-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
KubanitoS
veterán
válasz KubanitoS #118809 üzenetére
Első nekifutásra ezt találtam. Vélemények?
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
SharpSA
veterán
válasz KubanitoS #109925 üzenetére
Nekem is hasonló vagy ilyen gépem van, de nekem nem tetszik az oled képernyő, túl harsányak a színek, nem természetes. Kerestem erre beállítást, de nem találtam. Ugyanakkor számomra felüdülés, amikor a 16-is MacBook Pro elé ülök az ASUS Zenbook 13 UX325 OLED laptopom helyett. Kinek mi tetszik jobban.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
Pano
addikt
válasz KubanitoS #109922 üzenetére
Nem csak netezésre.
Használnám munkára, tanulásra, filmezésre is. De tény, hogy teljesítmény szempontjából nem vagyok poweruser. Nem fogok videót szerkeszteni, renderelni, 3D tervezni stb.
A képszerkesztésem is max annyiban fog kimerülni, hogy elkészült családi/kirándulásos fotókat korrigálok ha szükséges.#109923 pergabb
"Ergo overkill kategória böngészésre és youtube-ra."Meglehet. A hardveres erőre én személy szerint inkább időtállósági szempontból tekintek. No meg szeretem azt ha minden fluid és reszponzív. Apple termékek közül meg csak az Air opció, ha hordozhatóság kell. iPad jó-jó, de nekem azért nem helyettesítene egy laptopot.
Persze, vehetnék egy jó kis thinkpadet vagy bármi intel (vagy ryzenes) laptopot, de ott nem kapom meg a számomra vonzó dolgokat:
- Hangtalan működés
- Igazi fém ház (nem csak részben vagy "ál fém").
- Fasza touchpad
- Jó akku idő, akkun is jó teljesítményt
- Eszközök közötti kommunikáció előnyeit, ha mindened apple.
- Legtöbbnél még mindig fos IPS kijelzők vannak.
- A felnyitom és már működik is komfortot.Amúgy Windows is akad/lagol 4K kijelzőn. Főleg a böngészők nem igen kedvelik. Élhetővé lehet varázsolni.
Inkább a szoftvernél vannak kérdőjelek a fejemben.
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
pergabb
senior tag
válasz KubanitoS #109922 üzenetére
az is inkább szoftveres hiba, ergo overkill kategória böngészésre és youtube-ra (szerintem)
A témától gondolom úgy kanyarodtunk el, hogy árban ott van az asus gépe oled kijelzővel, több rammal (amiből win esetén kb mindig kétszer annyi is kell), egész jó procival, 200grammal könnyebb kiadásban és ilyen felhasználás mellett elfogadható üzemidővel, szóval lehet dönteni melyik szimpatikusabb. Nincs iphone, én asust választanám, vki nem ragaszkodik új termék vásárlásához és jó a használt, akkor pedig én is egy használt m1-et vennék. -
Pano
addikt
-
veterán
válasz KubanitoS #109652 üzenetére
Elméletben megnéztem az egész epic storon olyan cirka 80-100 játék van ami mac szűrésre elő jön. A Borderlands 3 a legkomolyabb és legdrágább játék is egyben ami ebbe a kategóriába benne van. Komoly stúdió csinálta és mondom egész szépen fut is. A legnagyobb baj, hogy a felbontást nem engedi levenni a teljesen ablakos módban. Így másokat kell majd állítgatni, csak nem volt időm foglalkozni még vele.
-
veterán
-
Head88
addikt
válasz KubanitoS #108884 üzenetére
Az országban jogszabály írja elő a sávos jótállást. Ez minden üzletre vonatkozik, nem csak a hivatalos viszonteladókra. Az más kérdés, hogy az 1 év utáni szervizt miként biztosítják. (ahogy írtad is, a nem hivatalos viszonteladók sufnizhatnak)
Hivatalos viszonteladók listája: [link] -
atirag
őstag
-
mazsiii92
aktív tag
válasz KubanitoS #108858 üzenetére
Egyetértek, én egy 16/256-os M1 Airt használok munkára, és olyan mint az álom. Privát célokra van egy 8/256-os szintén M1 Air, az is teljesen jól teszi a dolgát.
atirag, szerintem sem érdemes M2-őt venni, M1-ből ha ki tudsz hozni egy 16/512-őt, megint meg vagy vele évekre.
iPhone 15 Plus , Watch Ultra 2 , Beats Studio Buds+, R7-5700x+4070+32G
-
veterán
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz KubanitoS #107057 üzenetére
Szétbontanám a választ:
1. Nem tudod a teljes írt adatmennyiséget egy-egy appra leosztani, mivel a swap használat java része a kernel_task folyamaton keresztül megy. Tippelni tudsz csak a használati szokásaid figyelembe vételével.2. Az Activity Monitorban a lemezhasználat fülön meg tudod keresni a kernel_task folyamatot és megnézni, hogy a legutóbbi teljes boot óta mennyit írt.
3. Van rá több módszer is, hogy az SSD teljes élettartama alatt ráírt adatmennyiséget ellenőrizd, van terminálos és sznob módszer is (én a sznob módszert választottam a DriveDx appal).
4. Neked kell észben tartanod a fentiek alapján, hogy normális-e az írt mennyiség, nem találkoztam még appal, ami napokra leosztva, visszakereshető módon (pl: grafikonra téve) monitorozza a használatot. Nálam az lógott ki, hogy valami mást kerestem az Activity Monitorban, amikor láttam, hogy fut egy Inteles app, megnéztem a kernel_task írását és ott volt 2+ TB pár napos uptime mellett (kivontam belőle a napi átlagomat azért). Az appot eleve pár napja telepítettem akkor, eltávolítva meg megszűnt az extrém írásmennyiség. Na így játsszuk ezt a tippelősdit.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz KubanitoS #107054 üzenetére
Nem tudom mivel játszol, de ha nincs ARM-ra optimalizálva, akkor a Rosetta 2 fordítja és az igen komoly írásmennyiséggel bombázza az SSD-t, amiatt én jobban aggódnék.
Múltkor valami x86-os plugint használtam (nem vettem észre, hogy Intel módban fut) és 2-3 nap alatt bevert 1,8 TB írást. Lepucoltam, azóta megint minden ARM-on fut és visszaállt a napi 30-60 GB között ingadozó írásmennyiség.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz KubanitoS #107052 üzenetére
Videovágásnál is felmelegszik, valahol 95°C körül lép be a thermal throttling (TG Pro-val mérve), ez a teljesítményt is érinti, de ez alkalmazástól függ, hogy mennyire észrevehető. Videóvágásnál csak az export render közben melegszik (a lényegi munka során tök normális szinten mozog), itt el tud dobni kb 15-20%-ot, de ez azt jelenti, hogy még így is nagyon gyorsan végez a rendereléssel.
Szerk: Sok fotós/videós használja az MBA M1-et, két éve piacon van, egyelőre nem érkeznek a hírek, hogy pusztulnának, pedig Apple, abból ha egy féltucat kinyiffan hasonló módon a világ bármely pontján, már címlapon hozza minden tech portál.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz KubanitoS #106786 üzenetére
Köszi!
Más; Kicsit megcsúsztam a kövi "kezdős" videóval, de szerintem ma be fogom tudni fejezni. Rövidebb lesz, mint az előző, de remélhetőleg hasznos lesz ez is és tud újakat mondani!
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
törölt tag
válasz KubanitoS #106625 üzenetére
1. nem lehet vele továbblépni, csak ha előtte kijelölöd a mappában az összes képet és úgy nyitod meg vele (gondolom a Preview-t értetted a gyári képnézegető alatt)
2. Pixeaban a copy nem a képet másolja, hanem az épp kijelölt részt. Pl. megnyomod az M betűt, kijelölsz valamit, másolás, aztán beilleszted pl. Photoshopba.[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz KubanitoS #106625 üzenetére
Hát ha a gyári alkalmazásban, akkor a szóközzel. De többféle nézet is van, van amiben a le-föl nyilakkal tudsz mozogni.
Itt látszanak az alapvető dolgok képmegnézés szempontjából, erre a fülre nem találtatok rá?Rákattintasz a képre, lenyomva hagyod az egér billentyűjét amivel kijelölted és áthúzod a célmappába? Command C - Command V? Némileg környezet meg program függő, mikor milyen másolás lehetséges, de ezek szinte mindenhol működnek.
-
-mugen-
tag
válasz KubanitoS #106221 üzenetére
Részben ezért engedtem el az NTFS-t...én sem akartam csökkentet biztonsági módba rakni, meg bűvészkedni.Aztán rájöttem annyira nincs is rá szükségem egyelőre
Nekem Appstore és azonosított fejlesztő van beállítva más esetben engedélyt kér, gondolom ez azt jelenti, hogy az eredeti beállítás marad ,de ugye itt nem raktam "csökkentett biztonságba"
Még nekem is újak ezek a dolgok,kíváncsi vagyok mi lesz a tapasztaltabbak álláspontja[ Szerkesztve ]
"nankurunaisa"
-
-
Hegyirabló
veterán
válasz KubanitoS #106088 üzenetére
Thule között néznék szét. Hatalmas választékuk van, ráadásul kifejezetten MacBookhoz készítik a táskáikat.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
aktív tag
válasz KubanitoS #105912 üzenetére
Nagyon jól tettétek, hogy az M1 mellett döntöttetek. Volt oledes asusom, oled gyönyörű volt, de fényes, bevonat nélküli, ez miatt szinte használhatatlan. Egy sima youtube videó nézésnél sütött a gép, ment a venti. 67Wh akku max. 10 órát bírt, ebben már volt némi rádió hallgatás is. Billentyű világítás lézer kék fénnyel egyenesen a szemembe (ráláttam a ledekre), sötétben idegesítő volt, és még biztos tudnám sorolni ha gondolkodnék.
Ugyan ekkor használtam M1 airt is, gép mindig hideg (pedig pont nyár volt), 50Wh akkuval ugyan olyan körülmények mellett 25! óra üzemidő, bill. világítás hibátlan.
Más: most 14" prom van, amikor megvettem 880e-ért, kicsit bolondnak tartottam magam, később akcióban 780e-ért is lehetett venni. Hát a mostani árak mellett ezek az árak ajándéknak tűnnek, figyelembe véve, hogy ez sokkal komolyabb gép mint az új air, meglepődtem, hogy nincs az új airban mini led képernyő, notch van, de úgy látom sokkal vastagabbak a kávák. Hangjára kíváncsi leszek, mert kapott mélysugárzót, és bár a régi air is nagyon jól szólt, a 14" pro agyonverte hangra a 4db mélysugárzójával, 16" proról nem is beszélve, haverom olyat vett, összehasonlítottuk, az egy klasszissal jobb.
Ha valakinek sikerül venni régi (370 környékén) áron M1 airt, az verhetetlen vétel most (bár eddig is az volt), figyelembe véve a konkurenciák gépeit is.
[ Szerkesztve ]
-
waccamár
senior tag
válasz KubanitoS #105905 üzenetére
én az új m2 "csillagfény" színére leszek kíváncsi... Szemeztem anno az m1a arany színével, de ahogy írod, nekem túl csajos volt, inkább rosegold volt, mint sima gold. Pedig egy rendes arany szín elég pimp lett volna
Mindenesetre bármilyen is lesz élőben ez az új szín, nem fogom a mostani asztro m1-et lecserélni emiatt
Azt azért sajnálom, hogy nem lettek vagányabb színek, mint amikről a pletykák mentek.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz KubanitoS #105844 üzenetére
"Érdemes lenne valahogyan még most beszerezni gyorsan egy arany Macbook Air-t 400 körül, ha egyáltalán találok?"
Határozottan igen a válasz, ár/értékben 400k körül az Air M1 sokkal jobban megéri, mint az M2-es 600-ért. Sőt most látok iStyle-ban M1-es Pro 13" 512GB-ost 550-ért akciózva, ez is jobban megéri (szerintem), mint az Air M2, mert 50 ezerrel olcsóbban kapsz nagyobb tárhelyet és kb azonos teljesítményt.
Az Air M1 és az Air M2 között van kb 18% különbség teljesítményben, de kb ugyanekkora a különbség az Air M1 és a Pro M1 között is ha hosszabban fingatós feladatot (pl: 10 perc feletti videó export) adsz neki (az Air leszabályozza a teljesítményét a venti hiánya miatt). Kisebb taskokban szerintem érzetre mindegyik ugyanolyan gyors lesz.
Mire akarod használni? Ezt is érdemes eldönteni. Ha alap laptopos feladatokat kell megoldania, nincs jobb vétel az Air M1-nél a régi árán.
-
Alex91
félisten
válasz KubanitoS #105846 üzenetére
Az olcsokat most felvasaroltak a nepperek a boltokbol, majd figyelni kell a hirdetesi oldalakat, lesz itt elado Air boven!
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alexios
veterán
válasz KubanitoS #105846 üzenetére
Biztos lesz majd akció ezekből az árakból is(az m2 air csak most jelent meg, nem fogják egyből akciózni), de szerintem nem érdemes az árak csökkenését várni. Mikor megjelent az m1 air 300ft körül volt egy dollár, most 370 körül van, nem véletlen hogy dollárban nem emelkedett az ára, itthon mégis.
[ Szerkesztve ]
-
féldekás
senior tag
válasz KubanitoS #105844 üzenetére
Én is ránéztem most kíváncsiságból.
Úgy látom, hogy a hivatalos viszonteladók közül emag és icentre még 400-ért adja.
Az apple oldalán viszont azt gondolom lehet már inkább megéri a 13 colos M2 Pro, mint az M2 Air.
Ahogy nézem sok különbség nincs a két gép között egyébként(touch bar, akksi a Pro mellett szól, kamera meg az Air mellett)[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- OLED TV topic
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Külpolitika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- MacBook Pro 13" Retina Mid-2017 i7-2.5Ghz 16GB 500GB garanciával, üzletből
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
- Apple MacBook Pro 14! M4 Pro / 24GB / 512GB! 33Hó Garancia! BeszámítOK
- 16GB! VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 16GB 256GB Magyar bill, GAR!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 48GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest