Hirdetés
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok valami jó példát feszültség mérő áramkörre?
Arduino-val szeretnék ~7-20V-ig DC feszt mérni analóg porton.Bolond biztosat szeretnék, a delikvens két vezetéket kap (piros-fekete) és ha fordítva dugja be akkor se süljön meg, illetve ha kikapcsolja az Arduinot attól még a feszmérő áramkör része él, az analóg portra feszültség esik, ez is okozhat gondot. Ezt eddig feszültség osztó ellenállásokkal és graetz híddal oldottam meg. De hátha van egyszerűbb, pontosabb megoldás...
Pl. a graetz híddal az volt a gond, hogy ha a graetz hid GND-jét és az Analóg portra vezetett VCC-t mértem össze akkor pl. 2V-ot mértem, ha az arduino GND-jét mértem az analóg porttal akkor meg 2,4V-ot mértem. (a feszmérő áramkör és az arduino áramköre nem volt közös GND-re kötve)
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI RX470 4GB DDR5 használt eladó.
- DJI Air 3 drón szett - telefonos távirányítóval
- Xiaomi 13T Magánszemélytől Garanciával
- ASUS ROG PG39WCDM Ívelt Gamer Oled Monitor!39"/2k ultrawide/240hz/0,03ms/Gsync-Freesync/Type-C/!
- Akciós! Makulátlan MacBook Pro 16" i9 16GB 1TB 5500M asztro szürke részletek a leírásban.
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100 % Akksi, MS4047
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" I Cam I W11 I Garancia!
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3993, 100% Akkumulátor
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
ekkold