Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabex
őstag
válasz
Dluinet #3699 üzenetére
Ugyanmár... Ez így ebben a formában nem igaz, hiszen a gps chip is integrálva van a SOM lapkába, tehát nem szükséges teljes fejegység, hanem csak a SOM cseréje, ami valójában maga a lelke ugyebár. Az alábbi fotón a saját egységem SOM-ja látható és az is szépen tisztán látszik, hogy a gps jelkábele a SOM-ba, nem a lapkába megy.
Kettő dologra tippelek, egyik az, hogy a másfél év alatt a mechanikai és környezeti hatások miatt a forrasztás az egységen belül instabillá vált és érintkezési hiba lehet a föld vezetéknél (2 vezeték van, jel és föld) ami okozhatja a bizonytalan jeltovábbítást. Másik az, hogy valahol sérült a kábel (elvezetésnél szintén mechanikai hatások az éveken át) és összeér ami miatt szintén lehet bizonytalan jeltovábbítás. Természetesen lehet az antenna hibája is, de első körben szoftveres részről közelíteném meg a dolgot, majd utána antenna csere és a legvégső esetben elgondolkodni a fejegység cserén ha indokolttá válik.
Vatvik:
Nem ártana bővebb infó arról, hogy milyen típus, milyen MCU verzió meg ilyenek... Legnagyobb segítség ha lefotózod az about system menüpont adatait, mert abból ki lehet indulni, meg nem ártana egy link sem a konkrét eszközről ahonnan rendelted. -
vatvik
csendes tag
Sziasztok!
GPS gondjaimmal fordulok hozzátok. 1,5 éve vettem egy androidos cuccot. Nekem sajnos a kormányvezérlés kb 50%-os, de azzal el vagyok. Ellenben a műholdakkal hadilábon áll. Sokszor 20 perc is kell, hogy legyen gps jel, de, ha van, abban sincs köszönet amikor városban használom. A valódi helyzettől kb 30-50 méterre jelzi az autó helyzetét. Ez országúton el is megy, na de lakott területen minden kereszteződésben újratervez, mert azt hiszi, hogy a szomszéd utcában vagyok
.
Azt is érdekesnek találom, hogy a glonass holdakat sohasem látja. Üres a kordináta.
Valami ötlet? Antenna csere, vagy maga a gps panel hibás.. -
Csabex
őstag
válasz
FoLey-v #3695 üzenetére
Szia,
Meg kellene nézni a beállításokban, hogy nem-e amerikai régióra van állítva, mert ez is lehet az egyik oka. Nem a sima beállításokban, hanem a factory settings-ben ahova jelszóval tudsz belépni. Az is lehet, hogy egy másik rádió appot kellene kipróbálni, de nem garantált a siker, mert függ a rendszertől is azért... Pl. ezt is kipróbálhatod...
-
FoLey-v
addikt
Sziasztok!
Nemrég érkezett ez hozzám a 2GB 64GB verzió és nekem egyetlen egy kis bajom,hogy rádió frekvenciát tud,de az állomás nevét nem. Igaz nem írja az rds támogatást.
Van egy halvány remény megoldás erre? -
Zirowe
nagyúr
Kiderült én voltam buta: a bluetooth appban van egy négyzetben lévő lefelé mutató nyíl, azzal húzza le a fejegység a névjegyeket.
Mondjuk híváslistát továbbra se szinkronizál és engedélyt se kér, de legalább már ez megvan.Már csak azt kéne elérnem, hogy a kormányon lévő tekerőket felismerje a fejegység.
Pityu89: a telefonjaimban sajnos nem volt ilyen opció.
-
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, sikeresen csatlakozik bluetoothon keresztül minden telefonom (s7 edge, redmi note 7, redmi note 9) az android 10 fejegységhez, lejátszik zenét és ha telefonról indítok hívást vagy a fejegységben tárcsázok, a hívás is rendben van.
Viszont a bluetooth alkalmazáson belül nem tölti be a névjegyeimet, se a híváslistáimat.
Mi lehet a problémája? -
Zizi123
senior tag
válasz
Kiskino #3655 üzenetére
Szetneztem a webshopokban, de nem talalok olyat, amibol kelloen nagy mennyiseget adtak volna el, hogy megbizhato kovetkeztetest lehessen levonni, hogy mennyire megbizhato, jo termek.
Ez koszonheto annak, hogy nagyon sok helyen irrealisan sokba kerulnek (300-400$) ezek az androidos fejegysegek, amennyit nyilvan nem ernek.
Lehet, hogy ha tenyleg csak zenehallgatasra, radiora, es tolatokameranak szeretned hasznalni, akkor inkabb vennek 1 normal 1-2 DIN-es fejegyseget (ha jo hangrendszer van a kocsiban, akkor meg jobban is fog szolni), es valami olyan tolatokamerat, ami pl a visszapillantotukorre rogzitheto LCD monitoral rendelkezik. Igy osszessegeben sokkal jobban jarsz, es nem sokkal lesz rosszabb az elvezeti erteke. -
szuszinho
őstag
Egy px6 fejegységen hány telefon lóghat egy időben? A kihangosítás miatt kérdezem.
-
zolomon17
senior tag
válasz
Dluinet #3658 üzenetére
Köszön szépen!
Meg tudod esetleg mondani hogy ez melyik csoport? FB Toyota Hungary adok-veszek csoportban bent vagyok, de ez tuti nem az
Ránézésre a képen lévő kocsi nem Gen3 hanem Gen2, ami videókat találtam más egységekről ott sehol nincs ilyen robbantás szerencsére.
Lassan kezdem felfogni amúgy hogy milyen plusz korbácsot küldenek az Ali-ról mellé, nekem a műszerfal bontás nem nagy félelmem, csak a vezeték legyen "plug&play" közeli.
-
törölt tag
A tolatókamerát rá lehet kötni automata váltóra is? Ha igen, ez mennyire összetett, vagy bonyolult folyamat?
Köszi -
válasz
zolomon17 #3652 üzenetére
Videót hiába linkelnék, csak zárt csoport tagjai tekinthetik meg.
A gyártó (forgalmazó) helye, ahol a többi autó típushoz illesztett változat található.
A leírás az Android 10 képes és DSP-vel rendelkezőről szól.
Az olcsóbb verziókban ezek nem találhatók meg.
Erősen javaslom a T900-as szériából a minimum 4Gb-os változatott.
Szöveg (ez P2):
itt lehet programozni a kormány gombokat:
Ennyire szét kell szedni mindent:
Tehát ez nem csak kihúz és berak az új egység.
-
Kiskino
csendes tag
Sziasztok,
Univerzális fejegységet vásárolnék, azok véleményére lennék kíváncsi akik hasonlót rendeltek, és meg vannak elégedve vele. Esetleg megbízható eladó megjelölésével. Min. 2gb/16gb-re gondoltam. Rádió, zenehallgatás és tolatókamera lenne az elsődleges funkció.
Köszönöm
-
zolomon17
senior tag
válasz
Dluinet #3647 üzenetére
Szia, még egy dolog, ami felmerült: ez képes a kormányon lévő gombokkal kommunikálni? Műszerész ismerős említette, hogy az gond lehet: kínai cuccoknál a jobbik eset, hogy időközönként újra fel kell programozni őket (néha 2 hét, néha több hónap), rosszabb esetben kell hozzá egy külön interface, ami vagy működik, vagy nem.
Személyes tapasztalatod van esetleg ezzel a gyártóval? Nem igazán találok róluk teszteket.
-
Csabex
őstag
válasz
szuszinho #3648 üzenetére
Szia,
Igazából enyém sem került sokkal többe, talán 9$ volt... Ilyen a képe.
Dobhattál volna egy linket és akkor látjuk is. Ment privátra válasz is -
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Tolató kamera mennyire használható? $6 nem egy komoly összeg érte.
Carplay-hez kellene plusz eszköz, de van-e értelme, ha a fejegység úgyis tud mindent?
A teljes Malaysk szoftvernek menyi az ára? -
zolomon17
senior tag
válasz
Dluinet #3645 üzenetére
Köszönöm, ez már árban is jóval barátibb. CarPlay nem szempont, nem volt, nem is lesz Apple eszközöm. Digitális jelfeldolgozás nem tudom van a gyári cuccban, kicsit csodálkoznék, ha volna.
A kábelek kapcsán: ez akkor kvázi out-of-box beköthető, nem kell átzsinórozni semmit, a hozzá kapott cuccokkal össze tudom dugni mókolás nélkül?
-
zolomon17
senior tag
válasz
Dluinet #3643 üzenetére
Köszönöm a tippet.
Ez így elsőre nekem kicsit overkill-nek tűnik
Az eszközről magáról nem akarok netezni, vagy hívást indítani saját SIM-mel, ahogy az olyan funkciók, mint a TV szintén tök feleslegesek számomra.
Ami a legnagyobb kérdés, hogy mennyire egyszerű ezt bekötni? A mostani egység hátán ennyi csati van: [link]
Ehhez pedig adnak egy RCA erdőben végződő korbácsot, amit egy hozzám hasonló dilettáns nem igazán tud bekötni
-
zolomon17
senior tag
-
zolomon17
senior tag
Sziasztok!
Toyota Prius Plug-in-be keresek olyan fejegységet, ami képes a multikormánnyal kommunikálni, navit kezelni és átküldi a tolatókamera képét. Magában nem kell nekem, hogy mp3 lejátszó gyanánt működjön, de a telefont bluetooth-on tudjam stream-elni, mondjuk Spotify-ról.
Köszönöm a segítséget!
-
spileraaa
senior tag
-
Zizi123
senior tag
válasz
petymek #3633 üzenetére
Bizonyara igazad van, mert annyira azert nem vagyok toppon ebben, de a Balance az en tapasztalatomban azt jelentette, hogy a jobb oldal, vagy a bal oldal szoljon hangosabban, azt lehetett jobbra- balra csusztatgatni. A jobb, vagy tobb csatornas fejegysegekben pedig nyilvan lehett az elso, es a hatso hangszorok kozott is ugyanezt, a hangerot varialni. (FADE-elni, ha jol remlik)
Ez azert abszolute nem Signal Delay, ami viszont tenylegesen a hangszorok fulunktol valo kulonbozo tavolsaganak, elhelyezkedesenek a kompenzalasara van. Ezt pedig szerintem csak a DSP tudja. (Szerintem....., ha nem igy van, majd valaki kijavit, aki jobban otthon van ebben) -
Csabex
őstag
válasz
spileraaa #3627 üzenetére
Az első az univerzális, ott a méreteket kellene megnézni, hogy passzol-e a 2016-osba.
A másodiknál a linkben nem is szerepel a Vivaro, de a leírásában sem, szóval az sem támogatott...
a #3628-as posztban pedig 2006-2010-ig támogatott szintén.
Igazából felhasználás függő. Minél nagyobb az igény, annál nagyobb memória meg erősebb procival szerelt az ideális.
-
spileraaa
senior tag
csak en egyaltalan nem ertek ezekehez igy azt se tudom mit nezek hogy jot valaszak
-
spileraaa
senior tag
akkor ha jól értem ez sem jó hozza?
Color: 2G 16G ADD C8ez jobb lenne?
Android Für Opel Zafira B Corsa Astra Vivaro Vectra C 7" Autoradio GPS Navi DAB+ -
Zizi123
senior tag
"én mondjuk a karosszéria és a hangszórók elhelyezésének kompenzálásra használom az EQ"
Erre az EQ nem alkalmas. Erre a DSP valo.
Az EQ nem fogja semmilyen trukkel kompenzalni, hogy a bal elso hangszoro a fuledtol 70cm-re van, mig a jobb hatso hangszoro 110cm-re. Ha veletlenul a kalaptarto kornyeken van a hatso hangszoro akkor 140-re. -
Csabex
őstag
válasz
petymek #3621 üzenetére
Szárnyalok
Gondolkodtam egy egyéni arcképen és amit képvisel az közel áll hozzám
Igen, ezt tudtam, pont te írtad korábban, illetve egyik Ali-s eladónál láttam bekeretezve a fotón az alaplapon a kis kártyát ami mellett jelezte, hogy hardveres DSP-vel szerelt. Néha oda írják a sima szoftvereshez is aminél nincs is hardver szinten ott ugyebár és annak nem a legjobb a hangzása.
-
Galla007
csendes tag
Pre-Amplifier: Built-in Max 4*49W BTL Amplifier with RMS 4*29W (Vcc=14.4v,THD=10%); It can drive both 4Ω & 2Ω door speakers! Be aware that only emphasizing higher max power out does not make any sense, as RMS power out is the most acceptable and practical indicator (non-distorted) to tell its max performance for daily listening!Preset 9-band EQ with 12 section adjustable frequency;
-
Zizi123
senior tag
Nem akartam semmit kikuszobolni az iPhone-al, en vegig azt mondtam, hogy a 2Gb/64Gb-os fejegysegem is tokeletesen megfelel atlag felhasznalasi mod mellett, attol fuggetlenul, hogy nem PX6-os SOC van benne, es nem 4/x Gb-os. De amennyiben a kesobbiekben tenyleg olyan merteku igenynovekedes lep fel, amit mar nem tud a gep kiszolgalni (hirtelen nem tudom, hogy mi lehet az, de nyilvan nem tudom kizarni), akkor legfeljebb radugom az iPhone-t.
Azt pedig, amit csabex2007 felvazolt szituaciot (Spotify, navi, filmnezes), amit mar
nyugodtan nevezhetunk advance felhasznalasnak elfogadom, hogy az en egysegem valoszinuleg nem tudja, es arra indokolt a PX6 es 4/64Gb pl. Ez is pipa.
Ezen az egeszen kar volt osszessegeben ennyit rugozni.Mondom ezt a "Basic" userek neveben. Mivel vannak meg a mai napig 1/16Gb-os fejegysegek is, igy azt gondolom, hogy a 2/xGb-osaknak siman van letjogosultsaga, foleg ha jelentosen olcsobb, mint a 4Gb-os.
-
Urak, a topikot kitakarítottam, kéretik normális stílusban folytatni a társalgást!
-
Galla007
csendes tag
Nem írja a dsp-t Toshiba per amplifier ic van rajta,ami még bosszantó a rádiónál , h nem mindig ál át a frekvencia ha erősebb jelet talál ugyananál a rádió adónál Ami még tetszik a fejegységben , h van egy napocska ikon a fényerő álitására 3 mód van alacsony, közepes, legmagasabb fényerő nagyon kényelmes ha véletlenül a nap süt rá csak egy érintés és jól látható , illetve ha éjszaka van szintén egy érintés és nem ég ki az ember retinája ezt nem tudom más gyártók is alkalmazzák
-
Galla007
csendes tag
Sziasztok!!
Nekem egy 2 din-es Atoto A6 pro van.Leirnám saját tapasztalataimat.Korábban px3 2 gb ram fejegységem volt.Bár px3 illetve a MTK 8127A 2gb ram között teljesitményben szerintem nem negy különmbség van ,de a hangzása az atoto-nak nekem sokkal jobb a px3 hoz képest ,A rádió jelerőségében külömbség nincs.Korábban android telefonom volt most iphone van,hivás kihangositásban a hivottak elmondása szerint iphonál tisztábban halottakAmi a legbosszantób a play áruház frissítésének telepitése ,a leghosszabb idő a google frisítés van amikor 10-15 perc. Bluetooth 5.0+qualcom aptx ezek szépen mennek.Kijelző IPS nekem nagyon bejön a szinek megjelenitése.Spotyfy szépen megy de kell neki 3-5 másodperc első inditásnál,navi app Sygic szintén kell 5-8 mp első inditásnál utána stabil,spotify halgatás mellett utasitásoknál lehelkul de utána ugyanúgy szól a .Bár saját Atoto Aice os van rajta ami 6-os android alapu de még most is jött MCU és OS frisítés rá. én is a lassúsága miatt elgondolkoztam a cseréjén.Látom,megjelent ugyanez a fejegység 8-as android alapon Intel Airmont X86 Architecture Spreadtrum SC9853i Octa-Core CPU soc-al illetve 4gb ram-al.Ha lesz eu raktáron illetve anyagiak is meglesznek rá én megveszem .Majd le írom a tapasztalataimat
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- Hálózati / IP kamera
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest