Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• [KgP].Robot

aktív tag

(#4228) WonderCSabo Koszonom, ugy tunik igy mar jo lesz!!

Mas:
    Lenne egy viszonylag bonyolult RecyclerView es a hozza tartozo adapter. Igy nez ki:

Szoval az elso viewholder nem erdekes, abban semmi extra nincs. A masodik viewholderben egy ujabb recyclerview van es persze egy hozza tartozo adapter. A harmadikban szinten egy ujabb recyclerview es egy ujabb adapter. Ezutan pedig az alap recyclerview elemei.

A gondom az lenne, hogy az adaptereket es a hozzajuk szukseges elemek listajat a Fo RecyclerView-t megjelenito fragmentben kezelem. A harmadik viewholderben levo recyclerview-ban egy gomb click kattintas esemenyre egy item-nek meg kene jelennie a masodik viewholderben levo recyclerview-ban es a harmadikbol pedig egy itemnek el kene tunnie. Ugy csinalom, hogy a harmadik holderben levo recyclerview adaptereben hozzaadok egy elemet a masodik holderben levo recyclerview listajahoz valahogy igy:

mList.add(user);
    mAdapter.notifyItemInserted(mList.size() - 1);
    mAdapter.notifyItemRangeChanged(0, mAdapter.getItemCount());

(nem tudom, hogy a notifyDataSetChanged(); kell-e?)

A masik listabol pedig elveszem, valahogy igy:
    mList2.remove(position);
    notifyItemRemoved(position);
    notifyItemRangeChanged(position, mList2.size());

A Fo recyclerview adaptereben pedig az onBindViewHolder-ben beallitok egy uj adaptert a masodik holderhez.
    Ezzel az a bajom, hogy csak akkor fog megjelenni a masodik holderben a valtozas, ha:
    1: elhagyom a fragmentet majd visszajovok
    2: lescrollozok majd vissza.

Hogyan tudnam elerni azt, hogy amint a harmadik holderben megnyomom azt a bizonyos gombot, egybol lassam a masodik holderben (es a harmadikban is eltunni az item-et) a valtozast?
    Remelem nem fogalmaztam tul bonyolultan. :)

Új hozzászólás Aktív témák