- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
P.Robi87
tag
Zoli329 Ramokkal kapcsán igazad lett... Inteles platformon megy rendesen a kingston
Kölcsön kapott kingmax, Elixir 533-as ramokkal dc-ben pöcre megy a lap.. pff.. most még gyorsabban is töltött be a gép.. mint mikor a kingston működött a lapban..
-
P.Robi87
tag
-
P.Robi87
tag
Hali!
Tudtommal a Geilt zokszó nélkül visszi... bár volt egy ember aki hasonlót kérdezett... neki 570-esben ment a Geil ram..
Te képes lennél Asus M2N-SLI Deluxe vásárolni ?!! 570-es lapkával?? szerintem NE TEDD!
Inkább vegyél Asus m2n32 sli deluxe lapot... 590-es lapka ramokat jobban viszi.. normálisabb is elég sok téren.. pl. tuning.. x2-es proci kezelésében... meg az 590-es lapkával sli is ütösebb
Csak egy vélemény tőlem.. tetszik vagy sem, én így látom -
-
Cortii
csendes tag
Sziasztok!
Mit gondoltok egy Asus M2N-SLI Deluxe alaplap hogy fog viselkedni ezekkel a ramokkal:
Geil Ultra 800MHz 1024MB kit 2DB (Chip BGA, 1.8~2.3VV, SPD: 4-4-4-12)?
Átnyálaztam a kompatibilitási táblázatokat, már amennyit találtam, és Geil ramokat nem igazán láttam sehol... :s
M2N32-SLI Deluxe lap tetszene igazából, csak az ára...
Tegye fel a kezét, aki M2N-SLI Deluxe alaplappal esetleg pont ilyen ramokat használ!!! -
Zoli329
addikt
Ezt tudja a procim: [link]
-
Zoli329
addikt
Ügye ha boltba veszed, az lutri. Nem tudod, mit megy. Ezt viszont igen. Ha kedved tartja belövöd pl 10x220-ra 1.18V (kb) és van egy egész gyors energiatakarékos procid. Vagy ha kell a + teljesítmény (és van jó hűtőd) tudod, hogy van benne tartalék. Nem adja meg magát 2.3-2.4 ghz-en
én mostantól csak így veszek procit, boltból már nem is. Nekem szart ne adjanak, válogatni meg úgyse nagyon lehet.
-
Zoli329
addikt
válasz
P.Robi87 #883 üzenetére
Hagyd ra. 4modul nem szerencses nagyon terheli a memvezerlot. Nekem csak 3slot szabad egyiket takarja a zalmi hutom. De jo mert ott is fujja a hideget a ramokra. Termeszetesen 2x1gb. Lehet elado lesz az x2m. 3800+. Alapfeszen 2.55ghz. Sot ez alatta is van mert 1.32V. Erdekel valakit?
-
P.Robi87
tag
Nos, igen.Úgy gondolom onnantól nem lesz problémád a ramokkal... amúgy 2GB veszel? (bár , gondolom) de ugye Te nem vagy olyan fanatikus, hogy 4 dimm van abba mind a 4-be 1gb-os modulokat ?
van egy {inteligens} ember az ismeretségi körömben, aki szerint 4×512-vel jobban járok mint 2×1gb-al.. ilyen embernek hogy magyarázzam el a dolgokat ? mert újítani akarja a gép cuccait.. vagy hagyjam rá ?... -
P.Robi87
tag
''[OFF]Ráadásul nF590-nek ''nagyobb'' jövőt látok...[/OFF]''
Én pont arra fogok ráutazni hogy mikor les680-as lapkával ellátott alaplap ami frankó, véletnül garis legyen a lapom 4.× isúgy tudom onnantól visszakérhetem a vételárat.. bár amennyit csalódtam ebben a lapban és most is szopok miatta, hogy egyik napról másikra nem mentek a kingston ramjaim, havernál tökéletesen mennek a C2D-ban...
-
-
gabó
tag
Sziasztok!
Egy lama kérdés, mi a két lap között a különbség? M2N-SLI Deluxe és M2N32-SLI Deluxe. Az Asus honlapján sem találtam sima M2N-t.(vagy valóban vak vagyok)
előre is köszi -
P.Robi87
tag
válasz
Eugene Roe #865 üzenetére
Bon3ss-el együtt értek.. hiszen az 570-es még jobban ram problémás lap.. ha ott ment.. akkor ebben a deszkában sűvíteni fog.. amúgy múltkor emlegettem a Geil ramot mert hallottam, hogy ment a lapban..
-
bnss
veterán
válasz
Eugene Roe #865 üzenetére
Ha az 570-es csipszettel ment, akkor szvsz 590-es csipszettel is mennie kell elméletben, próba cseresznye!
keress rá ebben a topicban a geil szóra és találsz néhány tapasztalatot Geil RAM-mal kapcsolatban!
[Szerkesztve] -
Eugene Roe
őstag
Hello% azt szeretném emgkérdezni, hogy szerintetek működne-e egy GEIL Value 2*1GB 800Mhz-es memória ezzel a lappal ??!! M2N-E-ről szeretnék váltani erre, azzal ment szépen, ezzel pedig nem akarok memót cserélni.
-
bnss
veterán
válasz
P.Robi87 #863 üzenetére
Egy időben, amikor még nem voltam ennyire sem tájékozott, akkor biztosan Kinmaxot vettem volna, de amióta itt olvasgatok aPH!-n, azóta változott sokmindenről a véleményem, szvsz G.Skill. HA alapon használod, akkor pedig ''szinte'' mindegy, mivel ami rá van írva, azt tudja.
-
P.Robi87
tag
Zoli329 Várom majd, hogy te mit mondasz... Kingmax Mars vagy G.Skill...
Bon3ss Te különálló véleményed is kikérném...
Szóval a ramot nagyon használja egy dvd film rippelés? (úgy tudom igen) nem rég írtam, hogy szeretnék tv-tunert és felvenni dolgokat.. ezért is szeretnék x2-est processzort... de azt is számoljátok hozzá hogy nem húznám a ramokat se a procit... alapon melyik ram nyomhatja jobban? -
bnss
veterán
-
P.Robi87
tag
Választ: emelted az fsb-t ami ugyebár nővelte a ram órajelét is...plusz közben a cpu is nagyobb órajelet produkál...így egyértelmű, hogy magasabb fsb mellett jobban megy.. de ha a szorzott visszateszed 1-el.. és megnézed a mostani fsb-vel.. akkor is durva eredményt kapsz.. ha jól tudom 3200+ az 2ghz valósban.. így 2,6-on 10× 260-as fsb-vel toltad neki, ugye?
-
szacsee
nagyúr
Hali all!
Valami nagyon durcán számít sebességben, mert ha a 3200+-om 2400-on kergetem, akkor nem érzrk gyorsulást OS szinten, de ha 2600-on nyomom, akkor iszonyatosan gyorsan bootol, meg minden.
Megnéztem 2,4-en túlhúzva a HT+memókat, de így sem gyors, csak ha 2,6-on tépem.
Mitől lehet?
Valahol olvastam, hogy a DDR2 2,4-2,6 fölött érzi jól magát
2.4- mem olv everest kb 7700 @800
2,6- mem olv everest kb 8500 kb@833
Ennyit számít a MHz? -
P.Robi87
tag
Hát.. unalmas óráimban gémelek, filmet nézek.. zenét hallgatok, msn, fórum... X2-után szeretnék filmet rippelni dvd-ről és Tv-tunert venni és majd felveszegetni pár dolgot...
Azt leszögezném, hogy én mindent alapon akarok járatni.. semmit nem piszkálvaNa, így mondj nekem valamit... mellesleg a Kingmax Mars ram viszi a 4-4-4-12...
-
Zoli329
addikt
válasz
P.Robi87 #855 üzenetére
Ez nem teljes mértékben igaz. AM2-nél valóban a mhz többet számít de CL4 azért kell, mert a CL5 sok.
Párban 24ezer? 2x1 gigáért nem pénz, feltéve ha megy dual-channel-be. De sokat ne várj tőlük, CL5-ben kb 860-900 körül mennek. A gskill más kategória. Kérdés, megéri-e neked a kb 2-3x annyi pénzt. Mire használod a géped? És megmondom kell-e jobb ram. -
P.Robi87
tag
Kaptam egy ajánlatot egyik barátomtól, aki tudna szerezni nekem kingmax mars 1gb 800mhz-es ramot.. mindezt 12ezerért... párban meg csak 24 lenne.. szerintetek megéri? mert nem lenne ez hatalmas össze 2×1gb ramért.. oldal szerint CL5-ös.. de lehet G.Skill-re kéne befektetnem.. nem vágom jelenpillanatban
tanácstalan vagyok.. hogy most melyik miben jobb.. mert tudtommal drr2-nél a késleltetés nem annyira nagyszám csak a mhz a lényeg.. vagy tévedek?
-
-
P.Robi87
tag
F2-6400CL4S-1GBHK (1GB x 1)
PC2-6400 (DDR2-800) 4-4-3-5 Single Channel
Specification
Capacity 1GB (1GB x 1)
Speed 800MHz DDR2 (PC2-6400)
CAS Latency CL 4-4-3-5
Test Voltage 2.0~2.1 Volts
PCB 6 Layers PCB
Registered/Unbuffered Unbuffered
Error Checking Non-ECC
Type 240-pin DIMM
Warranty Lifetime
valami aggaszt.. méghozzá biztos elkezeli-e majd a lap biosza, ezt a random szerű késleltetésű RAMot.. -
P.Robi87
tag
-
P.Robi87
tag
Vauh! G.Skill F2-6400CL4D-1GBPK 27 543 Ft (azt hiszem, eladom a mostani ramomat és befektetek ezekbe)
egyik topikban pont ennek a boltolása megy.. [link] Érdekelt az ára.. pofára estem mikor látom, hogy olcsobb a Geilnél.. mégis egyenlők a paraméreteik, mellesleg nem piros hanem világos kék a ram bordája -
P.Robi87
tag
Ajha, ez tényleg pöpec így... lehet megvárom amíg kicserélődik a piacról a 90 nm-es procik...lehet ezért törekedik az AMD cpuk árcsökkenése, nemelég hogy így kereskedelmi fogást is végbevisz .. kispénztárcájú ember, jobban megveszi az olcsobb dolgokat és mégis ütőképes gépet rak össze.. vagy rosszul gondolom?
-
bnss
veterán
válasz
P.Robi87 #842 üzenetére
Egyszerű oka van, 60nm, azaz Brisbane, és az esetleg benne rejlő 3600+-os Brisbane magos X2-es ''jóval'' nagyobb tnuingpotencial, a Cache... [link]
G.Skill RAM-oknak ráadásul nagyon jó áraik vannak itt a PH!-n, kb, mint a Corsair XMS2-es moduloknak. Lehet, hogy ''mgeszi'' a lap, de nem biztos, hogy úgy tudod hajtani, ahogy szeretnéd! -
P.Robi87
tag
Miért 4000+ vennéd meg?
Gskill ramról most hallok először :/ de tanulmányozgattam őket hivatalos oldalukon [link] Nagyon pöpec darabok az szentigaz, nem csodálom, hogy ilyent szeretnélÚgy tudom, hogy a lap 800-as ramoknál mindent megeszik.. bár a topikot nem követtem végig.. [így lesz mit olvasgatnom unalmas óráimban].. pedig én indítottam ^.^
Véleményem szerint, eléggé nagy az esélye... Amúgy én is bajban vagyok, hogy majdan milyen ramot is vegyek.. Majd jön megint a tortúra... bögészek,szenvedek,mérlegelek, s értekezek boltosokkal.... mire lesz valami... bár időm mint a tenger -
-
P.Robi87
tag
Hallottam valamit már én is róla, de azt hittem kacsa az egész dolog... de azért reménykedtem, lehet tévedek.. mert akkor lehet zsírújonan veszem meg a 4200+ x2-est.. meg kéne ahoz egy rendes hűtés is.. zalman hűtés [link] erre gondoltam.. olcsó is! (persze csak a szomszédba kell átmennem érte)^.^
Jónéhány web oldalt nézegettem, de csak opteronokról találtam árcsökkenéssel kapcsolatos híreket.. Ha valamit tudsz, légyszívesd oszd meg..Furdalja az oldalam a kíváncsiság
-
Zoli329
addikt
válasz
P.Robi87 #836 üzenetére
Nekem is eredeti mondhatni minden. Winxp nero még a totalcommander!! is meg winrar. Office-t nem vettem, nekem tökéletesen megfelel az Openoffice. Játékok közül van ami eredeti de néhány régi már be nem szerezhető sajnos nem, de ez nem az én hibám. Zenét viszont nem nagyon veszek
-
P.Robi87
tag
Uhh... CAD... az amire gondolok... 2d ben vektor-grafikai rajzoló program?...
Bár, helyes vagy sem a felfogásom.. magyar xp prof. + office 2003 prof. alapból eredeti nekemHALO sajnos klonos már, mert eltörte egy idióta a lemezem...
talán 2-3 írót gémem van és ennyi.. Return to castle wolfenstein... meg ilyenek elég öreg és poros gémek-.- még a régi gépnél toltam vele, így kell a nosztalgia ^.^
Őszinte legyek, nem szívesen írok ki senkinek se dolgokat... féltem a gépem a gonosz BSA dolgozóitól
[Szerkesztve] -
bnss
veterán
-
P.Robi87
tag
Úgynézki jövőhéten cpu-t cserélek haverral és 1 kevés ráfizetésével 4200+ x2őm lesz... Áprilisban meg szülinapomra zsét kérek a 800-as ramokra... de előtte kölcsönkérek 533-as ramokat tesztre vagy átviszem a szomszédban lévő pc-s boltba.. majd kiderül XD már poénosnak tartom a szitut.. régen is csak zene,film letöltögetésre kellett a gép és a kedvenc gémemnek a ''HALO''-nak..
nekem bejöttbár régi gém... jóemlékek fűznekhozzá
Kezdek hinni embereknek, gémelésre csak ''konzol'' kell... sz0páshoz meg marad a pc... Elnézést azoktól, akiknek a véleményük más..de én akkor is így látom a helyzetet
-
P.Robi87
tag
Na, igen.. jó Neked!
... nekem csak az nem tetszik most a lapnál, hogy csak a 4. slotban aktív a kingston ramom, eléggé idegesít :@
azt hiszem Geil 667 mhz vagy 800MHZ 1024MB GEIL ULTRA KIT ramba befektetek majd... csak húzos
ha a lap ezzel is szarakodni fog... akkor ez volt az utolsó pc-m
-
P.Robi87
tag
No, igen.. akkor mégis jót mondtak nekem
szóval kingston mellette alap volt a 4-4-4-12 T1 hogy dual ch-ben bírjam használni.. valószínűleg lehet, hogy tényleg a bios frissítéseknél kiesett a támogatottsági listából -.- mert első verziós bios-nál az ocz ram nem ment... nézegetem a lapom kézikönyvér amiben felvannak sorolva, hogy melyik ramokkal megy.. ez most engedjem el a fülem mellett vagy tényleg érdemes odafigyelni erre?
-
P.Robi87
tag
Most ez láma kérdés... CR1 az mi? ezt soha nem vágtam
nekem valaki azt mondta ez a T1/T2 téma... valaki szerint meg más..
-
P.Robi87
tag
-
P.Robi87
tag
Nem fog rajta jobban menni az hótzsíher.. de lehet javítottak rajta... ramokat úgy vettem még a 2. példányomnál hogy bele teszteltettem... és egyik indításról a másikra nemindul el és sípol?az mióta normális egy ilyen lapnál.. ha a 4. slotba mind a 2 Ram működik..ezt nemértem... durva ha több cucc is csak 510 mb ramot számolt.. pl. goldmemory...De ezek előtt rendesen szálta a ramot..meg ment mind a 2 modullal a lap.. Okés hogy úgy állítsam a ×zót meg ilyenek.. de én ezt alapjáraton vártam volna el.. nem így...
-
Zoli329
addikt
válasz
P.Robi87 #811 üzenetére
Nem teljesen kompatibilis a lapoddal a ram szerintem. Első lépésként próbálkozz 10x szorzóval. Pl 10x220. Az ugyanúgy 2200mhz. És akkor a ramod nem 631-en fog menni. Igaz nem is 667-en, hanem kicsit többön.
M2N32-SLI Premium Vista... sztem ez reklámfogás, nem fog rajta jobban menni a Vista
Nekem sípolni akkor szokott a mostani, ha túlhúzom a gépet vagy kevés feszt adok a ramoknak/procinak. -
P.Robi87
tag
Mégvalami, dxdiag-ot nézegettem és picit meglepődtem :S
Képen a bekeretezett részt nézd majd.. mindegyik memóriánál 510 mb-ot ír :|
[link] -
robekri
addikt
Valakinek tapasztalat, hogy Kingmax mars ddr800 meddig megyen
1T-ben?
Milyen érteékeken?
Üdv.: Robe -
P.Robi87
tag
Hali mindenkinek...
Választ keresek arra a kérdésemre, hogy egyiknap tökéletesen futott a gépem, következő napon már bekapcsoláskor ram hibával sípolt... így helyből kapott egy cmos reszetet mert azt hittem, hogy én állítottam rosszul be a biosban az időzítéseket... de semmi.. utána az első dual ch-ből áttettem a ramokat a 2.ba.. egyből elindult.. de csak 512mb-ot ismert fel.. utána utolsó 2 ram dimet teszteltem amiből csak a 2.ban ismerte fel ramot.. de ott leteszteltem cserélgetéssel mind a 2 kingston 667 mhz-es ramot... de amit külön vettem tartalék ramnak az OCZ 667-es 512-os modult azzal rendesen minden dimben elindul... na ilyenkor mi van ?nemértem hogy mi lehet.. bios-t frissítettem 0903-ra... de semmi.. nekem gyanús az alaplap.. küldjem vissza 4.× is?
de előtte havernál letesztelem a ramjaimat.. mert mégis csak kingston ami meg nem egy ócska ram szerintem...
Lenne egy kérésem valaki akinek 667-es ramja van és M2n32 sli alaplapja csináljon néhány ram olvasás és írás tesztet az EVEREST Ultimate Edition progival, mert nekem a 667 helyett 631-et ír, ahogy képen is látható >>.. [link]
Valaki nem tudja mikor érkezik az M2N32-SLI Premium Vista Edition.. mert lehet azzal jobban járnék mint ezzel a m2n32 sli deluxe alaplapommal
[Szerkesztve] -
MateusAMD
csendes tag
Van kb 220m 2 utca az emeleten van a gép igy 1 fal és ahova megy ottis egy fal közbe van 2 1 szintes családi ház.
-
MateusAMD
csendes tag
A M2N32 SLI D W-vel mekkora távolságba tudok vlant csinálni és menyire zavarank be fák falak stb...
-
robekri
addikt
Vehetem ezt vissza, nem itt van a akutya elásva! Majd jöjjenek az AM2+Afos funok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest