- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Aktív témák
-
llaszlo
veterán
válasz
aggleány #17214 üzenetére
"Nekem FE-nél rögtön a doksit nyitja meg, és csak kilépésnél kell az FE-ből kilépegetni."
Tehát akkor először megnyitja az FE-t és utána a másik programot. Azért, mert nem látod még így történik.Sőt a korábban megnyitott appok listájában is így szerepelnek egymás után.
Ezért gondoltam azt, hogy ez bármelyik launcherrel megy. Ezek szerint mégsem. -
llaszlo
veterán
válasz
aggleány #17209 üzenetére
Astronaál nem jöttem rá hogyan kell kirakni. De valami rémlik, hogy régen csináltam ilyet.
Viszont FE-nél azt csinálja, hogy először megnyitja az FE-t és onnan nyitja meg a fájlt. Ha meg több app van amivel meg lehet nyitni akkor felajánlja, hogy melyikkel nyitom meg.
Ez Sense-nél működik.
Az FE-vel sem működik minden launchernél? Mert ha ezt a metódust követi akkor először az FE-t kell, hogy megnyissa és utána a fájlt. -
chab7
addikt
válasz
aggleány #17074 üzenetére
Húúú, későn jöttem. Míg nem jöttem rá erre az ujjelhúzós visszaállításra addig úgy tudtam visszahozni, hogy az 5-ről (ennyi van nekem beállítva) előszőr 3-ra állítottam, kilépés home-ba, aztán vissza 5-re, és megjavult. A beállításban 5-ön volt, de míg el nem állítottam meg vissza nem hozta elő újra (a huzogatást meg akkor még nem ismertem). Lehet az EX-ben is működne ez, de sajna már olvasom, hogy újra kellett mindent állítanod
-
atillaahun
veterán
válasz
aggleány #16944 üzenetére
Én ADW Ex alatt leirtottam a dockbar-t,és raktam a helyére szimpla asztali ikonokat. Úgy kijön arányosan a 4, vagy ahány oszlop van az asztalon.
(#16947) RootRulez
Én is épp most raktam fel, és a Dropbox, meg LAN miatt nagyon tetszik, hogy lát mindent a helyi hálózaton, és bármit megtudok nyitni/streamelni.
Viszont ha még kényelmesebb megoldást akarnék, és nem ES-en belül másolgatni fájlokat telóról a gépre, hanem PC-n szeretnék ezt csinálni egy FTP alapú megosztással, mint ahogy a SwiFTP is működik, akkor azt hogyan állíthatom be?
Mert végignyomkodtam már az összes szerver beállítást, de mindig sír valamiért, hogy nem jó. -
petipetya
nagyúr
-
-
PBA
aktív tag
válasz
aggleány #16587 üzenetére
Én csak arról tudok nyilatkozni, hogy ÉN milyen értelemben használom a geek csaj kifejezést.
Én a kockát inkább negatív felhangúnak tartom a "geek"-kel szemben. Kockának sokszor azt hívják, aki tényleg bele van zuhanva az informatika világába, és se lát se hall. A geek csaj meg nálam az, aki mondjuk a nagy átlaghoz képest nyitottabb, érdeklődőbb az informatika irányában, otthonosabban is mozog benne, de ez nem jelenti azt hogy csak az informatika létezik számára (szemben a kockákkal).
Ezen meghatározások ismeretében a "geek csaj" meghatározássalalaposan "benyaltam" neked, izé akarom mondani, pozitívan minősítettelek. Tehát ne aggódj. -
atillaahun
veterán
válasz
aggleány #16480 üzenetére
Na, hát nem egy leányálom úttörőnek lenni. Majd az utókor elismer. Esetleg. Főleg ha megírsz addig még pár tucat cikket.
Előzőre egyébként azért nem reagáltam, mert nagyjából kielégítő volt a válaszod. Másik kolléga meg semmi okosat nem tudott mondani, ezért őt büntetésből további kérdéssel zaklattam, amit már inkább letojt.
(#16542) aggleány
Kocka. ~Nem a test. -
PBA
aktív tag
válasz
aggleány #16480 üzenetére
Hm, nem tervezek nemet váltani, sem itt a fórumon, se a hétköznapokban, jó ez így nekem.
A minősíthetetlen arcokkal nem kell foglalkozni, véleményt nyilvánít az ember, majd utána ignorálja őket és ennyi. Sokan nem tudják a geek csajokat elfogadni, de ez legyen az ő bajuk. -
Fireman67
aktív tag
-
Fireman67
aktív tag
válasz
aggleány #16491 üzenetére
"Fireman67né hátha résen van"
Egy szürke pumára?Nekem megvan a Regina 3D pro..az összes kellékével együtt.
Anno, mikor azt mondta itt valaki, hogy vetekszik az SPB M. S. 3D-vel, nem hittem.
De a full. verziónál rájöttem, hogy mire mondta.
Csakhogy a SPB rezzenés nélkül működik a Pengén, a Regina meg úgy szaggat, mint Anyósom ahogy a nokedlit szokta....(Valaki megspékelhetné ezt a témát!)
Ami nálam még mindig bejön, az a GDE nevű kis téma, ami eszméletlenül stabil és gyors, még csak nem is csúnya. A másik favorit még mindig a Sony Ericsson XPeria X12. téma. -
petipetya
nagyúr
válasz
aggleány #16464 üzenetére
Ugyanezt mondhatom el én, mint tapasztalatot.
Emellett még a Desire topicban mondták nekem, hogy a class6-os kártya egy ideális arany középút, mivel gyorsan írja/olvassa a kis méretű adatokat a kártyán. Ebből kifolyólag igazi hasznát azok látják, akik főzött rommal és scripttel az sd-n lévő ext partícióra telepítik az alkalmazásaikat. Persze azoknak is hasznos, akik 2.2+ android verzió esetén az sd-re mozgatják a támogatott alkalmazásokat, illetve minden olyan dolognál hasznos amikor az sd-ről kell adatot olvasni (zenelejátszás, cache az sd-n stb.).
Mivel hallgatok a nálam tapasztaltabbakra, így nekem is egy class6-os kártya figyel a telefonban. 8GB-os, mivel nincs szükségem nagyobbra (zenét nem hallgatok, filmet nem nézek, pendrivenak bőven elég).
Külön érdekesség, hogy melyik telefonomban milyen sd volt alapból:
- Milestone: class2 8GB
- X8: 2GB, a class nincs ráírva de a mérés eredménye megegyezik egy class6-os sebességével
- Desire: class4 4GB
- Desire S: class2 8GB -
PBA
aktív tag
válasz
aggleány #16474 üzenetére
Persze, ebben is igazad van, de szerintem még pont nem mentem azon bizonyos szint alá, persze mindenkinek máshol van a tűréshatára.
Nem gondolom, hogy sérelem vagy gond vagy bármi esetén ne tehetnél megjegyzést, nem kell mindent benyelni, kifejezheted a nemtetszésedet, nem Kun Béla idejében élünk már szerencsére.
Én amúgy sem szoktam véka alá rejteni a véleményemet. Ez sokak számára lehet kellemetlen, de legalább egyenes vagyok és nem támadok senkit hátba. Plusz mástól is ezt várom el, ha valami nem tetszik, bátran közölje velem.
Ez tök normális - szerintem.
Amúgy meg a topiktársnak igaza van, ha kérdésed van/lesz, lányként/nőként abszolút előnyben vagy, sokkal több és kimerítőbb választ fogsz kapni, mintha mondjuk én tenném fel ugyanazt a kérdést.
Ez is tök normális dolog, ez a világ rendje. Azon meg ne izgulj, ha valaki diszkriminál itt a fórumon a nemed alapján, elmehet a sunyiba és ennyi.
-
atillaahun
veterán
válasz
aggleány #16474 üzenetére
"Régebben morcos voltam, ha egy kérdésre válaszoltam, és ugyanazt a választ csak a fiúkollégának köszönték meg, ma már nem érdekel."
Viszont lányként jelentősen több, tartalmasabb és gyorsabb választ kapsz a kérdéseidre. Még mindig te jársz jobban. Én is fontolgattam már egyébként a névváltást mondjuk rozi-ra, valami kis copfos kislány fejecske avatar-ral betársítva.
-
PBA
aktív tag
válasz
aggleány #16457 üzenetére
Ok, "peace", nincs semmi gond.
Amúgy az érzékeny női léleknek is megvan a maga helye és ideje, tehát ne zavard el otthonról véglegesen.
Azért ha megfigyeled, a legtöbb tag tud megfelelően kérdezni, válaszolni, a választ értékelni ezen a fórumon. A szóban forgó témában kérdező kolléga (véleményem szerint legalábbis) értetlenül fogadta a válaszokat, javaslatokat, és a topiktárs által finom iróniával írt választ sem értékelte.
Emiatt dőltem a kardomba és született a válaszom olyan stílusban, amilyenben.
Szerintem nem csak én fáradtam le.
Na mindegy, ez már történelem.
-
Mr X
veterán
válasz
aggleány #16455 üzenetére
Logikusan végiggondolva, csak a program miatt lehet ez a jelenség, valamit nagyon pörgetett a háttérben. Ha jól működik, akkor a köztes órában csak az időt kell figyelnie, az meg nem eszik többet, mint egy ébresztőóra-app. A megadott időnként bekapcsolja a wifit, az keres egy percig, aztán kikapcsolja és megint egy órán át ~0 fogyasztás.
Tehát elvileg sokkal kevesebbet kellene ennie, mint egy folyamatosan szkennelő wifinek.
-
porse
őstag
-
Joshi
titán
válasz
aggleány #16255 üzenetére
Az általad leírtak alapján igazat kellene adnom de az a probléma hogy az Android rendszerekre szinte bárki írhat progikat amik nem minden készüléken működnek megfelelően ráadásul minden készülék hardvere más és más. Ami nálad jó az nálam közel se hozza azt a szintet amit elvárna az ember. Az Apple ereje pont ebben rejlik ugyanis ott mindenki azonos feltételekkel használhat egy adott programot.
-
-
TRob1
veterán
válasz
aggleány #16255 üzenetére
Jah, szórakozás (hobbi, sport) még: Sports Tracker illetve Endomondo. (Előbbinél azért a link, mert több app fut azonos néven, de ez a tuti.)
-
Joshi
titán
válasz
aggleány #16235 üzenetére
A legjobb szoftvercsomagot soha nem fogod tudni összeállítani mivel mindenkinek más a jó, ez teljesen szubjektív. Gondolj csak bele hogy ha ez nem így lenne akkor mi értelme lenne különböző Launcherek készítésének vagy lejátszó progiknak?
Ha minden igaz akkor nagyon sok féle programot fel fognak sorolni a fórumozók/felhasználók. Most akkor minden progit beleírsz a cikkedbe?
-
petipetya
nagyúr
válasz
- zenelejátszó: nem használok, nem hallgatok zenét
- filmnéző: bsplayer
- rádió, launcher, sms, e-mail, tárcsázó, telefonkönyv, fényképező: Sense
- játék: Chapayev, MeganoidViszont nálam még a szórakozás kategóriába tartoznak az alábbi kütyük:
Google Sky Map, AndroSensor (több szenzor egyben, főleg a gsm része érdekes) Lux Meter (fénymérő), Sound Meter (decibel mérő), Smart Ruler (centi) és Seismos (szeizmométer). -
sssz
őstag
válasz
- zenelejátszó: moboplayer
- filmnéző: bsplayer lite
- rádió: én a gyárit használom
- launcher:ADW EX
- sms:handcent sms hungarian plugin-al
- e-mail: K9 mail
- tárcsázó: én a gyárit használom
- telefonkönyv: én a gyárit használom
- fényképező: vignette vagy camera 360
- játék.1 to 50, slice it, cut the rope, air control, x constructionSok sikert a cikkhez
-
hodostamas
addikt
-
TRob1
veterán
válasz
- zenelejátszó: Winamp
- filmnéző: asztali DVD vagy Blu-Ray lejátszó
- rádió (fúj...)
- launcher: Go Launcher Ex
- sms: Go Sms Pro
- e-mail: k9 mail
- tárcsázó: Go Contacts Ex
- telefonkönyv: Go Contacts Ex
- fényképező: Canon sx130 vagy Nikon tükrös
- játék: Slice It, Andoku, X Construct, Plants vs Zombies, Pinball Deluxe... -
Cyberbeni
addikt
válasz
- zenelejátszó : gyári is jó, de próbáld ki a doubleTwist Player-t, meg esetleg a Winamp-ot is (utóbbit nem próbáltam)
- filmnéző : ebből is jó a gyári, esetleg megpróbálhatod még az yxplayer-t (ezt sem próbáltam)
- rádió : ebből a gyárin kívül csak netes létezik, pl: XiiaLive
- launcher : LauncherPro
- sms : handcent sms
- e-mail : én böngészőben nézek gmailt, de elvileg K-9 Mail a legjobb
- tárcsázó : AContact
- telefonkönyv : nincs külön tárcsázó meg telefonkönyv
- fényképező : Camera360
- játék : csak menj rá a marketben a játékokra, és ami jól hangzik, azt töltsd le és próbáld ki, a legjobbak többsége úgyis elöl van a listábanasszem mindegyik ingyenes, meg egy párnak van fizetős változata is.
plusz billentyűzetnek SlideIT (ebből viszont csak fizetős van, ha jól tudom), először talán kicsit fura lesz, meg szavakat kell neki tanítani, de elég sok szót ismer, és ha megszokod, akkor sokkal gyorsabban lehet vele írni (összetett szavakat úgy érdemes leírni, hogy a szavak között felemeled az ujjad), és ha csak pötyögni akarsz rajta, akkor érdemes átváltani, mert Slide módban lassabb -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
aggleány #14945 üzenetére
megvan a fonál eleje
számológép mindenkinek kell... fv rajzolás meg az iskolába járóknak (azok sincsenek kevesen
)
és a programjaim után van ajánlott és kötelezően ajánlott javaslat
ami kötelezően ajánlott, az mustmust have
(hely meg már minden normális készülékben van legalább 5000 program számára
)
-
-
lvnt
őstag
válasz
aggleány #14945 üzenetére
Azért annak, hogy valaki kezdő Android-témában, szerintem semmi köze ahhoz, hogy meg tudja-e állapítani, hogy mire van szüksége. Világosan le van írva, hogy mire jó az adott app. Nem hiszem, hogy meg lehet valakit győzni arról, hogy szüksége van például egy függvényes programra, miközben nincs is. Vagy ha igen, akkor ott komoly gondok vannak.
Persze én is feleslegesnek érzek -az átlag felhasználó számára- pár dolgot a listában, de nem gondolom, hogy egy "must have" felirat miatt bárki is feltelepíti azokat. -
xnace
őstag
válasz
aggleány #14393 üzenetére
Az a Galaxy S kinézetű cucc, ami nem telefon, csak úgy néz ki, és 5"-os kijelzővel van, szerintetek mire jó?
Szerintem konkrétan semmire. Tabletnek nem tablet, telefonnak már tényleg nagy(tipikus fotelágy
), Internetezni még talán jó lenne, de szerintem a kedves Samsung miatt "felhasználói élményről" ez esetben nem szabad beszélni
Ja, és szerintem ez is 480x800-as, és hát ekkora képernyőn az már kicsit kevés... -
válasz
aggleány #14377 üzenetére
Ha az eredeti tömörített fájl szép képkockákból állt, akkor nem rossz spórolási mód, de ha a konvertálandó film is hagy maga után kivetni valót, akkor nem szerencsés dolog még tovább tömöríteni. Szerintem egy nagyobb memóriakártya jobb megoldás, ill. nem kell egy készüléken videotékát nyitni.
Alsó kategóriás készüléken is jó jöhet, ha egy kisebb bitrátával dolgozunk, nem fog annyira akadozni ill. kisebb az esély, hogy a hang elcsúszik a képtől. -
xnace
őstag
válasz
aggleány #14374 üzenetére
De ha 240x320-as filmet nézel 480x800-on, azt ugye pixeltöbbszörözéssel nagyítja. Nem lesz pixeles? Az arányok is megmaradnak?
Mondjuk én sose nézek filmet telefonon, arra ott a laptop, vagy az iPad(főleg, hogy pendriveról is tudok vele filmet nézni
), de azért kíváncsi vagyok
-
válasz
aggleány #14119 üzenetére
Eddig nem nagyon foglalkoztatott a dolog, mert az általad leírt módszerrel használtam app mentését az Astroval. Most, hogy előkerült ez a probléma, kipróbáltam a másik kedven fájlkezelőmet az ES File Explorer, ez is tudja. Menedzser mód, alkalmazás kezelő, biztonsági másolat.
Örülök, hogy felvetődött a dolog, mert most már az Astrot teljesen mellőzhetem. Az ES File Explorernek van magyar verziója, köszönet ezért RootRulez (PH! nagyúr)-nak
. [link]
Nekem külsőre is jobban tetszik, átláthatóbb, jobban személyre szabhatóbb.
Próbáld ki ezt is! -
róland
veterán
válasz
aggleány #14059 üzenetére
S minek is az .apk-kat menteni?
Maga az Android rendszer tudja, ha be van kapcsolva az "Automatikus helyreállítás", hogy pl. egy "Gyári alapbeállítások"-ra állítás után automatikusan letölti a Marketből telepített alkalmazásokat.
A nem Marketről telepítetteket persze neked kell telepítened, de gondolom, ott nem gond az .apk megléte.
Aktív témák
Hirdetés
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged