Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, megjött tegnap a fejegység, Witson RVT5691B, de semmi bekötési rajz meg használati utasítás nem volt hozzá.
Hétvégén csinálom a bekötést, lenne pár kérdésem.
Ez a rajz van a fejegységen:1. Nem jöttem rá, hogy mi az a lógó fekete kábel az iso csatlakozók alatt.
Kell vele törődnöm?Ezek a kábelek voltak hozzá+egy canbus dekóder:
2. A középső usb kábelhez viszont nem látok csatlakozást sehol, az mire való?
3. A quadlock adapteren alul van 5 csatlakozási pont, ebből 3 az rca bemenetre megy (ez nem lesz bekötve, mert a gyárit kiszerelem) kettő pedig kamera csatlakozásba megy. Gondolom ez a gyári beépített kamera átcsatlakoztatására kellene a fejegységhez, viszont olyan nincs a kocsin, szóval nem használnám, de azt találtam ki, hogy helyette bekötöm a kocsi beépített mikrofonját. Annak egy input microphone signal és egy earth microphone pinje van, az input menne a kamera sárga vezetékére, a föld pedig a feketére, aztán átalakítóval jack-el az új fejegységbe a hozzá adott jackes új mikrofon helyett. Ez életképes lenne vagy inkább hagyjam ki, a két pint rakjam egy jackre és úgy csatlakoztassam?
4. Canbus dekóder vezetékéből jön a reverse feliratú és a jobb szélső fekete csatlakozású fehér kábelek. A reverset össze kell kötni a másik kábelköteg (fejegység bemeneti kábelei) reverse kábelével?
5. A fekete/fehér gondolom a tolatóradar hangszóró-e, ugye? Mert az sajnos kimaradt a csomagból. Lehet ilyet venni utólag, mi a pontos neve?
6. Az "auto ant" kábel az a quadlock átalakítóból jön ki, gondolom az antenna erősítéséhez kell, viszont alapból a korábbi fejegységnek nincs ilyen csatlakozása. Van viszont helyette két üresen maradt kábel a korábbi kijelzőhöz: supply: screen dev és earth: screen dev. A supply kábellel összeköthetem, majd pedig az antennával, vagy az nem jó?
A fejegységből kijövő kábelek közül van ez a négy.
Ahogy korábban írtam, ez a reverse összekötendő a canbus reversével?
7. Illetve ha hátra rakok egy kamerát, csak a tolatólámpából tudom megtáplálni vagy esetleg úgy is, ha a két összekötött reversre rakom rá?
8. A cam-pow gondolom kamerának egy állandó táp, ha be van kapcsolva a fejegység, hátsó kamera nem köthető rá? De az elsőnek jó lenne, ugye?
9. A "brake" és az "ill umi" kábelek mire valóak és hova kellene kötnöm őket?Az utolsó rész az fm és a gps antennára vonatkozik. A jelenlegi fejegységhez 2db fakra fm rádió antenna tartozik és egy fakra gps antenna.
10. Vettem egy ilyen dupla fakra-iso csatlakozót, amin ugye van kék kábel is, gondolom oda menne a fentebbi auto ant kábel. Mennyire hasznos egyszerre a két fakra antennát rákötni?
11. Illetve a hozzáadott gps antenna helyett rendeltem fakra átalakítót (csak még nem jött meg), az is jól működne?Előre is köszönök minden választ!
-
bl4ze
veterán
Urak, ma frissítettem Play-ről a Waze-t és azóta indulás után lehal.
Bejön egy "No network connection" kép majd picit vár és magától kilép.
Android 8.1 , Allwinner T8
Próbáltam törölni, újra felrakni: semmi.
Próbáltam régebbi verziót apk felrakni : semmi.
Használhatatlan a Waze.
Internet kapcsolat van (wifi), gps jel van.Mi lehet ez, van tippetek ?
-
válasz
Galla007 #2445 üzenetére
Értem én, és semmi gond nincs is a véleménnyel, csak vannak nekem már évek óta megírt lemezeim sok jó zenével és akkor be is dobhatom őket, csak ezért gondoltam
Na meg van audio lemezem is, azt is használnám akkor... Legalább nem kellene újra válogatni meg letölteni meg ilyenek. Apropó, FLAC-et tudnak ezek a fejegységek szerinted?
-
-
pokers
senior tag
válasz
Galla007 #2441 üzenetére
Sajnos nem, mert a gyári méret szélesebb és alacsonyabb, mint a szabvány 2DIN, így faragni kellene a középkonzolt.
Viszont addig túrtam alit, hogy találtam ezt:
[link]
Ebből már rendeltek 37-et, 12-en értékelt is, PX5-ös 1080p-sVagy találtam fizikai gomb nélkülit, amiből létezik PX5 és PX6 verzió.
[link]Bőség zavara, csak még mindig nem tudom, ezek jók lehetnek-e már
-
Galla007
csendes tag
pokers -Esetleg univerzális beépitő keretet nem lehet venni ?
-
-
bl4ze
veterán
válasz
baluka11182 #2438 üzenetére
Akkor már inkább lengyel raktárból egy 2GB/32GB verziót innen, sokkal olcsóbban :
[link] -
baluka11182
friss újonc
Sziasztok
hifi felújítást tervezek a 2008-as Toyota Corolla Versómban, és elsőként a fejegységen gondolkozok
nagyon nem értek a témához, de az elég fontos szempont lenne hogy legyen benne apple carplay
egyet már kinéztem: https://aqua.hu/auto-hifi/macrom-m-dl7000-2-din-meretu-erintokepernyos-multimedia-mobil-navigacioval-t852089
az lenne a kérdésem hogy egyrészt passzolna e ez a kocsimba, másrészt mi a véleményetek erről? ez az egyetlen amit 90k környékén találta., ez az ár felé meg nem nagyon szeretnék menni
tervezek majd külön erősítőt is venni, ami egyébként szintúgy kérdéses hogy milyen lesz, de jól sejtem hogy ha külön erősítőre lesz kötve, akkor amit írnak fejegységbe beépített erősítőnek az nem nagyon számit?
nagyon szépen köszi előre is aki válaszol, mert ahogy szerintem elég egyértelmű, nagyon buta vagyok ehhez -
pokers
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi két fejegység választásához.
Azt már megtudtam itt a fórumon, hogy sokan ajánljátok az Xtrons márkát, és szerencsére találtam is két típust, ami passzolna a gyári méretű rádió helyére (persze, hogy egyedi méret, nem szabvány 2DIN)
Erről a kettőről van szó, de egyáltalán nem értek hozzá, hogy melyik procival, mennyi RAM/ROM-mal lesznek használhatóak ezek a fejegységek:
[link]
[link]
Igazából a dvd lejátszó nem lényeg, inkább gördülékeny legyen a rendszer. Leginkább navira és rádióhallgatásra lenne használva, esetleg android auto és mesefilmek lejátszására, ha a gyerekek már nagyon szét akarják szedni a kocsit unalmukba
Ja, és rendelnék hozzá tolatókamerát is, mert a gyári kicsit "outdated", csak körülbelül lehet felismerni a tárgyakat a gyári rendszeren.Előre is köszönöm az ajánlásokat.
-
laca71
aktív tag
Sziasztok
Mi lehet a gond, ha a T8-as fejegységen, amin android 8.1-es rendszer van
ha elindítom a Waze navigációt akkor pár percig megy a hang, de utána csak megszünik, a navigáció megy csak már nincs hang.. . Ha az Igo megy ott hibátlan.. Mit kell beállítani? -
bl4ze
veterán
Urak, segítsetek.
Az itt ajánlot HEADUNIT RELOADED van fent a 8.1 Android fejegységen.
Telefonon fent van a legújabb Android Auto, MIUI 12-es rendszer, Android 10 alapon.
Az van, hogy szépen fut az AA de ha Waze-t használok az nem. Nem talál poziciót, ha talál tervezés után akkor kb 1 perc múlva leáll a navigációt "befagy" adott pozición és meg sem mozdul tovább a kép, mintha le lenne pause-olva. WTF
Google Maps gyönyörűen teszi a dolgát, nagyon pontosan talál jelet. Ha Waze-ban újratervezés akkor elindul, de kb 1 perc és újból leáll - kép kimered és a hang utasítás is leáll, használhatatlan.
Van ötletetek, hogy mi lehet ez? Miért csak a Waze szórakozik?
Esetleg van más megoldás a HEADUNIT RELOADED-en kívül, hogy AA fusson a fejegységen?
Vagy csak ez az app támogatja, emulálja az AA-t ?
Köszönöm. -
(ex)Cat
senior tag
PX6-hoz nem tudok vmi TPMS szenzor rendelési lehetőséget, ami nem 2 hónap múlva ér ide?
-
djherby
tag
válasz
AndrewTdi #2416 üzenetére
Sztem jó az Isudar, én is azt terveztem a PX6-ból, de most nem tudok érte annyit adni. Így én egy Junsun V1S Pro-t rendeltem. Nekem egyelőre megteszi, ha kevésnek fog bizonyulni, lecserélem.
A PX5 vs. PX6 összehasonlításról láttam egy videót. Természetesen sokkal jobb a PX6. A konklúzió a végén az volt, hogy ha van PX5-öd akkor nem érdemes váltani, ha még nincs semmid akkor PX6-ot vegyél.
-
Benjoe69
csendes tag
Sziasztok! Lehet, volt már róla szó, de hirtelen nem találom... Isudar 4/64-es van betéve a Passatba. A Can csatlakozón van egy vezeték, amelyiket szét kell húzni, hogy ne szívja az akksit állás közben. Meg tudná valaki mondani melyik az a vezeték? Sikeresen elhánytam a telepítési papírt, pedig ott jelezte, ha jól emlékszem.
-
petymek
senior tag
válasz
AndrewTdi #2416 üzenetére
Akkor kb. jól írtam. Lényeg, hogy van még egy kis tűrés.
Az is számít ki szállítja. A DHL és ilyen társaságok tuti bekérnek minden szart, amellett, hogy drágák a díjai, és nem engedik azt sem, hogy magad intézd a vámot.
A posta ezzel szemben, van, hogy futni hagyja az embert, pl. egy nagyobb értékű SD kártya, SSD, stb esetén.Aki még nem vásárolt, ezeket tudtam használni:
SINGLEDAY10 – $10 discount for order over $90;
SINGLEDAY12 – $12 discount for order over $110Lehet korai volt, tavaly jobb kedvezményeket sikerült elérni, de inkáb mint a semmi.
-
bl4ze
veterán
-
AndrewTdi
addikt
válasz
st3v3np3t3r #2415 üzenetére
Én is Touranhoz néztem ki ezt [Isudar PX6]
Más fórumokon nem írtak róla rosszat, de itt még nem nagyon olvastam róla véleményt. -
st3v3np3t3r
nagyúr
Megjött a bíztató vàlasz a Hizpo Webshoptól,70$ az alaplap
kínából(mindennel együtt 31ezer Ft), a gép 179€(69ezer Ft) volt EU raktárról.
A barátom kérdezi, van e hasonló árfekvésben megbízhatóbb Androidos fejegység VW Touran-hoz!
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
petymek #2407 üzenetére
Ez sem teljesen igaz. A NAV-nak nem az az elsődleges követnivalója, hogy az Aliexpress honlapján mi van kiírva, hanem a hazai jogszabályok mit írnak. Pont az,amit leírtam.
De pontosabban egy úgy néz ki. 22€ áfamentes,DE!, a 10€-t meg nem haladó adóterhet nem kell fizetni, azaz a 22€(~7800Ft) helyett olyan ~37€-ig(13ezer Ft) nem kell áfát fizetni. Minden hónapban rendelek kínából,ezt azt... meg párszor volt dolgom vámimport igénnyel... Olvass utána,youtube-on is vannak fent a témában videók. A NAV-ot nem az érdekli, hogy mi van a csomagon! Sőt, tudják, hogy a kínaiak szeretnék kihasználni a kiskapukat,ezért a NAV-nak van egy listája a kínai webshopos feladóktól. De ez nem ide tartozik -
válasz
petymek #2406 üzenetére
Körülnézek, de a 11.11-nél kedvezőbb nem biztos lesz... Na igen! Ugye, hogy te ajánlottad itt nekem ebben a topikban? Egyszerűen nem találtam azt a hsz-t... Akkor kérdeztem az Xonrich vagy mit és reagált is egy fórumtárs, hogy teljesen jó, ismerőse autójában 3 hónapja jól szuperál. Vagy nem itt voltunk?
szerk: Sőt, ha jól rémlik EUNavi-t is mondtad, h jó lehet akár. Kb 2 hónapja szerintem.
-
petymek
senior tag
Egyébként lehet már kapni egy ideje PX6 SOM-ot is. német amazonon, borsos áron:
https://www.amazon.de/gp/product/B07W3PYNM3/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&th=1Oroszoknál fele ennyi, csak nemtom, tőlük van-e valami buktató szállítás során.
-
petymek
senior tag
Azért némi jelentőssége van a garanciának is, meg később esetleg tudsz-e bele alkatrészt venni /LCD, alaplap, processzorkártya/.
Witsontól én is akarok rendelni holnap, így leveleztem velük, és mindenre válaszoltak.
Persze tudom, lehet vásárlás után 2 hónappal lehet nem így lesz. -
petymek
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #2403 üzenetére
Sőt, 44 euroig nics áfa, mert a felett vetik csak ki. Ali fórumon pontosan le van írva miért.
-
petymek
senior tag
Valamelyest gyorsabb a PX6. HAsználat közben még nem találkoztam akadással PX5+4GB rammal sem.
Mielőtt nekiugrassz, kérdezz rá az MCU-ra, mivel szempontnak írtad az egyedi romot. Kérj egy fotót a belselyéről.Még valami, ne kapkodj, nézz meg többet is. Ugyan Alin a 11.11 a legnagyobb akciós nap, de lesz még black friday is, valamelyest kevesebb kedvezménnyel.
Múltkorában ajánlottam a Klyde márkát is, ott is van Áfa, vám, de összeségében a gyártótol közvetlen is áránál vagy. Náluk az új CSN2 nem MTCx, tudtommal nincs rá egyedi ROM. -
válasz
st3v3np3t3r #2403 üzenetére
A jótálláson nincs értelme filózni, ha Kínából jön... Ezért kell olyan aminek a romját lehet buherálni, ha kakukk lesz valami miatt. Műszaki emberként jómagam kötöm be a kamerát is, fejegységet és tpms-t meg mindent, ha meg romot kell tenni venni rajta, abban is jártas vagyok... Életembe nem vittem telefont szervízbe ha nem volt garis, mindent magamnak csináltam, még kijelző cserét is.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Ez csak részben igaz, de nem mind1, hogy a feladó cégként vagy magánszemélyként adja fel. Mivel cég küldi, így 0-22€ minden mentes,22-150€ csak áfa,150€> vám és áfa!
Ha magánemberként adjàk fel akkor 0-45€ mentes,45.1€-150€ csak áfa,150.1-700€ vám és áfa!Bizonyos esetben, bizonyos termékeket valóban nem éri meg kintről rendelni, ez nagyon igaz. Nem sokkal olcsóbb kintről,ráadásul a jótállásos javítás is körülményesebb.
-
bl4ze
veterán
válasz
st3v3np3t3r #2400 üzenetére
A termék ára+postaköltség 27% áfa és 3500 Ft vámkezelés, ha az MPL kezeli.
Futárcégeknél még több. (6-9 Ezer Ft per vámkezelés)
Egy 240 USD fejegységre (74 400 HUF) fizetsz még 23 600 Forintot. (Áfa+vámkezelés)
Szerintem nem megérős, miközben EU raktárból is sok esetben lehet vásárolni sok Ali-s eladótól. (+ nem várod hetekig és vámos megbízásokat töltögetsz a Postának)Én főleg azokat nézegetném, az én fejegységem is Német raktából jött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest