Hirdetés
- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok valami jó példát feszültség mérő áramkörre?
Arduino-val szeretnék ~7-20V-ig DC feszt mérni analóg porton.Bolond biztosat szeretnék, a delikvens két vezetéket kap (piros-fekete) és ha fordítva dugja be akkor se süljön meg, illetve ha kikapcsolja az Arduinot attól még a feszmérő áramkör része él, az analóg portra feszültség esik, ez is okozhat gondot. Ezt eddig feszültség osztó ellenállásokkal és graetz híddal oldottam meg. De hátha van egyszerűbb, pontosabb megoldás...
Pl. a graetz híddal az volt a gond, hogy ha a graetz hid GND-jét és az Analóg portra vezetett VCC-t mértem össze akkor pl. 2V-ot mértem, ha az arduino GND-jét mértem az analóg porttal akkor meg 2,4V-ot mértem. (a feszmérő áramkör és az arduino áramköre nem volt közös GND-re kötve)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB DEEPCOOL Tesseract SW 600W
- Lenovo A485 Ryzen 5 pro 2500U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest