Aktív témák
-
TRob1
veterán
Egy "átlagfelhasználónak", aki csak telefonál meg sms-ezik, esetleg néha netezik, nem is javaslok root-os dolgokat.
De aki többre vágyik, annak mindenképp, mivel jóval egyszerűbb roottal az élet... és aki mást mond... az már csak ún. "bemagyarázás" (miért is jó a marketet túrni órákig/napokig/hetekig hasonló appokért, ha egy sima jogosultsággal pillanatok alatt van mindenre megfelelő app???? Ez kicsit furcsa... persze aki nem akar "rendelkezni" a saját telefonja felett, az csinál amit akar... de vannak dolgok, amiket anélkül nem is lehetséges véghezvinni, nem véletlenül létezik a ROOT)Bocs ha kicsit durva voltam.
(#18740) aggleány:
letöröl egy pár szükséges progit, mert az nem tetszik neki - előtte persze nem mentett -, aztán meg sír, hogy nem jó a teló. Igen, "sajnos" ész is kell a root mellé, azt meg Marketről nem lehet letölteni.(#18741) sssz :
a nőknek egyformán forog az agyuk - Na ebbe nem kötnék bele.(#18742) aggleány:
És még mondják, hogy nincs olyan, hogy női logika. - Ebbe már beletudnék(Akár a te részedről is, hogy miket és miért "tárolsz" a telefonodon, de nem fogok, mert bírlak - így látatlanban is.)
-
chab7
addikt
Jó jó. Én nem is használok windowst. Lehet ott úgy van és munkahelyi hálózaton is. De a root akkor is csak egy alap rendszergazdai hozzáférés. Nem kell ördögtől félni a root miatt. Nekem is lenne helyem bőven a belső tárhelyen, 2 giga, de mégis rootolva van, mert nem munkahelyi telefon hanem saját, és mint ilyen - és mert linuxot használ - szeretnék én magam rendelkezni a telefon funkciói felett. Ha nem így akarnám, akkor eleve almásat vennék mert azon csak azt lehet amit a cég megenged. De én szeretem a szabadságot és emiatt használok linuxos telefont. Még így is be vagyok zárva, mert az enyémnek nem nyílt a bootloadere
de legalább a root hadd maradjon meg.
Én nem tartom helyesnek a root ellenességet, mert 1.) ez nem valami olyan dolog mintha szeszcsempészet lenne 2.) ha már szabad alapú szoftver akkor hozzuk ki amit lehet belőle. De hogy van egy jó kis op.rendszer amiben lehet még vájkálni de pont ellene kampányoljuk... na nekem csak ez nem tetszik. Emiatt reagálok(tam) csaknem a személyed ellen.
Ezekkel a soraiddal amúgy meg egyetértek:
"szerintem nem túl jó, hogy látatlanba minden mezei felhasználó, még vásárlás előtt azt hallja, hogy mindenkép rootolni kell, mert csak új jó egy telefon.""szerintem érdemesebb egy kicsit várni, olvasgatni fórumokat az adott telóról, nem rögtön a kibocsátás után megvenni,"
De ne legyen attól baj, ha valaki meg nem mezei és szereti "kézben" tartani a dolgokat.
-
petipetya
nagyúr
Fenntartom amit korábban mondtam, miszerint a rooton minden kezdőnek át kell esnie. De ahogy mondod, nem csak azért hogy ott legyen a telefonon, hanem mert tényleg valami célja van vele: egy egyszerű képlopó használatától kezdve egészen a főzött rom-ig bezárólag.
Némely esetben viszont a s.zolgáltatók hajszolják bele a rootolásba a felhasználót az ingyenes facebookkal. Eladják az androidot azzal, hogy a facebook ingyen megy majd rajta. Csak éppen azt hagyják ki (mivel fogalmuk sincs róla, vagy éppen lekakilják), hogy a felhasználó alapesetben nem tudja úgy használni az androidot, hogy azon csak egy bizonyos cím/alkalmazás generálhasson adatforgalmat, míg a többi nem.
Persze ez is az az eset, amikor szükség van rá. Ha csak kíváncsiságból rootol valaki ahogyan én tettem rutinból a sima Desire esetében (majd kínlódhattam az eltávolítással), az tényleg nem egészséges.
-
sunahunter
senior tag
-
-
chab7
addikt
Ejjjj , ez a root dolog. Miért baj az ha valaki rendszergazda módban használja az op.rendszert? Nem Istentől való bűn az, hanem csak a készülék mélyebb szintű használata. Szép is lenne ha a laptopomon sem telepíthetnék fel pár programot, vagy nem frissíthetnék kernelt, mert a rajta használt linuxon root jog kell az ilyenekhez.
Hát a linuxos (android) telefonoknál is pár dologhoz kell a root jog.
Én azt mondanám inkább, hogy aki csak mezei telefon használó, és nem akar semmi extrát csinálni a telefonon az ne használjon root jogokat. De akit meg kicsit is jobban érdekli a telefon op.rendszerének teljes felügyelete az rootoljon.
Jó hogy nem már majd kizárólag a gugli lesz minden telefonon a root, azaz rendszergazda. -
sunahunter
senior tag
Ez mind oké, de én sem fogok rootolni semmit, ha arra is lesz megoldás, hogy a csak root alatt sd-re küldhető appokat anélkül is átküldjem. Ugye nem titok, ha 50mb. alá fogy a belső memória, akkor lassul a rendszer, és egy 100mb szabad helyes készülék esetében ez több mint ok a root-ra. És erre lehet akármilyen app, ha az ADB sem megoldható, meg a root sem, az nagy szívás.
-
aggleány
addikt
Ilyen szerintem sincs, de mégis van.
Soha nem piszkálom a gyári romot, most sem tettem. Igazából nem is hiányzik, csak az előbb javasolt link miatt kellett volna, de egy kedves kolléga segített. Ott néztem, hogy Beállítások, Alkalmazások, Alkalmazások kezelése, Összes. Nincs ilyen. Elveszett.
-
Schuey
tag
Még most akarok majd egy g-mail fiókot csinálni. Csak nem tudtam, hogy fiktívet csináljak-e és azt adjam meg a telefonomnak, vagy a saját adataimat adjam meg.
Ti hogyan csináltátok?A címemet nem adom meg neki, és nem is vagyok hajlandó rá! (Remélem attól még működik a telefonon rendesen a market.) De gondolm akkor a SIM kártya alapján a telefonszámomat is tudni fogja hiába nem akarom megadni a G-mail fióknak. Egyenlőre mivel csak ismerkedek majd az andrid renszerrel nem hiszem, hogy kártyaszámot meg fogok adni. De ha sor is kerül rá akkor is előtte nyitok egy új számlát és arra pontosan annyi pénzt teszek, amennyiért vásárolok. (Így tudom kikerülni, hogy lopjanak tőlem.) Legalábbis remélem.
Azt meg h a google le tudja keresni, h hol vagyok én úgy tudom, h ki lehet kapcsolni.
TRob1: Hasolló jókat kívánok én is neked! Azt hiszem, hogy minden ember (de legalábbis a többség) félti a saját tulajdonát. Ebbe szerintem beletartoznak a személyes adatai is (még ha azok az ismerősei telefonszámai is azok). Én nem szivesen teszem közzé az adataimat olyan helyen, ahol illetéktelenek el tudják lopni és vissza tudnak élni vele. Szerintem te se szivesen adnád meg a bankkártyád számát és a hozzá tartozó pinkódod, vagy egyéb hasonló adataidat egy vadidegennek, de még lehet, hogy a barátaidnek sem.
-
spiritex
veterán
-
Szpisti
addikt
Azzal nincs gond, 2.2.2 van rajta. De pont az a baj, hogy az alkalmazások kezelésénél csak azt tudom megadni, hogy az sd kártyára tegye át az adott progit, de az a "belső sd kártya" lesz, és nem a valódi sd kártya. Amúgy meg nem is azokkal a pár megás cuccokkal van bajom, hanem az sd kártyára kerülő tartalmakkal, amik akár sok száz megára is rúghatnak. De hiába teszem fel egy kártyaolvasóval a 32gigás microSD-re mondjuk egy gameloft játék sd tartalmát rá, ott nem találja meg, mert azt ez a tablet /sdcard2 néven kezeli. A hárombetűs navi progi sem látja ott a cuccost. Hiszen a sima /sdcard könyvtár az a 4gigás "belső sd kártya".
Na erre van valakinek valami megoldása? -
Sonja
nagyúr
És (#16243) Cyberbeni: Már értem, és meg is találtam! Köszönöm!
Más. Tudtok ajánlani megbízhatóan működő Chrome könyvjelző szinkronizáló programot?
Mármint olyat, ami a Windows-os Google Chrome-ban használt böngésző könyvjelzőit szinkronizálja az Android 3.2 alatt használt beépített böngészővel. Vagy hármat próbáltam, de egyik se működött megfelelően.
Chrome-ban a Google-s szinkronizáció be van kapcsolva.
-
CSIPÁSKANDÚR
tag
a gombok nyomásának a variálást próbálgatom most.Kicsit bizonytalan vok abban hogy ha betettem az aksit akkor utána rögtön elengedhetem a jobb és bal alsó gombokat vagy nyomva tartsam addig amig ameddig a ki-be kapcsoló gombot megnyomom.Illetve vajon meddog nyomja a ki-be gombot?? Alapból is kell 5-6 mp a bekapcsoláshoz.A leírásban az van hogy csak egy pillantra.Na ez alatt a pillanat alatt nem történik hosszűú távon sem semmi.Pedig HR csináltam már pár készüléken..
-
DemonDani
addikt
Megnézem kíváncsi leszek rá...
a Go EX iszonyatosan rossz almenüt ad szerintem, nagyon sok helyet elvesz fent a 3 gyors ikon, meg a scrollos mozgatás is nagyon rossz, fél kilométerrel túllöki a listát, a főképernyők jók. de tényleg inkább maradtam a gyári 2.3.4nél (Nexus S) sokkal gyorsabb, szabadabb mint a Go EX -
Fireman67
aktív tag
Én nem frissítettem, természetesen.
De a számítógépemen is sokszor jártam már úgy, hogy "bárcsak ne frissítettem volna".
Nem ritka, hogy a frissítés után bug-os lesz valami.
Hogy példánál maradjak, a ZTE gyári 2.2 után se jobb lett a Droid, inkább lassabb, és kisebb tárhelyes. Na de itt jött a képbe a 2.3.4 gasztronóm Rom. Ez pöpec... -
-
feketepeti
aktív tag
Bizony, nekem meg nagyok is az ujjaim. És ha néha -eléggé el nem ítélhető módon- vezetés közben akarok írni egy rövid választ, akkor nagyon nagyon jól jönne és a Desire remek is volt ilyen szempontból.
Nem is értem miért hagyják ki. Anysoft, Smart, egyik sem tudja.
Az XDA-n van egy kihegesztett HTC, de az meg nem tud magyarul egyáltalán...
-
Aktív témák
Hirdetés
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest