- Milyen videókártyát?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vegyszer
addikt
Szervusztok!
Had osszak meg veletek némi tapasztalatot az M5stack kütyüivel való szopórorrelezésem kapcsán.
Kezdjük az elején, nincs saját PC-m, se laptopom, amit használni úgy tudnák, hogy a család többi tagját ne akasszam meg a normál életvitelében. Az asztali PC-men nincs monitor, csak a család egyetlen tévéje. Így a melóban holt időben a portable arduinoval "játszok".
A bosszantó az volt, hogy egy rakat kód lelkesen lefutott az únón, de az M5 kütyük az istenért se akartak kódot fogadni. sok kísérlet után találtam egy posztot, miszerint a portable arduinó ha túl hosszú nevű könyvtárban van, hajlamos fordítási hibával kifagyni. nekem is ez történt. az egész mappát a C:\TEMP mappába téve megtáltosodott az eszköz parkom. Mindenre is tudtam végre kódot tölteni nem csak az UiFlow-on keresztül.Viszont egy projekthez az elsődlegesen kiszemelt eszköz (M5Stamp-C3) hibára futott folyamatosan, míg a többi, (M5Atom, M5Sick C plus) gond nélkül magára töltötte ugyanazt a kódot. Ami kb annyiból állt, hogy a két enkóder elfordulás-adatait olvassa ki.
Kiderült, hogy azon túl, hogy nincs elegendő időm a dologra, egy fontos "alkatrész" hiányzik az ESP32 C3 processzorokból, ami a specifikáció szerint ugyan benne van, de mint kiderült, itt a speci a hibás, nem az eszköz.Arduino: 1.8.16 (Windows 10), Alaplap:"STAMP-C3, Disabled, Huge APP (3MB No OTA/1MB SPIFFS), 160MHz (WiFi), QIO, 80MHz, 4MB (32Mb), 921600, None"
C:\TEMP\App\arduino-1.8.16\portable\sketchbook\libraries\ESP32Encoder\src\ESP32Encoder.cpp:9:10: fatal error: soc/pcnt_struct.h: No such file or directory
#include <soc/pcnt_struct.h>
...Ez a hibaüzenet azt magyarázza, hogy a Pulse Counter egység/modul/fícsör nem része a STAMP-C3-nak.
Most annak kell így utána néznem, hogy az első hirtelen felindulásból vásárolt M5stamp pico (amihez persze nem vettem programozót) hogyan programozható az úno segedelmével, mert egyszer láttam erről videót, de most, hogy kellene, persze nem lelem.
Addig megvan, hogy
GND->GND
3V3->3V3
TX->RX
RX->TX
EN->EN
G0->GND
De hogy ez így hogy fog fleshelődni, mit kell még beállítani, na az nincs meg...
Ahogy az sincs, hogy az únó agyát jelentő IC-t ki kell e eközben venni.Ebben tudtok valami támpontot adni? Más nak is kellett már usb csatlakozó nélküli eszközt így, "szélv módban" programoznia?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Formula-1
- EAFC 25
- Milyen videókártyát?
- A Fehér Házban marad a Starlink Trump és Musk rossz kapcsolata ellenére
- Hobby rádiós topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Fotók, videók mobillal
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Update 06.13. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest