy légy, vagy egér a szobádban (esetleg programozható a bili?), mert ha van, akkor tiltsd le a Power on Ps2 mouse/keyboardot, hátha az szivat.
UPS? (összekötve a géppel)
Engem a Smart UPS-em kelt fel néha, az is csipog. -
Csupor
tag
Hali!
A gépem olyat csinál , hogy (m2n32sli-delux) váltakozó időnként pontban éjfélkor bekapcsol ,de csak az csipogásig megy utánna kikapcsol!Régebben mindíg csütörtökönként csinálta de mostmár pénteken csinálja! És nemm inden héten!Semmilyen progi nincs beállítva hogy ébresszen ,biosból is ki van kapcsolva, de amúgy is váltakozóan csinálja!
Szerintetek mi lehet? PLs help
Előre is köszi -
szacsee
nagyúr
Nekem pedig restartolt a vista és a 64 bites XP alatt is a gép.
APC Smart Ups-em van 600VA-os, ráadásul 7/24-be megy.
Kicsit furcsa, hogy update időpont elérésekor csinálta (frissítés beállított időpontjában, nem a frissítés végén kérdés nélkül).
Ja és legális Winekről van szó, annyi, hogy a 64 bites XP és a 32 Bites Vista is 30 napos, tehát aktíválatlan windows volt. Mindegyik 5 napon belül 3x restartoltatta csak úgy a gépet minden ok nélkül.(Játékból kilépve (Richard Burns Gamestar legal CD) az asztal 5mp-ig látható volt, aztán restart, a másik eset éjjel 3 óra (win update idő is erre van állítva) alszom, gép megy idle hang nélkül, arra kelek, hogy a kormányom tekeri magát, mint win induláskor.
Megnéztem, hát a win indult is, mert a futtatott progi nem volt sehol (photoshop + convert).
Majd ha kiforrják magukat a driverek veszek lehet vistát, aktíválatlan szarral nem foglalkozom ezek után.
Marad az XP Prof ez legalább bevált.
Ja amúgy PFC nem PFS asszem! (egépeted)
Nekem meg mindegy milyet veszek Smartra rá lehet kötni az aktív PFC-s tápokat is.
Na meg MEREVLEMEZ-probléma is lehet, ha a rendszervinyó kontaktos (volt ilyenem) katt és kifagy, vagy restart (a kifagyás jobban jellemző).
Remélem segíthettem az infóval!
[Szerkesztve] -
szacsee
nagyúr
Hali!
Milyen OP rendszert használsz?
Nekem 64 bites XP, meg 32 bites Vista alatt is csinálta.
32 bites XP prof alatt nem, meg linux alatt sem.
Igaz XP-ben azért ki vagyok gyúrva, eddig még se kék halál, se restart nem volt 2002 óta
(na jó egyszer az audigy 1 driver és XP hun összeférhetetlensége miatt)
De kopp, kopp.
A 350-es Fsp nagyobb konfigokkal is megbírkózik, nézz be a tápos totyikba.
Memtestet futtas, cpu hőmérő diódát nézd meg hány fokos.
Szünetmentesed van?
Ja a vista, meg a 64 bites XP csak 30 napos próbaverzsön volt.
SP2-es xp-d van? Home v Prof?
Tört, vagy legál?
Aktiváltad már?
Bios-ban AC Power lost (vagy ilyesmi) mire van állítva (enabled, disabled)?
Válaszokat please és segítünk!
[Szerkesztve] -
bnss
veterán
Ez tényleg megoldás!
P.Robi87: PATA-ról nem tudok nyilatkozni, nem használok, nameg még nf590-et se...
Zolix: az FSP tápok nagyon jók, megbízhatók, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet éppen hibás. Semmi tuningot sem használsz?
Ha van rá lehetőséged, nézesd emg a tápot...
[Szerkesztve] -
Zolix
tag
Sziasztok!
Volna egy gondom, a gépem néha egyszercsak kikapcsol kb. mintha áramszünet lenne egy tized másodperc alatt, egy kisebb pukkanás szerű hangot hallottam egyszer (talán a táp?)
2 hónapja van meg a gépem és ez alatt kb. 4x csinálta az űj xp alatt az elsőnek telepítettnél nem tapasztaltam ilyet, de biztos hogy nem szoftver hiba mert annak durva lenne!
A gép!
táp Fps350W(asus házban alapban volt)
M2n32-sli Deluxe Wireless Edition
AM2 x2 3800+ proci
2x 512 Corsair Xms DDR2-800 Ram
Asus 7600Gt (nincs húzva)
320GB Hitachi vinyó plussz egy zalmanVF900 és 9500 hűtők
azonkívűl 2 db 8cm-es házhűtő!
Remélem van valami ötletetek! -
szacsee
nagyúr
Hali!
Nálam még nem jött elő IDE Chanel probléma, igaz nf590-em van.
Volt már 2 IDe + 2 Sata HDD, 1 IDE HDD + 1 IDE OD + 2 Sata.
XP és linux alatt is.
Szerintem itt csak a vinyócsere segít IDE elad, SATA megvesz.
Sajna ez van! (nf570) -
Sajnos az átalakító nélkül még rosszabb a helyzet, azt már utólag raktam rá. Átalakító nélkül ugye mindkét eszköz az IDE csatornán van - ekkor kezelte ugyan a LiveLinux (és egyébként a vinyót is itt formáztam meg), de a Windows időnként elhalt a boot során némi kék halállal, valamint a boot során (miután a BIOS a boot sequence-et végigjárja és rábukkan a vinyóra) gyakran megjelent egy ''Disc read error'' hibaüzenet. CTRL + ALT + DEL és vagy jó lett vagy nem
Bélus -
Sziasztok!
Néhány napja vettem egy ASUS M2N-SLI Deluxe lapot, és frissítettem a BIOS-t a legújabb 0903-as verzióra. Sajnos a kezdeti gyerekbetegségek nem oldóttak meg, jelenleg a konfig az alábbiakból áll:
- WD 250 GB IDE HDD + IDE==>SATA átalakító az alaplap SATA1-es portján
- Plextor DVD író az IDE csatornán
- Geil 2x512 DDR2 667 DualChannel RAM
- AMD 64 3200 CPU
A Windows boot során néha egy kék halállal elszáll a végtelenbe, Linux LiveCD-k pedig mindig a hardverfelismerés fázisában valahol megfagynak (ha jól sikerült értelmeznem, akkor a HDD/CD drive felismerésekor. Mindezek után szinte biztosra veszem, hogy a lap drive kezelése még messze nem tökéletes.
Semmi overclocking-t nem használok és egyelőre nem is tervezem. A MemTest 24 órás futtatása sem jelzett hibát. A BIOS-ban jelenleg minden AUTO / Default értéken van.
Van-e valakinek a 0903-as BIOS-al hasonló tapasztalata? Vagy a BIOS downgrade esetleg segíthet?
Előre is köszönöm a segítséget!
Bélabácsi -
Csupor
tag
Hali!
Azért mondom hogy fsb az az érték ,mert az Ai Bosster progi fsb felirata mögött van (most pontosan)1290,00 érték!
A procim 1,2750 colton megy 2,58Mhz-t ,de bírta a 2,6-ot is a memóriákat nem piszkáltam!
JA és Asus m2n32 sli delux wifi alaplappal!
[Szerkesztve] -
Csupor
tag
halisztok FSB-be mi számít jónak meg normálnak ,meg gagyinak? Nekem most 1290,00-en van egy ilyen lappal ,és egy 3800+x2-amd vel!
Köszi a választ előre is -
P.Robi87
tag
Remélem a 3800-nál nem sima egymagosra gondoltál.. mert akkor párdon félreértettelek... amúgy, akkoris az x2 4600+-on ajánlom... bár az 90 nm-es még..
-
P.Robi87
tag
Csak teszteken láttam/olvastam a RAM tényleges kompatibilitását.. mellesleg.. szerintem eléggé korrekt ramokról és minőségi termék
...
Szerintem érdemes az a 10e forint különbséget rákölteni a procira, mint újonnan lenne a 3800+... meg az a 400 mhz is számít egy picit.. főként 2 magnál -
d(-.-)b
csendes tag
Üdv!
M2N32-SLI Deluxe wifi ed.t szeretnék venni, Corsair Twinx-es 800Mhz-es ramokkal. Van valakinek ilyen összeállitásban tapasztalata? Én ugy tudom mennek hozzá, és az AMD is szereti.
Szerintetek érdemes 4600+ x2-es procit venni hozzá?Ez tud annyival többet a 3800+-nál mint amennyivel drágább?
kössz -
Zoli329
addikt
Senkinek nem kell jo tuningos proci? 2 het mulva mar hiaba kellene. M2n32ben volt
-
P.Robi87
tag
válasz
slayer006 #938 üzenetére
Hogy képzeltem? könnyen és 1×en, ahogyan a kép félre tájékoztatt.. de meg ne haragudj.. feljebb már leírtam.. mellesleg, miután hülyeséget írtam és kijavítottak.. utána miért kérdesz még 1× rá?!
Lehet láma vagyok néha, de legalább visszanézem a hozzászólásokat és merek kérdezni ^.^ -
P.Robi87
tag
Arctic Cooling Alpine 7
Extrém halk, erőteljes hűtés, az alaplapi kondikat is hűti, gumi felfüggesztésű ventilátor, könnyű felhelyezés
- Használható minden Intel Pentium 4 and Pentium D processzorral (LGA 775)
- Használható minden Sempron, Athlon 64 és Athlon 64 X2 (Socket 754, 939, AM2) Opteron
Sajnos ezzel kevertem össze... rossz kép volt ennél kint.. én meg csak a képet néztem -
P.Robi87
tag
Szerintetek melyik hűtő lenne a legjobb..
Arctic-Cooling Freezer 64 Pro
Arctic-Cooling Freezer 7 PRO
Zalman CNPS9500 AM2 OEM
Legnagyobb megszólalás a Számításteknikai üzletben az eladó részéről, hogy a réz és az alu között elenyésző a hő különbség...lol? -
P.Robi87
tag
Vazz.. nyélbeütöttem a kingston 667-es 2×512mb-os ramra az üzletet; 15-ben.. de adásvételit írjak.. egy kérdés, mert nem vok jártas benne azt lehet meghatározott idő tartalomra? mármint a garanci vállalás részét vagy valami ilyesmit
bocs, de ebben a témában nem vok otthon
-
Zoli329
addikt
Ramjaim is eladok.
-
Zoli329
addikt
Nos. Akkor kiderult, hogy elado a procim. 28ezer. Valakit erdekel? Eredmenyeim az infoban linknel
-
thomboy
tag
Én is arra gondoltam (csak 57ezer), de jelenleg nincs raktáron, ami nem baj, hisz' pénzem sincs rá
Köszi a válaszokat
Alapfeszen megy 11*235-ben jelenleg, igaz a legújabb BIOS-szal még nem babráltam, de lehet megnézem hétvégén
Mindent megnéztem, nem lehet 2600MHz felé vinni nagyon, bár egy-két jó ötlettől lehet feljebb ugrana! Érdekesség, hogy a proci szorzója külön életet él, szó szerint, mert nem hajlandó beállni magasabb frekvenciákon (2,6GHz felett) nagy szorzókra, csak az alapbeállítás szerinti 11-szeresre.
-
P.Robi87
tag
Nézegetem a G.Skill ramokat.. amelyik nekem frankó lenne: F2-6400PHU2-2GBHZ GSKILL 72 320 Ft de kivancsukva, hogy ennyit adjak ramért.. F2-6400CL4D-2GBPK GSKILL 53 395 Ft utobbi ram ami sztem jó is meg még költenék is rá.. bár sokalom
Bár már leszállok a ram témáról.. mert már idegesít.. és sztem hanyagolom a dolgot..
[Szerkesztve] -
P.Robi87
tag
Azt tudom.. de ha a kingmax megy 4-4-4-12-ben akkor meg zsír... de elsőre tesztelem a ramokat.. meg ha G.Skill-t akarnék elkéne adnom az 2× 512 mb 667-es kingston ramot és egy ocz 667-es 512 mb-os ramot... sztem a 3 ram ér 21 ezret.. de gondolom senkinek nem kéne
[Szerkesztve] -
P.Robi87
tag
Gémeléshez kell a 2 gb ram, igaz ritkán játszok,de annak mégis kell.. ott meg nem azt nézi, hogy a ramom 1 gb g skill hanem, hogy kevés.. de itt jön képbe, a valamit valamiért alapelv.. végülis tök alapra akarom használni a gépet.. dvd film rippelés.. tv-tunnerrel felvenni, itt jön képbe a videokodolás is... de csak x2 mellett kezdem el.. mostani cpummal baromi sokat várnék vlmire is...
-
thomboy
tag
De rég nem jártam erre
Na, szóval nekem az M2N-SLI-ben már a legújabb BIOS és olyan gyorsan indulnak az IDE-s wincsieim és az átalakítóra kötött (eredetileg IDE-s) DVD-íróm, mint a jó régi Mercurymban
Vagyis gyors a lap, a ramok meg (Geil value 2*512) meg szépen mennek 4-4-4-12-ben alapfeszen (proci is) igaz csak 2T-ben, de ez is szép úgy 436Mhzen járnak
Ja és szerintem a 4200+ nem engedi csak tovább emelni a ramot, mert ha emelem az FSB-t akkor meghal sajna...
Én is éppen rambővítést tervezek és a Geil ultra (4-4-4-12) és két G.Skill között (4-4-4-12 vagy 4-4-3-5) gondolkodom! Kinek mi a véleménye???
Én nagyon örülök az alaplapomnak, mert még most is nagyon jó ár lenne amennyiért beszereztem és a tuningpotenciálja se rossz, de azért nem M2N32
Lehet cserélni kéne a procit? Szerintem hagyom amíg meg nem hal vagy adok neki 3 évet és újabb csere
Ram kérdésben légyszi segítsetek, köszi -
bnss
veterán
-
Zoli329
addikt
Na igen, de 1 giga manapság nem elég... bár nem tudom, mire kell neki a gép. Inkább a 2x1gb kingmaxot ajánlanám, ha nem kell professzionális felhasználásra a gép és nem szeretne rekordokat döntögetni illetve tuningolni. Ha viszont alapon nem elég a gép (ezzel a lappal?
) akkor nem javaslom. A táblázatban van többféle Gskill, érdemes utánanézni melyik mennyibe kerül. Vannak egész jó 800as CL4-esek.
Más. Néztem a ramom úgy megy majd a névleges 1ghz-en, hogy a procit 10x250-en kell hajtani, azaz 2500mhz-en. SebajMost is annyin megy. Csak így a ramok 840mhz és nem pedig 1000 nem is beszélve az időzítésekről...
-
bnss
veterán
válasz
P.Robi87 #898 üzenetére
Ahogy Zoli329 is mondta, vegyél értelmes memóriát, főleg, mivel alapon szeretnéd őket járatni... Ha jól emlékszem 24e Ft körül mondtad a 2 Gb kingmaxot, abból kapsz Corsairt, G.Skill-t, igaz csak 1 Gb-ot, de legalább RAM-ot, szvsz!
Zoli329: köszi az infót!
[Szerkesztve] -
Zoli329
addikt
Találtam egy Gskill táblázatot, amelyen fel vannak tüntetve azok a ramkitek, amik szépen mennek a lapban. Beállításokkal együtt:
[link] érdemes átnézni.
Nekem az utolsó előtti oszlopos ramom lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz
- Gigabyte GA-H77M-D3H (rev. 1.1) LGA 1155 alaplap
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest