Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Janos250

őstag

ESP32 dicsérete:
    Közel egy év után újra alaposabban használni kezdtem az ESP32-t.
    Úgy látszik, nagyon sokat fejlődött a rendszer. Az egy évvel ezelőttivel ellentétben semmi érthetetlen fordítási hiba nem volt, mindent megtalált a könyvtárakban.
    Teljesen fel vagyok dobva tőle. 1700 Ft-ért valódi 2 magos, ténylegesen multitasking rendszer, félmega RAM-mal, közel ugyanannyi FLASH-el a processzorban, "hozzácsomagolva"
    az esp-wroom-32 tokozásban 4M flash, amit háttértárként a szokásos file műveletekkel tudok használni. Utána feltöltök egy másik programot, ami az előző által feltöltött fájlokat használja.
    Ténylegesen több taskot (C++ függvényeket) tudok egymással párhuzamosan indítani/futtatni/leállítani/újraindítani. A delay nem várakozik, átadja a vezérlést a másik tasknak.
    A taskoknak prioritást adhatok, megadhatom, hogy melyik magon melyik fusson, de ha nem adom meg, a rendszer automatikusan elhelyezi valamelyikre.
    Pl. az egyik task olvassa a szenzorokat, amiben jócskán vannak várakozások az időzítés miatt, de alkalmazhatom a delay()-t, nem kell tótágast állni az időzítéshez, mert a delay alatt a többi task fut.
    Egy másik task feldolgozza az eredményeket, a harmadik küldi WiFi-n internetre, az ország másik szegletében lévő telnet szerverre (szintén ESP), ami továbbítja az ország harmadik felében lévő bejelentkezett kliensekre, (mondanom se kell, hogy azok is ESP-k) stb.
    Az Arduinot a freeRTOS-ra ültették rá, ezért a freeRTOS gyakorlatilag összes dolgát is közvetlenül használhatom.
    Sok GPIO láb, sok - hardverrel segített - periféria kezelés, stb.
    Letöltöttem próbára netről pár UNO-ra, MEGA-ra írt programot, simán futottak rajta, elképesztő sebességgel. (persze a lábak sorszámát néha át kellett írni)
    Végezetül, mindenkinek csak ajánlani tudom!!!
    http://www.ebay.com/itm/162618521044?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649

Új hozzászólás Aktív témák