Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fchris82

csendes tag

válasz razorbenke92 #21318 üzenetére

Bár én mindent csillagban húztam, igazából csak a jelvezeték kell csillagban

Hmmm, oké, de a jelvezeték jele tud menni probléma nélkül 20 métert? Mert ha igen, akkor a probléma megoldva (az alább részletezett módosításokkal).

A TP223 az egyik legelterjedtebb touch modul, nagyon jól működik, az érzékenysége konfogurálható hardveresen.

Most még tanulgatok, letöltöttem pár könyvet, meg cikkeket olvasgatok, aztán jövő héten berendelek pár dolgot és elkezdek kísérletezni akkor ezzel.

Dimmeléshez a nyomvatartást használhatod

Közben találtam ezt a cikket: [Fényerő szabályozó kapcsoló] "rövid gombnyomással fel illetve lekapcsolja a világítást [...] Ha nincs bekapcsolva a világítás, akkor kapcsoló folyamatos nyomva tartásával bekapcsolódik a világítás minimum fényerőn, és folyamatosan növekszik a fényerő." Ez is pont azt javasolja, mint te, szóval az lesz :)

Most 3 részre osztottam a megoldandó problémákat:
    - a kapcsolótól hogyan jut el a központba a jel
    - hogyan szabályozom a led világítás fényerejét (kiderült, hogy ez nem is olyan egyszerű téma, mint gondoltam)
    - jelenlét érzékelő (ami mozgás nélkül is érzékeli, hogy ember van jelen) A nappaliban vagy a konyhában nem akarok integetni, hogy "hé, beszélgetünk, kapcsolj vissza".

Új hozzászólás Aktív témák