- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: viszlát, TrackPoint!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- ZIDOO médialejátszók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
KubanitoS
veterán
Most csatlakoztattuk a külső winchestert a MacBook Airhez először. Felismerte, de nem írható, csak olvasható. A jogosultságokban azt látom, hogy csak a tulajnak van írás és olvasás joga. Valamiért azt hiszi más fiókkal vagyunk bejelentkezve. Mit lehetne tenni?
[ Szerkesztve ]
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
Jano_023
őstag
válasz csanyiadam #106166 üzenetére
Hali. Remélem jó kis út lesz. Én egy gyors keresésre ezt a cikket tálatam. Nem tudom melyiket lehet itt megvenni de nézz rá.
Amit tudom hogy itthon lehet kapni és tudja tölteni a macbook is az ez a Baseus powerbank.
Talán ez olcsóbb megoldás ha vesztek egyet a telefonoknak egyet az ipadeknek és gépeket 1-2 kellhet. Úgy talán meglesz. Ha vettél vagy találtál valamit amit használni fogtok írd meg.
Ja és a túra végén írj egy beszámolót mert érdekes lehet. Engem érdekelne.''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
titetoyz
tag
macbook air m1 2020.
ha benyomom az iCloudot hogy elérjem a felhőbe feltöltött kb 300gb adatomat, akkor egyből elkezdi letölteni a Macemre felhasználva az összes tárhelyemet...
hiába nyomom be/ki az Optimise iCloud storage lehetőséget, ugyanez...valakinek bármi ötlet esetleg?
-
balaaazs
senior tag
Sziasztok! Egy (remélem) gyors kérdés: hogyan tudom változtatni excelben a képletek egyes részeinek elválasztására használt jelet? Jelenleg defaul módon a ; használandó, de már megszoktam, hogy sima vesszővel (,) dolgozom.
szerk.: ugyanez a kérdés a tizedesjegy elváalsztásnál is, , helyett . lenne a preferált.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
-
Hegyirabló
veterán
Én Európában sehol nem találtam azt konkrét márkát, amit végül vettem (Uppercase Ghostblanket). USA-ból kellett megrendelnem. Amúgy nem drága, cca. 10 USD, de postával és vámmal együtt végül 40 lett. Ezt persze lehet kapni kínai utánzatban is, de nekem megérte az eredeti, mert nagyon jó.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Gudy
tag
Írtátok, hogy mikroszálas kendőt használtok a billentyűzet és kijelző közé.
Hol lehet ilyen vékony kivitelűt venni? -
B.i.L
senior tag
Fox Halo 96k - kicsit drágább,de piszkosul bírja. Én még nem vettem meg,mert ritkán kell,de ha kellene mást nem vennék. Jóbarátom használja,télen nyáron pecákba,kintalvós.
linket nem merek betenni….100 alatt vannak.
szerkesztve[ Szerkesztve ]
Horgászni mentem...B.i.L
-
agyhalal
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan plugint, amivel az nfo kiterjesztésű file-okat tudom megnézni a Total Commander, CTRL+Q megoldásához hasonlóan? ForkLift-ben és Finder-ben használnám.
Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
-
Hegyirabló
veterán
válasz csanyiadam #106179 üzenetére
Akkor viszont a legnagyobb jóindulattal azt javaslom, hogy ne vacakolj ilyen bizonytalan dolgokkal, mint a napelemes töltő, hanem három-négy naponta keressetek egy helyet, ahol fel tudjátok tölteni a dolgokat. Persze vésztartalékba egy erősebb powerbank nem árt.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
CharlieDrop
veterán
válasz csanyiadam #106179 üzenetére
hm, ha dolgozni kell, nem lesznek térerő problémák, no meg 3G/4G korlátok?
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
csanyiadam
tag
válasz Hegyirabló #106178 üzenetére
Európában leszünk és azon belül is a Balkánon
-
Hegyirabló
veterán
Szia!
Hadd kérdezzem meg, Oroszország, Kanada, Ausztrália avagy USA valamelyik részén fogtok túrázni?
-
-mugen-
tag
-
moleculez
veterán
válasz csanyiadam #106173 üzenetére
Egy extra kanna üzemanyag, aztán járatjátok a motort amig feltöltötitek a cuccokat? (nem épp zöld megoldás azt belátom)
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
evo87
őstag
válasz csanyiadam #106171 üzenetére
Jó, ezt nem gondoltam át rendesen, hogy MacBookot tölti-e
2,4 A-rel tud elvileg tölteni, az ~12 W... Én otthon sima 20W töltővel szoktam tölteni a MBA M1-et
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
moleculez
veterán
Azzal is számolhattok, hogy a macek, és iPadok főleg az M1 készenléti fogyasztása nagyon alacsony, szóval ha épp nem használjátok nem is nagyon merül.
[ Szerkesztve ]
-
CharlieDrop
veterán
inkább azon agyalnék, hogy a telefonon kívül mi merülne le ennyire, ha amúgy is túráztok?
De a napelemes PB jó ötlet.[ Szerkesztve ]
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
evo87
őstag
A Lidl-s Parkside akkus gépekhez kapható akku mellé lehet venni olyan adaptert, hogy az akkuból egy 2 USB-A csatis power bankot csinál. 2 db 4Ah akkuval sztem ez vígan teljesíthető
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
SharpSA
veterán
Szia!
Nekem van egy ilyen powerbankom, bár ennél jóval olcsóbb volt. Sokszor fel lehet tölteni ezzel sok készüléket.Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
csanyiadam
tag
Sziasztok, az alábbi dologban szeretném a segítségeteket, tanácsotokat kérni.
Jövő héten indulunk egy hosszabb (2 hónapos) autós körutazásra, ahol meg kell tudnunk oldani menet közben és álló helyzetben is az eszközeink töltését (2db Macbook Pro M1, 2db iPhone 12 Pro, 2db iPad Air 2020). A menet közbeni töltést meg tudjuk inverterrel oldani az nem gond, de a problémát a több napos egy helyben állás / töltés jelenti pl.: hegyen túrázás közben. Arra gondoltam, hogy veszünk 2db napelemes Power Bankot, amely mindenki saját eszközét legalább 1x képes feltölteni és utána cca 1 nap alatt újra feltöltődik a panelek segítségével a Power Bank.
Ez így ebben a formában kivitelezhető egyáltalán? Amennyiben igen tudtok megbízható és jó termékeket ajánlani? Az sem gond, ha külön kell venni napelem paneleket az akksihoz.
A segítségeteket előre is nagyon köszönöm.
-
david199801
tag
Sziasztok,
Keresnék olyan rdp alkalmazást amit terminálból tudok hívni és viszonylag egyszerűen telepíthető (nem olyan mint a freerdp). A microsoft remote desktopjával nem sikerül megadnom a jelszavat paraméterként.
Ilyenről tud valaki?
-
-mugen-
tag
Az első eset mióta megvan ,hogy kiakasztott a MacBook
Megpróbáltam TV-re kötni HDMI-n és egy vezeték-nélküli egérrel használni...hát nem jött össze.
Az még oké ,hogy állíttatni kellet hogy ne hangya méretű legyen minden vagy a hang is a TV-n legyen.Lecsukni ugye nem tudtam mert volt pofám aksiról ,de úgy emlékszem erre van megoldás szóval nem akadok fent.
Viszont az egér nélkül nem ment a dolog...Van valami olyan program amivel a VLC-t vagy IINA-t telefonról tudom távirányító szerűen használni?(Vagy egyéb ötlet)
"nankurunaisa"
-
rjg
őstag
válasz Stauffenberg #106151 üzenetére
Évek óta használom, néha-néha ragad be. Akkor egy újraindítás után nem szokott gond lenni. Nekem ez az elsődleges, ha néha kell, a VLC a másodlagos.
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
törölt tag
válasz Stauffenberg #106158 üzenetére
Szintén, VLC-t talán még WinXP idejében használtam. Vagy a képe nem tetszett, vagy a felirat, vagy a beletekerés módja, valami mindig volt vele. Aztán lett MPC-HC és pár éve már az MPV a kedvencem. Minimalista, gyors és szebb képet ad, kevés erőforrás igény, mégis sokat tud config file paraméterekkel. Lustáknak van olyan fork is belőle, ami egérbarátabb menüs UI. Amúgy az IINA lejátszó is mpv-re épül.
Most használj egy ideig mást, aztán pár hónap múlva nézz rá újra, mert folyamatos a bugfix: Issues · iina/iina · GitHubTalán az Intel - M1 váltás még nem mindig zökkenőmentes a fejlesztőknél? Én is szoktam ajánlani Macre, a szentháromság app ajánlóm:
- videókhoz IINA
- ablakkezeléshez Rectangle
- reklámszűrőnek Wipr -
moleculez
veterán
válasz Stauffenberg #106158 üzenetére
Bevallom őszintén nekem ilyen igényeim mint neked nincsenek, lejátsza a filmet azt' örülök, sőt talán már valami UI is lett hozzá, nem mint ami Win95-ről szabadult.
Amúgy van szilikonos verza.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz moleculez #106153 üzenetére
Ha van belőle Apple Silicon verzió, akkor letöltöm és kipróbálom. Windowson sosem szerettem a VLC-t, mert amikor próbálkoztam vele mindig volt valami gondom (egyenletlen frame time vagy színek másztak el), aztán lehorgonyoztam más lejátszónál. A Mac verziónak attól még persze adhatok esélyt újra.
---
#106154 twofatcat: Nem HDR videó, teljesen egyszerű szögegyszerű SDR H.264 4K 100Mbps. Lehet kapcsolgatni a hardware decode-ot, de semmi különbség, pillanatokon belül 90 fok fölé izzítja a gépet (a csúcs 101 fok volt) és keményen throttlingolni kezd úgy, hogy a videó is szaggat és a gépház is érintésre eléggé forró már. Köszi a többi tippet, az MPV ezek közül a legszimpibb tudásra, majd otthon rápróbálok.
-
-
törölt tag
válasz Schnorkel #106142 üzenetére
Ezért nem szoktam ajánlani ezeket a mindent bele takarító programokat. Se Windows-ra, se MacOS-re. Laikus user könnyen elbarmolhatja velük a rendszert.
Ingyenes AppCleaner: annyit ígér és annyit csinál amit a honlapon ír. Eltávolított appok utáni log maradékokat törli. Az OnyX tud több opciót, cache-t és egyebeket takarítani.
A fizetős CleanMyMac X még több funkció, mindent akar csinálni, sokkal jobban belemászik a rendszerbe, ami felesleges hibalehetőség. Jön egy anomália, totózhatsz vajon azért mert valamit csinált a program.Böngésző cache-t a böngészőben szoktam törölni, nagy fájlt keresni fájlkezelőben. Nem kell ehhez CleanMyMac X évi 15 ezerért vagy egyszeri 35 ezerért.
Ha külső utility program kell ilyen-olyan célra, akkor egy kis google és alternativeto.net keresgélés után ingyenes és opensource céleszköz pl. mi foglalja a helyet kérdésre: GrandPerspective vagy Space RadarCMM szerintem inkább az agresszív reklámozásnak köszönheti, hogy ennyi vásárlójuk van, nem azért mert olyan fantasztikus szoftver és létszükséglet lenne. Jól néz ki a felülete, az igaz. Az én elvem Windows-on is az, hogy semmi külső "védelem" és takarító. Csak a beépített gyári lehetőségek. Nekem ezek a beidegződéseim.
IINA problémás HDR videókkal azt írják, ha normál videó akkor passz. Más is belefutott. Kipróbálható alternatívák, ha QuickTime nem elég:
ingyen VLC, MPV, Elmedia Player
fizetős Movist Pro, Optimus Player -
moleculez
veterán
válasz Stauffenberg #106151 üzenetére
Én VLC-t használok (Intel), ott nincs hasonló probléma. IINA-t még megjelenéskor kipróbáltam, de akkor még bugos volt. Hardveres gyorsítás ha kapcsolható az segíthet.
-
-
Stauffenberg
nagyúr
Aki használja az IINA videolejátszót, tapasztalt már olyat, hogy rohadtul túlmelegíti a gépet?
(M1 Air)
Elkezdtem visszanézni egy tegnapi videózás klipjeit (tök jó, mert nem kell egyesével megnyitni vele egy könyvtár tartalmát, sokkal okosabb, mint a gyári QuickTime Player) és azon kaptam magam, hogy a klipek egyre többször szaggatnak. A géphez érve éreztem a forróságot és a TG Pro szerint a proci elérte a 95 fokot (itt kapcsol a thermal throttling).
Ha a gyári QuickTime Playerrel nézegetem a videókat, akkor 49-55 fok között ingadozik és ezt tartja, ami tök normális. De amint az IINA-val indítok egy klipet, egyből felfelé indul a hőmérő és 1-2 perc alatt megint 90 fok felett van. Az egyik Performance Core terhelődik szarrá a TG Pro szerint.
Tudtok valami beállítást, amit az IINA-ban átpöccintsek? Vagy tudtok helyette másik videolejátszót ajánlani ha ez nem áthidalható?
-
mattheus
őstag
Én egy hete használok Mac-et, de mindig kikapcsoltam a gépet (Windows asztali gép beidegződés), viszont nem merem úgy lehajtani a fedelét, hogy legalább az a gyári papír nincs klaviatúra és a képernyő között. Még akkor sem, hogy ha mindennap letakarítom a gombokat......
-
Hegyirabló
veterán
válasz csaba1203 #106139 üzenetére
Edgenél nálam is ez van, egy-kettőt ugrál, utána nyílik meg.
-
Schnorkel
tag
válasz #86564352 #106137 üzenetére
Hát ha össze-vissza nyomkodják nyilván bármilyen rendszerkarbantartó szoftver alkalmas arra hogy tönkretegye a rendszert... nekem is felajánlotta már a swap file törlését
Az Appcleaner pl kitakarítja a böngésző cache-t? Vagy lehet vele nagyméretű fileokat listázni? Nekem egy teleszemetelt logfile-t segített megtalálni a CMM
Személyi edzőt keresel? tutitrener.hu
-
consono
nagyúr
válasz csaba1203 #106139 üzenetére
Bocsánat, ha kötekedésnek tűnik a kérdésem, de miért kapcsolod ki a Mac-et? Én a rendszer frissítéseket leszámítva újra sem indítom. Minden fut mindig, böngésző, friendly streaming, chat appok, commander öné, stb...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
csaba1203
addikt
Nálam az Edge böngésző indul lassabban, mint szokott de érdekes módon a Safari azonnal megnyílik...
A többi gyári appal sincs gondom és a boot is nagyon gyors miután megadom a jelszavam és az asztalra kerülők látni, hogy a wi-fi hálózat ikonja is fel le mozog de utána minden rendben van nincs lassulás sehol. Ez az AppCleaner is futtatható vagy csak az appok törlésére szolgál? -
moleculez
veterán
"Előbb-utóbb jönnek segítséget kérni, meglátom a nyomát nem is kérdezek semmit és tisztán újratelepítem a rendszert és elmagyarázom ne rakjanak fel ilyen szarságokat." - erről a böngészőben megjelenő keresősáv(ok, mert láttam már olyat) jut eszembe, valamint az átállított keresőmotor, és telepíts JAVA-t . Ezeket még én is beszedtem Win alatt. Na mióta mac user vagyok ilyen problémám sincs. De amúgy tényleg sokszor csak teljes újra telepítés segít, nem is érdemes vesződni vele.
-
törölt tag
válasz Schnorkel #106127 üzenetére
Káros kód nincs benne, mivel App Store-ban is fent van. Viszont attól még csinálhatnak káros dolgokat az ilyen pucoló programok. MacKeeper a másik hulladék szoftver. Mint Windows-on a CCleaner szemét. A CleanMyMac sok blogot és youtubert szponzorál és ezért sokan megveszik, pedig szükség nincs rá. Lehetséges baj és várható haszon arány nem éri meg, főleg pénzért, akármilyen jó értékelést kapott. Pl. itt van ez a teszt:
CleanMyMac X Review: The Good, the Bad, and the Ugly
9/10 értékelés, miközben a sorok közt olvasva ott egy ilyen bekezdés:I have to warn you, don’t get carried away with the Space Lens because there are many system files that, if deleted, may cause irreparable damage to the software. So be careful when snooping around.
Full disclosure: I deleted some random photo file that was 2 GB and it ended up making my photos app unable to be opened!
Tehát a program elbarmolt rendszerfájlokat és el se indult neki a fotók app, de azért 9 pontot adott, érdekes review... az én szememben, ha egy program ennyire elbarmolhatja a rendszert, az bizony definíció szerint kártékony és tök mindegy amúgy a kód tiszta és a jó szándék.Itt egy másik ismert almás blog:
MacPaw releases CleanMyMac X with speed upgrades and more, offers up to 50% off | iMoreA review-nak álcázott szponzorált cikk, mint kiderül a végén: We may earn a commission for purchases using our links.
A szponzorált youtuberekről nem is beszélve, érdekeltek a fizetős program reklámozásában. Ha valaki mindenképp akar ilyesmit használni, szerintem az ingyenes AppCleaner bőven elég, az csak a library application data részeken hátra maradt fájlokat takarítja el, ha valaki lusta manuálisan csinálni és azzal nagy bajt nem okozhat.
Windows-on is azokkal a gépekkel van a legtöbb baj, amire user felrak mindenféle optimalizáló és takarító programot. Előbb-utóbb jönnek segítséget kérni, meglátom a nyomát nem is kérdezek semmit és tisztán újratelepítem a rendszert és elmagyarázom ne rakjanak fel ilyen szarságokat. -
adamcsik
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek mi okozhatja azt a problémát a Safarinál hogy ha magáról a gépről indítom el akkor egyből lefagy és lassú, az ikonok képét sem mutatja.
Ha viszont telefonon átküldök egy oldalt a MacBook-ra akkor semmi probléma nincs a Safarival, nem fagy le és nem lassú.
2020 MacBook Pro -
-mugen-
tag
Tudtok" mondani" megbízható oldalakat szoftver letöltésre?
"nankurunaisa"
-
csaba1203
addikt
Nos letöröltem ezt a csodát és felraktam az általad javasolt Onyx programot.
Lefuttattam a gép újraindult de a hiba továbbra is fennáll.A tevékenység figyelőben nem látok semmi kiugrót vagy pirosat.Mi lehet ami visszafogja a programok indulását?
Gondolkodtam egy újratelepítésen is de azt nem tudom mac-en hogyan van.... -
veterán
válasz vadászcsiga #106124 üzenetére
Köszönöm.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
vadászcsiga
félisten
válasz sityupityu #106123 üzenetére
-
veterán
-
rjg
őstag
válasz csaba1203 #106120 üzenetére
Szerintem az ilyen állandóan futó "tisztító alkalmazások" teljesen feleslegesek. (Néha az AppCleaner, az Onyx, vagy a Malwarebytes jól jöhet.) Azt nézd meg, hogy melyik alkalmazás pörgeti a CPU-t. Ha valami beragadt, akkor azt pirossal ki is jelöli és azt a "kilépésre kényszerítés" gombbal ki tudod lőni.
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
kerobi
senior tag
Hello, a LG widescreen monitoromra tukrozve mondjuk ra hogy elfogadhato a minoseg, de csak 60 hzen. 75 herzen fako. Ha inditok egz filmet egyik lejatszo sem tudja kifesziteni a monitorra a kepet. Hihetetlen...
-
Head88
addikt
válasz zenit73 #106111 üzenetére
macOS-en nincs semmilyen gyárilag futó vírusírtó.
Van a gatekeeper ami csak ellenőrzött forrásból származó progikat enged telepíteni, van az SIP ami nem enged apple által hitelesített "driver"-eken kívül semmilyen más illesztőt felrakni, és még a beállításokban opcionálisan bekapcsolható tűzfal. -
csaba1203
addikt
Sziasztok!
M1-es Air-en másnál is olyan gyors a boot, hogy asztalra érve még várni kell mire betölti az alap dolgokat és csak utána tudok mondjuk egy böngészőt indítani mert hiába nyomok az ikonjára csak ugrál majdnem egy percig vagy valami visszafogja a gépem?[ Szerkesztve ]
-
kerobi
senior tag
Sziasztok M1 em van es nem tudom azt beallitani, hogy a qbittorrent folytassa a letoltest akkor is ha lehajtom a fedelet. Van amphetaminom, de nincs bepipalva a system sleep ha lehajtom a lidet.
-
aktív tag
válasz vadászcsiga #106107 üzenetére
16 éve van egy barátom (rendszergazdám, jobban ért hozzá mint én) aki azt mondta, hogy semmi szükség ezekre a védelmi programokra.
Azóta semmin nem használom, sőt, törlöm, kikapcsolom, letiltom, mindent megteszek észszerű kereteken belül, hogy ne menjen semmilyen védelem, munkahelyi gépeken is.
16 év alatt 1! alkalommal kaptam be valamit, skype-on keresztül valszeg, ráeresztettünk vagy 5 féle védelmi programot, mind azt mondta, hogy minden rendben.
Aztán mi TC-vel megkerestük a kártékony kódot, töröltük, és kész, persze törlés közben össze barmolt még utolsó erejével pár dolgot, azokat rendbe tettük azt jólvan.Egyébként a macOS-nek (asszem) van saját védelme, be lehet kapcsolni ha valaki fél, van tűzfala is, azt is be kell ha ettől nyugodtabb a felhasználó.
Indításnál volt, hogy figyeltem milyen folyamatok pörögnek fel, és úgy emlékszem, hogy fut rajta valamilyen gyári vírusirtó, amit szerintem ki sem lehet kapcsolni - de lehet, hogy tévedek.[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz 0xmilan #106103 üzenetére
Van Displayportos hub? Lehet, hogy van, bár én még nem láttam, pedig sokat megnéztem. Volt szó erről pár napja, Ugreen, Baseus, Belkin, ezek a jó hubok.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Stauffenberg #106105 üzenetére
Pontosan
-
vadászcsiga
félisten
válasz Stauffenberg #106105 üzenetére
Én sem, nagy kamu az összes.
-
moleculez
veterán
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz TechN7ne #106104 üzenetére
Oda nem is kell, alap beépített Defender a rendszer része és egy átlag felhasználónak bőven elég, főleg ha pár (Mac-en is hasznos) alapszabályt betartasz, mint például csak megbízható forrásból töltünk le, router firmware legyen naprakész, nem megyünk kétes weboldalakra, nem kattintunk kapott linkekre amíg nem ellenőriztük és így tovább. Én már a Windows 7-re sem raktam, ami vagy 12 éve jelent meg.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Hegyirabló #106097 üzenetére
Én még a Windows-ra sem rakok legalább 5 éve.
-
0xmilan
addikt
Ki milyen USB-C hubot / dokkolot hasznal?
Olyat keresek, amin minimum HDMI 2.0 vagy DP 1.4 van. -
törölt tag
válasz mattheus #106098 üzenetére
Nem kell. Amit hirdetnek az mint védelem inkább pénzkidobás, odafigyelni mire kattintasz egyszerűbb. Böngészőbe javasolt reklámszűrő.
Az esetedre: Emailben kapott linken keresztül nem lépünk be sehova, éppen azért ha kamu domain lenne, hanem külön elmész az adott cég valós honlapjára és ott lépsz be a fiókodba. Nem volt alapos az ellenőrzésed, a kamu ups email címre rákeresve rögtön kidobja a google: Fraud Email Examples - UPS
Ezeréves adathalász trükk áldozata lettél sajnos, ezen AV nem sokat segít.#106100
Javítom a linked: van már Microsoft Defender csomag Mac-re is hát védelemként nincs rá szükség, viszont van benne 1 TB OneDrive és Word, Excel, PowerPoint. -
mattheus
őstag
válasz Stauffenberg #106100 üzenetére
Tetszett a gyakorlati példád. Még mielőtt rányomtam volna, (ahogy korábban is), most is megnéztem, hogy pontosan hová mutat az URL
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Apple Macbook PRO 256 GB Space Gray - 24 hónap Garancia - 092
- Csere-Beszámítás! Apple Macbook Pro 2020 M1 Chipp, 13 8/256. Magyar bill, 96% Akku.
- MacBook Pro 13" Retina Mid-2017 i7-2.5Ghz 16GB 500GB garanciával, üzletből
- Apple Macbook Pro 13 Touch Bar 2019, i5 1.4 GHz, 8 GB
- Apple MacBook Pro 14! M4 Pro / 24GB / 512GB! 33Hó Garancia! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest