-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pano
addikt
válasz zenit73 #121505 üzenetére
Ez sajna ilyen lett. Van akinek átváltott, van akinek még a régi. Szerintem random dobja át, tesztelik.
Az emberek többsége sajnos ki van akadva rajta (régebben be lett már vezetve, csak aztán visszaváltották a régire a negatív fogadtatás miatt. De úgy néz ki csak le fogják nyomni a torkunkon ezt a bűntényt).[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Raymond
félisten
válasz zenit73 #121505 üzenetére
Random csinalja nalam, nem ugy nez ki hogy FF specifikum lenne. Be se vagyok jelentkezve es akkor is csinalja nagy ritkan. Ha jol emlekszek viszont csak akkor ha incognitoban nyitok meg egyet azoknal (nem mindegyiknel). Azokat amikre kivancsi vagyok de nem akarom hogy hetekig utanna nyomja a temat nyitom meg igy.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
féldekás
senior tag
válasz zenit73 #119014 üzenetére
Megnéztem a GAN5-öt is.
55 fok volt a maximum érték 45 perc után, utána már az egyik eszköz töltése lelassult, mert 80% fölé ment.
Itt kicsit alacsonyabb volt a környezeti hőmérséklet, de 2 fok az nem hiszem, hogy sokat számítana.
Kicsit soknak tűnik azért a 68 fok, de lehet ezzel is ez lenne, ha sokáig töltene 65W-on. -
féldekás
senior tag
válasz zenit73 #118997 üzenetére
Tegnap kipróbáltam egy 30W-os 1 portos GAN3 töltővel.
Fél órát töltöttem az iPhonet, ekkor 32 fokot mértem a legmelegebb ponton. Majd fél és 1 óra macbook töltés után is megmértem, ekkor 52 fokon stagnált a töltő legmelegebb pontja. Érezhetően meleg volt utána a töltő, de nem volt kellemetlen a tartása.
Egyik nap megnézem a 65W-os GAN5-tel, ennél arra gondoltam, hogy mindhárom portot leterhelem.
Macbook, iPhone, illetve egy Li-ion akksitöltőt is beüzemelek, és itt is mérek fél illetve 1 óra utáni hőmérsékletet, ebből talán látszani fog, hogy mennyire melegszik fel. -
kchris78
veterán
válasz zenit73 #117801 üzenetére
szerintem ez csak feligazsag. a forint erteke euroban megmutatja most hogy a 2010-es evek ota tarto fogyasztasnovekedes tulkereslet es realber novekedes (ami megintcsak a gazdasagi szereplokon mulott) folytan letrejott kereset novekedes euroban nem er sokkal tobbet mint akkor... regen olvastam egy cikket hogy ha valos gazdasagi teljesitmeny nelkul novekedik a realber akkor az kikorrigalodik. tessek. (eleg csak korbenezni, epitopar tobbszazezres munkas fizetes bolti elado fizuk stb.. nyilvan az eloszlas nem egyenletes)
-
addikt
-
Hegyirabló
veterán
válasz zenit73 #112434 üzenetére
Köszi! Melyik szoftververzión vagy?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Hegyirabló
veterán
válasz zenit73 #112367 üzenetére
Apple is állítja, hogy van ilyen. Rémlik valami egy hónapja, hogy kialudt a fény a Magsafe csatlakozón, majd visszajött, meg is voltam lepődve. Állítólag ez a frissítés.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
addikt
válasz zenit73 #112367 üzenetére
Én is hitetlenkedve olvastam.
Elvégre van a kábelben chip mindkét végén, ami valamilyen minimális kódot futtat, a visszajelző LED, és a töltési sebesség egyeztetésére valamilyen protokoll alapján, de arra álmomban nem gondoltam, hogy ezt egyáltalán kell vagy lehet frissíteni.
Ezt simán App Store frissíti a rendszerrel együtt, vagy ezt honnan lehet tudni, hogy ilyen történt?
-
Hegyirabló
veterán
válasz zenit73 #112362 üzenetére
Nem kizárt, de nem most óta csinálja ezt, hanem hónapok óta, csak eddig vártam, hát ha megjavul. Ha azt vesszük, hogy a Ventura október óta van, lehet, hogy kb. pont akkor kezdte el csinálni.
-
Hegyirabló
veterán
válasz zenit73 #112359 üzenetére
Igen, akit eddig találtam, és nálam is csak így tapasztalható a dolog. Nagyon megnyugtatna, ha kiderülne, hogy ez nem hiba, hanem ilyen.
-
Hegyirabló
veterán
-
kchris78
veterán
válasz zenit73 #111978 üzenetére
Azért túlzásokba ne essünk szerintem. Ízlés kérdése szerintem is, a legtöbb embernek (köztük nálam is inkább efelé billen a mérleg) az Apple-s alu dizájn jobbnak hat, de azért ne tegyük félre hogy az X1 azért teljesített valami féle szabványt, amit gondolom nem (teljesen) pénzért vettek... Szintén karbonszálas pitaka tokom már 3 sarokra koppanástól mentette meg nulla sérüléssel (aszfalt, márvány ) a 13PM-omat pedig a legvékonyabb verzió van belőle... Az alutól túl nagy rugalmasság nem várható el. Tegnap láttam egy kör alakú matricát egy Mac fedelén hogy védje az apple logót hogy ne szedje össze a legkisebb karcokat is.. Persze dizájnos meg pl a zsanér konstrukciója ott van azt el kell ismerni. A billentyűzet megint ízlés kérdése.
A belső az más kérdés nem ezekre fókuszáltam.. Mert én azt hallottam hogy a 13.gen intel azért valamennyire összeszedte magát (állítólag) az M-ekhez képest. Aki tud valamilyen konkrétumot az ne tartsa benn az infót .
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
-
félisten
válasz zenit73 #111518 üzenetére
> -Akku idő én felhasználási szokásam mellett 8-10 óra (M1 air 20-25 óra)
Lofaszt mama Az M1 Air-ben 50 Wh-s akku van. 25 ora uzemidohoz 2 wattos atlagfogyasztas kellene. Az M1 Air tud ennyit fogyasztani, ha minden radio ki van kapcsolva, fenyero minimumon, es semmilyen program nem fut, minden onboard eszkoz alvo modban van.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
pergabb
senior tag
válasz zenit73 #109856 üzenetére
köszi!
lövésem sincs amúgy, nem volt laposom 10 éve meg amúgy is bluetooth hangfal megy rá, csak csodálkoztam. A 16-os méretet meg már bánom dög nehéz kemény tokban + táskában és akkor még mellé sem csaptam az egeret, töltőt és... a teljes fotós felszerelést. Mindegy, szép vádlim lesz. -
-
-
syl5
őstag
válasz zenit73 #108807 üzenetére
Én is M1-nél szálltam be, és igazából erre vártam, amióta bejelentette a saját chipjeit az Apple. De kicsit tökönlövés úgy érzem mind jómagam, mint az Apple részéről. Úgy érzem magam kicsit, mint amikor 13 éve becsatlakoztam még a Vanilla Android-ok világába, ahol gyakorlatilag egy élő alfa, beta teszt részei voltunk sok-sok éven keresztül.
Intel-es Mac-es haver konkrétan semmit nem panaszkodik a Mac-jére, és imádja. Cserébe hangos, és melegszik.
Így bő fél év M1 Pro használat után már azt mondom, hogy sokkal sokkal jobban megérte volna egy használt Intel-est venni, várni kellett volna még az Apple silicon chip-el
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz zenit73 #108652 üzenetére
Rosszul fogalmaztam. Most már egyáltalán nincs benne.
-
Hegyirabló
veterán
válasz zenit73 #108648 üzenetére
Az alapból ott van, Venturánál már nincs, úgy kell beraknod, de nem oda rakja, ahol a képeden van, hanem a zene app alá. Nagyon béna. Variálni sem lehet, én legalább is nem találtam.
OFF: Mi ez az info és diagnosztika program, amit a felső sávon használsz?
-
Head88
addikt
válasz zenit73 #108273 üzenetére
Fogadd el a többi készüléken is, és szépen egyesével kiveszed mindnél a pipát az icloud funkciók mellől.
Nem tudsz kijelentkezni, mert ez egyben van az AppleID-val. Csak azt tudod, hogy a pipákat kiveszed és akkor nem lesz használatban. (ahogy eddig is volt)[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz zenit73 #108263 üzenetére
pontosíts már, akkor neked van icloud-od (különben semmit nem használnál a storeból) és CSAK az icloud DRIVE ami nem tetszik?
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Thusor
őstag
válasz zenit73 #108035 üzenetére
Igaz, elírtam a verziót. 12.6-ról van szó nálam is. De lezárni se zárja le magát a gép X idő után. Csak ha manuálisan zárolom.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
-
-
-
Hegyirabló
veterán
válasz zenit73 #107377 üzenetére
Ja, tényleg, Neked is ugyanilyened van.
-
Dr. Venkman
tag
válasz zenit73 #107378 üzenetére
Elvileg a Rendszerbeállítások/Akkumulátorban kell kipipálni a videóstreamelés optimalizálást aksin, akkor menne Safarin a HDR (meg a vp9 kódolást engedélyezni a böngésző speciális beállításaiban, olvastam erről) de nálam nem megy mégsem. Nem nagy probléma mert Movistal működik, csak egyszerűbb lenne a nélkül. A Chrome még érdekesebb, ott pl. ha valami über 8k hdr videót kapcsolok be, akkor 4k ig SDR-ban játssza, ha átkapcsolok 8k-ra akkor átvált HDRbe, a badge is megjelenik, csak épp szaggat a 8k lejátszás. Kutya legyek ha értem...
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz zenit73 #107288 üzenetére
Media Marktnál idén már csak 1 év gari jár céges vásárlásra. Lehet korábban megadta így is a 3 évet, de idén már nem. Az még ennél is zavaróbb, hogy a házon belüli gari kiterjesztést nem adják el céges ügyfeleknek, pedig az Áfa visszaigénylés összegét rá lehetne költeni és ők is nagyobb bevételt csinálnának. Mindegy, ő dolguk.
De más kereskedőknél is futtatják ki sorra. Egy-két éve simán rendeltem céges gépbe alaplapot 36 hó garanciával, idén már a legtöbb helyen megkülönböztetik a magánszemélyeket és a cégeseket és utóbbira 12 hó szavatosságot adnak.
-
Head88
addikt
válasz zenit73 #107288 üzenetére
A törvény úgy szól, hogy magánszemélyek részére kötelezően van a sávos jótállás. Olyan megkötés nincs, hogy ugyanezt nem terjeszthetik ki a kereskedések a céges vásárlásokra is.
Mivel ez a törvény a magánszemélyek védelme érdekben íródott így a cégesre nem kötelező, csak lehetséges opció. Ebben az országban meg tudjuk, hogy néha a kötelezőt sem hajlandóak teljesíteni a kereskedések, nem hogy az opcionálisat...
-
Hegyirabló
veterán
válasz zenit73 #106621 üzenetére
Elrakatok akkor egyet, tegnap még volt 850 környékén hivatalos partnernél. Megnézem élőben. Főleg a súlya érdekel.
-
Head88
addikt
válasz zenit73 #106111 üzenetére
macOS-en nincs semmilyen gyárilag futó vírusírtó.
Van a gatekeeper ami csak ellenőrzött forrásból származó progikat enged telepíteni, van az SIP ami nem enged apple által hitelesített "driver"-eken kívül semmilyen más illesztőt felrakni, és még a beállításokban opcionálisan bekapcsolható tűzfal. -
consono
nagyúr
válasz zenit73 #105596 üzenetére
A Safariban keresd a hibát... Használj rendes böngészőt. Heti, vagy napi szinten jön valaki ilyen meg olyan Safari problémával, le kellene lassan vonni a következtetést...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Sumi
aktív tag
válasz zenit73 #103266 üzenetére
14-esem van, 16 magos gpu-val. Diablo 3 esetén kb 3 perc után kapcsol be, 93 foknál. Ekkor először 2500-as fordulaton megy, amit 1 méterre a géptől nem is hallani egyáltalán. Aztán szép lassan felmegy maxra (4500-5000rpm környéke), ami viszont már nagyon hangos, és ott is marad addig amíg ki nem lépek a játékból. Valószínű van egy kis thermal throttling is.
Most pl amíg megírtam a postot már 3000-ren vannak a ventik és 94 fokos a gpu. Most már 3200.. Ezt már azért hallani, de még elviselhető.Valahol a youtubeon láttam egy videót ahol fú nem is tudom milyen programmal tesztelték az m1 gpukat, de gyakorlatilag 5 másodperc alatt feltudták úgy melegíteni, hogy induljanak a ventilátorok. Talán ezen a csatornán volt valamelyik:
https://www.youtube.com/c/AlexanderZiskind/videos[ Szerkesztve ]
-
Sumi
aktív tag
válasz zenit73 #103214 üzenetére
Nem tudom reprodukálni a lekapcsolást Most egy jó 10 percet játszottam vele, mindenféle beállítással (teljes képernyős, ablakos, néma, nem néma, optimalizált lejátszás, stb..), de nem kapcsolja le a kijelzőt. Végig akksiról ráadásul.
Nem lehet, hogy van valami 3rd party programod telepítve ami előidézi a jelenséget? (Olyasmire gondolok, mint (de nem konkrétan ezekre) az al dente, vagy a command q - amik a háttérben futnak észrevétlenül és esetleg befolyásolják a dolgot)A pattanást sem tudom előidézni:/
[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
válasz zenit73 #103198 üzenetére
A Total Commandert frissítsd.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
Sumi
aktív tag
válasz zenit73 #103153 üzenetére
Jogos - jogos, mondjuk az 14" M1 Pro nem a legjobb ilyen szempontból, sőt. Elég sok windowsos gépnek jobb az akkus üzemideje. Inkább a 13" M1-ek a jók akkus üzemidő szempontból. (Bár ha 3.5 hónapon át nem kellett tölteni a 14" -est, és még videót is nézel róla, akkor le a kalappal )
Vissza a témához:
Azért kérdeztem a tápos dolgot, mert akkor adna egy ötletet, hogy merre induljon az ember. Ha tápról jó, akkor biztos valami energiatakarékossági beállítás van a dolog hátterében.
Pl. Van egy ilyen a beállításokban, hogy optimalizálja a videó lejátszást ha akkuról üzemel, lehet azt meg kell próbálni kikapcsolni.. Meg talán a Low power mode-ot is.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz zenit73 #102952 üzenetére
Köszi! Beállítottam a háttérszínt feketére, így tökéletes.
Valaki tudja, hogy lehet a Megtekintőt teljes képernyőre rakni, illetve azt beállítani, hogy eleve így induljon el?
-
törölt tag
válasz zenit73 #102358 üzenetére
Mást nem lehet tenni, mint várni amíg min. 2-3-4 alverzió kijön. Az iPhone-nál is van hasonló sztori, hogy vadiúj 13-as készülék ami ugye 15.0 szoftverrel érkezett és panaszkodás bugokról, nyári WWDC beharangozott funkciók hiányoznak stb. aki még 14.8-on volt az várhatott békében, én is vártam 15.2-ig. Az a rossz ezzel, hogy gyakran új user találkozik a 15.0 új bugokkal első benyomásként és hát 14-et nem lehet visszarakni új készülékre.
Amúgy aki egy vagyonért vett októberben Windows 11 laptopot, ott is van szívás ugyanúgy. Új szoftver átka. Egyszerűen a cégek nem tudják tartani a tempót és halogatás, félkészen kiadott szoftverek. Mac-nél legalább van szándék és tapasztalat arra, hogy pár hónap múlva valamelyik alverzióval kiforrja magát a rendszer, a Windows 10 csak örökös várakozás volt, és most a 11 megint egy lépés előre, kettő hátra tempóban halad. Mindenhol ezt látom a tech cégeknél ígérnek, bejelentenek aztán halogatnak, lapítanak, visszatáncolnak. (Spotify nem lett hifi, Tesla évekkel ezelőtt bemutatott autókkal adós az összes cégről lehet példákat sorolni) Kb. erre mondott régen Steve Jobs valami olyasmit, hogy a marketingesek túl nagy hatalma a mérnökök felett.
Ear001: egyetértek, ár-érték arány és legkevesebb szívás alapon szerintem Apple vezet
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Mini-ITX
- Vírusirtó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Path of Exile (ARPG)
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Apple MacBook Air 13" 8/256 ! M3 Chip ! Magyar ! 1 Év Nemzetközi APPLE Garancia
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 48GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 Legújabb magyar billentyűze 1 év Garancia Deák Térnél Azonnal
- MacBook Pro 13" Retina Mid-2017 i7-2.5Ghz 16GB 500GB garanciával, üzletből
- Eladó Macbook Air M1 13" 2020
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest