Új hozzászólás Aktív témák
-
gege022
csendes tag
Hello!az lenne a kérdésem hogy hogy lehet kikapcsolni azt adrága nöi figyelmeztető hangot az alaplapon?elöre is köszönöm
-
dekac
tag
Üdv!
Van egy ilyen gépem és win7-et tettem rá. Olyan kérdésem lenne, hogy sikerült valakinek 5.1-es hangot varázsolni rá?
-
golya87
őstag
2300 Mhz-n megy 1.65V-ot kap. Van rajta egy batár nagy réz hőcsöves hűtő. Orthos alatt stabil egy vagy két órát ment. Kingston egyforma ramok vannak 400Mhz-n mellette, 400-as ramok a rajta levő cimke szerint is. Alapfrekvencián is rontott DVD-ket, letölteni akkor még nem töltöttem vele. De majd még megnézem, hogy visszavéve is ront-e.
-
golya87
őstag
Hello.
Egy A7N8X-E Deluxe tulaja vagyok, és az a gondom, hogy amióta átpakoltam egy új házba, vagy legalábbis most tűnt fel, elront szinte minden dvd-t íráskor. A filmeket is lassan tudom tekerni, felbontástól függetlenül, először a képet hozza be és csak utána vmennyivel a hangot. Torrentről is sokszor crc hibás rarokat szed le a gép. Az egész gép lassabban reagál így 2300Mhz-re húzott Bartonnal, mint anno a 2.8-as Cerkám. A Sata chip-re gyanakszom, mert WinXp telepítés után volt már olyan is hogy sokszor kékhalált kaptam a Silsata driver hibája miatt.
A gépem: A7N8X-E Deluxe, Athlon XP 2600+@2300Mhz, 2*512 Kingston DDR400, 500Gb Samsung F1, Pioneer 212D, Sapphire 2600XT, Corsair HX520W
A gépet három 12cm-es venti hűti, a proci 50 fok alatt van mindig.
Előre is köszönöm a segítséget, én a kalapácsos orosz módszeren gondolkodok.
üdv
golya87 -
Dízeles
aktív tag
Hali
Esetleg valaki ?RAM -okat milyen sorrendben kel a foglalatokba helyezni?
Most 2 db 256-os van ,ha melléjük teszek egy 512-est lefagy vagy kék halál.
By -
daykiller
csendes tag
Üdv!
Van egy Asus A7N8X-E deluxe lapom, ami már 5 éves. Eddig minden gond nélkül üzemelt, kivéve akkor mikor kitakarítottam a gépet. Azt nem csipázta, de nagyon, ahányszor bolygattam. Hisztizett, nem indult, nem bootolt, lefagyott boot közben, újraindult, stb. De aztán megunta és üzemelt tovább betonstabilan. Ma kapott másik tápot, mert az enermax 600W-osom elromlott. Most egy Codegen 400W-tal kéne neki üzemelnie, de csak addig jut el, hogy bekapcsol, de se csipogás, se post, se bios. Pontosítok, amikor megkapta a codegent, akkor azonnal be is indult, memteszt megvolt, de ott lefagyott, hogy kiírta a memória frekvenciáját és hogy dual channel. Ezt párszor eljátszotta, mikor én arra jutottam, hogy megmozgatom a kábeleket. Ettől kezdve SKSH (se kép se hang).
Ezzel a táppal a másik gép gond nélkül elindul, a memóriák is jók másik gépben, raktam bele 800-as duront valamint 1200-as Athlon-t de nem üzemel azokkal sem. Sőt, a proci abszolút nem is melegszik. Attól félek, hogy meghalt a lap, ami nem lenne túl jó, mert most egy a7v133/athlon 1200@1300MHz-s gépről írok és a fontos adataim mind sata vinyókon vannak.De nem egyszer csinált már ilyet velem, egyszer csak helyreállt és üzemelt.
Amúgy benne egy Athlon XP Barton 2500+@3200+ van benne, 2x512 Samsung és 1x1GB kingston rammal, valamint 7300GT. -
dekac
tag
Üdv!
Mitől lehet az, hogy nekem csak az egyik wincsi hőmérsékletét érzékeli a lap?
Régen mindkét winyóm hőmérsékletét érzékelte az everest. -
sltom
csendes tag
sziasztok!
nincs véletlenül valakinek egy eladó példánya?
köszi
Tamás -
k4r1k4
csendes tag
válasz
nemezvoltal #305 üzenetére
A firmwarefrissitésről írj már pár sort, meg egyáltalán hogy az nForce-os IDE drive van feltelepítve vagy XP-s. Mert jónéhányunkknak komoly fejtörést okoz ez itt. Nekem 2db 500gb-os SATA II vinyó lenne a lapban, a boot után detektálja a lap, de az XP-ben már csak az egyiket ismeri fel, ezután kékhalál / belefagy, akkor is ha az eggyel bootolok is, és bármit csinálok... A SATA a korlátozottra van jumperolva.
-
siriq
őstag
Jah, en mar hajtottam 500 felett. 520-t mentek a kingmax hc 500 rammok. Nagyon tuningbarat jo biossal. Igaz nekem rev 2.0 lapom van(meg mindig meg van az is). Igen szepen birja a tuningot. 10x260 nal mar abbahagytam a nyustoleset. 2-2-2-11 memoria idoziteseket kedveli ha jolemlekszem mint a tobbi nf2 lap.
-
casenoid
tag
sz..ás, 1TB-s SATA vinyót épp felismeri, de belefagy.
külön SATA kártyával is.
új gép lett belőle, mert külső USB-sként kegyetlen volt másolni... -
chungee
addikt
Jó cucc! Nekem is ilyen van
-
OTika
aktív tag
Sziasztok!
Asus A7N8X-E Deluxe alaplapom van.
Mekkora a legnagyobb vinyó és memória amit lekezel?OT
-
eclipse006
őstag
Sziasztok!
Most került kezembe egy ilyen alaplap,az vele a gondom,hogy az optikai meghajtókat nem mindig látja és állandóan mondja a magáét egy női hang, amikor játszom,filmezek....Esetleg egy bios firssítés megtenné a hatását,vagy rossz és ne is foglalkozzak vele! aki tud segítsen!!!!
-
Egyfejű
tag
-
Egyfejű
tag
A7N8X-E DELUXE alaplap tudja az 500 Mhz-es memcsiket kezelni, vagy csak a 400 Mhz-es memóriát érdemes max. belerakni!?
-
dekoninck
aktív tag
Tényleg igaz az, hogy ezen a lapon a HDD-vezérlővel általában problémák vannak? Én már két vinyót cseréltem le, azt hittem, hogy azokkal van a baj (persze lehet), mert én is hasonló fagyogatásokkal találkozom néha, mint tildy 3 éve
Olyan is volt, hogy nem indult a gép egyáltalán, átdugdostam a SATA csatikat, és megjavult
Persze talán már érdemes lenne lecserélni a gépet, de egyébként elvagyok vele... -
RoyalFlush
őstag
Nekem Kingston 512MB DDR400 ramokkal produkálja ugyenezt a jelenséget, attól füttetlenül melyik stlotba teszem
A 2 A-Data Vitesta DDR500 rammal vígan megy. Mj.: az ASUS A8N32-SLI Delux lapomba szántam volna őket. Az előző tulajnál 256MB-os DDR400-as PQI ramokkal hibátlanul működött.
-
KoRner™
tag
Üdvözletem Emberek!
Látom már, hogy nagyon régen jártak itt utoljára, azért bekopogok.
Nekem vagy 2 éve megvan már az A7N8X-E Deluxe lapom, de mostanáig bírtam csak türelemmel.
Hihetetlenül rühellem benne, hogy néha, ha valamit szerelek a gépben, különböző helyeken nyomogatni kell, hogy újra elinduljon, de szerencsémre erről leszokott.Most azonban megy nagyban a szívás, mert a két kék RAM-slotba van bent kettő 512es Samsung memória, amivel nincs is gond. Namármost... ha a fennmaradó 1 darab barna memória slotba berakok bármilyen ramot, akkor egyszerűen nem hajlandó működni a gép, kékhalál vindóz betöltése előtt, és a többi.
Van valami 5letetek?
Nekem két tippem van, vagy mégegy 512es samsungnak lenne esélye, vagy egy teljesen új lapnak, hisz úgyis eljárt már felette az idő...
-
csolaszol86
csendes tag
Üdv!
Nekem egy 500 GB-os és egy 250 GB-os megy benne. Mindkettő sata II, beleteheted a sata II-es winyót, működni fog, de az alaplap csak sata 1-et támogat, tehát a fejlettebb funkciókat nem fogja tudni használni.
Ezek azt hiszem az NCQ, és a hot plug, de ebben nem vagyok biztos.Egyébként az általam vett samsung winyókon van egy sata 1 kompatibilitás jumper, ha esetleg problémázna egyik másik alaplap.
-
csolaszol86
csendes tag
válasz
predator1992 #287 üzenetére
Üdv!
A modernebb videokártyák 8x (nyolcszoros) AGP-sek. A videokártyák fejlődésénél voltak korszakokpl.: 2x AGP, 4x AGP, és az utolsó AGP nemzedék a 8x AGP.
Most már PCI-e x16 van a modern gépekben, sőt kijött már ennek a 2.0-s változata is.
Ha jól vudom, ez a szorzó az eredeti PCI-sebesség-hez képest mutatja az AGP csatlakozó adatátviteli képességét.>És az alaplapom elviszi, keeli a VGA-t vagy nézzek másik után...
Ez volt a történelem. Az asus a7n8x-x alaplap is tudja a 8x AGP-t, ezért megveheted a videokarit, működni fog vele.(Meg azt hiszem visszafele kompatibilitás is van.)>Mit befolyásol az?
Ez a sebesség elvileg befolyásolhatja a VGA teljesítményét, gyakorlatban az AGP 8x nem korlátoz semmit. -
predator1992
csendes tag
Hello!
Lenne 1 ojan kérdésem hogy van 1 ASUS A7N8X-X alaplapom és kellene 1 új VGA(Sapphire x1600 PRO 512mb ram 8x 15k lett kinézve) és nekem böki a szememet az a 8x az mi a faszom az a 8x??? Mit befolyásol az? És az alaplapom elviszi, keeli a VGA-t vagy nézzek másik után... HA rossz nem tud valaki 15k-ért minél jobb VGA-t???
-
Hi!
Lenne egy kis gondom egy ilyen alaplappal. Elméletileg tökéletesen működik, de gyakran bekapcsolás után nem ad képet. (se pci-os, se agps vga kártyával)
Biost alapra állítottam, 8x agp letiltása, ill. engedélyezése és a fast write ki és bekapcsolása sem segített. Bios frissítés megoldhatja a problémát, vagy ez már a haldoklás jele?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
hp 20
csendes tag
nálam meg az 512es pqi nem akarta a jót
-
csolaszol86
csendes tag
Hát, lehet benne valami. Az én lapomban 2 db 1GB-os kingmax van, de ezek kétoldalasak.
Semmi gondom nem volt vele. Most is mennek 466Mhz-en.
Tegnap próbáltam tesztelni a gépemben két pqi egyoldalas 256MB-os ramot, és nem nagyon tetszett az alaplapnak, pedig a kingmax előtti időkben simán ment velük, most meg nem volt hajlandó elindulni a két PQI memóriamodullal.
Egyesével sikerült csak letesztelnem őket memtestel, és nem volt bajuk. -
hp 20
csendes tag
már próbáltam a memtestert semmi hibát se talált 7 lefutás után sem, továbbra is arra gondolok h a kingmax ramok single side osak és az asus oldalán az összes támogatott memória mind double side os h nem e ez lehet a bibi
-
-
hp 20
csendes tag
Sziasztok!
Szintén Asus A7N8X-E Deluxe lapom van és mostmár végleg feladtam.
A problémám az h random újraindúl v kékhalállal kifagy.
Már egy ideje megvan és semmi gond se volt vele. Alapból 2*256mb 400as samsung ramok voltak benne majd PQI de azokkal nem volt kompatibilis, ezért Kingmax 2*512 400as single side os ramokra cseréltem.Több mint fél éve megy ezen ramokkal szuperül de az elmúlt 1 hónapban folyamatosan kibabrál velem.A kékhalálban írt hibakódhoz a javítást leszedtem de még a hiba így is jelentkezik.Akinek van ötlete,tippje,járt már így az írjon please
-
Vitalogy
csendes tag
Üdv!
Nekem is a7n8xe-deluxe lapom van. 2600+ sempron, 512 DDR, 120 gigás samasung PATA rendszervinyó, 200-as samsung SATA. Egyik nap elmentem pár órára itthonról, közben töltött a gép. Mire hazajöttem, eltűnt a gigabites marvell ethernet, és ugyancsak eltűnt a 200-as sata vinyó. nem látta az xp egyiket sem.
Próbáltam újratelepíteni, xp cd-ről boot közben F6-ot nyomni, sil 3112 driver kislemezen beadni neki, semmi. Azóta sem látja a sata eszközöket, és nem működik a marvell gigabit ethernet csatlakozó. Elvittem a sata vinyót ma szervízbe, ott működött rendesen, a szervizes srác gépe felismerte normálisan.
Létezik az, hogy egy időben kimegy két chip is az alaplapban? Mert aki látott már ilyen lapot közelről, tudja, hogy a marvell chip, meg a silicon sata chip nincs egymáshoz közel.
Ha valakinek van hasonló tapasztalata, megírhatná. Köszi -
casenoid
tag
Sziasztok!
Asus A7N8X Deluxe-om van (2400+ felhúzva 2800+ -ra)
Egy barátomnak A7N8X-E Deluxe-a van 3200+-os procival. Rev 1.01. Nem tudjuk megoldani a következőt:
Találkoztatok olyannal, ha a BIOSban átállítod az alaplapi freqit kevesebb mint 166 utána az alaplap sehogy nem indul? se BIOS reset, se más.
Próbáltam más procival, más videokarival, más memóriával, más táppal.
Led világít, de semmi csippanás, se más hangjelzés, a proci venti maximumon és semmi egyéb életjel. BIOS reset után se.
Egyszerűen nem értem, mivel nem nyúltunk az alaplaphoz vagy a környékére.
Oldott meg már valaki ilyen esetet?
Köszi ha van valakinek tippje! -
Hugo85
aktív tag
Na srácok végigolvastam mégegyszer első próbálkozásomat (azaz ezt a topikot) PH!n, hát mit ne mondjak, azóta fejlődtem
Viszont még mindig ezzel a lappal nyomom és vannak új fejlemények. Bár az utolsó postom óta még csak Windows reinstall se volt és a lap nagyon is hasít, egyszercsak meghalt a line-in kivezetés jobb csatornája ha RR/RL-ként használom. Ebben szereintem a Genius SW-5.1nek (fadobozos) is része van mert amikor dugom befelé (gép megy, Genius kikapcsolva de bedugva) hát folyton basz az áram és fura hangok jönnek a standby-on lévő hagrendszerből.
Azóta inkább kihúzom a konnektorból az 5.1-et összedugásnál, de még így is b@sz az áram... (de hogy hogy csinálja). Viszont menthetetlenül kiment a jobb hátsó a line-in kivezetésnél. Mindegy a másik (dedikált
) RR/RL kimenet működik, szóval nem tudom. Gondolkozom, hogy visszavigyem e a lapot. Elvileg 2 év garit kaptam rá ami még él, de egyaz most olyan jól egyben van a rendszer, kettő meg, hogy nagy valószínűséggel nem tudok ilyen lapot kapni helyette, max ha javítani tudják. De én nem akarok más lapot.
Nos mit javasoltok?
(ja igen alapból nincs kedvem teljesen szétszedni a gépet) -
salazar
csendes tag
Na akkor írok ide én is.
A régi Nf7-s alaplapom behalt, hát rendeltem én is egy Asus a7n8x-e deluxe-t.
Beszereltem, de nem kapcsol fel a monitor. Ugyhogy már vissza is vittem. Ja és a többi alkatrészem tuti jó.
Remélem a memóriák nálam menni fognak Kingston 512 ddr 400, bár az asus honlapján ugyanebből a memcsiből csak a 256 mB-osak voltak feltüntetve a kombatibilitási listán. -
Cs_Laci
senior tag
Sziasztok!
Megörököltem jó pénzért BOBO6 ASUS A7N8XE-Deluxe lapját, de nem írok rajta VCore-t állítani. Csak 1.65 és 1.85 között engedi!! És nem értem miért. Tipp?
Azért érdekes, mert van egy Mobil Bartonom, 2400+ és azt szeretném beletenni, annak elvileg 1.4V kellene, és ezek után nem tdom, megeszi-e. Gyakorlatban kirpóbálni csak holnap tudom. Üdv -
tildy
nagyúr
Nos eltelt újabb pár hónap és a lap , vagy a win vagy nemtudommi föglődik de kegyetlenül.
A konfig ezen a lapon található meg:
Bővebben: link
A vinyó egy 80 gigás pata.
A probléma: van úgy , hogy úgy megfagy a rendszer, hogy még az egér sem mozdul. rá 1 percre meg már megint megy...Szal így befagyogat pillanatokra...
A ram le lett testelve jó.
A vinyó is elvileg jó.
Elegünk van már ebből a lapból -
PeL
addikt
Én egy ASUS A7N8X-Basic deszkával szívtam több mint 1,5 hétig, 3x lett
benne RAM cserélve, minden esetben 2x512/400 MHz, volt benne
Infineon, Samsung, Hynix, végül megint Samsung de ezzel már jól operált,
azt mondták az üzletben hogy az nForce-os lapokhoz úgy kell a RAM-okat
válogatni mert nem mindeggyikkel megy, hogy miért azt csak az Isten tudja.
Azt javasolom minden mostani leendő nForce-os tulajnak:
NEM KELL MINDJÁRT ELDOBNI AZT A LAPOT AMI ELSŐ INDULÁSRA NEM
MEGY! -
törölt tag
válasz
Hikvision #250 üzenetére
kapcsold ki a cpu fan fail jelzést, biosban ki lehet lőni. akinek problémája van az asus A7N8X -E Deluxe / akármilyen lapjával, ajánlom ezt a topicot ... ide többen járunk akiknek hasonló lapjuk van.
Bővebben: link -
Hikvision
senior tag
NOs,a Ventivel semmi gond Csak alacsony fordulaton megy.Nekem nemaza gondom hogy ugat a Post hanem hogy visszaveszi az fsb-t. De má kezdek beletörödni
-
Hikvision
senior tag
Bármelyik csatira dugom,ha a venti fordszáma neméri el a 2200RPm-et nullát ir ki
-
Hikvision
senior tag
Up
-
Hikvision
senior tag
NAMÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ UP
-
Hikvision
senior tag
Köszi a Segitséget, De nekem az a Gondom hogy a BIOS-ba ir ki nullát,A Windowsba az Asusprobe teljesen normálisan mér még a 600RPM-et is mutatja csak a biosban NEmjo,ami épp elég ahoz hogy ugasson az alaplap.
-
BOBO6
aktív tag
válasz
Hikvision #250 üzenetére
Nekem a gyári biossal 2200-2300-környékén meg is feküdt a fordszámmérés, aztán nem is foglalkoztam vele.
De most h erre érdemben tudjak válaszolni újra megnéztem és meglepve látom h egészen 1433-ig mérVisszagondolva csináltam egy biosfrissítést, de ugyanez a verzió volt fenn úgyhogy csak újra beírta és ezekszerint ettől helyrejött... Bár jó lenne ha a teljes tartományt lefedné de ez is elég nekem.
szerk.: Ja és ezt nem biosban nézem hanem progival, biosban nem szoktam figyelni.
[Szerkesztve] -
Hikvision
senior tag
de a többin se mér az alaplap mer a VGA-n is zalman van és azis csak 1500-at pörög és a tápis 1400-at És azokat nullának irja ki mert nemérik el a 2200rpm-et. NEmlehet ennyire szar
-
Hikvision
senior tag
már kiprobáltam az összes eredeti és uber bios-t is
-
Hikvision
senior tag
neakarjátok hogy nyissak neki egy uj topicot
-
Hikvision
senior tag
UP
-
Hikvision
senior tag
HI,Nemrég vettem egy Zalman CNPS7000B-ALCU-t és a Post Riporter MIndig ugat bootláskor hogy NEmforog a CPU fan és ha megnézem éás télleg nullát mutat az összes FAn-ra DE Pedig 3 ventinek kéne mérnie a fordulatát,És ha feltekerem a ZAlmant 2500ra akkor rögtön kiirja a Fordulatszámot de nemigazán akarom MAx fordulaton nyomatni. És az a legviccesebb az egészben hogy a Windows MInden további gond nélkül kiirja a fordulatszámot.Ezzel csak az a Gondom hogy amikor Ugat az alaplap hogy nemforog a cpu venti akkor visszaveszi az fsb-t.JA és nemrég raktam fel a legujabb Uber biost az nemlehet gond? nektek kiirja a biosban a 2200RPM alatti értékeket?
-
Soja
aktív tag
Azért ha van lehetőséged egy másik videokarit kipróbálni, nézd meg! Nem kell ahhoz hozzányúlni, hogy megadja magát. Szervízben is láttam már hasonlókat, elsőre nem indul, nem mindig indul. Milyen a vidkari? Ha egy erőgép és kell neki a nafta, nomeg a gépnek, akkor még táp is lehet --> Codegány és társai
-
BOBO6
aktív tag
Mindent a gyári cd-ről pakoltam fel de lehet leszedek mindenből frissebbet a netről hátha ez megoldja bár nem igazán izgat ez az asusos progi, minden más monitorozó progi korrektül jelez ki mindent, szóval a chip is hibátlan kell legyen...
Node! Megoldódott a boot utáni másfél-kétperces gondolkodási idő! Biosban letiltottam az nvidiás lant és innentől fogva azonnal megy a net is!!! Úgyhogy ha valaki még hasonló gonddal küzd és nincs szüksége mindkét lanra akkor az nvidiásat le kell tiltani.
Ez szerintetek mitől lehet? Valami driver gond vagy az alaplapon hibás valami? Mert ha gyárilag szar akkor elég gáz egy ilyen kaliberű laptól szvsz... -
-
NoLF
veterán
akkor én annyit írok, hogy tegnap fogta magát az asus a7n8x-e deluxe lapom és elhalálozott. remélem sokmindent levadászott már az örök vadászmezőkön, de azóta se kép, se hang. tökmind1 micsinálok, se síp, se kép. tegnap betettem egy dvdfilmet hogy megnézzem, lefagyott, reseteltem, és azóta ez van. pech... remélem még garis. bár a bolt ahol vettem már becsődölt, szal lehet hogy tökmind1.
fel a fejjel, igaz? -
Csibi
tag
Én is Asus A7n8x-deluxe-t használok. Nekem is mamóriahibái vannak. Sok rammal próbáltam, nagy részüknél ez a ujraindulás / kékhalál/fagyi dolog volt.
Szerintetek nem lehet h biosfrissítés helyrehozná ezt a hibát? -
Soja
aktív tag
Konkrétan lehet hogy a monitor csatlakozó, vezeték kontaktos, bár nem valószínű. Inkább videokártyára tippelnék. Bele van nyomva rendesen a slot-ba? Egyébként csipog ilyenkor az alaplap, ugyanúgy mint, amikor rendesen indul, vagy nem? És a gép az tölti a wint monitor nélkül is, villog a HDD led?
-
Agostino
addikt
Üdv.
Nekem különösebb gondom nincsen a lapommal, megy rendesen ám van egy dolog amit nem tudok mire vélni.Ha bekapcsolom a gépemet két dolog szokott történni. 1.eset : bejön a zöld ASUS képernyő (400fsb, ez az amaz) aztan kép el, alt tab f2 rész, majj néni bemonnya hogy Power on blabla, és megy a gép rendesen. A 2.eset : monitor jelet kap, zizzen egyet, erre elkezd villogni a monitor ledje. Kikapcs monitor, bekapcs monitor és okes megint minden. Erre valami tipp? -
Soja
aktív tag
Ja és még valami. Az én alaplapom is sípol. Ez tutira kondenzátorproblémát jelent, de nem végzetes az alaplapra nézve. Csak a szigetelésük nem tökéletes azt hiszem. Nekem erős 3d-s alkalmazásoknál jön elő, akkor amikor az fps-ek pörögnek. Gondolom CPU terhelés miatt, máskor szerencsére nem csinálja, így éjszaka alvás mellett is mehet...
-
Soja
aktív tag
Én azt vettem észre, hogy az alaplapi hálózati kártya miatt legalább fél percre megáll az üdvözöljük képernyő a win indításakor. Ha le van tiltva, akkor pillanatok alatt bejelentkezik. Egy vírusírtót telepítettem, és azóta van ez. Vírusírtó előtt viszont ha be volt dugva a hálózati kábel + nem volt letiltva, akkor meg hiába indult el gyorsan, sajátgép -> tulajdonságok fülön ugyanúgy fél perc kellett neki, mire kiírta, mennyi ram, és milyen proci van a gépben. Úgyhogy valami a hálókarival lesz szerintem, ami lefogja a wint valamiért.
A feltelepített programok meg befolyásolják a win reakcióit is, és lehet hogy ebből addig nem is veszel észre semmit, ameddig nem zavar/szembetűnő a dolog.
Én már hozzászoktam és ki szoktam lőni, amikor nem használom, oszt kész. Tudom, másoknál ez nem ilyen egyszerű. -
BOBO6
aktív tag
Ja és még annyit h az asus probe elég érdekes dolgokat művelt nálam is. Friss reinstall után feltettem és ezután kb 10 indításból 8X a következő ablak jött be: asmihwio
can't open kernel driver as lm75.sys
Majd ezt leokézva:
asget dmi
can't load asmihwio.dll
Ezt is elfogadva nem történik semmi, a progi látszólag jól műxik de random előugrott a progi ablaka és vagy 0 rpm-re figyelmeztetett a prociventinél vagy 0V-os feszültségekre holott zsírúj a cucc szóval a venti is tökéletes és ha egy pillanatra is megszűnnének a feszültségek leállna a gép...Illetve néha a feszek elszöktek a csillagos égbe is... Először beparáztam és speedfannal is megnéztem és minden rendben volt. Nos az asus probe-t letakarítottam de most megint feltettem a próba kedvéért de ugyanaz szóval...én nem bízom benne.
-
BOBO6
aktív tag
Nos akkor kicsit feléleszteném a topicot.
Én is az a7n8x-e deluxe tulajok táborába tartozom és megosztanám a tapasztalataim..
Nos én zizegést magáról a lapról nem hallok bár hozzátartozik h szét nem szedtem mióta összeraktam a gépet de amíg az asztalon ment nem tűnt fel. Viszont ha az nvidia nforce vezérlőpulton a mikrofon erősítése be van kapcsolva, zavaró módon hallatszik a fülesben az egér mozgása (ps/2). Azt a fajta magas frekit amiről itt többen is beszéltek anno a p3-as gépemből hallottam de csak az utsó hónapban amíg még nálam volt. Az új tulaj a tápra panaszkodik h abból hallani zizegést.
Ami a problémám és nagyon zavar az az h mikor a gépet indítom, feláll a rendszer de vagy két percig meg se moccan és ezidő alatt az adsl modemmel foglalkozik, utána minden ok. De ha indítás előtt kihúzom a modemből az utp-t, tökéletesen indul a gép és használható is azonnal és ha ezután dugom be a kábelt azonnal megy a net is. Erre kérnék tanácsot mert nem tudok ezzel mit kezdeni.
Amúgy újonnan vettem a lapot de az nvidiás lan aljzata buherálva van és nem is világít az egyik led rajta. Ettől függetlenül műxik az is.
És mégvalami, van akinél lehet a magfeszt lejjebb venni az alapfesznél?
[Szerkesztve] -
ballington
addikt
Ismerősöm vett egy ilyen alaplapot, 3000+ proci 512MB/266 ram, 400W táp, új 120GB winyó
Összerakom, bekapcsolom.....beindul, a kislemez kerreg, a procihűtő pörög, a képernyő előjön.
Ám se a winyót, sem a dvd-t nem pörgeti meg. A dvd-t ki sem tudom nyitni.
A képernyő addig jut el, hogy Press TAB, meg ALT+F2. Aztán megáll. TAB-ot nyomva még továbblép, de akkor aztán teljesen lefagy. Nemtom mi lehet a baja.
Ja és mintha sípolna, amikor bekapcsolom.
Ötletek? -
francisc0
csendes tag
En hasznalom a Wifit!
Access pointkent lehet hasznalni a hozzadott szofverrrel, tok jol megy. Ha kimegyek a lakasbol es egy szinttel lejjeb megyej (3. rol a 2. ra) még ott is lehet forgalmazni vele, igaz ott mar nem 11Mbiten.
A configommal nem stimmel minden, lehet a RAM az oka, olvastam h ezek a Nvidias chipsetek finnyásak a memóriara. Hidegrol valo inditasnal , miutan bebootol a windows elfordul viszonylag surubben , hogy miutan beloginoltam nyom a gép egy resetetaztan mitutan ujra indult Device driver ra fogja a hibat, vagy néha Corrupted Memoryra.
Probaltam memoria teszteloket, azok nem talaltak hibat. Futtattam prime95 ot, az is neha produkalt hibat, de kesobb mar nem
Amugy 2db 256MB os ram van benne pc 2700 es valami noname mind a 2 , nem azonos gyartotol és dualban mennek.
Probaljak valami markas ramot kolcson kérni es probajam azzal egy ideig ?
THanx! -
Mag
senior tag
Hali ujra !
Valakinek sikerült már az alaplapi WiFi -t használni ?
Én ugyan még nem probáltam,csak kiváncsi vagyok mire számitsak,mert egyesek azt mondták hogy csak 5 -10 méteren belöl fog 11 Mbit-tel menni. Igaz ez?
Elvileg 30-300m a hatotávjal,tehát 30m-ig tudnia kéne a 11 Mbitet. -
spee
csendes tag
ok, ezeket kiprobalom.Az elobb ajanlottak nekem bios updatet is.Lehet benne valami h az a gond ?
-
Hugo85
aktív tag
-
spee
csendes tag
ja es a proci 2500+ Barton
-
spee
csendes tag
hello!
nekem is ilyen lapom van es eddig semmi problemat nem eszleltem, csak egy dolog idegesit: 400as samsung ramok (2x256) 200Mhz folott nemhajlando menni se dualba se singlebe.Lehet volt mar errol szo, akkor bocs.Aki talalkozott mar ilyennel vagy esetleg tudja mi lehet a gond, irj meg plz.
Koszi -
Mag
senior tag
válasz
_cirmos_ #219 üzenetére
tudom hogy ez nem megoldás,de azért ez is megszünteti a sipolást:
-mikor kikapcsolod a gépet és aludni probálnál (mellette) gondolom akkor megy az idegeidre.Csupán anyit kéne tenned hogy veszel egy olyan elosztos hoszabitot,amin van kapcsolo (cora-merto,stb árulják 250Ftért) és leáramtalanitod a gépedet lefekvés elött. -
Mag
senior tag
WiFi-s részét használta már vki ? AcessPoint-ként megy álitolag winxp alatt.
-
eustace
csendes tag
Ismét kicserélt a7n8x-e deluxe-om immár nem sípol. És működik is!
Hajrá Asus! -
Hugo85
aktív tag
Mégis csak én indítottam így hát hogy mindenki lássa akinek gondja van vele esetleg:
*uUPp* -
eustace
csendes tag
Akkor örülj. A tied ezek szerint nem sípol.
Tegnap az én alaplapomat is kicserélték. Ez már nem sípol. Cserébe nem indul el a Windows... Az angol, sp1-es telepítő cd is lefagy amikor azt írja ki, hogy ''starting windows''. A magyar telepítő cd is lefagy.
Egyre jobban megszeretem ezt az Asus-t. -
_cirmos_
őstag
így igaz. a slot képes fogadni g-s kártyát is (54mbps), de ha jól tudom az asus még csak 11mbps-ost dobott piacra.
-
Mag
senior tag
Wifi részét sikerült már vkinek használni?
Nem kell külön Acess Point hozzá ugye? mert a leirás alapján tud softveresen kreálni.
igy a másik gépbe elég egy sima kártya,ami csak 7k ,jol gondolom? -
Christoph
aktív tag
Nem olvastam végig az összes hozzászólást, de azért megemlíteném, hogy nem rég jött ki szinte az összes nfroce2-es asus laphoz új bios, ezeknek az egyik újításuk(többek közt) az hogy növelik a kompatibilitást az újabb(vagy régebbi) memóriamodulokkal. Egy próbát megér....
-
laszi84
tag
Kiprobáltam!
Use Windows módban fut. A tálcán az ikonoknál egy K7 jel van.
'Optimize CPU / Chipset' funkciót nem találtam, nekem magyar van, abba csak CPU optimalizálás jelölőnégyzet van. Az egy és ugyanaz? Az be van kapcsolva. És nem hallok semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Politika
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- SamKnows és NMHH internet sebességmérés
- Windows 11
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 4gen i5 és i7 félkonfig
- Eladó MSI K9N2 SLI platinum alaplap
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 / 8/128 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest