- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple notebookok
- Milyen TV-t vegyek?
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
- Autóhifi
- DUNE médialejátszók topicja
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiley
addikt
válasz blscrn #118774 üzenetére
Ez nem csak a programozás/üzemeltetés vonalat érinti. Egy csomó dolog magától értetődő a logic-ban, a final cut-ban, az adobe termékeiben, de akár az OS szintű navigálásban is. Magyarország egy nagyon kis piac minden tekintetben, ezért senki nem fókuszál erre, és a magyar hátrányból indul úgy, hogy nem is tud erről. Már maga az, hogy valaki magyarul használja az OS-t egy csomó olyan dolgot/fogalmat nem fog megérteni, ha egyszer leültetik egy bármilyen másik rendszer elé, mert mindent máshogy fordítanak. Hiába van a Google-ben ezer számra jóval hatékony megoldás egy-egy problémára, ezekből is kizárja magát mert magyarul fogja keresni, ami nagyon sokszor teljesen mást jelent. A kiosztás is ugyanez, az sem egységes sehol... Viszont a kaputelefontól az okoshűtőig, az ANSI mindenhol ANSI, nem kell soha semmit keresni rajta ha egyszer megtanulja az ember. A mac amúgy a többi rendszert tekintve egyszerűen zseniális a shortcut-okban. Én csak javasolni tudom, hogy aki melóra akar használni bármilyen programot vagy Os-t, az próbálja ki egyszer angolul, sokat nyerhet vele hosszútávon.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
senior tag
válasz blscrn #113691 üzenetére
"A DisplayLink tömörített képet küld a hozzá kötött monitorra, ami azért észrevehető. Kérdés, hogy mire szeretnéd használni, nekem pl. görgetéskor is látszódott ez."
Azt hiszem, ez így kissé félrevezető megfogalmazás. Tudtommal a tömörített képküldés a dokkolt számítógép és a DisplayLink dokkoló között történik USB-n, a dokkolóban található DisplayLink SoC tömöríti ezt ki, és a rákötött monitorra teljesen "normál" képinformáció megy. Bár nem néztem utána, a tömörítés nekem nem tűnik (jelentősen) veszteségesnek, az is lehet, hogy veszteségmentes.
Hogyan vehető észre a tömörítés Nálad, pl. görgetéskor mi látszik, ami a DL3 tömörítés "artifaktuma"? Komolyan kérdem, én ugyanis még semmit nem fedeztem fel. Az MBP-n kívül offtopik Windows-os gépet (HP ProBook 650 G8, 32 GB memóriával) is használok ugyanazon a DisplayLink-es dokkolón, ipari szoftverfejlesztésre, és eddig nem tudtam megkülönböztetni a dokkolt és direktben rákötött monitorképet.
Sok "nagynevű" laptopgyártó (pl. HP) dokkolói is DiaplayLink-esek. Náluunk a cégnél tudtommal mindenki (kb 1900 alkalmazott) DisplayLink-es HP-dokkolókon dolgozik, szóval annyira nem rossz a technológia, tömörítés ide vagy oda
Lehet, hogy játékra nem annyira jó, azt még nem próbáltam.[ Szerkesztve ]
-
válasz blscrn #113691 üzenetére
...Lehet, hogy érdemes lenne a 75 Hz-eset az adott eszközre kötni, a DisplayLinken pedig menne a másik, de lehet ott is gond lenne a dinamikus frissítéssel....
Hm, szóval ez a DisplayLink valami olyasmi eszköz, ami átveri a gép agyát? Mert ha rákötök direktben egy monitort a gépre, másikat már nem enged, nem?
Az, hogy a 75Hz-es monitor csak 60-on megy, az nem érdekel. Az, hogy a 2k+ monitorra tömörített képet küld, az sem érdekel, elvégre általában 1-7 között van a frissítése / mp. Nem venném észre ott.Amire nekem kell:
Webfejlesztéssel foglalkozom, és azért kéne a laptop, hogy ne legyek asztalhoz kötve. Viszont az asztali setup-ot nem cserélném le semmire, egyfelől mert megszoktam, másfelől mert nem véletlenül építettem ilyenre.
Tehát nekem egy laptop kell, amit itt beteszek a polcra, rákötöm a dokkolót és úgy dolgozok tovább, mint a Mac Mini-vel az elmúlt 5 évben.Annó, mikor ROG gépen dolgoztam, ez nem okozott problémát. De én már nem megyek vissza WinFos rendszerre, ha kényszerítenek sem
Viszont régebbi almát sem akarok, megszoktam már az M CPU-t.[ Szerkesztve ]
But who is watching the guardians?
-
Hegyirabló
veterán
válasz blscrn #112229 üzenetére
Ez engem is "megnyugtat", hogy nem egyedülálló dolog. Nekem csinálta már pár hónapja is, de havonta egyszer töltöm csak, ezért nem tűnt fel. Csak ha másoknak meg nem, akkor ez sajnos nem szoftverhiba lesz.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Head88
addikt
-
consono
nagyúr
-
TigerCat
nagyúr
válasz blscrn #98943 üzenetére
Ez valami borzalom, de nem is ez a legnagyobb baj vele, hanem hogy pont az aktív fül háttere inverz, így olyan, mintha az lenne a háttérben és a többi az aktív. Logikátlan és zavaró.
Ránézésre ez alapján melyik az aktív fül?
Tudom-tudom, szokás kérdése, vagy nem jól fogom...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Mr Bond 007
őstag
válasz blscrn #98751 üzenetére
Az a kemény hogy nekem pont a pc kavart be valahogy. Tp link Ax3000 van, és eddig olyan 50MB/sec volt a max másolás. Most hogy kiesett a pc-m amiben egy Asus (inteles ax200 vezérlős) pci-e kártya volt, most az m1 mini is meg az m1 mbp is hozza a gigabitet. Mindegyik eszköz ugyanott van/volt. Na erre varjon gombot az ember...
-
r4z
nagyúr
válasz blscrn #97822 üzenetére
Ha angol alatt UK (ISO) kiosztasra gondolsz, akkor magyart erdemes venni, sok vevonel szempont. Foleg, ha touch type-olsz, mert akkor tokmindegy, mi van ravesve a kupakra.
Ha US-re (ANSI) gondolsz, azt sokkal nehezebb eladni, mert itthon szuk a celkozonsege. En is lemondtam az ertekallosag miatt rola, pedig azt preferalom.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Hegyirabló
veterán
válasz blscrn #95097 üzenetére
Köszönöm, azt hiszem értem.
Azért az fura, hogy miért nem lehet 2560x1600-ra beállítani, mert amire most van állítva a More Space-el, az a közelében sincs a 2560x1600-nak.
Ha valamit elmosódottnak látsz, akkor az a tartalom nincs felkészítve erre a skálázásra.
Például a Prohardver. Avatarok kifejezetten elmosottak. Szöveg, hirdetések jobbak.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Hegyirabló
veterán
válasz blscrn #95092 üzenetére
Szia + TheMarci!
"Az M1-esen azért látszik ugyanolyannak, mert az összes elem a kijelzőn 2x akkora méretben jelenik meg, mint a 2017-esen (ezért "retina")."
Ezt, amit írsz, megtaláltam külföldi oldalakon is, de nem értem, hogy mit jelent. Agyilag zokni vagyok mostanában.
Meg is találtam ezt a beállítási lehetőséget, csak különös nekem, hogy default miért nem a natív felbontást használja.
-
r4z
nagyúr
válasz blscrn #92741 üzenetére
Igy van. A szemelyre szabas az peldaul a gravirozast jelenti iPodoknal, mert egy “szeretlek Mancika” feliratu iPodot valoban eleg necces lenne eladni, ha visszakuldhetnek. De egy visszakuldott CTO Mac ugyanugy ujra eladhato, mint egy BTO varians.
-
r4z
nagyúr
válasz blscrn #92520 üzenetére
A Big Sur meg be se volt jelentve, amikor az 1.8.13 megjelent, es az Arduino programozasahoz kell speci driver is - valoszinuleg utobbi nem mukodik. Megprobalhatod Githubrol letolteni az aktualis forraskodot, es lebuildelni kezzel, de az se biztos, hogy megoldja.
Szerintem dobj fel valami pehelysulyu Linuxot VM-kent, es hasznald azzal, amig nem lesz tamogatott a Big Sur.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Bond 007
őstag
válasz blscrn #92520 üzenetére
Itt írnak valamit, hátha segít: [link]
"In my sketch there is a line : client.println("FORWARD!!!");
if i remove one exclamation mark, the problem is solved ! ...""That specific problem is the result of the mega2560/1280 bootloader having a useless 'monitor' function where if it sees three consective ! characters in the upload data stream it stops programming the chip an just waits for the user to enter monitor commands which will never happen in an arduino setup. Just changing that statement to:
client.println("FORWARD!"); would also solve that specific problem. There is newer modified bootloader code for the mega boards that fix the root cause but they are not part of the arduino IDE and don't ship with anyone selling mega boards."[ Szerkesztve ]
-
Aszalós
csendes tag
válasz blscrn #91970 üzenetére
Pár éve a Boom2-t használom, sikerült egy akció keretében jó áron megvenni (kíváncsi voltam rá milyen, aztán maradt, ha már kifizettem).
Előtte az eqmac2-t használtam , nem emlékszem, de lehet akkor sem volt tökéletes. Folyamatosan fejlesztik, csak kijavítják ezeket a hibákat.
Ezért vagyok kíváncsi a véleményetekre, hogy milyen lett az eqmac3. -
Divinity
őstag
-
marsu.
senior tag
válasz blscrn #89128 üzenetére
vadászcsiga írta, de neki azóta ez megszűnt és más jött elő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Nők, nőügyek (18+)
- Apple notebookok
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mini-ITX
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
- Apple Apple Macbook PRO 256 GB Space Gray - 24 hónap Garancia - 092
- 16GB! VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 16GB 256GB Magyar bill, GAR!
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 16 M3 Pro 12CPU/18GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- MacBook Pro 2016 13" Touch Bar/8GB/256ssd/Újszerű/1-3 hónap gar./p3956
- Eladó Macbook Air M1 13" 2020
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest