A 10 nm-es osztályú node-ok negyedik generációját vezeti be a Micron

Az 1α nevű gyártástechnológia a teljes DRAM portfóliót megkapja, de elsőként a DDR4 és LPDDR4 szabványú megoldások érkezhetnek.

A Micron bejelentette a negyedik generációs 10 nm-es osztályú gyártástechnológiáját, amely az 1α nevet viseli, köszönhetően annak, hogy a korábbi 1znm node-on elfogyasztották az ábécé utolsó betűjét is. Persze úgy sem ez határozza majd meg a fejlesztést, hanem a képességei, és ebből a szempontból azért van előrelépés, mivel a vállalat az 1znm opcióhoz viszonyítva 40%-os javulást ígér a memóriasűrűség tekintetében, vagyis egységnyi területen ennyivel több bitnyi információ lesz tárolható.

Bár konkrét adat nincs a tényleges csíkszélességről, az osztályozás alapján 10-12 nm között van. Ennél azonban fontosabb az, hogy a Micron szerint energiahatékonyabb memóriák tervezése és gyártása válik lehetővé az 1α node segítségével, és emiatt a teljes DRAM portfólión alkalmazni akarja a cég.

Elsőként majd DDR4-es memóriák készülnek rajta, amelyek tömeggyártása már meg is kezdődött, és a Micron leányvállalataként működő Crucial már dolgozik is a megfelelő modulokon, így a start sincs olyan messze. A mobil piac is igényelheti az új generációs LPDDR4 memóriák mintáit, ezek valamivel később lesznek elérhetők a partnerek számára, de még idén megkezdődik a szállításuk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés