- ZIDOO médialejátszók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- DUNE médialejátszók topicja
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
Új hozzászólás Aktív témák
-
FLATRONW
őstag
válasz
#45997568 #27282 üzenetére
Nekem sincs ezzel semmi bajom. Az agyontuningoltat az 580 miatt mondtam, hiszen alapból az is egy agyontuningolt kártya a 480-hoz képest, ami az alap 1060-nak a közvetlen ellenfele.
(#27284) Abu85:
Nyilván megmaradna az előny, de nem lenne ekkora. És azért vegyük figyelembe ennél a videónál, hogy Radeon-on valamiért nem teljes a grafika, nem tükröződik a napfény a talajon. -
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
#45997568 #27182 üzenetére
Üdv
Nem értem mi a baj Rajával. Pont, hogy mióta a radeon részleg feje(kb másfél éve) azóta felfelé indult a minőség radeon fronton szerintem. Szoftver szintjén rengeteget fejlődtek, szerintem az nvidiának több driver gondja volt az elmúlt pár hónapban. Hardver terén meg a polarisba (ami amúgy sztem jól sikerült) már nem tudott belenyúlni mivel szinte kész volt mire ő lett a vezető. A vegába már sokkal inkább beleszólhatott, bár megjegyzem már azt is erősen fejlesztették addigra. Egy szó mint száz, én pont benne látom, hogy kivezetheti a gödörből az amd gpu részleget(ami részben már megis történt, az a 29-30 százalék részesedés nem rossz egyáltalán a két éves 18-19 %-hoz képest). -
füles_
őstag
válasz
#45997568 #27182 üzenetére
Kellene egy Jim Keller fele vezeregyeniseg a megfelelo tudassal, Raja-t kivagni a fenebe, szerintem mar csak visszafogja a haladast, frissiteni kellene, izombol fejleszteni, szoftvermernokoket felvenni vagy (!) mivel rengeteg open source projektjuk van felszivni onnan a legjobbakat, tamogatni oket.
Én úgy látom Raja nagyon is jó munkát végzett, mióta a GPU-s részleg élén van. Vele együtt alakult meg az RTG, fejlődtek rohadt sokat a driverek (Crimson), visszajöttek dVGA piaci részesedésben (RX 400) stb.
Aztán meglátjuk, hogy mit alakít a Vega. Ehhez talán jobban hozzájárult, mint a Polaris-hoz. -
Egon
nagyúr
válasz
#45997568 #27071 üzenetére
NV-nel beleorulnenek abba hogy egy evig nem ok vannak a top-on es elkezdenenek hibazni, a pirosak magabiztosabbak lennenek... Lenne arcsokkentes, agressziv marketing, sok jatek a kartyak melle... Meg vegre fejlesztesek.
Kéne nekem is abból az anyagból amit szívsz, mert ez így együtt eléggé ütősre sikeredett.
Nv-nél a gyászos emlékű FX-be is úgy "beleőrültek" (amikor egyetlen kategóriában sem tudtak versenyképes ellenfelet állítani az Ati R9xxx-es szériának), hogy utána rögtön kihozták a 6xxx-es szériát, ami majdnem annyira alázta a konkurenciát, mint egy generációval korábban őket alázták...
-
VTom
veterán
válasz
#45997568 #27071 üzenetére
Szerintem ha a Vega ellen refresht adna ki az nVidia, azt a kutya sem venné meg. A Pascal (ami a maxwell refresh-e) refreshének a refreshe jönne pl. a 1080 helyére?
Ugyan már.
A Vegáról egyébként is azt mondták a fanok, hogy a Volta ellen jön. A kérdés csak az, hogy melyik kategóriában.
Mindenkinek az lenne a legjobb, ha odapirítana most az AMD, de csodák nincsenek, és ha a csúcs Vega legalább a 1080 szintjére jön, akkor oda is lesz árazva. Legfeljebb majd minden kártyájuk 20 dollárral olcsóbb lesz, mint az nV.
-
cyberkind
félisten
-
HSM
félisten
válasz
#45997568 #26634 üzenetére
Én azon lepődök meg, hogy néhányan miken lepődnek meg. MIért meglepő, hogy a GPU-limites helyzetekben nem nagyon van gyorsulás, sőt, pl. bizonyos Nv hardvereken lassulás?
Az AMD bizonyos kártyáin meg mondjuk plusz 20-30%, ha jól programozzák. A DX12-től nem lesz hirtelen erőseb a GPU...
Viszont azt írják, talán az élesebb szeműek észrevették, hogy CPU terén könnyedén lehet 20-30%-ot hozni, és pont ez volt az egyik lényeges pont. No, meg az olyan apróságok, hogy jobban karbantarható, debuggolható kód, meg egyéb nyalánkságok.... Nyilván, nem való mindnekinek.
-
törölt tag
válasz
#45997568 #22045 üzenetére
Olyan logikátlan, hogy 30%-ra sikerült növelniük a piaci részesedésüket. Ha azt nézzük, hogy tavaly az év ugyanezen szakaszában 18% volt, talán mégsem akkora blődség.
(bár a következő negyedéves jelentés lesz az igazán érdekes, mert abban már jelentős részben szerepelni fognak a 460/470/480 eladások is)
-
Loha
veterán
válasz
#45997568 #21050 üzenetére
Nem nehéz elfogadnom, hogy az összegzésben szereplő 9 játékból 6 AMD-s és csak 1 NV-s, hanem azt nehéz elfogadnom, hogy teljesen érdektelen játékok vannak a tesztben, SZVSZ csak azért mert AMD-sek, és közben nagyon népszerű (PH!-n is), nagyon jól kinéző játékok hiányoznak.
Ahogy te is felsorolod, a 6-ból 4 játéknak semmi keresnivalója nem lenne a tesztben, mert senkit nem érdekelnek, de felőlem benne is maradhatnának a tesztben, ha nem más játékok elől vennék el a helyet.
Zárt megoldásoknál a világmegváltó Mantle-re gondolsz amivel a tesztben 2 játékot is mértek, vagy az összes tesztben teljesen kikapcsolt GameWorksre?
"egy bizonyos gyarto termekeinel kevesebb teljesitmenyt veszitenek mint a konkurencia termekei, eddig az volt a mantra hogy az AMD jatekok ugyis jol mennek az NV kartyakon"
Mint például a Hitman?
De ez biztos csak azért mert nagyon korszerű DX12.
A mocskos NV Division-je meg jobban szereti az AMD-t...A GTA V népszerűbb játék, mint az összes többi tesztben szereplő együttvéve.
-
Gainka
őstag
válasz
#45997568 #21105 üzenetére
Még ha csak egy két példával is de úgy néz ki el van maradva.
De attól még hogy beszálltam amd párti ként a vitába, én nekem sem tetszik ez a taktika ami most megy az amd-nél. Az egyik az hogy hónapokat kell várni a kártyákra, másik meg nem sok értelmét látom hogy két hasonló erejű videokártyát dobnak szint egyszerre a piacra. Még ha csúcs kártyát most nem is, de jobb lett volna igy pl: 460-480-[490(480 kb +40% teljesitmény).]
(#21107) huskydog17 viszont ez +1
-
válasz
#45997568 #21041 üzenetére
Amit leírtál, annak pont az lesz az eredménye, hogy a tesztek is átmennek technoblablába, és az oldalnak még kevesebb kapcsolata lesz a realitással. Igen, szükség van egy tesztben modern, előremutató játékokra, viszont:
- Továbbra sem minden játék lesz DX12 / Vulkan, és nem ettől előremutató valami
- A DX12 / Vulkan játékok közül sem lesz mindegyik műszakilag érdekes
- Az új kártyáknál, különösen az új uarch-ok esetén igencsak nem mindegy, hogy a korábbi évek VGA-zabálói hogyan mennek. A highendben talán kevésbé igazlmas ez, de a midrange-ben nagyon is.Szóval, a kulcsszó az egyensúly. Persze, hogy be kell tenni a Deus Ex-et meg a BF1-et, de nem kell feltétlen minden új low-level címet beválogatni, és különösen nem kell elvi megfontolásokból száműzni a DX11-et.
-
-
Habugi
addikt
válasz
#45997568 #20742 üzenetére
Ugyan tökéletesen értem az okfejtésed a fórumtárs irányába de azt had jegyezzem meg az a 14K FuryX oldalról elég mélygyász, valami nagyon nem fekszik neki FS-ben.
Ezt a GS-t egy éppencsak tuningolt 390es is hozza, 390X-en pedig közel 17K, mindezt úgy, hogy játékokban hiába húzom akár meddig, FuryX-et nem érem utol vele, sehogyan.A horribilis difi persze a legtöbb esetben valós az általad említett két kártya esetében, csak annyit akartam mondani hogy a FS/GS viszont nem igazán jó alap egy esetleges összehasonlításhoz.
-
-
-
Laja333
őstag
válasz
#45997568 #19600 üzenetére
Nem állt meg a részvény ár növekedés Már majdnem 7 dollár.
Valószínűleg tovább nő majd, ha tényleg igazi népkártya lesz a 460/470. -
jani04
aktív tag
válasz
#45997568 #20509 üzenetére
Nem kétlem,hogy gond van nálad de minden driverrel ez azért fura számomra.
Nekem Msi gamingem van.Elsőre manuálisan piszkáltam a kártyát tuning szempontból de sehogy nem akart kijönni a lépés.
meguntam,felraktam a Oc biost azóta azzal megy.Igaz kevesebbet megy mint amennyit manuálisan kitudtam facsarni a kártyából de ez legalább stabil.
A"kézi tuningom"minden létező tesztprogival stabil volt csak sajnos nem azokkal játszom.
Játékokban rendre előjöttek a különböző hibák.Én is driver hibára gyanakodtam.
Nálam valahogy nem megy a vga tuning.Türelmetlen vagyok hozzá.Ráadásul a procim tuningján is finomítanom kellet ehhez a kártyához.Gtx 970,980 stb után ezzel a kártyával elhasalt a procim. -
jani04
aktív tag
válasz
#45997568 #20502 üzenetére
Akkor nálad valami nagyon nem kerek.Az én kártyám igaz csak 1070-es de egy r9 380x után került a gépbe egy DDU takarítást követően és semmilyen problémát nem tapasztaltam.A 380x-el sem volt gondom driver oldalon.
Lehet más szemcsit hordok azért van.
Szerintem ad el gyorsan és vegyél egy Amd kártyát..... -
-
Ren Hoek
veterán
válasz
#45997568 #19984 üzenetére
Nem erről van szó, hanem a nagy vitákról, hogy tényleg itt volt-e a chip határa - és csak a ref hűtés, 6 pin korlátozta. Kb ha be merte valaki kommentelni, hogy már a refen vége van a GPU-nak, akkor kiátkozták a világból, hogy majd a customok, gyári 1400 MHz-es órajelek stb... Most ott tartunk szinte, hogy a ref-et ugyan úgy lehet tuningolni mint a custom gyári órajeleket. Az meg egyenesen vicc, hogy egyesek a Doom / Vulkánt veszik szinte messiás alapmérésnek. Ez egy játék, amiben jó alaposan elpi..ázza az NV-t. Vajon Deus Ex, BF1-ben is ez lesz? Igazából ezen három játék már alapból elég jól fut mindkét kártyán, 60 felett... (Deus Ex is szerintem).
...Mert én már tényleg nem hiszek el semmit sem az itteni "jóslásoknak" és rumoroknak. Kezdődött a 120 Wattos fogyasztással, folytatódott az 1400 MHz feletti clockokkal, most meg majd jön az, hogy Doom/Vulkan szinten jön az összes elkövetkező játék. Töröltem is a találgatós topicokat, mert iszonyúan félrevezetik az embereket. Amennyi órát én azt olvasgattam a cikkekkel együtt, lelkesen
helyette vállalok még egy másik melót már vehettem volna egy 1080-at is
Szóval igazad van, meg kell nézni kiadás után pár tesztet, meg video FPS reviewet és azalapján venni - és nem elhinni senkinek semmit.
-
törölt tag
válasz
#45997568 #19810 üzenetére
Hát naná, hogy kedveskednek és negédesek a sok ******** kritika nélküli vérfan támogatónak, azt mégsem mondhatják, hogy "nézzétek fiúkák, ezt a nyeles aszpirint nagyon sikerült letüdöznetek"
( sajnos én is köztük vagyok, de persze minden szép és jó, azért is nem írok a SC topokba többé, mert sajnos számomra vállalhatatlan közösség jött ott össze )
-
TTomax
félisten
válasz
#45997568 #19742 üzenetére
Miért is várna valaki két napot ha jobb terméket kaphat azonnal?Azért mert jön egy szem Sapphire 480?Most egy custommal akarsz példálózni amikor másik oldalon választék van?
A B-grades termék leírásában sehol nem szerepel,hogy szétesik darabokra kézhezvétel után,az viszont igen hogy működik!Hogy miért vettem azt?Azért mert olyan alaplapot amit szerettem volna már nem árultak sehol,és mivel a porcimat nem akartam kukázni jó ötletnek tűnt a próba.Bár ez neked is eszedbe juthatott volna megkérdezni miért is vásároltam ilyen terméket...
-
TTomax
félisten
válasz
#45997568 #19737 üzenetére
Na erről ne nyissunk hitvitát mert a Scanban nekem már cseréltek úgy 980at TitanXre mint a huzat...OCUKról meg a B-grades alaplapról lesett a PCI-E slot,(nem vicc!) Sokra mentem a mini csomag haribóval,nem is tudom hogy gondolták az ilyet kiküldeni...nem vagyok én annyira elájulva tőlük...egyébként most sikerült alátámasztani amit írtam, az általad linkelt Sapphire árán vannak egész jó custom 1060ak,persze aki kártyát akar venni nem sokra megy egy pre-order gombbal...
Egyébként félelmetes,hogy beelőzött az nV ,480 customról még csak álmodni lehet míg a 1060ból nyitásra van... -
-
Laja333
őstag
válasz
#45997568 #19600 üzenetére
Mi az, hogy elindultak?
Ha megnézed naponta vannak ilyen ingadozások.(#19598) Malibutomi
Engem sem győzött meg a kártya arról, hogy érdemes lenne átrakjam a rendelésem a 480 Nitro-ról. A Custom (MSI) 1060 is csak 11%-al gyorsabb mint a REF 480. Ezt egy Nitro+ behozza, és még olcsóbb is. Low-lvl API-ban meg egyértelműen a 480 a nyerő. (Ugye, BF1) De azért jó kártya az 1060.
-
Laja333
őstag
válasz
#45997568 #19351 üzenetére
Nekem is több problémám volt eddig a 950M telepítésével, mint bármelyik Radeon telepítésével. Lehet nálam befolyásolja az is, hogy ez az Intel+NV GPU rendszer látszólag nem igazán kiforrott (a tisztán AMD laptopokhoz képest).
Legutóbbi driver telepítésnél is látszólag végigtelepített mindent, majd a végén kiírta, hogy a grafikus driver telepítése nem történt meg... -
mcwolf79
veterán
válasz
#45997568 #19351 üzenetére
Hát ja, xar NV driver-ek.
Végülis az AMD-nél csak"ajánlott" DDU-t használni, mert a saját telepítője nem bírja lepucolni a régi fájlokat, minek következtében hajlamos meghülyülni a rendszer.
( nem kell jönni azzal, hogy ez "urban legend", 290-nel és 390X-szel is tapasztaltam, és guglizni sem kell sokáig, hogy találj ezzel kapcsolatos dolgot furcsa anomáliákról, tehát nem user error) -
TTomax
félisten
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#45997568 #18867 üzenetére
Varjuk meg a veget, addig bekeszitek egy popcorn-t. 1080-rol valami hasonlo?
Parancsolj:
Nvidia GTX 1080, 1070 Display Port Incompatible With Vive HMD -
oAcido
aktív tag
válasz
#45997568 #18879 üzenetére
Hogyha újra reg vagyok, akkor örülök neki
Nyilván undorító dolog hamis specifikációkat megadni. Viszont tavaly a 970 3,5GB-jánál is mindenki eret akart vágni, mikor kiderült. Az mellékes volt, hogy a beígért teljesítmény semmit se változott.
Itt is mondhatták volna, hogy 64 helyett 48 ROP aktív, csak az nem nézett volna ki ilyen jól. Viszont ennek ellenére ugyanazt kaptad a pénzedért, amit ígértek. TX fölötti teljesítményt, ami megvan.
AMD-zést meg nem rád illettem, hanem az ígérgetésekre. Arrafelé van már egy pár a padláson.
-
válasz
#45997568 #18403 üzenetére
Háát, a "value" az az árcédula függvénye is. Reálisan az aktuális stock gtx970 árakat illene elkérni érte. DX11-ben (és gondolom régebbi játékokban) a 970 jobb, DX12ben a 480. Továbbá a 970 tud 3d vision-t, G-sync-ot, a 480 pedig használható VR-t, DP1.4-et és 10bit HEVC lejátszást.
-
cyberkind
félisten
válasz
#45997568 #18349 üzenetére
Csak amíg a TX meg TI sokat fogyaszt addig az 1070 nem, így ott érthető(+ a DX12-es teljesítmény is még ha nem igazán használják is), 970-980(de főleg a 970) nem igazán, így igen van értelme ennek a kérdésnek.
145W-ot ír az NV a 970-re ez meg 150-et fogyaszt, van még kérdésed?(#18350) kicsako
Abban a rengeteg játékban ami alkalmazza a 12-őt tényleg nagy szükség van erre, de a 8GB-os oké, az jó lesz. -
wjbhbdux
veterán
válasz
#45997568 #18263 üzenetére
Megváltozott a videokártya ipar, és a vásárlói réteg is. Az elmúlt 2 év arról szólt, hogy AAA játékokban max. beállításokkal 1080p és mondjuk egy már folyamatosnak mondható 48 FPS eléréséhez minimum egy 970 kellett, ezért is lett minden idők legnépszerűbb kártyája. Az AMD új stratégiája azon a tévhiten alapszik, hogy az olcsó kártyákból többet vesznek. Ez ma már nem igaz, a 970ből darabszámra is többet vettek mint az összes 2xx és 3xx AMD kártyából együtt véve, és árban a nagy részüknél sokszoros a bevétel. A PC játékos tábor exponenciális növekedésével és az AMD által hajtott csalódást keltő konzolokat hátrahagyók is megérkeztek a jobb grafikáért, ők pénzt nem kímélve a legújabb hardverekre költenek, és ez az elképzelhetetlenül hatalmas tömeg okozza a 1070 1080 hiányt, mindent megvesznek. Azt te sem gondolod, hogy lehet annyit gyártani egy megjelenésre, mint ahány 970 és 980 kártyát eladtak az elmúlt években, és még több kéne. Ezek a kártyák még akkor is a népszerűségük csúcsán lesznek, amikor az AMD már a következő szériával próbálja ezt feledtetni.
-
Harley quinn
tag
válasz
#45997568 #17827 üzenetére
Kíváncsi vagyok de nagy ár verseny így se lesz nv vesznek egy csomóan mert az a tuti így az AMD hiába is próbál az ár val csinálni bármit is az nV igyis drágább lesz mert jobban meg éri. Utána lehet szidni az ijen fanboy Edison cuccokat és a GTX1180 megint drágább lesz. Én kívárom mit hoz a Vega ha jó lesz akkor lesz helye a házamba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- bontatlan MSI GeForce RTX 5090 32G VENTUS 3X OC 3 év Alza garival
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged