- Fujifilm X
- Amazon Fire TV stick/box
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- Véletlenül kikerült az FSR 4 forráskódja a GitHubra
- DDR4 vs DDR5 vs DDR6 – melyik kell neked?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
atillaahun
veterán
válasz
spiritex #18259 üzenetére
Szerintem böngészőfüggő is lehet. Nálam Opera már feldobott párszor ilyen ablakot, amikor nyilvános volt a kapcsolat, de mégse.
(#18281) flash-
Előny ha USA-ban vásárolsz személyesen, vagy $-ban árazott cuccot veszel neten. Hátrány ha ezt az EU-ban teszed, mert a $-t először €-ra váltják, és csak aztán Ft.-ra, így kétszer buksz az árfolyamkülönbségen.
Pár száz vagy ezer forintos tételeknél ez nyilván jelentéktelen, de ha százezrekről vagy milliókról van szó, ott már meg lehet érezni. Így EU-ban (~€ övezetben) jobb a Mastercard (€ alapú), aki meg csak belföldön vásárol forintban, annak elég egy szimpla nem dombornyomott kártya is. Aminek sokszor éves díja sincs. Csak a bankok azért senkit nem szeretnek túltájékoztatni számlanyitáskor.(#18261) Schuey
Látom kaptál már pár választ a témában, még annyival egészíteném ki, hogy az aggodalmad tényleg túlzás, de természetesen nem alaptalan, és részben jogos. Nem vagyok ugyan szakértő adathalászat témában, de szerintem névvel, telefonszámmal, lakcímmel sokat kezdeni nem lehet, főleg akkor, -mint mondták ha nem vagy bűnöző, vagy valamilyen fejes, mert így legfeljebb rendelhetnek neked 66 pizzát, vagy bliccelésnél, igazoltatásnál a te nevedet, címedet adják meg, és küldik a bírságot, egyéb huncutságok...
Ha valahogyan megszerzik esetleg a SZIG számodat, adószámot, TB számot, bankszámlaszámot (amiket azért ép eszű ember nem sűrűn ad meg neten bizonytalan eredetű/felhasználási célú helyeken) akkor az már egy kicsit más kategória. Hivataloktól/hatóságoktól elektronikus úton lehet sokféle igazolást kikérni/leadni (NAV, ügyfélkapu), és okosságokat megtudni, de szerintem hétköznapi emberekre ez megint nem jelent komoly veszélyt.
Az hogy a Google megtudja és tárolja az adataidat (többnyire koordináták, vásárlási szokások), azt ők elsősorban marketing célokra használják fel a célzott reklámaikhoz (mert ugye ők ebből élnek). Erről lehet azért pár cikket találni neten.Ami reális félnivalód lehet azok valóban a bankkártya adatok elvesztése/nem megfelelő helyen való megadása miatti behúzások. Nekem pl. egyáltalán eszembe se jutna a főkártyám adatait bárkinek (anyámnak se), vagy bárhol megadni. Külön vásárlási limiteket rakattam rá a bankba, a háromjegyű titkos kódot meg lekapartam a hátuljáról.
Sok helyen igényelhető szerintem virtuális kártya, kiegészítőként a főkártyához netes vásárlás céljára. Alapból ugye nincs rajta pénz, mindig csak annyit teszel rá, amekkora értékben vásárolsz. Teljesen biztonságos.
Aktív témák
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Háztartási gépek
- Hyundai, Kia topik
- Amazon Fire TV stick/box
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- HP Probook 440 G11 (9Y7Q2ET) - ÚJ 14" üzleti notebook - Core U5 , 512SSD
- HP Probook 440 G11 (AA0Y5ES) - ÚJ 14" üzleti notebook - Core U5 , Win11 pro
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- Lenovo ThinkPad T480, T580, P51s, P52s, T480s belső akkumulátor eladó
- MacBook Pro M2 Pro 16 // 16/512 96%-os akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3196
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest