Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    Kerestem arduino+infra projecteket, de az első oldalon mindegyik gyári távirányítót olvas, esetleg annak megfelelő jeleket ad ki.
    De én sajátot szeretnék, pár byte-ot szeretnék küldeni és azt venni. Ez egy törhetetlen távirányító lenne, mert a benne levő adatsor véletlen számok halmaza, senki nem fogja tudni egy esetleg leolvasott számból, hogy mi lesz a következő, ezt csak az adó meg a vevő tudja.
    Ez az egyik része, hogy adni-venni kell byte-okat.
    A másik az, hogy nyilván sok byte kell, hogy sokáig ne ismétlődjön a kód, tehát kell egy flash ic tárolónak, ez gondolom nem lesz nagy kihívás.
    Viszont előfordulhat, hogy megnyomkodom az adót a vevőtől távol, és a következő kód már nem az lesz, amit a vevő vár. Erre azt találtam ki, hogy a vevő elutasítja a kódot, ekkor újra megnyomom az adón a gombot de hosszan, amire két egymást követő kódot küld, amit a vevő megkeres az ő tárolójában (valószínűleg 1-2 kóddal tovább kell lépnie), és ha talál ilyet, akkor elfogadja a kódot.
    Jó-e ez, vagy van jobb ötlet?
    Lehetne rádiós is, de amikor játszottam a TSOP IR vevővel, annyira jól és érzékenyen működött, hogy a szoba bármely pontjára lőttem az adóval, mindig jól vette a kódot, másrészt nem lehet olyan könnyen zavarni, mint a rádióst, és talán leolvasni sem, bár itt az mindegy.

    [ Szerkesztve ]

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák