Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #86564352

    törölt tag

    válasz Schnorkel #106142 üzenetére

    Ezért nem szoktam ajánlani ezeket a mindent bele takarító programokat. Se Windows-ra, se MacOS-re. Laikus user könnyen elbarmolhatja velük a rendszert.

    Ingyenes AppCleaner: annyit ígér és annyit csinál amit a honlapon ír. Eltávolított appok utáni log maradékokat törli. Az OnyX tud több opciót, cache-t és egyebeket takarítani.
    A fizetős CleanMyMac X még több funkció, mindent akar csinálni, sokkal jobban belemászik a rendszerbe, ami felesleges hibalehetőség. Jön egy anomália, totózhatsz vajon azért mert valamit csinált a program.

    Böngésző cache-t a böngészőben szoktam törölni, nagy fájlt keresni fájlkezelőben. Nem kell ehhez CleanMyMac X évi 15 ezerért vagy egyszeri 35 ezerért.
    Ha külső utility program kell ilyen-olyan célra, akkor egy kis google és alternativeto.net keresgélés után ingyenes és opensource céleszköz pl. mi foglalja a helyet kérdésre: GrandPerspective vagy Space Radar

    CMM szerintem inkább az agresszív reklámozásnak köszönheti, hogy ennyi vásárlójuk van, nem azért mert olyan fantasztikus szoftver és létszükséglet lenne. Jól néz ki a felülete, az igaz. Az én elvem Windows-on is az, hogy semmi külső "védelem" és takarító. Csak a beépített gyári lehetőségek. Nekem ezek a beidegződéseim. :)

    #106151
    IINA problémás HDR videókkal azt írják, ha normál videó akkor passz. Más is belefutott. Kipróbálható alternatívák, ha QuickTime nem elég:
    ingyen VLC, MPV, Elmedia Player
    fizetős Movist Pro, Optimus Player

Új hozzászólás Aktív témák