Hirdetés
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Augusztusi hardverszuflé
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ASUS ROG Ally
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- HP notebook topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
Ez így felettébb érdekes.
Most ilyen a kód:void step0_1mm()
{
heTest();
for (uint32_t i=0; i<2850; ++i)
{
vegallas_fent();
vegallas_lent();
if ((u == 1 and r == 1) or (d == 1 and r == 0))
{
Serial.print("fent: ");
Serial.println(u);
Serial.print("lent: ");
Serial.println(d);
Serial.print("forgas: ");
Serial.println(r);
return;
}
else
{}
digitalWrite(STEP_PIN, !digitalRead(STEP_PIN));
delayMicroseconds(STEP_DURATION);
}
}Ha teljesül a feltétel, akkor kiírja az "u" (fent), "d" (lent), "r" (forgásirány) értékeit és nem csinál semmit. Vagyis teszi a dolgát.
Ha nem teljesül, akkor nem fut le az "else" rész (ezért is vettem ki belőle a motor vezérlése részt), ellenben újrafut a ciklus.
Viszont szerintem túl lassan fut le a ciklus ahhoz, hogy megmozdítsa a motort, mert bár a motornak van áramfelvétele, mégsem mozdul. És tovább is van terhelve, mintha normálisan lefutna a ciklus.
Persze, ha azt mondanám a motornak, hogy 1 lépés, akkor 1 lépést is tudnia kellene fordulni, de így terhelés mellett nem venném észre, hogy megmozdult a terhelés.Gondolom szebb lenne a dolog, ha a végállást úgy vizsgálnám, hogy, ha az érték nem változott, akkor ne csináljon semmit. De ez per pillanat túl bonyolultnak tűnik.
Lehet, hogy a végálláskapcsoló állapotának a soros monitorra iratása fogná vissza?
Akkor is, ha nincs gépre kötve a panel?Szerk.: Igen, így van. Kivettem a soros monitor kiíratást és máris működik.
Azt viszont nem értem, hogy a "if" "else" része miért nem fut le és tér vissza a ciklushoz, mikor nem teljesült egyik feltétel sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest