-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Isti2
aktív tag
sziasztok.
használt 2in1 gépeket nézek, nem tudok dönteni pár típus közül, melyik lenne a legjobb?-asus t100 64gb
-hp slatebook 10 x2
-hp envy x2
-Medion Akoya P2212T (MD 99288)főleg böngészni max. 5-10 fülön egyszerre, ebookot olvasni, meg max. 720p felbontású videót nézni kellene és a legfontosabb az üzemidő lenne, beltérben használnám, kisebb fényerővel.
köszönöm.
-
csendes
addikt
A megadott keretet és Word és Excel igényt is figyelembe véve Windows-os hibridet ajánlanék, pl. 90 ezerért [Lenovo Yoga 300] vagy [Asus Transformer Book T100TAM]. A Lenovo kicsit nagyobb kijelzős, erősebb processzorral és kifordítható billentyűzettel; az Asus billentyűzete viszont levehető.
-
kurtzyx
tag
Estét!
Átnéztem az itthon kapható wines tabokat [bill. dokkolóval] + 1 acer switch E-t ki tudtam próbálni órán [legalábbis asszem E volt, nagy, randa, színes és acer switch
ha régebben is volt hasonló switch akkor meg passz.]
Minden esetre nem igen győzött meg a dolog. Könnyebbnek könnyebb de legalább elég kicsi ahhoz, hogy folyton azt nézd mikor esik át a lábad közt és hasonlók. Viszont ahhoz képest, hogy 10 inchről beszélünk meg igazából elég nagydokkolóval 1,5 kiló körül és másfélszer olyan vastag mint az Y70-50em?! Ez persze a konkrét típus hibája és nem az összes hibridé, holnap elslattyogok boltba megtapogatni egy másik switchet [switch 10 FHD a bolt szerint, gondolom ez a sw5 széria akar lenni ami elvben az E-vel 1 időben jött ki].
Néztem még a Asus Transformer T100TA / TAM / CHI stb gépeket amik szintén nem éppen kicsik [kivéve a CHI ami iszonyat sexy de annyiért már ipad air 2-vel dobálnak meg bárhol.] viszont semmivel sem tudnak többet mint az acerek [konkrétan a billentyűzetük kevésbé tűnik életképesnek.]
Ugyanakkor ha a másik switch se áll kézre akkor marad a sima tableten való pötyögés.
Erre az esetre a már megénekelt [net, média, jegyzetelés, hearthstone, 3g / LTE, 2gb ram, bővíthető rom és 1 +: normális kijelző, elsősorban színhűség + fényerő párosra gondolok ezalatt.] adatokkal rendelkező droidos gépek közül mit lenne érdemes megnézni?
A keret 90ről közbe bővült 100-120k-ra. [Előny ha edigitalnál beszerezhető, bár nem feltétel.]Esetlegesen euból Cube i7, teclast 98x pro? Ha euból jönnek akkor a vásárlás helye szerinti VAT-ot kell fizetni? [tinydealen ha jól emlékszek lehet németből hozatni.]
Illetőleg lenne 1 appokat illető kérdésem hátha tudja vki:
Droidra van olyan szöveges dokumentum szerkesztő ami ismeri a kanákat és a kanjikat [japán írásjelek]?
Ha jól emlékszek a Ms Word winen ezt meg tudja oldani úgy, hogy hepburn átírással beírod és a szó leírása után a latin betűket kanjira / kanákra cseréli.Huh ez hosszú lett.
Előre is kösz.
-
mazsi
senior tag
Srácok!
Beszéljen le valaki a Teclast X98pro tabletről!
Vámmentesen tudom beszerezni másfél hét alatt, egy Op3ndott, Nexus7, Asus T100 triót cserélnék le rá, mert ebben 4GB memória van, és még marad is pénzem.
Tudtok ennyiért hasonló tudású cuccot?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Végre ki tudta rootloni a Kingoo root a Tagital T10 (Allwinner A33, 1024*600) tabomat. Nos akinek ilyen van, az nézze meg, mert vannak vele problémák.
A DU Speed Accelerator app egyrészt mindig összeomlott, másrészt a marketes app eltávolító program nem tudta uninstallálni. Látszólag sikerült neki, de a következő induláskor megint ott volt. Kézzel törölve az /app mappából végre eltűnt a sunyiban.
A nagyobb probléma, hogy a mcaffe szerint a gyári google app fertőzött volt mindenféle megfigyelésre használható kártevővel. Uninstallálni ezt sem lehetett, töröltem kézzel, majd visszaraktam a marketből az igazit. Valószínűleg a facebook hírek is ebből jöttek, mert sosem volt fb app a tabon és nem is lesz.
Végül az alap "browser"-t is töröltem, mert abban meg nem lehetett a kezdőlapot átállítani, valami fake keresőre irányult.
Kapott még egy bigtincan reklám blokkolót, most úgy néz ki minden fasza a tabon. 470-490MB szabad memória, 16650 pont az Antutuban. Ez elvileg nem valami nagy pontszám, de pörgős a tab, gyorsan dolgozik és könnyebben tölt be weboldalakat, mint a korábbi kétmagos Rk3066-os tabletünk.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Greenbook #59415 üzenetére
ASUS Transformer Book T100TAM, Lenovo Miix 3 10
(#59420) Mr.Grey
Maximum mennyit szánnál rá ?
(#59424) hEngi
LG
(#59425) surgery
WayteQ xTAB-8X, Prestigio MultiPad Color 7.0 3G, esetleg még az ASUS Fonepad 7 (FE170CG).
(#59428) ZolikaE46
Természetesen van(nak) és eddig is volt(ak), csak az(ok) nem ennyibe kerül(nek).
-
tjb007
nagyúr
válasz
pandur99 #58515 üzenetére
Itthon ez a legolcsóbb ajánlottnak mondható 3G-s 10 hüvelykes. Nem egy erőgép, de netezni meg szöveget szerkeszteni azért lehet rajta.
Ha valami komolyabbra vágysz jelezd!(#58516) dunc
Ez is az ajánlottak közé tartozik, viszont ezzel is ugyanaz a helyzet (kijelző, kompromisszum), mint a 7 hüvelykes változatával (amit már egyszer kérdeztél).
(#58544) Shingen
Az ár-érték arányt is figyelembe véve a Lenovo. Ami meg nem megy (nem csak játék, van alkalmazás is), az nem megy. Ennyi kompromisszumot kell kötni ezekkel az Intel processzoros modellekkel.
(#58545) Ftomm
Igen, erős közepes alá (ötször).
Inkább a T100-at válaszd, ha már egyszer van ilyen lehetőség is.
--------------------------------
Lehet, hogy maradt megválaszolatlan kérdés, majd holnap estefelé (vagy vasárnap) átnézem újra a mai termést (meg a holnapit is). -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
csendes #58292 üzenetére
Igen, ezek megvoltak, de semmi nem kap root jogot. Van egy rakás bloatware a tableten, amik csak problémát okoznak és ki kellene irtani őket, meg a big tin can-t is fel kellene pakolni...
Pl. nincs külön facebook app a tabon (ha rajtam múlik, soha nem is lesz itt FB
), de mégis feljönnek FB-s hírek pl. Obama aktuális beszédéről a jobb alsó sarokban. Apám használja a gépet, ő meg nem is tud anoglul...
Valamint van pl. DU accelerator is a gépen, az minden playes letöltésnél vagy program frissítésnél összeomlik, bár legalább a letöltést nem rontja el. No meg böngészés közben hirdetések ugranak fel a kép közepére, szintén angolul.
Ez a DU cucc a rootolás közben is összeomlott, gondolom elszúrt valamit a rootolás folyamatával, amitől az nem ment végig. Ha a root again gombra nyomok a kingooban, akkor már visszajön azzal, hogy nem sikerült neki. Föliratkoztam a levelükre, értesítenek ha menni fog...A kingoo egyébként annyit fejlődött, hogy januárban mikor próbáltam, akkor az újraindítás után nem indult el többet a nova launcher, meg semmi más sem szinte, alig tudtam bejutni a beállításokba, hogy a recoveryből nyomjak egy factory resetet.
Amúgy android root nélkül az olyan, mint házibuli nők nélkül.
szerk: a kingo support ennyit tudott mondani a tabra:
softwinner T10 4.4.2 astar_y3-eng 4.4.2 KVT49L 20141205 test-keys -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Minek kell történni a Kingo Root lefutása után? Tagital T10-et rádugtam, driverek fent voltak előtte. Felrakta a kingo root progit a tabletre és meg is nyitotta, de csak ennyi. Nem kap semmi sem root jogot, a program csak annyit írt, hogy sikerült a root.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szerintetek mivel lehetne rootolni egy Tagital T10 tabletet? Allwinner A33 van benne, Android 4.4-el.
-
stewe780
őstag
Üdv mindenkinek!
Rossz topikba írok, de ha már 1szer itt kezdtem kérdezősködni, gondoltam megosztom a döntésem végeredményét.
Tehát onnan indult a történet, hogy a szüleimnek kerestem tabletet internetezéshez. Tökéletes választásnak tűnt az android, a maga egyszerűségével, meg amúgy is a tablet kényelmesebb böngészni, olvasgatni. Aztán jött az akadás, nekem minden android lassúnak tűnt. Még a galaxy s 10.5 is. Erről itt megoszlottak a vélemények, de amiket én tapiztam mind akadt mondjuk egy index.hu-t nézve. Utána bejött a billentyűzet probléma, hogy lehet jó lenne, mert azért ez a tapi néha még engem is felbosszant, hát még aki számítógépet sosem használt.
Az akadást illetően bementem egy i-boltba, hát amit a tavalyi kiadású tab air produkált elkápráztatott. Na ott éreztem először, hogy rátapad a weboldal az ujjamhoz. Akármilyen őrült módon tologattam, nagyítgattam, nem jött zavarba.
Na és akkor tegnap bementem a MédiaMarkt-ba. Nagy akció, minden tablet/noti 10%-al olcsóbb. Transformer android nincs. Viszont a windowsos transformerekből egy asztalnyi külön kiállítva. Megnéztem az egyiket. iPad érzés fogott el. Index.hu. Őrült mód, követi. Nem akartam win-es rendszert, de az látszik, hogy ez használható. Az akció is kellemes volt. Gyakorlatilag a teljesen ismeretlen webshop ár legolcsóbb darabjával volt egyenértékű. És azért ez mégsem 1 webshop.
Végül is a döntés egy T100TAM asus transformer lett, 4 core, 2,4Ghz-es atom, 2GB ram, 32GB SSD, HDMI kimenet, és 500GB HDD a billentyűzetben. Mindez bruttó 107kHUF. Nem tudtam otthagyni. Nem érdekelt, hogy windows! Smooth mint állat, iPad sebesség. Ismert rendszer, teljes értékű windows, nem amolyan butított RT. Az 500GB HDD meg olyan plusz, amit még androidban a legdrágábban sem láttam sehol.Csak gondoltam megosztom Veletek. Hátha valakinek segítek vele. Én pedig ez úton is még1szer köszönök minden segítséget. Nem adtam fel, hogy egyszer megismerjem a droidot, de ez most elmarad.
Egyébként elég kényelmes a bill, egy ekkora hozzászólás is kellemesen lepötyöghető vele.
-
Petyyyyy
addikt
Üdvözlet!
Megfelelőbb topik híján itt tenném fel kérdésem: adott egy GDIPPO T10N tablet, amivel is akadt egy csepp probléma.
Nevezetesen az, hogy Skype hívásnál a hívott féltől érkező hangok nem a hátsó hangszórón szólalnak meg, hanem a telefonáláshoz használandó kis cicergőn, nincs kihangósító ikon.
Próbáltam már több Skype verziót is, de nem változott a helyzet. A hangszóró rendben van, filmeknél pl. az szólal meg.Tudtok megoldást arra, hogy a Skype is a hátsó hangszórót használja?
-
melan
senior tag
válasz
HollywoodBoy #53458 üzenetére
Hali!
Nekem Concorde T10-esem volt egy évig, ami egy az egyben ugyanaz,. mint a Q10, csak két maggal. Nem volt vele problémám, minden szépen (amit akartam, mondjuk hardcore gameval nem nyomultam) ment rajta. Sok pdf, net és némi játék, pl angry, heroes 3, the room ... Szép képe van, akksi megfelelő, erős wifi. Múlt héten adtam el, fájt is a szívem miatta, de még most kaptam érte némi pénzt, sajna sokat esett az ára (40-ért el tudtam adni 1 évesen). Szóval nekem bevált, gondoltam is rá, hogy meghagyom, mert mégiscsak 10"-os, meg elegáns kis cucc volt a fém borításával meg a billentyűzettel (amit felmatricáztam magyarrá, tutin nézett ki, mintha gyárilag lett volna olyan).
Ami negatívum talán (míg azt nem hiszik, hogy fizetett ömlengés), hogy az aksi csak 95 %-ot írt max (kivéve, ha wifin voltam töltéskor, akkor felment 100%ig) de persze maxra volt töltve ilyenkor is. Próbáltam root után kalibrálni, de hiába. Viszont ami a legjobban zavart, hogy nem volt szoftverfrissítés rajta az eltelt egy év alatt, még mindig a gyári 4.1.1 az egyetlen ROM hozzá. Ez elég gáz... Amúgy volt a Concorde-tól One először, most meg még van egy Slim is, minddel meg vagyok elégedve, a Slim (kopp-kopp) egy csoda, ahogy megy, pedig a gyerek meg az asszony 0-24-ben használják.
Szóval +1 javaslat rá. Annyit még, hogyha nem használod ki a billentyűzetet ( amit én annak ellenére, hogy kiváló cucc, nem használtam, mivel baromi nagy a 10"), szóval, ha nem használod ki, felesleges. Én épp most váltok 8"osra, mint a Slim. Az 2Gb Rammal eszméletlen gyors minden téren, és igaz, hogy kisebb a kijelző, de (nekem) elég. -
melan
senior tag
Sziasztok! Concorde T10-esemet cserélném újabb hardverű tabra. Első körben 2 kiválasztottam van: LG G-PAD 8.3, illetve Asus MeMoPad HD 10 ME102A. Tudom, hogy a kijelző mérete eleve eltérő, de mégiscsak kellene ajánlás, hogy melyiket érdemesebb megvenni... A jelenlegi 10.esem szerettem a mérete miatt, de a feleségemnek Concorde Slimje van, ami 8-as, azzal is beérem, nem vészes a mérete (előtte 7-es volt, attól jóval nagyobb). Mindkettőről jókat olvastam, és hát az Asus mellett szól a mérete, persze mivel kisebb a felbontása, futhat rendesen rajta az android, az LG-nek viszont nagyobb a felbontása, és 2Gb Ram van benne... HDMI nem fontos, eddig sem nagyon használtam. Elsősorban erős wifi kell a munkahely miatt, és általános használatban lesz, néha játék.
Valakinek vélemény/ellenvélemény? -
SILENTLIGHT
újonc
ÜDV!
Még új vagyok, nem tudom, jó helyre írok-e de ezt használják sokan tablet témában!Szeretnék gyári garanciával kapcsolatban kérdezni!
Adott egy Asus Transformer book - T100 as TABLET PC Ami, 2 hét használat után elromlott, nem kapcsol be, csak jelzi a fény, hogy indulna de a képernyő fekete marad.
Ez nem egyedi eset, több ilyen hibára is panaszkodtak már e tablet vásárlói, hogy a fény villog, de a kép nem jön be!
Vissza vittem ahol vettem, és ugye a csere, pénz visszafizetés nem volt már lehetőség, lévén, hogy 3 napon túl volt reklamáció!Gyári garancia 2 év - 24 hónap.
Gyári szervizbe vitték. De ez hetekig is eltarthat,Már megbántam, ezt a tabot, inkább másmilyet vennék már! A javított dolgokat sem szeretem!
Itt jön a kérdésem: A gyár biztos nem fogja visszaadni a pénzem? Ha kell, szét szedik az utolsó csavarig, kicserélik az utolsó mikrochipet is, de pénzt nem fognak visszaadni? És az eladót se kötelezhetik arra, hogy vissza fizesse a vétel árat? És újat se fognak adni helyette? Ha hetekig tart majd kijavítani, akár új szoftvert írni, akkor se fognak pénzt visszaadni? Csak a javított tabot fogom vissza kapni?
Köszönöm a válaszokat, a segítséget!
-
tjb007
nagyúr
válasz
szimla65 #50320 üzenetére
Nekem ez hamisítványnak tűnik, nem emlékszem rá, hogy a Lenovo gyártott volna valaha is ilyet, ráadásul még az árát is sokallom.
Maximum 50e forintért itthon is kapsz 8 hüvelykes kijelzővel rendelkező modelleket, amik ennél még jobbak is (plusz ugye azokra hazai garancia vonatkozik).(#50321) scales
A driverrel kapcsolatban próbálj meg itt érdeklődni: [link], vagy esetleg közvetlenül nála: [link]
Az a 8GB meg több részre van particionálva, tehát minden egyes bitje nem fog a rendelkezésedre állni. Van például egy partíció, amin maga rendszer találhat, ez kapásból mínusz 700MB-1GB. Így látatlanba nem tudom megmondani neked a partíciókiosztást, tehát, hogy pontosan melyik mekkora részt vesz el abból a 8GB-ból nem fogom tudni megmondani.
Az az 1,9GB a data partíció lesz, ahová az alkalmazások települnek. Azt a -becsléseim szerint- 4-4,5GB-ot, amit szabadon felhasználhatsz Média, SD kártya, SD, vagy Belső SD kártya néven fogod megtalálni a Beállítások → Tárhely menüpont alatt.(#50327) Old Gyfland
Itt elég jól le van írva róla minden: [link]
Alternatívának pedig ott van a Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85 és a ConCorde Tab AMAZON.(#50328) Süvi
Androidos vonalon az ASUS MeMO Pad FHD 10 LTE (most 120e forint a Samsung Galaxy TabPRO 10.1 az Expansyson, de ugye már nem Magyarországon van).
Érdemes még elgondolkodni a Windows 8.1-es modelleken is, amiken gyárilag ott csücsül az asztali Office, ha már ilyen jellegű munkára kell. Ebbe a 130e forintba belefér az ASUS Transformer Book T100, az Acer Aspire Switch, valamint a Full HD kijelzős Lenovo Miix 2 10 (igaz billentyűzetes dokkoló nélkül, azzal egy kicsit többe kerül).(#50330) lazlogogola
ASUS MeMO Pad HD 7, Acer Iconia A1-830
(#50331) Mankó
Lenovo IdeaTab A3500L, ASUS MeMO Pad HD 7
(#50333) Mankó
Az első.
(#50338) JBela72
Azért nem megy, mert a 2012-es modell micro-USB portja nem MHL képes, magyarán nincs lehetőség arra, amit te szeretnél.
--------------------------------------------------
A végére pedig egy „szolgálati” közlemény.
Nem túlzás, ha azt állítom, hogy már hosszú ideje én viszem egyedül a hátamon az egész topikot, ami azért elég megterhelő tud lenni. Most jött el az a pillanat, amikor már ez kezd sok lenni, így egy kicsit most félrevonulok, nevezhetjük akár nyári szünetnek is. Így talán jut egy kis időm a korábban elkezdett, de még be nem fejezett projektemre is.
Természetesen azért néha be-be fogok nézni, de nem leszek úgy jelen mint az elmúlt hónapokban, így arra szeretnék kérni mindenkit, hogy legyetek aktívabbak! -
haruspex
aktív tag
Stylust tényleg jól a sajáttal rendelkező Samsung Note szeriája kezel, amiből a tavalyi fér bele a keretbe rendes garanciával, de ha csak mutogatni, illetve alap dolgokat csinálni kell, akkor az utólag vásárolt kapacitív stylus szerintem majdnem bármelyikhez jó.
Ha nem csak androidos tablet játszik, akkor, munkára szerintem, és az általad leírtakra, messze az Asus Transformers T100 a legjobb, ezen van teljes előretelepített office, és a 130k-s keretbe talán még a hdd-s verzió is belefér.
-
válasz
knifemaster #49341 üzenetére
Ennyiért már 64+500GB-os hibrid W8.1 tabletet is kapsz, Office-al, és a keretbe még egy táska/tok is bőven belefér: Asus T100
-
andrisms
aktív tag
válasz
tjb007 #48857 üzenetére
Köszönöm a választ!
Így akkor a TF701T és SlateBook x2 táblák maradtak, illetve a T100. Kijelzőnél -nekem- 10"-on elég a fullHD, nagyon nem vágyok többre. Fényerőben mi a különbség a kettő közt, azt esetleg tudod? Akku tényleg majdnem ugyanolyan mindkettőben? Mert Asusnál 14 órákat olvasok dokkolóval, HP-nál pedig 9-10 óra alatti eredmények jönnek, szintén dokkolóval.(notebookcheck.net, engadget.com)
A HP és az Asus közt 40e Ft árdifferencia van (HP: 110e, Asus: 150e), még így is megéri a felárat(kijelző felbontást figyelmen kívül hagyva)?
XE500 ma kiesett, rendkívül igénytelen műanyagból építkezik, emellett a dokkoló minősége sem az igazi, lötyög benne a tábla. TF810c és Acer akkor a proci miatt esik ki.
Marad még a T100, ami elvileg már Bay Trail-T platformos, ez érdekes ajánlat lehet, 136e Ft-ba kerül a 64GB+500GB-os változat. Elvileg 10 óra körüli üzemidőt írnak. Mennyire kényelmes 10"-on windowst kezelni hosszabb távon? Ma nyomkodtam egy T100-at, de nyilván 5 perc alatt nem szűrtem le a dolgot.
Így a 3 táblára esetleg kaphatnék pro és kontra érveket? Nem szeretném elkapkodni, elszórni sem a pénzt, a legjobb ár/értékű ajánlatú gépet szeretném megvenni.
1-2 évre tervezek vele, nagyrészt internet, néha film, skype lenne, esetleg ritkán szövegszerkesztés, játék nem nagyon.
-
tjb007
nagyúr
válasz
andrisms #48853 üzenetére
ASUS TF700T & TF700KL: két éves modellek ma már gyengének számító processzorral és megszűnő támogatással → felejtősek
ASUS TF701T: OK √
HP SlateBook x2: OK √Más hasonló kaliberű modell ezeken kívül most nem is jut eszembe az Androidos vonalon.
A legnagyobb eltérés kettejük között a kijelzőben van, a HP-nál Full HD, az ASUS-nál pedig WQXGA a kijelzőfelbontás. Minden másban szinte megegyeznek, akkuban is szinte ugyanazt hozzák, ennek ellenére én mégis inkább az ASUS-t ajánlanám a nagyobb felbontású kijelző és a két év garancia miatt. Ehhez kapcsolódóan szeretném megjegyezni, hogy kiállított mintadarabok alapján, amiket boldog-boldogtalan össze-vissza nyomogat nem szabad messzemenő következtetéseket levonni.Jöjjön a Windowsos vonal.
Kezdjük pár lényeges infóval. Nem minden billentyűzetes dokkolóval rendelkező modellek a dokkolója tartalmaz extra akkut, ilyen például az ASUS T100 és a Lenovo Miix 2 10 is. Az általad felsorolt másik három modell (ASUS TF810c, Acer W510, Samsung XE500) dokkolója viszont tartalmaz extra akkut, igaz még így sem nagyon fogsz tudni 10 óra fölé menni. Ezeket azért nem ajánlanám, mert ezekben még Clover Trail platformos processzor van (Z2760), ami jóval gyengébb a tavaly piacra dobott Bay Trail-T platformos processzorokhoz képest, valamint a fogyasztása is magasabb. Olyan nagyon nagy választék nincs ebben az árkategóriában, szóval ha a Windows mellett tennéd le a voksod el kell döntened, hogy melyik a fontosabb, az üzemidő vagy a jobb teljesítmény.(#48854) scout pro
Lenovo IdeaTab S6000L
-
andrisms
aktív tag
Sziasztok!
Tabletet szeretnék venni, ehhez kérném a tanácsotokat. Sokat gondolkoztam, de nem tudok dönteni. Egy Ativ tabot cserélnék le.
Ami szempont lenne:
-minimum 10"
-új, bruttó 160e Ft-ig bezárólag, 27%-os ÁFÁval, vagy használtan 115e-ig, de az is garanciás legyen
-gyári garancia, megbízható, itthoni boltból, lehetőleg személyes átvétellel
-elsősorban netezésre, filmnézésre, nagyon ritkán wordre használnám, játékok maximum nagyon alapok.
-tudom hogy ez androidos tablet topic, de ha ötlet lenne akkor windows 8 is lehet, win RT és iOS semmiképp
-dokkolós billentyűzet, tudom, ez eléggé leszűkíti a kört
-átlagnál jobb üzemidő, dokkolóval 10 óra felett
-minimum FullHD (windowsnál 1366-> )
-erős(ebb) wifiAmiket eddig néztem:
droid: Asus TF700T,TF700KL,TF701T(legszebb, papíron erős is); HP Slatebook X2win: ASUS TF810c(bár ha jól néztem, ehhez talán nem jár billentyűzet ekkora keretösszegbe? ez a legszimpatikusabb amúgy, csak kellene ennyibe a dokk is), T100(itt anyaghasználati problémák merültek fel); iconia w510, samsung XE500(ez is érdekes, csak akkuba elvileg nincs a topon)
Ma néztem MM-ban egy TF701-et, gyönyörű kívülről, de a teljesítményével valami gond volt. Feloldógomb lenyomása után vagy 3 másodpercet várni kellett hogy egyáltalán legyen kép, képnézegetőbe egy kép megnyitásakor először homályosan jelent meg a kép, majd lassan elkezdte kiélesíteni- tényleg lassan és nem egyszerre, hanem 4cm-es sorokban, érdekes volt. (Nem tudom hogy ezek egyedi problémák-e, esetleg programhiba, vagy alapból ilyen lenne?) Egy Tegra 4től nem ezt várná az ember...
Emellett a maximális fényerőt is nagyon alacsonynak éreztem.Fontos lenne a folyamatos működés, ha nem szaggatna, lassulna be állandóan.
A TF700 és 701 közti árkülönbséggel megkapnám azt a többletet is, vagy túlárazott, nem érdemes belefektetni a plusz pénzt? (tudom, nagyobb felbontás, több RAM, erősebb proci, nagyobb üzemidő, de megéri a felárat?) Tegra 3 megállja még a helyét manapság? A közeljövőben a szempontjaimat nézve jön valami értelmesebb tab?Próbáltam olvasgatni visszafele, sajnos nem jutottam sokáig, ha tudnátok segíteni, megköszönném.
-
válasz
Sontir Fel #48739 üzenetére
Nekem az alma cuccai elvbol nem kellenek , de elismerem hogy nagyon egyben levo keszulekek mind sw mind hw teren. A droid tabhoz annyit fuznek, rendeld online szallitasd ki aztan 8 nap probalkozasod lehet , 8 napig elallhatsz , indoklas nelkul a vasarlastol , mert online vetted.. A 40 napos extrem visszavetel vagy csererol eddig nem hallottam ,unoka hugimnak nem ajanlottak ilyet mikor szenne szivtak az alcor tabjukkal magukat , az elsoben akksi nem volt, a masodik allandoan fagyott , force close-ok , rebootok, pedig az is 2 giga ram meg sok szep felirat a dobozon, alcor szerviz meg eleg gyoker modon allt a dolgokhoz, vegul az ED ajanlotta fel nekik sajat kontora a masik meszulek valasztasanak lehetoseget. Ha mar B brand akkor wayteq ,az se hiba mentes , de egy ket srac ott van mogotte a forumrol es amit tudnak javitanak sw teren . Persze a hw gondokon ok sem tudnak segiteni.
Ha valtani fogok akkor teljes erteku win tab lesz, asus t100 , alapbol olvasni , forumozni,netezni szoktam arra meg untig eleg a win8 tab , es eroben nem egy kategoria a droiddal...de ez a jovo zeneje.
-
tjb007
nagyúr
válasz
junior11 #48021 üzenetére
Ezt így nem lehet megmondani, plusz ez az adott kereskedőtől is függ.
(#48022) Redplee
Ugyan ez a topik már csak az Androidos tabletekről szól, ennek ellenére erre a célra én mégis inkább egy Windows 8-as modellt ajánlanék, mégpedig az ASUS Transformer Book T100-ast.
-
tjb007
nagyúr
válasz
miksiy #47997 üzenetére
Nem a márkára voltam kíváncsi, hanem a típusára (pl. DSLR, videokamera, webkamera stb.).
(#47998) gigoloZdS
LG G Pad 8.3, ASUS MeMO Pad FHD 10
A fényceruza meg csak és kizárólag katódsugárcsöves monitorral/tévével működik, tehát ezt el is elfelejtheted.(#47999) Garsza
ASUS Transformer Book T100
(#48000) beci
-
-
Kal-El
senior tag
Most nézem, hogy a T100-ból van ilyen is: Merevlemez: 500GB belső SATA III merevlemez
Ilyennel még nem is találkoztam, hogy merevlemezt raknak bele. -
tjb007
nagyúr
-
tjb007
nagyúr
válasz
ExpertEndre #46998 üzenetére
Itthon ennél jobb ebben az árkategóriában egyelőre nincs.(#46999) Szabix01
ASUS MeMO Pad FHD 10, Samsung Galaxy Tab 3 10.1, plusz ha neadjisten beleférne még a 130 is, akkor Sony Xperia Tablet Z.
(#47001) forestwow
Nézz körül az XDA-n, hátha találsz ott régebbit.
-
Bdanyy
addikt
válasz
ExpertEndre #46998 üzenetére
Asus T100 esetleg?
-
parandroid
félisten
válasz
Bdanyy #46718 üzenetére
Én a Dellt vettem, mert éppen akciósan ez volt a legjobb ajánlat, de ahogy néztem, az Encore és a Miix is kb egykutya. T100 ugye meg már nagyobb, meg jár hozzá dizájnos billentyűzet, ami a többiekhez jó drága, ha gyári, cserébe kicsit talán műanyagabb. Neked kell mérlegelned, hogy számodra mi a fontosabb.
p
-
Bdanyy
addikt
válasz
parandroid #46710 üzenetére
Köszi.
Ezek közül melyik ami a leginkább ajánlott, ha az árát sem veszem figyelembe? Akkor is a korábban említett dell? A T100 elég samsungosnak tűnik anyaghasznalatra
-
<MZ/X>
őstag
Hali,
Tudtok esetleg olyan hibrid Windows-os tabletet mondani, amihez van touchpaded billentyűdokkoló, amihez lehet egeret használni, meg külső vinyót, Windows programokat rá lehet rakni (Total Commander, MPC-HC, uTorrent, foobar2000) mint egy sima laptopra, de ha leveszem a dokkolóról meg tabletként funkcionál? (ilyenkor pl. teljesen más az oprendszer-típus a 8.1-en belül, vagy ilyenkor is tudnék simán Desktop-ra menni tabletről? Azt hiszem az Asus Transformer Book T100 is ilyen, csak ennél egy kicsit jobb minőségű dokkoló lenne jó. Kb. 120-ért nagyon irreális?
-
-
Radványi
aktív tag
-
tjb007
nagyúr
válasz
Radványi #45981 üzenetére
Pont beleférne a 64GB-os Microsoft Surface Pro 2 a keretbe, de sajnos nincs rajta HDMI, csak DisplayPort. Átalakítóval ugyan menne, de nem tudom mennyire lenne ez okés neked.
Lenne ezek kívül még három, ami igazából a Dell Venue 11 Pro Bay Trail-T-s, Core i3-as és Core i5-ös változata.
Ezeken kívül meg ugye ott van az általad is kinézett T100, ami mellé gyári tartozékként jár a billentyűzet. -
Radványi
aktív tag
Sziasztok,
Tabletet szeretnek venni. A fo szempont, hogy windows os legyen de ne RT. Mindenkeppen teljeserteku windows kellene. Legyen rajta USB, HDMI es SD kartyaolvaso.
Arban 100-200 HUF kozott keresgelek vagy $900-ig. Kulfoldon vennem ezert nem szamit, hogy magyarorszagon elerheto e vagy sem.
Eddig az ASUS T100 -t nezegettem.Jah es jo lenne ha ssd lenne benne.
A felhasznalasi terulet a kovetkezo lenne: Full HD lejatszas, internet bongeszes es Office Word, Excel hasznalat.
Elore is koszonom a segitseget
-
oregnigger
csendes tag
sziasztok!
Ne haragudjatok,még 1x megkérdezem,mert lehet,hogy elseje miatt senki nem válaszolt,hátha most.
Segítsetek légy szíves. 10” es tabletet szeretnék venni második gépnek otthonra (wifi vel net(ez kellene,hogy erős legyen), gyengébb játékok a két gyereknek (5-8 évesek), e-book, és autóban dvd nézés). Használtakat nézegettem,mert nem szeretnék nagyot bukni,ha leejtik,elromlik.
Ezeket találtam:
1. NAVON platinum10 tok+bill 30k
2. FLY touch 10’2 3D 26k
3. Yarvik 10” 30k
4. WAYTEQ xtable 100 38k
5. MYAUDIO bbbbbbb 32k
6. Alcatel T100 as 25k
Az első nekem szimpatikus lenne,mert tok+bill, de abszolút nem értek hozzá,ezért ha valaki szaki megírná,hogy inkább melyiket,és esetleg,hogy melyeket nem,azt megköszönném!Azóta bogarásztam itt a fórumon és talán a wayteq lenne a legjobb?
Vagy bízzak a gyerkőcökben,hogy nem törik össze és vegyek használtan Samsung Galaxy Tab 2 10.1 60k körül?
köszönöm zsolt -
oregnigger
csendes tag
Sziasztok.
Segítsetek légy szíves. 10” es tabletet szeretnék venni második gépnek otthonra (wifi vel net(ez kellene,hogy erős legyen), gyengébb játékok a két gyereknek (5-8 évesek), e-book, és autóban dvd nézés). Használtakat nézegettem,mert nem szeretnék nagyot bukni,ha leejtik,elromlik.
Ezeket találtam:
1. NAVON platinum10 tok+bill 30k
2. FLY touch 10’2 3D 26k
3. Yarvik 10” 30k
4. WAYTEQ xtable 100 38k
5. MYAUDIO 2magos 32k
6. MAYAUDIO 1 magos 29k
7. Alcatel T100 as 25k
Az első nekem szimpatikus lenne,mert tok+bill, de abszolút nem értek hozzá,ezért ha valaki szaki megírná,hogy inkább melyiket,és esetleg,hogy melyeket nem,azt megköszönném!
köszönöm zsolt -
parandroid
félisten
Elmentem megnézegetni ma a kínálatot, jelentem, csúnyán ki vannak fosztva az üzletek így karácsony után. A legnagyobbak (MM, Saturn) a leginkább. Úgyhogy valszeg online vásárlás lesz. Viszont így menjen az ember nővel vásárolni: párom is választhatott magának tabletet, és amikor már láttam, hogy folyamatosan az Apple standokhoz indul automatikusan, már sejtettem, hogy baj lesz. Mutathattam én neki Win8.1-et, vagy Androidot, fehéret, feketét, vagy tarkát, úgy fest, hogy csak lesz a családban egy iOS tablet is. Gondolom azt meg se kérdezzem, hogy érdemes-e az iPad Mini helyett az új Minit venni a retina kijelzővel, hiába közel kétszeres az árkülönbség...
Ja, Bay Trail CoS-es gépek bár papíron elvileg mindenhol elérhetők, mutatóba sem sikerült egyet sem találnom, be kellett érnem a Cedar Trail-es kiállított példányokkal. Viszont pont azt nem tudtam így megnézni, hogy milyen benyomást kelt élőben egy 8"-es Dell Venue, egy Lenovo Miix2, egy Toshiba Encore, vagy egy Asus T100TA. Papíron mind kb ugyanazt tudja, árban van a Dellnek perpill 50 EUR előnye a Notebooksbilliger akcióban, de kicsit fázok attól, hogy vakon berendeljem bármelyiket.
p
-
-
mike1334
veterán
válasz
parandroid #45581 üzenetére
Ott van esetleg még az Asus T100, azt is sokan dicsérték.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Üdv. Milyen tapasztalatok vannak az Asus Transformerbook T100-asokkal?
-
tjb007
nagyúr
válasz
d.carpa #45069 üzenetére
WayteQ xTAB-79qci, Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85
(#45072) overland
Ezt igazából neked kell eldöntened, de ha már megkérdeztél, akkor inkább a nagyobb kijelzővel rendelkező telefonok között nézz szét, ha a telefonálás az elsődleges felhasználás.
(#45073) stargazer
ASUS Transformer Book T100, ASUS Transformer Pad TF701T, Sony Xperia Tablet Z, iPad Air
(#45074) sirszevenap
WayteQ xTAB-79qci, Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85
-
tjb007
nagyúr
válasz
AxBattler #44966 üzenetére
Na ja, csak a T100 mellé nem jár Xbox, amit akár el is lehet adni, így akár mindennel együtt (tok, kártya stb.) 75-80e forintra is ki lehet hozni a tablet végösszegét, ami a 64GB-os T100 120e forintos árához képest 40e forintnyi különbség.
Persze -mint ahogyan írtad is- méretileg az már más kategória, így akinek a 8 hüvelyk kicsi, annak felesleges is ezen az ajánlaton gondolkodnia. -
De, csak későn írtam...
Test Lenovo Miix 2 8 Tablet
Jó kis gép, de ha venni akar az ember hozzá billentyűzetes tokot, és a 32GB memóriát is bővíteni szeretné, akkor árban ugyanott vagyunk, mint egy 64GB-os Asus T100. Persze az 10"-os, más kategória. -
GRaul
őstag
es ezen a lenovo tabon teljes erteku windows van? vagy rt?
Illetve ugyan az a proci van ebbe mint az Asus T100ba? [link]
koszi
Udv Misi -
Toshiba Encore-ról van vkinek infója, mikor jön hozzánk?
Amazonon fönn van a 32GB-os változat 300 dodóért, ami nálunk ugye 300 ojró, vagyis úgy 90k HUF. Ami korrekt árnak mondható, ha hozzávesszük a 64GB-os változat felárát, meg egy BT-billentyűzetes bőrtokot, akkor az Asus T100-as ársávjában vagyunk. Fincsi. -
Ace owner
addikt
válasz
albinolynx #44503 üzenetére
t100 kik neked. En is azt vettem volna de sajna csak xtab79-re futja idén.
-
tjb007
nagyúr
válasz
koxos:8] #44497 üzenetére
Igen, ennyiért ez a legjobb, ami elérhető.
(#44498) supreme7
Nincs ilyen lista.
Meg kell nézni minden egyes modellnél a kompatibilitási listát, már persze ha rendelkezésre áll ilyen.(#44502) Hege1234
Nem tudod megváltoztatni.
(#44503) albinolynx
A 8 hüvelykesek közül a Dell Venue 8 Pro az, amit sokan dicsérnek.
A 10 hüvelyk és efölöttiek már egy kicsit bonyolultabb történet, azok már többféle processzorral vannak szerelve, így azt áruk is elég széles skálán mozog, de az általad leírtakra egy ASUS Transformer Book T100 (amiről bővebben ITT tudsz olvasni) tökélesen megfelelne. -
tjb007
nagyúr
válasz
krisztyann #44055 üzenetére
Android vonalon az ASUS Transformer Pad TF701T, Windows 8 vonalon pedig az ASUS Transformer Book T100.
-
Ace owner
addikt
Lenne par Kérdésem az asus t100rol. Először is lehet hozzá kapcsolni nyomtatót,egeret meg mindent akar usb hubbal? Továbbá lehetne telefont is romolni? Játékok mennyire futnak, gta San andreas szintű Játékok mar nem mennek el? Esetleg minecraft? Nagyon gondolkozom rajta hogy a döglött laptopot egy ilyennel valtsam ki. Úgyis kell tab is es akkor a 110ropi mar nem olyan sok..
-
mouzrr
őstag
Sajna nem tudtam még mindig dönteni. Az ár is nagyon számít, de ha megérné akkor később venném meg, csak nem tudom melyiket. Nagyon tetszik a Venue 8 pro is, meg a Transformers T100 is. Néztem az új Lenovo Yoga-kat is, de eszméletlen nagy az áruk. Esetleg ebben az árkategóriában tudnátok még mutatni pár hasonló Win8 tabot,hydridet? Köszi.
-
tjb007
nagyúr
válasz
schulc99 #43558 üzenetére
Mivel maximum 35 ezer forint lehet darabja, játékra is kell, és még fehérnek is kell lennie, ezért csak a fehér színű Prestigio MultiPad 2 Pro Duo 7.0 jöhet szóba.
A WayteQ is nyugodtan megvehető, de játékra nem kifejezetten ajánlott, filmnézésre viszont tökéletes. A 70qci és a 700qci között amúgy annyi a különbség, hogy utóbbin már a 4.2-es Jelly Bean van, a hátlapi kamera 2 helyett 3 megapixeles, az előlapi kamera 2 helyett VGA felbontású, valamit vékonyabb és hosszabb is 2 tizedmilliméterrel.(#43559)Ace owner
November 29
(#43560) mouzrr
-
karandip
tag
Asus transformer t100-at honnan tudok beszerezni? Sehol nem találtam.
-
tjb007
nagyúr
válasz
karandip #43419 üzenetére
Az ilyen WoW és Diablo kaliberű játékok úgy ahogy elfutnak egy Bay Trailes modellen is, de az Injustice és Darksisderhez hasonlóakhoz már jóval komolyabb kell, amit 200e forintért biztosan nem fogsz megkapni.
Ha ezekről le tudsz mondani, akkor tökéletes választás lehet az ASUS Transformer Book T100 vagy a Dell Venue 11 Pro is.(#43422) bedohazi
Firmware szinten hiányzik az AC3 licenc, azért van az periodikus sistergés.
(#43421) Palapo
A Wi-Fi only verzióba értelem szerűen nem lehet SIM kártyát rakni, így telefonálni/SMS-t küldeni/videotelefonálni/mobilnetezni sem lehet vele.
A 3G-s verzióval viszont mindegyiket leget, persze csak ha egy olyan SIM kártyát raksz bele, amihez hangalapú előfizetés is tartozik.(#43423) Ace owner
Azon elég nehezen fog elfutni gy Injustice.
A 79qci-hez pedig az univerzálisokon kívül létezik még egy gyári tok is: [link]
-
tjb007
nagyúr
válasz
Arthuro_Adam #43359 üzenetére
ASUS Transformer Pad TF701T, plusz ott van még az ASUS Transformer Book T100 is, ha a Windows 8 nem számít kizáró oknak.
-
tjb007
nagyúr
válasz
ProdyGee #42772 üzenetére
A; Jó, de ha elég a Full HD felbontás is, akkor ott van az ASUS MeMO Pad FHD 10 is.
--------------------------------------------------------------------------
B; ASUS Transformer Pad TF701T (billentyűzet nélkül), ASUS Transformer Book T100 (Windows 8!, billentyűzettel van anélkül), Apple iPad Air 16GB
-------------------------------------------------------------------------
C; ASUS Transformer Pad TF701T (billentyűzettel) Apple iPad Air 32GB, Sony Xperia Tablet Z, HP Slatebook X2 (billentyűzettel), Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition,(#42773) sussa
WayteQ xTAB-700qci, Prestigio MultiPad 2 Pro Duo 7.0
(#42774) billyjack
Az a helyzet, hogy 10 hüvelykes beépített DVB-T tuneres tablet nem kapható, de szerencsére megoldható dolog.
Léteznek micro USB porton a tablethez csatlakoztatható univerzális DVB-T vevők, amikkel bármelyik tableten nézhetővé válnak az ingyenes digitális földfelszíni sugárzású adások. Ezeket például itt is meg tudod vásárolni: [link], [link]
Már csak egy beépített GPS vevővel rendelkező 10 hüvelykes tabletet kéne nézni, amiből nem túl nagy a kínálat az alsóbb szegmensben, szóval én azt mondom, hogy ez pedig legyen az ASUS MeMO Pad HD 10 (ME102A).(#42777) zsebeb
A Samsung ATIV Smart PC Pro 700T elég profi lesz szerintem számodra is.
(#42778) mm89
Ebben az árkategóriában ezek ajánlottak: WayteQ xTAB-79qci, Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85, Alcor Zest Q813i, első generációs refurbished Nexus 7 (16GB, 32GB-os 50+2e forintért van), Asus MeMO Pad HD 7
(#42783) AsusBoy
Ennyiből csak egy ipari hulladék kategóriájú DPS Dream 9-re futná, de azt még az ellenségemnek sem kívánnám.
-
tjb007
nagyúr
-
válasz
atteszveszpr #42519 üzenetére
Ha jó az uzemideje akkor asus t100, mert az teljes értékű tábla pc. Ha nem is fhd, de a tudása kárpótol ..
-
keszo
őstag
válasz
atteszveszpr #42519 üzenetére
Transformer Book T100 110.000ft-ért
-
atteszveszpr
csendes tag
szeretnék én is egy 10-es tabletet de nem tudok dönteni igazából, ezért kérem a segítségeteket
3 androidoson gondolkodom, ár szerint sorrendben
Asus MEMO pad FHD
Sony Tablet Z
Asus Transformer TF701Tahogy nézem sebességben is ez a sorrend
amire használnám, filmnézés, net, e-mail, kocsiban a gyerekek játszhatnának vele, utazáskor vinném magammal
+ most bejött az Asus új Win8.1-se-a is (Transformer Book T100), de ez nem FHDmit választanástok ár/érték arányban illetve mi jöhetne még szóba? (100e nettó környékén)
-
bpmcwap
senior tag
Kicsit szörfölve a keleti webshopokban egy Window T10 es tabra gondoltam, ha csak nincs ellene kifogása valakinek.
Tudtok róla valamit? A video alapján az árát biztos megéri szvsz.... -
tjb007
nagyúr
válasz
Sanyabá #42174 üzenetére
Ha csak 10 hüvelykesben gondolkodsz, akkor nincsen.
(#42180) mike1334
A három közül kettő (Tablet S, P5110) tavalyi modell, szóval hivatalos szoftverfrissítés ezekre már nemigen fog érkezni. A MeMO Pad Smart 10 idei modell, itt még megvan az esély a frissítésre, de hármójuk közül ennek van a legkisebb akkuja, szóval ez bírja legkevésbé az igénybevételt.
Ha csak ez a három jöhet szóba, akkor el kell dönteni, hogy mi a fontosabb.(#42184) _ghiottone
Ha nem zavar az, hogy noname, és ebből fakadóan valószínűleg frissítéseket sohasem fog kapni, akkor igen, jó választás lehet.
A RK3066 meg még mindig erősebb a 3168-nál.(#42194) motoflug
7": Prestigio MultiPad 7.0 Ultra Duo, Alcatel Tab 7 HD
8": Prestigio MultiPad 2 Prime Duo 8.0, Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85, Alcatel Tab 8 HD, WayteQ xTAB-79qci, Alcor Zest Q813iMivel nem írtál maximum összeget, ezért csak 50e forintig néztem.
(#42198) Ace owner
A 32GB-os ASUS Transformer Book T100 billentyűzettel együtt például 110e forintba fog kerülni, de a 8 hüvelykesek ennél várhatóan olcsóbbak lesznek.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Gregorg #42168 üzenetére
Magyarországon maradva talán a legolcsóbb új Windows 8/8.1-es tabletek is 100 ezerbe kerülnek majd. Pár hét és jön a Tranformer Pad T100, dokkolóval 110 ezerért, ez pillanatnyilag talán a legolcsóbb. Talán olcsóbb modellek az Acer Iconia W3/W4, Lenovo Miix 8, Dell Venue 8 pro lehet, de ezek egyike sincs piacon itthon.
A kínaiak is elkezdtek forgalmazni egy-két windows 8-as tabletet, de igazából ahogy nézem azok sem olcsóbbak.
-
smkb
őstag
Sziasztok,
Tud valaki arról több infót, hogy az elvileg október folyamán megjelenő Asus T100 Bay Trail Atomos tablet mikor kerül nálunk piacra?
-
danih
veterán
válasz
Daniel Alves #41351 üzenetére
Ha nagyon kell az x86, akkor érdemes, várd ki a Bay Trail megoldásokat (Asus Transformer T100, Toshiba Encore, Lenovo Miix 8, Dell Venue 8, Acer és HP cuccai amik nem jutnak az eszembe, stb)
-
krepair
csendes tag
Sziasztok. Van egy dilemmám. Vaagy edigitalban veszek egy Concorde tab t10-et 55 ezer ftért újonnan, vagy egy ipad 2-est 50ért használtan. Főleg netezésre, beszélgetésre(írásban) és filmre használnám. Eddig a concorde áll nyerésre nálam főleg az alapból tartozék billentyűzet miatt. Meg ipadnál nem tudom, hogy most az iOS 7 miatt lassult-e valamit a rendszer. Ti mit gondoltok?
-
tjb007
nagyúr
válasz
H_András #41113 üzenetére
Az a helyzet, hogy filmet nézni egy Allwinner A10-es SoC is elég, de itthon nem kapni olyan ezzel a processzorral szerelt modellt aminek normális kijelzője lenne, szóval itthonról egy WayteQ xTAB-100dci vagy ConCorde Tab T10 jöhet szóba, Kínából pedig az Ainol Novo 10 Hero, ami untig elég ezekre a feladatokra.
-
tjb007
nagyúr
válasz
independence #41019 üzenetére
Ár szerint növekvő sorrendben: ConCorde Tab T10, WayteQ xTAB-100dci (beépíttet 3G modemes!), Prestigio MultiPad 10.1 Ultimate
Ha esetleg még plusz 5000 forint belefér, akkor Lenovo IdeaTab A2109 vagy Toshiba Excite AT10. -
krepair
csendes tag
Sziasztok! Ha egy 10 colos gépre lenne szükségem, 95%ban csak netezésre és filmezésre, akkor a ConCorde Tab T10-nél van jelenleg jobb alternatíva? Nagyon tetszik ez a gyári billentyűzet és az edigitalnál 55ezerért van.
-
melan
senior tag
Sziasztok! Megjött a ConCorde T10em. Minden rendben van vele, az egyik oldalon szlen picit mozog a hátlap, ha nyomogatom, hát nem fogom. Ettől eltekintve minőségi darab, az anyaghasználat, tapintás első osztályú... a sebeséggel nincs eddig bajom, a rajta lévő játékok (valami menekülős) nagyon szépen fut rata, a betöltések is gyorsak... Ami szemzavaró, hogy a mnü kicsit döccenve jön be, sztem ne nagyon van optimalizálva a 4.1.1. Egyetlen problémám a töltéssel van. Csak 95%-ig tudom tölteni. Ezt elérem pár órás töltéssel, de este rajtahagytam a töltőn, és bár jelzi, hogy töltés alatt, nem megy feljebb. Merülni sem merül gyorsabban, olyan, mintha a teljes feltötlést 95%nak venné. Kezdetben (elsőre) kicsit zúgott az adapter a töltőn, de ez megszűnt. Szóval - látszólag - nem tölt feljebb. Mi lehet a probléma, és méginkább a megoldás?
-
melan
senior tag
Nagyon jó... 3 hónapja olvasom a fórumokat, szinte semmi kézzelfogható a tabról (ConCorde T10), most, hogy megrendeltem, ketten is írják a problémáikat. Remélem csak azért van ez, mert az elégedett vásárlók elfelejtenek jönni, hogy megosszák pozitív tapasztalataikat...
-
melan
senior tag
válasz
justice84 #40567 üzenetére
Én mindezek ellenére tegnap megrendeltem a T10-est, mivel tesztekben jókat olvastam róla. Ugyanez mondható a saját fórumán, ami bár nem nagy, de nem is a CC-sek dicséreteiről szól, hanem azok írnak, akiknek van. Tegnapelőttől egyébként egy 10essel csökkent az ára, úgyhogy megrendeltem. Nekem One van eddig, azzal semmi gondom sem volt (sőt, munkahelyemen is van 20 belőle, egyet kellett visszaküldeni, de még mikor megérkezett).
Szerdára legkésőbb megjön, akkor majd megírom a tapasztalataimat! -
justice84
aktív tag
válasz
tjb007 #40546 üzenetére
Köszi a megerősítést.
Ma két üzletbe is inkább azt mondták válasszak a ConCorde Tab T10 helyett mást,mert sokat hoznak vissza.Ez mondjuk nem tudom mennyire igaz.Helyette Point of View vagy [Prestigio-t] ajánlottak vagy hogy csökkentsem a 8" ill. 9.7" re a kijelző méret elvárásomat.Mondjuk a [Prestigio 8"] is elég nagynak tűnt. Úgyhogy teljesen elbizonytalanodtam.[Ezekre]gondoltam -
justice84
aktív tag
Hali,
10.1" tabletek közül ezt a kettőt néztem ki de nem tudom melyik lenne a jobb választás
WayteQ xTAB-100dci 3G FUSO tablet[WayteQ]
vagy a ConCorde Tab T10 16GB tablet[ConCorde]
ConCorde mellet szól nálam a BT billentyű és az akkumulátor kapacitás 8000 mAh.
A WayteQ mellett a 3G mondjuk ez pont nem lenne annyira fontos mivel a telefon mobilinternetét megosztanám neki.
Ebben kérném a segítséget,ill.a Concorde mennyire bevált márka? Vagy esetleg valami másik 10.1" ami belefér 70k-ba -
melan
senior tag
Sziasztok!
Főleg irodai munkára kellene nekem a tab (tehát nem játék), sok pdf ilyesmi. Eddig eltökéltem magam a ConCorde T10 mellett (ráadásul holnaptól még 5ezressel olcsóbbde kezdek elcsábulni a nem sokkal drágább Wayteq 100qcr felé. Ami nagyon lényeges az a wifi folyamatos használata (munka miatt).
Ti melyiket javasoljátok, van e tapasztalata valakinek (a wayteq topicját olvastam, de ellentmondásosak az infok, ConCorde T10 meg még nem találtam elég infot) !? -
myckey
veterán
Üdv!
Ismét megkérdem,hátha most kapok választ.maximum 80 ezerig kellene tablet,ami megfelelő sok olvasásra-netezésre tanulmányi anyagok letöltésére meg persze ha már van,szabadidős tevékenység gyanánt is.
Főként az iskolai anyagok végett lenne,tehát sokat használnám olvasásra és huzamosabb ideig.
Néztem pár készüléket,de az egyik ezért jó a másik azért nem.
persze én nagyon nem vagyok otthon ebben a témában.Wayeq xtab 100dci 3G
az új Nexus 7
chuwi V99
Concorde T10
Acer A13G,bővíthetőség,OTG csatlakozási lehetőség,amik még gondolom jól jönnének,de biztos föl strófolnák az árat.
a Nexus csak akkor férne be az árba,ha most rendelném-hozatnám külhonból.bár itt 3G kilőve viszont bővíteni nem kellene mert a 32gb beleférne talán.
Ellenben lehet a WiFi is elég lenne,mivel nagy százalékban a kiképző létesítményen belül tartózkodnék,ott pedig lenne folyamatos kapcsolat. -
myckey
veterán
Szervusztok!
2 Géppel kapcsolatban szeretném a véleményeteket kikérni.
Concorde Tab T10
illetve a SlimNem rajongok a Laptopokért,de valami "kütyü" kellene majd az oskolába,szóval Tábla gépen gondolkodom.
illetve ha ezen termékeken kívül tudtok még valami jót mondani,megköszönném.
Árkategória
40-70 ezer jó magyar forint. -
melan
senior tag
Sziasztok!
A korábbi listámat, melyből tabletet szeretnék választani leszűkítettem erre a két alternatívára:
Concorde Tab T10
Goclever Tab R105BK GrayVolt még pár másik 10-es dual tab, de vagy már nem nagyon lehet kapni (Novum) vagy ellentmondó infoim voltak (BluePanther 10). Ellenben nagyon bejön a fenti kettő TAb, amikről szintén nincs infóm, főleg a Gocleverről. Elég sokat kellene használnom billentyűzettel a tabot, ezért orientálódom ezek felé.
Na, de a lényeg, hogy az Euro..s reklámújságjában találtam ezt, és bementem megtapizni, mert, ha nem csal a megérzésem, a másik kettő teljesen erre hajaz.
A tapasztalat az, hogy a billentyűzet elsőre elég gaggyant hatást kelt, de jobban megnézve - meg főleg kipróbálva - teljesen oké! Gyorsan össze lehet párosítani a tabbal, és kellően érzékeny és gyors, nem kicsit a gombok sem. Ami a tabot magát illeti kellemes csalódás volt, a kijelzője tényleg mindenhonnan jól látszik (most fogtam először IPS-t) a sebesség stb rendben volt. Ami számomra fontos még az a wifi, de összevetve a Galaxy Advance-mal ugyanazokat a jeleket megtalálta egyből, ráadásul majdnemhogy erősebb jellel! Szóval egész jók a tapasztalataim, csak hát fehér csórikám... meg ugye, nem akarok megbántani senkit sem, de Sencor-t tabletben nem vennék, gondolom jelen akar lenni a piacon ebben is, de nem mernék ekkora értékben belevágni a hosszabb tesztelésbe.
Szóval, ha valakinek van tapsztalata a fenti két tabbal kapcsolatban, megoszthatná, naggyon vevő lennék rá! -
lean
aktív tag
Most lettem tulajdonosa Concorde Tab T10-nek, néhány órai nyomogatás után kedvezőek a tapasztalataim. Hozzá kell tennem, tabletem még nem volt, csak okos telefon, így az esetleges hiányosságokért elnézést kérek. Nos, a gép teljesítményét tekintve elégedett vagyok, bár még csak a böngészést néztem, illetve a pdf olvasást, nekem ez lesz az elsődleges felhasználás. Szóval elég gyors a gép, nincs különösebb akadás, a kijelző elég érzékeny néha túlságosan is. Nekem hasznos a billentyűzet, ilyen gépet is akartam. Sajnos az ékezeteket még nem tudtam elővarázsolni.
Ami feltűnt a chrome lassabb mint a beépített gyári böngésző, de még tűréshatáron belül van ez is. Ami fura nekem a Jelly Bean dolgai...A Xperia Ray-emen Gingerbread van, ott bármit ki tudok tenni parancsikonként az asztalra, itt egyenlőre ez kicsit rejtélyesebb, legalábbis számomra...no meg ha a böngésző egyik fülén ha pl elindítom a youtubot (pl zenehallgatás) és átváltok egy másik fülre akkor megáll a lejátszás...erre van valami megoldás?Beépített hangszórók csak csipogók, komolyabb fülessel (Audio Technica ATH-M50) tűrhető a gép hangminősége. Hangerő is van elegendő.
Filmet, játékot még nem teszteltem.
Ja pendrive-ot nem ismerte fel mint adathordozó. számítógéppel működik az adatkapcsolat.egyenlőre ennyi, mellékelek egy tesztet, akit érdekel:
-
melan
senior tag
Sziasztok!
Leredukáltam a korábbi listámat az alábbi háromra (hacsak nem ajánlotok még valamit):-BluePanther Voyager XL
-ConCorde Tab NOVUM
-ConCorde Tab T10Van e közöttük, amit kifejezetten nem ajánlotok, vagy épp igen?
-
melan
senior tag
Sziasztok! A Concorde Tab One-omat lenyúlta az asszonyka, meg úgy néz ki, munka miatt is kell hamarosan. 60-65k-ig milyen tabot ajánlotok? Fő szempontok: 10", 1 Gb Ram, jó minőségű kijelző, erős wifi (!). Ha van 3G az jó hosszú távon, de nem életbevágó, GPS nem kell.
Nézelődtem is, eddig ezeket szemeltem ki, de eltérő javaslatot, valamint melyiket ne és miért a listából, szívesen fogadok!
-Wayteq XTAB-100qcr
-Wayteq xTAB-100dci
-ConCorde Tab T10
-GOCLEVER TAB R105BK
-BluePanther Voyager XL
-ConCorde Tab NOVUM -
tjb007
nagyúr
válasz
Lipton #39873 üzenetére
Ár szerint növekvő sorrendben: WayteQ xTAB-100dci, ConCorde Tab T10, WayteQ xTAB-100qcr, Samsung Galaxy Tab 2 10.1 (P5110), Toshiba Exite AT10, Lenovo IdeaTab A2109 (ez mondjuk TN paneles, nem IPS)
(#39875) Belako
De, mint minden más olyan mobil eszköz, ami nem rendelkezik semmiféle hűtéssel.
-
DJ Diablo
tag
válasz
anonimus25 #39285 üzenetére
Senki nem tud hozzászólni?
Na mégegyszer:
Sziasztok!
Concorde T10 tablethez mit szóltok?
Concorde T10
Van már esetleg valakinek személyes tapasztalata? Egy tesztet olvastam róla, de kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is.
Megéri az árát? Jelenleg 65000 körül mozog.
Esetleg ezen kívül van valami ajánlatotok 10"-osban IPS 16:9 kijelzővel.
Fő szempont a könyvolvasás, netezés, a játék nem annyira lényeg.
Szóba jöhet külföldi rendelés is.Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen notebookot vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Delta Force (2024)
- Az iPhone a mobilpiac katalizátora
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3336
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3127
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Precision 5810 Intel E5-1650 v3 128GB RAM 2x512GBHDD 1x512GB SSD Quadro K4200
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest