- Milyen egeret válasszak?
- Méretes QD-OLED monitor jött az ASUS ROG-os portfóliójába
- Akciókamerák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HP notebook topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fchris82 #21301 üzenetére
Szia!
A beépülő tetőterünkben hasonlót csináltam. Ott mondjuk annyi volt a jó adottság, hogy az elosztószekrénytől csak a mosdó volt viszonylag messze.
Én nem babráltam egyedi fali kapcsolókkal. A használt szerelvénycsalád vakfedelének (majdnem annyiba került darabja, mint a kapcsolóknak
) hátuljára felragasztottam TP223 touch sensort. Ez sima digitális jelet ad. Azért nem akartam egyedi busszal elbonyolítani, mert ha egy villám elviszi az összes kapcsolót, akkor szívás azon hajtani, hogy mindet lecseréljem, mert addig nincs kapcsolható világítás. Ebből a szenzorból 20db 1500Ft, bármennyit tarthatok tartalékban. Vagy ha elköltözünk, nem akarom, hogy az új tulaj, vagy annak szerelője szidja anyámat az egyedi kivitelezéssel.
A kapcsolókhoz 3x0.75 vezetékkel álltam ki. Ez ugyancsak visszafelé kompatibilitás miatt van. Ha egyszer valami okból hagyományos kapcsolókra kell visszaállni, akár váltóra, akár wifis okosra, akkor meglegyen a vezeték.
A vezérlőközpont ESP alapú, ami egy arduino végfokozattal beszélget. Azért dupláztam, mert a logikát az ESP viszi, azon lehetséges hogy kell új firmware, amit OTA fel tudok rá tenni, de közben nem szeretném, hogy a kimenetek villódzanak, vagy elfelejtsék az utolsó állapotukat. Amint az ESP magához tér frissítés után, csak visszakéri a státuszt az atmega chiptől.Amit még nem oldottam meg, az a dimmelés. A legtöbb lámpa GK-ba süllyesztett LED panel. A gyári tápjuk a legalapabb gagyi LED meghajtó amit csak kapni lehet. Ezt valószínűleg kiváltom egy központi táppal, és sok áramgenerátoros kimenettel.
Új hozzászólás Aktív témák
- UHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Apple Watch Series 9 Celluláros
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/512GB, Titanium silver
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- Eladó HONOR 400 5G okostelefon 256 GB / 8 GB, Fekete alig használt, magyar garanciás
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest