Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vegyszer

addikt

Szervusztok!

Had osszak meg veletek némi tapasztalatot az M5stack kütyüivel való szopórorrelezésem kapcsán.
    Kezdjük az elején, nincs saját PC-m, se laptopom, amit használni úgy tudnák, hogy a család többi tagját ne akasszam meg a normál életvitelében. Az asztali PC-men nincs monitor, csak a család egyetlen tévéje. Így a melóban holt időben a portable arduinoval "játszok".
    A bosszantó az volt, hogy egy rakat kód lelkesen lefutott az únón, de az M5 kütyük az istenért se akartak kódot fogadni. sok kísérlet után találtam egy posztot, miszerint a portable arduinó ha túl hosszú nevű könyvtárban van, hajlamos fordítási hibával kifagyni. nekem is ez történt. az egész mappát a C:\TEMP mappába téve megtáltosodott az eszköz parkom. Mindenre is tudtam végre kódot tölteni nem csak az UiFlow-on keresztül.

Viszont egy projekthez az elsődlegesen kiszemelt eszköz (M5Stamp-C3) hibára futott folyamatosan, míg a többi, (M5Atom, M5Sick C plus) gond nélkül magára töltötte ugyanazt a kódot. Ami kb annyiból állt, hogy a két enkóder elfordulás-adatait olvassa ki.
    Kiderült, hogy azon túl, hogy nincs elegendő időm a dologra, egy fontos "alkatrész" hiányzik az ESP32 C3 processzorokból, ami a specifikáció szerint ugyan benne van, de mint kiderült, itt a speci a hibás, nem az eszköz. :W :W
    Arduino: 1.8.16 (Windows 10), Alaplap:"STAMP-C3, Disabled, Huge APP (3MB No OTA/1MB SPIFFS), 160MHz (WiFi), QIO, 80MHz, 4MB (32Mb), 921600, None"
    C:\TEMP\App\arduino-1.8.16\portable\sketchbook\libraries\ESP32Encoder\src\ESP32Encoder.cpp:9:10: fatal error: soc/pcnt_struct.h: No such file or directory
    #include <soc/pcnt_struct.h>
    ...

Ez a hibaüzenet azt magyarázza, hogy a Pulse Counter egység/modul/fícsör nem része a STAMP-C3-nak. :W :W

Most annak kell így utána néznem, hogy az első hirtelen felindulásból vásárolt M5stamp pico (amihez persze nem vettem programozót) hogyan programozható az úno segedelmével, mert egyszer láttam erről videót, de most, hogy kellene, persze nem lelem.
    :W

Addig megvan, hogy
    GND->GND
    3V3->3V3
    TX->RX
    RX->TX
    EN->EN
    G0->GND
    De hogy ez így hogy fog fleshelődni, mit kell még beállítani, na az nincs meg...
    Ahogy az sincs, hogy az únó agyát jelentő IC-t ki kell e eközben venni.

Ebben tudtok valami támpontot adni? Más nak is kellett már usb csatlakozó nélküli eszközt így, "szélv módban" programoznia?

Új hozzászólás Aktív témák