Hirdetés
- Törvényben kötelezné az USA a hazai AI igények elsődleges kiszolgálását
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- Majdnem száz játékhoz engedélyezi az FSR 4-et az új AMD Software
- Több új játék támogatásával bővült az Intel APO
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
- SSD kibeszélő
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Persze, de azért a legprecízebben szerelt hálózatoknál is előfordult már idővel, hogy füstöl valami. Elektronikánál különösen. Ez a biztonságot nem biztosítja, de növeli.
Természetesen legyen rendben a hálózat, de pl. egy 30-50 éve szerelt konnektornál bizony lehet oxidáció, és egyből ott a melegedés.
Az sem ismeretlen dolog, hogy valami elektronika elkezd füstölni, volt már ilyen a történelemben.
Nem beszélve ezekről a Wagokról, mert a fene tudja mit csinálnak ezek 30-50 év múlva. Forrasztást meg tilos csinálni, pedig én még forrasztásos kötést nem láttam szétégni.
A konnektoros példát azért mondtam, mert nekem pont ezzel volt tapasztalatom, pedig kb. 35 éve gondolhatod, hogy saját magamnak rendesen megcsináltam, meghúztam, miegymás, mégis eloxidálódott.
Elkezdett melegedni, áthúzott, és egyből le is ment a fi relé. Így 30mA-nél ment le a fi relé, nem 16 A-nél, a biztosíték.
Igen, hosszabb távú dolgoknál én is tervezek be biztosítékot. Meg Zenert, mert a DC/DC konverterek tudnak úgy tönkremenni, hogy a magasabb bemeneti feszültség jelenik meg a kimeneten. Ezt is azért írom, mert konkrétan ilyen tapasztalatom is volt.
Amit panelt épp most tervezek, azon is van zener is, meg biztosíték is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
- SSD kibeszélő
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fűnyíró topik
- iPhone topik
- Xbox Series X|S
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- újszerű iPhone 13 Pro Max 128GB graphite grafit független Apple
- újszerű Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49 mm-es titántok 3 év garancia ajándék extra szíj
- Alcatel tablet // GYEREK MÓD // Számla+Garancia //
- új bontatlan 13 hüvelykes MacBook Air M4 256GB SSD silver ezüst Apple 3 év garancia
- ASUS TUF Gaming FA507NV-LP031 gamer laptop 1 év garancia
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2736 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Acer Aspire Vero - AV15 - 15.6"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS2213 ,96% Akkumulátor
- Új állapotú, csúcstechnológiás Roborock Saros Z70 robotporszívó (katt a szóviccért!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest