Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen asztali médialejátszót?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Kompakt vízhűtés
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabor1123
tag
Bár a kamerára még nem találtam megoldást, most ott tartok hogy ha csatlakoztatva van a canbus el sem indul. Van egy másik ugyanolyan canbus tartalékba, de a csere sem segít. Canbus nélkül minden rendben megy,kivéve természetesen amihez canbus kellene. Factory reset megvolt, az mcu beállításoknál az autó típusa van kiválasztva. Néha beindul, aztán max 1-2 perc után ki is kapcsol. Tud valaki segíteni ebben? Előre is köszönöm. (Civic 2012, a fejegység ts 10 6/128)
-
Csabex
őstag
Nem én, iko akarta, hogy minél hamarabb megérkezzen
Ha már benéztem, akkor fel is dobom a fotókat, mert nemrég kaptam meg. Egész biztatónak tűnik, az anyagminőségén is érezni, hogy nem ez a full műanyag hatás... Reméljük működni is fogAkkor íme a fotók:
Két típusú tápkábelt kaptunk, ahogyan azt ígérték is.
-
Gabor1123
tag
Sziasztok
Még mindig a kamerával szenvedek...
Civic IX gen, 2012 es évjárat, egy talán ts 10 jelölésű fejegységgel. Megbontottam a hátulját, de sajnos ott sem rca t használtak a csatlakozáshoz,meg persze elöl sem az van. A gyári képernyő hátuljához kaptam tőletek rajzot hogy lehetne lekötni, de annyira azért nem vagyok biztos a dolgomban hogy ilyesminek nekiálljak... Egy ilyen adapter jó lehet esetleg?https://a.aliexpress.com/_mKSLswp
-
gyvince
senior tag
üdv melyik a legfrisseb Android 10 verzió px6ra valaki linket tudna adni?
-
butyiba
csendes tag
Sziasztok,
A tolató kamerához találtam egy trükkös megoldást, hogyan lehet dinamikus parkoló vonalakat elővarázsolni. Az alany egy VW Golf 5 ( 2014 ) amihez az ajánlások szerint kellene ESP opció, hogy dinamikusan működjön a parkoló kamera segéd vonala vagy giroszkópos kamerát kellene vásárolni. Az Android fejegység képe a #4060-as hozzászólásomban van.
A lényeg, hogyha az autó típusát valóban egy Golf 5-re állítom akkor nem működik a kormány mozgatásra dinamikusan a parkoló segéd vonal hanem statikus vagyis nem mozdul.
Átállítottam a CANBOX típusát a fejegységben "Simple Soft"-ról "Raise"- típusra majd kiválasztottam a következő generációt vagyis a Golf 6-ot mert ebben a lehetőségben nem volt Golf 5-ös model. És lőn világosság :-) a parkoló segédvonalak dinamikusan változnak a kormány tekerésével.
Kamerám még nincs mivel először le akartam tesztelni mi és hogyan működik mert az emblémába épített motoros kamerát szemeltem ki.
Ezek alapján a legegyszerűbb statikus kamerát kell vásárolni és a fejegység a CANBUS-on keresztül gondolom a kormány jeladóról vett jellel dinamikussá teszi a parkoló segédvonalakat.A Golf 6 állítással is tökéletesen hozza a kocsi adatokat az autó menüben ( sebesség, km óra állás, üzemanyag stb ) vagyis nem kavar be semmit sem.
Ha volt már korábban akkor elnézést.
Üdv
-
Csabex
őstag
válasz
iko1972 #4065 üzenetére
Úgy néz ki alakul a dolog... Visszaigazolta az eladó, hogy egyetlen gebasz lehet, a tápkábelek típusa, mert 2020-tól váltottak és volt olyan, hogy a váltás alatt mindkét verzióval voltak szerelve, de a fotóim alapján talál, viszont a biztonság kedvéért mindkét verziót elküldi és nem kell fizetni a másodikért. Rendeljük? Ha igen, akkor a részleteket majd priviben vagy emailben lezongorázzuk, mert van paypalom meg minden, szóval csak részlet kérdés a folyamat...
-
Csabex
őstag
válasz
butyiba #4063 üzenetére
Ezt teljesen ki lehet kapcsolni, de testre szabni is lehet, hogy milyen funkciókat érhetsz el. Valahol a Car settings menü ponton belül találod meg de nem emlékszem a pontos nevére, viszont holnap reggel majd megnézem amikor indulok munkába és majd megírom, hogy pontosan hol is keresd.
-
iko1972
csendes tag
-
iko1972
csendes tag
Nem kell átváltani, a Central Settings külön képernyőn megy a kmóra mellett. Csak a gombok nem működtek a kormányon - onnan lehet vezérelni -, amit magyarázhat az, hogy a kormányból jövő kábelek csabex barátunk kezében voltak a teszt alatt, ami nem feltétlenül rendeltetésszerű használat. Remélhetőleg össze lehet úgy kábelezni, hogy eljusson a jel a helyére.
-
butyiba
csendes tag
-
Csabex
őstag
válasz
butyiba #4060 üzenetére
Szia,
Hát igen... És akkor itt van a tökéletes példa, hogy miért is pedáloztam korábban amiatt, hogy miért is jó a 4/64 a 2/32 helyett... Hát ezértNem rád irányul, csak ebből a dologból korábban itt komoly vita zajlott...
Na de visszatérve a Nissanhoz, szerintem evvel nem fürödsz be, de ha van rá nagyobb keret, akkor ezt ajánlanám... Tőlük vásároltam már rengeteg dolgot és semmire sem kellett vámot fizetnem, mert ahogy a leírásban is írja, a seller's shipping method opciót választva megmenekülsz a vámtól. Mondjuk azt nem tudom, hogy ez érvényes lesz Július 1 után is amikor érvénybe lép ez a törvény vagy mi, de ha EU raktárból jön, akkor lehet nem kell rá fizetni... -
butyiba
csendes tag
Sziasztok,
Nissan Juke-hoz szeretnék egy fejegységet hátha valakinek van már tapasztalata ezzel az autó típussal és egy belevaló fejegységgel.
A történetem a következő:
Aliexpress-ről rendeltem egyet ami kínai raktárról jött és tegnap be is szereltem a fiam kocsijába ( Golf 5 ). 4GB+64GB 8 maggal.
Tökéletesen működik és nagyon gyors, szóval rendben van. Nyers bootolási idő kb 15 másodpercAmíg a fenti rádió úton volt rendeltem egy másikat egy másik eladótól a feleségem Nissan Juke-jába ami egy Lengyel raktárból meg is jött 3 nap alatt. Ez egy 4 magos 2GB+32GB-s egység volt. A Nissan design miatt a képen látható kerettel együtt érkezett, hogy a nagyobb kijelző is elférjen.
Beépítés után hát hogy is mondjam nem voltam elájulva. Nyers bootolási idő 50 másodperc.
Rádió része jó, de amikor elindul a Google Maps akkor úgy belassul, hogy van amikor 8-10 másodperc kell neki amíg összerakja a képet a kijelzőn, valamint sokszor navigáció csak 4-5 percig ment és a Google maps bezárta magát stb. Erre még rájött, hogy a nagy melegben elengedett a kijelző jobb alsó sarkán a ragasztás és kifelé állt kb 3 mm-t. Szóval használhatatlan napi szinten. Jelenleg már úton van vissza az eladónak, visszatérítést elfogadta.Úgyhogy emiatt érdeklődnék aki esetleg Nissan Juke-ba cserélt, hogy milyet vett ami jól működik.
Az eredeti rádió külső mérete 197 mm x 108 mm.
Igazándiból bármilyen megoldás érdekel, akár az eredeti rádió helyére az eredeti szellőzó kerettel vagy új szellőző keretben egy nagyobb kijelzős. Lényeg, hogy stabilan és gyorsan működjön 15-20 másodperces első boottal.Üdv
-
svgyula
addikt
válasz
petymek #4056 üzenetére
Szia! Én a műszaki miatt nem aggodnák DE! a garancia elvesztése miatt már inkább. A fejegység esetleges hibája miatt elszenvedett
kár már igen nagy anyagi gond lehet. Na meg a kötelező szerviz periódusnál majd kiderül az, hogy nekik ebben mekkora a tűrőképességük. Mert nem hagyományos autóról van szó. Egy "gyári"
hiba esetén is ráverik a tulajra a költségeket ha látszik bármilyen bontás nyoma így meg aztán végképp egyértelmű. -
aero.
veterán
válasz
iko1972 #4038 üzenetére
Azért írtam folyamatábrát, azt az univerzál nem fogja tudni. Kérdés, hogy a belevaló fejnél lehet-e átváltani a gyári rendszerre, anélkül szvsz nem sokat ér. Gondolom sok, az autóhoz kapcsolódó beállítás azon keresztül érhető el. A 312 eurót mondjuk nem mondanám drágának a specifikus fejre, kíváncsian várom a végkifejletet.
-
-
Csabex
őstag
válasz
iko1972 #4052 üzenetére
Igen, ezt elfelejtettem írni, hogy még az Active Safety is működött. Ennek a fejegységnek szerintem csak a navi és a multimédia szerepe van, illetve a fogyasztási adatokat is láthatod, de a lényeg az a Central Control-ban van, vagyis a középső kjelzőn a műszerfal felső részében középen.
-
Csabex
őstag
válasz
iko1972 #4039 üzenetére
Utánanéztem és ahonnan én vettem a Fordba a sajátom, nekik is van egy 6/128-as ami 1280*720 felbontást tud és IPS. Annyi, hogy ahogyan leweegee írta, tényleg nem olcsó
Őket tudom ajánlani, mert amiket eddig vásároltam tőlük soha nem volt gond semmivel.
Egyébként biztató a dolog, mert ha jól látom, akkor Amerikai Priusosok sikeresen beépítették, de kérdés, hogy ez a ugyanaz a model egyáltalán, mert lehet ez EU verzió... Első körben azért megnézném élőben és készítenék pár fotót róla, illetve a csatlakozóit nézném meg, ha szét tudom kapni... Ma jó neked? Ha igen, akkor írj egy pm-et a címmel és összehozzuk. Élőben látni fogom azt is, hogy vállalom-e vagy sem, mert nem egy közönséges autóról beszélünk ami ráadásul nagyon fiatalkorú -
Csabex
őstag
válasz
petymek #4033 üzenetére
Nem, nem találtam azóta sem, de időm se volt sok
Monitorozom a hőmérsékletet és olyan 68 az átlag, de ezekben a melegekben felment 80 körülire is, viszont akkor inkább kikapcsoltam a kijelzőt meg a streamet is, de gondolkodtam rajta, hogy kikapcsoljam teljesen... Ugye a Malayom van fent és ott a felső értesítési sávban ott van a kapcsoló.
Megott topiktárstól is kérdeztem priviben, de neki sincs még -
törölt tag
Én meg nem kabeleznék be másikat, ha már ott a gyári. Így ott fog szomorkodni szegény hasztalan.
Ki lehet azt a kabelt úgy is csípni a csurkából, hogy később vissza lehessen állítani a gyári állapotot, ha meggondolnád magad. Raksz a végére egy rca apa csatlakozót és öröm-boldogság. De ez én vagyok, és mindenki úgy csinálja ahogy tudja/szereti, ezt tiszteletben tartom. Inkább csak hangosan gondolkoztam.
-
Csabex
őstag
válasz
gcsabi64 #4029 üzenetére
Szívesen, nm
Náluk csak az MTCx van, de ha nem szempont neked a gyári fw lecserélése, akkor nem fontos, de egy ilyen verziójú MCU-t könnyebb újra éleszteni mint a többi típust.
Inkább PX6, az újabb generáció és egy fokkal gyorsabb, de a PX5 is megfelelő, ha nincs rá akkora keret. Igazából a 4/64 Gb a javasolt, de ha csak rádió meg zene esetleg navi fut rajta, akkor elegendő lehet a kisebb is, de én javaslom a 4/64-et. A kamera az tökéletes, ugyanilyenem van tőlük csak más kivitelben, mert FL-nél más a rendszámtábla világítás akkor ezek szerint. Nem hinném, hogy megéri a bővítés, de ez is nagyon felhasználás függő dolog... Ha megnézed az összes hsz-em itt, akkor a kamera képéről is látsz képet, mert korábban töltöttem fel. -
gcsabi64
csendes tag
Szia! Köszönöm a gyors választ. Nekem 2005-ös van nem FL.
Ezt találtam a boltban az enyémhez. Ha megveszem, akkor egy ilyet is veszek hozzá.
Az MCU típusa nem egyértelmű nekem a hírdetésből, és még az sem hogy PX5 vagy PX6-ot választok, vagy a 8 core-os opcióval választom a PX5-öt?
Gondolom hogy 4G+64G a javasolt. Látom még azt is hogy lehet bővíteni 128GB-re 17,26€-ért, de ott PX5-öt említí csak. Érdemes lehet bővíteni? -
Csabex
őstag
válasz
gcsabi64 #4025 üzenetére
Szia,
Xtrons-ról nem hallottam jót, a másik pedig valami fura shop vagy mi, ne foglalkozz avval.
Nekem is Focus II kombi van, de enyém a faceliftes verzió. Tiéd az sima vagy FL?
Én ezt rendeltem be ettől az eladótól és nincs gondom vele, minden működik szépen.
Ha a későbbiekben nincs igényed arra, hogy másik rendszert rakj rá, akkor nem szempont számodra az MCU típusa, de ha igen, akkor mindenképp MTCx vagy STM32 legyen, mert a "főzött romok" (valójában firmware) nem minden MCU típussal kompatibilisek.
Itt van egy videó, hogy miként is néz ki egy ilyen FW a gyárihoz képest. -
Gabor1123
tag
-
Gabor1123
tag
Sikerült, köszönöm szépen! Az volt a gond hogy rossz helyen írtam be... A fejlesztői beállításokhoz és a factory settingsbe próbáltam bírni. Nem volt jó egyik sem, már fel akartam adni amikor találtam olyat hogy extra beállítások és ott kb a harmadik kód jó is lett. Most minden megy, kivéve persze a kamerát. Azóta sem találtam sajnos hogy melyik kábelt kellene átkötni a fejegységbe.
-
gypiero
tag
válasz
Gabor1123 #4005 üzenetére
Nálam 126 volt a jelszó.
Tudtok esetleg olyan launchert, ami ezeken a kütyükön fut, jól működik és fellelhető a Play Áruházban vagy letölthető valahonnan apk-ként? Ford SYNC3 kinézet előnyt élvez, mert C-Maxba lenne. Szereztem egy tabot és szeretném beapplikálni az autóba, sajnos ami volt fejegység nem volt túlzottan jó választás, így megváltam tőle.
-
Csabex
őstag
válasz
Gabor1123 #4005 üzenetére
Igen, korábban már írtam a kódokat valakinek, ebben a hsz-ben találod őket. Ha nem talál egyik sem, akkor szólj és még nézek
Köszi, jó a link
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Milyen asztali médialejátszót?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Gitáros topic
- Háztartási gépek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával