- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Persze, de azért a legprecízebben szerelt hálózatoknál is előfordult már idővel, hogy füstöl valami. Elektronikánál különösen. Ez a biztonságot nem biztosítja, de növeli.
Természetesen legyen rendben a hálózat, de pl. egy 30-50 éve szerelt konnektornál bizony lehet oxidáció, és egyből ott a melegedés.
Az sem ismeretlen dolog, hogy valami elektronika elkezd füstölni, volt már ilyen a történelemben.
Nem beszélve ezekről a Wagokról, mert a fene tudja mit csinálnak ezek 30-50 év múlva. Forrasztást meg tilos csinálni, pedig én még forrasztásos kötést nem láttam szétégni.
A konnektoros példát azért mondtam, mert nekem pont ezzel volt tapasztalatom, pedig kb. 35 éve gondolhatod, hogy saját magamnak rendesen megcsináltam, meghúztam, miegymás, mégis eloxidálódott.
Elkezdett melegedni, áthúzott, és egyből le is ment a fi relé. Így 30mA-nél ment le a fi relé, nem 16 A-nél, a biztosíték.
Igen, hosszabb távú dolgoknál én is tervezek be biztosítékot. Meg Zenert, mert a DC/DC konverterek tudnak úgy tönkremenni, hogy a magasabb bemeneti feszültség jelenik meg a kimeneten. Ezt is azért írom, mert konkrétan ilyen tapasztalatom is volt.
Amit panelt épp most tervezek, azon is van zener is, meg biztosíték is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest