- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple asztali gépek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
warezxts
senior tag
válasz
sonaj0203 #49467 üzenetére
marketról (XD) a freespace progival, csak eszembe jutot ha 2 mega alatt van nem telepit semmit marketből, de gondolom már túl vagy a gyári romozáson.
@all: Callmeter 3G-t beállítottam Voda Bussiness 2 Extra csomagra de ha valakivel tudnék egyeztetni skypeon hogy jól csináltam-e azt megköszönném....
-
warezxts
senior tag
válasz
sonaj0203 #49464 üzenetére
a total commandert nem értem, néha rootként viselkedik néha nem. root explorer azért jó mert tud irás olvasás kapcsolót átállítani (TC nem), hogyha mondjuk rendszerbe módosítasz van rá lehetőséged hogy irást engedélyezz. mondjuk angry birds savehez felesleges írást engedni, csak úgy mondtam. cache particiod egyébként 2mega?
---ment a szeretetcsomag---- -
warezxts
senior tag
válasz
sonaj0203 #49461 üzenetére
mondanám hogy marketen van rá progi, de messzire nem mész vele XD
egyébként ha van root explorered savegame/data/scores, de ha jól tudom titanium backup menteni fogja. ha nagyon nem megy küldök egy ilyet is akkor, ird meg azt is melyik angry birds a sok közül privibe azt is -
xSide
őstag
válasz
sonaj0203 #49453 üzenetére
"Van Recovery a telón," Nem találtam csak a rootuninstall-ban back up ot.
- ezt általában root után szokták felrakni, mihez hasonlítsam? Mint pc-n egy bios menü!"Az a baj az alap romod csak a régi talk, maps, play verziót fogja tartalmazni erre" Később nem fog frissülni?
- fog frissülni, de ekkor ugyanúgy kevés lesz a helyed"Ahhoz, hogy be tudd másolni ki kell menteni visszaállítás előtt, mondjuk File Expert / Alkalmazásaim (beállitásokban mindent mutasson), átnevezed a romban megfelelő elnevezésekre..."
Ezt nem igazán értem, file expert, mieznekem nincs ilyen, alkalmazáskezelő megfelelője? Nem tudom, hogy a romban hol? hogyan? kell átnevezni és mik a megfelelő elnevezések?
- ez csak egy lehetőség appok telepítő apk mentéseire, mivel nem megy a play itt megleled -
xSide
őstag
válasz
sonaj0203 #49444 üzenetére
Van Recovery (cwm) a telón, ha igen abban csinálj egy backup-ot és gyári frissítés (visszállitás) után restore (állitsd vissza) csak a data-t...
Az a baj az alap romod csak a régi talk, maps, play verziót fogja tartalmazni erre megoldásként mivel root van, mondjuk Root Explorer-el bemásolod a frissített appokat system/app mappába a jogosultságok megadásával...
Ahhoz, hogy be tudd másolni ki kell menteni visszaállítás előtt, mondjuk File Expert / Alkalmazásaim (beállitásokban mindent mutasson), átnevezed a romban megfelelő elnevezésekre...
A rendszer appok beállitása újra meg max 2 perc, fölösleges emiatt backup róla!
Talk gyanítom azért tűnt el látszólag, mert rosszul adtad meg a jogosultságokat -
warezxts
senior tag
válasz
sonaj0203 #49444 üzenetére
Titanium backup-ban a backup/visszaállítás, majd a jobb felső sarok lapocskapipával
és a menüben biztonsági mentést készít a felhasználói alkalmazásokról.
rendszeradatokat meg ezeket én kihagynám... kb ennyi.
ha van olyan progid aminek van külön mentése, (gosms, launcherpro colornote) azt progin belül exportálhatod. SD kártyára mehet azt nem formázza semmi, ha csak nem választod direkt, de ha tutira akarsz menni akkor SD kártyáról utána egy backup gépen (sima copy) -
bepken
veterán
válasz
sonaj0203 #49123 üzenetére
root jogosultság nem elég, mount-olni is kell
ez a talk telepítés nem hiszem, hogy meg fogja oldani problémádat, de mindenképpen érdemes megpróbálni! legrosszabb esetben újra pakolod a rendszer, más megoldást nem látok most már...
és igen, tegnap kijavítottak többen is, hogy el lehet menteni a launcher-t a beállításokkal együtt. de még elegánsabb, ha a launcher beállítások között (legtöbb helyen advenced/haladó) található backup módszert választod. ez is az SD-re csinál majd egy mentést.
a support nem tud magyarul (de a google fordító "csodákra" képes
) persze nem fognak örülni neki...
-
tomy86
addikt
válasz
sonaj0203 #49123 üzenetére
Újra kell csatolni RW módban. TC-ben nem tudom pontosan hol van, de kell lennie egy olyan menüpontnak, hogy "Mount RW" vagy hasonló. A másolás után pedig ugyanez még egyszer.
De szerintem a Talk telepítése nem fogja megoldani a problémádat. Én használtam olyan romot, amiben nem is volt benne.
-
atillaahun
veterán
válasz
sonaj0203 #49078 üzenetére
Talk.apk (ebben már van videochat is)
Rendszerprogramokat nem lehet telepíteni. Be kell tenni fájlkezelővel a /system/app-ba, majd az összes többi fájlhoz hasonló rw-r--r-- engedélyeket ráadni. Plusz szükség esetén újraindítani.
Nem olvastam egyébként végig a problémád, hogy mit orvosolsz ezzel, de a GTalk nem a rendszer része, és a többi Google app is hibátlanul működik nélküle.(#49082) petymeg
Nem hiszem, hogy adat visszaállító program kérdése a belső SD elérése. Ha fent vannak a megfelelő driverek, és USB-vel csatlakoztatod, akkor a windóz megmutatja a felhasználó számára elérhető partícióját a belső SD-nek. Máshova nem is tudtál volna képeket, videókat tenni. Ha azóta nem másoltál fel más adatokat a helyükre, akkor nagy valószínűséggel visszaállíthatóak.
Ha semmilyen módon nem elérhető a belső SD, az már más kérdés, akkor valószínűleg sérült lehet, ezesetben a szervizesek asztalát érdemes verni. Persze ha van rá garancia. -
bepken
veterán
válasz
sonaj0203 #49072 üzenetére
tényleg kétlem, hogy egyáltalán törölni tudtad volna, mivel az alapból a romban található alkalmazásokat nem engedi törölni a rendszer. egyébként nem is lehet telepíteni, mivel ez egy rendszer alkalmazás. nem akarok hülyeséget mondani, ennyire azért nem értek hozzá (valahol tuti le van írva normálisan, de most nem találtam) viszont annyit tudok, hogy a gtalk kell ahhoz, hogy a működjenek a google alkalmazások! pl a google play vagy a google maps...
-
bepken
veterán
válasz
sonaj0203 #49067 üzenetére
mi a fenét telepítettél Te, hogy így összekuszálódott a rendszer?
próbáld meg, hogy akkor is kidobál e, ha a cache-t is törlöd! tényleg fogalmam sincs, hogy hogyan lehetne észhez téríteni...
egy dologra pedig még nem válaszoltál: babráltál e valamit a rommal vagy még a gyári van fent?azok a betűk a adatkapcsolati hálózat típusát jelzik. íme növekvő sorrendben:
G = GPRS
E = EDGE
H = HSDPA / 3G = 3G -
bepken
veterán
válasz
sonaj0203 #49065 üzenetére
akkor ez azért van, mert nem tud csatlakozni a szerverhez... én őszintén szólva nem vagyok benne biztos, hogy ezt egy factory megoldaná. még adnék egy esélyt a "C" tervnek
mármint, hogy írnék a supportnak...
a "Talk" alkalmazásnak viszont egyszerűen muszáj ott lennie valahol, szóval keresgéld serényen! meglehet, hogy korábban elrejtetted a launcher menüjéből vagy valami...de tuti hogy installálva van!
-
bepken
veterán
válasz
sonaj0203 #49059 üzenetére
dehogyis kell factory reset!
(egyébként igen, minden felhasználói adatod elveszne, hiszen a gyári értékekre áll vissza a telefon)
na de Neked annyi a dolgod, hogy beballagsz a menübe (azt hiszem Nálad is Beállítások > Fiók beállítások néven van..vagy valami fiók féleség) majd az email címedre/account-odra bökve kiválasztod a törlést.akkor nem jól követted az utasításokat, ott NEM úgy kezdődik, hogy lépj be a google play-be. hiszen az maga a probléma, hogy nem tud belépni a srác, illetve Te sem...
a történet itt kezdődik:
"A" terv:
1. az alkalmazások kezelése menüpontban (manage apps) kell törölnöd a frissítéseket (uninstall updates) - ezzel törölted a frissítéseket, az alap "Maket" fog visszaállni (talán egy régebbi verziójú GooglePlay)
2. EZUTÁN nyisd meg a market/googleplay appot, majd várd meg, hogy lefrissítse magát!
3. valószínűleg újra el kell fogadnod a feltételeket, majd újra el kell indítanod"B" terv:
1. ismét alkalmazás kezelés menüpont: válaszd ki a google play appot és töröld az adatokat és a cache-t is (clead data, clear cache)
2. indítsd újra a telefont
3. keresd meg a Talk nevű alkalmazást (ha jól tudom, ez felel a google szerverrel történő kapcsolatfelvételért)
4. ha be vagy jelentkezve, nyomj a menüben egy "singout/kijelentkezés" gombot
5. majd indítsd újra az alkalmazást és lépj be újra a fiók-adataiddalha ez sem segít: a Google Support-nál tudsz hibát leadni, kb 5 perc alatt szoktak válaszolni mindenre... (nem tudtam még rájönni, honnan van ekkora kapacitásuk
tényleg mindig percek alatt válaszoltak)
-
bepken
veterán
válasz
sonaj0203 #49054 üzenetére
természetesen nem kell ilyentől félned, hiszen én szinte hetente teszem meg mindezt
(minden romcsere után)
az, hogy villognak a nyilak, csak az adatforgalmat mutatják, én nem ilyenre gondoltam. a google server kapcsolatot külön kijelzi. de froyo még lehet nem tudja ezt... (feltételezem, még az van a készüléken)találtam egy ilyet: [link]
itt épp hasonló problémáról volt szó (najó nem...itt a jól ismert "server error" problémát beszélték ki), majd valaki bemásolta a Google Support-tól kapott választ. ha nem érthető, segítek kibogarászni. de nekem logikus próbálkozásnak tűnik ez isOldman2! nálam pörgeti a procit, mint állat!
rendben köszi, kíváncsi vagyok
-
bepken
veterán
válasz
sonaj0203 #49051 üzenetére
nem tudom milyen telefont és milyen romot használsz (ezt illik feltüntetni), de elvileg, ha létrejön a kapcsolat a google szerverrel, a térerő ikon más színű lesz (pl nálam kék, egyébként meg szürke)...szóval Nálad ez hogy néz ki?
én egyébként eltávolítanám a google acc-ot a fiókbeállítokban, majd újra hozzáadnám.
-
bepken
veterán
válasz
sonaj0203 #48558 üzenetére
most mert Neked egy nagyszemű vihogó troll (??) az avatarod, nem feltétlenül vihogsz, mint a hülyegyerek....nem igaz?
akkor nem értem, Probert75 felé milyen alapon szólsz ilyen hangnemben...a rang ilyen téren mellékes, az intelligencia már kevésbé az...
és persze ahhoz is kell egy kicsi, hogy egy dorgálást normális ember módjára felfogj és úgy is tudj rá reagálni... -
TRob1
veterán
válasz
sonaj0203 #48551 üzenetére
Te most pdf-et szeretnél olvasni vagy e-bookokat? Mert a pdf nem annyira e-book formátum, még ha vannak is benne könyvek.
(Amúgy PC-re Calibre és konvertálsz
)
szerk: Illetve az utolsó 4!!!! hsz-ed mehetett volna egybe is! (Szerkesztés gomb!!!)
szerk2: Utolsó 5!!!!!
szerk3: Vagy 6?!?
-
TRob1
veterán
válasz
sonaj0203 #48538 üzenetére
Cool Reader szvsz.
-
bepken
veterán
válasz
sonaj0203 #48431 üzenetére
de nem lesz...ha működne ARMv6 alatt, akkor anno az adobe betette volna a támogatottak közé...
ha a skyfire-re gondolsz szenvedés alatt, akkor az ok. de annál többre ne számíts.de mint már mondtam is, ARMv7-es !!!! procival is előfordulnak lassulások. tehát fizikai képtelenség, hogy mondjuk egy flash banner-nél (pl: Travian reklám
) komolyabb tartalmat élvezhetően megtekints adobe flash player segítségével...
-
bepken
veterán
válasz
sonaj0203 #48400 üzenetére
ARMv6 már öreg motorosnak számít...jócskán
néhai Pulse Mini-m is ilyennel rendelkezett, szenvedtem is vele! ilyen bohóckodásként fel tudsz dobni "flash player"-eket...mármint ami .swf fájlokat tud kezelni, de semmi értelme nincs. böngészőbe beágyazódni egyik sem tud, nyilván erre csak az adobe flash player lenne megoldás.
skyfire-el én is próbálkoztam, van amit vitt, van amit nem...azzal is el lehet bohóckodni, de minőségben ne számíts semmire
videóra a legjobb még mindig a youtube kliens! már arra ami fent van youtube-on
egyébként még annyit hozzátennék, hogy ARMv7-es procival rendelkező Defy+ tulajként feleslegesnek tartom a flash playert! nem is siratom sokáig majd... nem telefonra vannak optimalizálva ezek a flash tartalmak, konkrétan egy 10 percesnél hosszabb videó úgy megeszi az aksit, mint annak a rendje, ha böngészőből nézed flash player segítségével! rosszabb esetben még szaggat is...
egy régebbi modell esetén el se merem képzelni, hogy mi történhet ... szerintem ne akard földhöz vágni a telefonodat! -
Oldman2
nagyúr
válasz
sonaj0203 #48402 üzenetére
Nem, félreérted. nem a MHz számít, hanem hogy ARMv6 -ra nincs, ARMv7 -re pedig van Flash Player.
Elvileg. Részleteket lásd itt: Adobe Flash Player és az ARMv6 utasításkészlet
Aktív témák
Hirdetés
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó garanciás,új állapotu projektorom kihasználatlanság miatt!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest