Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gordonfreemN

addikt

válasz Tankblock #17729 üzenetére

Ha jól értem ezt a #define-t akkor ez annyi, hogy kevesebb program memóriát használ fel ezért lenne nekem jobb?
    Az EEPROM csak akkor ír ha változik, egyébként nem. Az update vizsgál és csak ha van változás, akkor ír.
    De egyébként lehetne úgy is, hogy teszek rá egy if ágat és csak akkor léptetem bele ha volt gombnyomás így a loop nem hajtaná végre minden ciklusban a parancsot.

Nem sok időm van a C++-ra most, utolsó félévem következik plusz államvizsga (nem programozásból :) ) de köszi a tippet, észben fogom tartani, ha lesz kapacitás, elkezdem olvasgatni a témát. :R Személy szerint a Python jobban megtetszett a C mellett. Azt nem tudom piacképes-e, illetve abból mit tudok majd felépíteni a későbbiekben, de ezeket amúgy inkább csak érintőleges tanultuk. Épp ezért kezdtem el arduino-zni, hogy ne vesszen az a kevéske tudás sem.

Viszont érdekelne ez az interrupt-os téma. Ebben tudsz néhány mondattal segíteni még, hogy hogyan is gondoltad? Akár egy egyszerű de hasonló példán keresztül, mint amit feltettem (abból egy részlet mondjuk).

Egy portra nem bírom tenni, mert nincsenek összerendelve a ledek és a be/kimenetek fizikailag, a kettő közt a program teremt kapcsolatot. Arra gondolok, hogy míg a SET LED kapcsolja a bemenetet is, addig a kimenetet is meg még egy áramkör váltást is kezel. Vagy félre értettelek?

Ami lemaradt az előző hsz-emből, arduino uno-ról van szó. Bár ez lehet egyértelmű volt

Új hozzászólás Aktív témák