Új hozzászólás Aktív témák
-
faster
nagyúr
Itt valami kavarodás van. Nekem A7N8X-Deluxe lapom van, ugyanilyen AGP Pro csatival, ami hosszabb, mint a sima AGP, de azért ugyanúgy belemegy a sima AGP videokártya. A 9800Pro nak pedig universal AGP csatija van, ami _mindenféle_ AGP ajzatba belemegy, akár AGP4/8x, amiből a Pro változat van ezen az alaplapon is, akár a régi 3,3V-os AGP1/2x -be. Nekem is 9800Pro van, és vígan működik.
Most hirtelen ennyit találtam AGP ügyben, az AGP Pro ugyanaz, mint az AGP, csak a csati két oldala tovább nyúlik, de középre akkor is belemegy a sima AGP kártya.
Bővebben: link
A 3. oldalon vannak AGP Pro rajzok is. Meg egy csomó referenciaanyag begépelve vagy belinkelve. Annak a kártyának abban az alaplapban _működnie kell_! -
tycho
tag
http://www.coomp-ker.hu/termek_info.php?cikksz=11365
http://irocom2000.hu/product_info.php?products_id=101
Ha megnézed, akkor látni lehet: az alaplap AGP pro-s, aminek más a szerkezete, mint a 9800pro-snak, és nem megy rendesen bele. A 3,3V-os ''valami'' a lap útmutatójában volt olvasható, de akkor még nem is figyeltem, hogy más a vidi-kártya csatolója...mint egy amatőr... -
tycho
tag
Vettem Én is egy ilyen lapot és hozzá egy Club3d 9800 pro-t. Aztán azóta is szidom a jó q**va **@/% (bocs mindenkitől) a gyártóknak, mert az alaplap dobozára nem volt ráírva, hogy nem fogad el 3.3v-os kártyákat, és a videókari dobozán sem volt rajta, hogy ő biza 3.3*as, így nem kompatiblis, pedig ha a 9600XT megy rajta, akkor nevetséges, hogy egy fejlettebb kártyá nem
-
eustace
csendes tag
Állandóan sípol. A megvásárlás után kezdte el...
Nem olyan hangos, először figyelni kell, hogy az ember észrevegye, de aztán már idegesít. Ha járnak az autók a ház előtt, akkor nem hallani. Este csendben már hallani. Zárt házból is. Processzor aktivitás változásánál változik a hang (pl scrollozásnál). CPUIdle-vel bedurvul. -
laszi84
tag
Kiprobálom, csak előbb le kell szednem, mert én nem használom. Neked állandóan sípol a lapod? Mikor kezdte el? Mikor először bekapcsoltad a gépet, vagy csak egy idő után kezdet el sípolni? Mennyire hangos? Zárt házból is lehet hallani? Csak azért kérdezem, mert én nem is figyeltem ilyenre, nem szoktam közelről hallgatni a gépet. Lehet, hogy ez is sípol, csak én nem veszem észre. Bár remélem nem így van.
-
_cirmos_
őstag
feltettem megint a cpuidle-t, és nekem OS és S1 módban is sípol elég durván. és sajnos a lan dolgot elnéztem, ha letiltom akkor is sípol
. mindegy, lassan kezdem megszokni...
p.s. bocs hogy a levélre nem válaszoltam, kicsit szétszórt vagyok mostanában. az enyém cégen keresztül van, nagykerből. semmi papírom nincs róla itthon, úgyhogy nem tudom zaklatni a negykereseket. btw azt se tudom hol is vettük -
eustace
csendes tag
Kipróbálnád a kedvemért a CPUIdle-t ''OS Controlled (use Windows)'' módban, úgy, hogy bekapcsolod az ''Optimize CPU / Chipset'' opciót (CPUIdle Extreme van most nekem fenn)?
Ilyenkor sokkal hangosabban sípol az alaplapom, mint enélkül, és kíváncsi vagyok, hogy neked is csinálja-e. Az a valami kezd rá hangosabban, ami folyamatosan sípol rajta. -
Mag
senior tag
Én is rendeltem egy ilyen lapot,és az az igazság hogy most jol beparáztattatok
A mostani vassal (AsRock, ugye az ASUS low-end márkája) semmi ilyen nem volt.Elején persze ezzel is szivtam mert tré volt a táp ,és a cpu cooler.
Táppal most is lehet vmi mert ha pl: játszok+lanon másolok ,vagy olyasmi ami nagyon meghajtja a gépet van hogy ujraindul. De az valszeg a moddolt Codegen táp miatt lehet mert a gyári 12 V helyett 5V nél kevesebb feszre tettem a ventit benne.
Alacsonyak is a fesz értékek:
100%cpu -nál
Alaplap neve ASRock K7VT2
Hőmérsékletek
Alaplap 35 °C (95 °F)
CPU 60 °C (140 °F)--->66C° felmegy..moddolt CPU hütö miatt(halkitva)
Feszültség értékek
CPU mag 1.74 V
CPU aux 0.02 V
+3.3 V......3.10 V
+5 V........4.62 V
+12 V........11.98 V
-12 V.......-11.85 V
-5 V........-4.91 V
+5 V.készenléti..4.80 V
Vki irt a 12 V-os kimenetnél 13 V-ja van,akkor én mit szoljak a 11,85 -el?
de a leggázabb a 3.3 helyett 3.1 és 5 helyett 4.6 ...
Ha meleg van akkor szokott csak ujraindulni néha.
[Szerkesztve] -
_cirmos_
őstag
tag lettem
ja bocs, tudom a mod gomb... csak elkapott a harctéri idegesség
[Szerkesztve] -
laszi84
tag
Üdv.
A 3,3V az alaplapra megy, de hogy mit csinál azt nem tudom, nekem is csak mondták, hogy annak kell stabilnak lennie. A 12V-ról csak a motorok mennek. Mire gondolsz? Mi 2.0-ás? A könyvében találtam egy ilyent: Revised Edition V2. Mást nem, csak az USB-t!Vagy valamilyen javított kiadásra gondolsz?
-
csabors
tag
Szia.
A 3.3 volt, 3.3 és 3.4 között ingadozik.Gondolkodom azon hogy visszaviszem a tápot gariba mert szerintem a 12.9 volt kicsit sok.A 3.3 volt mit jelöl? Van 2.0-ás delux alaplap.Neked milyen van? -
laszi84
tag
Üdv.
Nekem egy Asus a7n8x-e Delux alaplapom van, és eddig nem volt vele gondom. Sata 160 Gb-os Samsung vinyóval. Szerintem nem rossz lap, én eddig meg vagyok vele elégedve. Inkább vegyél egy márkás tápot Enermax vagy Chieftec. Nekem egy Chieftec van, halk és stabil. Én a helyedben a +3,3V feszültségét nézném meg, az a veszélyesebb. A +12V nekem 12,4 12,5 körül szokott lenni, de az nem para. Még a tied is benne van a 10%-ban. A +3,3V nálam pedig stabilan 3,36. -
csabors
tag
[Szerkesztve] -
csabors
tag
Ja és elfelejtettem kérdezni ,hogy 2.0-ás E delux létezik e.1.0-ásakat akartak hozzám vágni mindenhol.
-
csabors
tag
Sziaszto.
Szeretnék venni egy A7N8X-E Delux-os alaplapot mert kaptam egy s-ata winyót.Most egy A7N8X-es lapom van+2500 barton proci.Voltak az alaplappal eleinte problémák de most stabil.(Ócska hangkártya...http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=69896&arc=f) Hát eléggé beparáztam az A7N8X-E Delux-tól ha tényleg ennyi baj van vele!!! Tudtok esetleg ajánlani 25-26 ezer körül jobb alaplapot? De ne Abitot...Memoria 256mb DDR 400-as samsung.
Más gond:Táp állandóan 12.8-12.9 volt körüli feszültséget ad ki asus probe szerint.Codagen low noise... ez nagy gáz! Féltem a kinkeservesen összedolgozott gépemet.
[Szerkesztve] -
F.Sityu
csendes tag
Nagyjából végigolvastam amiket írtatok,de olyan hibát, hogy a SATA-s alaplap nem akarja elfogadni (felismerni) a SATA-s winyót még nem láttam! Valaki járt már így?A múlkor (persze épp miután megvettem az alaplapot) felléptem ide is kissé eltorzult arccal olvastam, hogy milyen szartól várom, hogy működjön. (Akkor még darabokban állt otthon a cucc) Főleg memóriával kapcsolatos problémákat láttam nálatok és szinte biztos voltam benne, hogy nekem is pfff lesz.
Erre a winyóval szórakozik! Elhoztam a haver működő (ugyanolyan) winyóját + másik SATA kábelt is és úgy sem volt ok, szóval a mothetfucketboardon rossz a foglalat?. Tehát a lényegre térve: szerintetek lehet azzal kezdeni valamit?!
Előre is köszi a segítséget! Ja, és ha lehet ne dél - indokínai nyelven segítsetek, mert nem nagyon vágom a témát túlzottan szakmai nyelven. -
laszi84
tag
Üdv!
Már pár éve szerettem volna egy új gépet, (1 hete van meg az új) és most rendessen beparáztam, hogy gázos az alaplapom (is), de nálam eddig nem csinált semmi hasonló dolgot, és remélem nem is fog. A videokártyámmal már megszívtam egy picit, ugyanis nem tudtam, hogy lasabb rajta a memória mint a 128Mb-oson, nem is gomdoltam ilyenre. Nemrég hallotam egy fórumon, már többen mondták, tehát lehet benne valami. Remélem a deszkával nem lesz semmi gáz. -
Vangelis
félisten
?
-
Vangelis
félisten
nem lehet hogy csak egyszerűen valami más gond van mert szerencsére nekem teljesen normálisan megyen minden gond nélkűl win stb
tehát minden
nem lehet az a gond hogy egyszerűen vannak hibás szeriák és pont a tiétek az
akinél én eddig láttam és ment ilyen lap mind hibátlan volt legyen rajt w98 me xp 2000 stb még linux alatt is normálisan muzsikált egy helyen
ennyi -
tildy
nagyúr
Ne igyatok előre a medve bőrére...Hugom ma irta, hogy csinal neha olyat a lap, hogy bekapcs utan a winen csak a hatterkep jelenik meg semmi mas...Tökre elegem van, hogy nem szeretik egymást a win meg ez a lap
-
_cirmos_
őstag
itt van a lag-om:
Bővebben: link
se föl, se le, totál süket egy pár másodpercig...
[Szerkesztve] -
zeus90
aktív tag
Nekem megoldódott a problémám de attól f**k ASUS !
-
_cirmos_
őstag
válasz
_cirmos_ #163 üzenetére
nekem lagos időnként a net. tapasztalt valaki már ilyet? csak 5-10 sec, de addig se előre se hátra. játék közben elég dühítő. ja, és időnkét meghal a w2k, ha több dolog is használja a netet. xp-nél is megvolt mindkét jelenség (csak sokkal durvábban), szóval ez nem oprendszer gond. gyanús nekem ez a két integrált lan. ha letiltom őket nem is sípol ez az átokfajzat.
-
kisninja
őstag
Nékem is Nvidia van nem sipol és majdnem minden jó.........
Csak a proci hömérséklete alapon 54-58a hütés titan teljesen réz szova komoly hütésnek mondhato. még eddig nem löte ki magát ennél a lapnál mi a max hömérséklet??
zsir a polo ötlet -
_cirmos_
őstag
válasz
[CaveMaN] #158 üzenetére
kell szereznem egy nvidiás vga-t próbába. ha azzal nem ciripel akkor robbanóanyaggal megrakott teherautóval hajtok neki az nvidia-központnak, nevelő célzattal, tisztességtelen piaci magatartásért.
felraktam a w2k-t, ami nem muzsikál úgy mint régen, tehát szar a lap sztem, d ezt majd késöb kifejtem mert most roha... -
tildy
nagyúr
Hála égnek nekem most már egész türhetően megy a lap...
De a chaintech ott marad a másik gépben végszükség esetére... -
_cirmos_
őstag
na, a hülyeség, az teccik mi?!
egyébként van benne ráció. sőt tudok jobbat: egy kis árréssel árulnánk, és ha összejön 20-25k haszon, akkor a klub tagjai között kisorsolunk egy NEM ASUS alaplapot
csak vmi jó szlogen kéne... nem is tudom. mondjuk lehetne a képen 2-3 távol-keleti munkás akiknek látszik a kezükön hogy összevagdosták az ilyen izé.. alaplap-összerakó szerszámok, mert olyan pontatlanul dolgoznak
-
zeus90
aktív tag
Csinálunk pólót??
-
_cirmos_
őstag
hát barátom, Isten hozott a klubban. még 1-2 ember és egyen-dzsekiket is nyomunk majd f**ck asus felirattal
konkrétan azt tudom javasolni, hogy cserélj ki mindent (táp, cpu, vga, ram, pci-os dolgokat száműzni) a lapon kívül, és ha a hiba megmarad akkor tessék visszavinni. és ha van egy kis eszed akkor nem asust kérsz helyette. mielött nekiállnál cserélgetni talál egy módszert amivel a hibát 100%osan elő tudod csalni, ez sokat fog segíteni a késöbbiekben. -
zeus90
aktív tag
válasz
_cirmos_ #151 üzenetére
Bővebben: link Itt nézd meg de én arra vagyok kíváncsi hogy sokaknak nem jó ez a lap? És visszavették garanciába??
-
zeus90
aktív tag
Hány embernek volt gondja evvel a lappal??
Mert nekem tápcsere után kikapcsol a gépem! (magától) -
_cirmos_
őstag
végső elkeseredésemben arra gondoltam, hogy eladom a lapot és veszek egy epoxot, gigabyte-ot vagy vmi egyéb ilyet amiről nem hallottam még annyi rosszat. igen ám, csakhát nagyítóval kell az olyan mobókat keresni amiken elfér a zalman cnps7000a-alcu. i'm stuck with asus.
-
eustace
csendes tag
válasz
Deadexpert #142 üzenetére
A 166-os FSB-s 2800+-os Bartonommal gyorsabb a gép, ha 166-on megy a memória is. Valamelyik topicban már kitárgyalták, hogy az a jó, ha szinkronban van a memória, meg az fsb.
Sípolós alaplapommal mért tesztek eredményei (az egymás után írt értékek megismételt tesztet jelentenek):
333 agressive:
read: 2515 2510 2510
write: 1007 1006 1007
3mark2001se: 6705
333 optimal:
read: 2440 2440 2441
write: 987 987 981
3dmark2001se: 6708
400 optimal:
read: 2314 2317 2314
write: 974 971 962
3dmark2001se: 6665
400 agressive:
read: 2285 2275 2280
write: 973 972 957
3dmark2001se: 6675 6665 -
eustace
csendes tag
-
_cirmos_
őstag
válasz
Deadexpert #142 üzenetére
nekem 2*512 mb geil van bent, dual channel-en természetesen. semmi gondom vele, hogy mennyivel gyorsabb mint a s.ch. azt ne kérdezd mert úgy még nem is próbáltam. ja igen, 400-on megy mint a konfigomból is látod. fsb200 fölé nem jutottam még, de hogy ez a cpu vagy a ramok hibája azt nem tudom, és lusta voltam még kipróbálni.
eustace hová tűnt?!biztos visszavitte a lapot.... remélem jót kap.
kicsit off, de egyik spanom néhány napja vett egy a7v880 (asszem ez a pontos neve, a via új üdvöskéje, dual channel meg minden. a lényeg hogy meg is halt a lap. ennyit az asusról...)
egyébként megőrjít ez a sípolás -
Deadexpert
tag
Szeretném úgy használni a gépem, hogy a memória 400 MHz-n megy, ezért tervezem, hogy lecserélem a Kingston ramjaimat.
Kérlek titeket, hogy írjátok meg tapasztalataitokat, mert szeretném tudni mire érdemes váltani.
Főként a KINGMAX MPXC22D-38LT3R típusú ram érdekelne, de kíváncsi vagyok minden olyan tapasztalatra, ahol 2*512MB ramot 400 MHz-n használtok.
Előre is köszi -
hefe
aktív tag
Oké oké...
Az mbm5.3..... 4 aktív hőmérőt lát...
Sorrendben
szenzor 1 asus 1 42 fok (cpu)
szenzor 2 asus 2 28fok(talán északi?)
szenzor 3 asus 4 25fok(talán alaplap?)
szenzor 4 asus w83l785ts-s 50 fok(talán déli?)
Lehetséges ez így?
[Szerkesztve] -
hefe
aktív tag
Kis kiegészítés... A mindkét mérő prognál tapasztalt jelenség hogy a cpu foka egyszer 25 másszor meg 45....váltogatja magát.......
-
hefe
aktív tag
Csak egy általam tett megállapítás amit ha tudtok erősítsetek meg légyszi...
A cpu hőmérő az tuti azt nem lehet eltéveszteni(dolgozik gép=nő a hőmérséklet,tapintás is igazolja)
A motherboard sensor az szerintem nagyon nem az alaplapé hanem az északi hídé(tettem rá aktív hűtést és 1 fokot se csökkent ellenben az állítólagos motherboardal az csökkent)--->motherboard senzor=északi híd???
Több mérőprogi is talál egy 50 fokos senzort ami egy két csip tapogatása után a déli hídhoz vezetett......(persze passzív hűtés nélkül)
Tesztelje már le valaki nagyon hozzáértő hogy így vannak e a dolgok már nagyon kiváncsi vok rá hol a bibi....
(mbm5 és a saját asus mérő)
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Na egy kis történet:
Este win reinstall, jó nvidia driver, megy a a belső háló, meg minden, kikapcsnál se várakozik, örömujjongás.
Reggel: windows bebootolás után reset.Mindig akkor, ugyabban az időben.Para on.Feszültség on.
Aztán a legutsó (f8 rula) helyes beállítással már szépen ment.De majdnem szívinfarktust kaptam előtte -
kisninja
őstag
600 pont külömbség az pedig nemsok minden féle tuning nélkül
[Szerkesztve] -
kisninja
őstag
Apropo az én procim is nagyon melegszik 57C alapban terhelésnél 60C körül mozog pedig egy titan hüti ( ttc-cu9tb/sc ) most probálgattam huzigáni 180FSB-n a kölcsön ram nem birja ami még csak (256Mb/333) de a proci igen azaz edig alapfeszen 2250 (3270+) de szerintem birná még tovább
Ujra indulás??? lehet hogy a ram nem birja nálam is ezt csinálta
A BIOSZOM MAGYARUL MONDJA AZ ÜZIKET MÉGPEDIG AZ ÉN HANGOMOM
A Gef4-em közel anyi pontot ér el a 3DMark-ban mint a 9600 nem se aszem pro -
hefe
aktív tag
Nagytoronyház....egyik oldala sincsen rajta....2 házventillátor....egy madzag sincs ami zavarná a levegő áramlását.... Na erre varj gombot
-
Hugo85
aktív tag
Semmi értelme a vgacoolernek meg a southbridge hűtésének
, inkább old meg a ház jó szellőzését az mejd megold mindent. Bennt hiába fuvatsz bármire is levegőt ha az már meleg inkább szívass be kintről hidegebb levegőt és fúvasd ki hátul. Nekem egy 12cm-es thermocontrollos Vantec venti szív elől és egy Icute Aerocool venti a ház oldalán, hátul pedig baromi nagy rács figyel és a táp is kétventis. A chipsetnek eddig a legmelegebb 32 fok volt (kint 35 fokos hőség) a procinak terhelve 55 fok (több óra játék kinn 35 fok) mindezt a félgázon járó Jet7-el.
Szerintem a ház szellőzése lesz a ludas és arra az oltárinagy passzív bordára kár bármit is rakni lecserélni meg abszolút lol.
Haver Abit IS7-E-jén a nb-t egy 5500 Rpm-es venti hűti megis felmegy 55 fokra pedig van házhűtője -
hefe
aktív tag
És szerinted az normális dolog hogy a cpu 39 míg a zészaki híd meg 52 fokos legyen? (2.5barton és nincs húzva éppen)
Vga coolert azé már megérdemel szerintem....
(különben a déli híd is tűzforró.....) -
Hugo85
aktív tag
válasz
_cirmos_ #127 üzenetére
Én tudom a választ az Ati-s sípolásra:
Ez az Nvidia chipset védelmi áramköre által generált falramászató-zaj ami azért bűntet titeket mert Ati karit vettetek
Persze ez abszolút lol, de jól hangzik.
Ja és kisninja sztem az X800 pro/xt egy überállat kártya de ehhez a géphez egy abszolút túlzás, bár legalább lesz benne fejlesztési tartalék a gépedben mert az még tuti állat lesz 3 évigja és nagyon bocsi, hogy itt osztom az észt csak próbálok segíteni, mert unatkozom bár tudom, hogy senki nem kérte, hogy segítsek
-
hefe
aktív tag
Akinek van fenn mbm5 ehhez a laphoz az segítsen ki légyszi...
A senzor 1 most az északi híd bordája vagy a procé??
Lehet hogy a híd melegebb mint a proci?
(különben nekem is sípol ez a dög lehet mert atis a kártya benne) -
ssolitude
őstag
válasz
BobChemistry #29 üzenetére
Csak csatlakozni tudok BobChemistry-hez.Saját tapasztalat,deluxe lap kideríthetetlen okból ujraindulgat.
-
kisninja
őstag
upp xt xt xt xt xt
-
kisninja
őstag
Bocsi nem figyeltem ! De a kondik akkor is sipolhatnak, de a tekercsek is (Ha lazaán van feltekerve a magra!!
Más: Csak kb 4 napos a gépem edig Asus Tusl-2c lapom volt 1400MHzTUA (celeron) 512ram/133 stb minden maxos volt. A gép nem tudta kihasználni a vid karit most igen
Oktoberig marad a Gef4 oszt sulinetre valamit talán Radeon x800 pro/xt ??? de remélem pro. Köszi a választ
Amugy nem bántam meg ezt a lapot hasíííít mint álat -
eustace
csendes tag
válasz
_cirmos_ #118 üzenetére
Visszaviszem. Hülyén néznek rám. Megmondom mi van. Elviszik Pestre, a nagykerbe, és akkor majd valami lesz. Lehet, hogy még egy hétig javítják. Mindegy. Megpróbálom.
Amúgy tényleg kicseréltek rajta valamit, mert a hálókártya MAC címe megváltozott. Valami nyűg lehet ezzel a hálókarival (is). -
Ger|
aktív tag
az hogy a windows friss még attól még nem biztos, hogy nem vírusos.
Haveromnak pl a windóz 98 eredeti GYÁRI windows 98as telepítőcdjére volt integrálva a vírus egy dll-be. De a te eseted sztem nem vírus. Akkor is csinálja amikor zsír új a telepítés? Más osel is csinálja? Nem lehet hogy a vinyó a szar? -
_cirmos_
őstag
ja jó, bocsi
ha azt vesszük te akkor jobban jártál mint a többség. visszaviszed, megmondod hogy sípol, ők beleraknak vmi min konfigot, bekapcsolják, és már kapod is az újat. de nehogy hagyd őket ''szerelni'', mint a múltkor!
én meg ha visszaviszem akkor mondhatom hogy ilyen és ilyen alkatrészekkel, hogyha ezt és ezt csinálja az ember bla bla bla... és egy hónap lesz mire kapok másikat, ha egyáltalán kicserélik első körben -
Hugo85
aktív tag
válasz
kisninja #115 üzenetére
Hát talán, de csak úgy mondom, hogy a régi vakukban nem a kondi sípolt hanem az áramkör ami töltötte
Na én már lant is építettem, csak az a gondom, hogy bár az Xp-s gépet látja a Win98-os addig ez fordítva már nem mondható el és a Windózer varázsló csak ennyit csinált és szerinte ez már jó
Tudom menjek a WinXp kérdések totyikba, de nem tudna vki. segíteni
Egyébbként kisninja nem tudom figyeltél-e de a srác mindent levett a lapról ugyhogy venti nem lehetett, a tekercs na az sípolhat, a ram ami elvitte a gépet szerintem meg vhol zárlatos volt vagy a foglalat azt mindenféle kis ívek húzgáltak át marha gyorsan és olyan hangot adott ki mint az elektromos sokkolók csak magasabbat mert gyorsabban szikrázgatott.
Jézusom mennyi hülyeséget összeírkélok
Ja és kisninja, nem gondolod, hogy elég kevés a videokarid ebbe a gépbe, bár gondolom ezt a pénztárcád szabja meg, de ha lesz sok zséd azért szerintem cseréld le mert elégge visszafogja az 5900Xt most nagyon olcsó és ahhoz képest elég jó vagy 9600Xt. A szorzót pedig a proci határozza meg, mármint, hogy a kettő közül melyik ilyesmi már a régi P1-es jumerolos gépeken is volt hogy egy jumperállas 1,5/4,5*-ös volt
[Szerkesztve] -
kisninja
őstag
Bocsi lol voltam idököszben én is rájöttem.
KÉRDÉS :melyik az igazi szorzó 14-ig simán be lehet löni de e fölött igy van 7/15 na melyik az igazi szorzó a 7 vagy a 15 ???
Vaszleg az enyém is sipol de nem izgat örülök, hogy megvan alig hallom biztos a sok zene megártotDe térjünk a lényegre a lapokat nem fogják megjavitani mert a szervizben nem csak ez az egy lap fog zajongani igy esély sincs arra ,hogy bárki is meghalja.
A sipolást sok minden okozhatja:
1 A kondenzátor is sipolhat egyes esetekben (emlékezzetek csak a régi vakukra azokban is a kondi sipolt)
2 A ventilátor is hiszen az is surlodik igy akár sipoló handot is kiadhat
3 A tekercsek is sipolhatnak
4 Halottam már olyat is hogy a maga a ram kezdett el sipolni ..... rá két hétre elvitte a lapot.
Mivel elég magas hang szol igy elég nehéz megálapítani hogy mi is sipol ÉN VALAMELYIK KONDI(k)RA GYANAKSZOM EZ VAN -
_cirmos_
őstag
ja igen, igen, persze. bocs. még mindig nem feküdtem le azóta, ehh. a cseréket én is elkövetem, aztán ha nem megy akkor jöhet a secondary target (bolt). remek dolog ez a két lan-kártya, de az mégsem állapot hogy a gyengébb idegzetű kutyák vonyítani kezdenek a gép közelében
D
-
_cirmos_
őstag
próbálj meg egy vga/ram/cpu cserét, csak hogy ne csinálj hülyét magadból a boltban. ha nem jó akkor gar csere.
-
_cirmos_
őstag
válasz
Deadexpert #107 üzenetére
az arra való, hogyha van tv vagy rádió a közelben amit zavar a gép, akkor ezt kell bekapcslni.
próbáltad mamit mondtam? az áramos dolog...
ah kikapcolom biosban a hálókártyát akkor nálam megszűnik a dolog!
bocs, kicsit bamba vagyok, két órát aluttam
[Szerkesztve] -
kisninja
őstag
Hi ép ma kaptam (vettem) egy ilyen lapot WIFI-vel tök zsir nincs vele semi baj még a gagyi ramot is viszi
30 ruppo volt + hozzá egy 2800+ Barton +egy titán.
Hogy lehet az FSB-t mhz-ként növelni mert nálam csak ezek vannak 100,133,166,200 és kész . Ja szerencsém van a proci Lock mentes
és még valami a szorzonál melyik az igazi Pl: 7.5/15 14 felett igy vannak (öszevisza) ?? -
Deadexpert
tag
Lehet, hogy hülyeség de az is lehet, hogy van megoldás a nem kivánt zajra.
Ezt találtam:
...a Spread Spectrum bekapcsolása csökkenti a gép által keltett elektromágnesez zajt, ám elvileg ez kis mértékben a stabilitás rovására megy... -
Hugo85
aktív tag
Hát ezt hogy érted, hogy 3000+-t nem bírta???
Mit csinált vagy mit nem vagy ezt tuningra érted??? Akkor nem lehet, hogy feszt kellett volna emelni? -
pisztráng
csendes tag
Elvileg a deszkának kéne tudni kezelni az AMD 3200+-ig, én 3000+ próbálkoztam de negatív lett, viszont a 2500-tel már megy.
Eéképzelhető hogy a hűtéssel volt baj? -
_cirmos_
őstag
válasz
Deadexpert #91 üzenetére
neked csak azt tudom ajánlani, hogy vegyél le minden fogyasztót arról a körről amin a gép van. nálam az okozta az állandó ujraindulást, hogy túl sok minden volt az elosztón, és ingadozott a fesz. a te gondod kicsit bonyolultabbnak tűnik, de egy próbát megér ez is.
-
_cirmos_
őstag
nem megy, én kb 2 óra múlva erősen ittas állapotba kerülök
. de holnap, cserkészbecsszó, holnap szétszedem. addig is, tiltsd le a hangkártyát és a lanokat biosban! hátha rájövünk mi a baj.
a linken írtak vmi csavart is, meg hogy mi ciripel pontosan, vmi az északi hídnál. esetleg próbáld ki a radíros trükköt, akkor elhallgat-e. holnap szerzek másik, nem ati vga-t is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRON ALUL! Sok darab 4 GB-os és 8 GB-os DDR3 PC3L (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) laptop RAM!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 / 64 GB / 85% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest